![]() |
Citat:
Blah |
Citat:
Sunt niste chestii foarte interesante in rugaciunile pe care orice babuta, daca nu e analfabeta, le citeste zilnic. Stiinta inca mai cauta raspunsuri la intrebari pe care strabunica-mea Dumnezeu s-o ierte, le elucidase demult. Le cauta si nu le va gasi. Poti sa aplici enshpe mii de experimente si sa faci ce vrei tu dar niciodata nu vei avea un raspuns absolut la intrebarea: bine bine dar ce-a fost inainte de asta? si mai ales, de ce a fost asa (zicea in Dune ca de ce-ul asta neaga absolutul, mi-a ramas in minte de cand eram mic copil, cica sa intrebam cum, nu de ce, ca asta n-are raspuns. Or does it). Cu toate acestea noi avem o permanenta foame de certitudini si desi suntem tarana si materie, nu-i asa, si n-o sa iesim niciodata nici de pe continent, unii dintre noi, ce sa vorbim de atmosfera, sistem solar, galaxie, cluster, whatever: deci desi suntem niste nimeni, ne roade rau de tot sa stim ce a fost inainte, ce e dincolo de ce vede Hubble, ce o sa fie dupa :) Si eu am convingerea ca functia creaza organul si ca deci, daca ne punem intrebarile astea cu atata tupeu, trebuie sa existe si raspunsuri care sa se potriveasca la fix, nu cu aproximatii si sanse de x % sa fie asa sau altfel. Singurul raspuns absolut e asta: Dumnezeu, care e inceputul si sfarsitul (materiei, nu al Lui Insusi, Care e Viata in Sine), lumina pururea fiitoare (being) in care nu exista mutare sau umbra de schimbare. Si chiar a facut totul din nimic, pentru ca nimic altceva n-ar fi putut face aceasta trecere.Nu ma bag in alte dogme, ajunge si atat deocamdata. Avem de ales: ori materia in sine era nemuritoare, eterna, atemporala si ramane asa, lucru care .. hai sa fim seriosi :) Ori era altceva, mult mai mare si mai puternic, care sa faca trecerea de la 0 la 1. Noi nu ne putem imagina asa ceva si asta e nu motivul pentru care cred, ci unul care imi confirma credinta. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Macar daca aveai retinerea sa-ti dai doar cu parerea...
Citat:
Q. E. D. Nu ai rasspuns la nici o intrebare, dar continui sa incerci sa fii convingator. Adica, nonsens. Sau, mai simplu, incerci sa faci pluta, dar, pentru ca nu stii, ii amuzi pe toti cei din jur. Desi nu are nici o relevanta contextul in care ai plasat comparatia halucinanta dintre Dumnezeu si Nietzsche, ma mir ca nu stii despre statuile reprezentandu-l pe Dumnezeu. Dar, cum pentru fratia ta Sfanta Treime nu spune prea mult, sigur ca si asteptarile ca sa existe o statuie a lui Dumnezeu sunt ca si inexistente. Deci, pana la urma, ne raspunzi si noua la intrebarile pe care ti le-am pus mai devreme? Ne spui si noua cat timp ai incercat sa practici ortodoxia? Pentru ca vreau sa cred ca nu esti o persoana care fara a fi practicant intr-o disciplina vine in fata celor ce o exerseaza si spune fara a avea habar despre ce vorbeste ca "nu-i adevarat". Doamne-ajuta! |
Citat:
|
Citat:
Sau ai ghinion si-atunci.. Si cumea e nu doar ca aia cu ghinion cred, ci si cei care au avut numai "noroc" (points to self). |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Și dacă te violează ce? Viața nu e roz, și sexul e excitant. Dar nu mă aștept de la cineva care nu face sex că e post să zică asta. :) |
Citat:
dupa raspunsul asta , sunt sigur si de faptul ca nu prea ti-a placut fizica deloc ,nicidecum sa mai studiezi ...esti pe langa subectul fizica poate vorbeai de educatie fizica? Citat:
=>ce poti sa ne spui de PRIMA EXPLOZIE (BIG-BANG) a universului ? ce-a fost LA INCEPUT inainte de PRIMA EXPLOZIE ,cum a aparut punctisoru ' nazdravan care va exploda ? Citat:
2.un procesor pt. PC(intel de exemplu) sa zicem ca in povestea noastra :omu e Dumnezeu ,iar procesoru' e universul. tu (modern talking)esti un electron din procesor : electronu' se gandeste : pai stai ma ,de ce nu-l vad pe omu' ca alti electroni religiosi imi spun ca procesoru a fost facut de omu' ,oare de ce nu-l vad in procesor pe omu'? si pe omu' cine l-a facut daca omu' a facut procesoru' ? DAR PRODUCEREA UNUI PROCESOR DE CATRE OM S-A FACUT PRINTR-UN PROCES TOTAL DIFERIT DECAT PROCESUL NASTERII OMULUI =>ELECTRONU NU STIE CE-I AIA NASTERE UMANA ,NU PRICEPE ASA CEVA ,CI AR "PRICEPE" CEVA IN LEGATURA CU PRODUCEREA PROCESORULUI . :) intelegi mai electronule ca universul asta(procesoru) in care esti tu(electronu) are alte legi decat acelea ale nasterii omului din mama sa ,omul a "nascut" procesoru nu prin aceeasi lege prin care el insusi (omul) s-a nascut ... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:49:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.