Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

Adriana3 16.08.2011 13:24:22

Deci daca nu mai exista nici elin si nici evreu, deci nu are cum sa fie secta, inseamna ca nu exista nici ortodocsi, nici catolici, nici adventisti si asa mai departe, sectele deci nu exista. Chiar semnezi? ;) Si eu pot zice ca BC este o casa care seamana dar este imbunatatita iar NP una inca si mai imbunatatita.

ioanna 16.08.2011 13:34:25

Adriana, pentru tine totul e o anomalie, nu doar diferenta dintre preotia harica si cea slujitoare, pe care EVIDENT ca nu ai inteles-o sau doar te-ai prefacut ca nu o intelegi :) Spune-le si catolicilor ca abereaza atunci cand spun:

Men and women, by their natures, are suited to different, yet complementary, roles and functions. The Lord Jesus chose men (viri) to form the college of the twelve apostles, and the apostles did the same when they chose collaborators to succeed them in their ministry. The college of bishops, with whom the priests are united in the priesthood, makes the college of the twelve an ever-present and ever-active reality until Christ's return. The Church recognizes herself to be bound by this choice made by the Lord himself. For this reason the ordination of women is not possible. Ordination does not simply give a man permission to perform the functions of a priest; it imparts to him an indelible (permanent) spiritual character that makes him a priest, and since Christ and His Apostles chose only men to be priests, only men can validly become priests. To abandon the 2,000-year-old understanding of the nature of the priesthood would be a doctrinal change. The Catholic Church could not do so and remain the Catholic Church.

I.Calin 16.08.2011 13:40:30

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 389960)
...Apare în Biblie un înțelept evreu care ia cuvântul într-o adunare care se întreabă ce atitudine sa ia față de aceasta sectă apărută. Iar înțeleptul a spus că au mai existat și în trecut secte desprinse din iudaism, și au dispărut de la sine. Ca atare, dacă nu-i de la Dumnezeu, va dispărea, dacă însă este de la Dumnezeu, luptând împotriva ei riscă să lupte împotriva lui Dumnezeu.

E un punct de vedere, evident, dar din perspectivă... iudaică.
Citat:

Dvs. ce credeți că este o sectă? Credeți că neapărat cineva care crede greșit? Ei iată că nu-i așa. Secta este cea care se desprinde din gruparea mamă în care s-a născut dar asta nu înseamnă neapărat că ar afirma neadevăruri.

Adriana, dragă, de unde certitudinea că știi ce cred eu? Sau deja te-ai obișnuit prea mult cu "contrele" care le primești pe aici? A fi surprinsă să afli că te înțeleg mai mult decât crezi. Chiar dacă susții o grămadă de afirmații (ți-am mai citit și altele) nu prea ortodoxe. Nu te supăra, dar cărui cult aparții?
Citat:

Creștinismul a apărut prin desprinderea unui grup de evrei din iudaism promovând ceea ce nu era prevăzut prin prescripțiile conducătorilor religioși ai acelor timpuri, deci pentru ei erau o sectă.

Cât despre “nu era prevăzut prin prescripțiile conducătorilor religioși ai acelor timpuri”, Vechiul Testament abundă de profeții despre Mântuitorul și prin extensie, adepții săi reuniți în “secta” creștină. Dar cred că deja știi, ar trebui să lași cunoștințele să se mai "așeze" și să citești Scripturile cu rugăciune (înainte, în timpul și după) și post. Poate că o faci deja, dar vreau să mă asigur că ți-am spus.:53:

Doamne ajută și multă pace!

ioanna 16.08.2011 14:02:23

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 389988)
Si eu pot zice ca BC este o casa care seamana dar este imbunatatita iar NP una inca si mai imbunatatita.

Deci imbunatatirea bisericii Neo Protestante e ca a renegat traditia milenara, instituind alta, proprie, asta o face superioara celorlalte culte crestine. Si tu care spuneai ca nu te intereseaza forma, insa tot de forma de te legi.

