Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Alternativa la cardurile de sanatate cu cip (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15953)

Miha-anca 14.01.2013 00:25:46

Citat:

În prealabil postat de celestial_pottery (Post 495493)
Pai am zis la misto, batar sa mai oftic secta cipocida. :))

Ajuta la mantuire asa atitudine?!?

antoniap 14.01.2013 00:26:21

Citat:

În prealabil postat de mekahekaleka (Post 495513)
Tot ceea ce sustin ei e lipsit de logica , paranoia totala . "crede si nu cerceta" nu se aplica in orice ...
ea spune ca nu ii place sa ii fie schimbat numele de botez cu un numar dar dupa ce ii zic ca ipul si numarul de telefon sunt niste numere imi zice ca nu am inteles esenta ca e vorba strict despre cele implantate in piele . pai ori una ori alta ? ai inceput cu partea ca numele tau nu e un numar si acum imi zici doar asta . argument invalid . nu e dusmanie ci doar o analiza simpla a ceea ce spui . incearca sa realizezi ca nu traiesti intr-o lume pe care o vezi prin filmele SF si du-te la dentist ca nu o sa iti implanteze niciun cip , iar cardurile medicale sunt doar pentru usurarea treburilor sau/si doar ca sa mai faca niste bani in plus nu ca sa te trimita pe tine in iad. pana si casa ta este notata cu un numar (de ex apartamentul 20 => in 20 traieste antonia . deci 20=antonia => numele de boteza = numar)

Nu primesc sfaturi si observatii pe aceasta tema de la persoane care nu sunt ortodoxe. Daca si ortodocsilor le vine greu sa accepte unele realitati ale vremurilor, ce sa mai spunem de alte confesiuni?

Miha-anca 14.01.2013 00:32:20

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 495548)
Vedeti, cu o barfa, mai aflati si d-voastra invatatura ortodoxa de baza, pe care ati neglijat-o pana acum. Nb.

Daca discutiile cu unii oameni sunt neproductive, nu mai dati replici.

Sunt un mirean si nu trebuie sa stiu toate amanuntele legate de Sfintele Taine. Daca nu ai Teologia, mi-e teama ca nu stii nici atat, dupa afirmatiile facute. Dar atat eu, cat si tu, precum si ceilalti, suntem la mila lui Dumnezeu ca sa ne mantuim. Asta e important!

Miha-anca 14.01.2013 00:36:15

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 495294)
Interesant! Cum îți auzi muștele bâzâind pe căciulă, repede strecori o prostioară pasiv-agresivă pe forum. Numai că la fiecare încercare de-asta se mai șterge puțin din albul artificial al varului de pe cavou....

Tu ai absolvit Teologia, Mihailc? Nu-mi vine sa cred, dar poate ma insel.

ioanna 14.01.2013 00:40:17

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 495554)
Sunt un mirean si nu trebuie sa stiu toate amanuntele legate de Sfintele Taine. Daca nu ai Teologia, mi-e teama ca nu stii nici atat, dupa afirmatiile facute. Dar atat eu, cat si tu, precum si ceilalti, suntem la mila lui Dumnezeu ca sa ne mantuim. Asta e important!

Doamna, nu e o problema ca nu cunoasteti, insa in acest caz ar trebui sa existe o retinere si o cenzura cand faceti anumite afirmatii, nu sa raspundeti mizerabil, unui om care doar v-a corijat.

"" Se pare ca sunt mai multi catolici deghizati in ortodocsi decat ne imaginam! " (miha_anca)

Daca stiti jigni omul, inseamna ca sunteti perfect capabila sa si primiti replici pe masura, purtate la nivelul pe care l-ati ales sa dialogati.

Miha-anca 14.01.2013 00:57:28

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 495297)
Si toate acestea, doar pentru ca i-ai spus doamnei ca greseste, i-ai spus ca pecetea Duhului Sfant e Mirungerea, nu Botezul,cum credea dansa.

ioanna, cine a participat odata la un botez ortodox, stie. Cu ocazia botezului ortodox se face si mirungerea, care este pecetea Duhului Sfant, despre care tu nu prea stiai nimic cu cateva pagini inapoi, cand intrebai cand se pune pecetea Duhului Sfant... Ei, acuma stii si tu.
Evenimentul se numeste BOTEZ. Nimeni nu spune, referindu-se la eveniment: fac mirungerea copilului; ci se spune: fac botezul copilului; ceea ce la ortodocsi include si mirungerea.
Doar la catolici mirungerea se face separat si anume la confirmare.

