Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Asemanari esentiale intre ortodoxie si adventism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16202)

DragosP 22.04.2013 08:09:40

Cu totul întâmplător.
Vrei o bomboană?

patrunjeluldigital 22.04.2013 08:48:56

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 516077)
Vrei o bomboană?

Doar dacă e de/mentă.:4:

stefan florin 22.04.2013 12:10:59

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516073)
Centurionul adventist cu personalitate multiplă v-a tot adus argumente și probe, însă au fost șterse de vajnicul nostru admin. Din păcate, nici eu nu mi le mai amintesc așa că rugați-l frumos pe cel ce le-a șters să le readucă pe topic.

argumente? Poate parerile lui personale. Cand ii convenea lui vedea anumite versete biblice (uneori doar cuvinte in acelasi verset) in sens metaforic ca sa spun asa, iar cand nu, in sens litaral, dupa cum batea vantul adventist. Daca tu numesti astea argumente...

patrunjeluldigital 22.04.2013 12:15:27

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 516093)
argumente? Poate parerile lui personale. Cand ii convenea lui vedea anumite versete biblice (uneori doar cuvinte in acelasi verset) in sens metaforic ca sa spun asa, iar cand nu, in sens litaral, dupa cum batea vantul adventist. Daca tu numesti astea argumente...

Parcă nici pe dumneata nu te-am văzut ieri prin preajmă...

stefan florin 22.04.2013 12:21:36

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516096)
Parcă nici pe dumneata nu te-am văzut ieri prin preajmă...

ai dreptate...

Lucian008 22.04.2013 20:16:41

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516075)
Vă aventurați în judecăți de [non]valoare, căci nici nu erați pe forum la momentul cu pricina. Întâmplător, eu eram chiar când scădea numărul reply-urilor lui: 22, 21, 20 ... până la 0.

Asa o fi. Dar... cred ca postarea mea mai spunea ceva. Nu am sa reiau toate intrebarile, dar... nu vi se pare ca aveti o problema cand cineva sustine ca nu faceti parte din Biserica lui Hristos si argumenteza iar dvs nu puteti contracara argumentele?

centesimusseptimusdecimus 01.05.2013 19:40:56

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 515605)
Dumnezeu nu este mituit cu o coliva. Coliva are o semnificati si este partea vazuta si efortul ce insoteste rugaciunea. Asa cum si la adventisti pentru botez e nevoie de apa. Si apa nu e folosita pentru a-L mitui pe Dumnezeu pentru pogorarea Duhului Sfant. A nu se intelege ca eu as pune ca sunt valide "tainele" adventiste.

In fine, am raspuns la intrebare. Astept si eu un raspuns la intrebarea mea.

http://img844.imageshack.us/img844/3633/luilucian.jpg

Lucian008 01.05.2013 22:58:22

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimusdecimus (Post 517208)

Eu tot astept un raspuns la alta intrebare, dar vad ca tot intarzie.

Si totusi... raspunsul ocoleste tocmai intrebarea. Sau argumentul ocoleste demonarea teoriei. Atat timp cat la Botez este "nevoie" de apa si simpla rugaciune "nu este suficienta" (in cazuri speciale se poate si fara apa, deci cuvinetele nevoie si insificienta nu sunt chiar atat de absolute) de ce nu suporta comparatie cu exemplul colivei? Simplu, pentru ca nu corespunde invataturilor initiatorilor curentului adventist.
Coliva este un simbol, o dovada a jertfei.

Illuminatu 03.05.2013 22:38:44

Citat:

În prealabil postat de patrunjelul.digital (Post 517362)
Deloc! Dacă e Biserica lui Hristos, să-L lăsăm pe El să aprecieze cine-i aparține Bisericii Lui. Când am intrat în Biserica Lui,...

Daca tu marturisesti ca faci parte din Biserica Mantuitorului Iisus Hristos, de ce inveti o alta invavatura straina de a noastra?
Ce spui tu: a propovadui o alta invatatura produce dezbinare sau nu?

"62.Iar a doua zi, cea care este după vineri, s'au adunat arhiereii și fariseii la Pilat," Matei 27.

Atat de mult "iubeau" Sf.Apostoli sambata, ca nici nu i-au mai spus "shabbath", ci au numit-o "cea care este dupa vineri". Si au numit-o asa pentru ca Mantuitorul murise pe Sf.Cruce, si deci odihna avea sa devina duhovniceasca, nu numai temporala, limitata, ciclica si materiala. Sabatul vechi-testamentar, cel care marca, de fapt, un timp de intristare, de pregatire a Celeilalte Zile - a Zilei Bucuriei priun excelenta - a cedat locul sarbatorii zilei a 8-a - Ziua Invierii, Ziua sarbatorii -, asa cum a fost prefigurata in nenumarate randuri in Legea veche.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:22:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.