Adriana3 16.08.2011 14:03:02

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 389992)
Adriana, pentru tine totul e o anomalie, nu doar diferenta dintre preotia harica si cea slujitoare, pe care EVIDENT ca nu ai inteles-o sau doar te-ai prefacut ca nu o intelegi :) Spune-le si catolicilor ca abereaza atunci cand spun:

Men and women, by their natures, are suited to different, yet complementary, roles and functions. The Lord Jesus chose men (viri) to form the college of the twelve apostles, and the apostles did the same when they chose collaborators to succeed them in their ministry. The college of bishops, with whom the priests are united in the priesthood, makes the college of the twelve an ever-present and ever-active reality until Christ's return. The Church recognizes herself to be bound by this choice made by the Lord himself. For this reason the ordination of women is not possible. Ordination does not simply give a man permission to perform the functions of a priest; it imparts to him an indelible (permanent) spiritual character that makes him a priest, and since Christ and His Apostles chose only men to be priests, only men can validly become priests. To abandon the 2,000-year-old understanding of the nature of the priesthood would be a doctrinal change. The Catholic Church could not do so and remain the Catholic Church.

Fii fara grija ca le-am spus, nu la unul ci la mai multi. Chiar si unuia de la Vatican care a spus ca musulmanii sunt misogini pentru ca la ei convertirea se face doar cu martori barbati. Dar se vede ca nu ai citit o postare anterioara cu raspunsul lui. De cand exista femei preot la protestanti si-au dat seama ca nu exista nici o interdictie canonica si ca atare Papa Benedict XVI nu s-a pronuntat niciodata impotriva, ca atare pregatesc terenul pentru reintroducerea femeilor diacon in vederea introducerii apoi femeile preot. Iar un preot de-al lor mi-a zis ca la ei sunt multe femei care duc aceeasi lupta ca si mine asa ca mi-a spus sa ma inscriu la ei la Teolgie. Si tocmai ca l-am intrebat de ce trebuie sa duca femeile lupta asta in loc sa vina in mod firesc de la ei schimbarea, pentru ca in mana lor sta puterea de a impune ceea ce este drept. Stii ce mi-a raspuns? Ca nu toti au puterea asta de lupta, este un dar ca oricare altul pe care il primeste mai ales cel in cauza, in cazul de fata femeile.

ioanna 16.08.2011 14:07:05

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 389997)
Fii fara grija ca le-am spus, nu la unul ci la mai multi. (...) Stii ce mi-a raspuns? Ca nu toti au puterea asta de lupta, este un dar ca oricare altul pe care il primeste mai ales cel in cauza, in cazul de fata femeile.

stii ce nu inteleg, de ce insistenta asta ca o femeie sa fie preot? cu ce te ajuta pe tine in economia mantuirii? eu nu o vad ca pe o nedreptate facuta femeilor.

the_Listener 16.08.2011 14:07:49

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 389988)
Deci daca nu mai exista nici elin si nici evreu, deci nu are cum sa fie secta, inseamna ca nu exista nici ortodocsi, nici catolici, nici adventisti si asa mai departe, sectele deci nu exista. Chiar semnezi? ;) Si eu pot zice ca BC este o casa care seamana dar este imbunatatita iar NP una inca si mai imbunatatita.

sectaro,
gresit ... ortodocsi SUNT DREAPTA CREDINTA caci SUNT STATORNICI in credinta si traditie ... .... de asta NU SE SCHIMBA dupa cum bate vintul ,,,, restul sunt sectele care se schimba si vor sa schimbe :24::24:...
multa iubire

Adriana3 16.08.2011 14:11:05

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 389996)
Deci imbunatatirea bisericii Neo Protestante e ca a renegat traditia milenara, instituind alta, proprie, asta o face superioara celorlalte culte crestine. Si tu care spuneai ca nu te intereseaza forma, insa tot de forma de te legi.

