Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Studiu YouGov: Populismul cel mai puternic in Romania cu 82% (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18704)

CristianR 25.11.2016 17:05:39

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 636683)
Cand raspunsul ajunge in browserul tau care foloseste unicode, atunci broswerul interpreteaza acel numar in standard unicode , iar acel numar apare cu sedila aia.

Nu m-ai înțeles. Ț-ul și ș-ul vechi (legacy) au fost alcătuite cu o sedilă pusă sub t, respectiv sub s. Caracterele astea browserul le afișează corect. Dacă vrei să faci o probă, citează mesajul ăsta și ai să vezi că nu apar caracterele alea ciudate.

Începând de aici folosesc Romanian standard. Și vei vedea, dacă mă citezi, că apare aiurea. Pentru că ș-ul și ț-ul ocupă în maparea folosită de server locul C-ului cu căciulă sau ce-o fi ăla. Cine a actualizat fontul nu a înlocuit ș-ul și ț-ul vechi, ci le-a atribuit celor noi alte coduri, le-a pus în alt loc pe harta fontului.

CristianR 25.11.2016 17:11:31

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 636689)
Nu m-ai înțeles. Ț-ul și ș-ul vechi (legacy) au fost alcătuite cu o sedilă pusă sub t, respectiv sub s. Caracterele astea browserul le afișează corect. Dacă vrei să faci o probă, citează mesajul ăsta și ai să vezi că nu apar caracterele alea ciudate.

Începând de aici folosesc Romanian standard. Și vei vedea, dacă mă citezi, că apare aiurea. Pentru că ș-ul și ț-ul ocupă în maparea folosită de server locul C-ului cu căciulă sau ce-o fi ăla. Cine a actualizat fontul nu a înlocuit ș-ul și ț-ul vechi, ci le-a atribuit celor noi alte coduri, le-a pus în alt loc pe harta fontului.

Până nu alta, îmi dau seama că pot să mă citez și singur. De probă.
P.S. N-a fost suficientă citarea, a trebuit și să editez.
Însă observă ceea ce era de demonstrat: primul paragraf (scris cu legacy) are diacriticele corecte.

Copacel 25.11.2016 17:15:38

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 636692)
Până nu alta, îmi dau seama că pot să mă citez și singur. De probă.
P.S. N-a fost suficientă citarea, a trebuit și să editez.

Dar indiferent de legacy sau standard tu trimitzi tot unicode.Faptul ca pe legacy sau standard merge sau nu merge e din cauza charsetului bazei de date.

ioan67 25.11.2016 17:21:50

După ce vă potoliți cu chineza, îmi ziceți și mie ce am de făcut, da?
Mulțam!

CristianR 25.11.2016 17:29:41

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 636694)
Dar indiferent de legacy sau standard tu trimitzi tot unicode.Faptul ca pe legacy sau standard merge sau nu merge e din cauza charsetului bazei de date.

Corect. Important e să meargă.

CristianR 25.11.2016 17:34:58

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 636696)
Mulțam!

Instalează-ți Romanian legacy (keyboard) și elimină Romanian standard.
E util nu doar atunci când îți reeditezi postarea, ci și când te citează cineva.

ioan67 25.11.2016 17:48:37

Mulțam..:)

Copacel 25.11.2016 17:48:57

Citat:

În prealabil postat de ioan67 (Post 636696)
Mulțam!

Ai doua opțiuni :
1. Fie tastezi fără diacritice
2.Fie mergi pe RO legacy cu setările pt tastatura.Dar din câte țin eu minte legacy are inversate cu z.E aiurea.Si asta din cauza faptului că baza de date nu este setata pe unicode ci fie pe n subset al unicodeului , fie pe alt charsetului care nu aparține unicodelui

Copacel 25.11.2016 17:49:51

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 636697)
Corect. Important e să meargă.

Dacă un lucru nu merge ca lumea atunci merge prost adică merge defect.Dar vorba romanului': Las' o bah ca merge ash™a, nu ?

mihaiB 26.11.2016 11:09:15

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 636606)
Da, atunci se faceau lucruri ineficient, putin, dar "divers". Acum piata din Romania este mai specializata, de exemplu sectorul IT.

Sunt de acord:
Capsunarit
in serele din Spania 12 ore /zi munca la + 50 grade
cules de mere
lipit de papuci, cu substante toxice cere isti fac praf plamanii
intins lacul pe lemnul de la mercedes, praf plamanii

si IT, ca romanii au vazut ca merg in USA si primesc salar de locuiesc in cartierele de...unde mergi la gradinita cu vesta antiglont. Iar la 40 de ani esti trecut in pensie....adica somer pe viata.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:34:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.