Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   In care se va demonstra ca Pamantul poate sa fie plat, nu sferic (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14184)

iuliu46 05.05.2012 14:07:29

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 443240)
Aia era parerea lui Tesla, daca Tesla spune ca exista Dumnezeu nu inseamna ca asa e.

Si alta e parerea altui om de stiinta si daca el spune ca nu exista Dumnezeu nu inseamna ca asa e. Problema de cand a devenit stiinta si logica proprietatea ateilor de le spun celorlalti ca ar trebui sa renunte la beneficiile stiintei ?
Dar de fapt am deviat mult de la scopul postarii mele care era numai sa-ti atrag atentia sa nu promovam ca certitudini ceea ce este scris ca "Se crede " sau " se presupune ".

apophis 05.05.2012 21:45:08

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 443244)
Dar de fapt am deviat mult de la scopul postarii mele care era numai sa-ti atrag atentia sa nu promovam ca certitudini ceea ce este scris ca "Se crede " sau " se presupune ".

Corect, existenta lui Dumnezeu SE CREDE sau SE PRESUPUNE. Si totusi, 99% din userii de aici ( credinciosii ) au certitudinea ca el exista.

Cum e pana la urma?

iuliu46 05.05.2012 21:50:12

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 443346)
Corect, existenta lui Dumnezeu SE CREDE sau SE PRESUPUNE. Si totusi, 99% din userii de aici ( credinciosii ) au certitudinea ca el exista.

Cum e pana la urma?

Ultima data cand am verificat aici era un forum crestin deci este normal ca oamenii de aici sa vorbeasca despre Dumnezeu ca despre o certitudine.

apophis 05.05.2012 22:40:14

Pai la tine certitudinea e certitudine sau se poate spune oricum in functie de locul in care o spui?

Ori e certitudine ori nu?

iuliu46 05.05.2012 23:01:25

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 443375)
Pai la tine certitudinea e certitudine sau se poate spune oricum in functie de locul in care o spui?

Ori e certitudine ori nu?

Pai pentru oamenii de aici Dumnezeu este o certitudine.Asta este punctul de plecare la fel cum in naturalismul metafizic punctul de plecare este ca nu exista un Creator.
Sant crestini care se duc pe un forum ateu si pot avea un dialog civilizat dupa cum sant si multi care se duc acolo degeaba.La fel se intampla si pe un forum crestin cu cei care se declara atei.Unii se integreaza si pot avea un dialog civilizat, altii vin aici degeaba.

apophis 06.05.2012 11:20:41

Eu cred ca sunt destul de civilizat, nu vad unde bati apropourile.

Mihnea Dragomir 06.05.2012 12:36:36

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 443240)
Aia era parerea lui Tesla, daca Tesla spune ca exista Dumnezeu nu inseamna ca asa e.

Corect. În niciun caz creștinii nu cred că există Dumnezeu fiindcă așa a spus Tesla. Sau Newton. Sau Copernic. Noi credem că există Dumnezeu fiindcă:
-avem mărturiile demne de crezare ale unor oameni care L-au văzut și L-au cunoscut
-am putut constata noi înșine existența lui prin proprie experiere
-avem minunile Lui a căror cunoaștere este accesibilă oricui

Așa cum am mai spus (de fapt, a spus Conciliul Vatian 1) existența lui Dumnezeu este deplin accesibilă raționamentului și observației naturale.

