![]() |
Totusi nu se leaga cu VT.
La cer adica in sensul de Imparatia cerurilor nu merge nimeni daca nu este desavirsit. Iar noi nu sintem. Iar cu VT nu se leaga pentru ca Zaharia prooroceste ca "Atunci va veni Domnul Dumnezeul meu și toți sfinții împreună cu El."si ca 9. Și va fi Domnul Împărat peste tot pământul; în vremea aceea va fi Domnul unul singur și tot așa și numele Său unul singur. Si evreii vor alerga prin valea muntilor pina in locul unde Domnul va da mintuirea. Ce rost are sa alerge din moment ce oricum vor fi rapiti? Adica sfintii vin doar ca sa aibe de unde pleca? Se pare ca apostolul s-a inspirat din alte texte care existau la vremea aceea similare cu Apocalipsa fiindca si in Apocalipsa scrie ca orice ochi Il va vedea si ca vom fi rapiti prin vazduh ca sa intimpinam pe Domnul. Pai orice ochi inseamna toata populatia globului, oare va fi rapita toata populatia globului cu trup direct in Imparatie asa nedesavirsiti sau doar in duh ca sa intimpine si apoi va trai mai departe pe pamint alaturi si de El calauziti? Sau doar jumate ? Cind va veni Iisus va fi deja un singur Dumnezeu si un singur Nume? sau vor fi inca direrite religii fara ca toate popoarele sa fie inca adunate laolalta cum e primis in VT? mai spune ca evreii isi vor intoarce fata catre Domnul cel pe care L-au strapuns si va fi plingere mare. Si ei vor fi rapiti? Si lor le promite ca vor imparati. daca Domnul Dumnezeu vine cu sfintii inseamna El va fi Dumnezeul lor si ei poporul Lui pe pamint si daca vine cit sta sa imparateasca pe pamint? Venirea Domnului Dumnezeu nu inseamna ca Tronul la care au fost deja rapiti cei 144000. La acelasi tron sintem si noi rapiti? De inde vine Domnul cu sfintii ? din cer sau de pe pamint? Iisus vine dupa urgie , inainte de urgie este razboiul dintre fanatici si Dumnezeu , intre cel rau si sfintii lui Dumnezeu deci sfintii si Dumnezeu vin inainte de razboi . Avem vreo certitudine ca rapirea la Tron este aceeasi cu rapirea de intimpinare sau sint doua rapiri? Se pare ca sint doua din moment ce mai intii unii sint rapiti doar 144000 si abia apoi si noi odata cu ei ceea ce inseamna ca ei vor fi rapiti de doua ori odata singuri, odata cu noi =rezulta ca sint doua lucruri separate nici rapirea lor nu este la cer ci pe pamint caci Tronul (Dumnezeu este pe pamint) nici rapirea noastra nu este in Imparatia cerurilor ci vine doar Iisus sa ia in stapinire mireasa (religia unica) si pamintul cu imparatiile ei si sa ne fie calauza pe mai departe in aceste mii de ani. Iar faptul ca avem trupuri de slava inseamna ca vom avea duh sfint . Daca sfintii nu ramin aici pe pamint sa imparateasca pe pamint nu ni s-ar fi cerut sa rabdam inca 1290 de zile dupa pustiirea locasului sfint din Ierusalim -ca sa asteptam albirea cu lamurirea. Unii ar spune ca aceste zile indica ziua venirii Sale insa nu cred ca Dumnezeu ne indica ziua din moment ce spune ca nimeni nu stie ziua ci numai Tatal. Vom trai si vom vedea oricum ar fi ,-cert este ce mai intii trebuie sa vina Dumnezeu sa rapeasca pe cei 144000 ( din sinul altor religii)- daca nu cumva se face deja -si apoi sa vina in Ierusalim si in Sion sa se arate lumii "Eu sint cel ce va vorbeste: Iata-Ma!" si sa cheme la unitate ca sa stirneasca razboi si hula imporiva- ca sa le invinga ulterior. |
Citat:
|
Nasterea din nou inseamna botezul sfint care ne scapa de a doua moarte adica de decaderea spirituala .
Daca un om decade spiritual inseamna ca nu are botezul sfint iar in crestintatate nu toti merg catre sfintenie ceea ce ar trebui sa dea de gindit -au sau nu botezul. Simpla credinta in Iisus nu ne scapa decit de la o posibila contestare sau hula caci si cel rau crede in El insa nu stiu in ce masura merge pe Cale. Deci credinta bazata pe nazuinta ar presupune mai mult decit credinta -implinirea legilor, poruncilor, conduita si iubire de semeni ar trebui sa conduca la sfintire catre desavirsire , desavirsire fara de care nu se poate intra in imparatia lui Dumenzeu . De aceea Iisus a spus "Fiti desavirsiti." |
[quote=osutafaraunu;379965]Nu, ci tu te joci din nou cu cuvintele. Unde ai citit tu despre apostol că ar fi avut mentalitate de sinucigaș dorind cât mai repede să moară? Cu Hristos putea să fie și într-o altă modalitate nedestructivă, asemenea lui Enoh și Ilie.
