Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   De ce Dumnezeu tace? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10700)

vsovivi 17.09.2010 16:01:59

Citat:

În prealabil postat de Delirul (Post 289199)
Eu am inteles prea bine ca la ceea ce ai scris te-ai referit cand ai spus ca "v-am spart", ceva de genul ca esti cool in idei, ca nu aveai cum sa spargi pe nimeni altfel. Dar daca erai modest, sau ma rog oricum logica ta trebuie sa recunosc ca imi cam scapa, insa vezi tu cand scrii un raspuns pe forum, poti sa stergi ce ai scris anterior inainte de a da Raspunde la mesaj. Ori tu daca regretai ceva, puteai foarte bine sa nu mai incluzi sintagma "Ma stiu ca iar v-am spart" prin select delete, in raspunsul tau si sa-ti prezinti numai scuzele de rigoare daca simteai neaparat nevoia sa le faci.

Oricum se poate sa fi inteles anumite lucruri gresit intrucat multe chestiuni imi par cam confuze in aceste explicatii ale tale.

Prea le complici frate loial, păi e simplu, orice aș scrie vă sparg... așa că nu pot să șterg fiindcă atunci nu mai scriu nimic, și ca atare, fiindcă totuși scriu și-mi deschid gura preapooturoasă... trebuie să-mi cer iertare apoi... e simplu, mă, e simplu, doar că e greu să-ți vezi mândria... mândria și lăcomia și răutatea din oqhulul propriu și personal... deci n-am ce să explic, n-am cui, fiindcă cei ca mine suntem internauți care pe unde... și la senatoriu ne trateză cu minciunele, adică cu gogoși... și magogoși... dă și tu un search. Caută să vezi ce înseamnă CREIATINĂ.

Iartă-mă dacă iar te-am spart... pune și tu o copcie.

Rodica50 17.09.2010 16:16:27

Pentru Andrei Cozia

Citat:

În prealabil postat de cristian67 (Post 288961)
,,Cand am vizitat intaia oara o biserica ortodoxa,am facut-o doar ca sa vad o alta traditie.Insa,cand am intrat apoi iarasi intr-o biserica ortodoxa,ceva mi s-a intamplat,ceva ce nu mai traisem intr-un templu budist sau oriental;ceva imi rostea in inima ca sunt acasa,ca intreaga mea cautare luase sfarsit''Cuviosul Serafim Rose

...ceva imi rostea in inima ca sunt acasa,ca intreaga mea cautare luase sfarsit- este mai mult decat edificator ca Parintele Serafim Rose arata hotararea definitiva de a parasi acel pacat- daca a existat- mai mult, decizia sa poate deveni un indemn covarsitor pentru cei care il comit .Eu vad multa sinceritate in cuvintele sale si cred ca merita aprofundata imaginea sa, asa cum singur se descopera noua. Cred ca a fost un autentic slujitor al Ortodoxiei.

Delirul 17.09.2010 16:36:12

Citat:

În prealabil postat de vsovivi (Post 289207)
Prea le complici frate loial, păi e simplu, orice aș scrie vă sparg... așa că nu pot să șterg fiindcă atunci nu mai scriu nimic, și ca atare, fiindcă totuși scriu și-mi deschid gura preapooturoasă... trebuie să-mi cer iertare apoi... e simplu, mă, e simplu, doar că e greu să-ți vezi mândria... mândria și lăcomia și răutatea din oqhulul propriu și personal... deci n-am ce să explic, n-am cui, fiindcă cei ca mine suntem internauți care pe unde... și la senatoriu ne trateză cu minciunele, adică cu gogoși... și magogoși... dă și tu un search. Caută să vezi ce înseamnă CREIATINĂ.
Iartă-mă dacă iar te-am spart... pune și tu o copcie.

He he hai ca esti simpatic, esti plescar. Acuma inteleg, ai facut oleaca de bascalie dar nu intr-un sens rau. E bine ca mai sunt pe forum cativa care ne mai descretesc fruntile.

Din pacate numai prin mesaj scris nu intotdeauna poti percepe cum trebuie si tonul prin care persoana respectiva isi expune ideile.

Doriana 19.09.2010 15:00:53

"Vorbeste-mi, Doamne, caci sunt rob
Si robul Tau asculta!
Mai toarna-mi iar ulei in ciob,
Mai da-mi din graul Tau un bob
Si dragoste mai multa!

Vorbeste-mi, Doamne, caci in piept
Mi-e inima firava!
Nebun ma face-orice-ntelept,
Dar eu, cu mai mult dor, Te-astept,
In vreme de zabava.

Vorbeste-mi, Doamne, caci sunt gol
Si-mi bate-n suflet vantul!
Caci mii de corbi imi dau ocol,
De cand, pe-al inimii pristol,
Ti-ai asezat Cuvantul.

