Lavrentiu |
24.10.2011 13:10:10 |
Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
(Post 407073)
Nu. Mi se pare atitudine fariseică aceea de a pune accent pe ziua Învierii (duminica, Paște, etc.) și a neglija importanța Învierii și a Celui Înviat. Ca să mă explic, exact așa făceau fariseii: respectau cu fanatism formele (ceremoniile, simbolurile care arătau înspre Hristos) și-L respingeau tocmai pe Acela care era fondul tuturor ceremoniilor.
Așa cum am mai spus, din perspectiva biblică nu are nicio relevanță Istoria, Tradiția și mitologia. Singura care contează este Porunca sfântă a lui Dumnezeu care e călcată în picioare cu atâta ușurătate...
1. N-are nicio legătură una cu alta (Ziua Domnului cu consumul de carne).
2. Legea Veche nu interzicea consumul de carne (cum nici cea Nouă).
3. Legea lui Dumnezeu (Decalogul) este Legea Iubirii. Iubirea nu permite să calci tocmai Legea Iubirii. Hristos Însuși spunea: "Dacă Mă iubiți, veți păzi poruncile Mele" (Ioan 14,15)
4. Hristos n-a "înlocuit" niciuna din cele 10 Porunci, dimpotrivă le-a întărit și le-a împlinit (Mat. 5,17)
Complet fals și nebiblic! În veșnicie, copiii lui Dumnezeu vor respecta tot ziua sâmbetei, nu a duminicii (Is.66,23)
|
Cred ca se cuvine sa dau un singur raspuns, adica o marturisire.
Am sa marturisesc ceea ce Biserica noastra Ortodoxa, Apostoleasca si Soborniceasca, marturiseste, in cantarile noastre, despre Marea Sambata (din Saptamana Patimilor), dinaintea Zilei Invierii:
"Ziua de azi mai inainte a inchipuit-o cu taina marele Moise, zicand: Si a binecuvantat Dumnezeu ziua a saptea; ca aceasta este Sambata cea binecuvantata; aceasta este ziua odihnei, in care S-a odihnit de toate lucrarile Sale Unul-Nascut, Fiul lui Dumnezeu, prin randuiala mortii, dupa trup odihnindu-Se; si la ceea ce era iarasi intorcandu-Se, prin Inviere, ne-a daruit noua viata vesnica, ca un singur bun si iubitor de oameni"
De aici iata marturisirea noastra: Sambata este Mare pentru ca a sfintit-o Hristos. Iar vechea ei inchinare a fost doar o preinchipuire.
De aceea iata ce cantam Duminica, in Ziua Invierii:
"Aceasta numita si sfanta zi una a Sambetelor imparateasa si Doamna, al praznicelor praznic si sarbatoare este a sarbatorilor, intru care binecuvantam pe Hristos in toti vecii"
Suntem cu Hristos in Duminica, am trecut cu el dincolo de catapeteasma. Nu ramaneti in umbra, veniti sa ne bucuram cu El intru bucuria cea neinserata a Imparatiei, a celei de a 8-a Zi!
|