Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   De ce este condusa BOR de calugari (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=9856)

Penticostalul Traditional 13.11.2017 19:11:45

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 654392)
Tragic este că voi trăiți cu impresia că faceți bine ceea ce faceți.

Mai tragic e ca si voi la fel.

catalin2 13.11.2017 19:36:49

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 654299)
In Biblie nu exista obligativitatea casatoriei sau a celibatului in dreptul episcopilor. La asta m-am referit si ma refer in continuare.

Tu repeti tot timpul ca ai inteles, dar argumentul tau se bazeaza exclusiv pe baza faptului ca Apostolii ar fi spus ca e obligatriu sa fie casatoriti. Ori o faci intentionat, ori nu stai prea bine cu logica. E o problema de clasele primare: ce numere naturale sunt mai mici decat doi (adica doua sotii). Desi tu spui ca doar unu, raspunsul corect este unu si zero, iar unu nu este legat de zero, cum pretinzi tu. Deci, raspunsul la acel canon este o sotie sau niciuna, ambele raspunsuri sunt valabile. Daca episcopul nu are nicio sotie se incadreaza perfect in enuntul acelui canon. Asadar, acuzatiile tale sunt false.
Citat:

Adica nu e obligatoriu sa fie celibatar.

Nu, scrie doar ca e obligatoriu sa nu aiba a doua femeie. Poate sa nu aiba niciuna, tu insisti ca e obligatoriu sa fie ambele variante, ceea ce nu scrie acolo. Daca toti episcopii nu sunt casatoriti se incadreaza in ce spune acel canon? E ca si cum ai spune ca daca scrie sa nu mananci mai mult de doua ciocolate e gresit daca nu mananci nicio ciocolata. Mai ales ca vezi si ce screi ca in Sfanta Scriptura, ca e mai bine sa fie omul necasatorit.
Citat:

Era vorba de hotararea ambilor soti de a divorta. Hotarare impotriva poruncii clare a Mantuitorului.
Dar recomandata ferm de o grupare de oameni.

Fals, Sfantul Petru era casatorit, dar apoi nu a mai trait cu sotia (nu stiu care Apostoli au mai fost casatoriti). Fecioara Maria a fost logodita, dar a ramas Fecioara. Daca ambii soti hotarasesc sa mearga la manastire, ca sa slujeasca lui Dumnezeu nu inseamna ca e acelasi lucru cu divortul lumesc (sau cel vazut de cultul vostru).
Citat:

Biserica NU reglementeaza nimic impotriva invataturii Apostolilor.
Gruparea de oameni care isi da legi mai presus de ceea ce au invatat Mantuitorul si sfintii Sai Apostoli, nu-i biserica.

Iar incepi sa bati campii cu falsul tau ecumenism, spunand ca Biserica Ortodoxa nu e Biserica lui Hristos, ci secta voastra. Ti-am mai argumentat odata ca Iisus a spus ca Biserica nu va putea fi daramata, deci nu puteau exista sute de ani in care nu a existat Biserica, asa cum sustin sectele voastre. Bineinteles, daca e vorba sa respectam adevarul, ceea ce cred ca e cel mai putin important lucru pentru un neoprotestant (adevarul).

catalin2 13.11.2017 19:46:36

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 654300)
exact asta as putea eu sa-ti spun. nu am timp acum, si nici stare, sa-ti mai explic punctual ce bazaconii insiri iarasi, dar un lucru tot iti spun, nu se poate ca de-alungul timpului sa nu fi avut un diferend pe acest forum legat de celibatul de la catolici vs nevestele preotilor ortodocsi.

cauta-ti acolo retorica si vezi cat de ridicol poti fi in aceasta disputa. nu stiu ce ai scris intr-o astfel de discutie, dar am ajuns sa te cunosc pe tine. ai sa vezi unde te poate duce mandria, despre care vorbesti.

Eu ti-am raspuns, punctual, la ceea ce ai afirmat tu, inclusiv cea cu blasfemia si celibatul. Am aratat ca era gresit ceea ce ai spus.

catalin2 13.11.2017 19:51:26

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 654391)
Sau, mai recente, de genul: https://www.publika.md/preot-beat-re...i_2986615.html
Se pare ca nici popa beat de mai sus.
Si, din pacate, nici Cornelus, episcopul poponar.

