Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Este pacat sa ascultam Rock? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8041)

Scotianul 14.05.2010 14:59:29

Double post..sorry

Citat:

În prealabil postat de Scotianul (Post 247998)
@Colaps>in primul rand multumesc pt raspuns.Pina la urma fiecare trebuie sa judece cu atentie ce asculta.Poate sunt subiectiv(offtopic raportat la intrebarea cu jazz-ul dar ontopic fata de thread) pt ca am ascultat-o mereu cu placere pe Janis Joplin.Janis,ca si Jimmy(Hendrix)sau Jim(Morrison)a terminat-o prost.,,Too much wine and too much song, / wonder how I get along. / Goodbye, Papa, it's hard to die / when all the birds are singing in the sky," ca sa parafrazez celebrele versuri din ,,Seasons in the Sun".

Janis a ,,ars" repede precum toata generatia ei.Perioada hippy este greu de analizat la modul pragmatic la fel cum Woodstock ramine irepetabil.Insa,cand ma gindesc la finalul trist al lui Janis,imi vine mereu in minte un vers din ,,Me&Bobby McGee”>,, Freedom is just another word for nothing left to lose”.Cam asta ar fi si chintesenta acelei perioade si poate si epitaful pentru Janis.Cat despre Jim>am vizitat mormantul sau din cimitirul Pere Lachaise.Cand am ajuns era un grup de hippy danezi care cantau versurile din ,,The End".

La alti oameni le vin in minte,in mod constant, rugaciuni si ganduri crestine.Ii admir pentru asta si poate ca este o cale la care ar trebui toti sa meditam pina sa spunem,precum Jim Morrison:

,,This is the end, beautiful friend
This is the end, my only friend
The end

Fara legatura dar o veste buna
http://www.classicalbrits.co.uk/news...awards-2010-wi

cradleof 14.05.2010 15:12:18

mda

Am avut curiozitatea sa citesc aproape toate postarile si este pentru prima data (dupa mult timp) cand am ramas uimit si chiar putin speriat de ce am citit aici

Practic- in decursul anilor am fost la zeci de concerte si festivaluri de metel extrem(heavy,black,death,grindcore,hardcore,white metal,metal crestin-exista si asa ceva - trupa GOD - din Iasi de ex. ,gothic,dark metal,hard rock,punk,speed-metal,trash metal .......etc) si cititi cu mare atentie: nu am vazut nici macar un satanist

Stati ca babele la poarta pe ulita si va dati de ceasul mortii pentru ceva ce nu cunoasteti si nici nu ati avut macar bunul simt sa cunoasteti.Bunul simt inseamna de fapt :perceperea reala a realitatilor si nu norme de buna purtare cum se crede in popor

Ceea ce exista sunt problemele psihice si lipsa de discernamant ale unor semeni de-ai nostrii

colaps 14.05.2010 15:25:02

Citat:

În prealabil postat de cradleof (Post 248018)
Am avut curiozitatea sa citesc aproape toate postarile si este pentru prima data (dupa mult timp) cand am ramas uimit si chiar putin speriat de ce am citit aici

Practic- in decursul anilor am fost la zeci de concerte si festivaluri de metel extrem(heavy,black,death,grindcore,hardcore,white metal,metal crestin-exista si asa ceva - trupa GOD - din Iasi de ex. ,gothic,dark metal,hard rock,punk,speed-metal,trash metal .......etc) si cititi cu mare atentie: nu am vazut nici macar un satanist

Stati ca babele la poarta pe ulita si va dati de ceasul mortii pentru ceva ce nu cunoasteti si nici nu ati avut macar bunul simt sa cunoasteti.Bunul simt inseamna de fapt :perceperea reala a realitatilor si nu norme de buna purtare cum se crede in popor

Ceea ce exista sunt problemele psihice si lipsa de discernamant ale unor semeni de-ai nostrii

Dom'le, mie nu-mi pasa daca membrii unei trupe sunt sau nu satanisit. Nu asta conteaza.
Insa conteaza enorm continutul pe care acestia il transmit ascultatorilor. Satanist sau nu, tot sunt vinovati daca promoveaza, prin muzica lor, comportamentul degradat.

