Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   mame denaturate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13714)

Mirela0110 02.11.2011 12:13:13

da este adevarat.

oricum, nasterea ca nasterea, asta ramane in urma ... ca sunt atatea femei care nasc natural si ori isi abandoneaza copilul, ori nu are grija de el, ori il maltrateaza, ori il omoara, sa fereasca Dumnezeu ... stiu vreo 2 femei care au cate vreo 5 6 copii, nascuti natural, normal, ca e mai saraca, dar nu prea au grija de ei ... una ii tine destul de murdarei, si ii pune la cersit la biserica, iar cealalta cica ii tine pe la cumnati ... prefer sa nu comentez mai mult, ca sa para ca judec ...

curaj ne trebuie in viata tot timpul, si conteaza foarte mult si educatia, cresterea, intelegerea, iubirea daruita ... copiii sunt foarte sensibili, le trebuie foarte multa atentie, trebuie foarte multa rabdare, tact, intelegere ... asta e cel mai greu ... eu vreau sa fac din copiii mei, niste oameni de bine, sa fie buni, ascultatori, iubitori, cu frica de Dumnezeu ... doar sper sa ma ajute Dumnezeu sa pot realiza acest lucru.

am o intrebare pentru lore86 daca se poate, eventual daca poate, sa imi dea mesaj privat. in ce domeniu lucrezi tu si sotul tau si cam ce venit lunar aveti amandoi? si daca va mai ajuta cineva? eu de ex am indemnizatia aia de 800 de lei, si sotul are salar de 950, e sofer, iar bunica mea are pensia de aproximativ 1500. acum ne ajuta ea, dar cand nu va mai fi, nu ne-am putea descurca amandoi, cu 3 copii, doar din veniturile noastre. adica vorba vine nu ne-am descurca, am speranta ca Dumnezeu ne va ajuta sa ne gasim ceva mai bun, astfel incat sa ne putem descurca.

heaven 02.11.2011 12:55:16

Cred ca cine si cum ar trebui sa nasca e o chestiune absolut personala.Ceea ce se aplica la un individ,nu va functiona automat la celalalt.Pentru aceea avem medici.
Este de preferat ca femeile sa nasca natural,insa asta nu inseamna ca nasterea aceasta este lipsita de riscuri.Au fost cazuri de copii care au ramas blocati cu capul in vagin,nici prin cezariana nu au mai putut fi scosi,iar urmarile au fost devastatoare,iar datorita presiunii exercitate asupra craniului,s-au nascut cu probleme,dizabilitati mintale si nu numai.
Cum si in ce fel va naste o femeie,tine doar de ea si de medicul care o consulta.Mi se pare absolut lipsit de orice tact sa incepi sa le spui altora cum sa procedeze pe viata si organismul lor,mai ales unii domni de pe aici,dintre care am vazut si ca nu s-au putut abtine sa nu jigneasca,dansii,evident,fiind tare departe chiar si imaginar de experienta unei nasteri,pentru simplul motiv ca sunt...barbati.
Iar obsesia asta cum ca femeia obligatoriu trebuie sa sufere la nastere,sincer mi se pare usor maladiva.
Cred ca ce ar fi bine sa intereseze pe fiecare este ca ambii,atat mama,cat si copilul sa fie sanatosi si nimic mai mult.

AlinB 02.11.2011 13:19:35

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 408902)
copii nascuti cu capul inainte stii cat de periculos este? si pentru mama si pentru copil???

Aiurea..
Asta cine a zis-o?
Doctorul ala care statea cu ochii dupa banii de cezariana?

Citat:

nu este nici un pseudoargument... asa am patit eu la fata, dupa 7 8 ore de travaliu, fata era mai vinetitca si nu a plans din prima si doctorita vai nu traieste ... si au luat-o asistentele au aspirat din nasucul ei, i-au tras o palmuta si imediat si-a revenit, si fata mea e sanatoasa tun, multumesc lui Dumnezeu. dar cand o doctorita iti spune asa ceva mai mult din rautate cred, dupa ce te chnui atatea ore in primul rand iti vine sa ii rupi gatul doctoritei si apoi nu iti mai arde sa nasti natural.
Este un pseudoargument.
Dintr-un caz particular nu se poate face un argument general valabil.

Nu-i asa ca ai auzit de accidentul ala cu masina..?
Pai de ce sa mai mergem domnule cu masina.
Toti pe jos sau cu caruta. Sau cu bicicleta.