E o mare deosebire, acestea sunt pacate neacceptate de Biserica, pe cand ce face acel copil (sau copii) este cu acordul cultului. Vedem in clip ca este si un adult care se duce sa fie "ametit" de acel copil, fara sa o considere o joaca. Exemplele date de tine sunt false, pacate sunt si in cultul tau (chiar ingrijorator e ca in cateva cazuri si-au omorat copiii).

Jonnyw2013 13.11.2017 19:57:37

Comportamentul episcopului Johnny Buia e crestin?

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 654124)
Episcopul nu are voie să practice niciun fel de relații de natură intimă.

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 654124)
Decat cu sotia sa.

1 Timotei 3:2
Episcopul să fie bărbat al unei singure femei

Ma gandesc daca comportarea acestui Episcop penticostal este crestina?...??? Deci o sotie si mai multe alte femei din care doua minore. Nu am auzit de nici o recunoastere publica. Oare repet e comportament crestin? Sa ne vedem de ograda proprie prima data, si dupa aia sa venim a dam sfaturi si sa bagam de vina.
https://mihailandrei.wordpress.com/2...church-of-god/
http://gazetadebistrita.ro/pastor-pe...uzuri-sexuale/
Oare varsta de 8 ani nu ti se pare mult prea mica, de a avea relatii cu o fata de doar 8 ani??? In mod normal aici urma puscaria ptr episcopul Johny Buia, spre deosebire de episcopul nostru.
Deci lamureste-ne de acest comportament crestin al episcopului vostru si poate sa ne spui de ce nu a facut puscarie sau sitiatia lui. Ce e cu omul asta???
Ai cuvantul!

Bucuriepedrum 13.11.2017 20:02:17

Pedofilia e încă ilegală, din câte știu. Adică sper că încă mai este.

Penticostalul Traditional 13.11.2017 20:08:20

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 654394)
Deci, raspunsul la acel canon este
- o sotie
- sau niciuna,
ambele raspunsuri sunt valabile.

Mie mi s-a parut ca acel canon NU permite decat o singura varianta: episcopul sa nu aiba sotie.

Daca este precum scrii in aceasta postare, ai dreptate, eu am inteles gresit. Ceea ce ar fi chiar surprinzator :)
Daca nu, inseamna ca tii polologhii despre logica.

Mai citeste o data acel canon!
Si explica cum ai ajuns la concluzia ca se permite episcopului sa aiba o sotie!
Canonul 48 Trulan, despre el e vorba.
Citat:

Fals, Sfantul Petru era casatorit, dar apoi nu a mai trait cu sotia

Asta poate a controlat cineva dupa vreo cinci sute de ani dupa moartea sotului si sotiei. Biblia nu afirma asa ceva.
Citat:

Daca ambii soti hotarasesc sa mearga la manastire, ca sa slujeasca lui Dumnezeu nu inseamna ca e acelasi lucru cu divortul lumesc

Nu exista divort lumesc si divort duhovnicesc.
Exista doar porunca Mantuitorului Hristos: "Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta!"
Citat:

Ti-am mai argumentat odata ca Iisus a spus ca Biserica nu va putea fi daramata

Aici nu ai ce argumenta tu. E un adevar rostit de Mantuitorul Hristos. Eu chiar cred ce a spus El.
Citat:

ceea ce cred ca e cel mai putin important lucru pentru un neoprotestant (adevarul).

E inca una din credintele tale gresite.

simpllu 13.11.2017 20:09:04

În Franța vor să stabilească vârsta de 13 ani, vârsta minimă pentru consimțământul sexual.
Violatorul unei fetițe de 11 a fost achitata de judecător, care a apreciat că nu a existat "constrângere".

Bucuriepedrum 13.11.2017 20:12:17

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 654405)
În Franța vor să stabilească vârsta de 13 ani, vârsta minimă pentru consimțământul sexual.
Un violator a unei fetițe de 11 a fost achitata de judecător, care a apreciat că nu a existat "constrângere".

Poftim?! Eu la 11 ani nici ciclu menstrual nu aveam. Cum să crezi că o fată atât de mică e de acord cu un act sexual?! E o nerozie, nici măcar medical nu e acceptat (gonadele sunt încă în formare).

Penticostalul Traditional 13.11.2017 20:14:22

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 654398)
chiar ingrijorator e ca in cateva cazuri si-au omorat copiii.

