Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Femeile sunt prea proaste pentru BOR sau ce ? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10436)

Rodica50 19.08.2010 12:31:31

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 279516)
CEL MAI MARE ROL IN OMENIRE L_A DAT DUMNEZEU FEMEII: MAMA!!!!!
De ce nu va satisface chestia asta?
Voi puteti decide viitorul omenirii prin copiii vostri dar lucru asta nu va este suficient!
Uite eu sint barbat si nu-mi doresc sa fiu preot, nu-si doresc cei mai multi barbati ca preotia nu-i un job, spovedania nu-i o sueta la un ceai.
Cam cum ar fi sa mergi la biserica si sa o gasesti inchisa:
-azi nu se tine slujba, preotul are perioada si dureri mari!
-azi nu se tine slujba preotul trebuie sa nasca!
-vin imediat am plecat sa alaptez!
Ca sa nu mai vorbim de canaoanele date de un preot femeie barbatilor sau de un preot femeie ajunsa la menopauza!!!!
Hai sa fim seriosi cine are nevoie de un medic, urgent (si in viata spovedania este totdeauna o urgenta ca nu sti daca mai apuci si miine sa o faci) nu se uita daca-i gingasi, sensibil, are bucle sau nu!
Asta este crestinismul de 2000 de ani cu barbati ca preot si faptul ca s-a mentinut atit arata ca e bine asa. Acum in ultimii ani ai omenirii vrem sa schimbam tot ce a fost validat 2000 de ani!
Pai protestantii au preoti femeie, chiar si episcopi femeie si nu i-a ajutat cu nimic, in fiecare zi sint tot mai putini in biserica si tot mai multi atei!

Pe cat de adevarat, pe atat de amuzant! De mult nu am ras atat de copios! Bun raspuns si multumitor pentru cei ce-l asteptau!

cocacoc 19.08.2010 13:14:40

Citat:

În prealabil postat de Mirela0110 (Post 279504)
asa cum un barbat nu poate sa nasca prunci asa o femeie nu poate fi preot. nu trebuie sa fie nici o explicatie. punct.

Bun..am inteles...o femeie nu poate fi preot din cauza ca un preot nu poate fi femeie .

adiandrea6 19.08.2010 13:52:22

Femeile care au dureri, din punct de vedere medical, au o problema de sanatate care pur si simplu trebuie tratata. Eu nu am nici un fel de durere, sunt medic si muncesc foarte mult, de dimineata pana seara, nu alaptez si nu lipsesc de la servici pe astfel de motive. Nu am auzit sa fie dat afara de la preotie un barbat care are probleme de sanatate si nu am auzit sa se spuna ca un copil nu are nevoie si de tata acasa. Daca familia si sanatatea este un impediment pentru preotie, atunci ar trebui sa fie si pentru barbat, nu numai pentru femeie. Daca in schimb nu este, atunci nu ar trebui sa fie nici pentru femeie, nu doar pentru barbat.
Maica Domnului nu si-a dorit sa fie preot, dar nici eu nu imi doresc sa nasc fecioara. Maica Domnului a nascut un copil, maicutele din manastire nu nasc niciunul. Sa inteleg ca ele nu o urmeaza pe Maica Domnului pentru ca refuza maternitatea? Sa inteleg ca isi rateaza vocatia? Daca o femeie in loc sa fie maicuta de manastire alege sa fie preot celibatar, unde este problema?
Si ce are a face menopauza cu credinta? Sa inteleg ca femeia la menopauza are credinta mai slaba si gandirea mai proasta? Sau ce sa inteleg din remarca cu menopauza?

alecsis 19.08.2010 13:55:09

...

