![]() |
inca nu cunosc bine acest subiect
Citat:
Te rog sa crezi ca eram tare necajita cand am vazut ca ma acuzai, ma faceai de toate culorile fara sa-mi raspunzi la ce te intrebam si mai ales cand ai zis ca vrei sa te rogi pt mine. Era falsitate. De aceea am scris acel verset. p.s. cum iti spuneam eu nu pot sa ma rog lui Dumnezeu pentru o persoana pe care nu o pot vedea si cred ca toti cei ce zic Tatal Nostru cu luare aminte sunt de parere cu mine. Nu va cer sa fiti de aceeasi parer cu mine, am zis doar "cred". |
Mantuire
De la a fi nas de botez la a fi nas de cununie e ceva distanta, dar de la a fi botezat la a fi mantuit ... distanta mare. Acu nu avem de gand sa acuzam nasii ca nu si-au facut datoria daca la vremea aceea nu s-a putut, insa daca a reusit sa te duca la biserica de mic copil si sa te impartaseasca la slujba atunci e lucru mare. Dar pentru mantuire eu cred ca tre` sa muncim mult mai mult.
|
te rog, ma intereseaza mult
Citat:
|
Inteleg ca acum pe pamant nu se face voia Sa asa cum se face in Cer. De asta ii cerem, fiindca VREM sa vina imparatia Sa si sa se faca voia Sa pe pamant ASA cum se face in Cer. Nu vrem asa? nu asta cerem toata omenirea crestina?
Rugaciunea respectiva ne cere sa ne rugam pentru "Vie imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant" dar acest lucru este imposibil pentru toata lumea deoarece atunci nu am mai vorbi de calea cea stramta sau calea cea larga. Normal ca noi ne rugam pentru toata lumea si ar fi ideal ca toti sa fim crestini dar acest lucru este imposibil! Inteleg ca nu ai fost o ortodoxa practicanta (si nu ai de ce sa te superi pe mine ci pe tine) si te-ai maritat cu un om din alta religie sau alta biserica. Acest lucru este interzis dar sa sti ca femeia poate sfintii pe barbat la fel cum si barbatul insurat poate sfintii femeia! Acum e mult de scris si tu vrei totul dintr-o data dar nu vrei sa afli vad despre biserica ta decat din surse mai mult straine. Cartea care v-am prezentat-o se poate gasi de exemplu aici: http://www.librariasophia.ro/cautare...tra+in+Hristos Revenind la decaderea bisericii imediat dupa ce apostolii au scris Nt este o idee slaba(imi pare rau dar asa e si nu cred ca este ideea dumneavoastra!) si pot demonstra foarte usor acest lucru: Fapte20, 29. Caci eu stiu aceasta, ca dupa plecarea mea vor intra, intre voi, lupi ingrozitori, care nu vor cruta turma.(Se vede ca turma nu va fi nimicita ci doar nu va crutata de invatatori falsi.CRUȚÁ, cruț, vb. I. Tranz. 1. A ierta, a scuti (de pedeapsă); a se îndura de..., a avea milă. Se stie ca Arie nu a crutat aceasta turma si a spus ca Iisus nu este Dumnezeu!Se stie cate erezii au aparut inca din primul secol crestin-vezi apocalipsa care au disparut ca sa apara la sfarsit.Milenarismul un alt exemplu!Dar ce este aceasta turma daca nu biserica formata din persoane crestine?) 30. Si dintre voi insiva se vor ridica barbati, graind invataturi rastalmacite, ca sa traga pe ucenici dupa ei.(Arie si nu numai. Totusi cei care s-au luat dupa invatatura lui Arie nu au tinut cont de invatatura universala a bisericii care a hotarat ca Iisus este Dumnezeu!. Se stie ca protestantismul are mii de invataturi diferite dar totusi au intre ei erezii comune:solo scriptura, omul nou care este condus de Dumnezeu in totalitate botezul adultilor si nu si al copiilor etc etc) 2) De ce ar m-ai fi predicat evanghelia apostolii si ar fi indemnat la pastrarea credintei daca biserica oricum ar fi decauzt? 