Poti sa fii cel mai credincios din lume, atata timp cat te duci pe scena si le canti tinerilor despre sex, droguri, alcool sau mai rau, atunci nu esti privit cu ochi buni de Dumnezeu.

Iar despre trupa aia despre care vorbesti, GOD, mi se pare o mare adunatura de farisei. Daca erau crestini, atunci stiau sa nu ia numele Domnului in desert. Cine stie, poate s-au gandit la numele asta sa-i faca pe fani sa strige si sa urle "God" in timpul concertelor, crezand ca asta ii va aduce mai aproape de Dumnezeu... sau ceva de genul acesta.

Insa, degeaba strigi un lucru (God), daca te gandesti la altul (la trupa).

Aici mai putin conteaza cantaretii si modul lor de viata, ci mai mult versurile. O fi ala un functionar amarat la o banca in viata lui normala, dar daca in timpul liber canta "satan is my master" ce poti crede despr el ?

cradleof 14.05.2010 15:45:37

mda

nu vorbeam de trupe

vorbeam de audienta- rockerasi,rockeri batrani sau ce or mai fi fost pe acolo

daca stiti un satanist in tara asta,si eu am fost in mediul lor(dupa cum spuneti voi) sa mi-l aratati si mie sa stau de vorba cu el

colaps 14.05.2010 17:05:13

Citat:

În prealabil postat de cradleof (Post 248035)
nu vorbeam de trupe

vorbeam de audienta- rockerasi,rockeri batrani sau ce or mai fi fost pe acolo

daca stiti un satanist in tara asta,si eu am fost in mediul lor(dupa cum spuneti voi) sa mi-l aratati si mie sa stau de vorba cu el

Audienta, cine stie ...

Satanistii adevarati nu cred ca stau pe la concerte sau asculta muzica, n-au timp de asta. Ei
trebuie sa ascuta zi si noapte pumnalul de sacrificiu sa taie cat mai multe gaini sa nu se infurie al viclean si sa le faca o vizita pe neasteptate :)

Ce conteaza asta ... Oamenii astia alcatuiesc un procentaj scazut. Insa problema este ca toti tinerii care asculta black metal, death metal, sunt spalati pe creier sa creada ca violenta, perversiunile sexuale, si toate pacatele grave ale omenirii sunt firesti. Sunt n si n cazuri in care 'fanii' faceau ce li se spunea in versurile melodiilor pe care le ascultau.

Canta nenorocitul ala de la microfon despre suicid, te trezeai cu cativa spanzurati a doua zi. Vorbea asta in hule fata de biserica, te trezeai cu simboluri sfinte batjocorite etc.

Putin imi pasa mie ce fac ei in timpul lor liber (cei din trupa, cei din audienta), pot sa se inchine si lui Chupacabra ca tot nu mi-ar pasa.

Dar sa aiba tupeul sa cante in halul acesta oamenilor de rand, carora le si intuneca cugetul? O porcarie ce sa mai...

Daca tii neaparat, asculti piesele rock care nu au versuri pacatose si care nu iti influenteaza viata in mod negativ. Simplu.

cradleof 14.05.2010 18:11:34

Daca satanistii adevarati nu stau la concertele rock atunci am ajuns la o concluzie

Si de fapt este ceea ce vroiam sa va explic

Si sa va mai spun un secret: rockul extrem prezinta raul celorlati (razboi,foamete,suicid,poluare..etc)....documentat i-va.

Nenorocitul ala care canta de suicid si ulterior se sinucid rockerasii de liceu SUNT BASME DE OTV

spre ex; MEGADETH - este o trupa care ataca clasa politica si stiintifica care a conceput bomba atomica( raul suprem)

Cautati raul acolo unde nu exista...ce ar fi sa-l cautati mai aproape...sa va apropiati putin de oglinda

Jane Says 14.05.2010 18:12:19

Citat:

În prealabil postat de cradleof (Post 248115)
Daca satanistii adevarati nu stau la concertele rock atunci am ajuns la o concluzie

Si de fapt este ceea ce vroiam sa va explic

Si sa va mai spun un secret: rockul extrem prezinta raul celorlati (razboi,foamete,suicid,poluare..etc)....documentat i-va.

