![]() |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Comportamentul episcopului Johnny Buia e crestin?
Citat:
Citat:
https://mihailandrei.wordpress.com/2...church-of-god/ http://gazetadebistrita.ro/pastor-pe...uzuri-sexuale/ Oare varsta de 8 ani nu ti se pare mult prea mica, de a avea relatii cu o fata de doar 8 ani??? In mod normal aici urma puscaria ptr episcopul Johny Buia, spre deosebire de episcopul nostru. Deci lamureste-ne de acest comportament crestin al episcopului vostru si poate sa ne spui de ce nu a facut puscarie sau sitiatia lui. Ce e cu omul asta??? Ai cuvantul! |
Pedofilia e încă ilegală, din câte știu. Adică sper că încă mai este.
|
Citat:
Daca este precum scrii in aceasta postare, ai dreptate, eu am inteles gresit. Ceea ce ar fi chiar surprinzator :) Daca nu, inseamna ca tii polologhii despre logica. Mai citeste o data acel canon! Si explica cum ai ajuns la concluzia ca se permite episcopului sa aiba o sotie! Canonul 48 Trulan, despre el e vorba. Citat:
Citat:
Exista doar porunca Mantuitorului Hristos: "Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta!" Citat:
Citat:
|
În Franța vor să stabilească vârsta de 13 ani, vârsta minimă pentru consimțământul sexual.
Violatorul unei fetițe de 11 a fost achitata de judecător, care a apreciat că nu a existat "constrângere". |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Mai tii minte ce ai afirmat despre episcopul Corneliu? Daca nu, iti improspatez eu memoria: Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nici vorba. El il lauda pe Cornelus. Zicea ca s-a pocait si a procedat exact asa cum trebuie sa procedeze orice episcop crestin. |
Citat:
Daca era un adve, ateu sau penti, mama ce mai tunau si trazneau: "uite ce fac indracitii, oamenii fara Dumnezeu, etc., etc.". Asa, ne aglutinam sa protejam imaginea organizatiei "divino-umane". |
Nu cred că jonny are nevoie de apărare dar pentru corectitudine ideea completă transmisă:
Citat:
El jonnyw chiar era favorabil neoprotestanților, în sensul că le găsea circumstanțe, a mai dat exemple la nivel moral din partea lor, avea cunoștințe printre ei cred că i-a ajuns și lui acest episod, mai ușor cu lauda neoprotestanților atâta timp cât ți se sucesc vorbele în față într-un asemenea hal și multe altele pe care le fac, cine a avut experiență cu ei știe cum procedează. |
Citat:
Asa si eu pot spune de ce, cei de la Church of God, nu le-au aparat pe fete si sa il bage pe el la zdup? Ma gandesc daca ai adus ceva constructiv aici? Hai sa vedem construieste ceva. Hai uimeste-ne! |
Citat:
Cam greu așa ceva :) Vorbești cu pereții colega :) |
Citat:
Am zis ca Jonny a laudat pocainta Episcopului de Husi. "AM GRESIT ,ma pocaiesc!" zice Jonny ca ar fi exclamat Cornelus. Poate ne spui unde si cand s-a pocait episcopul, Iorest. Un link, ceva. Astept. Citat:
NU am spus ca a procedat ca un crestin. Cu atat mai putin ca un episcop crestin. Nu am informatii de prima mana legate de Buia. Stiu, la fel ca si tine, din presa. A fost acuzat de molestare sexuala a unor minore. Daca e adevarat, e o canalie care trebuie sa se pocaiasca pe ultima banca a bisericii. Daca acuzatiile au fost mincinoase, Dumnezeu ii va pedepsi de faptasi. Omul a fost revocat din orice slujire. Politia americana a cercetat cazul si l-a gasit nevinovat. Unii ziceau ca, daca ar fi dat in judecata pe acuzatorii lui sau biserica, cu dovada de la politie in mana, ar fi putut scoate cateva milioane bune de dolari. Dar iti repet, sunt departe de America, nu cunosc miezul problemei. Dar daca omul e vinovat nu-i tin spatele nicio secunda, trebuie sa plateasca cu varf si indesat. |
Abia acum ai zis că a lăudat pocăința, în mesajul anterior exact așa ai lăsat :
Citat:
Ești maestru în a tăia bucăți din citatele altora, a te roti pe lângă ele cum îți convine îți vede Dumnezeu intențiile, oricum prin retragere e părerea multora din B.O.R. că a făcut bine că nu a făcut scandal, măcar atât pe final, deci dacă johnnyw a interpretat retragerea ca un gest de renunțare pentru liniștea Bisericii, n-a greșit, chiar dacă nu a fost atent la evenimente. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Îl vede și pe el Dumnezeu dacă s-a pocăit sau nu. |
Citat:
Si oricum, NU s-a pocait. Si oricum a facut cel mai mare scandat din istoria Bisericii Ortodoxe Romane. Si, oricum ar fi, faptul ca incercati sa-l scoateti basma curata si sa-l laudati cum ca, totusi, a facut bine, e... RAU. Mai bine ii spui pacatului pacat. Si te delimitezi de el. Oricine ar fi pacatuit, Cornelus sau Buia., nu trebuie cocolosit si tinut in brate pacatul, scotandu-l ca "totusi a facut bine ca...e de-al nostru" |
Cred că mai mare, totuși, a fost Tanacu. Acolo s-a lăsat cu cel puțin o carte scrisă, o piesă de teatru și un film.