Gresit. Nu ma leg deloc de forma, ca nu eu sunt din cei care ii numesc secta pe toti cei din afara BO, dimpotriva, pentru mine toti sunt Biserica Domnului. Am aratat doar ca forma face ca unii sa fie numiti secta de altii care nu au capacitatea sa inteleaga dincolo de forma proprie. Pentru mine BO, BC, BP si NP, nu sunt decat forme a aceleiasi Unice Biserici a Domnului.

ioanna 16.08.2011 14:14:06

Citat:

Iar un preot de-al lor mi-a zis ca la ei sunt multe femei care duc aceeasi lupta ca si mine asa ca mi-a spus sa ma inscriu la ei la Teolgie.
te-ai inscrie la Teologie doar pentru a milita pentru drepturile femeilor preot? Ce sa spun, viata crestina e o lupta continua pentru eliberarea de patimi si cultivare a virtutilor crestine, mai putin o lupta pentru ocuparea de functii clericale. Iti doresc oricum succes :) Cand vei veni cu asemenea idei in Biserica Ortodoxa, imi rezerv dreptul de a ma opune, doar si eu fac parte din "preotia generala", la fel ca si tine, deci orice reforma radicala in sanul preotiei slujitoare, trebuie sa aiba consimtamantul preotimii generale.

the_Listener 16.08.2011 14:14:46

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 389997)
Iar un preot de-al lor mi-a zis ca la ei sunt multe femei care duc aceeasi lupta ca si mine asa ca mi-a spus sa ma inscriu la ei la Teolgie. Si tocmai ca l-am intrebat de ce trebuie sa duca femeile lupta asta in loc sa vina in mod firesc de la ei schimbarea, pentru ca in mana lor sta puterea de a impune ceea ce este drept. Stii ce mi-a raspuns? Ca nu toti au puterea asta de lupta, este un dar ca oricare altul pe care il primeste mai ales cel in cauza, in cazul de fata femeile.

tu nu ai inteles subtilitatile ? ala vroia sa te agate si nu stia cum si atunci ti-a aruncat prostia cu cit de deosebite sunt femeile in a deveni preoti .. unii nu se mai maturizeaqza deloc :24:
ti-am zis ca in momentul in care femeile devin preot in ortodoxie eu unu devin satanist .... apar ortodoxia dar voi face totul sa denigrez femeia -preot ..si apropo cum va sluji ea cind e pe ciclu ? mai ales ca stim cu totii ca perioada aia e destul de nasoala pentru multe din ele .. asadar nu sariti calul mai mult decit trebuie ...... :24:
multa iubire

the_Listener 16.08.2011 14:17:29

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 390001)
Gresit. Nu ma leg deloc de forma, ca nu eu sunt din cei care ii numesc secta pe toti cei din afara BO, dimpotriva, pentru mine toti sunt Biserica Domnului. Am aratat doar ca forma face ca unii sa fie numiti secta de altii care nu au capacitatea sa inteleaga dincolo de forma proprie. Pentru mine BO, BC, BP si NP, nu sunt decat forme a aceleiasi Unice Biserici a Domnului.

BO nu face cu nici una din celelalte ecumenism .... nu ne intereseaza sa ne unim cu voi CI VOI vreti sa va uniti cu noi ... asadar VA RESPINGEM daca aveti minciuni in doctrina .... e simplu .... ne lasati in pace si drum bun , :5:
multa iubire

Adriana3 16.08.2011 14:18:35

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 389998)
stii ce nu inteleg, de ce insistenta asta ca o femeie sa fie preot? cu ce te ajuta pe tine in economia mantuirii? eu nu o vad ca pe o nedreptate facuta femeilor.

Ajuta in iconomia mantuirii daca vezi dincolo de persoana proprie pentru ca orice discriminare care isi are existenta in numele Domnului este cauzata de o iubire inca nedesavarsita si doar constientizarea lipsurilor poate ajuta pe calea desavarsirii a tuturor celorlalti.

the_Listener 16.08.2011 14:21:20

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 390008)
Ajuta in iconomia mantuirii daca vezi dincolo de persoana proprie pentru orice discriminare care isi are existenta in numele Domnului este cauzata de o iubire inca nedesavarsita si doar constientizarea lipsurilor poate ajuta pe calea desavarsirii a tuturor celorlalti.

numai in capul tau e discriminare ... asadar lasa vrajelile ca aici sunt oameni inteligenti si nu ii duci tu cu zaharelul :4:.... maine poimaine o sa propui ca si lesbienele si homosexuali sa devina preoti ca e discriminare si ca nu conteaza caci toti suntem pacatosi si alte bazaconii , nu? satanismul e in floare la tine :4:
multa iibire

Adriana3 16.08.2011 14:33:11

Citat:

În prealabil postat de I.Calin (Post 389993)
E un punct de vedere, evident, dar din perspectivă... iudaică.