19. Avand credinta si cuget bun, pe care unii, lepadandu-le, au cazut din credinta; Vedem ca unii au decazut si nu toti! 3 biserica este condusa de Iisus si este adevarul: Si de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserica, sa-ti fie tie ca un pagan si vames. (Mat.18:17)Deci Biserica, in toata Iudeea si Galileea si Samaria, avea pace, zidindu-se si umbland in frica de Domnul, si sporea prin mangaierea Duhului Sfant. (Fapte.9:31)(Adica Duhul Sfant o calauzea. Sfintele canoane au fost date sub indrumarea Duhului Sfant. Cu timpul catolicii nu le-au mai respectat deoarece papa se considera peste invatatura scripturii si peste canoanele bisericesti. Deci ei, trimisi fiind de Biserica, au trecut prin Fenicia si prin Samaria, istorisind despre convertirea neamurilor si faceau tuturor fratilor mare bucurie. (Fapte.15:3) Pai daca biserica a degenerat in contradictie cu ce spune Nt-Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui. (Mat.16:18)- de cine sunt trimisi acesti apostoli mincinosi adica protestantii daca biserica a disparut?Citam:13. Pentru ca unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucratori vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Drept aceea, luati aminte de voi insiva si de toata turma, intru care Duhul Sfant v-a pus pe voi episcopi, ca sa pastrati Biserica lui Dumnezeu, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau. (Fapte.20:2) Iisus a castigat aceasta turma pe care o va pierde ?? chiar daca in alt loc promite :ar cand va veni Acela, Duhul Adevarului, va va calauzi la tot adevarul; caci nu va vorbi de la Sine, ci toate cate va auzi va vorbi si cele viitoare va va vesti. (Ioa.16:13) In fine sa mai citez si :Ca sa stii, daca zabovesc, cum trebuie sa petreci in casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui viu, stalp si temelie a adevarului. (1Tim.3:15) Unde e scris ca interpretarea omeneasca a Nt care a fost compus de biserica ar fi adevarul in dauna bisericii calauzite de Duhul Sfant? Cat despre acel post de radio eretic il ascult deoarece nu prind post de radio ortodox. Il mai ascul din curiozitate si acest lucru nu este un lucru bun! Il ascult ca sa vad ce mai spun ce erezii mai scot sau ce probleme au dar si acest lucru nu este chiar normal! Nu recomand nimanui sa citeasca carti eretice deoarece avem aici parte de o curiozitate nefireasca si vom avea parte de un labirint in care am putea sa ne ratacim! daca toata lumea ar fi ascultat de apostoli si de oamenii pusi de apostoli care la randul lor au hirotonit preoti ca sa invete turma nu ar mai fi fost o groaza de secte! Prin ascultare de mai marii bisericii am fi pastrat credinta si nu prin interpretarea personala a bibliei care a adus la mii de idei diferite!6. Pe care i-au pus inaintea apostolilor, si ei, rugandu-se si-au pus mainile peste ei.-In capitolul 8 din faptele apostolilor un oarecare vrajitor Simion se boteaza. dar el nu primeste Duhul Sfant-Iar apostolii din Ierusalim, auzind ca Samaria a primit cuvantul lui Dumnezeu, au trimis la ei pe Petru si pe Ioan. Care, coborand, s-au rugat pentru ei, ca sa primeasca Duhul Sfant deoarece apostolii nu venisera inca in acel tinut! vazand ca unii mai meritosi dintre cei botezati primesc puterea Duhului Sfant si acest om o cere dar cu scopuri necrestine!-18. Si Simon vazand ca prin punerea mainilor apostolilor se da Duhul Sfant, le-a adus bani,-. Aceasta putere este intalnita deci nu la toti cei care devin crestin prin botez ci doar la o anumita parte din crestinii mai meritosi care primesc Duhul Sfant prin punerea mainilor! Acest lucru(hirotonia) s-a pastrat mereu in biserica ortodoxa si catolica in care viitorul preot primeste aceasta putere de la cei care au avut-o mostenita de la apostoli ! Vedem ca in protestantism crestinul predicator are aceasi putere cu crestinul care asculta neextand diferente de putere ! Totusi Simion se boteaza! Si nu are parte de aceasta putere! Ci doar unii-Dati-mi si mie puterea aceasta, ca acela pe care voi pune mainile sa primeasca Duhul Sfant.Se pune