Te referi la copii omorati de preoti, la botez?

Penticostalul Traditional 13.11.2017 20:23:47

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 654400)
Ai cuvantul!

Multumesc.

Mai tii minte ce ai afirmat despre episcopul Corneliu?
Daca nu, iti improspatez eu memoria:
Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 653786)
Legat de Episcopul de Husi... s-a purtat cum trebuia sa se poarte un episcop.

M-ai auzit pe mine spunand asa ceva despre Buia?

Iorest 13.11.2017 21:24:51

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 654408)
Multumesc.

Mai tii minte ce ai afirmat despre episcopul Corneliu?
Daca nu, iti improspatez eu memoria:

M-ai auzit pe mine spunand asa ceva despre Buia?

Nu e corect să scoți din context, a aprobat gestul de retragere al episcopului Corneliu, pentru a nu se genera noi comentarii și scandaluri în cârca B.O.R., Buia nici nu s-a retras măcar.

Penticostalul Traditional 13.11.2017 21:29:20

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654411)
Nu e corect să scoți din context, a aprobat gestul de retragere al episcopului Corneliu

Cine a aprobat retragerea, Jonnyw2013?
Nici vorba. El il lauda pe Cornelus.
Zicea ca s-a pocait si a procedat exact asa cum trebuie sa procedeze orice episcop crestin.

suslik 13.11.2017 21:52:58

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 654412)
Zicea ca s-a pocait si a procedat exact asa cum trebuie sa procedeze orice episcop crestin.

Unul din milioanele de exemple de subiectivisme organizationale.
Daca era un adve, ateu sau penti, mama ce mai tunau si trazneau: "uite ce fac indracitii, oamenii fara Dumnezeu, etc., etc.". Asa, ne aglutinam sa protejam imaginea organizatiei "divino-umane".

Iorest 13.11.2017 22:16:00

Nu cred că jonny are nevoie de apărare dar pentru corectitudine ideea completă transmisă:

Citat:

Vezi ca s-a luat atitudine fostul preot Pomohaci este caterisit din 6 octombrie. Legat de Episcopul de Husi, a facut printre cele mai grele lucruri din lumea asta ,a spus :"AM GRESIT ,ma pocaiesc!", desi la inceput sa ascuns prin Germania, pana la urma a gasit drumul drept, si s-a purtat cum trebuia sa se poarte un episcop. Nu i-am gasit scuze ,vezi ca pe undeva am scris de el.

Nu mi se pare nicio aglutinare sub steag, ori că ar fi lăudat păcatele personale ale episcopului, în sensul că a făcut bine episcopul făcând acele păcate ori fugind, n-a transmis această idee, e o deformare.

El jonnyw chiar era favorabil neoprotestanților, în sensul că le găsea circumstanțe, a mai dat exemple la nivel moral din partea lor, avea cunoștințe printre ei cred că i-a ajuns și lui acest episod, mai ușor cu lauda neoprotestanților atâta timp cât ți se sucesc vorbele în față într-un asemenea hal și multe altele pe care le fac, cine a avut experiență cu ei știe cum procedează.

Jonnyw2013 13.11.2017 22:17:27

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 654412)

Ce fain sa stai aici ,Ali Baba sa scoata din context ,sa raspunda ce vrea el, iar tu sa fii frumos pe faza ,parca scotand tot ce e rau in fata.
Asa si eu pot spune de ce, cei de la Church of God, nu le-au aparat pe fete si sa il bage pe el la zdup?

Ma gandesc daca ai adus ceva constructiv aici? Hai sa vedem construieste ceva.
Hai uimeste-ne!

cristiboss56 13.11.2017 22:25:56

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 654417)
Hai uimeste-ne!

Prostia combinată cu răutatea să te uimească?
Cam greu așa ceva :)
Vorbești cu pereții colega :)

Penticostalul Traditional 13.11.2017 22:30:09

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654416)
Nu cred că jonny are nevoie de apărare dar pentru corectitudine ideea completă transmisă:

Nu mi se pare nicio aglutinare sub steag, ori că ar fi lăudat păcatele personale ale episcopului, în sensul că a făcut bine episcopul făcând acele păcate ori fugind, n-a transmis această idee, e o deformare.

