Dumitru73 |
03.10.2011 15:05:51 |
Citat:
În prealabil postat de bin000
(Post 404564)
Am vazut ca ai peste 3.500 de mesaje pe forumul asta ortodox si nu faci diferenta intre copii si copii manuscrise .Acum am realizat ca nu trebuie sa fim prea critici cu tine .Ar fi absurd .
Pentru cei care inteleg:
-copii de Biblii sunt in casele din intreaga lume si sunt miliarde.(cea mai mica estimare este de 2.500.000.000 de copii .
-copii manuscrise sunt in muzee si biblioteci universitare~24.000 (care incep cu anul ~100 d.H. manuscrisul P52 care se gaseste la Manchester, England,John Rylands University Library)
Diferenta intre copii si copii manuscrise(cele 24.000) e ca copiile manuscrise sunt dovezile stiintifice ale veridicitatii Bibliei de azi ale carei copii numara mai mult de 2.500.000.000 exemplare.Si nu neaparat numarul manuscriselor e important ci faptul ca se poate stabili in urma studierii lor cu o acuratete de 98% textele ORIGINALE.
|
Ti-am mai spus. Te dai mare destept, dar nu faci cat o ceapa degerata.
Copia TOT copie este, ca vorbim de un manuscris din secolul 1 sau unul din secolul 17, diferenta nu este mare, atat timp cat vorbim de doua COPII.
Daca un manuscris este autentic, nu inseamna ca si ce scrie in el este autentic.
Vrei sa spui ca daca cineva copiaza un manuscris, inmultind numarul copiilor, creste autenticitatea inscrisului??????
Pana una alta nu exista nici un original. De la nici o carte din Biblie, oricare ar fi ea.
Tot ce poti prezenta este, in cel mai bun caz, o copie la o copie dupa alta copie ...
|