Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   Aceleasi realitati pot fi privite din perspective diferite - indemn la deschidere in (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16607)

catalin2 04.07.2013 16:55:13

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 525330)
Mă asociez întru totul opiniei lui Vlad despre tendința dvs de a vă argumenta toate ideile prin citate... :)

De fapt Vlad nu s-a referit la asta, ci la interpretarea citatelor. Ti-am scris si data trecuta (cred ca tie ti-am scris, daca nu ma insel) ca ce spui e absurd, evident ca dam citate si nu vorbim din capul nostru, pentru ca noi nu suntem sfinti. Dar (neo)protestantii fac astasi interpreteaza fiecare cum vrea, dar si aceia conform cu ce spune cultul lor. Data trecuta ai facut un topic despre neascultare, tot ceva ce tine mai mult de o intelegere protestanta, acum despre relativism, sper sa te apropii in viitor de intelegerea ortodoxa si nu sa te departezi.
Citat:

Dvs vă este cunoscut faptul că Biserica noastră recunoaște validitatea Botezului SĂVÂRȘIT ÎN NUMELE SFINTEI TREIMI inclusiv pentru creștinii din alte confesiuni? De exemplu, dacă un catolic vrea să se convertească la Ortodoxie, i se administrează doar Sfânta Taină a Mirungerii

De cand am devenit activ pe forum am scris despre iconomie, eu o cunosc, tu sper ca o citesti acum, a scris si Alin despre asta. Una din invataturile de baza propovaduite de ecumenism este validitatea botezului in toate cultele (ar spune Sfintele Taine, dar protestantii oricum nu le au pe toate), ca urmare a invataturii provenite din protestantismul liberal a ramificarii harului.
A fost prima dezbatere intr-un sinod in istoria Bisericii. Sfantul Vasile chiar explica mai pe larg acest lucru, ca desi botezul nu e valid in afara Bisericii, unii eretici si schismatici pot fi primiti fara a li se repeta botezul, prin iconomie. Asadar sunt si preoti si regiuni care ii boteaza pe catolici, in alte practici li se face doar Mirungerea, iar in altele nici asta, doar marturisirea si apoi Impartasania.
Cred ca acum intelegi mai bine ce spuneam eu in mesaje, imi dau seama ca tu nu stiai despre iconomie, ma bucur ca s-a ivit ocazia sa discutam despre asta.
Citat:

Sau să ne imaginăm o altă situație: să prespunem prin absurd că PF Patriarh și tot Sf. Sinod al BOR ar intra, nu se știe de ce, în schismă față de toate celelalte Biserici ortodoxe (Doamne ferește!), iar noi, ca ortodocși români, am fi în situația de a lua urgent o decizie.
Ce am face? Nu ne-am mai împărtăși în România, fiindcă Sf. Sinod ar fi căzut în schismă și, din secunda 2, toate Tainele oficiate de către preoții aflați în ascultare canonică de BOR și-ar fi pierdut validitatea?... Sau cum ați vedea rezolvarea unei astfel de situații ipotetice?

Noi urmam Biserica si pe Hristos, nu o ierarhie orbeste. Daca Patriarhul si ceilalti s-ar face adventisti noi n-o sa-i urmam ca asa ne-am nascut. Capul si ratiunea fac parte din dotarea noastra de la Dumnezeu, ratiunea face parte din Chipul lui Dumnezeu din om. De aceea in ortodoxie se imbina ratiunea si trairea, nu doar trairea ca in religiile orientale sau ratiunea ca in ateism. Asadar vom ramane cu Biserica, daca nu se poate altfel cerem episcopi din alta Biserica Ortodoxa. E legat ce spun si de pasajul urmator:
Citat:

Ei sunt în afara Bisericii, excluși de la lumina dragostei lui Hristos, doar pentru că părinții sau bunicii lor au avut oarecari disensiuni cu PS nu știu care și s-au hotărât să treacă într-o grupare schismatică?... :)

