![]() |
Citat:
Sfantul Canon care cere in mod imperativ parasirea ierarhilor care predica cu capul descoperit in Biserica erezia este Canonul 15 al Sinodului Local I-II Constantinopol (an 861 d. Hr.), numit de unii al VIII-lea Sinod Ecumenic, citez: "...Căci cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor pentru oarecare eres osândit de sfintele sinoade sau de Părinți, Firește adică, de comuniunea cu acela care propovăduiește eresul în public și cu capul descoperit îl învață în Biserică, unii ca aceștia nu numai că nu se vor supune certării canonicești, desfăcându-se pe sineși de comuniunea cu cel ce se numește episcop chiar înainte de cercetarea sinodicească, ci se vor învrednici și de cinstea cuvenită celor ortodocși. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pe pseudoepiscopi și pe pseudoînvățători și nu au rupt cu schismă unitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schisme și de dezbinări" (partea a II-a a Canonului 15). Preasfanta Maicuta, Fecioara Maria, ai mila prin rugaciunile tale la Fiul tau si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, de noi, pacatosii! |
Motivația trădării Părintelui Nichita Pașcan, care a fugit cu 30 de măicuțe de la Mănăstirea Brâncoveni la stiliștii din Grecia, și reacția Episcopiei Slatinei și Romanaților
10 octombrie, 2010 tags: Părintele Nichita Pașcan de bătăiosu Mărturisire de credință „Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste”,Aducem la cunoștință episcopilor, clericilor, monahilor, monahiilor, tuturor fiilor și fiicelor duhovnicești și întregului popor român, ca mângâiere și întărire întru adevărul lui Hristos, că noi am încetat orice comuniune euharistică și de rugăciune cu Patriarhia Română. Nu am ajuns să luăm această decizie în grabă sau fără discernământ. Cu profundă durere sufletească, fiind deplin conștienți de situația prezentă a Patriarhie Române (B.O.R.), precum și a tuturor Patriarhiilor oficiale aflate în comuniune unele cu altele care sunt împreună-mădulare ale organismului paraeclesiastic eretic C.M.B. (Consiliul Mondial al Bisericilor), conștiința noastră ortodoxă nu ne mai îngăduie să rămânem în comuniune cu voi. Motivele pentru care am luat această decizie sunt deplin întemeiate pe învățătura Sfinților Părinți – (subiect ce îl putem expune pe larg și îl vom detalia pe parcurs cu materiale anexe – o parte dintre acestea fiind deja atașate acestei scrisori): MOTIVE (pricini) : 1. B.O.R. a fost pentru mulți ani și continuă să fie mădular al organizației eretice și antihristice C.M.B., fapt ce a avut drept consecințe: a) semnarea de documente apostaziatoare (Balamand, Chambessy, Ravenna, Viena etc.) de la credința dreptslăvitoare întru Una, Sfântă, Sobornicească si Apostolească Biserică; b) conslujiri și rugăciuni cu ereticii, cu sectanții și chiar cu păgânii, cum s-a întâmplat public la Marile Adunări blasfemiatoare ale C.M.B. de la Canberra, Asissi și multe alte locuri (precum se întâmplă și în România, anual, la „Săptămâna de rugăciune ecumenică”, sau cum s-a petrecut la manifestarea “San Egidio” – Bucuresti 1998, unde s-au practicat ritualuri păgâne, sau la cea de-a treia Mare Adunare Ecumenică C.M.B. de la Sibiu din 2007); c) mărturisirea, practicarea și răspândirea pan-ereziei ecumenismului, care este erezia ce însumează toate ereziile vechi și noi, mărturisire de credință eretică a B.O.R. și a Patriarhiilor Oficiale exprimată prin așa numita „Charta Oecumenica”. Cele arătate mai sus atrag anatemele date de Sfintele Soboare asupra tuturor celor ce le practică și asupra tuturor celor ce le mărturisesc sau sunt în comuniune cu aceștia. |