Faptul că nu toți oamenii care au rațiune și fac observații au ajuns la convingerea existenței lui Dumnezeu se explică printr-o corupție a compartimentului de cunoaștere a psihicului uman, boală căreia cei vechi îi spuneau "induratio cordis" sau (în variantă răsăriteană) sklerocardia. Astfel vedem bine că oamenii de credință sau cu prejudecată ateistă sunt înclinați mai degrabă să creadă, oricât de subțiri sunt dovezile, că lumea a apărut din întâmplare, că a fost un timp în care elefanții de azi erau viermi, că pământul a fost vizitat de OZN-uri din care au coborât extratereștri și i-au civilizat pe oameni, etc, etc. Orice, mai puțin că există un Creator care guvernează lumea.

stefan florin 06.05.2012 12:51:42

Citat:

În prealabil postat de apophis (Post 443002)
Nu exista asa ceva, pamantul e aproximativ datorita miezului de metal lichid exista gravitatia. Gravitatia ne face pe noi sa ramanem la sol, altfel am pluti, asa cum se intampla pe alte corpuri ceresti cu gravitatie minima. De asta cand scapi ceva din mana se duce in jos, catre pamant, daca nu ar fi gravitatia nimic nu ar cadea. Astea chiar sunt lucruri de care nu ai cum sa nu fii constient.

Zilele si noptile, anotimpurile si chiar functionarea intregului lant trofic al planetei sunt o consecinta a rotirii planetei in jurul axei sale si in jurul soarelui care si el se deplaseaza prin spatiu impreuna cu tot sistemul solar. Astea se pot calcula cu instrumente adecvate care masoara distanta intre obiectele din spatiu cu ajutorul luminii.

chestia ca datorita miezului de metal lichid exista gravitatia pamantului e o pura speculatie. NIMENU NU STIE cu adevarat ce anume provoaca gravitatia pamantului. Apropos, de unde stii SIGUR ca exista un miez de metal lichid? Omul nu stie sigur daca pamantul e gol sau nu in interior. Cred ca ai auzit de teoriile (si nu sunt putine) care sustin capamantul e gol in interior si ca ar fi populat

apophis 06.05.2012 14:50:48

Teoria aia e ca teoria lui vsovivi, cea cu Pamantul buricul universului, Pamantul plat si Soarele care se invarte in jurul Pamantului, nu mai spun de faptul ca el considera ca in spatiu nu exista nimic, ne mint astia frate. Nu conteaza ca poti vedea singur cu ajutorul instrumentelor astronomice.

Taote astea sunt aberatii de cel mai inalt nivel.

Florin-Ionut 07.05.2012 09:55:08

În prealabil postat de apophis http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif
Nu exista asa ceva, pamantul e aproximativ datorita miezului de metal lichid exista gravitatia. Gravitatia ne face pe noi sa ramanem la sol, altfel am pluti, asa cum se intampla pe alte corpuri ceresti cu gravitatie minima. De asta cand scapi ceva din mana se duce in jos, catre pamant, daca nu ar fi gravitatia nimic nu ar cadea. Astea chiar sunt lucruri de care nu ai cum sa nu fii constient.

Zilele si noptile, anotimpurile si chiar functionarea intregului lant trofic al planetei sunt o consecinta a rotirii planetei in jurul axei sale si in jurul soarelui care si el se deplaseaza prin spatiu impreuna cu tot sistemul solar. Astea se pot calcula cu instrumente adecvate care masoara distanta intre obiectele din spatiu cu ajutorul luminii.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 443466)
chestia ca datorita miezului de metal lichid exista gravitatia pamantului e o pura speculatie. NIMENU NU STIE cu adevarat ce anume provoaca gravitatia pamantului. Apropos, de unde stii SIGUR ca exista un miez de metal lichid? Omul nu stie sigur daca pamantul e gol sau nu in interior. Cred ca ai auzit de teoriile (si nu sunt putine) care sustin capamantul e gol in interior si ca ar fi populat

Oameni buni, în teoria PS, acel miez metalic al geoidului generează cîmpul magnetic al Pămîntului, nicidecum gravitația. Gravitația este o forță inerentă oricărui corp din Univers indiferent de mărimea lui. Acest tip de interacțiune (din cele patru tipuri posibile) este deocamdată neînțeleasă de oamenii de știință, iar orice speculație pe tema ei este pentru moment la stadiu de TEORIE.

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:12:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.