Acum ca s-a clarificat si aceasta problema, poate revenim la cipuri, caci suntem off-topic! Dar este o tehnica a unora de a devia discutia, pentru a nu continua cu tema principala.

AlinB 14.01.2013 00:58:49

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 495552)
Nu primesc sfaturi si observatii pe aceasta tema de la persoane care nu sunt ortodoxe. Daca si ortodocsilor le vine greu sa accepte unele realitati ale vremurilor, ce sa mai spunem de alte confesiuni?

Pai tocmai, ca cipofobia asta a venit de la "alte confesiuni" si a fost importata pentru naivi ca o chestiune 100% ortodoxa cand de fapt e 100% sectarism.

Am mai scris si aici despre asta.

"Noutatea bomba pe care o introduce este ca calugarii atoniti care au inceput miscarea anti-666 (printre care Pr. Staret Paisie) au imprumutat ideea dintr-o sursa protestanta evanghelica: iata un interviu cu staretul (in greaca) in care parintele pare sa recunoasca "contributia" de inspiratie americana (Mary Stewart Relfe: “The New Money System 666”, 1982, Montgomery, Alabama - in cartea-biografie a Pr. Paisie scrisa (in 1998) de ieromonahul Christodoulos la pag. 91 rezulta ca staretul atonit era intr-adevar in posesia acestei carti).

Aici gasiti un interviu (tot in limba greaca, anul 2000) facut cu PS sa Mitropolitul Meletios de Nikopolis in care dezminteste "mitul 666". (inca mai caut varianta engleza a cartii sale... altfel ma apuc s-o traduc chiar eu din rusa)"

http://forum.teologie.net/viewtopic.php?f=22&t=985

http://www2.cytanet.com.cy/gogreek/paisios.htm

Miha-anca 14.01.2013 00:59:21

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 495557)
Doamna, nu e o problema ca nu cunoasteti, insa in acest caz ar trebui sa existe o retinere si o cenzura cand faceti anumite afirmatii, nu sa raspundeti mizerabil, unui om care doar v-a corijat.

"" Se pare ca sunt mai multi catolici deghizati in ortodocsi decat ne imaginam! " (miha_anca)

Daca stiti jigni omul, inseamna ca sunteti perfect capabila sa si primiti replici pe masura, purtate la nivelul pe care l-ati ales sa dialogati.

Daca cineva afirma ca mirungerea se face la confirmare, atunci e catolic!
Sau protestant. Sa nu ai nici un dubiu in privinta asta.
In privinta "corijarii" - nu cred ca era necesara - ti-am raspuns mai sus.

AlinB 14.01.2013 01:00:16

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 495560)
Nimeni nu spune, referindu-se la eveniment: fac mirungerea copilului; ci se spune: fac botezul copilului; ceea ce la ortodocsi include si mirungerea.

Spun ca sunt ignoranti, de la tine avem pretentii mai mari, dar se pare ca iti place sa faci pe avocatul ignorantei :)

Miha-anca 14.01.2013 01:03:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 495563)
Spun ca sunt ignoranti, de la tine avem pretentii mai mari, dar se pare ca iti place sa faci pe avocatul ignorantei :)

Da, Aline?!? Tu ii chemi pe invitatii tai la "mirungerea copilului tau" sau la "botezul copilului tau"? Despre asta e vorba.
In rest, sper sa nu incepem sa discutam despre cele 7 Sfinte Taine, aici, pe topicul despre cipuri.
Ca mirean am voie sa ma exprim ca un mirean. Dar un absolvent de teologie cum spune:
"Va invitam la botezul urmat de mirungerea fiului nostru?!?" Ar fi mai mult decat ciudat sa auzim sau sa citim asa ceva.
Dealtfel ar fi cam greu sa aplice pecetea Sfantului Duh in vreme ce copilul e scufundat in cristelnita, nu?!? Logic!
Cautati doar nod in papura.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:35:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.