Nenorocitul ala care canta de suicid si ulterior se sinucid rockerasii de liceu SUNT BASME DE OTV

spre ex; MEGADETH - este o trupa care ataca clasa politica si stiintifica care a conceput bomba atomica( raul suprem)

Cautati raul acolo unde nu exista...ce ar fi sa-l cautati mai aproape...sa va apropiati putin de oglinda

Chiar asa, ce-ar fi? :)

cradleof 14.05.2010 18:17:32

:)

Chiar asa

Ne apropie toti de oglinda si lasam rock-ul in pace

Jane Says 14.05.2010 18:19:48

Citat:

În prealabil postat de cradleof (Post 248122)
Chiar asa

Ne apropie toti de oglinda si lasam rock-ul in pace

Nu, nu, inclusiv noi astia carora ne place rockul :) Si care eventual il cantam.Toti cu mic cu mare la oglinda :)

cradleof 14.05.2010 18:25:31

da,da da

la toti ma refeream

sa lasam pietrele jos

colaps 15.05.2010 10:23:20

Eu cred ca articolul asta poate clarifica multe probleme: http://saccsiv.wordpress.com/2010/05...iunie-romexpo/

razvan_andrei 15.05.2010 16:04:12

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 248318)
Eu cred ca articolul asta poate clarifica multe probleme: http://saccsiv.wordpress.com/2010/05...iunie-romexpo/

Da dom'le, sunt satanisti. Toti care asculta rock sunt satanisti. Niciodata nu vom ajunge pe drumul cel bun pt ca ascultam melodii in care apar cuvintele 'satan', 'hell', 'death' etc Suntem rai si fara suflet. Suntem anarhisti. Suntem nihilisti. Suntem pleava poporului. Nu exista nimic bun in noi. Acum ne lasati in pace? Sunteti multumiti? Romania e plina de oameni ale caror principii sunt 'forma fara fond'. Daca nu reusiti sa vedeti dincolo de aparente, nu am pretentia sa intelegeti. Ascult rock. Rockul imi arata ca sunt liber, ca am constiinta libera. Atata timp cat stiu acest lucru pot sa gandesc limpede, sa am o viziune larga asupra a ceea ce se intampla in jurul meu. Si inainte sa termin o sa scriu un refren dintr-o melodie rock(bineinteles ca mesajul e de la satan, ca doar rockul e satanist):

'Open your eyes, open your mind
proud like a god don't pretend to be blind,
trapped in yourself, break out instead,
beat the machine that works in your head'

http://www.youtube.com/watch?v=Yry2X-oObds

P.S.: si acum sa vina criticii si judecatorii!

penticostalulmantuibil 15.05.2010 16:47:32

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 248383)
Niciodata nu vom ajunge pe drumul cel bun pt ca ascultam melodii in care apar cuvintele 'satan', 'hell', 'death' etc

Nu cred ca muzica rock este satanista din pricina melodiei, dar cred ca declaratiile facute in muzica rock o fac sa fie satanista. Dar aceasta este valabil pentru orice tip de muzica.

Problema nu e ca in melodii apar cuvintele satan, iad sau moarte. Aceste cuvinte apar si in Biblie.

Este insa foarte important ce mesaj se transmite.
Din pacate in muzica rock se transmit si urmatoarele mesaje sataniste:

Bucura-te daca esti pe drumul catre Iad!
Haideti sa ne inchinam lui Satan!

Deci nu e vorba de cuvintele iad si satan ci de contextul lor. Iar contextul face ca mesajul sa fie satanist. Iar mesajul satanist ma indreptateste sa afirm ca o parte din muzica rock este satanista.