Adriana, dragă, de unde certitudinea că știi ce cred eu? Sau deja te-ai obișnuit prea mult cu "contrele" care le primești pe aici? A fi surprinsă să afli că te înțeleg mai mult decât crezi. Chiar dacă susții o grămadă de afirmații (ți-am mai citit și altele) nu prea ortodoxe. Nu te supăra, dar cărui cult aparții?

Cât despre “nu era prevăzut prin prescripțiile conducătorilor religioși ai acelor timpuri”, Vechiul Testament abundă de profeții despre Mântuitorul și prin extensie, adepții săi reuniți în “secta” creștină. Dar cred că deja știi, ar trebui să lași cunoștințele să se mai "așeze" și să citești Scripturile cu rugăciune (înainte, în timpul și după) și post. Poate că o faci deja, dar vreau să mă asigur că ți-am spus.:53:

Doamne ajută și multă pace!

Ok, imi cer scuze pentru "anticipatia" aiurea.
Bine-nteles ca era din perspectiva iudaica, din iudaism a aparut totul.
Profetiile VT nu trecusera la nivel de prescriptie la conducatorii religiosi evrei de aceea astazi nu suntem evrei desi asa ar fi trebuit, caci Domnul le zicea oamenilor care credeau in El sa asculte de preotii lor, care erau cei de pe linia lui Aaron la acea vreme. Insa nu a fost posibil pentru ca prea putini dintre ei au inteles despre ce era vorba, ca atare miscarea s-a desprins din sanul comunitatii.

Cat despre cultul caruia apartin am mai spus-o: am fost botezata ortodoxa de bebelus, am fost atee pana la 17 ani, am ajuns credincioasa printr-o minune legata de rugaciunea Tatal Nostru din Biblie, devenind credincioasa m-am rugat sa inteleg unde se afla Adevarul din atatea biserici si m-am indreptat catre cea Ortodoxa fiind convinsa ca acolo se afla, asa cum mi se spunea. Viata insa mi-a scos in cale o catolica ce mi-a devenit prietena si greseala celor din BO intalniti pana atunci a fost ca imi spusesera neadevaruri despre ce se intampla in BC, si astfel am fost pusa in garda sa sap mai adanc dincolo de aparente. Si tot asa mi s-a continuat viata, fara sa caut eu, ci totul mi s-a servit ca pe tava prin oamenii pe care i-am cunoscut "intamplator", situatii etc.

ioanna 16.08.2011 14:43:39

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 390006)
..si apropo cum va sluji ea cind e pe ciclu ? mai ales ca stim cu totii ca perioada aia e destul de nasoala pentru multe din ele .. asadar nu sariti calul mai mult decit trebuie ...... :24:

mai :)

hmmm...femeie-preot= femeia "cucereste"altarul ....continuam "reforma" , vom milita pentru ridicarea Avatonului, vom intra cu tupeu in Muntele Athos, il vom cuceri ... noua ordine mondiala feminina :16:

the_Listener 16.08.2011 14:54:40

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 390014)
mai :)

hmmm...femeie-preot= femeia in altar, deci am putea continua "reforma" , vom milita pentru ridicarea Avatonului, vom intra cu tupeu in Muntele Athos, il vom cuceri ... noua ordine mondiala feminina

si eu imi schimb sexul ca nu mai conteaza in fata lui Dumnezeu si va ajut :24:
gata ... facem o lume NUMAI DE FEMEI .... il detronam pe Dumnezeu sau il operam sa devina femeie si e o lume NUMAI de femei .... cind se va ajunge acolo, nu stiu , poate unele din ele vor sa fie ´´ mai barbati ´´ decit altele si apoi sa vezi o noua reforma ... femeile se bat intre ele ca unele ´´sunt femei´´ din vechea reforma si alte ´´ femei-barbat ´´ din noua reforma :24::24:
multa iubire
ps am luat-o pe aratura rau de tot :24:... imi iau pastila de logica inapoi
multa iubire