Nu a zis nimeni ca Jonny ar fi laudat pacatele personale, nu mai deformati!
Am zis ca Jonny a laudat pocainta Episcopului de Husi. "AM GRESIT ,ma pocaiesc!" zice Jonny ca ar fi exclamat Cornelus.

Poate ne spui unde si cand s-a pocait episcopul, Iorest.
Un link, ceva. Astept.

Citat:

În prealabil postat de Jonnyw2013 (Post 654417)
Hai uimeste-ne!

Voi incerca sa te uimesc: eu NICIODATA nu l-am aparat pe Buia.
NU am spus ca a procedat ca un crestin. Cu atat mai putin ca un episcop crestin.

Nu am informatii de prima mana legate de Buia. Stiu, la fel ca si tine, din presa. A fost acuzat de molestare sexuala a unor minore. Daca e adevarat, e o canalie care trebuie sa se pocaiasca pe ultima banca a bisericii. Daca acuzatiile au fost mincinoase, Dumnezeu ii va pedepsi de faptasi. Omul a fost revocat din orice slujire. Politia americana a cercetat cazul si l-a gasit nevinovat. Unii ziceau ca, daca ar fi dat in judecata pe acuzatorii lui sau biserica, cu dovada de la politie in mana, ar fi putut scoate cateva milioane bune de dolari.

Dar iti repet, sunt departe de America, nu cunosc miezul problemei. Dar daca omul e vinovat nu-i tin spatele nicio secunda, trebuie sa plateasca cu varf si indesat.

Iorest 13.11.2017 23:16:01

Abia acum ai zis că a lăudat pocăința, în mesajul anterior exact așa ai lăsat :

Citat:

Legat de Episcopul de Husi... s-a purtat cum trebuia sa se poarte un episcop.

Acum ai făcut o piruetă că a lăudat pocăința, n-ai lăsat complet de la început, cu acele puncte puncte, ai alăturat convenabil pentru ca să pară că laudă episcopul nu se știe în care fapte, pentru că tu n-ai pus complet.

Ești maestru în a tăia bucăți din citatele altora, a te roti pe lângă ele cum îți convine îți vede Dumnezeu intențiile, oricum prin retragere e părerea multora din B.O.R. că a făcut bine că nu a făcut scandal, măcar atât pe final, deci dacă johnnyw a interpretat retragerea ca un gest de renunțare pentru liniștea Bisericii, n-a greșit, chiar dacă nu a fost atent la evenimente.

Penticostalul Traditional 13.11.2017 23:20:13

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654423)
deci dacă johnnyw a interpretat retragerea ca un gest de renunțare pentru liniștea Bisericii, n-a greșit, chiar dacă nu a fost atent la evenimente.

Deci daca nu tii neaparat sa faci piruete, vei descoperi ceea ce a zis Jonny:

Citat:

Legat de Episcopul de Husi, a facut printre cele mai grele lucruri din lumea asta ,a spus :"AM GRESIT ,ma pocaiesc!", desi la inceput sa ascuns prin Germania, pana la urma a gasit drumul drept, si s-a purtat cum trebuia sa se poarte un episcop.

Inca astept link-ul in care Cornelus s-a pocait.

Iorest 13.11.2017 23:27:04

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 654424)
Deci daca nu tii neaparat sa faci piruete, vei descoperi ceea ce a zis Jonny:
Inca astept link-ul in care Cornelus s-a pocait.

De ce n-ai pus citat complet de la început și ai alăturat așa ?
Îl vede și pe el Dumnezeu dacă s-a pocăit sau nu.

Penticostalul Traditional 13.11.2017 23:28:25

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654423)
oricum prin retragere e părerea multora din B.O.R. că a făcut bine că nu a făcut scandal

Oricum, a fost fortat sa se retraga.
Si oricum, NU s-a pocait.
Si oricum a facut cel mai mare scandat din istoria Bisericii Ortodoxe Romane.

Si, oricum ar fi, faptul ca incercati sa-l scoateti basma curata si sa-l laudati cum ca, totusi, a facut bine, e... RAU.

Mai bine ii spui pacatului pacat. Si te delimitezi de el.
Oricine ar fi pacatuit, Cornelus sau Buia., nu trebuie cocolosit si tinut in brate pacatul, scotandu-l ca "totusi a facut bine ca...e de-al nostru"

Bucuriepedrum 13.11.2017 23:30:33

Cred că mai mare, totuși, a fost Tanacu. Acolo s-a lăsat cu cel puțin o carte scrisă, o piesă de teatru și un film.