intrebare de ce nu i-ar fi dat si lui daca era botezat? Deoarece doar unii erau hirotoniti(Si hirotonindu-le preoti in fiecare biserica, rugandu-se cu postiri, i-au incredintat pe ei Domnului in Care crezusera. (Fapte.14:2) cat despre venirea lui Iisus noi nu stim cand aceasta va venii. Dar stim ca mereu trebuie sa fim pregatiti pentru ea! Noi nu inspaimantam lumea si amagim aceasta lume cu veniri care nu au loc- sa nu va amageasca nimeni, cu nici un chip; caci ziua Domnului nu va sosi pana ce mai intai nu va veni lepadarea de credinta si nu se va da pe fata omul nelegiuirii, fiul pierzarii, (2Tes.2:3)- ci indemnam sa fim pregatiti permanent pentru intampinarea Domnului! Biserica ortodoxa nu indeamna la lene si trandavie ci la cunoastere si stinta! De aceea si avem cele mai bune carti teologice si nu numai. Noi nu condamnam bogatia ci felul cum o folosim! Munca aduce bogatie iar bogatia poate aduce ajutorarea oamenilor prin diverse cai!mancare, cunoastere, case pentru cei ce nu au etc etc! Desigur bogatul este ispitit mai mult ca cel sarac si poate cadea mai usor pacatului lacomiei! |
Despre preotii care si-au dat viata
Cultul sfintelor moaște a apărut o dată cu cinstirea trupurilor martirilor. Din primele secole, Biserica a cinstit sfintele moaște prin zidirea de lăcașuri de închinare pe mormintele sfinților, astfel, încă din secolul I, s-au zidit biserici pe moaștele Sf. Ignatie († 104) și pe cele ale Sf. Policarp († 166); a rânduit zile de prăznuire în amintirea aflării sau strămutării sfintelor moaște (pe 27 ianuarie se cinstește aducerea moaștelor Sf. Ioan Gură de Aur; 29 ianuarie, aducerea moaștelor Sf. Ignatie Teoforul), a rânduit și a organizat pelerinaje la mormintele sfinților, cinstind astfel rămășițele lor pământești, a statornicit și a propovăduit cinstirea sfintelor moaște, apărând cultul lor împotriva ereziilor. Părinții Bisericii, adunați la Sinodul VII Ecumenic, au stabilit cu privire la cinstirea sfintelor moaște: „Domnul nostru Iisus Hristos ne-a dăruit nouă moaștele sfinților, ca pe niște izvoare mântuitoare, care revarsă în multe feluri binefaceri peste cei neputincioși“.
In timpul lui Traian au suferit ca martiri: episcopul Ignatiu al Antiohiei , care a fost adus legat in lanturi la Roma si aruncat la fiare pe la 107-108, in timpul jocurilor organizate in circul Colossaeum de Traian, in urma victoriei sale asupra dacilor, din anul 105-106; episcopul Simeon al Ierusalimului († 107), in varsta de 120 ani. 4. In timpul imparatului Antonin Piosul (Antoninus Pius, 138-161), a izbucnit o persecutie la Smirna, in provincia Asia Proconsulara, in care au murit 11 crestini. Cel mai cunoscut dintre ei este batranul episcop al Smirnei, Sfantul Policarp (23 febr. 155), care a fost ars pe rug si strapuns cu un pumnal in circul din Smirna, in anul 155. Martirii si marturisitorii au fost numerosi. Mai insemnati sunt: episcopul Fabian al Romei (236-250), Alexandru al Ierusalimului (213-251), Vavila al Antiohiei (244-250), Saturnin al Tolosei (Toulouse), in Galia, preotul Pioniu , martirizat la 12 martie 250, la Smirna, si multi altii. (Pentru Pioniu, vezi Pr. Prof. I. Ramureanu, op. cit ., p. 133-154). La 13 octombrie 250, au suferit martiriul la Smirna: Carp , Papil , Agatonica si Agatodor (Pr. Prof. I. Ramureanu, op. cit ., p. 162-169). Origen , renumitul conducator al scolii din Alexandria, a suferit chinuri grele, din cauza carora a murit la Tyr, in 254. Mai multe in : http://biserica.org/ro/compendium/ca...rsecutiile.htm |
cred ca nu m-am exprimat clar
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Eu unul
M-am cam saturat. Ori intrebati pe acel pastor care va indruma si nu va lasa sa judecati ori a-ti citit multa literatura protestanta si nu puteti intelege nimic!
