![]() |
Konijiro, Bart Ehrman este mediocru ca si analiza exegetica.In primul rand nu spune nimic nou fata de criticile din trecut.In al doilea rand nici un exeget de marca,european sau american,nu i-a sustinut opiniile.In al treilea rand,daca chair vrei un nume de exget,iti dau eu unul: Paul Maier.Ce a spus despre Bart(Simpson):,,Both Ehrman and his publisher HarperOne are guilty of cheap sensationalism with little or no regard for the truth".Lui Bart ii mai trebuie vreo doua vieti ca sa publice ce a publicat Maier.Cand Von Harnack emitea opinii despre Evanghelia lui Ioan,Bart era inca la stadiu de euglena teologica.In prezent,pe analiza,se comporta la fel ca si Dawkins: precum un elefant in magazinul de portelanuri.Prinde la liceeni ma,da daca ridici stachet teologica se face de ras cu ce spune.Da castiga bine prin publicitate pe sistem ,,boom".It's all about money.Da si tu nume mai serioase pe tema asta,nu bufoni frate.
|
Citat:
Treci cu usurinta de la o intrebare nelamurita pentru tine la o alta, la fel de nelamurita. Tactica binecunoscuta . :5: |
gandirea = simtire + ratiune + Dragoste
Citat:
Aceasta este formula gandirii logice care se straduieste sa descopere adevarul despre om si viata lui, chit ca acest Adevar este relevat de sfintele cuvinte ale Mantuitorului. Cine vrea sa inteleaga Adevarul se apleaca cu dragoste asupra simtirii si a ratiunii. :5: |
Citat:
Unei alte sfere poate apartine si mos craciun, crezi in mos craciun? Citat:
Citat:
In primul rand nu avem textele originale ale bibliei este common sense(cum ar zice englezu) sa-ti dai seama ca foarte multe lucruri s-au pierdut/adaugat prin traducere si au fost copiate manual.Manuscrisele alea vechi de ex. din NT sunt scrise de evanghelisti? Tu chiar esti convins ca atunci cand tii biblia in mana ai exact cuvintele si mesajul original? Si daca biblia a fost insuflata de la Dumnezeu de ce nu s-a asigurat sa nu se piarda textele originale? Daca totusi nu ma crezi pe mine cauta-l pe omul asta Bart D. Ehrman(pe care l-a recomandat si konijiro) care a studiat toata viata biblia este istoric, poate pe el il crezi. Citat:
Citat:
Citat:
Stiu si eu ca in biserica catolica sunt reprezentanti ai stiintei, dar atunci cand un om de stiinta contrazice dogmele crestine nu le mai convine clericilor. Din punctul asta de vedere pot spune ca biserica catolica chiar s-a modernizat fata de cea ortodoxa, dar sa nu uitam ce a facut biserica catolica cu oamenii de stiinta in trecut,si numai cu ei ci cu toti care aveau "tupeul" sa puna o intrebare "nelalocul ei" |
Citat:
|
LapetiteMoc iarasi intervi fara sa spui ceva, am trecut cu "usurinta" de la o intrebare la alta pentru ca nu am primit raspunsuri si speram ca poate la una din ele se indura cineva si imi explica logic cum stau lucrurile. Eu nu am zis ca am citit TOT, nimeni nu cred ca a citit tot, citeste cu atentie, daca tot asa citesti si Sfintele Scripturi nu-i de mirare de ce nu poti da un raspuns la intrebarile mele.Iar faptul ca te legi de o greseala de ortografie dovedeste cat de superficial si pueril esti.
Te rog pentru 3-a oara, ocoleste acest thread daca nu spui ceva in legatura cu ce intreb eu. Asta este ultimul post adresat tie. Mult noroc cu dragostea si gandirea si lumina si cu toate cliseele! |
Citat:
|
Citat:
Raman la impresia initiala: troll. |
Citat:
Infara de cativa care au avut amabilitatea de a raspunde(si chiar le multumesc) exact la ce am intrebat, restul s-au rezumat la diferite afirmatii inutile, unul din ei ma considera troll :)) oricum ma asteptam la asemenea reactii. Acum intrebare pentru tine si Konijiro: voi cand si cum ati ajuns la cocluzia ca nu exista Dumnezeu? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ti-am zis tot asa si de faptul ca oamenii mai si gresesc si biserica intelege asta, religia in sine presupune un astfel de lucru. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Iar faptul ca nu stii despre ele... nu este evidentiat decat prin faptul ca nu le aduci in discutie. Plus ca religia ortodoxa asa e facuta : Sfanta Traditie, Biblie, Biserica lumeasca si Dumnezeu. Tot asa Sfanta Traditie a fost cam prima... Biblie, dupa aceasta si aceea a aparut Biblia. Deci vezi ca nu stii? Citat:
Citat:
Citat:
Si care ar fi aceea. Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 03:05:16. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.