Mai da-mi, din painea Ta, un drob
Si flacara mai multa,
Chiar daca-s fiu si nu sunt ciob,
Dar eu, din dragoste,-Ti sunt rob,
Si robul Tau asculta! "

Danut7 19.09.2010 18:04:58

Un singur Cuvânt a spus Tatal si anume pe Fiul Sau si pe Acesta-L spune mereu în tacerea vesnica. Si Cuvântul acesta trebuie ascultat în tacerea sufletului. ( Sfântul Ioan al Crucii)

În Sine, Dumnezeu este Gândire necunoscuta, Cuvânt negrait si Viata necuprinsa. ( Sfântul Maxim Marturisitorul)

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=5501

costel 20.09.2010 14:39:11

Dumnezeu nu se aseamana noua. Cand facea o fapta minunata cerea "mergi si sa nu spui nimanui nimic". Noi am fi trambitat zile intregi si inainte si dupa fapta. Si nu se asemana nici in vorbire, ca de multe ori Domnul vorbind nu deranjeaza pe nimeni, caci vocea Sa este aproape tacere.

Eugen7 20.09.2010 15:12:29

Citat:

În prealabil postat de Daniel777 (Post 288805)
Poate multi se intreaba de ce Dumnezeu nu ne raspunde mai direct intrebarilor si problemelor noastre,si ne lasa oarecum fara indrumare.
...

Dumnezeu ne vorbeste mai ales in Sfintele Taine, mai ales in Duhul Sfant.

Noi oamenii nu vrem sa auzim... pentru ca asa cum spune Domnul: "nu voiți să veniți la Mine, ca să aveți viață!" (Ioan 5,40).

" Căutați pacea cu toți și sfințenia, fără de care nimeni nu va vedea pe Domnul," Evrei 12,14 de aceea cand Domnul a intrat in Ierusalim doar cei drepti din multime au auzit glasul Tatalui caci pentru cei pacatosi a fost tunet: " Iar mulțimea care sta și auzea zicea: A fost tunet! Alții ziceau: Înger I-a vorbit! " Ioan 12,29
Asa si astazi cei drepti care se curatesc pe ei si se sfintesc traind in Duh Sfant poarta un dialog cu Dumnezeu in rugaciune...
Sunt multi preoti ortodocsi contemporanti care vad "in Duh" (Sfant), adica intreaba pe Dumnezeu si EL raspunde.

Marius22 20.09.2010 17:00:19

Daca Dumnezeu ar tacea, rugaciunea nu ar mai fi dialog. Aceasta ar fi lipsita de sens.

Insa o Persoana din Sfanta Treime ni s-a descoperit drept Cuvant. Prin urmare, nu putem afirma ca Dumnezeu tace. Dumnezeu Cuvantul graieste neincetat catre noi prin creatie, prin Scriptura si prin Hristos.

Rodica50 20.09.2010 17:08:12

Citat:

În prealabil postat de Marius22 (Post 290194)
Daca Dumnezeu ar tacea, rugaciunea nu ar mai fi dialog. Aceasta ar fi lipsita de sens.

Insa o Persoana din Sfanta Treime ni s-a descoperit drept Cuvant. Prin urmare, nu putem afirma ca Dumnezeu tace. Dumnezeu Cuvantul graieste neincetat catre noi prin creatie, prin Scriptura si prin Hristos.

Un raspuns edificator! Asa este, creatia Sa este o marturie a iubirii Sale fata de noi, este dialogul Sau cu noi.

crestinOrtodoxa 20.09.2010 17:55:10

Logic ca Dumnezeu NU vorbeste DIRECT cu noi. Daca i-am auzi vocea credeti ca ne-ar face sa credem si sa ne rugam mai mult? nu cred. Sfantul Gheorghe a sculat mortii din mormant si i-a pus sa vorbeasca despre cele de dincolo si lumea tot n-a crezut.

Dar... Dumnezeu comunica cu noi mereu. Nu prin vorbe, ci prin ceva mai important- intarirea credintei. Rugaciunea personala si rugaciunea colectiva- astea sunt cele doua cai principale de "acces". Si orice alegere si fapta care ne duce spre calea cea dreapta sunt in sine rugaciuni. Si primim sprijin pt aceste rugaciuni mult mai mult decat meritam.Intr-adevar "daca faci un pas spre Dumnezeu, Dumnezeu face doi pasi catre tine."

Cautam prea multe minuni unde nu sunt. Spunea Sf. Ioan Gura de Aur ca virtutile sunt mai pretioase decat minunile. Poate pt ca virtutile sunt niste minuni mult mai mari decat "minunile" in sensul direct in care le percepem in general (vindecari/aparitii/etc)
Si virtutile nu le putem obtine decat tot de la Dumnezeu- daca ne lepadam de noi insine.
O virtute la care lucram fiecare este rugaciunea. Si are mai multe trepte. Daca Dumnezeu ne ajuta sa simtim cu sufletul o rugaciune (de orice fel)- ce alta dovada mai mare de minune vrei? (nu ca n-ar fi destule in jur...)

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:05:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.