Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

lacrimi 16.02.2010 00:24:52

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 212436)
Ai incercat sa aduci mai multi frati precum zice Scriptura sa stea de vorba cu el ca din gura a doi sau trei sa se statorniceasca cuvantul?Sa-l certe si sa-l mustre?Asta trebuia facut cand ai vazut ca incepe sa o ia pe aratura, asa probabil si-ar fi venit in fire.Altfel e cand , cuvantul vine din gura mai multora.Are putere mare.Oricum nu-ti pierde nadejdea si continua sa te rogi la Dumnezeu pentru el.Rugaciunea are putere mare si face minuni.Cat despre insotirile la Biserica, ar fi putut sa vina si el cu tine, dar daca conditioneaza prezenta lui la Biserica de prezenta ta la adunarea lui, atunci consulta un preot vezi ce zice , si dute si tu pe la adunare pe acolo, insa nu te ruga cu ei, si nu fa absolut nimic din ce fac ei, nu te impartasii si nimic altceva.Si daca mergi la adunare macar asa mai apuci sa vezi si ce prostii i se baga in cap la sotul tau pe acolo.Si incearca odata sa strangi mai multi frati ortodocsi, in special din apropiatii vostrii si ai lui implicit si sa-l mustre(consulta-te si aici cu un preot inainte).Probabil ca ar fi fost mai bine sa faci asta la inceput cand a inceput sa se rataceasca.Nu deznadajduii , mila lui Dumnezeu e mare.Fii credincioasa.

Durerea cea mare a venit tocmai prin faptul ca eu am aflat printre ultimii de "botezul" lui... mai precis eu am aflat joi ca "botezul" lui avea loc sambata la 7... Inchipuiti-va soc!!!! Ideea ii venise mai devreme, prin Februarie (s-a "botezat" in August), dar nu il credeam in stare sa o faca, mai ales avand in vedere ca l-am amenintat ca-l parasesc si-i iau copiii (care erau sufletul lui). Si poate tocmai pentru ca am rugat mai multi frati ortodocsi sa stea de vorba cu el, nu a picat prea bine "pastorilor" care i-au grabit "botezul"... Ma rog...
Sincera sa fiu mi-e frica sa merg la adunarile lor. Asta pentru ca sotul meu, inainte ii ura, spunea ca il au pe satana, nici nu vroia sa stea de vorba cu ei... si acum???? e unul dintre ei. Cum s-a intamplat asta si de ce, numai Dumnezeu stie. Si totul de la participarea la o nunta si mai apoi la o "binecuvantare".
Nu ar intra in Biserica nici in ruptul capului! Mi-a repetat asta de mii de ori; si atunci eu de ce sa ma duc la spectacolul ala a lor de doi bani?

anaana71 16.02.2010 09:12:37

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 212620)
Durerea cea mare a venit tocmai prin faptul ca eu am aflat printre ultimii de "botezul" lui... mai precis eu am aflat joi ca "botezul" lui avea loc sambata la 7... Inchipuiti-va soc!!!! Ideea ii venise mai devreme, prin Februarie (s-a "botezat" in August), dar nu il credeam in stare sa o faca, mai ales avand in vedere ca l-am amenintat ca-l parasesc si-i iau copiii (care erau sufletul lui). Si poate tocmai pentru ca am rugat mai multi frati ortodocsi sa stea de vorba cu el, nu a picat prea bine "pastorilor" care i-au grabit "botezul"... Ma rog...
Sincera sa fiu mi-e frica sa merg la adunarile lor. Asta pentru ca sotul meu, inainte ii ura, spunea ca il au pe satana, nici nu vroia sa stea de vorba cu ei... si acum???? e unul dintre ei. Cum s-a intamplat asta si de ce, numai Dumnezeu stie. Si totul de la participarea la o nunta si mai apoi la o "binecuvantare".
Nu ar intra in Biserica nici in ruptul capului! Mi-a repetat asta de mii de ori; si atunci eu de ce sa ma duc la spectacolul ala a lor de doi bani?

si pana la urma el ce va face? daca s-a "diavolizat" (ca nu-i pot spune botezat) o sa mai vrea sa fie casatorit cu o ortodoxa? pe copii a inceput sa-i sminteasca?:2:

amarius 16.02.2010 09:43:35

Citat:

Lacrima, dupa cum scri nu cred ca a nu ti-a spus deoarece nu doarea a-ti spune ci ptr. ca probabil nu vroia a te supara, nu dorea certuri, amenintarea,... si poate avea si rusine fata de cum vorbea inainte de ei iar acum invers. Botezul in general nu are cum fi grabit deoarece omul care alege si cine doreste a se boteza nu este facut in pripa doar a fi.
Eu cred ca amenintarea cu parasitul,... l-a deranjat cel mai mult si apoi intervine si neincrederea,... prin faptul ca se apeleaza la altii.
Gandeste-te ca ai tai copii pot a-si schimba religia in budisti, musulmani,... ceea ce este rau si ce vei face atunci, ii vei parasii? Nu cred. Iar omul tau se inchina Domnului Isus nu altor dumnezei.