Daca ascultam mereu astfel de melodii in care apar mesaje sataniste, da, nu vom ajunge pe drumul cel bun niciodata.

colaps 15.05.2010 17:01:55

Evident. Va puteti imagina o pearsoana care asculta asemenea melodii si sa fie crestina in acelasi timp?

Ganditi-va la putin la tipul asta de om. La miezul noptii isi trage castile peste urechi si isi baga Metallica, Slayer, AC/DC si fredoneaza o data cu melodia "Yeah! Satan! Wohoo! Kill kill kill! Die motherfu**er! Hell's Bells, I'm going to Hell Wooo!". Apoi i se face somn si cum e crestin si nu poate sa se culce fara o rugaciune incepe "Doamne Dumnezeule, Tu Cela ce esti cel mai Sfant, miluieste-ma pe mine, Maica Domnului, ajuta-ma si pe mine..."

Biserica ne invata ca nu putem sluji la doi stapani, mai ales daca ei se afla in antiteza. Asa ca, spuneti-mi: Cum va puteti imagina voi un rocker adevarat care sa fie si crestin adevarat in acelasi timp?

Aceste doua lucruri sunt incompatibile.

vasalie 15.05.2010 17:28:30

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 248408)
Nu cred ca muzica rock este satanista din pricina melodiei,

Si melodia are efectele ei (uneori chiar foarte pronuntate). Gasesti aici (http://musica.crestin.org/) un seminar audio-video foarte interesant despre muzica (melodii) si efectele ei.

colaps 15.05.2010 17:59:15

Va invit sa cititi si:

1. http://saccsiv.wordpress.com/2010/02...si-crestinism/

2. http://saccsiv.wordpress.com/2009/04...tari-necesare/

razvan_andrei 15.05.2010 18:12:49

Multe dintre versurile in care se vorbeste despre satana si iad sunt 'just for entertainment'. Dintotdeauna oamenii au fost atrasi de ocultism. Iar asta nu numai in muzica. Alte versuri care par mai 'negre' au un subtext ce face referire la zilele in care traim, la cei care ne conduc, la cei care ne manipuleaza, la societate. Daca ar fi sa cenzuram dupa cum spune Biserica, multe melodii, multe opere de arta, multe opere literare ar trebui interzise. Sad but true...

Daca omul care asculta acest gen de muzica sau care citeste carti interzise este inteligent, nu va fi influentat sub nicio forma nici de muzica, nici de ceea ce sustin scriitorii. Un om inteligent nu-si contruieste principiile vietii in functie de ceea ce citeste intr-o carte, sau ce aude intr-o melodie, ci isi regaseste felul lui de-a fi intr-o anumita scriere sau intr-un anumit gen de muzica.

Iar oamenii care asculta orbeste de tot ce spune Biserica, litera cu litera, cuvant cu cuvant, fara sa gandeasca putin, fara sa analizeze, fara sa-si puna un semn de intrebare, imi pare rau sa spun insa sunt putin ingusti la minte.

colaps 15.05.2010 18:21:30

Citat:

În prealabil postat de razvan_andrei (Post 248454)
Multe dintre versurile in care se vorbeste despre satana si iad sunt 'just for entertainment'. Dintotdeauna oamenii au fost atrasi de ocultism. Iar asta nu numai in muzica. Alte versuri care par mai 'negre' au un subtext ce face referire la zilele in care traim, la cei care ne conduc, la cei care ne manipuleaza, la societate. Daca ar fi sa cenzuram dupa cum spune Biserica, multe melodii, multe opere de arta, multe opere literare ar trebui interzise. Sad but true...

Daca omul care asculta acest gen de muzica sau care citeste carti interzise este inteligent, nu va fi influentat sub nicio forma nici de muzica, nici de ceea ce sustin scriitorii. Un om inteligent nu-si contruieste principiile vietii in functie de ceea ce citeste intr-o carte, sau ce aude intr-o melodie, ci isi regaseste felul lui de-a fi intr-o anumita scriere sau intr-un anumit gen de muzica.

