![]() |
Mie personal imi miroase a mandrie si erezie,fara sa mai polemizam prea mult...
Eu iau ca ghid pe "retrograzii " Sfinti Parinti,nu sunt deschis in nici un fel la lipsa ta de prejudecati,si nu voi fi niciodata... Nu am nimic impotriva femeii,dar sunt impotriva ereziilor.... |
Sfantul Maxim Marturisitorul
Pe care il praznuim astazi:
Nu poate exista comuniune reala, nici unitate, ne invata Sfantul Maxim Marturisitorul, decat in masura in care exista marturisirea dreptei credinte. Unitatea, asadar, nu este un mijloc, ci abia o finalitate care poate fi atinsa doar in masura in care exista aceeasi marturie de credinta, anume de credinta ortodoxa. Este o deosebire neta fata de strategia ecumenista de a transforma discursul despre unitate intr-o strategie simbolica de putere, intr-o ideologie in care sunt fortate apropierile pe baza unui iluzoriu ”numitor comun”. |
pomenirea cuviosului nostru părinte Maxim Mărturisitorul.
Cuviosul părinte Maxim a trăit până în zilele răucredinciosului împărat Constans, care a împărățit între anii 642-648. Constans a fost tatăl binecredinciosului împărat Constantin Pogonatul și nepotul viteazului împărat Heraclie, cel care a biruit pe perși, de unde a adus în spate crucea Domnului, de la Ctesifon până la Ierusalim, în anul 629, la 14 septembrie. Cuviosul Maxim fiind iscusit în treburile politice, învățând și meșteșugul bunei cârmuiri, și cu fire bună și minte dreaptă fiind împodobit, a ajuns la împărații cei dinainte sfătuitor împărătesc și secretarul cel dintâi. Dar pentru că se răspândea părerea greșită și vicleană a celor ce ziceau că Mântuitorul a avut numai o voință, înlăturând prin aceasta părere credința în cele două firi ale lui Hristos și pentru că cei răucredincioși răspândeau prin piețe porunci greșite, care întăreau acest eres și lipeau aceste porunci chiar înaintea bisericii celei mari, cuviosul Maxim neputând răbda să se pângărească și el laolaltă cu toți nelegiuiții aceștia, părăsind dregătoriile lumești, n-a mai voit să locuiască în sălașurile păcătoșilor, și a mers la Mănăstirea din Hrisopoli, unde s-a călugărit și a ajuns mai apoi egumen al mănăstirii. Aprinzându-se de dumnezeiască râvnă s-a dus la Roma cea veche, și a înduplecat pe fericitul papă Martin, să strângă un sobor al locului aceluia și să dea anatemei pe începătorii și pe pricinuitorii acestui eres păgânesc, care susțineau că în Hristos este numai o singură voință. El a alcătuit multe scrieri pentru mustrarea și rușinarea celor ce credeau în acest eres, și a scris cărți doveditoare despre adevărul credinței noastre, sprijinite pe Sfânta Scriptură, trimițându-le pretutindeni în lume. Întorcându-se de la Roma, împreună cu cei doi Anastasie, ucenici ai lui, el a fost adus ca vinovat înaintea Senatului care împărtășea împreună cu împăratul același eres. Și în timp ce toți se supuneau voinței împăratului, numai el s-a ridicat împotrivă și a îndemnat și pe alții să nu se supună, încredințându-i prin scrisori să nu-și schimbe credința lor. Din cauza aceasta a fost trimis la închisoare în Tracia și stăruind în dreapta credință i s-a tăiat mâna și limba. Din Tracia a fost trimis în exil în Lazichia, unde a trăit trei ani. Și în plinătatea vârstei fiind, după o boala scurtă, a răposat în Domnul, în anul 662 și a fost îngropat în Mănăstirea sfântului Arsenie, din acea țară a Lazilor, făcând în toate zilele multe minuni. Din cei doi ucenici ai lui, celui mai vârstnic i s-a tăiat și lui limba, și a fost trimis într-o închisoare îndepărtată. Iar cel mai tânăr a fost trimis într-o cetate din Tracia, unde și-a sfârșit viața.
|
de ce
Citat:
|
Daniel
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eva a muscat din mar, Cain a fost primul ucigas, Iuda a tradat, Moise a fost un sfant, talharul a fost pe cruce, Sfanta Maria Magdalena a fost o prostituata devenita sfanta si Sfanta Fecioara cel mai sfant om de la nastere si pana la moarte, prin care s-au salvat toti ceilalti. Deci nu se pot face generalizari ca barbatul este bun si femeia nu. ;) |
Citat:
|
Citat:
Stai calm ca nici nu tin si NU MA ASTEPT sa mai iei tu si cei ca tine in seama :)) Important este ca exista ortodocsi ca Adriana care isi folosesc mintea data de Dumnezeu pentru cercetare, confirmare si verificarea datelor din scripturi. DOAR ASTFEL ai acces direct la ce ne-a recomandat Hristos, nu prin repetarea papagaliceasca cu limba de lemn si fara noima a unor ritualuri sterile. DACA ESTE ALTFEL DECIT afirm eu si Adriana, si nu zic nu, exista posibilitatea asta, arata-mi ROADELE TALE/VOASTRE!!!...ca din pacate nu prea stati bine la capitolul asta! Este bine ca grupul nostru optimist si mai ales REALIST-PROGRESIST creste pe zi ce trece! |
Alt ortodox prefacut... Fratilor mai sunteti multi?
Daca fiecare am interpreta biblia cum ne duce capul unde s-ar ajunge? Unde au ajuns protestantii? La mii de bisericute! Apoi Andrei Iisus a venit la timpul potrivit ne spune NT. Primii crestini in majoritatea cazurilor nu stiau sa citeasca! Deci cum se pastra credinta? Prin ascultare. Biserica este stalp si temelie al adevarului si nu pot eu sa interpretez biblia altfel decat imi arata biserica ortodoxa! Pot constata doar ca biserica ortodoxa este cea mai apropiata de adevar ! Asta da! Si asta se face studiind istoria crestinismului si faptele bisericii apoi continuitatea apostolica scopul bisericii etc etc. Eu citind niste carti protestante dupa revolutie incepusem sa ma intreb care e replica ortodocsilor? Si citind dupa vreo 2-3 ani din nou Nt (dupa ce citisem carti protestante si ortodoxe) mi-am dat seama ca Nt are o invatatura ortodoxa! De exemplu ortodoxia pune acent pe fapte! Protestantii nu pun acent pe fapte dimpotriva! Darsa dau un exemplu. Iisus ne spune parabola talantului. pai ce sunt talantii inmultiti decat facerea de fapte bune? Si ce fapte fac protestantii? In ultima vreme ei s-au mai deschis fata de lume dar pe cei batrani ii vezi cum se ascund de lume sunt in afara societatii te privesc cu ura nu comunica sunt lasi neancrezuti si fricosi!Etc etc |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:10:13. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.