Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Ce parere aveti despre emisiunea si cartea lui Oreste? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11350)

AndruscaCIM 03.12.2010 15:41:35

Eu cred ca unii din cei care intra in Masonerie...chiar nu stiu cu ce se mananca, si asta pentru ca ma indoiesc ca ar mai avea vreun sens sa existe atatea trepte...daca li s-ar spune de la inceput in ce consta. Cred ca intr-adevar in cazul unora e lipsa de informare...si probabil ceea ce li se prezinta nu suna rau in opinia lor...si se mai ghideaza si dupa faptul ca pot avea o ascensiune in cariera, sau le este recomandata de catre prieteni...sau oameni care prezinta incredere.

Nu toti au aceasta deschidere spre astfel de organizatii insa...

horatiu.miron 03.12.2010 22:51:19

Observ ca unii dintre voi il percepeti pe Oreste ca reprezentand o amenintare. Este o atitudine gresita, ce reiese din lipsa de educatie a unora, care cand se uita la Oreste vad in el o somitate in metafizica, istorie masonica, reiki, yoga, ocultism si alre porcarii, uitand ca Oreste e doar un fost papagal semi-amuzant reprofilat intr-un ezoterist de duminica.

Sigur, ca sceptic nu spun ca toate domeniile astea au vreun merit, insa sunt fiecare din ele isi poate gasi oricand avocati mai seriosi si mai bine documentati decat Oreste.

heaven 04.12.2010 06:49:06

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 309978)
uitand ca Oreste e doar un fost papagal semi-amuzant

Daca spuneai asta de Mircea Badea...poate eram inclinata sa aprob cu mentiunea ca nici in prezent nu este prea departe,Oreste,insa este un individ cu o inteligenta net superioara majoritatii si un tip destul de cult.Deasemenea este un om destul de modest,nu face emisiunile respective pentru a brava,ci pentru ca sincer crede in mesajul lor.

bibivaly 22.01.2013 02:18:52

oreste teodorescu

nu i am dat niciodata atentie acestui oreste,cu toate ca auzisem de el de la tv,dar din cauza unei cunostinte ft apropiate care imi tot spunea ca oreste este ft intelept,citit etc ,am avut rabdarea sa ai privesc si eu cateva emisiuni 'codu lu oreste" de bn nu pot sa spun decat ca al respect pt faptul ca are un nivel de intelect ridicat,un vocabular bogat si se vede ca este un om citit,dar cat priveste sistemul lui de gandire este o ciorba in capul lui ,le amesteca pe toate ,crestinism ,iudaism,islamism,budism,hinduism, toate religile pt el sunt bune,rapiri extraterestre,dimensiuni paralele,toate curentele moderne el le dezbate ca find adevarate,cauta sa impace de ex pe arsenie boca cu new age,pe Hristos cu mahomed,se declara un iubitor al sf parinti,dar nu are nici o trb cu traditia bisericeasca,am inteles ca asi da doctoratul in teologie,cum e posibil sa nu stie dogmele crestine fundamentale ? sa inteleaga ca in ochii ortodoxiei nu exista decat un singur Dumnezeu intreit in persoane ,ca Hristos este Dumnezeu adevarat si nu un profet trimis asa cum spune islamul! restul sunt amagiri si iluzi ,imi pare atat de rau ca aceasta persoana pe care o indragesc al admira asa mult pe oreste:(,oreste se adreseaza unui public care nu are inca format sistemul de gandire dogmatic ortodox ,unor oameni simpli care ajung sa creada falsuri ,precum planuri astrale etc ,am impresia ca el defapt nu este un adevarat ortodox ca cauta sa propovaduiasca alceva ,se da ortodox dar crede ca se trage din reptilieni :))))

stefan florin 22.01.2013 09:18:17

Citat:

În prealabil postat de bibivaly (Post 497298)
nu i am dat niciodata atentie acestui oreste,cu toate ca auzisem de el de la tv,dar din cauza unei cunostinte ft apropiate care imi tot spunea ca oreste este ft intelept,citit etc ,am avut rabdarea sa ai privesc si eu cateva emisiuni 'codu lu oreste" de bn nu pot sa spun decat ca al respect pt faptul ca are un nivel de intelect ridicat,un vocabular bogat si se vede ca este un om citit,dar cat priveste sistemul lui de gandire este o ciorba in capul lui ,le amesteca pe toate ,crestinism ,iudaism,islamism,budism,hinduism, toate religile pt el sunt bune,rapiri extraterestre,dimensiuni paralele,toate curentele moderne el le dezbate ca find adevarate,cauta sa impace de ex pe arsenie boca cu new age,pe Hristos cu mahomed,se declara un iubitor al sf parinti,dar nu are nici o trb cu traditia bisericeasca,am inteles ca asi da doctoratul in teologie,cum e posibil sa nu stie dogmele crestine fundamentale ? sa inteleaga ca in ochii ortodoxiei nu exista decat un singur Dumnezeu intreit in persoane ,ca Hristos este Dumnezeu adevarat si nu un profet trimis asa cum spune islamul! restul sunt amagiri si iluzi ,imi pare atat de rau ca aceasta persoana pe care o indragesc al admira asa mult pe oreste:(,oreste se adreseaza unui public care nu are inca format sistemul de gandire dogmatic ortodox ,unor oameni simpli care ajung sa creada falsuri ,precum planuri astrale etc ,am impresia ca el defapt nu este un adevarat ortodox ca cauta sa propovaduiasca alceva ,se da ortodox dar crede ca se trage din reptilieni :))))

intr-un cuvant...este un profet al new age

DragosP 22.01.2013 09:25:13

Măi, măcar de-ar profeți ceva.
Dar nu e profet. E doar un suflet rătăcit care are pretenția de a fi guru.

stefan florin 22.01.2013 09:26:39

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 497317)
Măi, măcar de-ar profeți ceva.
Dar nu e profet. E doar un suflet rătăcit care are pretenția de a fi guru.

scuze, am uitat sa pun ghilimele la cuvantul profet

ioanna 22.01.2013 10:22:31

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 497317)
E doar un suflet rătăcit care are pretenția de a fi guru.