Iar oamenii care asculta orbeste de tot ce spune Biserica, litera cu litera, cuvant cu cuvant, fara sa gandeasca putin, fara sa analizeze, fara sa-si puna un semn de intrebare, imi pare rau sa spun insa sunt putin ingusti la minte.

Doar de distractie? Adica tu cand tu pupi o icoana sau zici un Tatal Nostru, o faci 'just for entertainment'?

Foarte bine daca ar cenzura toate porcariile (din toate genurile) ce au o simbolistica ascunsa ori versuri satanice / pacatoase. Adica e doar de distractie ca spune ala de la microfon ca tu te duci in iad sau ca e bine sa te inchini lu dracu?
Pai tu crezi ca iadul e o gluma? Tu crezi ca atunci cand vine Antihrist tu o sa zici "lasa-l in pace, ca vine doar pentru distractie"?

Sper ca atunci cand zici "biserica", te referi la toti cei crestini, caci noi alcatuim biserica, nu doar clerul sau preotul. Pai atunci, cum poti sa mai scrii ca esti Ortodox si in acelasi timp sa zici ca nu-i bine sa cenzurezi melodiile astea etc.

Pai prin muzica si prin toate pierzaniile astea isi pierde omul de rand credinta, valorile morale si efectiv nadejdea in viata. Ce sa mai crezi cand fiu-tu asculta versuri legate de sinucidere sau alte porcarii? Sau cand vezi 50.000 de oameni cum tipa de bucurie cand se canta despre viol.

Din pacate, nu tot omul e inteligent, si poate fi ratacit usor de cei din jur. Daca-i atras de ocultism, asta nu inseamna ca trebuie sa profiti de el si sa-i bagi in traista toate prostiile si ratacirile?

Radu32 15.05.2010 18:25:44

Citat:

În prealabil postat de redandrei90 (Post 197820)
Un fost prof de religie ne-a spus ca este pacat sa ascultam rock si o sa ajungem in iad. Ne spunea ca ar fi folosite cuvinte satanice intoarse pe dos nu stiu cum. Problema este ca mie imi place rockul, aproape numai rockul (nu ce dur sa imi sparg urechile), si nu vad care ar fi problema... este doar un gen de muzica... eu cred ca ar trebui blamate mai mult manelele care implica bani femei masini smecherie si mai stiu eu ce ... Voi ce ziceti?:D mai sunt amatori de muzica rock pe aici? :D

cand aream adloescent eram metalist inrait, ascultam orice formatie dura, de la thrash la speed, la doom,si death-metal ! Umblam prin cimitir cu un alt prieten, imbracti in haine negre, pentru a fi in ton cu formatiile noastre preferate !
Totusi, nu ascultam muzica satanista,si respingeam acele formatii,insa in iuresul muzicii, aproape nu mai puteam face totdeauna diferenta !
Muzica metalica, are o mare incarcatura negativa,insa ea este totodata o muzica ce vine din sufletul omului, o muzica sincera ,si care-l face pe om sa se gandeasca ca e trecator pe pamant,si sa aiba o atitudine smerita !
asta,desigur, daca n ucummva da in satanism, atunci e o muzica scelerata, pacatoasa, de care trebuie sa se fereasca orice om !
Eu as zice ca ,rockul cu problemele lui este o muzica a adolescentei(care si ea e cu probleme),dincolo de aceasta varsta, eu cred ca omul adult nu mai trebuie sa asculte aceasta muzica !
La fel si eu, cum am trecut de adolescenta ,nu m-am mai simtit atras de aceasta muzica !
Fiecare varsta are muzica sa !

colaps 15.05.2010 18:33:03

Citat:

În prealabil postat de Radu32 (Post 248466)
Muzica metalica, are o mare incarcatura negativa,insa ea este totodata o muzica ce vine din sufletul omului, o muzica sincera ,si care-l face pe om sa se gandeasca ca e trecator pe pamant,si sa aiba o atitudine smerita !