Vreau să trag un semnal de alarmă cu privire la acest verset în traducere ortodoxă! Unde este în original cuvântul trup/de trup, și de unde l-a mai scos traducătorul? În dorința de a aduce din condei textul sacru să sune precum erezia "despărțirii sufletului de trup", traducătorul nu s-a dat în lături de a adăuga ceva la Scriptură. QUOTE] Nu stiu ce Biblie ai tu, dar orice versiune ai lua, in orice limba si orice confesiune, ideea din Filipeni 1,21-24 e aceeasi: apostolul Pavel e nerabdator sa plece la Hristos, sa fie cat mai repede cu El. A FI CU HRISTOS inseamna A FI CONSTIENT ca esti cu El, a simti asta. Altfel de ce e asa nerabdator Apostolul Pavel? (Ideea ta tendentioasa cu sinuciderea iti apartine in exclusivitate. Ortodocsii nu insinueaza nicidecum asa ceva). Ba mai mult, orice versiune ai lua, vei vedea ca se simte intr-o dilema, constrans fiind din doua parti: e nerabdator sa fie cat mai aproape de Hristos dar in acelasi timp, e constient ca misiunea lui cat inca mai e in trup inca nu s-a terminat. De dragul noilor convertiti, isi da seama ca e mult mai folositor pt. ei, ca sufletul sa-i mai ramana (zaboveasca) inca in trupul acesta de carne ( in the flesh, en te sarki, in carne, en la carne, im fleisch, en la chair ), pt. a face misiune in randul lor. Ia orice versiune si vei vedea ca doreste sa plece de aici din lumea asta, sa se desparta de ea pentru a fi cu Hristos. Iar entuziasmul lui de a fi cat mai curand cu El, n-ar putea fi entuziasm si bucurie daca n-ar sti ca va fi viu, constient, treaz, chiar daca trupul ii ramane in tarana din care a fost luat. Asa incat daca vrei sa ne acuzi pe noi de ,,erezia despartirii sufletului de trup,, , vezi cum te descurci in prealabil cu Apostolul Pavel care isi dorea asta. Filipeni 1,21-24 Biblia ortodoxa- versiunea sinodala Căci pentru mine viață este Hristos și moartea un câștig. Dacă însă a viețui în trup înseamnă a da roadă lucrului meu, nu știu ce voi alege. Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine; Dar este mai de folos pentru voi să zăbovesc în trup Biblia traducerea cornilescu Căci pentru mine a trăi este Hristos, și a muri este un câștig. Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; și nu știu ce trebuie să aleg. Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine; dar, pentru voi, este mai de trebuință să rămân în trup New American Standard Bible For to me, to live is Christ and to die is gain. But if I am to live on in the flesh, this will mean fruitful labor for me; and I do not know which to choose. But I am hard-pressed from both directions, having the desire to depart and be with Christ, for that is very much better; yet to remain on in the flesh is more necessary for your sake. King James Bible For to me to live is Christ, and to die is gain. But if I live in the flesh, this is the fruit of my labour: yet what I shall choose I wot not. For I am in a strait betwixt two, having a desire to depart, and to be with Christ; which is far better: 24Nevertheless to abide in the flesh is more needful for you. American King James Version For to me to live is Christ, and to die is gain. 22 But if I live in the flesh, this is the fruit of my labor: yet what I shall choose I know not. 23 For I am in a strait between two, having a desire to depart, and to be with Christ; which is far better: 24 Nevertheless to abide in the flesh is more needful for you. ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ 1:21 Greek NT: Textus Receptus (1550) εμοι γαρ το ζην χριστος και το αποθανειν κερδος ει δε το ζην εν σαρκι τουτο μοι καρπος εργου και τι αιρησομαι ου γνωριζω συνεχομαι γαρ εκ των δυο την επιθυμιαν εχων εις το αναλυσαι και συν χριστω ειναι πολλω μαλλον κρεισσον το δε επιμενειν εν τη σαρκι αναγκαιοτερον δι υμας (transliterat in caractere latine: emoi gar to zēn Christos kai to apothanein kerdos. ei de to zēn en sarki, touto moi karpos ergou kai ti airēsomai ou gnōrizō sunechomai. gar ek tōn duo tēn epithumian echōn eis to analusai kai sun Christō einai pollō mallon kreisson to de epimenein en tē sarki anankaioteron di umas ) Latin: Biblia Sacra Vulgata mihi enim vivere Christus est et mori lucrum. quod si vivere in carne hic mihi fructus operis est et quid eligam ignoro coartor autem e duobus desiderium habens dissolvi et cum Christo esse multo magis melius permanere autem in carne magis necessarium est propter vos. Spanish: La Biblia de las Américas (©1997) Pues para mí, el vivir es Cristo y el morir es ganancia. Pero si el vivir en la carne, esto significa para mí una labor fructífera, entonces, no sé cuál escoger pues de ambos lados me siento apremiado, teniendo el deseo de partir y estar con Cristo, pues eso es mucho mejor y sin embargo, continuar en la carne es más necesario por causa de vosotros. Versiunea Franceza : Ostervald (1744) Car pour moi Christ est ma vie, et la mort m'est un gain. Or, s'il est utile, pour mon œuvre, de vivre dans la chair, et ce que je dois souhaiter, je ne le sais. Car je suis pressé des deux côtés, ayant le désir de déloger et d'être avec Christ, ce qui me serait beaucoup meilleur; Mais il est plus nécessaire pour vous, que je demeure en la chair Versiunea Germana : Luther (1545) Denn Christus ist mein Leben, und Sterben ist mein Gewinn. Sintemal aber im Fleisch leben dienet, mehr Frucht zu schaffen, so weiß ich nicht, welches ich erwählen soll. Denn es liegt mir beides hart an: Ich habe Lust abzuscheiden und bei Christo zu sein, welches auch viel besser wäre: Aber es ist nötiger, im Fleisch bleiben um euretwillen. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
In conceptia AZ7, cum e apostolul Pavel? Viu sau mort? Stiut fiind ca moartea inseamna despartirea sufletului de Datatorul Vietii. |
Citat:
Asta DOAR in eventualitatea ca vom fi contemporani cu a doua venire a lui Hristos, ceea ce nu prea cred. Si primii crestini credeau ca vor fi contemporani cu Parusia. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:21:23. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.