Adriana3 16.08.2011 15:09:11

Cine a vorbit de lume NUMAI de femei? Exact asta este rautate. Pentru ca in cazul asta inseamna ca traim intr-o lume NUMAI de barbati desi cel putin jumatate din populatia globului sunt femei. Barbatii au un munte NUMAI pentru ei, unde este si cel al femeii? Au manastiri in care intra DOAR ei, unde sunt si cele ale femeilor? Unde a zis Dumnezeu ca da in stapanire pamantul DOAR barbatilor? Si de unde pana unde faptul ca pamantul apartine SI femeilor, NU NUMAI barbatilor, devine o lume numai a femeii? Cata rautate! Ziceam bine ca toata aceasta opozitie ascunde o lipsa de iubire a femeii chiar si de catre femei abuzate la nivel psihologic sa-si nege valoarea pusa in ele de Dumnezeu. Insa incep sa inteleg mai bine acum opozitia mai ales a femeilor de acest fel, le place pur si simplu abuzul, nu-i de mirare ca apoi se afirma generalitati de genul: "femeile sunt mai rele ca barbatii". Este absolut evident, cine este abuzat, va abuza in acelasi fel pe altii. Si cercul vicios continua iar Domnul Iisus parca ar fi venit si ar fi suferit degeaba.
Imi aduce aminte de o tara musulmana unde se introdusese portul obligatoriu a valului cu fata acoperita, iar la femeile care opuneau rezistenta erau celelalte femei abuzate psihologic cum ca asa ar vrea Dumnezeu, cu fata acoperita, si exact acestea erau mai inversunate aruncand cu acid pe fetele consoartelor. Incredibil cata rautate se propaga in lume in numele divinitatii.
Sau cazul in care femeile luate ostatic de jefuitorii armati au inceput sa le ia apararea acestora spunand ca politaii care incercau sa ii prinda si sa le scape erau "baietii cei rai".
Tipic abuzul psihologic la femeie, cu grade diferite de manifestare. Atunci cand se incearca eliberarea ei de abuz, se impotriveste considerand abuzul normal pentru ca altfel socul celor indurate ar fi si mai mare in momentul acceptarii adevarului despre cele ce le-a suportat.

DragosP 16.08.2011 15:15:27

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 390023)
Barbatii au un munte NUMAI pentru ei, unde este si cel al femeii?

De muntele lui Venus ai auzit? :24:

ioanna 16.08.2011 15:20:04

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 390025)
De muntele lui Venus ai auzit? :24:

noua nu ne trebuie un munte, noi avem toata lumea :)Din iubire si consideratie unele femei respecta decizia barbatilor de a se izola pe un munte (Athos), altele le acuza pe primele ca-s abuzate psihologic pentru ca accepta aceasta "discriminare" :))) incredibil cat egosim din partea unora.

Adriana3 16.08.2011 15:45:03

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 390031)
noua nu ne trebuie un munte, noi avem toata lumea :)Din iubire si consideratie unele femei respecta decizia barbatilor de a se izola pe un munte (Athos), altele le acuza pe primele ca-s abuzate psihologic pentru ca accepta aceasta "discriminare" :))) incredibil cat egosim din partea unora.

Nu-i adevarat Ioanna, si eu respect decizia unora de a se izola de femei. Nu asta-i problema ci problema apare atunci cand nu i se permite SI femeii de a se izola de barbati. Acesta este egoism!! Faptul ca eu sunt obligata sa merg la barbat pentru nevoi spirituale se numeste abuz. Barbatul nu este obligat sa mearga la femeie.

ioanna 16.08.2011 16:01:42

Nici tu nu esti obligata sa mergi la un barbat(preot), poti gasi o vorba buna, un sfat si consiliere spirituala la o manastire de maici, deci la femei. Au existat si mai exista maicute cautate de oameni, care reusesc sa stabileasca punti de comunicare cu acestia.