Muzica sincera, eh?

Metallica - Die Die My Darling:

"Die, die, die my darling
Don't utter a single word
Die, die, die my darling
Shut your pretty mouth

I'll be seeing you again
I'll be seeing you in hell

Don't cry to me oh baby
Die, die, die my darling
Don't cry to me oh baby
Die, die, die my darling
Die, die, die my darling
Die, die, die my darling

Die, die, die, die, die, die...."

Asta iti da tie o atitudine smerita?

Metallica - Mercyful Fate:

"Listen (listen, listen), yeah
I'm a corpse, I'm a corpse
I'm a corpse without soul
Satan (Satan, Satan), yeah
He's taken, he's taken
He's taken his toll, he took it on me

I (I, I), yeah
I'm trapped, I'm trapped
I'm trapped in his spell
Tonight (tonight, tonight), yeah
I'm going, I'm going
I'm going to Hell, inside his spell"

Cum poti omule sa crezi ca muzica asta tampita iti da tie o atitudine smerita? Asta-i muzica sincera? Poate prin 'sincer' te referi la faptul ca dracu din solist e sincer atunci cand canta...

razvan_andrei 15.05.2010 19:17:58

Citat:

În prealabil postat de colaps (Post 248460)
Doar de distractie? Adica tu cand tu pupi o icoana sau zici un Tatal Nostru, o faci 'just for entertainment'?

Foarte bine daca ar cenzura toate porcariile (din toate genurile) ce au o simbolistica ascunsa ori versuri satanice / pacatoase. Adica e doar de distractie ca spune ala de la microfon ca tu te duci in iad sau ca e bine sa te inchini lu dracu?
Pai tu crezi ca iadul e o gluma? Tu crezi ca atunci cand vine Antihrist tu o sa zici "lasa-l in pace, ca vine doar pentru distractie"?

Sper ca atunci cand zici "biserica", te referi la toti cei crestini, caci noi alcatuim biserica, nu doar clerul sau preotul. Pai atunci, cum poti sa mai scrii ca esti Ortodox si in acelasi timp sa zici ca nu-i bine sa cenzurezi melodiile astea etc.

Pai prin muzica si prin toate pierzaniile astea isi pierde omul de rand credinta, valorile morale si efectiv nadejdea in viata. Ce sa mai crezi cand fiu-tu asculta versuri legate de sinucidere sau alte porcarii? Sau cand vezi 50.000 de oameni cum tipa de bucurie cand se canta despre viol.

Din pacate, nu tot omul e inteligent, si poate fi ratacit usor de cei din jur. Daca-i atras de ocultism, asta nu inseamna ca trebuie sa profiti de el si sa-i bagi in traista toate prostiile si ratacirile?

Nu era vorba de mine. Si da, ei fac asta pt a atrage publicul si a scoate bani mai multi, asa cum face si guta cu 'sa moara dusmanii mei'. Oamenii sunt profitori. Uita-te si la cei care ne conduc. De pe carca noastra isi scot banii. Stii f bine ca am dreptate.

Depinde ce educatie ii dai copilului tau. Pe mine parintii m-au invatat sa fiu cinstit si bun cu ceilalti, sa-i ajut si sa las de la mine. Pot sa aud orice in jurul meu, nimic nu ma va face sa ma abat de la principiile mele de viata. Nu sunt usa de biserica, recunosc, insa nu sunt om rau, nu doresc rau nimanui si sper ca toti sa fie bine in viata asta.

Sustin in continuare ca nu trebuie cenzurate. Omul trebuie sa aleaga ce e bine si ce e rau. Crezi ca daca n-ar exista astea un om slab in credinta nu o va lua pe un drum gresit? O va lua, mai devreme sau mai tarziu. Vrei sa ajungem iar la Inchizitie? Daca un om intelege, inainte de toate, ce inseamna bine si ce inseamna rau, ce inseamna iubire si ce inseamna ura, nimic nu-l va putea opri in a alege ce crede el ca trebuie sa aleaga. Iar pt a intelege aceste lucruri trebuie sa fii educat in primul si in primul rand in spiritul adevarului si al iubirii. Apoi nimic nu te va putea abate de la drumul corect, pt ca iti vei da seama ca n-ai nimic de castigat daca faci rau sau daca urasti.