Citat:

eu stiu mai multe cazuri de copii nenorociti la nastere naturala pe viata sau sufocati si morti, decat cu probleme din cauza cezarienei. pentru mama poate fi periculos si una si alta, dar pentru copil, cu cezariana stii sigur ca iese bine, pe cand la natural, ai sanse jumate sa iasa cu bine ..... bineinteles, sun cazuri si cazuri ...
Ce crezi tu ca stii este irelevant.
Binenteles ca cel care ii este frica de exemplu sa mearga cu avionul o sa-ti zica ca el stie de mai multe accidente cu avionul decat cu masina.
Cand statisticilea arata ca mult mai multi oameni mor in accidente de avion decat cele de masina.

Sunt statistici care demonstreaca clar ca acei copii nascuti prin cezariana au mult mai multe probleme de sanatate atat la nastere cat si mai tarziu.

Citat:

si nu zic asta ca as fi impotriva nasterii naturale, Doamne fereste, ci din contra o sustin si apreciez foarte mult pe cele care au curajul sa nasca natural, dar si cele care nasc prin cezariana nu trebuie judecate, ca poate mai mult de dureri le e frica de viata copilului. mie de ex nu mi-a fost frica de dureri ci de viata copilului meu si de asta la baiat am vrut mai mult si am acceptat cezariana.
Un exemplu clar cum frica depaseste ratiunea.
Cu un strop de ratiune, pentru binele copilului, ai fi putut sa incerci sa nasti natural iar daca apareau complicatii sa apelezi la cezariana.

Citat:

si cele care de exemplu nasc doar cu cezariana, de frica durerilor , tot e bine ca aleg sa nasca... ce mai conteaza cum??? conteaza ca decid sa nasca copilul si nu il avorteaza cum fac atatea in ziua de azi. nu este de apreciat mai mult o femeie care naste prin cezariana de frica durerilor, decat una care nu naste deloc pentru ca renunta la copil ???
Sigur ca da..pai daca pui un pacat relativ minor langa unul mare..ala minor devine o virtute nu-i asa?

De exempl, mai bine hotz credincios decat hotz ateu, nu?

Citat:

barbatii, curajosii lui nea' opinca ...
Sa spui asa cand o sa fie pusi in situatia de a-si demonstra curajul si o sa dea bir cu fugitii.
Pana una alta, cele ca voi dau bir cu fugitii..

AlinB 02.11.2011 13:25:19

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 408943)
Cred ca cine si cum ar trebui sa nasca e o chestiune absolut personala.Ceea ce se aplica la un individ,nu va functiona automat la celalalt.Pentru aceea avem medici.
Este de preferat ca femeile sa nasca natural,insa asta nu inseamna ca nasterea aceasta este lipsita de riscuri.Au fost cazuri de copii care au ramas blocati cu capul in vagin,nici prin cezariana nu au mai putut fi scosi,iar urmarile au fost devastatoare,iar datorita presiunii exercitate asupra craniului,s-au nascut cu probleme,dizabilitati mintale si nu numai.
Cum si in ce fel va naste o femeie,tine doar de ea si de medicul care o consulta.Mi se pare absolut lipsit de orice tact sa incepi sa le spui altora cum sa procedeze pe viata si organismul lor,mai ales unii domni de pe aici,dintre care am vazut si ca nu s-au putut abtine sa nu jigneasca,dansii,evident,fiind tare departe chiar si imaginar de experienta unei nasteri,pentru simplul motiv ca sunt...barbati.
Iar obsesia asta cum ca femeia obligatoriu trebuie sa sufere la nastere,sincer mi se pare usor maladiva.
Cred ca ce ar fi bine sa intereseze pe fiecare este ca ambii,atat mama,cat si copilul sa fie sanatosi si nimic mai mult.

Tocmai din perspectiva argumentelui sanatatii si binelui copilui dar si a mamei se recomanda atat nasterea naturala cat si evitarea epiduralei sau altor chestii asemanatoare.

Hai sa zicem ca pentru o femeie oarecare, ne-crestina, nu prea ai argumente pentru care sa o convingi sa nasca natural, mai ales daca nu exista iubire autentica si copilul este mai mult un moft sentimental deci ideea de sanatate a copilui, mai ales pe termen lung, conteaza mai putin.

Dar pentru o femeie care se considera crestina, e chiar patetic sa vezi cum fuge de durerile nasterii si trist sa vezi ca pune confortul personal mai presus de binele copiilor.
E ca si cand ai spune ca Hristos a fugit de cruce. Si am zice "lasa, ca in rest in a fost baiat bun, n-a omorat pe nimeni".