am vrut sa intreb unde gasesc in BIBLIE exemple de preoti care si-au dat viata pentru Hristos= Noi vorbeam despre biserica care a degenerat. daca vreti din Nt primul martir este arhidiaconul Stfean. de acord, acei "lupi " urmau sa pedepseasca "turma" dar nu stim cu ce fel de pedeapsa= pai cum altfel decat pacalind aceasta turma cu cuvinte amagitoare? Daca pedeapsa era moartea atunci turma venea NIMICITA= Iisus apara turma sa si nu avea cum sa fie nimicita.Iata eu voi fi cu voi IN TOATE ZILELE. Mai bine ne-ai spune cine te influenteaza! 30. Si dintre voi insiva se vor ridica barbati, graind invataturi rastalmacite, ca sa traga pe ucenici dupa ei. Deci prin asta invatatorii falsi nu cruteaza turma! 52Ezio :Ca sa puna in garda pe credinciosi de pericolele care-i pasteau.=Doamna pe atunci nu toti stiau sa citeasca si credinta se pastra nu prin interpretarea bibliei care nici nu era format in totalitate ci prin ascultare! 52 Ezio:Daca acesta nu se caieste de ceea ce a gresit nici macar in fata intregii Biserici atunci sa fie considerat ca un pagan nu ca unul ce crede in Hristos. = care biserica doamna ca biserica dupa perioada apostolica a degenerat. Nu ziceati asa? "Vie imparatia Ta; faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant" Inca o data repet ca o rugaciune este conditionata de anumiti factori. Iisus spune:Paharul Meu veti bea si cu botezul cu care Eu Ma botez va veti boteza, dar a sedea de-a dreapta si de-a stanga Mea nu este al Meu a da, ci se va da celor pentru care s-a pregatit de catre Tatal Meu. Noi ne rugam ca voia Domnului sa sa faca si aici pe pamant la fel ca in cer. Aici eu nefiind totusi teolog as mai putea spune asa: Pamantul nou dupa venirea imparatiei! Doamna din ce am observat nu puteti vedea. A spune ca biserica a degenerat dde pe vremea apostolilor (chiar daca acestia formasera ucenici si Dumnezeu conducea biserica) este echivalent cu biserica a fost biruita! Asta contrazice flagrant biblia! Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui. (Mat.16:18) daca punem cetatea in locul bisericii putem spune ca cetatea nu a fost biruita daca ea nu a mai existat sute de ani? Apoi cine a rezidit-o la loc? iisus ramane singur dupa ideea dumneavoastra deoarece El ne spune: voi fi in toate zilele cu voi! Din pacate vad ca doar rugaciunile mai te pot ajuta. As mai fi interesat sa vad ce "biserica" te influenteaza. Tu degeaba pricepi ceva de aici daca dupa aceea te pacalesc altii. Daca intrebi pe ei intreaba si pe ai nostri! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Va rog sa mentionati mai clar numele postului de radio (se receptioneaza si on-line, non stop), pentru a vedea si altii cata dreptate aveti. Citat:
Poate gasiti ceva chiar despre botez (ca sa revenim on topic). |
Citat:
Citat:
Cine a spus ca nu are probleme cu pacatul? Incercati sa fiti corect si echilibrat in afirmatii. Citat:
Aveti grija cum aruncati cuvintele caci ele va vor osandi: "Cãci din prisosul inimii grãieºte gura. Omul cel bun din comoara lui cea bunã scoate afarã cele bune, pe când omul cel rãu, din comoara lui cea rea scoate afarã cele rele. Vã spun cã pentru orice cuvânt desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socotealã în ziua judecãtii. Cãci din cuvintele tale vei fi gãsit drept, si din cuvintele tale vei fi osândit."(Matei 12:34-37). Dumneata, domnule bairstow, crezi ca vei fi gasit drept, pentru cuvintele scrise? |
Sa lasam fleacurile
Citat:
