Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   casatorie civila= concubinaj? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13308)

maria32 10.08.2011 15:07:37

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 387872)
Pai si cum s-au casatorit in BC daca ea e inca ortodoxa?
E ceva putred in Danemarca.

BC accepta casatoriile mixte. Nu au avut nicio problema la casatorie.

Mihnea Dragomir 10.08.2011 16:20:05

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 387739)
Pai se pare ca din punctul de vedere al Bisericii Catolice, faptul ca sotia interzice sotului accesul in domiciliul in care locuiau si isi traieste viata separat de acesta, nu inseamna nimic si-l obliga pe barbat sa ramana singur in speranta ca poate sotia va reveni la sentimente mai bune.

Într-adevăr, în concepția BC, căsătoria este legătură până la mormânt. Împrejurarea tristă că unul dintre soți nu își respectă obligațiile nu îl scutește pe celălalt soț de obligațiile sale.

Citat:

Ma intreb insa ce se va intampla in cazul in care sotia se va recasatori atat civil cat si religios cu alt barbat. Precizez ca ea este ortodoxa, el catolic.
Soția nu se poate recăsători atâta vreme cât soțul legiuit este în viață. Altfel spus, o eventuală asemenea "căsătorie" este nulă.

Prin urmare, partea catolică are obligația de a trăi în fidelitate față de soția sa legiuită, de a se ruga și de a lucra spre împăcare. Atunci când împăcarea nu este cu putință, este îndemnat să trăiască în castitate, chiar dacă ar fi nevoit să facă acest lucru pentru tot restul vieții.

maria32 10.08.2011 16:25:32

stiu ce spuneti dvs. dar daca, asa cum vorbeam in alta parte, ea obtine de la episcopia ortodocs divortul canonic se va putea recasatori din punctul de vedere al BOR.

maria32 10.08.2011 16:27:00

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 387898)
Atunci când împăcarea nu este cu putință, este îndemnat să trăiască în castitate, chiar dacă ar fi nevoit să facă acest lucru pentru tot restul vieții.

da... aici mi se pare ca religia catolica este inumana. Pentru ca practic impinge omul sa traiasca in desfrau, stiiut fiind ca daca cineva s-a casatorit o data nu prea mai sunt sanse sa aleaga apoi calea monahismului, mai concret spus, odata ce ai gustat din fruct vrei sa mananci in continuare.

the_Listener 12.08.2011 22:45:34

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 387904)
da... aici mi se pare ca religia catolica este inumana. Pentru ca practic impinge omul sa traiasca in desfrau, stiiut fiind ca daca cineva s-a casatorit o data nu prea mai sunt sanse sa aleaga apoi calea monahismului, mai concret spus, odata ce ai gustat din fruct vrei sa mananci in continuare.

felicitari .... un post de nota 10 ....:41:
multa iubire

N.Priceputu 12.08.2011 23:25:11

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 387904)

Și ortodoxia recomandă același lucru. Nu recomandă recăsătorirea, ci viața în castitate în cazul văduviei sau al divorțului. Îngăduie recăsătorirea, ca să nu-l lase pe om despărțit de Biserică; dar e un pogorământ.

the_Listener 12.08.2011 23:38:03

Citat:

În prealabil postat de N.Priceputu (Post 388720)
Și ortodoxia recomandă același lucru. Nu recomandă recăsătorirea, ci viața în castitate în cazul văduviei sau al divorțului. Îngăduie recăsătorirea, ca să nu-l lase pe om despărțit de Biserică; dar e un pogorământ.

asadar nu e la fel ... plus ca in ortodoxie preotul se casatoreste .... nu fa confuzii ....:24:si sunt destule probleme la catolici ....:24:
multa iubire

N.Priceputu 12.08.2011 23:46:25

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388723)
asadar nu e la fel ... plus ca in ortodoxie preotul se casatoreste .... nu fa confuzii ....:24:si sunt destule probleme la catolici ....:24:
multa iubire

Nu am spus că e la fel. Unde e confuzia?

Mihailc 12.08.2011 23:50:20

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 388723)
multa iubire

The Listener: Spune-mi te rog unde-i poanta să mă veselesc și eu alături de tine!

the_Listener 12.08.2011 23:53:21

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 388728)
The Listener: Spune-mi te rog unde-i poanta să mă veselesc și eu alături de tine!

sa iti explic veselia ? sau sa iti arat poanta ? :24:
multa iubire

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:23:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.