Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   AVORTUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=2611)

vsovi 27.11.2007 17:03:09

Citat:

În prealabil postat de roxanica
ovidiu0 sunt perfect de acord cu ce mi-ai postat sa citesc dar trebuie luat in calcul ca esti casatorit cu un om necredincios care nu crede decat ca aici e raiul aici e iadul si traieste din plin placerile vietii. ce sa facem cu acesti oameni? si ei sunt tot de dumnezeu lasati.deci nedumerirea mea era ori faci ce iti cere el ori alegi sa te desparti ca in final merge si isi cauta in alta parte satisfacerea dorintelor.oricum eu nu ma clintesc din hotararea mea si sper ca dumnezeu sa imi ajute necredintei si neputintei mele.

domnule, vezi roxanica draga cum ca hotararea ta neclintita nu este nevoie sa o trompetzeshti sa nu cumva sa patzeshti ca sfantul Ap Petru...
dar dumitale ar trebui sa te gandeshti ca el va cadea in ispite dar nu este din cauza ta, shi nu este din cauza ta doar atunci cand te v-a asculta pentru dragostea lui pentru Hristos, ca altfel daca spui ca nu este bisericos ca shi tine, atunci e clar ca mai devreme sau mai tarziu va cadea in ceva pacate de genl asta, ca el intzelege casatoria ca shi o continua descarcare prin sex a problemelor shi daca nu mai i le iei prin astfel de metode, ca el asha shtie de la psihologii vremilor, o sa se revolte shi o sa te faca cu ou shi cu otzet... dar tu cum vei reushi sa-l intampini ca sa nu creezi dezamagire shi despartzire de cel pe care l-ai iubit? dar nu este el de vina din cauza mentalitatzii de pe toate strazile, ca asha se intzelege, iar daca el te va dori ce vei face? ce vei spune? nu shtiu ce se va intampla... nu shtiu cum vei scapa asha fel incat casatoria sa nu tzi se duca de rapa... ca eu shtu ca prezervativul este shi mai rau, ca practic orice mijloc de oprirea a actului sexual normal este nociv daca nu trupului atunci sufletului... shi dumneata ne intrebi pe buna dreptate, atunci casatoria shi dragostea dintre barbat shi femeie cu ce se alege? poi la aceasta intrebare este cel mai greu de raspuns shi dumneata ne-o pui noua? Poi eu ce sa-tzi raspund? Sa foloseshti mijloacele contraceptive shi sa te linishteshti? Ce sa spun? Ca nici nu-tzi pot recomanda sa fii ca shi monahii shi sa depui voturile castitatzii shi ascultarii de Dumnezeu... Dar trebuie oricum sa stai de vorba cu sotzul tau shi sa-i spui deschis cum intentzionezi sa fie mai departe casatoria voastra, sa shtie la ce sa se ashtepte... iar daca spui ca nu este copilul lui, ma intreb de ce nu a vrut totushi sa aiba un copil cu tine? e ciudat, dar oricum nu ma priveshte, dar vezi ca patima asta a curviei dintre sotzi nu se poate vindeca decat impreuna, ca altfel creaza dureri mari shi nemultzumiri la cel nesatisfacut... Dar casatoria totushi presupune shi relatzii sexuale... iar aceste relatzii duc deobicei la nashtere de prunci... iar daca te lashi in voia sortzii atunci iar te trezeshti in necaz... deci ceva trebuie sa faci... cred ca este suficient sa nu duci slujirea lui Hrsitos inspre pofte lasand ca dragostea dintre voi sa gaseasca shi modalitatzile shi paza inspre a nu mai cadea in pacate mari, ca neiubirea de adevar shi dreptate, ca mai sunt shi alte pacate mai mari decat relatziile sexuale protejate, cum ar fi invidia sau adulterul sau tradarea aproapelui in a-l impinge in pacate ascunse... deci e foarte greu, shi problema este generala, shi solutzia nu poate fi decat particulara... ca la barbat se poate aplica o singura tactica dar la femeie, nu, asha cum era in vechiul testament:
-sa faci dragoste cu femeia ta doar cand aceasta doreshte sa-tzi daruiasca un copil...
dar acuma moda s-a schimbat, shi daca nu faci dragoste cu ea merge la altul, ca zice ca nu o iubeshti, iar casnicia fara dragoste shi sex nu e casatorie, deci cum se poate aplica la femei? poi sa faci dragoste de cate ori vrea barbatul dar sa nu ajungi la avort, ca atunci o luam de la capat... ???

