Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   E batrânetea inevitabila? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2884)

Traditie 24.12.2007 16:02:04

EXISTA!
dar deasupra a toate e Dumnezeu!
si cine asculta de Dumnezeu si Dumnezeu asculta de el...
deci "batránetea" si "moartea" sunt de "modelat" cu ...iubire multa in Hristos!!!

Si daca te înseli?

1. Posteaza, te rog, mai multe lucrari ale Sfintilor Parinti care sustin asa ceva.
2. Tot asa crede si duhovnicul tau ?

1. Am zis ]n primul mesaj ca nu stiu sa existe în Sf. Traditie asa ceva. Asta nu înseamna ca avem datoria sa credem ca e normal sa îmbatrânim. E absurd.

2. E problema lui ce crede. Duhovnicul nu e pus sa ne înlocuiasca mintea ci sa ne ajute sa nu cadem îm mândrie.

adri 24.12.2007 16:22:07

Citat:

În prealabil postat de Traditie
1. Posteaza, te rog, mai multe lucrari ale Sfintilor Parinti care sustin asa ceva.
2. Tot asa crede si duhovnicul tau ?

1. Am zis ]n primul mesaj ca nu stiu sa existe în Sf. Traditie asa ceva. Asta nu înseamna ca avem datoria sa credem ca e normal sa îmbatrânim. E absurd.

2. E problema lui ce crede. Duhovnicul nu e pus sa ne înlocuiasca mintea ci sa ne ajute sa nu cadem îm mândrie.

Din cartea "Nevoință duhovnicească" - Cuviosul Paisie Aghioritul

"
-Parinte, ce ajută la revenirea unuia care are idei rătăcite?
-Să-și simtă halul în care este, să nu creadă deloc în gândul său, să-și mărturisească duhovnicului toate gândurile sale și să facă ascultare în tot ceea ce îi spune acela. Să ceară mereu mila lui Dumnezeu, ca să vină din nou harul dumnezeiesc. Adică este nevoie să se smerească, pentru ca să-și vină în fire și să se mântuiască
"

adri 24.12.2007 16:26:54

Citat:

În prealabil postat de adri
-Parinte, ce ajută la revenirea unuia care are idei rătăcite?
-Să-și simtă halul în care este, să nu creadă deloc în gândul său, să-și mărturisească duhovnicului toate gândurile sale și să facă ascultare în tot ceea ce îi spune acela. Să ceară mereu mila lui Dumnezeu, ca să vină din nou harul dumnezeiesc. Adică este nevoie să se smerească, pentru ca să-și vină în fire și să se mântuiască
"

"Să-shi" in loc de "să-i". Sh-ul vad ca nu apare.

Traditie 24.12.2007 16:30:30

Tainele Bisericii sunt date pentru ajutorul nostru iar ce spune parintele Paisie mi se pare o regula gresita. Sa nu crezi ca nu m-a preocupat asta, am încercat mult timp sa aplic principiul asta si am vazut ca nu e bine. Omul trebuie sa fie liber, duhovnicul are alt rol decât cel pe care îl sustii tu.

Oricum, nu ai intrat aici sa discuti ci sa-mi închizi gura, asa ca s-ar putea sa nu-ti mai raspund.

adri 24.12.2007 16:46:05

Citat:

În prealabil postat de Traditie
Tainele Bisericii sunt date pentru ajutorul nostru iar ce spune parintele Paisie mi se pare o regula gresita. Sa nu crezi ca nu m-a preocupat asta, am încercat mult timp sa aplic principiul asta si am vazut ca nu e bine. Omul trebuie sa fie liber, duhovnicul are alt rol decât cel pe care îl sustii tu.

Oricum, nu ai intrat aici sa discuti ci sa-mi închizi gura, asa ca s-ar putea sa nu-ti mai raspund.

Nu eu ti-am inchis gura ci parintele Paisie.

"duhovnicul are alt rol decât cel pe care îl sustii tu".
E un citat. Trebuia sa zici "duhovnicul are alt rol decât cel pe care îl sustine parintele Paisie".

....
Ce samai zic ... Cred ca e limpede pentru toata lumea.

Sa-ti dea Dumnezeu multa intelepciune.
Si smerenie.

Traditie 24.12.2007 17:02:18

Sa-ti dea si tie Dumnezeu smerenie si întelepciune.

adri 24.12.2007 20:02:39

Multumesc.

Craciun fericit! :)

Traditie 24.12.2007 20:57:51

La fel!

oni91 24.12.2007 22:54:40

Haideti sa nu ne mai gandim la batranete.Fiecare poate sa creada ce vrea, oricum se va convinge cu timpul:D.Sa dea Domnul sa nu imbatraneasca Traditie:).Va urez tuturor un Craciun Fericit, multa sanatate, credinta in Dumnezeu, dragoste si liniste sufleteasca!!!

oni91 24.12.2007 22:57:27

Cand am zis sa nu imbatraneasca m-am referit sa ramana mereu tanar , sa nu se inteleaga altceva:D;).

Ora este GMT +3. Ora este acum 09:43:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.