Stefan, bărbat plin de credință și de Duh Sfânt, a fost ales de catre multimea ucenicilor sa fie unul din cei 7 diaconi care aveau datoria sa serveasca la mese, sa imparta ajutoarele ca erau discutii intre ei pe acest motiv. (Faptele Sfinților Apostoli cap 6 vers 1-4 ). Vedem ca dupa putin timp (vers9) s-au ridicat unii din sinagoga ce se zicea a libertinilor și a cirenenilor si se sfadeau cu Stefan. Certaretii au pus pe niște bărbați să zică: L-am auzit spunând cuvinte de hulă împotriva lui Moise și a lui Dumnezeu. Și au întărâtat poporul și pe bătrâni și pe cărturari și, năvălind asupră-i, l-au răpit și l-au dus în SINEDRIU. Și au pus martori mincinoși, care ziceau: Acest om nu încetează a vorbi cuvinte de hulă împotriva acestui loc sfânt și a Legii. Atentie!!!! unde l-au dus?? ce-i ala sinedriu??? Maergem mai departe. Capitolul 7 versul 1. Un arhiereu din sobor il intreaba daca e adevarat ce se spune despre el! Ce inseamna arhiereu? arhiereu= mitropolit, episcop...mai marele preot Stefan se pune pe povestit toata povestea de la la Avram pana la moartea Domnui Hristos iar aici ii "atinge", ii jigneste zicand: "51. Voi cei tari în cerbice și netăiați împrejur la inimă și la urechi, voi pururea stați împotriva Duhului Sfânt, precum Și părinții voștri, așa și voi! 52. Pe care dintre prooroci nu l-au prigonit părinții voștri? Și au ucis pe cei ce au vestit mai dinainte sosirea Celui Drept, ai Cărui vânzători și ucigași v-ați făcut voi acum, 53. Voi, care ați primit Legea întru rânduieli de îngeri și n-ați păzit-o! " La toate acestea mai marii preoti sau arhiereii sau mitropolitii au inceput sa scrascneasca din dinti, inima li s-a umplut de MANIE citez "54. Iar ei, auzind acestea, fremătau de furie în inimile lor și scrâșneau din dinți împotriva lui. " si cum nu era de ajuns strigând cu glas mare, și-au astupat urechile și au năvălit asupra lui Stefan. L-au scos afara din cetate si s-au pus sa-l bata cu pietre. Citez: "57.Iar ei, strigând cu glas mare, și-au astupat urechile și au năvălit asupra lui. 58.Și scoțându-l afară din cetate, îl băteau cu pietre." Aveti dreptate, Stefan este primul martir, uitasem povesta lui. Stefan era un diacon si din pacate preotii cei mari(mitropoliti, episcopii) l-au ucis. Scrie clar in Biblie, este Noul Testament ca povesteste. Probabil dvs. nu ati citit niciodata singur aceasta parte a Bibliei iar cei ce v-au calauzit erau preoti si le era rusine asa ca v-au deviat putin de la adevar. Mai cititi o data singur cu rugaciune ca daca Dumnezeu ne spune sa cercetam Scriptura ne da si posibilitatea. Nici un tata nu cere fiului sau sa faca ceva ce nu poate face. Cu cat mai mult Tatal Ceresc care este dragostea desavarsita, care a platit pentru noi pacatosii cu viata Fiului Sau. Inca ceva, am citit in Sf. Parinti asa: "Obiceiul de a-i judeca pe alții, de a-i critica și de a le găsi greșeli este un semn că viața noastră nu este dreaptă și că nu am simțit, personal, harul iertător al lui Dumnezeu." Un sfarsit de saptamana linistit in care Dumnezeu sa va ajute sa meditati la ce v-am scris eu. |
Citat:
Acum mai ramane sa spuneti ca Hristos a fost condamnat de niste preoti, subintelegand preoti ortodocsi. Mare ti-e gradina, Doamne! |
Nu vedeti ca face pe naiva? Inteapa cum ca nu as cunoaste acel pasaj trece peste faptul ca eu vorbeam despre preotii crestinii si imi ureaza un sfarsit de saptamana buna. Chiar daca intind poate putin coarda eu zic ca acesti oameni sunt putin posedati! Nu isi dau seama de barna din ochiul lor! sa vedem acum niste texte despre preoii vechi testamentari:
