Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7739)

tricesimusquintus 28.12.2009 19:03:30

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 194694)
Considera asa pentru ca ei nu au deloc minuni, e necesar sa considere asa pentru a-si valida credinta. Si un ateu sau un om din alte religii pot argumenta ca adevarat e ceea ce cred ei, nu ar avea nevoie de vreo dovada.

E adevarat ca si diavolul face minuni, sunt pline vietile sfintilor sau Patericul sau Limonariul de aceste exemple. De aceea am zis ca sunt minuni la fel ca cele din Sfanta Scriptura, nu din cele pe care le fac samanii. Nu e greu a deosebi minunile intre ele, asa cum a facut Sfantul Petru cu Simon Magul. Sa nu existe nicio minune inseamna doar ca trebuie sa crezi ce zic liderii acelei denominatiuni, pentru ca nu exista nicio dovada, niciun semn de la Dumnezeu. Nu va pune pe ganduri?

Pe de alta parte schimbarea caracterului poate sa nu tina neaparat de religie. Exista si atei sau din alte religii care se lasa de droguri, de bautura, etc. De exemplu in SUA exista grupuri de tipul Alcoolicii Anonimi unde oamenii, influentandu-se pozitiv in acel grup, renunta la diverse vicii. Scria undeva ca daca cineva ramane o perioada intr-un grup si impartaseste valorile acelui grup devine ca fiecare membru al acelui grup. Aceasta poate functiona si in sens negativ (bande) sau in sens pozitiv. Deci nu trebuie sa tina neaparat de religie asta. Religia nu e doar un set de reguli morale.

M-ai înțeles greșit. N-am spus că în Biserica Adventistă nu există minuni. Există și încă în viața fiecăruia, unele incredibile pentru cel ce nu le-a trăit! Atât că noi nu le considerăm a fi semn al adevăratei Biserici, de aceea nici nu facem caz, ele ne întăresc doar credința personală.

catalin2 28.12.2009 19:22:01

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 194523)
Oare nu chiar tu însuți ignori selectiv Scriptura? Chiar mai înainte ai dat două exemple pe care le-ai și uitat. Evreii aveau reprezentări, doar că nu se închinau lor conform poruncii a II-a.

Gura păcătosului adevăr grăiește... Vă închinați creaturii în locul Creatorului.

Eu v-am explicat in mesajul anterior despre porunca din decalog, se pare ca nu ati reusit sa-l cititi.
Idolatrii se inchinau elementelor ale creatiei ca si cum acestea ar fi fost divinitatea.
Noi crestinii ne inchinam doar lui Dumnezeu, adica Sfintei Treimi. Sfintilor le aducem cinstire si ne rugam lor sa ne ajute si sa-L roage pe Dumnezeu. Noi credem ca cei ce au ajuns deja in Rai sunt mai apropiati de Dumnezeu decat un pacatos. La fel si sfintii apostoli, nu faceau ei vindecarile, ci se rugau lui Dumnezeu.

Daca am inteles bine la adventisti (sau la mai multe denominatiuni) se considera ca sufletul doarme pana la a doua venire. Ceea ce contrazice chiar spusele Mantuitorului in pilda aceea cu bogatul nemilostiv si a saracului Lazar, Luca 16; 19-31.
Deci adventistii neaga chiar cuvintele Mantuitorului. Ceea ce nu inteleg e ce cauta romani intr-o secta din SUA fondata acum 150 de ani.

tricesimusquintus 28.12.2009 20:15:46

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 194701)
Sfintilor le aducem cinstire si ne rugam lor sa ne ajute si sa-L roage pe Dumnezeu.

O cale destul de întortocheată pentru a ajunge la Dumnezeu, mai ales în condițiile în care Iisus se află în Sanctuarul Ceresc special spre a mijloci pentru noi:

"Drept aceea, fraților, având îndrăzneală, să intrăm în Sfânta Sfintelor, prin sângele lui Iisus, Pe calea cea nouă și vie pe care pentru noi a înnoit-o, prin catapeteasmă, adică prin trupul Său, Și având mare preot peste casa lui Dumnezeu, Să ne apropiem cu inimă curată, întru plinătatea credinței, curățindu-ne prin stropire inimile de orice cuget rău, și spălându-ne trupul în apă curată" (Evrei 10,19-22)

Apelând la serviciile sfintilor, îngerilor și maicii Domnului, e ca și când nu ați avea încredere în mijlocirea lui Hristos sau ați considera insuficientă puterea Lui divină.

