![]() |
Deci daca nu mai exista nici elin si nici evreu, deci nu are cum sa fie secta, inseamna ca nu exista nici ortodocsi, nici catolici, nici adventisti si asa mai departe, sectele deci nu exista. Chiar semnezi? ;) Si eu pot zice ca BC este o casa care seamana dar este imbunatatita iar NP una inca si mai imbunatatita.
|
Adriana, pentru tine totul e o anomalie, nu doar diferenta dintre preotia harica si cea slujitoare, pe care EVIDENT ca nu ai inteles-o sau doar te-ai prefacut ca nu o intelegi :) Spune-le si catolicilor ca abereaza atunci cand spun:
Men and women, by their natures, are suited to different, yet complementary, roles and functions. The Lord Jesus chose men (viri) to form the college of the twelve apostles, and the apostles did the same when they chose collaborators to succeed them in their ministry. The college of bishops, with whom the priests are united in the priesthood, makes the college of the twelve an ever-present and ever-active reality until Christ's return. The Church recognizes herself to be bound by this choice made by the Lord himself. For this reason the ordination of women is not possible. Ordination does not simply give a man permission to perform the functions of a priest; it imparts to him an indelible (permanent) spiritual character that makes him a priest, and since Christ and His Apostles chose only men to be priests, only men can validly become priests. To abandon the 2,000-year-old understanding of the nature of the priesthood would be a doctrinal change. The Catholic Church could not do so and remain the Catholic Church. |
Citat:
Citat:
Citat:
Doamne ajută și multă pace! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
gresit ... ortodocsi SUNT DREAPTA CREDINTA caci SUNT STATORNICI in credinta si traditie ... .... de asta NU SE SCHIMBA dupa cum bate vintul ,,,, restul sunt sectele care se schimba si vor sa schimbe :24::24:... multa iubire |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ti-am zis ca in momentul in care femeile devin preot in ortodoxie eu unu devin satanist .... apar ortodoxia dar voi face totul sa denigrez femeia -preot ..si apropo cum va sluji ea cind e pe ciclu ? mai ales ca stim cu totii ca perioada aia e destul de nasoala pentru multe din ele .. asadar nu sariti calul mai mult decit trebuie ...... :24: multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
multa iibire |
Citat:
Bine-nteles ca era din perspectiva iudaica, din iudaism a aparut totul. Profetiile VT nu trecusera la nivel de prescriptie la conducatorii religiosi evrei de aceea astazi nu suntem evrei desi asa ar fi trebuit, caci Domnul le zicea oamenilor care credeau in El sa asculte de preotii lor, care erau cei de pe linia lui Aaron la acea vreme. Insa nu a fost posibil pentru ca prea putini dintre ei au inteles despre ce era vorba, ca atare miscarea s-a desprins din sanul comunitatii. Cat despre cultul caruia apartin am mai spus-o: am fost botezata ortodoxa de bebelus, am fost atee pana la 17 ani, am ajuns credincioasa printr-o minune legata de rugaciunea Tatal Nostru din Biblie, devenind credincioasa m-am rugat sa inteleg unde se afla Adevarul din atatea biserici si m-am indreptat catre cea Ortodoxa fiind convinsa ca acolo se afla, asa cum mi se spunea. Viata insa mi-a scos in cale o catolica ce mi-a devenit prietena si greseala celor din BO intalniti pana atunci a fost ca imi spusesera neadevaruri despre ce se intampla in BC, si astfel am fost pusa in garda sa sap mai adanc dincolo de aparente. Si tot asa mi s-a continuat viata, fara sa caut eu, ci totul mi s-a servit ca pe tava prin oamenii pe care i-am cunoscut "intamplator", situatii etc. |
Citat:
hmmm...femeie-preot= femeia "cucereste"altarul ....continuam "reforma" , vom milita pentru ridicarea Avatonului, vom intra cu tupeu in Muntele Athos, il vom cuceri ... noua ordine mondiala feminina :16: |
Citat:
gata ... facem o lume NUMAI DE FEMEI .... il detronam pe Dumnezeu sau il operam sa devina femeie si e o lume NUMAI de femei .... cind se va ajunge acolo, nu stiu , poate unele din ele vor sa fie ´´ mai barbati ´´ decit altele si apoi sa vezi o noua reforma ... femeile se bat intre ele ca unele ´´sunt femei´´ din vechea reforma si alte ´´ femei-barbat ´´ din noua reforma :24::24: multa iubire ps am luat-o pe aratura rau de tot :24:... imi iau pastila de logica inapoi multa iubire |
Cine a vorbit de lume NUMAI de femei? Exact asta este rautate. Pentru ca in cazul asta inseamna ca traim intr-o lume NUMAI de barbati desi cel putin jumatate din populatia globului sunt femei. Barbatii au un munte NUMAI pentru ei, unde este si cel al femeii? Au manastiri in care intra DOAR ei, unde sunt si cele ale femeilor? Unde a zis Dumnezeu ca da in stapanire pamantul DOAR barbatilor? Si de unde pana unde faptul ca pamantul apartine SI femeilor, NU NUMAI barbatilor, devine o lume numai a femeii? Cata rautate! Ziceam bine ca toata aceasta opozitie ascunde o lipsa de iubire a femeii chiar si de catre femei abuzate la nivel psihologic sa-si nege valoarea pusa in ele de Dumnezeu. Insa incep sa inteleg mai bine acum opozitia mai ales a femeilor de acest fel, le place pur si simplu abuzul, nu-i de mirare ca apoi se afirma generalitati de genul: "femeile sunt mai rele ca barbatii". Este absolut evident, cine este abuzat, va abuza in acelasi fel pe altii. Si cercul vicios continua iar Domnul Iisus parca ar fi venit si ar fi suferit degeaba.