Si daca parintii stramosii lor au facut o greseala ei trebuie sa o repete, nu au ratiune sa vada adevarul sau sa il caute? Hristos spuen sa cautam adevarul, nu sa stam ca il vom primi. Daca Hristos este capul Bisericii, si Biserica Ortodoxa este Trupul Sau nu e un efort prea mare sa vina cineva in Biserica si sa nu-i mai intoarca spatele, doar daca nu il lasa mandria si orgoliul. Da, am gresit, este cuvantul de baza pentru toti oamenii.
Idolatrii erau numiti nu doar cei ce nu stiau de credinta adevarata, ci toti cei ce erau in religia respectiva. Bineinteles ca toti credeau ca e bine ce cred ei.
Daca un vecin ineventeaza o credinta crestina gresita, cu tot felul de aiureli si se crede episcop e la fel ca Biserica?
Citat:

Hristos l-a primit, pare-se, în rai pe Sf. Grigorie de Nyssa cu tot cu credința lui în apocatastază (concepție eretică, potrivit Sinodului V ecumenic). La fel s-a întâmplat și cu Sfântul Isaac Sirul, sedus de aceeași apocatastază.

Daca am inteles bine Sfantul Grigorie doar la un anumit timp a afirmat apocatastaza. Sfantul Isaac din cate stiu nu a afirmat apocatastaza.
Citat:

Oare nu exact în aceeași situație se află creștinii catolici și protestanți care, fără intenția de a cădea în erori de ordin dogmatic, Îl iubesc pe Dumnezeu și-I slujesc, păstrându-și, însă, convingerile?

Nicidecum, pentur ca un credincios ortodox chiar daca stie ceva gresit din nestiinta face parte din Biserica si are parte de Sfintele Taine. Hristos a adus in primul rand harul si implicit Botezul, credinta si chiar fapte aveau si cei din Vechiul Testament. Modernismul spune ca ar conta doar credinta in Hristos, o idee din protestantism. In ortodoxie sunt trei lucruri: credinta, fapte si har.
Doamne ajuta!

catalin2 04.07.2013 16:57:23

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 525403)
Sfinții au zis: „Cine nu are Biserica de mamă, nu are pe Dumnezeu de Tată. În afară de Biserică nu este mântuire”. A ne da cu părerea despre cine se mântuiește și cine nu, seamană mai degrabă cu joaca unui copil cu dinamita. E pe aici vreun sfânt care să-și dea cu părerea?

Ai dat raspunsul chiar in mesajul tau. Citatul este din Fericitul Augustin, tu nu esti sfant (deocamdata), ai citat un sfant. Asta se face de obicei cand e vorba de o invatatura, se citeaza sfintii si invatatura Bisericii, nu parerile noastre.

cezar_ioan 05.07.2013 01:28:01

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 525406)
Nu mai continui că nu ajungem nicăieri. Fiecare cu ale lui frate, Hristos fie cu tine și cu noi toți! Apreciez tonul amical pe care l-ai folosit în aceste postări. Doamne ajută!

Ecumenistule, nu mai continua ecumenist, că nu ajungem ecumenic nicăieri ecu, euro, UE.
Fiecare ecumenist cu ale lui, ecumenisme, frate! Apreciez tonul ecumenist, ecumenistule, pe care le-ai folosit împotriva învățăturilor drepte ale doctrinei, pardon, ideologiei, pardon de ecumenism, ecumenic, euro, UE, ism, eco, logism, ecumenism, mesmerism, fotbalism, postdecembrism, ș.a.m.d.enism.
Ecu!
Men!
Meeeen!
Ismule.

Salut!

P.S. Vezi că ai dat citate din Fericitul Augustin. Ecuaugustinisss-tule!
P.P.S. Altminteri, ce mai faci, frate? Cum merge rugăciunea? (nădăjduiesc în Domnul că te silești, cum ne-au învățat bunii noștri Părinți) Duhul Domnului peste tine, iertarea ta peste mine, mângâiere și bucurii în Hristos Domnul! AMIN+

VladCat 05.07.2013 12:50:49

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 525499)
P.P.S. Altminteri, ce mai faci, frate? Cum merge rugăciunea? (nădăjduiesc în Domnul că te silești, cum ne-au învățat bunii noștri Părinți) Duhul Domnului peste tine, iertarea ta peste mine, mângâiere și bucurii în Hristos Domnul! AMIN+

Mulțumesc pentru grijă frate! Din păcate merge de parcă stă, dar nu deznădăjduiesc...„im alive and kicking” cum spun englezii, cu toate că „alive”ul e mai problematic. Sper că tu te scalzi în ape mai puțin tulburi :). Hristos în mijlocul nostru!

catalin2 05.07.2013 18:03:36

Citat:

În prealabil postat de VladCat (Post 525406)
Nu mai continui că nu ajungem nicăieri. Fiecare cu ale lui frate, Hristos fie cu tine și cu noi toți! Apreciez tonul amical pe care l-ai folosit în aceste postări. Doamne ajută!