Penticostalul Traditional 13.11.2017 23:33:50

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654425)
Îl vede și pe el Dumnezeu dacă s-a pocăit sau nu.

Manevre de cocolosire.

Nu, colegu. Cand ai scuipat in public pe obrazul lui Dumnezeu si al Bisericii, te pocaiesti public. David, dupa ce pacatul lui a devenit public, public s-a pocait.

A cauta sa musamalizezi, cu propozitii ca cea de mai sus, astfel de blestematii precum a facut Cornelus, inseamna a te face partas nelegiuirilor lui.

"Nu ne e noua sa judecam" mai urmeaza sa mai zici.

Iorest 13.11.2017 23:36:53

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 654426)
Oricum, a fost fortat sa se retraga.
Si oricum, NU s-a pocait.
Si oricum a facut cel mai mare scandat din istoria Bisericii Ortodoxe Romane.

Si, oricum ar fi, faptul ca incercati sa-l scoateti basma curata si sa-l laudati cum ca, totusi, a facut bine, e... RAU.

Mai bine ii spui pacatului pacat. Si te delimitezi de el.
Oricine ar fi pacatuit, Cornelus sau Buia., nu trebuie cocolosit si tinut in brate pacatul, scotandu-l ca "totusi a facut bine ca...e de-al nostru"

„Totuși a făcut bine că e al nostru” e deformarea mizerabilă creată de tine.

În final ai ajuns la faza inițială în care scoți în evidență că alții l-ar aprecia pentru păcat, nu pentru că iese din scenă fără să genereze alte probleme, ar fi fost bun un scandal prelungit având în vedere și ultimele tulburări.

Din moment ce a fost deja cercetat disciplinar n-a aprobat nimeni ce a făcut, e blocat și de la slujire, mai departe să hotărască justiția.

Penticostalul Traditional 13.11.2017 23:39:18

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 654427)
Cred că mai mare, totuși, a fost Tanacu. Acolo s-a lăsat cu cel puțin o carte scrisă, o piesă de teatru și un film.

Posibil.
Am exprimat doar opinia mea.

La Tanacu a fost un simplu preot.
Aici a fost un episcop.

La Tanacu, acuzatia a avut de-a face cu chestiuni spirituale administrate gresit.
La Husi a fost vorba de treburi care nu au nimic de-a face cu biserica ci cu anumite scarbosenii animalice.

Asa se vede din fotoliul meu.
Poate, stramb.

Penticostalul Traditional 13.11.2017 23:44:42

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654429)
„Totuși a făcut bine că e al nostru” e deformarea mizerabilă creată de tine.

Daca iti citesti postarea, vei descoperi ca e afirmatia ta: a facut bine ca nu a facut scandal. Singur, singurel ai spus-o.

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654429)
În final ai ajuns la faza initială în care scot›i în evident›ă că alt›ii l-ar aprecia pentru păcat

Nu am afirmat asa ceva nici la inceput, nici la mijloc si nici la sfarsit.
Sunt doar piruetele tale.

Iorest 13.11.2017 23:48:55

...........................

Iorest 13.11.2017 23:54:00

Penticostalul Traditional 13.11.2017 23:55:33

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654433)
es™ti pur s™i simplu setat distructiv pe acest forum te vede Dumnezeu, mai s™i mint›i, trunchiezi, deformezi.

Ne vede Dumnezeu pe amandoi.
Si mai vad si cei care citesc, cine dintre noi deformeaza atunci cand vede ca nu-l poate duce cu presul pe interlocutor

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654432)
e o sanct›iune mare să cazi de sus s™i să stai în umbră.

E nimica toata in raport cu raul pe care l-a facut, iar "statul in umbra" e o fericire de nespus pe langa chinul din vapaile iadului in care va ajunge daca nu se pocaieste.
Citat:

Dumnezeu să-i dea pocăint›ă, nu e o bucurie pentru nimeni că un ierarh ajunge rău.

Doamne ajuta!

Iorest 14.11.2017 00:14:44

Penticostalul Traditional 14.11.2017 00:23:20

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654435)
Da de parcă lumea nu te-ar cunoaște.