Sa imbraci cu ele pe fratele tau, Aaron, si pe fiii lui impreuna cu el. Sai ungi, sa-i inchini in slujba, sa-i sfintesti si-Mi vor sluji ca preoti. (Exod.28:41) Sa ungi de asemenea pe Aaron si pe fiii lui si sa-i sfintesti, ca sa fie in slujba Mea ca preoti. (Exod.30:30)Sa te duci la preoti, leviti si la cel ce va implini atunci slujba de judecator; sa-i intrebi, si ei iti vor spune hotararea Legii. (Deut.17:9)Caci Ezechia, imparatul lui Iuda, daduse adunarii o mie de vitei si sapte mii de oi. Iar capeteniile i-au dat o mie de vitei si zece mii de oi, si multi preoti se sfintisera. (2Cron.30:2)Dar multi din preoti si leviti si din capii de familii mai in varsta, care vazusera Casa dintai, plangeau tare, cand se puneau sub ochii lor temeliile Casei acesteia. Multi altii isi aratau bucuria prin strigate, (Ezra.3:12)Cuvantul lui Dumnezeu se raspandea tot mai mult, numarul ucenicilor se inmultea mult in Ierusalim, si o mare multime de preoti veneau la credinta. (Fapt.6:7)(la credinta in Iisus!.Nu ca ar fi fost rai. Raspunsul ar fi ca preotii sunt si ei oameni si mai pot gresi: In adevar, Legea pune mari preoti pe niste oameni supusi slabiciunii; dar cuvantul juramantului, facut dupa ce a fost data Legea, pune pe Fiul, care este desavarsit pentru vesnicie. (Evr.7:28) |
Cat despre vasinec va rog sa imi raspundeti la doua intrebari.1 Biserica este aparata de Dumnezeu sau de oameni?2 Biserica a degenerat imediat dupa vremea apostolilor?prostia asta cred ca nici cei mai noi protestanti nu o cred!)
|
Citat:
Pentru slujitorii crestini se folosesc alte expresii, cum ar fi: prezbiter (presbuteros - batran), episcop, diacon. Nici unul din slujitorii crestini nu mai este numit "iereus" sau "arhiereus". Aceste titluri au fost preluate de Domnul Iisus Hristos. Crestinii au un singur Preot (care slujeste in fata lui Dumnezeu cu insasi jertfa Sa). |
Citat:
P.S. Este important sa va lamuriti ce inseamna Biserica lui Hristos. 2. Sfantul Apostol Pavel ne spune ca, inca de pe vremea lui, "taina fãrãdelegii a si început sã lucreze"(2 Tesaloniceni 2:7). Bisericile au o continua nevoie de reforma (pentru a elimina tot raul care s-a lipit). Din pacate, unele biserici nu accepta ideea aceasta a renuntarii la ce este rau si considera ca este mai bine sa acopere obiceiurile rele (necrestine) cu argumente din traditia omeneasca. |
aveti exemple?
Citat:
____________________________ "Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște. " |
esti libera sa razi :)
Citat:
|
Citat:
Ceea ce nu mai este cuprins în această carte e că toți apostolii, în afară de Ioan, au murit dânduși viața pentru Isus. E adevărat, asta e din Sfânta Tradiție, care pentru protestante nu există, chiar dacă se declară ortodoxe. |
Citat:
Gasiti aici: http://bibledbdata.org/onlinebibles/...lit/60_005.htm , varianta in limba greaca, transliterata (5:1 presbuterous a=oun tsb=tous en umin parakalô o sumpresbuteros). Cautati alt raspuns pentru Zizo si, in acelasi timp, cautati sa aveti mai mult respect pentru o persoana care are curajul sa gandeasca si sa puna intrebari. |
Domnule vasinec
Ar trebui sa te uiti mai atent ca am scris foarte clar ca ma referam la preotii din biserica primara. Apoi cum ar fi aparut aceasta tagma in biserica si peste tot cuprinsul ei fara sa starneasca impotriviri? Apoi biserica este aparata de Iisus fiind stalp si temelie al adevarului! cat despre reforme eu spun ca ele nu sunt duhovnicesti ci omenesti si acest lucru se vede foarte clar prin continuua abatere de la primele dogmele aparute chiar in sanul lor cauza care duce la faramitarea acestor biserici distrugerea lor si crearea Babilonului crestin(ecumenismul!). Apoi eu am dat date istorice in care preotii nostri si-au dat viata pentru Iisus!Cat priveste crestinismul apostazia lui apare inaintea venirii lui Iisus si nu dupa predica apostolilor. Apoi daca aceasta biserica apostolica decade credibilitatea nt ar trebui pusa la mare indoiala deoarece a fost creat de o biserica decazuta!