Imi aduce aminte de o tara musulmana unde se introdusese portul obligatoriu a valului cu fata acoperita, iar la femeile care opuneau rezistenta erau celelalte femei abuzate psihologic cum ca asa ar vrea Dumnezeu, cu fata acoperita, si exact acestea erau mai inversunate aruncand cu acid pe fetele consoartelor. Incredibil cata rautate se propaga in lume in numele divinitatii. Sau cazul in care femeile luate ostatic de jefuitorii armati au inceput sa le ia apararea acestora spunand ca politaii care incercau sa ii prinda si sa le scape erau "baietii cei rai". Tipic abuzul psihologic la femeie, cu grade diferite de manifestare. Atunci cand se incearca eliberarea ei de abuz, se impotriveste considerand abuzul normal pentru ca altfel socul celor indurate ar fi si mai mare in momentul acceptarii adevarului despre cele ce le-a suportat. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nici tu nu esti obligata sa mergi la un barbat(preot), poti gasi o vorba buna, un sfat si consiliere spirituala la o manastire de maici, deci la femei. Au existat si mai exista maicute cautate de oameni, care reusesc sa stabileasca punti de comunicare cu acestia.
|
Da fiecare vede lucrurile din punctul lui de vedere , insa daca in viitor nu vor avea loc transformari in aceasta directie atunci oare la ce se refera o revelatie calugareasca primita de mai multi calugari care spune ca "Se va face dreptate pentru femei."
Evident ca barbatii nu vor face niciodata acest lucru desi unii dintre ei doresc, Iar daca se va face inseamna ca vor fi obligati sau convinsi. De cine? Nu spun in ce forma se va face dreptate , ori femeia va fi si ea hirotonita ori nu va ma fi nimeni hirotonit exact ca in vremurile de inceput, ceea ce inseamna noi vremuri de inceput. Un nou inceput. |
Citat:
|
In momentul in care tu nu o sa-l mai privesti pe cleric ca pe un barbat, ci ca pe un preot, nu vei mai resimti niciun abuz in faptul ca femeia trebuie sa merga sa se spovedeasca unui barbat.
|
Probabil ca abuzul se resimte in interdictia femeii de a sluji in aceleasi moduri ca si barbatii.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
il detronam pe Dumnezeu si pe iisus IL FACEM FEMEIE ... ca doar de ce sa ne ducem la el CARE E BARBAT sa ne invete ce si cum .... gata cu el ... punem o femeie pe cruce... O ALEGI tu , dar inainte faci o minune ca aceea femeie sa fie nascuta de un barbat virgin .... e ok asa ? si scrie o carte unde femeia e sefa si abuzeaza barbatii ... un fel de nuvela a amazoanelor .... cred ca nu mi-am luat inca pastila de logica ... sunt cu capul de femeie :24::24: multa iubire ps cer iertare ca poate sunt in perioada neagra , stiti voi manifestarile:24: |
Citat:
Cat despre celelalte femei, nu stii cat sufera in tacere. Eu am curajul sa nu tac. |
Citat:
sectara te face sa te trezesti , iar tu nu vrei ... pai se poate asa ceva ? :5::24: multa iubire |
Citat:
multa iubire |
Chipul lui Hristos se afla si in femeie si in barbat. Dumnezeu nu are sex. Si femeia si barbatul sunt facuti dupa chipul si asemanarea Lui.
|
Dupa modul cum gandesti, tu cu siguranta iti iei mire un barbat, pentru ca mirele bisericii este Hristos iar tu esti biserica.
|
Citat:
multa iubire |
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
Hristos iti este mire. Daca sexul Lui era de barbat, Ok, trage tu concluziile.
|
Citat:
|
Citat:
multa iubire |
Citat:
multa iubire ps i s.a facut mila lui Dumnezeu de tine si iti mai da niste sanse multa iubire |
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:25:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.