Mah asta de vrei sa fii "poapa" ca sa ti-o spun asa...din cate vad baietii iti aduc argumente destule dar nu vrei sa intelegi...uite ca teolog iti dau un sfat: du-te mah la Biserica Anglicana ca acolo poti sa ajungi ceea ce iti doresti tu si nu ma sminti lumea pe aici cu fel de fel de intrebari fara logica...tu stii ca in antichitate (sa nu vorbesc de evul mediu ca acolo e mai rau) femeia avea 2-3 drepturi in plus fata de un sclav deci presupun ca intelegi aluzia si vii tu acum dupa cateva mii de ani cand aveti libertate totala ca vrei "poapa"...daca vrei esti libera sa te duci unde ti-am spus oricum B.O.R. pana la urma este o institutie in stat care s-a remarcat prin doua tipuri de oameni: cei care si-au dedicat viata lui Hristos si adevaratele genii carora le datoram existenta B.O.R. astazi...tu una nu te incadrezi nici la 1 nici la 2 deci iti spun prieteneste LASA-NE si nu mai deschide topicuri idioate ca suntem satuii de atata prostie in Romania asta...

gabriela8 19.08.2010 13:58:13

Ce de raspunsuri pentru un asemenea topic...!

bmd 19.08.2010 14:24:33

Omul intelege doar daca vrea

1. Problema asta de sanatate apare la 28 de zile si se tremina in citeva zile la majoritatea femeilor...cu exceptia ta, a fetitelor si celor la menopauza.:11:
La un barbat nu apare!
2. Ca nu alaptezi acum sau nu alaptezi tot timpul asta nu inseamna ca nu s-ar putea sa alaptezi mai tirziu si de citeva ori, cu conditia sa muncesti mai putin si sa poti/dorii sa nasti copii.
Un barbat nu a alaptat, nu alapteaza si nu va alapta niciodata (ca medic cred ca sti de ce!)
3. Daca nu alaptezi si nici nu ai dureri de ce ai lipsii de la servici de durere sau ca sa alaptezi?:13:
4. Nici eu n-am auzit ca nasterea, perioada sau alaptarea sa fie o "problema de sanatate" pina la tine!
Oricum un barbat nu se "imbolnaveste" niciodata de ...nastere!
5. "Maica Domnului nu si-a dorit sa fie preot, dar nici eu nu imi doresc sa nasc fecioara. Maica Domnului a nascut un copil, maicutele din manastire nu nasc niciunul. Sa inteleg ca ele nu o urmeaza pe Maica Domnului pentru ca refuza maternitatea? Sa inteleg ca isi rateaza vocatia?"
Asta-i tare de tot!
Parca ai fi Sophia! Esti Sophia? (userul nu intelepciunea?)
*Maica Domnului nu si-a dorit sa fie preot, dar nici eu nu imi doresc sa nasc fecioara. :43: Un taran cosea finul dar nici eu nu beau apa rece!!!!
Esti psiholog cumva? Nu de alta da nu cred ca iti poate intelege cineva rationamentul...daca exista unul!
*"Sa inteleg ca ele nu o urmeaza pe Maica Domnului pentru ca refuza maternitatea? Sa inteleg ca isi rateaza vocatia"
Nici pe departe; ce ar fi de inteles este ca Maica Domnului este mama lui Iisus in timp ce maicutele sint miresele Lui. Ele urmeaza pe Iisus nu nascind ci ascultindu-L, in smerenie, jertfindu-se cum a facut si El sau Ea.
Maica Domnului a schimbat viitorul omenirii prin nasterea de Prunc, fa-o si tu. Prin copilul tau nascut si educat crestineste poti schimba lumea. Prin munca ta multa poti schimba multe dar nu viitorul.
Maica Domnului a fost aleasa sa fie Maica Domnului in timp ce maicutele au ales ele sa fie miresele lui Iisus.
* "Daca o femeie in loc sa fie maicuta de manastire alege sa fie preot celibatar, unde este problema?"
Nicaieri! Trebuie sa-si aleaga confesiunea potrivita care-i ofera posibilitatea asta. Cind vrei ortodoxie o iei asa cum este sau o lasi deoparte! E ca si cum mergi la un club de fotbal si incerci sa-i schimbi pe toti sa joace tenis.... dar sa-i spuna fotbal!
Problema cu menopauza este nu in privinta intelectului ci a pihicului. Uite la tine cum te-ai ambalat si fara menopauza darmite sa mai o si ai!:24:

adiandrea6 19.08.2010 14:36:39

:-)