Bunul Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze sa aflam adevarul. Am scrsi pe celalalt topic un mesaj despre invatatura Sfantului Serafim de Sarov: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...3&postcount=47
Doamne ajuta!

cezar_ioan 06.07.2013 01:46:19

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 525336)
Credința nu este ideologie, ci adevăr; nu limitează, ci deschide orizontul spiritual, fiind, nu colecție de definiții, ci relație vie, personală și dinamică a credinciosului cu Dumnezeu.
Dogmatica, hartă duhovnicească în drumul regăsirii patriei cerești, nu poate fi confundată cu dogmatismul, cu ideologia, cu lipsa libertății spirituale.
Trist pentru creștinii ce cad din dogmatică în dogmatism, din Ortodoxie în ortodoxism, din trăirea concretă a comuniunii cu Dumnezeu în idolatrizarea unor cuvinte sau ritualuri a căror valoare incontestabilă constă tocmai în scopul lor ultim - comuniunea cu Dumnezeul Cel Treimic.

Văd rezumat aici tot ce încerc să transmit pe această temă de când sunt pe forum. Mulțumesc, Laura!
Aș vrea acum să îmi exprim o mirare: eu înțelesesem, la început de topic, că ideea propusă spre dezbatere se referă la receptarea și trăirea subiectivă a Adevărului.
Altfel spus, cu toții avem același Crez, cu toții mărturisim aceleași dogme, însă considerăm firesc să înțelegem, să resimțim emoțional, să voim și să făptuim în mod personal.
Merge careva cu picioarele altuia?
Gândește cineva exact la fel cu un altul, în toate detaliile și pe toată durata timpului?
Îl doare pe vreunul măseaua din gura altuia? Nu ne-a făcut Dumnezeu persoane? Așadar, pe lângă unitatea noastră ființială, de oameni făcuți după chipul lui Dumnezeu, la care adaug și calitatea/însușirea de creștini: nu avem și o subiectivitate personală? Una irepetabilă, unică și originală, de unde și crucea fiecăruia?

Așadar, am crezut că se va pune accent pe acest lucru uimitor, cu adevărat tainic, anume: deși suntem cu adevărat creștini cu toții (măcar că suntem botezați și am primit Taina Mirungerii), deși ne închinăm Aceleiași Sfinte Treimi ș.a.m.d. - cu toate acestea suntem mereu subiectivi. Adevărul e Unul, re-prezentarea Lui în persoana fiecărui om are nuanțe cu totul unice, individuale, irepetabile.
Acesta credeam că e subiectul. Să ne minunăm împreună de această taină mare...

Cu atât mai mare taina cu cât, în ciuda unicității fiecărei persoane, suntem, iată, uniți în Duh în comunitatea liturgică.

Or, din câte am constatat, s-a căzut repede (consider cu adevărat că e o cădere de la înălțimea subiectului propus) în veșnicele confruntări sterile. S-au repus plăcile, treaba cu mântuirea altora, cu ecumenismul etc.
Dar oare acesta a fost subiectul dintâi?
Cum s-a ajuns să ne rotim în aceleași cadre vechi?
Eu nu înțeleg, să mă iertați cu toții. Cred că ați rătăcit firul discuției de început, încât acu-i un vas spart în multe cioburi risipite, fraților... Iertare!

