![]() |
Nu inteleg de ce o discutie poate degenera in afronturile aduse aici.Mai ales din partea celor care-si spun crestini.Un ateu in general are impresia ca este putin mai destept decat un credincios si de obicei are un vocabular bogat si intra pe un asemenea forum cu lectia invatata dinainte asa ca nu aveti cum sa-i raspundeti eficient cu atat mai putin sa-l convingeti.Vocabularul jignitor nu face decat sa le confirme ideile.Pentru Dumitru 73:dovezile palpabile sunt milioanele de oameni care au asistat la minuni si nu ma refer aici l;a icoane plangatoare sau lemne din care curge mir.Ma refer la acele minuni care nu au putut fi explicate de nimeni sau daca au fost explicate au avut un lung sir de daca.....si conjuncturi..Ma refer la zecile de mii de martiri care printe altele au murit si pentru ca tu sa ai un trai mai bun,ce i-a motivat pe ei?o himera?ma indoiesc.Simtul evolutiv?protejarea speciei?Insusi sistemul moral modern este profund inradacinat in cultura crestina..a aparut pur si simplu?sau a evoluat?Cred ca biblia nu minte,mai degraba nu intelegem noi exact ce vrea sa spuna pe alocuri si referitor la om,privita intr-un anume fel nu cred ca se contrazice cu teoria evolutiei de loc..dar in fine..ma intristeaza ca pe un forum crestin se ajunge la cuvinte de genul "zat" "mai lasati-ma ca mirositi" si multe altele.pacat...:(
|
Marturiile oamenilor nu sunt dovezi palpabile. Memoria ne joaca feste in multe feluri si mai ales atunci cand o ajutam si noi.
Ce te faci cu minunile facute de fenomene care ulterior s-au dovedit cat se poate de naturale? Sau minuni produse de moaste de animale cum am vazut la stiri acu ceva timp? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De ce privesti totul doar cu un ochi? Deschide-l si pe celalat. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu ai inteles. Eu am crezut candva. Si am crezut cu tarie. Iti spun sincer, daca vreau, iti pot da mai multe argumente in favoarea existentei lui Dumnezeu decat vad ca poti sa dai tu si multi altii de pe aici. Eu nu sunt un simplu ateu (de altfel ma feresc sa-mi pun aceasta eticheta, prefer sa spun ca sunt necredincios), ci unul care a crezut. Imi spunea o data un parinte, ca este mult mai usor sa aduci pe calea credintei pe unul care a fost toata viata necredincios, decat pe unul care a crezut candva. Oare de ce? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Foarte bine. Trebuie sa ne luptam pentru credintele noastre. Si eu m-am batut in clasa 1 cu un coleg de clasa care afirmase ca nu exista Mos Craciun. |
Citat:
Sincer, imi pare rau sa aud ca ai crezut si nu mai crezi. Acest mesaj imi demonstreaza ca nu ai crezut cat si cum trebuie. Faptul ca tu nu mai crezi, nu e o dovada pentru a afirma ca Dumnezeu nu exista, ci o dovada ca nu L-ai cautat cu adevarat. L-ai fi intalnit. Din momentul in care Il simti pe Dumnezeu, nu-L mai poti parasi pentru nimic. |
Citat:
|
Citat:
Poate un preot sa stie mai bine |
Citat:
Preferati sa ne vorbiti de rau doar intre voi? Nu trebuie sa ne aparam si noi? Daca se doreste a fi un forum strict ortodox, ar fi trebuit sa fiu intrebat la inceput, cand mi-am facut contul. Daca nu ne doreste nimeni, de ce subiectele pe care scriem noi sunt printre cele mai citite si comentate? Vreti sa ne dati afara? Nu am nimic impotriva. Ramaneti voi si laudati-va credinta unul altuia. Spuneti-va unul altuia cat sunteti de buni si credinciosi. Ramaneti voi si spuneti-va unul altuia cat de rai sunt ateii, cum nu pot ei sa iubeasca si sa faca fapte bune, de care voi sunteti plini pana la urechi. Vorbiti intre voi despre smerenie, despre fapte bune, despre cum sa-ti ajuti aproapele, despre cum a plecat Pastorul cel bun sa-si caute oita cea ratacita, etc. Imi cer scuze, dar m-am enervat putin. Daca am sarit calul as ruga admin-ul sa ma avertizeze inainte de a-mi inchide contul, ma pot controla :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Altfel, compari mere cu pere. |
Mtcrysty17, i-ai spus omului ca apa este ferita de stricaciune pentru ca a fost sfintita. E de ajuns. E irelevant sa discutam despre busuioc.
|
Citat:
Referitor la miile de martori ale unor minuni foarte vizibile, gen Sfanta Lumina, intoarcerea Iordanului de Boboteaza, norul de pe Tabor de la Schimbarea la fata, etc, De cel putin 20 de ani omul obisnuit are acces la mijloace tehnice pentru a surprinde si inregistra miscarea. A fost pelicula de celuloid, apoi banda magnetica, iar acum diverse medii de stocare digitala. La fiecare din "minunile" mai sus amintite, participa mii de oameni in fiecare an. Ar fi trebuit sa existe multime de inregistrari cu fiecare din acestea, in fiecare an. Ori ce constatam. Ca ni se arata acelasi filmulet cu intoarcerea Iordanului, foarte prost calitativ, in care se vede clar ca filmarea este selectiva, doar inducandu-se senzatia ca aceasta intorcere chiar are loc. Despre Sfanta Lumina la fel, iar despre norul de pe Tabor nu exista nimic. Tu daca te-ai duce acolo, nu scoti macar telefonul sa faci un clip cat de mic? De ce nu exista mai multe inregistrari? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Iti aduci aminte? L-a aratat pe toate televiziunile, zila la rand. |
Citat:
|
Citat:
Nu stiu daca am crezut cum si cat trebuie. Dar stiu ca am crezut cu tarie, am citit mult, etc. "ci o dovada ca nu L-ai cautat cu adevarat. L-ai fi intalnit." - dupa tine ce crezi ca am facut? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De parca Dumnezeu s-ar adresa doar unei elite superioare si daca nu ai ajuns sa dobandesti anumite subtilitati, gata, afara. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ai vazut vreodata un astfel de cadavru? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:02:36. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.