|
Citat:
Nu, colegu. Cand ai scuipat in public pe obrazul lui Dumnezeu si al Bisericii, te pocaiesti public. David, dupa ce pacatul lui a devenit public, public s-a pocait. A cauta sa musamalizezi, cu propozitii ca cea de mai sus, astfel de blestematii precum a facut Cornelus, inseamna a te face partas nelegiuirilor lui. "Nu ne e noua sa judecam" mai urmeaza sa mai zici. |
Citat:
În final ai ajuns la faza inițială în care scoți în evidență că alții l-ar aprecia pentru păcat, nu pentru că iese din scenă fără să genereze alte probleme, ar fi fost bun un scandal prelungit având în vedere și ultimele tulburări. Din moment ce a fost deja cercetat disciplinar n-a aprobat nimeni ce a făcut, e blocat și de la slujire, mai departe să hotărască justiția. |
Citat:
Am exprimat doar opinia mea. La Tanacu a fost un simplu preot. Aici a fost un episcop. La Tanacu, acuzatia a avut de-a face cu chestiuni spirituale administrate gresit. La Husi a fost vorba de treburi care nu au nimic de-a face cu biserica ci cu anumite scarbosenii animalice. Asa se vede din fotoliul meu. Poate, stramb. |
Citat:
Citat:
Sunt doar piruetele tale. |
...........................
|
|
Citat:
Si mai vad si cei care citesc, cine dintre noi deformeaza atunci cand vede ca nu-l poate duce cu presul pe interlocutor Citat:
Citat:
|
|
Citat:
Si lumea. Si Dumnezeu, pe care L-ai invocat. Citat:
|
Citat:
1.felul in care a evoluat functia de episcop este definitoriu pentru istoria crestinismului. a existat un episcop, ambrozie, care venit cu soldatii intr-o intrunire crestina si-a pus oamenii sa strige ambrozie episcop!, gloata a preluat strigatura si iata cum ajunge asta, un aristrocrat roman, militar de cariera! (nb), ditamai episcopul. si asta-i va marca viata cui crezi? taman lui augustin! aceasta transformare incepe odata cu impartirea lui diocletian, episcopii devin un fel de regi, preiau mitrele bizantine, etc. 2.da, e blasfemie sa spui, atat de vehement cum o faceti voi, ca Dumnezeu prefera celibatarii, e o mizerie preluata aiurea de la pavel si de la augustin, dar cei doi nu au spus niciodata asa ceva. primul s-a adresat clerului si a scris ca el crede ca e mai bine ca el, al doilea, dupa ce si-a parasit femeile si copilul, a inceput sa urasca omul si umanitatea si a ajuns sa scrie ce a scris. |
eu cand citesc ceva despre copii abuzati innebunesc, asa ca am cautat stirea;
-Ministrul francez al JustiÈiei a declarat luni că vârsta de 13 ani âar putea fi stabilităâ ca vârstă minimă pentru consimÈământul sexual. Un tribunal penal din departamentul francez Seine-et-Marne a achitat marÈea trecută un bărbat acuzat că a violat o fetiÈă de 11 ani, apreciind că nu a existat âconstrângereâ. Decizia a stârnit un scandal uriaÈ în FranÈa. Astfel, a fost relansată dezbaterea privind necesitatea de a stabili prin lege o vârstă a consimÈământului la un act sexual.- daca l-au acuzat de viol si nu de pedofilie se poate accepta o asemenea sentinta, nu stim amanunte. varsta de 13 ani este pedofilica, din cate stiu la noi este acum de 15, dar si asta e prea mica, in special in cazul baietilor. as zice ca 16 ani ar fi acceptabila. _________________________________ in legatura cu episcopul, fostul, de la husi si cu interventia mea, incetati cu tampeniile, ion a zis ca jigodia aia a gasit drumul drept. edit.vad ca am scris aristrocrat mai sus! ;) mea culpa |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Totusi, de unde(din care Scriptura) ai luat "corectarea" pe care o precizezi, daca nu din comparatia cu practica larg raspandita (adica din parerea proprie)? Edit:Recitind ce am postat, ma gandesc ca, oarecum, dai de inteles(reiese mai clar) ca "prima" ar fi "corect" sa fie chemata la cununie, in dauna celor care "au pierdut startul", desi au "concurat". |
Citat:
Dar nu vreau să redeschid subiectul, îmi lasă un gust amar. Voisem doar să-i dau o replică lui PT, a propos de scandaluri în BOR. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 04:33:46. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.