Ce-ar fi să reconsiderăm subiectul după miezul lui de început? Că doară nu plantarăm mere să culegem pere...:)
Laura, te întreb pe tine mai întâi, ca inițiatoare a topicului: tu cum vezi problema? Ce ai voit de fapt să propui spre dezbatere? Care e tema, de fapt?

laurastifter 06.07.2013 01:58:11

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 525636)
Văd rezumat aici tot ce încerc să transmit pe această temă de când sunt pe forum. Mulțumesc, Laura!
Aș vrea deocamdată să îmi exprim o mirare: eu înțelesesem, la început de topic, că ideea propusă spre dezbatere se referă la receptarea și trăirea subiectivă a Adevărului.
Altfel spus, cu toții avem același Crez, cu toții mărturisim aceleași dogme, însă considerăm firesc să înțelegem, să resimțim emoțional, să voim și să făptuim în mod personal.
Merge careva cu picioarele altuia?
Gândește cineva exact la fel cu un altul, în toate detaliile și pe toată durata timpului?
Îl doare pe vreunul măseaua din gura altuia? Nu ne-a făcut Dumnezeu persoane? Așadar, pe lângă unitatea noastră ființială, de oameni făcuți după chipul lui Dumnezeu, nu avem și o subiectivitate personală? Una irepetabilă, unică și originală, de unde și crucea fiecăruia?

Așadar, am crezut că se va pune accent pe acest lucru uimitor, cu adevărat tainic, anume: deși suntem cu adevărat creștini cu toții (măcar că suntem botezați și am primit Taina Mirungerii), deși ne închinăm Aceleiași Sfinte Treimi ș.a.m.d. - cu toate acestea suntem mereu subiectivi. Adevărul e Unul, re-prezentarea Lui în persoana fiecărui om are nuanțe cu totul unice, individuale, irepetabile.
Acesta credeam că e subiectul. Să ne minunăm împreună de această taină mare...

Cu atât mai mare taina cu cât, în ciuda unicității fiecărei persoane, suntem, iată, uniți în Duh în comunitatea liturgică.

Or, din câte am constatat, s-a căzut repede (consider cu adevărat că e o cădere de la înălțimea subiectului propus) în veșnicele confruntări sterile. S-au repus plăcile, treaba cu mântuirea altora, cu ecumenismul etc.
Dar oare acesta a fost subiectul dintâi?
Cum s-a ajuns să ne rotim în aceleași cadre vechi?
Eu nu înțeleg, să mă iertați cu toții. Cred că ați rătăcit firul discuției de început, încât acu-i un vas spart în multe cioburi risipite, fraților... Iertare!

Ce-ar fi să reconsiderăm subiectul după miezul lui de început? Că doară nu plantarăm mere să culegem pere...:)
Laura, te întreb pe tine mai întâi, ca inițiatoare a topicului: tu cum vezi problema? Ce ai voit de fapt să propui spre dezbatere? Care e tema, de fapt?

Vă mulțumesc foarte mult pentru aprecieri și încurajări, domnule profesor!
Da, aceasta a fost ideea inițială a topic-ului... și recunosc că am căzut și eu în ispita de a devia de la tema discuției pe care am propus-o... Mă bucur că mi-ați atras atenția să revin la ideea inițială. :)
Hristos în mijlocul nostru!

Cu deosebită prețuire,
Laura Stifter

cezar_ioan 06.07.2013 02:05:47

Dar ce să însemne această teribilă realitate omenească numită credință?
Să fie o idee? (eventual modelabilă computațional, așa s-o practice și robotul?)
Să fie un sentiment? De care? De unde? Cum crescu? Are un profil anume, un tipar universal, un standard? O formulă?
Să fie un șir de vorbe? Un slogan? O definiție? O biată formulă?

Să fie un fapt total conștient? Or, poate, cu totul conștientizabil?
Să fie un act subconștient? Poate chiar inconștient, măcar pe alocuri?

Să fie un obiect, ori ceva obiectiv, ori cu dimensiuni prestabilite, fixe, în mod mecanic puse?

Să fie o parte neschimbată în om, în sufletul omenesc? Ceva de oțel, vreun pietroi (asta să fi transmis Domnul când a spus "stâncă"?...), or, mai degrabă, un fenomen, un proces, un continuum de stări, de experiențe/fapte subiective și colective înrîurite de Duhul Sfânt, susținut și viu nuanțat de harul revărsat prin Sfintele Taine, prin comuniunea cu sfinții etc.

Se poate preda credința (câtă vreme e o învățătură fixă) la școală?
Există o școală care predă la pachet și pentru totdeauna credința?
Biserica livrează lui Ion credința gata confecționată?