Citat:
Patriarhul Iustinian a fost un mare om. După tine, ce ar fi trebuit să facă el, cum ar fi trebuit să se comporte față de guvernul comunist? Dacă vei gândi înainte de a scrie vei vedea că nu se putea acționa mai bine decât a acționat Iustinian, care i-a păcălit pe comuniști pentru ca BOR să nu fie decapitată ci dimpotrivă, să-și continue viața și treburile sale. Poate ai fi vrut mii de preoți și ierarhi uciși ca în uniunea sovietică, dar asta însemna, pe lângă vărsare inutilă de sânge, lipsirea poporului de preoți și învățătura religioasă, lucru care de fapt s-a și întâmplat în Rusia. Iustinian a organizat cu înțelepciune viața bisericească, mănăstirile, a restaurat multe mănăstiri și biserici vechi și a făcut multe lucruri bune pentru biserică. Și nu în ultimul rând, era un om duhovnicesc, un ascet, așa cum îl arată și figura sa sobră, subțiată de post și rugăciune. http://www.crestinortodox.ro/admin/_...ian-marina.jpg |
Citat:
Oricum, trebuie sa fii un om foarte rau la suflet pentru a numi prosti ordinari asa multime de credinciosi, dintre care de-a lungul vremurilor Domnul ne-a daruit multimi de sfinti stiuti si mai multi nestiuti de nimeni! Daca dumneata crezi ca acest tip de afirmatii sunt in Duhul Bisericii lui Hristos zic ca te afli in mare ratacire, fiindca ai ajuns sa scuipi pe moastele sfintilor si pe icoana Maicii Sfinte! Domnul sa ne pazeasca de astfel de turbare! Un preot, prost-ordinar! |
cum puteti sa puneti atata accent pe reguli si dogme? credeti ca asta vrea Isus de la voi ? Sa fiti fanii unei organizatii ca BOR? Nu mai vedeti padurea de copaci. Cand catolicii ii dau in sus si in jos cu Papa ii criticati insa cand unii ortodocsi privesc la BOR ca la Dumnezeu nu-si dau seama de ce mare pacat fac. Cine este BOR ? Nu sunt tot oameni? Sunt atatea biserici ortodoxe, cea rusa, cea greaca, cea copta etc, de ce nu sunt acestea unite? Dupa mintea voastra ar trebui sa existe doar una iar restul sa se afle in greseala, nu? Faptul ca un preot si niste maici au ales sa mearga la o manastire in Grecia ce mare lucru este incat sa va dea voua prilej de vorbire de rau. Cine sunteti voi, cei care criticati niste maici si un preot, din spatele monitorului de calculator? Maicile alea si-au dedicat viata unui stil de viata monahal, s-au casatorit cu Isus, voi? Ce ati facut voi incat sa aveti caderea sa priviti maicile alea in ochi, daramite sa le mai si judecati? Crestini de Duminica, asta sunteti! Ridicati piatra si aruncati ori de cate ori aveti prilejul insa aici , pe internet, tare va mai laudati cu credinta voastra. Uitati-va in sufletul vostru inainte de toate.
|
Nici nu-ti dai seama cat de "haios" esti! Din pacate!
Citat:
..................... :78: |
Pe pagina de wikipedia unde zice de Stalin spune ca in timp ce Leningradul era asaltat de inselatii de draci nazisti a fost scoasa in procesiune icoana Maicii Domnului facatoare de minuni din Kazan.
http://en.wikipedia.org/wiki/Stalin Asa ca nu inteleg de ce zic unii nu stiu ce de BO Rusa . |
Savarsitu-sa!
Iata inceputul sfarsitului!