Cat priveste preotia sa vedem despre ce e vorba: Tu declari ca dupa moartea lui Iisus si invierea sa nu a mai existat preotie! Totusi nt te contrazice: Voi insa sunteti o semintie aleasa, o preotie imparateasca, un neam sfant, un popor pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui, ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din intuneric la lumina Sa minunata; (1Pet.2:9). Normal ca o sa o dai la intors dar eu pentru tine scriu ci pentru cei care vor sa vada! Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. (1Pet.2:5) Se vede aici ca daca aceaste pietre vii ar disparea la un moment dat biserica ar fi biruita! casa duhovniceasca nu ar mai exista! 1. Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei care va fi descoperita: 2. pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine. 3. Nu ca si cum ati stapani peste cei ce v-au cazut la impartire, ci facandu-va pilde turmei. 4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei. Totusi aceasta traducere voit gresita arata ca Iisus este pastorul cel mare. Dar noi stim ca Iisus este si marele preot! Traducerea logicaar fi:1. Pe preotii cei dintre voi ii rog ca unul ce sunt impreuna-preot si martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va sa se descopere: 2. Pastoriti turma lui Dumnezeu, data in paza voastra, cercetand-o, nu cu silnicie, ci cu voie buna, dupa Dumnezeu, nu pentru castig urat, ci din dragoste; 3. Nu ca si cum ati fi stapani peste Biserici, ci pilde facandu-va turmei. 4. Iar cand Se va arata Mai-marele pastorilor, veti lua cununa cea nevestejita a maririi. Apoi despre hirotonie.:hirotonindu-le preoti in fiecare biserica(fapte14,23) cum se face pana astazi in biserica lui Hristos cea adevara! Apoi ar fi mai cinstit vasinec sa ne spui din ce cult faci parte de unde ai primit hirotonia si ce episcopi ai tu in biserica matale? |
Despre hirotonie
cine vrea sa vada : http://www.sfaturiortodoxe.ro/invata...ia-preotia.htm
|
Citat:
Citat:
|
Organizarea inițială a Bisericilor creștine din Palestina era similară cu cea din sinagoga evreilor, care erau guvernați de un sinod de bătrâni (presbyteroi). În Fapte 11,30 și 15,22, vedem acest sistem colegial de guvernare în Ierusalim iar în Fapte 14,23, Apostolul Pavel hirotonește bătrâni, înțelepți în bisericile pe care le fondează. Inițial, acești preoți erau aparent aceiași cu supraveghetorii (episkopoi, episcopi), așa cum indică versetele Fapte 20,17 și Tit 1;5,7, iar termenii erau interschimbabilicitare / referință critică necesară .