Nu e mai degrabă vorba despre ferment, despre aluat, despre seva care vine prin vița, despre duh care umblă și răsface, despre germinație perpetuă cât șade omul în trup?

Iar apropierea minții de un conținut al credinței e așa un proces de la sine înțeles de ne tot certăm că x sau y nu îl face bine?

Ce sunt dogmele și Tainele de nu repere și putere sfințitoare dăruite sufletului omenesc spre îndreptare personală, bob cu bob?
Ce este mântuirea subiectivă, corelat cu mântuirea obiectivă?

Scos-am subiectivitatea umană din ecuație?
Păi scoatem persoana din ecuația mântuirii?
Pre când vom scoate, astfel, chiar și Persoanele?....

Râvnim să facem un robot numit om și un robot mai mare pe care să îl numim Dumnezeu?
Vai nouă, că ne rătăcim în faldurile mândre ale minții, copii ce suntem...

Haideți mai bine să ne minunăm de comuniunea noastră, a celor atât de diferiți, de unici în primirea și trăirea Cuvântului!
Cu această mirare cred că poate începe credința însăși. Nu putem fi credincioși în Hristos dacă negăm subiectivitatea fiecăruia și disprețuim alteritatea. Într-un fel, astfel ne respingem de fapt propria subiectivitate și refuzăm unicitatea noastră între semeni. Or, noi suntem de fapt și uniți și diferiți, precum în corp celulele fac parte din țesuturi distincte însă participă corelat și condus după multe niveluri de reglaj simultan la viața unuia și aceluiași organism. Nu este, oare, așa, Biserica noastră?

cezar_ioan 06.07.2013 03:49:23

Am descoperit în urma bogatului dialog de pe forum, pentru care sunt recunoscător tuturor, că raționaliștii mă văd sentimental iar iubiriștii sentimentali mă văd raționalist și scorțos.
Urâte-mi sunt aceste extreme, pe care le socot abatere de la drumul drept, cădere, înșelare - cum se spune...
Dar nu despre mine vreau să vorbesc aici, m-am pomenit doar pentru că am deslușit câte ceva despre duhuri și poziții omenești resimțind pe propria piele unele lucruri.
Ei bine, să cugete/să descopere/să își reamintească, rog frumos, raționaliștii, că Biserica nu-i perete plin cu formule matematice, nici teorie crescută concept cu concept pe o linie paradigmatică neabătută, triumfalist (câte surprize nu are omul credincios la fiecare pas, câte abateri nu aduce Duhul, Care suflă unde voiește și cum voiește, în viața chiar a fiecărui om; câte certitudini sunt zdrobite în viața de credință pentru a lăsa loc unor muguri noi, plini de seva sfântă și sfințitoare a harului). Dacă ar fi așa, ar fi o făcătură umană care moare de dragul coerenței ei narcisice iar nu o lucrare vie, Dumnezeiască, dincolo de liniile de ordonare ale minții noastre așa-zis raționale. Dincolo de previzibil și controlabil.
În Biserică împărtășim și clădim bucurie (bucurii ale credinței), nădejde (a mântuirii, a vieții veșnice în Împărăția lui Dumnezeu), în Biserică trăim și deznădejde, uneori, fie și ca o fulguială trecătoare. În Biserică surîdem, plângem, suspinăm.
Domnul Însuși, spune Tradiția, plângea deseori...
În Biserică simțim și resimțim, voim, căutăm și trăim tensiunea sufletească a căutării, răsuflăm ușurați uneori, ne mirăm, ne silim, ne nevoim etc.
În Biserică, în viața de credință, toate stihiile omului își dau mâna spre îndreptare sub har. Poate și în acest sens, al întregului ființei umane (lucru desconsiderat de raționaliști), părintele Rafail spune că Ortodoxia e "firea omului". Întreaga lui fire.
Raționaliștii pun sub obroc tainițele sufletești și se lăfăie cu lăcomie în lucirile minții, scotomizînd Scriptura și Tradiția după vreo idee, ceva, vreun argument și contraargument.
Scolastică, nimic altceva, reminiscențe ale unor obiceiuri urâte, străvechi, ciopârțite și ciopârțitoare.
În Biserică, însă, compătimim, iubim, iertăm, ba chiar urâm (păcatul, viclenia, minciuna etc.).

