Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intamplari adevarate (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5035)
-   -   Experiment cu aghiasma (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13115)

Dumitru73 19.07.2011 22:34:48

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 379443)
Am explicat ca partea mea am facut-o, a tinut 1,5 ani. Tu fa partea ta, adica ia o sticla de apa de la robinet si tine-o fara sa o pui la frigider. In camera sau cel mult in camara.

de ce eviti raspunsul?

apropo de partea mea.
am facut si eu un experiment, despre care am mai vorbit pe forum.
am pus apa intr-o sticla si am pus-o in dulap.
sticla este inca in dulap. iar apa din ea are aceleasi proprietati ca o apa sfintita ce a trecut de 1 an.
pe sticla am scris data "imbutelierii": 23.01.02.
cred ca e ceva mai mult de 1,5 ani ...

catalin2 19.07.2011 23:19:28

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 379447)
Nu asa functioneaza un experiment stiintific. Apa trebuie sa provina din aceeasi sursa, sa fie tinuta in aceleasi conditii, sa existe niste martori - film, fotografii, si cel mai important, sigiliu pe recipiente.

De asemenea, trebuie sa existe certitudinea ca nici in apa sfintita nici in cealalta mostra nu s-a adaugat nimic, nici un agent.

Imi pare rau, dar nu merge asa: tu sa ma crezi pe cuvant si mai vedem....

Stiinta de aia e stiinta, pentru ca se face in anumite conditii...

Aveti curajul, domnule Catalin ? Will you put your money where your mouth is ?

Asta s-a mai facut, exact cu sigiliu si cu martori, cand s-a adeverit ca nu au har catolicii: http://www.crestinortodox.ro/reporta...rad-72337.html
Eu zic sa se repete acea minune, adica sa fie preoti si episopi ortodocsi si la fel de partea catolica si sa repete exact acel experiment.

Dumitru73 19.07.2011 23:24:26

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 379462)
Asta s-a mai facut, exact cu sigiliu si cu martori, cand s-a adeverit ca nu au har catolicii: http://www.crestinortodox.ro/reporta...rad-72337.html
Eu zic sa se repete acea minune, adica sa fie preoti si episopi ortodocsi si la fel de partea catolica si sa repete exact acel experiment.

nu o mai ocoli.
stii bine ca asa ceva nu o sa se intample.

catalin2 19.07.2011 23:27:27

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 379448)
de ce eviti raspunsul?

apropo de partea mea.
am facut si eu un experiment, despre care am mai vorbit pe forum.
am pus apa intr-o sticla si am pus-o in dulap.
sticla este inca in dulap. iar apa din ea are aceleasi proprietati ca o apa sfintita ce a trecut de 1 an.
pe sticla am scris data "imbutelierii": 23.01.02.
cred ca e ceva mai mult de 1,5 ani ...

Tu vad ca esti deja un sfant, apa ta a rezistat mai mult decat apa sfintita. :) Mie niciodata nu mi-a rezistat prea mult o apa normala, mai ales daca e si caldura. Am mai auzit pe un ateu care spunea ca apa sfintita i s-a stricat si apa normala i-a tinut o gramada de timp.
Nu cred ca ai inteles, eu nu am nevoie de experiment, eu sunt sigur ca e asa.
Dar pentru ca tu nu crezi poti face tu ceea ce ai spus, nu ai nevoie de mine. Poti face cu apa sfintita de preot in casa (sau cu aghiazma mica) sau daca vrei cu Aghiazma mare. Exact cum ai spus, iei apa la fel si tii cele doua sticle cu apa normala si apa sfintita in aceleasi conditii.

catalin2 19.07.2011 23:28:55

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 379463)
nu o mai ocoli.
stii bine ca asa ceva nu o sa se intample.

Te-ai grabit, intre timp ti-am raspuns si tie. Si te rog nu-mi mai spune asta cu ocolitul.

Dumitru73 19.07.2011 23:37:49

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 379464)
Tu vad ca esti deja un sfant, apa ta a rezistat mai mult decat apa sfintita. :) Mie niciodata nu mi-a rezistat prea mult o apa normala, mai ales daca e si caldura. Am mai auzit pe un ateu care spunea ca apa sfintita i s-a stricat si apa normala i-a tinut o gramada de timp.
Nu cred ca ai inteles, eu nu am nevoie de experiment, eu sunt sigur ca e asa.
Dar pentru ca tu nu crezi poti face tu ceea ce ai spus, nu ai nevoie de mine. Poti face cu apa sfintita de preot in casa (sau cu aghiazma mica) sau daca vrei cu Aghiazma mare. Exact cum ai spus, iei apa la fel si tii cele doua sticle cu apa normala si apa sfintita in aceleasi conditii.

aha ... aduci ca dovada niste asa zise experimente, iar cand te pun pe experimentat, zici ca nu te intereseaza .

Erethorn 19.07.2011 23:38:52

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 379465)
Te-ai grabit, intre timp ti-am raspuns si tie. Si te rog nu-mi mai spune asta cu ocolitul.

De ce sa nu va spuna, cand exact asta faceti ? O dati cotita ca la Ploiesti.

Eu am facut deja, eu nu am nevoie, au facut altii etc.

Omul v-a lansat o provocare fara echivoc. Aveti curajul sau nu ?

P.S. In ceea ce priveste legendele lui Mihai Viteazu', daca va asteptati ca oricine nu este indoctrinat ca dumneavoastra sa le ia drept realitate istorica, va inselati grosolan.

De aceea va provoc si eu, personal: luam apa din aceeasi sursa, mergem cu ea la preotul dumneavoastra si la al meu, sa o sfinteasca, o sigilam si vedem a cui tine mai mult. Aveti curajul ?