Citat:

Noi credem ca cei ce au ajuns deja in Rai sunt mai apropiati de Dumnezeu decat un pacatos. La fel si sfintii apostoli, nu faceau ei vindecarile, ci se rugau lui Dumnezeu.

Dincolo de faptul că ei n-au ajuns încă în Rai (Evrei 11,13.39.40) pentru a fi "mai aproape de Dumnezeu", de ce nu adoptați modelul lor de rugăciune nemijlocită la Dumnezeu?

Citat:

Daca am inteles bine la adventisti (sau la mai multe denominatiuni) se considera ca sufletul doarme pana la a doua venire. Ceea ce contrazice chiar spusele Mantuitorului in pilda aceea cu bogatul nemilostiv si a saracului Lazar, Luca 16; 19-31.
Deci adventistii neaga chiar cuvintele Mantuitorului.

Pe închisul topic (nu înțeleg de ce) "Adventistii neaga viata sufletului dupa moarte" veți găsi explicată problema pe larg și de mai multe ori. Decât să fim off topic, mai bine sar redeschide topicul...

Citat:

Ceea ce nu inteleg e ce cauta romani intr-o secta din SUA fondata acum 150 de ani.

Credința și mântuirea nu se tranșează pe felii naționale, vestea cea bună a Evangheliei este pentru toate popoarele, inclusiv pentru români.

lacrimi 31.01.2010 00:41:02

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 187427)
Ciudata abordare a ideii de mantuire. Pe ce se bazeaza? Daca dam Biblia la o parte, ramane doar o religie dupa ureche, fara indicatiile prezente in Cuvantul lui Dumnezeu.

Fara invataturile Sfintilor Parinti (si nu uita ca acestea dateaza de la inceputul crestinismului si pana astazi), Biblia nu ar fi decat talmacire, care s-ar schimba de la un secol la altul, pe masura "evolutiei" inteligentei umane. Cum de fapt ati luat nastere voi, toti sectantii. Un crestin adevarat nu s-ar fi convertit niciodata, cunoscand invataturile Sfintilor Parinti.
Spunea Cuviosul Paisie Aghioritul: "Daca am fi trait dupa Sfintii Parinti, am fi dobandit cu totii sanatatea duhovniceasca, pe care ar fi invidiat-o toti eterocdocsii si astfel si-ar fi lasat inselaciunile lor bolnavicioase si s-ar fi mantuit fara predica. Caci ei nu sunt impresionati de traditia noastra patristica, ci vor sa vada si continuitatea noastra patristica, adica adevarata noastra inrudire cu Sfintii."

iustin10 31.01.2010 00:50:20

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 206518)
Fara invataturile Sfintilor Parinti (si nu uita ca acestea dateaza de la inceputul crestinismului si pana astazi), Biblia nu ar fi decat talmacire, care s-ar schimba de la un secol la altul, pe masura "evolutiei" inteligentei umane. Cum de fapt ati luat nastere voi, toti sectantii. Un crestin adevarat nu s-ar fi convertit niciodata, cunoscand invataturile Sfintilor Parinti.
Spunea Cuviosul Paisie Aghioritul: "Daca am fi trait dupa Sfintii Parinti, am fi dobandit cu totii sanatatea duhovniceasca, pe care ar fi invidiat-o toti eterocdocsii si astfel si-ar fi lasat inselaciunile lor bolnavicioase si s-ar fi mantuit fara predica. Caci ei nu sunt impresionati de traditia noastra patristica, ci vor sa vada si continuitatea noastra patristica, adica adevarata noastra inrudire cu Sfintii."

Cred ca citatul e mai degraba o mustrare la adresa noastra a ortodoxilor.Adica daca noi am fi trait dupa indemnurile sfintilor Parinti,atunci ei,cei ce au parasit ortodoxia,nu ar fi facut-o.

lacrimi 31.01.2010 01:02:43

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 206521)
Cred ca citatul e mai degraba o mustrare la adresa noastra a ortodoxilor.Adica daca noi am fi trait dupa indemnurile sfintilor Parinti,atunci ei,cei ce au parasit ortodoxia,nu ar fi facut-o.