Ideea este ca exista femei fara dureri, care nu alapteaza, care muncesc mult, si care nu lipsesc de la servici. Aceasta este logica. Barbatii nu alapteaza niciodata, dar daca devin tati, trebuie sa isi creasca copiii, de asta nu ii scuteste nimeni. Iar de imbolnavit, se pot imbolnavi si ei, si inca cum!! Hai prin spitale sa vezi cati barbati bolnavi sunt! Si tineri, si batrani.
Revenind insa la alaptat, care nu este o boala, ci apartine doar femeii (gelozie gen Cain si Abel?), chiar daca barbatul nu alapteaza, pentru faptul ca trebuie sa se ocupe de familia sa, la Sfantul Mormant in Ierusalim, doar preotii necasatoriti pot sluji deoarece se considera ca este prea mult de lucru ca sa poata face fata unul cu familie. Asta o stiu direct de la sursa, am fost vara asta acolo si am vorbit cu cei care slujesc la Sfantul Mormant. Asa ca...

adiandrea6 19.08.2010 14:40:53

Si apropos de femeile la menopauza. Hai sa facem un calcul: ce varsta poate avea o femeie care are un baiat de 30 de ani? Cam de varsta menopauzei, asa-i? Cati ani avea Iisus cand a inceput viata Sa publica? 30 de ani, asa-i? Si care a fost primul canon dat in crestinism? Nu a fost cel de la Nunta din Caana Galileii cand Maica Domnului le-a spus acelor oameni sa asculte de Iisus si sa faca tot ce El le va zice? Ce canon da preotul daca nu acela de a asculta pe Iisus? Iata ca nu este surprinzatoare afirmatia Parintelui Staniloaie care a zis ca Maica Domnului este cel mai inalt arhiereu. Nu si-a dorit sa fie preot, insa prima ascultare care s-a facut a fost cea fata de Maica Domnului. Si nu a fost doar ascultarea oamenilor fata de ea, ci si a lui Hristos pentru ca i-a zis ca timpul Lui inca nu venise, dar totusi a ascultat-o si a facut minunea.

IonelS 19.08.2010 14:46:08

Si in completare: atata omenire si toata la un moment dat in ascultarea unei femei, de mici pana mai tarziu. Ce rol de necuprins i-a dat Dumnezeu femeii ! Se poate compara cu rolul preotiei, altfel incomensurabil de important ? La ce i-ar mai trebui femeii rolul de preot ?

Pretentia unor femei la preotie si asimilarea interdictiei cu misoginismul are ceva demonic!

bmd 19.08.2010 14:46:43

Andrea mama este cea care sadeste credinta in copil. Citeste un pic de literatura duhovniceasca nici un tata nu a intors copilul din ratacire. Intotdeauna mamele sfinte au facut sfinti si din copiii pacatosi. Rugaciunea mamei este una dintre cele mai tari. Mama iubeste neconditionat. Tatal are inclinatii pentru a cintarii iubirea data/primita. O mama poate fi tata la nevoie dar un tata nu poate fi niciodata mama.
Desigur tatal trebuie sa ingrijeasca copiii si e bine sa o faca cit de mult dar in educatia lor si in cea duhovniceasca in special mama este non-plusultra!
Generatiile de astazi sint atit de stricate pentru ca mamele sint atit de ocupate cu serviciul!
Eu sint convins ca o generatie buna de mame poate impinge Apocalipsa intr-un viitor indepartat!
Un preot repara doar un om in timp ce mama il poate forma.
Cind cineva se calugareste nu mai are mama/tata trupesti si duhovnicul lui il naste din nou! (ma rog astazi nu mai este asa dar ar trebuii sa fie!)
Voi femeile doriti orice inafara de ce aveti, chiar daca ce aveti este mai mult decit isi poate cineva dorii!

Iisus era om adevarat si Dumnezeu adevarat.
Iisus care a spus sa ne respectam parintii, sa ne iubim nu puta sa o refuze pe Mama Lui! Ca om!
De aceea ne dorim mijlocirea Ei in fata lui Iisus! Ea este capabila in vesnicie sa-i ceaa ceva si El o va asculta.
In privinta preotiei i-ai exemplu: nu a dorit niciodata sa invete si cine il cunostea mai bine pe iisus decit ea?

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:48:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.