roxanica 28.11.2007 08:44:06

irina nu stiu unde sa iti scriu sa primesti si tu mesajele mele acolo unde le primesc eu de la tine. dar ce iti pot spune este ca am un indreptar de spovedanie si am si fost aseara . am stat o ora si jumatate ( cu rugaciunile de rigoare cu tot) si am fost sfatuita sa spun pacatele din copilarie pana acum . eu deja scrisesem o foaie A4 cu tot ce stiam ca nu fusese spovedit deloc sau spovedisem indulcind pacatul. ma simt foarte bine. sambata ma asteapta iar la spovedit si am sa merg si cu fiica mea care posteste saptamana asta si duminica asi dori sa se impartaseasca. ma bucur ca am schimbat duhovnicul pt ca parintele calugar are timp mult , sta de vorba , imi explica dar este mai exigent.

roxanica 28.11.2007 08:58:23

draga vsovi iti multumesc mult pentru gandurile tale cum le multumesc de altfel tuturor celor care au fost alaturi de mine cu sfaturi pe acest forum. eu sunt un pic mai practica ( nu prea stau bine cu filozofia - sunt economist) si vreau sa iti spun ca si in urma spovedaniei de aseara am inteles f bine ca trebuie sa traim dupa poruncile si voia lui dumnezeu. eu sunt pregatita pentru ca deja eu aveam ceva notiuni dinainte. dar sotul meu inca primeste cu lingurinta din ale credintei si nu pot veni dintr-o data sa ii spun ca daca nu procreem asa cum vrea dumnezeu sa nu mai stim unul de altul si in final sa ne despartim. chiar daca suntem la a doua casnicie fiecare ( apropo el are doi baieti mari din prima casatorie si o nepoata de 13 ani- de aceea probabil nu a mai vrut copil si cu mine- pentru el era un capitol incheiat)eu cred ca trebuie sa facem tot posibilul sa ramanem impreuna respectand cat mai bine poruncile lui dumnezeu. dar asta nu merge cu el dintr-odata. parintele a exclus aseara orice metoda de contraceptie inclusiv metoda calendarului. am reusit sa il conving pe sotul meu ca nu pot folosi nici anticonceptionale si nici sterilet din motive de sanatate si a fost de acord sa folosim prezervativul. ( iti marturisesc ca aceasta dorinta a relatiilor intime vin din partea lui desi nu sunt decat 3-4 pe luna maxim . eu ma multumesc sa il iubesc asa doar pentru ca este sotul meu). parintele a mers pana la varianta ca daca sotul meu nu v-a accepta sa nu folosim nimic si sa traim fara aceste metode ramane varianta despartirii . bineinteles dansul a spus mai intai varianta rugaciunii multe si cu staruinta. oricum eu am incredere ca am apucat drumul cel bun si incerc sa respect poruncile lui dumnezeu si ma straduiesc sa fie bine si cu sotul meu( sa pastrez atmosfera calma si de iubire in casa) . ma abat de la drumul cel bun numai prin faptul ca asi accepta varianta folosirii prezervativului de cate ori doreste sotul meu sa avem relatii ( repet ca nu sunt mai mult de 3 sau 4 pe luna)si sa nu ma pot impartasi probabil (asta duhovnicul stabileste). oricum sotul meu face in februarie 64 de ani nu mai este la tinerete cu timpul apetitul sexual ii scade si cu rugaciune multa poate va respinge si aceasta ultima varianta de contraceptie si sa revenim la calea cea buna. nu stiu daca m-am facut inteleasa dar decat sa ma joc cu sufletele copiilor avortati care este un pacat strigator la cer eu spun ca macar astea nu au efect avortiv. oricum slujesc la doi stapani din punctul asta de vedere. vad eu ce parere are si duhovnicul in conditiile in care situatia va ramane asa. va pup pe toti si multumesc pentru sprijin

irina4m 28.11.2007 09:07:18

ce bine ca ai indreptar... apropo. decat o foaie ? pai daca ma apuc sa scriu, umplu pagini intregi : ((