Te cunoaste si pe tine, nu-ti fa griji de altul.
Si lumea.
Si Dumnezeu, pe care L-ai invocat.
Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 654435)
Doamne ajută! dar nu la rău.

Pocainta pe care i-ai urat-o lui Cornelus e un lucru rau?

Ali Baba 14.11.2017 17:50:46

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 654397)
Eu ti-am raspuns, punctual, la ceea ce ai afirmat tu, inclusiv cea cu blasfemia si celibatul. Am aratat ca era gresit ceea ce ai spus.

ma asteptam sa eviti raspunsul, deh... asa esti tu. dar ma acuzi pe mine de brownisme, de mandrie si alte cele...

1.felul in care a evoluat functia de episcop este definitoriu pentru istoria crestinismului. a existat un episcop, ambrozie, care venit cu soldatii intr-o intrunire crestina si-a pus oamenii sa strige ambrozie episcop!, gloata a preluat strigatura si iata cum ajunge asta, un aristrocrat roman, militar de cariera! (nb), ditamai episcopul. si asta-i va marca viata cui crezi? taman lui augustin!
aceasta transformare incepe odata cu impartirea lui diocletian, episcopii devin un fel de regi, preiau mitrele bizantine, etc.
2.da, e blasfemie sa spui, atat de vehement cum o faceti voi, ca Dumnezeu prefera celibatarii, e o mizerie preluata aiurea de la pavel si de la augustin, dar cei doi nu au spus niciodata asa ceva. primul s-a adresat clerului si a scris ca el crede ca e mai bine ca el, al doilea, dupa ce si-a parasit femeile si copilul, a inceput sa urasca omul si umanitatea si a ajuns sa scrie ce a scris.

Ali Baba 14.11.2017 18:22:52

eu cand citesc ceva despre copii abuzati innebunesc, asa ca am cautat stirea;

-Ministrul francez al Justiției a declarat luni că vârsta de 13 ani „ar putea fi stabilită” ca vârstă minimă pentru consimțământul sexual.

Un tribunal penal din departamentul francez Seine-et-Marne a achitat marțea trecută un bărbat acuzat că a violat o fetiță de 11 ani, apreciind că nu a existat „constrângere”. Decizia a stârnit un scandal uriaș în Franța.

Astfel, a fost relansată dezbaterea privind necesitatea de a stabili prin lege o vârstă a consimțământului la un act sexual.-

daca l-au acuzat de viol si nu de pedofilie se poate accepta o asemenea sentinta, nu stim amanunte. varsta de 13 ani este pedofilica, din cate stiu la noi este acum de 15, dar si asta e prea mica, in special in cazul baietilor. as zice ca 16 ani ar fi acceptabila.

in legatura cu episcopul, fostul, de la husi si cu interventia mea, incetati cu tampeniile, ion a zis ca jigodia aia a gasit drumul drept.

edit.vad ca am scris aristrocrat mai sus! ;) mea culpa

Cornel Urs 14.11.2017 18:56:37

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 654124)
Decat cu sotia sa.

1 Timotei 3:2
Episcopul să fie bărbat al unei singure femei

Traducerea corectă este: să fie bărbat al primei femei.

Cornel Urs 14.11.2017 19:00:23

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 654430)

Asa se vede din fotoliul meu.
Poate, stramb.

În mod sigur, strâmb. La Tanacu nu a fost preot ci călugăr.

Demetrius 14.11.2017 19:13:41

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 654444)
Traducerea corectă este: să fie bărbat al primei femei.

E cat se poate de viabila precizarea ta, insa o singura femeie e logic ca nu poate fi a doua.

Totusi, de unde(din care Scriptura) ai luat "corectarea" pe care o precizezi, daca nu din comparatia cu practica larg raspandita (adica din parerea proprie)?

Edit:Recitind ce am postat, ma gandesc ca, oarecum, dai de inteles(reiese mai clar) ca "prima" ar fi "corect" sa fie chemata la cununie, in dauna celor care "au pierdut startul", desi au "concurat".

Bucuriepedrum 14.11.2017 19:21:06

Citat:

Știu ce vrei să zici că era tot el episcop și când s-au luat acele măsuri, și-a primit deja sancțiunea, episcop nu mai poate reveni niciodată, e o sancțiune mare să cazi de sus și să stai în umbră.