Cât îi privește pe iubiriștii sentimentali, să îmi îngăduie o reamintire: nu-i după pofta inimii noastre înaintea lui Dumnezeu, nu nevoile noastre primează, nu le putem răstălmăci și bibili pe toate precum ne dictează nouă pohta. Există repere puse de bărbații îmbunătățiți prin Duhul, o istorie, o dogmatică împotriva rătăcirii, există cărți îndrumătoare, există cuvinte pline de toată bogăția, există rugăciuni a căror haină nu e întâmplător una anume, sunt rigori firești ale îndreptării, sunt limite peste care nu putem trece decât spre pierzanie. Dumnezeu are Logica Lui, Rațiunile Lui fie că ne place fie că nu. Să ne silim să ne placă, înțelegîndu-le, meditînd la ele ("Fericit bărbatul care..."), rostindu-le până când ne deprindem cu meșteșugul și puterea lor tainică. Revelația are logica ei proprie, anume Dumnezeiască. Fericit cel sărac cu duhul, că o înțelege...

Așadar, dincolo de raționalism și sentimentalism în credință, care sunt și surse inevitabile pentru coloritul divers al re-prezentării subiective ale Unuia și Aceluiași Adevăr, Hristos Domnul, să devenim conștienți de dificultatea noastră de a fi pe Cale. Cu toții cred că avem această dificultate de întâmpinat și, ca urmare, s-ar cuveni mai degrabă să fim solidari în urcuș, în îndreptarea personală, decât mereu insistenți pe greșelile sau lipsurile (după subiectivitatea noastră, deseori) celorlalți.

Nu spun că eu sunt prea înaintat în acest deziderat, spun doar că îmi dau seama de el și, dacă nu mă înșel, cred că Hristos Domnul tocmai aceasta ne pune ca sarcină eliberatoare de lut, către Cer.

Perspectivele și subiectivitățile toate sunt omenești, țin de biografie, însușiri ale firii personale, context istoric, varii influențe. Dar Duhul cunoaște aceasta, admite și lucrează pe măsura fiecăruia, în slăbiciune. Acolo unde Duhul sprijină și poartă, de ce venim noi să penalizăm cu iuțeală? Oare nu din nerăbdare și frici? Oare din credință dreaptă o facem?
Creștinul, așa cum îi cunosc eu pe oamenii creștini de azi, e o ființă fragilă, delicată, gingașă. De nu l-ar păzi harul lui Dumnezeu, s-ar sparge mai ușor ca un vas de faianță.
Orice subiect duhovnicesc ar trebui abordat cu o infinită delicatețe, cu nemăsurată gingășie datorată lui, interlocutorului dar și propriului suflet, care e în locul acela încă neclar precum un fir de iarbă abia încolțește. Ce bun face acolo cizma și tractoru, bâta și motorul?
Ne lipsește blândețea, delicatețea, dulceața în cele duhovnicești mai întâi. Facem ideologie seacă, logicistă ori pătimașă, când sentimental-stupidă, când scrâșnită printre dinți. Mă iertați.

MariS_ 06.07.2013 10:15:37

Citat:

În prealabil postat de laurastifter (Post 525101)
..........................
Cât de bogată spiritual ar deveni lumea, dacă am înțelege să ne acceptăm unii pe alții cu iubire și bucurie, așa cum reușeau Sfinții și, în primul rând, așa cum ne primește pe noi toți Hristos!
..........................
Hristos în mijlocul nostru!

Draga Laura, ai un suflet gingas si bun. O sa ai de suferit mult pentru asta, dar sa stii ca merita! O sa fii etichetata de unii ca iubirista, de altii o sa fii ironizata ori indrumata ori sfatuita sa revii la calea "corecta", insa mie imi place ceea ce vad in inima ta. Iti doresc un parcurs in Hristos lin, cu multa pace, cu multa caldura, cu bunatate, cu dragoste, cu intelepciune. Sigur, cuvintele mele nu au putere, dar vin din inima (o inima iubirista, probabil, daca tot am fost etichetat asa, proasta si ratacita dupa altii, dar macar e sincera).
Bucurii!

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:41:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.