Exact. Bunica mea (Dumnezeu s-o adihneasca) imi povestea ca pe vremea ei (a murit la 97 ani), preotii vorbeau mult in Biserica despre aceste invataturi. Lumea de rand nu stia sa citeasca, iar daca stia, nu avea de unde sa procure cartile necesare. Asa ca preotul isi facea timp mereu sa citeasca despre viata unui Sfant, despre invataturile lui. Si lumea cunostea adancimea credintei. Astazi avem atat de multe carti tiparite despre asta, toata lumea stie sa citeasca, dar le ignoram. Iar preotul in biserica se pare ca nu mai are timp sa le aminteasca...
Este usor sa cedezi atunci cand nu-ti cunosti credinta. Sa-mi spuna mie dintre cei convertiti, care cunostea macar Sfanta Scriptura inainte sa se converteasca sau sa i se intipareasca ideea convertirii in minte?

iustin10 31.01.2010 01:04:55

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 206526)
Exact. Bunica mea (Dumnezeu s-o adihneasca) imi povestea ca pe vremea ei (a murit la 97 ani), preotii vorbeau mult in Biserica despre aceste invataturi. Lumea de rand nu stia sa citeasca, iar daca stia, nu avea de unde sa procure cartile necesare. Asa ca preotul isi facea timp mereu sa citeasca despre viata unui Sfant, despre invataturile lui. Si lumea cunostea adancimea credintei. Astazi avem atat de multe carti tiparite despre asta, toata lumea stie sa citeasca, dar le ignoram. Iar preotul in biserica se pare ca nu mai are timp sa le aminteasca...
Este usor sa cedezi atunci cand nu-ti cunosti credinta. Sa-mi spuna mie dintre cei convertiti, care cunostea macar Sfanta Scriptura inainte sa se converteasca sau sa i se intipareasca ideea convertirii in minte?

Lucruri mici,efecte mari ! Iata unde a dus racirea nostra...

Nicu5166 31.01.2010 01:54:24

...Fratilor,Parintele nostru Arsenie Boca ne invata :,,Nu da cu bata in viespile sectare",sau ,,Sectele sant proorocul mincinos", sau le spunea ca,daca nu cred in Iisus Hristos,in Maica Domnului si in Sfanta Cruce,vor merge in iad cu Biblia sub brat,asa ca nu va mai lasati inselati !

lacrimi 31.01.2010 11:00:47

Citat:

În prealabil postat de Nicu5166 (Post 206546)
...Fratilor,Parintele nostru Arsenie Boca ne invata :,,Nu da cu bata in viespile sectare",sau ,,Sectele sant proorocul mincinos", sau le spunea ca,daca nu cred in Iisus Hristos,in Maica Domnului si in Sfanta Cruce,vor merge in iad cu Biblia sub brat,asa ca nu va mai lasati inselati !

Ei cred intr-un Domn Isus, dar nu stiu daca este acelasi cu Mantuitorul. Pentru ca Biblia spune ca in zilele din urma se vor ivi "Hristosi mincinosi".
Aveam o discutie mai aprinsa cu sotul meu (pentru cine nu stie s-a convertit anul trecut la penticostali) in care am afirmat ca eu si el credem in doi Dumnezei diferiti.
El crede intr-un Dumnezeu care ii spune totul si ii ofera totul, iar mantuirea ii este asigurata prin faptul ca s-a "botezat" acolo unde trebuie. El cere minuni ("vorbirea in limbi"), ca sa constietizeze ca are Duhul Sfant in el, eu stiu ca il am prin pecetluirea cu El de la Sfanta Taina a Botezului si lupt sa-l pastrez
Eu cred intr-un Dumnezeu care imi da si rele si bune, intr-un Dumnezeu care vrea sa imi vada credinta prin fapte, intr-un Dumnezeu care ma intareste atunci cand sunt la necaz si pe care il simt aproape de mine.

Imogene 31.01.2010 11:40:38

Eu nu cred ca exista ortodox practicant care cunoaste invatatura ortodoxa, a citit cat de cat despre sfinti, din Pateric, Filocalii si sa treaca la alte culte. Insa, am citit despre multe cazuri in care dupa descoperierea adevarata a invataturilor ortodoxe s-a trecut la ortodoxie. Un astfel de caz sunt si eu. Sunt botezata la baptisti, dar citesc de vreo trei ani de zile numai carti ortodoxe. Nu m-am mai putut atinge de carti protestante, numai de Wurmbrand si C.S. Lewis pentru care am si astazi un profund respect. De ceva vreme imi doresc sa trec la ortodoxie si nadajduiesc ca se va intampla cat de curand.

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:34:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.