Mai departe și justiția are un cuvânt de spus în privința lui, Dumnezeu să-i dea pocăință, nu e o bucurie pentru nimeni că un ierarh ajunge rău.

Nu știu cine era episcop atunci, eram prea mică, mă refer la amplitudinea evenimentului. Și nu e deloc o chestiune minoră să moară un om. La naiba, fata era schizofrenică!

Dar nu vreau să redeschid subiectul, îmi lasă un gust amar. Voisem doar să-i dau o replică lui PT, a propos de scandaluri în BOR.

Ali Baba 14.11.2017 20:08:03

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 654449)
Nu știu cine era episcop atunci, eram prea mică, mă refer la amplitudinea evenimentului. Și nu e deloc o chestiune minoră să moară un om. La naiba, fata era schizofrenică!

Dar nu vreau să redeschid subiectul, îmi lasă un gust amar. Voisem doar să-i dau o replică lui PT, a propos de scandaluri în BOR.

nu conteaza episcopul. nu stiu cum e prin cluj, dar sa vii pe la noi, prin bucale, vreo doua luni si sa faci turul in zi de maslu, te lasi de credinta si te faci balerina, draga mea...;) scuza-mi libertatea ce mi-o permit, dai de posedati, de demonizati, cu totii luati in serios si masluiti (sic!) de preotime si de calugari "sfinti". si asta este cu adevarat parte din istoria si traditia bisericii noastre stramosesti. in urma cu vreo 10 ani am avut ocazia, in urma unui eveniment nefericit, sa discut cu un preot profesor, un tip senzational, mi-a impus ca persoana, ca preot, ca orice, si n-am putut sa ingaim decat cateva cuvintele din ce as fi putut spune sau din ce scriu pe aici ;) , ei bine, mi-a zis ca in 99% dintre cazuri bor dezavueaza ce se intampla in zilele de maslu prin bisericile si manastirile noastre, dar ca traditia este mai puternica. insa nu asta e interesant ci faptul ca mi-a/ne-a zis ca intotdeauna conducerea bisericii a avut parerea asta, chiar si acum 200 de ani, si ca intotdeauna traditia a contat mai mult. ei? ce ne mai facem acum... foarte interesant.

catalin2 14.11.2017 20:24:20

Citat:

În prealabil postat de Ali Baba (Post 654441)
ma asteptam sa eviti raspunsul, deh... asa esti tu. dar ma acuzi pe mine de brownisme, de mandrie si alte cele...

Tu ai evitat raspusurile, deviind subiectul. Ai pus o multime intrebari, dupa ce ti-am raspuns la toate si ai vazut ca nu e adevarat ce spui ai deviat catre o noua intrebare/discutie.
Citat:

1.felul in care a evoluat functia de episcop este definitoriu pentru istoria crestinismului. a existat un episcop, ambrozie, care venit cu soldatii intr-o intrunire crestina si-a pus oamenii sa strige ambrozie episcop!, gloata a preluat strigatura si iata cum ajunge asta, un aristrocrat roman, militar de cariera! (nb), ditamai episcopul. si asta-i va marca viata cui crezi? taman lui augustin!

Ti-am spus ca tu iti iei infomratiile numai din carti de doi bani, unde ai putut citi asemenea aberatii? Chiar si pe site-urile laice scrie ca Sfantul Ambrozie nu a vrut sa fie episcop, chiar s-a impotrivit.
Citat:

2.da, e blasfemie sa spui, atat de vehement cum o faceti voi, ca Dumnezeu prefera celibatarii, e o mizerie preluata aiurea de la pavel si de la augustin, dar cei doi nu au spus niciodata asa ceva. primul s-a adresat clerului si a scris ca el crede ca e mai bine ca el, al doilea, dupa ce si-a parasit femeile si copilul, a inceput sa urasca omul si umanitatea si a ajuns sa scrie ce a scris.

Sfantul Pavel spune de toti oamenii, nu de clerici. In plus ti s-au mai dat niste citate, dar preferi sa crezi doar ce vrei tu. Eu nu ii inteleg pe cei ce nu stiu despre ce vorbesc si cred ca ei stiu cel mai bine. Tu esti genul de persoana care se duce la intrunirea chirurgilor si, desi nu stie aproape nimic despre chirurgie, se cearta cu aia ca el stie mai bine si toti sunt prosti. Nu e mandrie asta?

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:33:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.