Un om de televiziune care a gasit o nisa neexploatata- ezoterismul- pe care a valorificat-o, doar la nivel ezoteric poti bate campii cu gratie :)

Impostura la TV: Fenomenele Gava, Oreste &Urania
de Catalin Sturza
http://www.observatorcultural.ro/ind...23280&pageID=1

CODUL LUI ORESTE

Cînd apărea la Antena 1, alături de Mircea Badea în emisiuni gen Florin Călinescu Show, Oreste părea un om cu toate țiglele pe casă. Avea simțul umorului, reușea mai mereu să speculeze momentul și, alături de Badea, juca rolul „băiatului bun“ ce-i pune coechipierului pase pentru goluri spectaculoase.

După o dispariție de cîțiva ani de pe ecranele televizoarelor, am văzut, în noul Cod al lui Oreste, un cu totul alt Oreste Teodorescu. Emisiunea de la B1 TV e tot un soi de talk-show, unde acum e invitat un întreg circ de reîncarnați și de clarvăzătoare; din perindarea lor prin platou spectatorul ar trebui să tragă învățături pozitive de viață. Nu despre cea de aici, însă, ci despre cea de apoi. Participă la emisiunea lui Oreste clarvăzătoare, masoni, bilderbergi, reîncarnați, Pavel Coruț, daci, traci, copii înțelepți. Fundalul e reprezentat, cum altfel, de niște draperii grele, de culoare violet. Efectul e cu atît mai halucinant cu cît moderatorul și-a păstrat o parte din șarmul și umorul care ne făceau să rîdem alături de el odinioară.

Ascultați o mostră din discursul lui Oreste și imaginați-vă că, în timp ce vorbește, își pocnește degetele pline de inele grele, ezoterice/de cartier: „Iată că ne întoarcem într-un nou sezon încercînd să dezvăluim și mai mult din marea gnoză, din marea cunoaștere pentru prea binele fiecăruia dintre noi. Am ales ca temă pentru reîntoarcere un subiect care m-a preocupat mult în această vară, m-am documentat cît am putut și am descoperit că România are un ceva al ei, care se va manifesta pe scena Marii Istorii pentru că există o lege a polarității și a echilibrului. [...] Taina moștenirii geto-dacice cred că este cheia care va putea tuturor să ne descifreze ce avem de făcut, ce urmează cu noi și care este rolul acestei țărișoare mici, dar atît de luminoase“ etc. etc.
Emisiunea combină, într-un delir căruia Oreste încearcă mereu să-i dea aerul celui mai firesc discurs, clișee și frustrări protocroniste (moștenitorii geto-dacilor și Pavel Coruț sînt prezențe frecvente), decupaje new age-iste, crîmpeie gnostice și teorii ale conspirației scoase din romanele lui Dan Brown. Dacă aveți răbdarea să vă expuneți, timp de cîteva zeci de minute, la acest ghiveci new age, veți observa că Oreste și invitații săi par a crede cu toții într-un Dumnezeu inițiat de rangul al șaptelea, cu patru brațe, sex feminin și pielea violet, care vinde mătănii la buticul din colț.

Copiii-minune nu lipsesc nici ei din Cod, Oreste a făcut rost de un „copil înțelept“, desigur reîncarnat (am înțeles că ar fi noul Ioan Botezătorul), intitulat „Copilul Diamant Alexandru Pârgaru“, „geniul spiritualității“, „copilul lui Dumnezeu“. Alexandru e un băiețel a cărui vedere îți provoacă o tristețe profundă, nici un copil nu ar trebui să fie tîrît astfel prin bîlciuri și supus unui asemenea calvar. Altfel, în liniile sale definitorii e tot un Cristian Gava, cu părul geluit și încuiat într-un costum scorțos; diferența e că domeniul său de competență nu e Kant, ci e ezoterismul. Îți rupe inima seriozitatea și tristețea cu care astfel de copii își joacă rolul la televizor.
Să-i fi sărit lui Oreste, în anii nu prea mulți în care nu a mai căpătat expunere media, toate țiglele de pe casă? Mă îndoiesc. Moderatorul emisiunii Codul lui Oreste e, mai degrabă, un individ pragmatic, un fel de „Nașul“ care poate să mimeze orice formă de discurs, oricît de aberantă ar fi ea. Dacă aceasta a fost „nișa“ în care a putut reveni, foarte bine, a profitat de ocazie și s-a făcut protocronist ezoteric, spunîndu-le telespectatorilor tot ceea ce își doresc să audă: că sînt buricul universului, că trăiesc într-o țărișoară mică și oropsită, dar care, cîndva, o să devină gigantică, și că în fiecare dintre ei zace un brahman care poate să sară peste bloc.

Desigur, Oreste deplînge alături de fiecare invitat bramburirea valorilor din societatea românească și arată cît de important e să studiezi de mic pentru a reuși să-ți împlinești sinele în viață (în traducere: pentru a deveni un impostor de succes/un brahman care sare peste bloc).

(NOTA: articolul e din 2010, intre timp Codul lui Oreste a revenit la Antena2, insa in fond formatul emisiunii a ramas acelasi )

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:20:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.