Mihai36 16.08.2011 16:07:55

Da fiecare vede lucrurile din punctul lui de vedere , insa daca in viitor nu vor avea loc transformari in aceasta directie atunci oare la ce se refera o revelatie calugareasca primita de mai multi calugari care spune ca "Se va face dreptate pentru femei."
Evident ca barbatii nu vor face niciodata acest lucru desi unii dintre ei doresc, Iar daca se va face inseamna ca vor fi obligati sau convinsi. De cine?
Nu spun in ce forma se va face dreptate , ori femeia va fi si ea hirotonita ori nu va ma fi nimeni hirotonit exact ca in vremurile de inceput, ceea ce inseamna noi vremuri de inceput. Un nou inceput.

Adriana3 16.08.2011 16:20:22

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 390066)
Nici tu nu esti obligata sa mergi la un barbat(preot), poti gasi o vorba buna, un sfat si consiliere spirituala la o manastire de maici, deci la femei. Au existat si mai exista maicute cautate de oameni, care reusesc sa stabileasca punti de comunicare cu acestia.

Si crezi ca maicile imi pot da dezlegarea de pacate si imi pot astfel urmari evolutia in timp si imi pot da Impartasania si imi pot tine slujbele de care am nevoie? Daca tu imi gasesti o regula in BO care sa permita asta, putin imi pasa de restul.

ioanna 16.08.2011 16:29:01

In momentul in care tu nu o sa-l mai privesti pe cleric ca pe un barbat, ci ca pe un preot, nu vei mai resimti niciun abuz in faptul ca femeia trebuie sa merga sa se spovedeasca unui barbat.

Mihai36 16.08.2011 16:40:12

Probabil ca abuzul se resimte in interdictia femeii de a sluji in aceleasi moduri ca si barbatii.

Adriana3 16.08.2011 17:02:40

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 390092)
In momentul in care tu nu o sa-l mai privesti pe cleric ca pe un barbat, ci ca pe un preot, nu vei mai resimti niciun abuz in faptul ca femeia trebuie sa merga sa se spovedeasca unui barbat.

Ioanna, la fel as putea spune si eu despre calugarii din Athos, nu? Si la fel as putea spune despre regula in sine care zice ca femeile nu pot fi preot, as putea zice sa fie vazute ca un preot nu ca femei. Era vorba de respect aici, nu? Si de egoism. Eu respect decizia unui barbat de a se izola de femeie si de a avea preot barbat, nu-l oblig sa mearga la femei si sa faca bine sa faca abstractie de sexul lor, ca atare trebuie sa fiu respectata si eu in aceeasi masura ceea ce nu se intampla pentru ca tuturor li se pare normal sa respecte numai barbatul. Exact asta denota egoism si lipsa de iubire la adresa femeii. Asta pe langa faptul ca s-a batut atata moneda ca preotul ESTE barbat, si ca nu se poate face abstractie de genul lui.

ioanna 16.08.2011 17:40:33

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 390098)
Probabil ca abuzul se resimte in interdictia femeii de a sluji in aceleasi moduri ca si barbatii.

E curios cum abuzul e resimtit doar de cei din afara ortodoxiei.In afara de Adriana, care e adepta unei ortodoxii altoite pe un sistem de gandire protestant, eu n-am auzit pe nimeni care sa se planga de discriminare, care sa resimta acest “abuz”. Daca un om il resimte, insa ceilalti nu, inseamna ca acel om are o “problema”. Atunci cand majoritatea mirenilor, care formeaza preotia generala (cum am mai spus), vor considera ca preotia slujitoare a femeilor e o necesitate, probabil se va face aceasta modificare in structura sacerdotala, de la preot pana la patriarh, punand "cruce" unei datini milenare si reinfintand o noua Biserica, care nu mai prezinta continuitate cu cea primara.

the_Listener 16.08.2011 17:56:53

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 390046)
Nu-i adevarat Ioanna, si eu respect decizia unora de a se izola de femei. Nu asta-i problema ci problema apare atunci cand nu i se permite SI femeii de a se izola de barbati. Acesta este egoism!! Faptul ca eu sunt obligata sa merg la barbat pentru nevoi spirituale se numeste abuz. Barbatul nu este obligat sa mearga la femeie.

