Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   despre imbracaminte si machiaj (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14050)

Tartaruga 31.07.2012 14:13:39

Intrebare mai simpla: cand sunteti sub dus, va puteti imagina ca in acel moment revine Domnul pe pamant si apareti asa gol in fata Lui? Sau puteti face rugaciuni sub dus stiind ca va vede si Dumnezeu, si ingerii si sfintii?
Daca raspunsul este da, puteti face toate acestea, inseamna ca puteti vedea cu ochi curati si goliciunea aproapelui. Si chiar daca raspundeti cu da, asta nu inseamna ca si aproapele ar raspunde cu da, si din cauza aceasta, a slabiciunii aproapelui, trebuie sa se acopere si cel care raspunde cu da, chiar daca el personal nu are nici o problema.
Pe scurt, cand doi oameni sunt legati unul de altul cu lanturi, pasul cu care cei doi pot merge impreuna este pasul celui mai slab. De aceea sfanta s-a acoperit in prezenta preotului Zosima, pentru ca preotul inca nu ajunsese la inaltimea duhovniceasca la care ajunsese ea.

sad story 31.07.2012 14:33:06

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 462298)
Depinde. Eu spun rugaciuni si cand merg la cinema, la spectacole si oriunde.

Nu stiu ce rugaciuni or fi alea si in ce fel ar fi primite la Dumnezeu, cand tu esti cu mintea la scenele de film si doar rostesti mecanic rugaciunea.

sad story 31.07.2012 14:36:36

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 462363)
Intrebare mai simpla: cand sunteti sub dus, va puteti imagina ca in acel moment revine Domnul pe pamant si apareti asa gol in fata Lui? Sau puteti face rugaciuni sub dus stiind ca va vede si Dumnezeu, si ingerii si sfintii?
Daca raspunsul este da, puteti face toate acestea, inseamna ca puteti vedea cu ochi curati si goliciunea aproapelui.

Mi se pare un non sens !

Tartaruga 31.07.2012 14:47:11

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 462368)
Mi se pare un non sens !

De ce non sens?

Tartaruga 31.07.2012 14:49:11

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 462367)
Nu stiu ce rugaciuni or fi alea si in ce fel ar fi primite la Dumnezeu, cand tu esti cu mintea la scenele de film si doar rostesti mecanic rugaciunea.

Cine a vorbit de rostire mecanica? Chiar dimpotriva. Se vede ca nu vi s-a intamplat :)

sad story 31.07.2012 14:51:41

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 462373)
De ce non sens?

Spuneti mari prostii, doamna. Fiecare crestin este si trebuie sa fie pudic cand vine vorba de goliciunea celorlalti.

ovidiu b. 31.07.2012 14:53:02

Citat:

În prealabil postat de sad story (Post 462367)

17. Rugați-vă neîncetat. (Tesaloniceni 5, 17)

Este adevărat că utându-te la un film nu te poți ruga cu aceeași intensitate cu care te-ai ruga dacă ai sta în genunchi în odaia ta.

sad story 31.07.2012 14:53:22

Citat:

În prealabil postat de Tartaruga (Post 462375)
Cine a vorbit de rostire mecanica? Chiar dimpotriva. Se vede ca nu vi s-a intamplat :)

Ce sa mi se intample? sa urmaresc un film artistic si totodata sa inalt laude lui Dumnezeu?
pai eu nu-mi bat joc de Dumnezeu in felul acesta. Nu impart timpul destinat Lui cu divertismente profane.

sad story 31.07.2012 14:56:23

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 462378)
17. Rugați-vă neîncetat. (Tesaloniceni 5, 17)

Asta inseamna ca fiecare crestin sa aiba un program zilnic de rugaciune si sa nu se opreasca in deznadejde, daca nu vede raspuns la rugaciuni.

Insa a ma ruga lui Dumnezeu si sa joc ping-pong in acelasi timp, ar fi o impertinenta.

ovidiu b. 31.07.2012 14:57:03

Fiecare dintre noi, mai mult sau mai puțin, am avut cazuri când s-a înșelat de judecata sa. Dacă-și aduce aminte de cazurile când a judecat și s-a înșelat, atunci va evita să osândească. Dar chiar dacă nu s-a înșelat nicodată, ci a avut dreptate, de unde știe intențiile celuilalt? Să nu tragem ușor concluzii.

Nu ne putem uita de exemplu la un film ortodox? Ce e greșit să Îl ai pe Dumnezeu tot timpul în mintea și inima ta?

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:35:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.