Curând după perioada Noului Testament, după moartea Apostolilor, a apărut o diferențiere în utilizarea celor doi termeni sinonimi, ducând astfel la apariția a două ranguri diferite: episcopul și preotul. Episcopul era înțeles, în principal, ca președintele unei grupări de preoți, și astfel episcopul a început să se distingă atât în cinstea acordată cât și în prerogative față de preot, care erau văzuți ca avându-și autoritatea derivată din cea a episcopului prin delegare. Distincția dintre preot și episcop începe să fie făcută destul de curând după perioada apostolică, așa cum observăm din scrierile din secolul al II-lea ale Sfântului Ignatie de Antiohia, care folosește termenii consistent și clar pentru a se referi la două funcțiuni distincte (împreună cu diacon). Inițial, fiecare comunitate locală își avea episcopul ei, în Biserică. Ulterior, pe măsură ce numărul credincioșilor și comunităților creșteau, comunitățile locale au început să nu mai fie coordonate direct de un episcop. Episcopul dintr-un oraș mare va începe să numească preoți care să îngrijească de turma din fiecare comunitate, acționând ca un delegat al său. Cat priveste raspuns la a doua intrebare :caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul Bisericii, El, Mantuitorul trupului. (Efes.5:23) * El este Capul trupului, al Bisericii. El este Inceputul, Cel intai nascut dintre cei morti, pentru ca in toate lucrurile sa aiba intaietatea. (Col.1:18) Omiti foarte multe lucruri.Sa inteleg ca biserica a degenerat imediat cand ea este stalp si temelia adevarului?? Apoi nt ne spune despre raspandirea evangheliei porunca raspandirii noii invataturi! Parabola grauntelui de mustar si nu numai ne arata biruinta si raspandirea Noii Imparatii! Nicidecum decaderea ei! Apoi Iisus si nici Nt nu ne spune ca Nt trbuie sa fie chenarul dupa care trebuie sa ne indreptam mereu ci biserica, turma lui Iisus :# Mai am si alte oi, care nu sunt din staulul acesta; si pe acelea trebuie sa le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, si va fi o turma si un Pastor. (Ioan.10:16) # Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau. (Fapt.20:28) Mai te intreb o data din ce cult faci parte? |
Apoi daca prima biserica a degenerat insemnand ca predica apostolilor a fost proasta sau mai proasta decat a altora care au venit la sfarsit (Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. (2Tim.4:3) ) de ce nu ar degenera si actualele culte(secte) ?!?
Apoi ce rol are Duhul sfant care ne v-a invata toate? |
Voi veniti
Cu niste idei foarte nastrusnice sau nu stiu cum sa le zic.
pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine. (1Pet.5:2) Adica apostolul ne spune sa pastorim turma cand oricum aceasta turma ar fi degenerat?!? |
Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa(adica cea care a fost de la inceput); ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute (apocalipse pedepse, razbunari) isi vor da invatatori dupa poftele lor(nu iti place de penti vino la baptisti. Nu iti plac nici astia?Adventi au o frumoasa lectura despre Apocalipsa). (2Tim.4:3)
Mai clar de atat nu se poate Vasinec.Noi aveam aceasi invatatura sectele o schimba mereu. Uita-te la crucile care au aparut pe bisericile voastre care inainte le considerati elemente ale rusinii!!! |
Pe de alta parte
Presbiterul detine o putere mai mare decat enoriasul (pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine. (1Pet.5:2) )
Dar daca suntem toti preoti contrar ce ne spune acest vasinec( Iar voi sunteti semintie aleasa, preotie imparateasca, neam sfant, popor agonisit de Dumnezeu, ca sa vestiti in lume bunatatile Celui ce v-a chemat din intuneric, la lumina Sa cea minunata, (1Pet.2:9) ) preotul ortodox este un preot mai mare peste preoti! Oricum observati greseala care o face vasinec :Dupa Iisus nu mai exista preoti! Cat priveste doamna ezioa ea spunea ca are o nelamurire asupra botezului . MINCIUNA! Ea are mai multe nelamuriri! Macar de-ar observa ca minte fara sa vrea si traieste in minciuna! Macar sa ma blameze dar sa se trezeasca la credinta data odata pentru totdeauna ci nu la credinta unui Luther impusiv sau a altora. |
impulsiv sunteti dumneavoastra cu toti
Citat:
|
Citat:
|
ceream exemple de PREOTI dar vad ca nu exista
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
gresiti
Citat:
|
Inca o data va repet ca au fost preotii care si-au dat viata in primele secole crestine. Ce interes ar fi avut daca ei ar fi fost niste invatatori falsi? Apoi acest Nt il aveti de la ei. Selectia de ei a fost facuta! Iar pana la urma in afara ca diacon era un preot toti crestinii suntem preoti dupa cum am aratat! dar cu grade inferioare sau superioare!
|
Citat:
ha ha ha ..... |
Cat despre moartea apostolilor am citit chiar in carti protestante (Iisus un simplu tamplar) ca cel putin 11 au murit de moarte martirica. De unde stiu ei daca desconsidera traditia nu putem sti...
|
Neatentia sau poate oboseala sau necunoasterea. dar interpretarea dumneavoastra arata nu ca aveti 4 clase ci ca sunteti ori indoctrinata ori...oricum pana acum v-am cam ghicit cum stati cu religia sau ma insel? Nu era numai problema cu botezul copiilor? Ati mintit sau nu?
|
nu cred
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:55:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.