sectaro , sa iti traduc ´´ scrierile tale ´´ :24:
il detronam pe Dumnezeu si pe iisus IL FACEM FEMEIE ... ca doar de ce sa ne ducem la el CARE E BARBAT sa ne invete ce si cum .... gata cu el ... punem o femeie pe cruce... O ALEGI tu , dar inainte faci o minune ca aceea femeie sa fie nascuta de un barbat virgin .... e ok asa ? si scrie o carte unde femeia e sefa si abuzeaza barbatii ... un fel de nuvela a amazoanelor ....
cred ca nu mi-am luat inca pastila de logica ... sunt cu capul de femeie :24::24:
multa iubire
ps cer iertare ca poate sunt in perioada neagra , stiti voi manifestarile:24:

Adriana3 16.08.2011 17:57:13

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 390123)
e curios cum abuzul e resimtit doar de cei din afara ortodoxiei.

Abuzul este motivul pentru care acum mai merg doar la slujbe fara sa ma mai spovedesc. L-am suportat atati amar de zile si mi s-a umplut paharul de atata lipsa de respect in numele Domnului. Ma voi respovedi doar cand va exista femeie preot. Nu ma pot regasi intr-o biserica care propovaduieste iubirea in numele Domnului si in acelasi nume respecta doar barbatul nu si femeia. Dar avand in vedere ca sunt botezata ortodoxa si mi s-a spus ca trebuie sa raman ortodoxa, nu vad de ce sa nu am dreptul sa cer respect si pentru femeie in aceasta biserica.
Cat despre celelalte femei, nu stii cat sufera in tacere. Eu am curajul sa nu tac.

the_Listener 16.08.2011 17:58:41

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 390123)
E curios cum abuzul e resimtit doar de cei din afara ortodoxiei.In afara de Adriana, care e adepta unei ortodoxii altoite pe un sistem de gandire protestant, eu n-am auzit pe nimeni care sa se planga de discriminare, care sa resimta acest “abuz”. Daca un om il resimte, insa ceilalti nu, inseamna ca acel om are o “problema”. Atunci cand majoritatea laicilor, care formeaza preotia generala (cum am mai spus), vor considera ca preotia slujitoare a femeilor e o necesitate, probabil se va face aceasta modificare in structura sacerdotala, de la preot pana la patriarh.

tu insati esti abuzata , dar nu iti dai seama :24:
sectara te face sa te trezesti , iar tu nu vrei ... pai se poate asa ceva ? :5::24:
multa iubire

the_Listener 16.08.2011 18:00:09

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 390127)
Abuzul este motivul pentru care acum mai merg doar la slujbe fara sa ma mai spovedesc. L-am suportat atati amar de zile si mi s-a umplut paharul de atata lipsa de respect in numele Domnului. Ma voi respovedi doar cand va exista femeie preot. Nu ma pot regasi intr-o biserica care propovaduieste iubirea in numele Domnului si in acelasi nume respecta doar barbatul nu si femeia. Dar avand in vedere ca sunt botezata ortodoxa si mi s-a spus ca trebuie sa raman ortodoxa, nu vad de ce sa nu am dreptul sa cer respect si pentru femeie in aceasta biserica.

si iti iei de nevasta si o femeie ? nu de alta dar daca te.ai saturat de abuzul barbatilor , treci la femei ... sunt unele mai baietoase si te pot abuza , dar tu accepti ca doar sunt femei ca tine:24: :24:
multa iubire

Adriana3 16.08.2011 18:02:09

Chipul lui Hristos se afla si in femeie si in barbat. Dumnezeu nu are sex. Si femeia si barbatul sunt facuti dupa chipul si asemanarea Lui.