AlinB 19.07.2011 23:39:16

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 379464)
normala, mai ales daca e si caldura. Am mai auzit pe un ateu care spunea ca apa sfintita i s-a stricat si apa normala i-a tinut o gramada de timp.

Plauzibil, un preot zicea ca la pacatosi aghiasma nu se pastreaza, daca o fi mare pacatos chiar poate trece in polul opus cu proprietatile gustative..

AlinB 19.07.2011 23:51:05

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 379266)
Tu spui ca unii incearca sa te pacaleaca pe tine.

Nu pe mine. Pe unii naivi.
Scopul, momentan incert. Ar fi cateva directii..

Citat:

Pentru ca esti primul ortodox care contesta asta de pe unde am mai postat acestea, ba nici ceilalti nu prea au avut obiectii.
Mai greu sa gasesti oameni care sa indoiasca de ce aud, cand ceea ce aud este aparent cel putin conform cu ceea ce cred.
De asta ne si pacalim asa usor, nu suntem suficient de sceptici vizavi de informatie, indiferent de unde vine ea.
Exemple (actuale) sunt multe..

Citat:

vad ca si pe forum s-au mai dat aceste date de cateva ori, tu acum afli prima data de ele?
Nu pot patrula tot forumul zi de zi.

Citat:

Si nu inteleg daca o faci doar pentru contrazicere, pentru ca nu are logica daca esti ortodox.
Daca este informatie care se pretinde stiintifica trebuie sa fie conform cu normele stiintifice nu normele de tabloid de senzatie care ameste credinta cu practici vrajitoresti si alte "minuni".

Citat:

E ceva logic pentru orice ortodox, nu ai ce sa contesti decat daca e cineva ateu sau ce stiu eu ce cult.
Care va sa zica daca cineva iti zice ca apa poate fi sterilizata cu semnul crucii tu automat il crezi.
Si ce te faci daca te pune sa dovedesti lucrul asta cu un experiment de genul care ti s-a propus deja?
Ce zici, ai suficienta credinta?

Chiar nu sesizezi problema?

Citat:

Crezi ca apa sfintita nu se strica pe o perioada mare de timp? Daca tu crezi asta atunci care este explicatia stiintifica pentru apa ca se strica? Nu-i asa ca prezenta bacteriilor prin apa?
Greu de afirmat sau infirmat.

Citat:

De ce se pune clor in apa de la robinet?
Ca sa nu te alegi (eventual) cu o pantecaraie.

Citat:

Asadar, logic, apa sfintita nu se strica pentru ca se diminueaza drastic microorganismele din apa.
Este presupunerea ta.
Cumpara un microscop, fa niste poze si dovedeste asta.

Citat:

Scrie ca cercetatorii nu s-au ocupat doar de apa, ci si de rugaciune si altele, adica de efectele observabile, asadar au avut cu ce sa-si umple timpul.
Prea putine concluzii pentru pretinsi 10 ani de studii in directia asta.
Tot ce s-a enuntat acolo se poate studia in max. o saptamana.

Citat:

Cercetatorii nu au vrut sa gaseasca un aparat de purificare, ci au analizat apa sfintita. Ca sa vada din punct de vedere stiintific daca se produce vreo modificare. Asadar au constatat asta cu densitatea optica, spune ca se stia de reducerea miscarii brouniene, si au mai vazut si reducerea numarului de microorganisme.
Sa vad afirmatiile astea intr-un comunicat stiintific nu intr-un tabloid.

Citat:

Acolo scrie ca s-au redus de 100 de ori, cred ca nu ai inteles, este vorba de reducerea fata de cum era inainte apa.
Ce anume n-am inteles?
100 ori e insuficient pentru ca apa sa fie potabila.
Daca sunt 1.000.000 microorganisme intr-un litru de apa, dupa reductia (x100) asta raman 10.000. Adica 1%.
Nu prea e potabila apa asta.

Citat:

E adevarat, exista si apa sfintita care s-a alterat dupa un an jumatate (la mine).
Ups..motivul fiind care?

Citat:

Asadar iei o cantitate de apa, o poti duce si inainte la laborator, dupa ce e sfintita o duci si vezi ce rezulta. Trebuie sa faci tu asta pentru ca tu esti cel care nu are incredere.
Tu ai venit cu informatia asta, tu trebuie sa faci experimentul daca vrei sa fii credibil, nu-ti fac eu temele, imi pare rau.

moldoveanu 20.07.2011 17:49:30

Unu la mana - presa ruseasca nu e tocmai de luat in seama cand vine vorba de stiri de sensatie.
Doi - apa sfintita intradevar isi modifica anumite proprietati. A demonstrat-o acel japonez care studiaza apa de o viata (nu-i retin numele).
Trei - minunile lui Dumnezeu sunt multe. Totusi nu cred ca are Dumnezeu nevoie sa-i atribuim noi diverse povesti de-ale noastre ca sa-I inmultim minunile. Acest folclor deobicei apare acolo unde nu exista credinta adevarata si unde se cauta diverse "minunatii" pentru autoconvingere.
Iarasi nu cred ca doar faptul ca s-a modificat densitatea optica a apei va face prea multi sa creada (apropos: stie cineva ce e aia densitate optica a apei??! Credinta adevarata vine doar prin HAR. Credinta care vine prin minte/ratiune este nestatornica si se numeste convingere. De aceea se insista pe Impartasanie si pe Tainele Bisericii. De aceea ne indeamna vrajmasul spre diverse secte, pt ca stie ca aia nu e credinta adevarata, e doar o iluzie (cati martiri din secte s-au facut in anii comunismului?).

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:51:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.