Da, a fost si om ca si noi, ar fi vrut ca si noi sa "treaca paharul acesta" dar stiind ce e bine si ce e rau a ales sa-l bea pana la fund.

Ei bine, noi nu prea mai facem alegeri din astea..

Avem mici lasitati, fiecare din ea ni se pare acceptabila mai ales daca ii judecam pe cei din jur si vedem la ei "pacate mari" in timp ce pe ale noastre le vedem mici.
Dar astea asa "mici" adunate, pun distanta intre noi si Dumnezeu, si ne intrebam de ce nu o mai scoatem la capat..

Si nu, nu o spun din pozitia unui privilegiat, o spun de pe acum sa nu mai sara cineva cu argumentul "dar tu cine te crezi?", nu o spun din perspectiva unuia care nu ar face asa, ci poate dimpotriva..

heaven 02.11.2011 14:10:02

Referitor la cazul relatat mai sus nu discutam despre "ceea ce cred eu",ci despre o realitate,relatata de medici,dar si de persoanele instruite sa lucreze cu copiii cu dizabilitati.
In rest,este propria ta acceptiune in privinta a ceea ce inseamna sa fii crestin si mai ales femeie crestina,ti-o respect,insa nu subscriu,opinia mea putand fi citita mai sus.

AlinB 02.11.2011 15:10:06

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 408955)
Referitor la cazul relatat mai sus nu discutam despre "ceea ce cred eu",ci despre o realitate,relatata de medici,dar si de persoanele instruite sa lucreze cu copiii cu dizabilitati.
In rest,este propria ta acceptiune in privinta a ceea ce inseamna sa fii crestin si mai ales femeie crestina,ti-o respect,insa nu subscriu,opinia mea putand fi citita mai sus.

Am spus-o si o repet, nu poti construi argumente cu tenta de concluzii generalizatoare, pe intamplari, cazuri particulare.

Daca ar fi asa, nimeni n-ar trebui sa mai mearga cu masina. Sau chiar si cu bicicleta. Sau chiar sa mai iasa din casa. Sau chiar sa ramana in casa.

Statistic si pe termen lung, este demonstrat ca nasterea naturala este mult mai benefica pentru copil fata de cezariana.

Asta cu "o respect dar nu subscriu" ar fi ceva de genul pentru un crestin "iti respect homosexualitatea doar ca nu subscriu". :)

Mirela0110 02.11.2011 15:42:23

vroiam sa scriu mai multe dar cu oameni ca tine, cu o asemeneea gandire, nici nu are rost sa imi bat capul ... ramai cu parereile tale ... ce pot sa iti zic e ca nu mai judeca tu atata pe altii , ca vei raspunde cu aceeasi masura ... fii tu mare crestin mare si curajos din cale afara :))) si lasa-i pe altii in plata Domnului ...

AlinB 02.11.2011 21:13:36

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 408970)
vroiam sa scriu mai multe dar cu oameni ca tine, cu o asemeneea gandire, nici nu are rost sa imi bat capul ... ramai cu parereile tale ... ce pot sa iti zic e ca nu mai judeca tu atata pe altii , ca vei raspunde cu aceeasi masura ... fii tu mare crestin mare si curajos din cale afara :))) si lasa-i pe altii in plata Domnului ...

Exista doua forme de curaj.

Prima, cea mai buna, este aceea de a cauta si de a face alegerea buna.

A doua, mai jos putin, dar tot mantuitoare, este aceea de a recunoaste atunci cand gresesti. Chiar si daca stii ca nu ai suficienta putere in a lupta pe viitor cu greseala.

Acest al doilea curaj, aceasta sinceritate, poate fi mai tarziu baza pe care se poate construi pocainta si indreptarea.

La polul opus al virtutii, sta auto-justificarea, care mareste gravitatea caderii, o adanceste si face intoarcerea imposibila.

Daca nu avem nici unul din acestea doua curajuri, mantuirea noastra poarta un mare mare semn de intrebare.