Adriana3 16.08.2011 18:04:07

Dupa modul cum gandesti, tu cu siguranta iti iei mire un barbat, pentru ca mirele bisericii este Hristos iar tu esti biserica.

the_Listener 16.08.2011 18:05:30

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 390130)
Chipul lui Hristos se afla si in femeie si in barbat. Dumnezeu nu are sex. Si femeia si barbatul sunt facuti dupa chipul si asemanarea Lui.

tu il jignesti pe hristos daca are chipul tau ... lasa-o jos ca macane ... :24::24:sexul lui iisus era DE BARBAT ... sau nu ? haide explica.ne cum a venit el FIZIC pe pamint ... ca BARBAT sau ca FEMEIE ? haide ca de prostii esti buna .... :24:
multa iubire

ioanna 16.08.2011 18:06:33

Citat:

Dar avand in vedere ca sunt botezata ortodoxa si mi s-a spus ca trebuie sa raman ortodoxa, nu vad de ce sa nu am dreptul sa cer respect si pentru femeie in aceasta biserica.
Adriana, din tot ce ai scris pana acum ai dovedit ca verbul "trebuie" nu ti se potriveste, deci nu esti obligata sa ramai. Din moment ce propui schimbari radicale, inseamna ca nu te regasesti in aceasta Biserica. Spui ca sunt femei ortodoxe care subscriu pozitiei tale. Unde sunt ele? de ce nu-s vocale? fa o petitie, organizeaza o campanie, daca doresti sa castigi simpatizanti. Nu putem schimba o randuiala de fiecare data cand lui x sau y i se "aprinde" o idee sau se simte discriminat.Majoritatea trebuie sa decida, nu x, nici y.

the_Listener 16.08.2011 18:07:23

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 390131)
Dupa modul cum gandesti, tu cu siguranta iti iei mire un barbat, pentru ca mirele bisericii este Hristos iar tu esti biserica.

fals ... tu faci niste confuzii GRAVE ..... amesteci lucrurile si stii cum se spune ...´´ tot ce e amestecat , miroase a ....... ´´asadar tu esti paralela cu religia cum ti-am spus-o inca de la inceput , dar nu ai inteles ....:24:
multa iubire

Adriana3 16.08.2011 18:07:37

Hristos iti este mire. Daca sexul Lui era de barbat, Ok, trage tu concluziile.

Adriana3 16.08.2011 18:09:06

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 390133)
Adriana, din tot ce ai scris pana acum ai dovedit ca verbul "trebuie" nu ti se potriveste, deci nu esti obligata sa ramai. Din moment ce propui schimbari radicale, inseamna ca nu te regasesti in aceasta Biserica. Spui ca sunt femei ortodoxe care subscriu pozitiei tale. Unde sunt ele? de ce nu-s vocale? fa o petitie, organizeaza o campanie, daca doresti sa castigi simpatizanti.

Fals. Am vrut sa parasesc BO dar am intrebat mai intai, prin rugaciune, ce sa fac. Mi s-a raspuns sa raman. Si nu am nevoie de simpatizanti. Respectul se cuvine si femeii in egala masura ca si barbatului, cu sau fara existenta mea. Ori aici nu vad pic de respect cu exceptia unei minoritati. Si poate a unora care citesc fara sa se pronunte.

the_Listener 16.08.2011 18:09:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 390133)
Adriana, din tot ce ai scris pana acum ai dovedit ca verbul "trebuie" nu ti se potriveste, deci nu esti obligata sa ramai. Din moment ce propui schimbari radicale, inseamna ca nu te regasesti in aceasta Biserica. Spui ca sunt femei ortodoxe care subscriu pozitiei tale. Unde sunt ele? de ce nu-s vocale? fa o petitie, organizeaza o campanie, daca doresti sa castigi simpatizanti.

ea se crede un fel de joana darc :24:sau o fi ea incarnata ? :24:
multa iubire

the_Listener 16.08.2011 18:11:08

Citat:

În prealabil postat de Adriana3 (Post 390137)
Fals. Am vrut sa parasesc BO dar am intrebat mai intai, prin rugaciune, ce sa fac. Mi s-a raspuns sa raman.

waw .. ti s-a spus sa ramai ... ce interesant ... nu degeaba ai primit botezul CU APA SI DUH SFINT pe care tu il denigrezi prin postarile tale .... :24:
multa iubire
ps i s.a facut mila lui Dumnezeu de tine si iti mai da niste sanse
multa iubire

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:25:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.