Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Exista sau nu Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1602)

Alexandr_Bazil 24.04.2007 23:38:32

imi poti da un indiciu? cat de mic? :dontgetit:

ARHANGHELUL 27.04.2007 16:20:16

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil
"Palma credintei"? ??????
Nu stiu de ce, dar nu sunt prea convins ca un Dumnezeu nespus de intelegator si de milos imi va chinui sufletul pentru ca eu, mai simplu la minte cum sunt, nu am putut sa-l inteleg.
Cat despre intrebarea lui Cristi: din motivele de mai sus(ideile despre credinta) nu iti voi spune ca eu cred sau nu cred in Dumnezeu. Credintele mele ar tine mai degraba de ce as vrea decat de ce as gandi. Singurul lucru pe care il pot afirma este ca exista posibilitatea ca Dumnezeu sa existe si posibilitatea ca Dzeu sa nu existe.

Ai dreptate nu DUMNEZEU ne va chinui ci faptele noastre.
DUMNEZEU exista indiferent de ce credem noi dar e dreptul tau de a crede ce vrei acest drept lai primit de la DUMNEZEU pentru ca a iubi inseamna a lasa libertatea de a alege in ce vrei sa crezi.

Alexandr_Bazil 27.04.2007 16:44:32

Nu faptele ci regretul si departarea de Dumnezeu stiam.

cristiboss56 27.04.2007 21:55:57

Citat:

Dumnezeu nu este nici departe , nici aproape. Dumnezeirea nu are spatiu ,timp sau mai direct spus, nimic din cea ce ne imaginam noi in nimicimea noastra limitata si "egoista". Omniprezenta si vesnicia inainte de orice vesnicie fara de-nceput si far de margini , este Dumnezeu intr-o prezenta care nu are de-a face cu prezenta noastra trecatoare in asta viata si-n acest minuscul colt din univers infinit si far de-nceput precum Dumnezeirea insasi. Este foarte greu sa intelegem prin raportarile si simturile noastre un lucru sau un fapt ce este in afara perceptiei noastre foarte limitate . Existenta lui Dumnezeu nu se poate "analiza" sau demonstra, precum demonstrezi sa zicem, existenta unei plante, planete etc. Dumnezeu este in afara oricarei demonstratii, analize etc. Din start titlul acestui topic este gresit, iar daca ar fi sa demonstram ceva care nu are legatura si nevoie de demonstratie, am discuta ceva ce nu are legatura cu discutia, luata ca discutie valabila doar aici in spatiu nostru lumesc si limitat din toate punctele de vedere.Este cum i-ai fi pus pe cei din comuna primitiva sa vorbeasca despre Teoria relativitatii , spre exemplu. Momentan si pentru timpul de aici , nu putem intelege in deplinatate despre plinatatea-n sine.

Alexandr_Bazil 27.04.2007 22:52:36

prin departare ma refer la respingere :p

cristiboss56 28.04.2007 00:16:12

Citat:

prin departare ma refer la respingere :p

In regula, am inteles contextul. Dar am folosit acel cuvint in expunerea mea pentru ca foarte multi il folosesc ca departare ca distanta etc. Alex , eu nici pe departe nu sunt un fanatic, extremist, rigid in credinta mea,dar iti spun cu certitudine de suta la suta ca DUMNEZEU exista. Nu imi raspunde cu intrebarea demonstrari acestei afirmatii, pentru ca iti reiau ce am spus ceva mai sus si nu ajungem nicaieri , ne invirtim pe loc. Iti dau totusi un raspuns, argument mai pamintesc. Cel putin eu personal, l-am simtit in momentele critice pe DUMNEZEU, l-am simtit efectiv si chiar "auzit"(nu este vorba de voce, cuvinte etc) ci ceva greu de exprimat.Tot El m-a salvat , m-a ajutat , m-a calauzit in momente de rascruce. Tot El m-a trezit la realitate in momentele de "deriere", de deruta a mea. Il simt aproape, atit de aproape chiar acum cind iti scriu aceste cuvinte. Poate tu nu ai cum sa intelegi , dar va veni si la tine momentul X , cind IL vei accepta. Rabdarea si bunatatea Lui este fara margini. EL ne-a dat libertate deplina ! Depinde de noi cum intelegem aceasta libertate si cum o folosim.

ARHANGHELUL 28.04.2007 15:13:06

Citat:

Cand am spus fapte ma refeream la ceea ce savarsim si ramane in constiinta noastra(chiar si gandurile pe care le gandin).Un om care este rau nu prea are regrete.
Chiar daca se vor departa de DUMNEZEU asta nu inseamna ca nu va sti ca exista mai devreme sau mai tarziu.

Alexandr_Bazil 29.04.2007 13:32:44

Citat:

În prealabil postat de ARHANGHELUL
Citat:

Un om care este rau nu prea are regrete.

De ce un om rau? :dontgetit::dontgetit:
Poate acel om a facut ce, in opinia lui, era bine, si de asta nu regreta.

ARHANGHELUL 29.04.2007 14:37:53

Citat:

Citat:

În prealabil postat de ARHANGHELUL
Citat:

Un om care este rau nu prea are regrete.

De ce un om rau? :dontgetit::dontgetit:
Poate acel om a facut ce, in opinia lui, era bine, si de asta nu regreta.

Ma refeream la legile Divine(morale),si aici nu mai e ca in opinia lui a crezut ca e bine sau nu.
De asta am spus ca e rau.

calator 29.04.2007 21:39:53

Totusi avand in vedere complexitatea creatiei existenta lui Dumnezeu (creator etc) e mai degraba in sfera certitudinii decat a probabilitatii/ posibilitatii sau a unei preferinte subiective. Este ca si cum te-ai uita la un casa si te -ai gandi ca existenta unui constructor este o preferinta, el poate sa existe in aceiasi masura in care ar putea sa nu existe. Si daca cineva va prefera sa creada ca acea casa a aparut asa pur si simplu asta e deja alta poveste....

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:24:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.