Mirela0110 03.11.2011 09:06:22

stii cum a fost la mine??? eu consider ca am facut cea mai buna alegere nascand baiatul prin cezariana si nu regret absolut deloc. de fapt nu a fost chiar in totalitate alegerea mea, ca am fost mereu in dubii, dar ma bucur ca lucrurile au decurs spre cezariana si nu imi pare rau absolut deloc deloc.

eu am fost deschisa si pentru natural dar oscilam mereu intre natural si cezariana. exista si doctori care nu numai la bani se gandesc, rari dar exista .... drita mea mi-a zis absolut de fiecare data cand ma duceam la ea la ecografie, ca daca am nascut o data natural nu are rost sa ma taie, sa nasc tot natural, chiar insista sa nasc fara cezariana si niciodata nu ii dadeam un raspuns final, ii ziceam ca ma mai gandesc in functie de cum evolueaza sarcina ... m-am rugat foarte mult ca sa aleg decizia cea corecta si la ultima ecografie, intr-o miercuri, i-am zis doctoritei ca merg pe mana ei, ca nasc cum vrea ea, stiind ca ea a insistat tot timpul sa nasc natural, deja ma vedeam pe masa de nastere. si mi-a zis, ok, vii luni si daca nu se declanseaza nasterea pana atunci, iti voi declansa nasterea naturala... eu deja am zis gata de acu nasc natural, stai sa vezi ce ma asteapta ... si cand sa platesc ecografia, mi-a zis stii ceva du-te acum si fa-ti internarea ca maine te bag in operatie. am simtit ca mi s-a luat ditamai bolovanul de pe inima, m-am simtit asa de usurata si ma bucur ca asa a fost dat sa fie. chiar nu stiu ce a facut-o sa se razgandeasca asa in ultimul moment, avand in vedere ca 9 luni de zile mi-a zis sa nasc natural, chiar ma certa de fiecare data cand ziceam ca nu stiu, ma mai gandesc, sa vad cum evolueaza sarcina ... cand i-am zis ca merg pe mana ei, eram sigura sigura ca ma va pune sa nasc natural, drept dovada ca ma chemase lunea urmatoare. dar fff bine ca s-a razgandit si lucrurile au decurs spre cezariana. m-am rugat ffff mult sa iau decizia corecta, sa nasc cum vrea Dumnezeu. cine stie pentru ce motiv au evoluat asa lucrurile ... eu consider ca toate lucrurile au un scop si un rol in viata. oricum mie nu mi-a fost frica de dureri absolut deloc, ce imi era frica era de sanatatea copilului, plus ca baiatul a fost mare, 3800 si eu is destul de ingusta in solduri si avea si cordonul aproape de 2 ori in jurul gatului.

in noaptea de dupa operatie, cat am stat la recuperare, in cealalta camera de langa noi , in sala de nasteri naturale s-au auzit numai tipete, numai urlete de durere, deci a fost ingrozitoare noaptea aia, la fata nu a fost asa ..... toate fetele care eram la terapie intensiva eram speriate si totusi usurate ca noi am scapat ...

acum la al treilea, daca da Dumnezeu sa fie totul bine pana la capat, automat ma va baga la cezariana, pentru ca este prea aproape de prima cezariana.

am eu multe greseli, pe care Dumnezeu le stie si mi le recunosc, dar faptul ca am nascut prin cezariana baiatul, nu regret absolut deloc, consider ca a fost o alegere foarte buna. din moment ce m-am rugat asa de mult sa decurga lucrurile sa nasc cum vrea Dumnezeu ( in ultimele zile chiar ma rugam sa mi se rupa apa odata si sa ajung la spital si sa nu mai aiba cum sa imi faca cezariana), si au decurs spre cezariana, consider ca asa a fost dat de sus.

cristina2012 03.11.2011 13:27:15

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 409079)
i-am zis doctoritei ca merg pe mana ei, ca nasc cum vrea ea, stiind ca ea a insistat tot timpul sa nasc natural, deja ma vedeam pe masa de nastere. si mi-a zis, ok, vii luni si daca nu se declanseaza nasterea pana atunci, iti voi declansa nasterea naturala... eu deja am zis gata de acu nasc natural, stai sa vezi ce ma asteapta ...

WOW!!!!!! Iti voi declansa nasterea naturala... prin metode nenaturale, fireste....
Deci, nasterea naturala se declanseaza numai si numai natural... singurele interventii naturale in grabirea evenimentului (cu cateva ore sau o zi-doua, mai devreme nu are rezultat) sunt administrarea de ulei de ricin... sau contactul sexual. Ceea ce intentiona doctorita ta sa faca era sa obtina un travaliu indus medicamentos, o chestie foarte nenaturala si extrem de daunatoare pentru copil, iar bonus... extrem de dureroasa pentru mama. In aceasta situatie, pentru copil riscurile sunt mult mai mici daca se naste prin cezariana decat prin nastere provocata.

Nastere naturala este aceea care se declanseaza si se desfasoara natural... fara niciun fel de interventie din partea medicului (inducerea travaliului, administrarea de calmante, anestezii, grabirea travaliului cu diverse medicamente...) nimic mai mult decat ce a lasat Dumnezeu sa se intample.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:22:50.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.