amarius 16.02.2010 09:50:29

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 212663)
si pana la urma el ce va face? daca s-a "diavolizat" (ca nu-i pot spune botezat) o sa mai vrea sa fie casatorit cu o ortodoxa? pe copii a inceput sa-i sminteasca?:2:

Ana, dar cine este botezat in Numele Domnului Isus cum poate fi diavolizat? Iti pui intrebarea daca nu cumva diavolizezi gresit si pui cuvinte unde nu trebuie?
Sunt sigur ca cel pe care il faci smintit prin ce a facut si face este sotul Lacrimei iar el sau ea nu are voie a se desparti doar din pricina de curvie. Ai cumva alt sfat ,,biblic,,?

anaana71 16.02.2010 09:51:44

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 212678)
Lacrima, dupa cum scri nu cred ca a nu ti-a spus deoarece nu doarea a-ti spune ci ptr. ca probabil nu vroia a te supara, nu dorea certuri, amenintarea,... si poate avea si rusine fata de cum vorbea inainte de ei iar acum invers. Botezul in general nu are cum fi grabit deoarece omul care alege si cine doreste a se boteza nu este facut in pripa doar a fi.
Eu cred ca amenintarea cu parasitul,... l-a deranjat cel mai mult si apoi intervine si neincrederea,... prin faptul ca se apeleaza la altii.
Gandeste-te ca ai tai copii pot a-si schimba religia in budisti, musulmani,... ceea ce este rau si ce vei face atunci, ii vei parasii? Nu cred. Iar omul tau se inchina Domnului Isus nu altor dumnezei.

Si diavolul i se inchina lui Dumnezeu, chiar daca nu vrea.

amarius 16.02.2010 10:20:17

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 212686)
Si diavolul i se inchina lui Dumnezeu, chiar daca nu vrea.

Este gresit, el nu se inchina ci crede (stie) stie de existenta Lui D-zeu. El a ales sa nu se inchine si sa nu asculte deoarece se credea egal cu D-zeu.

anaana71 16.02.2010 10:33:54

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 212694)
Este gresit, el nu se inchina ci crede (stie) stie de existenta Lui D-zeu. El a ales sa nu se inchine si sa nu asculte deoarece se credea egal cu D-zeu.

asa si sectarii.

amarius 16.02.2010 11:20:34

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 212703)
asa si sectarii.

Daca esti asa sigura crezi ca poti fi si raspunzatoare in fata Lui D-zeu de ce sugerezi?

anaana71 16.02.2010 12:53:19

Citat:

În prealabil postat de amarius (Post 212732)
Daca esti asa sigura crezi ca poti fi si raspunzatoare in fata Lui D-zeu de ce sugerezi?

daca n-as fi, n-as mai fi scris.

Danut7 16.02.2010 13:01:26

Citat:

Inseamna ca sotul tau e usor de manipulat.Daca aveti cunostiinte, rude sau prieteni de familie ortodocsi nu ezitati sa aduceti aminte de lucru asta in conversatiile voastre,de cate ori aveti ocazia, spunand : "ce ai facut bai nenica cum ai ajuns la astia asa de rau".Aminteste-i si de ce credea el despre ei.Si intreaba-l de ce nu ar intra intr-o Biserica ortodoxa, sau nu ar vorbi cu oameni ortodocsi(daca e si asta cazul).Si daca iti va spune ca asa i-a zis pastorul sau altii de la adunare, pune-l sa se intrebe "oare de ce nu vrea(pastorul sau altcineva) nici in ruptu capului sa interactionezi cu ortodocsi".

Cauta lucruri compromitatoare despre penticostali, si arata-i si filmulete cu exorcizari sau oameni posedati de diavol, s.a.m.d.Toate pe rand.Insa incet incet trebuie sa-i faci mintea sa mearga si sa se intrebe oare de ce, oare ii bine ce fac?Daca nu asa atunci sa-i atingi orgoliul, provocandu-l.Daca e vorbitor in limbi , crede-ma ca are mult orgoliu si mandrie, mai ales mandrie ascunsa.Insa nu isi da seama de asta.Provoaca-l din mandria si orgoliul lui, si atata-l.Ce trebuie sa faci e sa-i dai de gandit sa-l pui putin pe ganduri.Cred ca cel mai bine poti incepe cu ceea ce a crezut el initial despre ei.Numai bine si Dumnezeu sa te ajute si sa te binecuvanteze!

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:18:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.