catalin2 |
18.04.2015 00:36:15 |
Citat:
În prealabil postat de Barsaumas
(Post 588044)
...si tocmai de aceea nu sunt ecumnist, pentru ca actualul ecumnism duce la sincretism. Eu sunt de parere ca orice credinta traita cu sinceritate, repet, cu sinceritate, nu pentru folos material (la noi muritorii conteaza doar relzutatul, pentru Domnul, in evaluarea unui om conteaza si intentiile, caci El vede si rarunchii, dupa cum stii), mantuieste.
Tocmai de aceea sunt de fapt la fel de antiecumenist ca tine, ca zelotii ortodocsi, ca lefebvristii lui Mihnea, etc. Pentru ca eu am citit pe Blaga si Spengler. Pentru ca aceasta epoca e dominata de matricea, sau arhetipul daca vrei, distrugerii granitelor.
|
Tu ai ecumenismul cel mai pur, ti-am spus de mai multe ori. Ecumenism nu e o amestecatura de religii, ci, mai unanim acceptat, unitate in diversitate. Exact asta crezi tu, ti-am spus inca de la inceput, cand erai catolic. Deci, toate denominatiunile sunt bune, nu se schimba nimic la nicio religie si toti se unesc frateste. Asta e ecumenismul extrem, de tip protestant. mai e un ecumensim mai moderat, mai ortodox, de tipul ortodoxia e cea mai buna. Se observa diferenta fata de ceea ce spune ortodoxia, ca e singura.
|