roxanica 28.11.2007 09:11:45

irina am scris la calculator cu litere de 12 si am imprimat-o fata verso si apoi sa stii ca am mai spus si alte pacate care mi le-am amintit stand de vorba cu parintele. sa stii ca eu ma spovedesc de la varsta de 10 ani de patru ori pe an asa ca unele pacate de care nu mi-am mai adus aminte erau si din vremea copilariei si adolescentei care oricum au mai fost spuse pana la 37 de ani ai mei de astazi.multumesc frumos pentru gandurile tale si astept cu drag orice sfat.:rolleyes:

roxanica 28.11.2007 12:35:47

asi fi vrut sa stiu si eu -daca ma poate dumiri cineva- toti cei care sunt casatoriti si sunt oameni cu frica de dumnezeu marea majoritate nu au mai mult de 1-2-3 copii ( desigur sunt si exceptii ), oare atat le-a dat dumnezeu sau au folosit metode de a se feri in a face copii? ca nu imi vine sa cred ca toti oamenii daca nu vor sa procreeze nu mai stiu unul de altul cu anii. va rog sa imi intelegeti nedumerirea si poate ma ajuta cineva. am cunoscut oameni cu si fara frica de dumnezeu carora dumnezeu nu le-a dat mai multi copii. dar ceilalti? nu vreau sa credeti ca nu mai am alta grija dar pentru mine este o problema atata timp cat nu depinde numai de mine. va multumesc .

crista 28.11.2007 16:49:25

sti Roxana,Domnul nu iti da decat cat poti duce. Eu am 5 copii... bineinteles ca as fi puput avea mai multi.Nu are rost sa intru in amanunte. Dumnezeu zice ca nu exista pacat care sa intreaca iubirea Sa de oameni,bineinteles daca acestia se caiesc de cele ce au facut si nu mai repeta pacatul sau crima ,cum vrei sa ii zici. Deci nu mai repeti pacatul,indiferent care este parerea celor din jur. Ai ramas.. il faci.Domnul stie de el si de tine, Maica Domnului te va ingriji. Sa te ajute Dumnezeu sa treci de greutati. Si "fereala" e tot un pacat.

roxanica 29.11.2007 08:58:05

iti multumesc crista pentru mesajul tau. sa iti traiasca copilasii -esti o fericita . eu am fost egoista si nu m-am gandit ca menirea mea mai inainte de toate este sa aduc pe lume copii. m-am ocupat de cele lumesti si dupa ce m-am realizat si am ramas insarcinata (asta acum 4 luni si jumatate) am vrut sa fac copilul , doar pentru ca aveam totul pus la punct si era ceea ce imi mai doream. nu putem face programat totul in viata. iti mai spun si tie cum am mai spus ca nu stiu daca mai exista speranta sa mai raman vreodata atata timp cat sotul meu nu accepta nici in ruptul capului acest lucru.cu dumnezeu inainte si cu rugaciunea alaturi de duhovnic si poate se milostiveste si de mine sa ii lumineze mintea si sotului meu. te pup si iti multumesc mult de tot pentru ganduri. voiam sa spun ca totusi pacat este sa te feresti dar mai pacat sa faci avort.oricum sper ca dumnezeu sa imi lumineze mintea si mie si sotului meu

OvidiuO 29.11.2007 09:54:55

Fiindca veni vorba de fereala( sub orice forma), as dori sa stiu si eu....asa cum intreaba si roxanica, daca acest pacat este spovedit de noi crestinii (daca constientizam ca este un pacat)si daca fiind spovedit, se da sau nu Sf. Impartasanie.
Mai intreb daca oamenii nu au cu ce sa creasca un copil si mai apoi acesta este chinuit prin viata pe care o duce (chinui templu al Duhului Sfant), este mai mare pacatul ferelii (spovedit - dar pana cand ?), decat cel al chinuirii pruncului, pe care mai apoi nu ai cu ce sa-l cresti. Asa cum bine a precizat roxanica...unde sunt in ziua de azi familiile cu multi si foarte multi copii ?
Ori noi toti traim de comun acord in curatenie ? Multumesc.
Doamne ajuta !

irina4m 29.11.2007 11:01:22

normal ca lumea traieste in fereala. ca daca nu ar fi asa crede-ma, populatia tarii noastre probabail ar fi dubla. dar din cate am auzit mai bine te feresti si iei metode de contraceptie decat sa faci avort. e mai grav avortul. nu am auzit om care sa nu se fereasca. oricine face asta pt a combate un avort. dar cum ar fi, pacatul tot pacat este dar asta e, suntem cu totii pacatosi...

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:34:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.