Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Asemanari esentiale intre ortodoxie si adventism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16202)

Dumitru73 19.04.2013 14:58:05

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515715)
doctrina vietuirii in Rai a celui care a murit

aici este greseala.
ce doctrina este asta?

Dumitru73 19.04.2013 15:03:02

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515732)
Adventistii nu frunzaresc Scriptura ci o cerceteaza si cred ce spune. De asta, pentru mine este foarte simplu si limpede de ce vine Domnul si ii va invia pe cei morti in credinta (prima inviere). Pentru un adventist, "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" reprezinta adevar si singura nadejde pentru cel mort in credinta. Noi nu avem privilegiul sa fim trimisi la loc cu verdeata. Suntem nevoiti sa ne incredem doar in fagaduintele Mantuitorului.

totul ține de interpretare.
tu prin "învierea morților" ce înțelegi? "invierea" spirituală? faptul că ai ajuns în Rai după moarte?

mihai07 19.04.2013 17:57:43

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515760)
Decat sa definiti un adventist, cred ca ar fi fost mai de folos sa raspundeti simplu la o niste intrebari foarte simple, referitoare la o invatatura din Crez. Nu stiti raspunde? Asta e. Nu-i nici o problema. Pentru mine Sfanta Scriptura si Crezul sunt foarte clare. Eu pot sa raspund simplu si direct la intrebarile pe care vi le-am adresat. Problema este la dvs. Ramaneti cu ea.

Drumetule, vezi matale ca ai sarit intrebarea pe care ti-am pus-o. Cauta la pagina 42 si incearca sa raspunzi.

stefan florin 19.04.2013 21:07:50

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515732)
Ajutati-ma sa pricep. Cel mort vietuieste in mod deplin, in Rai impreuna cu Domnul si cu cei dragi (care au murit si traiesc in Rai). Spuneti ca acesta este un scop doar pe jumatate implinit. Nu inteleg ce-i mai lipseste. Spuneti-mi dvs.

trupul amice. Omul nu este doar suflet, ci si trup. Iar sufletele sunt intr-un loc temporar, Sanurile lui Avraam, cum spune Hristos in Luca 16, si nu in Ierusalimul ceresc. Faptul ca dreptii sunt intr-ul loc anume constienti (sufletele lor) si nu intr-un fel de moarte clinica (somn adanc) pana la a 2 venire a Mantuitorului, o spune Ap. Pavel:
"Ci v-ați apropiat de muntele Sion și de cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri, în adunare sărbătorească,
Și de Biserica celor întâi născuți, care sunt scriși în ceruri și de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, și de DUHURILE DREPȚILOR celor desăvârșiți". (Evrei 12:22-23)

Illuminatu 19.04.2013 22:51:59

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515760)
Decat sa definiti un adventist, cred ca ar fi fost mai de folos sa raspundeti simplu la o niste intrebari foarte simple, referitoare la o invatatura din Crez. Nu stiti raspunde? Asta e. Nu-i nici o problema. Pentru mine Sfanta Scriptura si Crezul sunt foarte clare. Eu pot sa raspund simplu si direct la intrebarile pe care vi le-am adresat. Problema este la dvs. Ramaneti cu ea.

De ce minti cu nerusinare?
Eu unul ti-am pus o intrebare la care n-ai stiut sa raspunzi! Ai spus ca te mai documentezi!
Bag sama incepi sa devii obraznic precum "fratele tau spre pieire", cetateanul 666. Vrei sa fi si tu banat?
Banarea va vine pe fond de nesimtire, nu din alte motive!

Illuminatu 19.04.2013 22:53:31

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515612)
Suflarea de viata (ruach - in ebraica, pneuma - in greaca) este ceea ce primim de la Dumnezeu, cand incepem sa traim, si se intoarce la Dumnezeu, cand murim. Este puterea de viata pe care Dumnezeu ne-o da si ne-o ia. Fara suflare de viata, sufletul este mort (Scriptura spune, in mod repetat, ca sufletul moare).

Ce intelegi tu prin puterea de viata?
Tu o simti in tine? Daca da, cum o simti?

Illuminatu 19.04.2013 23:52:16

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515737)
In ceea ce ma priveste, Scriptura si Crezul imi prezinta lucrurile foarte clar si pe inteles.

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 515613)
Nu stiu sa explic. Trabuie sa mai cercetez. Stiu doar ca Scriptura nu minte.

Doua din afirmatiile tale. Incepi sa te agiti si nu mai stii ce scrii.
Te-am mai prins cu minciuna si alta data. Te rog, nu mai minti! Fi corect si calmeaza-te! Asa poate vei intelege ce ti s-a raspuns de nenumarate ori la intrebarile tale, si nu abera.
Eu unul as dori sa mentinem un nivel cat mai ridicat de bun-simt a ceea ce scriem si fi inteligent.
Mersi de intelegere!

Illuminatu 21.04.2013 17:41:18

Citat:

În prealabil postat de centesimussextusdecimus (Post 516000)
E un demers de-a dreptul imposibil, când e vorba de tine:65:. Ceea ce pot să dovedesc și încă cu probe materiale (textul Scripturii), e că versetul nu vorbește nici de pogorâre, nici de Iad. Clar!
Altfel, putem să ascultăm Radio Erevan toată seara (deși eu trebuie să plec)...

OK, nu-i spune nici "pogorare", nici "iad", spune-i "calatorie la cei tinuti in inchisoare". De fapt, oricum i-ai spune ideea esentiala ramane: dupa Moartea Sa, in timpul cat Trupul Sau a zacut intru neputrezire in mormant Mantuitorul Hristos a binevestit duhurilor tinute in inchisoare.

Alte argumente:
"9.Pentru aceea, și Dumnezeu L-a preaînălțat și I-a dăruit Lui nume care-i mai presus de orice nume,
10.pentru ca'ntru numele lui Iisus tot genunchiul să se plece, al celor cerești, al celor pământești și al celor dedesubt," Filipeni 2.
Nu poate un genunchi de om mort sa se plece decat daca credem ca sufletul este constient si rational dupa moartea trupului.

Duhurile tinute-n inchisoare sunt cei dedesubt.

Si iarasi:
"6.Că spre aceasta li s'a binevestit chiar și morților, pentru ca ei să fie judecați ca oameni după trup, dar după Dumnezeu să vieze cu duhul." 1 Petru 4.
De aici si invatatura judecatii particulare a celor trecuti la cele vesnice.

patrunjeluldigital 21.04.2013 17:42:57

Și uite așa, ne-am întors cu două zile în urmă... Să sperăm că nu ne întoarcem înapoi până-n Evul Mediu...:33:

Dumitru73 21.04.2013 18:01:25

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 516019)
Și uite așa, ne-am întors cu două zile în urmă... Să sperăm că nu ne întoarcem înapoi până-n Evul Mediu...:33:

în sfârșit ai înțeles. acest forum este o mașină a timpului.
vei trece brusc de la sec. XXI la sec. III, apoi vei zbura către sec. XVIII doar pentru a te afunda în sec. XII, etc.
toate,astea se pot intampla într-un singur comentariu.
montagne russe? o gluma pentru copii.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:02:12.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.