Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Combaterea evolutionismului, in 29 de puncte (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7369)

Mariusica 23.02.2010 09:37:59

Citat:

În prealabil postat de gavriil (Post 215387)
Credinta e pentru cei de acum care nu mai pot vedea pe DUMNEZEU acei oameni stiau ca exista DUMNEZEU nu aveau nevoie sa creada.
Dar pentru cei de acum pare o nebunie acest lucru datorita dezvoltarii tehnologiei.

Ai dreptate. "Stiau" ca exista Dumnezeu. L-au si reprezentat in diverse figurine si desene.
Dar de unde stii tu asta?
Exista dovezi palpabile?

Mariusica 23.02.2010 09:41:17

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 215413)
Cred ca nu ti-e clar ce înseamna procentele acestea.

Nu e ca la alegeri, unde daca are 5% intra în parlament. E ca un bolnav care are 95% sanse sa moara si asta se si întâmpla. Iar daca totusi traieste este considerata o minune, ceva ce în mod normal nu se întâmpla.

Ai dreptate. Dar acel bolnav avea, totusi, 5 % sanse de supravietuire.
Cand se pomenesc astfel de cazuri, se aminteste doar cazul fericit, dar se uita zecile de cazuri in care pacientii nu sunt atat de norocosi.
Daca sansele de supravietuire ar fi de 0,00 % si ar scapa nevatamat, asta ar putea fi o minune.

topcat 23.02.2010 09:42:10

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 215538)
Deci tu sustii ca un numar poate fi în acelasi timp egal si diferit fata de alt numar?

Matematic se poate
Citat:

Pentru ca orice trebuie sa aiba o explicatie.

Sa inteleg ca ai una pentru Dzeu?
Citat:

De cineva neconditionat.

Pentru ca?
Citat:

Se mai întâmpla formari de sisteme complexe în univers sau viata de pe pamânt e singurul caz?

Depinde ce intelegi prin sisteme complexe
Citat:

Si atunci de ce ti-e greu sa reproduci aici aceasta explicatie?

Am mai spus ca omul nu are calitati in plus, doar cantitati.
Citat:

Materialismul studiaza efectele, nu cauza.

Nu ai acces decit la efectele senzoriale
Citat:

Si ai grija cu limbajul ca nu e conform regulamentului forumului.

Da, da, am observat :)

Mariusica 23.02.2010 09:52:27

Citat:

Pentru ca orice trebuie sa aiba o explicatie.

Se spunea pe aici ca sunt lucruri ce nu pot fi explicate.
Adica cele in care ar trebui sa credem.
Este asta o contradictie?

Florin-Ionut 23.02.2010 10:03:10

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 215550)
Citat:

În prealabil postat de Traditie1
Deci tu sustii ca un numar poate fi în acelasi timp egal si diferit fata de alt numar?

Matematic se poate

Da, se poate: 6 = 3!

Explica-mi si varianta ta, ca mor de curiozitate... :)

Traditie1 23.02.2010 10:03:57

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 215550)
Matematic se poate

Si în realitate se poate ca un lucru sa apara din vid?

Citat:

Sa inteleg ca ai una pentru Dzeu?
Notiunile de a fi si a nu fi se aplica numai lucrurilor create, care nu reprezinta adevarata existenta, cea necreata, infinit superioara creaturilor.

Conceptul de Dumnezeu reprezinta un tip de fiinta care are cauza în Sine însusi. Nu acelasi lucru se poate spune despre materie, din punct de vedere stiintific sau filozofic.

Citat:

Pentru ca?
Pentru ca orice lucru trebuie sa aiba o cauza, cu exceptia lui Dumnezeu.

Citat:

Depinde ce intelegi prin sisteme complexe
Ceva macar de complexitatea unei celule.

Citat:

Am mai spus ca omul nu are calitati in plus, doar cantitati.
Te-am întrebat cum a aparut constiinta, nu daca exista sau nu. Una e sa spui ca materia s-a organizat (si asta e tras de par dar cu aceasta ocazie admitem asta) extrem de complex si alta e sa spui ca materia a început sa fie constienta de sine însasi.

Citat:

Nu ai acces decit la efectele senzoriale
Asta e o prejudecata, rugaciunea e o forma de cunoastere care nu intra în aceasta categorie.

Traditie1 23.02.2010 10:09:59

Citat:

În prealabil postat de Mariusica (Post 215552)
Se spunea pe aici ca sunt lucruri ce nu pot fi explicate.
Adica cele in care ar trebui sa credem.
Este asta o contradictie?

Orice lucru are o explicatie dar unele explicatii nu ne sunt accesibile în momentul de fata.

Credinta fara dovezi e buna în anumite momente, ca sa depasim îndoieli care ne pot pune în pericol mersul duhovnicesc.

Dar atunci când vrem sa ne fundamentam în adevar trebuie sa fim deschisi oricarei variante, inclusiv ateismului.

Este o tehnica sau arta a cautarii adevarului în care nu trebuie sa fim rigizi dar nici excesiv de îndoielnici.

topcat 23.02.2010 10:12:00

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 215558)
Da, se poate: 6 = 3!

Explica-mi si varianta ta, ca mor de curiozitate... :)

Dar e foarte simplu, postulez asta si gata :36:

topcat 23.02.2010 10:24:47

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 215560)
Si în realitate se poate ca un lucru sa apara din vid?

Da, in acest tip de vid http://en.wikipedia.org/wiki/False_vacuum
Citat:

Notiunile de a fi si a nu fi se aplica numai lucrurilor create, care nu reprezinta adevarata existenta, cea necreata, infinit superioara creaturilor.

Conceptul de Dumnezeu reprezinta un tip de fiinta care are cauza în Sine însusi. Nu acelasi lucru se poate spune despre materie, din punct de vedere stiintific sau filozofic.

Pentru ca orice lucru trebuie sa aiba o cauza, cu exceptia lui Dumnezeu.

Vorbe, vorbe, vorbe

Citat:

Ceva macar de complexitatea unei celule.

Nu stiu, insa probabilitatea nu e zero

Citat:

Te-am întrebat cum a aparut constiinta, nu daca exista sau nu. Una e sa spui ca materia s-a organizat (si asta e tras de par dar cu aceasta ocazie admitem asta) extrem de complex si alta e sa spui ca materia a început sa fie constienta de sine însasi.

Studiaza animalele si ai sa vezi cum a aparut. Constiinta de sine au, intr-o anumita masura, si animalele.

Citat:

Asta e o prejudecata, rugaciunea e o forma de cunoastere care nu intra în aceasta categorie.

Da un exemplu de rezultat verificabil al rugaciunii, de rezultat verificabil al acestui tip de cunoastere, si te cred.

Mariusica 23.02.2010 10:37:39

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 215563)
Orice lucru are o explicatie dar unele explicatii nu ne sunt accesibile în momentul de fata.
Credinta fara dovezi e buna în anumite momente, ca sa depasim îndoieli care ne pot pune în pericol mersul duhovnicesc.
Dar atunci când vrem sa ne fundamentam în adevar trebuie sa fim deschisi oricarei variante, inclusiv ateismului.
Este o tehnica sau arta a cautarii adevarului în care nu trebuie sa fim rigizi dar nici excesiv de îndoielnici.

Aceeasi problema o are si evolutionismul. Dar in mai mica masura. Sunt inca lucruri pe care nu le stim. Si uneori lansam teorii, pentru a incerca o explicatie. Dar sunt teorii, nu dogme.

Vrei sa spui ca esti deschis chiar si ateismului?

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:18:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.