![]() |
Scolile nu ar trebui sa plateasca impozite pe cladiri ? Sau teatrele, muzeele, etc ? Toata lumea plateste, doar ei nu platesc. :71:
|
De ce ar trebui statul sa ofere facilitati muzeelor, teatrelor, scolilor etc, si nu si bisericilor ? Un muzeu sau un teatru sa plateasca impozite si sa traiasca din banii de pe bilete, daca nu reusesc sa faca lucrul asta - ghinion, le inchidem si facem spitale, ca de spital avem nevoie toti. Pentru muzee si teatre avem Discovery si HBO. :71:
|
si totusi, impozit pe VENIT platesc si scolile si muzeele. Scolole de stat nu platesc pentru ca ele nu au un venit. Si ce venit se aduna din fondul colii (ca atat se plateste l nivel de scoala) se declara. Asta asa ca informatie generala legata de scoli de stat.
|
Citat:
In toata lumea asta se intampla la fel cu bisericile. Au anumite facilitati fiscale, la fel cum au si alte institutii. Sigur ca ateii ar prefera ca aceste facilitati sa nu existe si bisericile sa dispara. Dar de ce sa nu dispara si teatrele, muzeele si toate celelalte ? De ce as da eu bani la teatru sau la opera si nu unei biserici ? Sa plateasca doar melomanii si amatorii de teatru si sa ma lase in pace, ca eu ma uit pe youtube daca vreau sa vad cultura. :) |
Ia uite de ce sustinem Ateneul Roman - ca sa-l aniverseze pe Iliescu pe banii nostri :
http://www.realitatea.net/ion-iliesc...i_1644809.html Nu mai bine il privatizam ( daca vrea cineva sa-l cumpere ) sau punem dinamita si gata ? Ca ne suim in avion si ne ducem la Scala din Milano cand ne strabate fiorul cultural. :71: |
Citat:
Sau pe lucrările pe care le-am făcut în 12 ani de școală/liceu la fata cea mare: văruit, parchete, bănci, lambriuri, laptoape, proiector etc. La cea mică, într-a 9-a, lista e încă deschisă.:26: |
Sau sustinem ditamai universitatea ca sa-l "distinga" pe filozoful lu` peste prajit ( ala din Australia )
Avea dreptate Basescu, avem nevoie de chelneri, nu de filozofi. Sa privatizam universitatea si care vrea sa filozifeze sa plateasca de la el din buzunar. Plus impozite, la fel cum platim toti. :71: |
10 clase sunt obligatorii, mi se pare absolut normal sa nu se plateasca impozit pe venit. Dar...care venit? Fonsul clasei il platesti pt ca vrei, nu pt c esti obligat, la fel orice platesti intr-o coala de stat, platesti pentru ca vrei. Nu te obliga nimeni. La noi cand se strangea fondul clasei sau se strangeau bani pentru varuit sau mai stiu eu ce, se facea totul pe factura si hitanta. Vedeai clar unde s-au dus banii.
Da, teatrele si restul institutiilor sa plateasca impozite pe venituri, pentru ca nimeni nu e obligat sa mearga la teatru; dar nimeni nu e obligat nici sa mearga la biserica sau sa fie crestin. Asa ca, da, sa plateasca si bisericile (toate confesiunile) impozite pe venit, pentru ca toate, inclusiv bisericile au un venit destul de consistent, care raman ca o gaura neagra, ca nimeni nu stie unde merg banii aia... Pana si universitaile ar trebui sa plateasca impozit pe venit. Nu e obligatoriu sa ai facultate. |
Corinusha, pentru o persoană care lucrează "la negru", după cum singură declarați, sunteți muuult prea vehementă cu așa-zisele "afaceri" ale Bisericii.
Tupeu și ipocrizie cât casa! http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=143 Citat:Corinusha "Si ce-ai vrea sa fac? Sa stau acasa a-mi plang e mila si sa mor de foame ca nimeni nu vrea sa faca carte de munca?! Scuze, dar mi bine "la negru" decat asa. Da, e ilegal si poate chiar si imoral, dar nu eu sunt de vina, nu eu sunt cea imorala... eu pur si simplu fac ceva ca sa castig ceva, sa-mi duc traiul, ca cu un salar si chirie si toate cele, nu faci fata; Dar deh, io-s aia imorala... eh, prefer imoralitatea in cazul asta, decat sa mor de foame. PS: Multi cred ca, daca am ajunge in situatia mea, sa ai de ales intre a sta acasa fara venit si a lucra "la negru", ati alege mai degraba lucrul, asa cum o fi el. Si mai bine aici la negru, decat intr-un bar cu carte de munca. Am incercat si, sincer, nu e de mine lucrul la bar; nu fac fata fizic, dar mai ales psihic." __________________ |
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:58:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.