Citat:
În prealabil postat de ioan_strainul
(Post 283083)
Fratilor eu sint stan patitu am fumat multi ani dar eu va spun ca nu este cu putinta sa faca omul ceva singur numai Dumnezeu poate , de si stiam ca numi face bine si familia zicea lasat de fumat parca vrajmasul aducea tulburaea minti si fumam mai mult dar si rugaciunea multa si deasa face ca Dumnezeu sa ajute neputintei noastre si cum spune si Sf.Ap. Pavel toate imi sint Ingaduite dar nu si de folos . si uita asa am fumat 35 de ani si acu sint 2 ani de cind leam lasat asa ca nu pot sa inteleg cum leam lasat asa de usor far sa mai ma gIndesc la ele si nu ca as fi bolnav sau ca mear fi interzis doctori lumesti nu , doctorul sufletului si a tot trupul a ps tarie viontei si cereri mele si leam lasat asa de parca nu as fi fumat niciodata acum la 2 ani inca se curata plamIni de nicotina si de multe ori se desprinde din plamIni flegma de par ca as fi respirat numai praf cenusiu est foarte greu omulii sa se lase singur si de aceasta va zic cereti si veti prini putere sa le lasati inainte ma inervam de or ce fleac si scoteam tigara az nu ma inervez de nimic si nu cred ca mar putea face cineva sa mai fumez acum ma simt mult mai usor si pot lucra fara sa obosesc Inainte oboseam foarte tare acum nu . bunul Dumnezeu sa va ajute pe cei care mai fumati sa va lasati de ele si veti vedea ce usor va veti simti , sa stiti ca de multe ori am Incercat dar mai mult de o saptamIna cel mai mult nu am rezistat dar astazi cu ajutorul Bunului DUMNEZEU a trecut 2 ani Doamne ajuta AMIN AMIN AMIN
|
Exact aceeasi experienta am avut eu, dar cu alcoolul.
Avantaj a fost si faptul ca am avut sprijin de la oameni cu experiente similare, cei din grupurile de Alcoolici Anonimi, care erau deja abstinenti cand am intrat eu in grup si care m-au primit cu multa dragoste si pricepere.
Toata terapia (in aceste grupuri de sprijin) e exata pe faptul ca numai Dumnezeu ne ia patima, vointa noastra e neputincioasa fiind corupta, distrusa, zdrentuita in zona patimii respective.
Deci, pe baza experientei mele cu alcoolul (sunt abstinent de 2 ani si 3 luni, fara probleme cu alcoolul sau cu sanatatea deocamdata, Slava lui Dumnezeu!), eu vad asa:
1) doar Dumnezeu ia patima, nu are rost sa negam asta si sa ne opintim noi cu sarmana noastra putere de furnici... Prima conditie e sa recunosti neputinta totala, sa accepti ca esti infrint de adversarul tau - alcool, tutun, ce o fi. Apoi, logic, daca tu recunosti cu smerenie ca esti nul in fata patimii tale (daca inca nu crezi, incearca sa o controlezi si te vei convinge), nu poti decat sa ceri ajutor din afara, mai exact de la Puterea lui Dumnezeu, Doctorul tuturor bolilor.
2) nu lucram singuri, ci in comunitate: grupul de suport (eventual si un medic sau psiholog, dar mai tare e grupul, prin impartasirea experientelor de succes si a energiei emotionale pozitive). Exista grupuri de suport in Bucuresti si in tara, pe langa spitalele de boli pulmonare.
Asadar, 2 comuniuni absolut vitale: cu Domnul si cu oamenii Lui: grupul de suport. Niciodata singuri! (nu luptam singuri cu diavolul si cu oamenii lui)
Dumnezeu sa ne acopere cu harul Sau!
Dumnezeu sa ne franga mandria!