Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Legionarii din "Fratia de Cruce" (FDC) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12284)

Dumitru73 21.02.2011 18:26:31

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 340408)
Pai este cunoscut ca Parintele Iustin Parvu a sustinut "Fratia de Cruce".
Dvs. vedeti doar partea politica a legionarismului, altii vad si cealalta parte, asa ca nu cred ca sunteti in masura sa o catalogati ca fiind necrestina si sa incercati sa desfiintati oameni precum Arsenie Papacioc, Iustin Parvu, Gheorghe Calciu si multi altii.
Sa nu uitam ca inainte de legionari au fost carturari care incercau sa traga un semnal de alarma importiva evreilor.

si ce vreti voi de fapt? o Biserica antisemita?

dianagroza 21.02.2011 18:27:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 340403)
Daca s-ar lasa deoparte cauza legionara si s-ar face caz exclusiv de modelul crestin de viata a acestor oameni, nu cred ca ar avea multi de obiectat.

Problema este ca sunt unii care vor neaparat sa puna in carca acestor oameni Miscarea Legionara cu tot ceea ce a inseamna ea, crezand ca le fac vreun serviciu cand de fapt este exact pe dos.

Tocmai din cauza acestora este putin probabil sa vedem macar pe Valeriu Gafencu, care in inchisoare n-a mai avut cu nimic de a face cu cauza legionara, canonizat.

Altii cu atat mai putin, tot din cauza unor anumitor indivizi care se stiu si care isi aroga autoritate de "guru" spirituali inclusiv asupra mostenirii politice a unor oameni pe care ar dori de fapt sa o vada canonizata, pentru a tara intreaga BOR intr-o pseudo-cruciada politica.

.

Ideile lui Valeriu Gafencu, in inchisoarea de la Aiud, au fost impartasite si de ceilalti pe care i-am mentionat deja, inclusiv de Parintele Arsenie Papacioc, care ii considera pe toti egali, dupa cum, de asemenea, am citat.
Nu incercati sa-mi spicuiti cuvintele.
Aratati-mi va rog, din cele scrise, daca exista undeva o tendinta de a sustine fanatismul antisemitist???

dianagroza 21.02.2011 18:28:34

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 340412)
si ce vreti voi de fapt? o Biserica antisemita?

Vorbesti ca sa nu taci!

Dumitru73 21.02.2011 18:31:40

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 340415)
Vorbesti ca sa nu taci!

ai luat partea celor ce s-au pronuntat impotriva evreilor.
asta nu este antisemitism?

dianagroza 21.02.2011 18:33:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 340420)
ai luat partea celor ce s-au pronuntat impotriva evreilor.
asta nu este antisemitism?

Unde dom'le?
Cei despre care vorbesc, nu prea aveau treaba cu evreii si am zis pe la inceput ca nu ma intereseaza ce fac. Ca nu accept credinta lor e una, dar sa am cu ei ceva ca oameni e total pe langa ce scriu aici.

Dumitru73 21.02.2011 18:37:52

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 340421)
Unde dom'le?
Cei despre care vorbesc, nu prea aveau treaba cu evreii si am zis pe la inceput ca nu ma intereseaza ce fac. Ca nu accept credinta lor e una, dar sa am cu ei ceva ca oameni e total pe langa ce scriu aici.

"au tras un semnal de alarma impotriva evreilor" - ti se pare cunoscut?

dianagroza 21.02.2011 18:43:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 340425)
"au tras un semnal de alarma impotriva evreilor" - ti se pare cunoscut?

Impotriva lor ca oameni sau impotriva ideilor promovate?

AlinB 21.02.2011 18:43:50

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 340414)
Ideile lui Valeriu Gafencu, in inchisoarea de la Aiud, au fost impartasite si de ceilalti pe care i-am mentionat deja, inclusiv de Parintele Arsenie Papacioc, care ii considera pe toti egali, dupa cum, de asemenea, am citat.
Nu incercati sa-mi spicuiti cuvintele.
Aratati-mi va rog, din cele scrise, daca exista undeva o tendinta de a sustine fanatismul antisemitist???

Reciteste-ti mesajul cu care ai deschis acest topic.

Nu e vorba despre acesti oameni si idealul crestin ci despre legionari si idealul legionar, normele lor, etc. o tentativa de spalare a fenomenului legionar care s-a dovedit CLAR un rateu atat dpdv istoric cat si crestin, spalare care se incearca din prisma unor oameni care au biruit prin perspectiva educatiei crestine NU a idealurilor legionare, poate frumoase pe hartie (pana la un punct) dar puse ingrozitor in practica.

De asta ziceam ca multi traiesc o confuzie tragica intre cele doua.

Prin astfel de confuzii, nu legionarismul devine mai stralucitor, ci viata crestina a acestor oameni sunt impinse spre un derizoriu politic.

Dumitru73 21.02.2011 18:45:31

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 340428)
Impotriva lor ca oameni sau impotriva ideilor promovate?

spune-mi tu ce a vrut sa zici.
ca tu ai scris asta nu eu. ai si subliniat.

dianagroza 21.02.2011 18:46:33

Se pare ca nu reusesc sa ma fac inteleasa...

Nu sustin miscarea legionara! Nu sustin crimele facute din fanatism sau din oricare alt motiv. Partea asta nu ma ajuta in nici un fel.
Sustin oamenii care au facut parte din Fratia de Cruce si s-au dovedit nevoitori pentru Hristos. Unul dintre ei este Valeriu Gafencu, care din nefericire, pentru moment, nu a reusit sa fie canonizat din motive pe care le pot spune daca va intereseaza (in conditiile in care nu le stiti deja).
Consider de asemenea ca parintele Iustin Parvu si parintele Arsenie Papacioc sunt mari duhovnici, chiar daca au facut parte din aceasta fratie.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:39:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.