Sa dea Dumnezeu sa fie doar un caz izolat, dar mult ma tem ca acest gest va starni rumoare in randul multor ostenitori care abia asteptau un astfel de prilej. Imi amintesc in urma cu un an cand am fost shocat si revoltat in aceeasi masura in urma conferintei lui Vasile Danion, care instiga subtil la astfel de atitudini, inspirat fiind din proaspata vizita la vecinii de dincolo de Prut. Probabil in subconstientul fiecarui bun crestin, undeva acolo mocneste tristetea separarii ortodoxiei in doua. Ca daca n-ar fi fost intoarcerea Iordanului la Boboteaza de pe vechi si nu de pe nou, sau nici nu mai stiu exact ce se petrece pe Muntele Tabor pe vechi si nu pe nou, lucrurile ar fi stat mult mai simplu. Asa, multi dintre noi suntem constiinciosi Bisericii Ortodoxe Romane, si facem ascultare cum se cuvine, dar undeva ne macina ca ceva nu-i tocmai in regula cu voia Domnului... 3. Marea a vazut si a fugit, Iordanul s-a intors inapoi. 4. Muntii au saltat ca berbecii si dealurile ca mieii ollor. 5. Ce-ti este tie, mare, ca ai fugit ? Si tie Iordane, ca te-ai intors inapoi ? Catisma a 16-a, Ps. 113 Zvonuri sunt multe, iar daca ne-am lua dupa ele, nici o biserica n-ar mai avea liniste in tara noastra. Dar ne facem datoria de a nu ne adanci prea mult in teorii, ci doar sa insistam cat mai mult in rugaciune. Iar daca Mantuitorul Iisus ne va vedea osteneala sufletului, sunt sigur ca ne va judeca pentru osteneala rugaciunii si nu pentru oscilatiile gandurilor. Mi-e groaza sa fiu pedepsit ca facand parte din turma ratacita, dar oare cati dintre ostenitorii celorlalte confesiuni nu-si pun la fel aceasta intrebare? Noi avem de multe ori tendinta de a ne considera... "Cei mai tari" dar oare nu cumva toacmai asta ne distruge? Eu cred ca cel mai bine este sa veghem asupra propriului nostru suflet si sa ne imaginam ca... putem fi in inselare, dar nu avem destula minte si inspiratie divina sa patrundem cu totul Adevarul Lui Dumnezeu, iar pentru asta trebuie sa ne simtim vinovati si sa ne smerim, in neputintele noastre! Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa tina unita (atat cat mai este si cat se mai poate numi unita) Biserica Crestin Ortodoxa si sa avem puterea de a ne ruga unii pentru altii si nu de a ne uri! Ma tem insa ca aceasta cauza este deja ... pierduta, si numai o minune mai poate opri tavalugul timpurilor ce vin, asa cum spunea Parintele Arsenie Boca sau Pusnicul Raraului... |
Citat:
Sa nu iti pierzi nadejdea, caci diavolul asta vaneaza. Doar de la deznadejde ii iese folosul! Cat timp va mai fi macar un preot care sa savarseasca Sfanta Liturghie crestinul nu este pierdut, chiar de nu ar mai fi nici o biserica in picioare! Si eu cred ca ne asteapta vremuri de restriste pentru suflet, dar oare nu trebuie sa se implineasca toate? Va fi sfarsitul maine? Dumnezeu stie! Va fi sfarsitul peste o mie de ani? Dumnezeu stie! Eu sunt dator sa ma-ngrijesc de sfarsitul meu care poate fi cu mult inaintea celui a intregii lumi. De va fi asa si nu voi mai apuca chiar eu sfarsitul lumii aici pe pamant, imi mai este de-nteles oare spaima de acel moment? Dar sfarsitul meu sigur il voi apuca, asa ca, suflete al meu, cazi la Domnul si te roaga sa aiba mila, ca fapte vrednice de Rai nu ai facut nicicand! Iar Biserica este a lui Hristos Dumnezeu! Nu El a intemeiat-o? Nu are El putere sa o tina in lucrare? Nu pentru El chiar pietrele s-au pregatit sa strige "osana"? Cine sunt eu, sau fratia ta, sau orice alt om, fie si patriarh? Decat slugi netrebnice! Pentru aceasta nu-i pot intelege pe aceia care striga: "la lupta!", indemnand de fapt la ura si dezbinare. Hristos, Capul Bisericii, spune in soapta "iubiti-va unii pe altii", iar ei striga de pe acoperisul bisericii "rasculati-va!". Smintitori nebuni, care nici pe Hristos, Domnul Pacii, nu-L cunosc, nici din Rai nu vor gusta de nu se vor pocai intr-adevar! Bine ai zis: "Dumnezeu sa aiba mila de noi!". Dar cer asta nu pentru Biserica Sa, ci pentru pacatele mele cele multe si grele, in care cad in tot ceasul! De Biserica se va ocupa El Insusi, asa cum a facut-o intotdeauna. Amin! |
Pai bine pr. Gheorghe da in arhiepiscopia Tomisului anul acesta IPS Teodosie din cate inteleg nu a participat la octava de rugaciune pentru unitatea crestinilor precum s-a intamplat aci in Arhiepiscopia Bucurestilor.
La octava de rugaciune se fac rugaciuni comune cu catolici,cu luteranii,etc.. http://www.basilica.ro/ro/dialog_rel..._dumnezeu.html |
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:15:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.