Melodia 'Die, die, my darling' nu e compusa de Metallica, ci e un cover dupa melodia celor de la Misfits. De asemeni, si 'Mercyful fate' este tot un cover. Toate melodiile de pe albumele Garage Inc. 1 si 2 sunt coveruri. Deci niciuna nu e compusa de Metallica.
Am o intrebare: ai vazut videoclipul 'One' de la Metallica? Ai vazut despre ce e vorba acolo? Ca se vorbeste despre razboi? Despre cum distruge el oamenii? Despre cum provoaca suferinta?

SebastianD 15.05.2010 22:13:46

Oameni buni... de cate ori sa mai repet , ascultati o melodie, ascultati cat rock vreti , ATAT TIMP CAT NU VA SCHIMBA NU ARE NICI CEA MAI MICA IMPORTANTA . trebuie sa invatam cum sa ne iubim aproapele si sa fim in buna randuiala cu Biserica ,nu sa facem din tantar armasar ca eu ascult o melodie rock... cine vrea asculta cine nu la fel . Incetati sa mai judecati...

NU MAI ASOCIATI TOATA MUZICA ROCK CU SATANISMUL,SINUCIDEREA SI ALTE TAMPENII !

Jane Says 15.05.2010 22:17:09

Citat:

În prealabil postat de SebastianD (Post 248646)
Oameni buni... de cate ori sa mai repet , ascultati o melodie, ascultati cat rock vreti , ATAT TIMP CAT NU VA SCHIMBA NU ARE NICI CEA MAI MICA IMPORTANTA . trebuie sa invatam cum sa ne iubim aproapele si sa fim in buna randuiala cu Biserica ,nu sa facem din tantar armasar ca eu ascult o melodie rock... cine vrea asculta cine nu la fel . Incetati sa mai judecati...

Si daca spun ca desi imi place rockul (ca imi place) observ ca are asupra starii mele o influenta nefasta (nu-mi mai arde de Dumnezeu si de restul, nu zic ca imi vine sa dau in cap, nicidecum, dar ma prinde foarte puternic in mrejele momentului si incantarii de sine, ma imboldeste sa iau atitudine cumva), inseamna ca judec sau nu?
Si daca da, pe cine? :)

Rodica50 15.05.2010 22:54:03

Cu toata sinceritatea va spun ca nu-mi place aceasta muzica- de fapt nu ascult asa ceva. Nici atitudinea artistilor nu-mi place. Cu siguranta nu are legatura cu Dumnezeu.

SebastianD 16.05.2010 12:49:42

Citat:

În prealabil postat de Jane Says (Post 248651)
Si daca spun ca desi imi place rockul (ca imi place) observ ca are asupra starii mele o influenta nefasta (nu-mi mai arde de Dumnezeu si de restul, nu zic ca imi vine sa dau in cap, nicidecum, dar ma prinde foarte puternic in mrejele momentului si incantarii de sine, ma imboldeste sa iau atitudine cumva), inseamna ca judec sau nu?
Si daca da, pe cine? :)

pai tu ce zici , asculti muzica , asculti ptr tine . ok , pana aici toate bune , hai sa mai repetam odata , asculti muzica rock si o asculti ptr tine . pe cine judeci ?
important sa nu judeci , nu iti place ? nu asculti .

jefferson 16.05.2010 13:18:39

azi e AC/DC . marfa

glykys 16.05.2010 13:26:08

Citat:

În prealabil postat de jefferson (Post 248807)
azi e AC/DC . marfa

Iar duminica dimineata e slujba la biserica. Si mai marfa! ;)

jefferson 16.05.2010 13:31:38

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 248809)
Iar duminica dimineata e slujba la biserica. Si mai marfa! ;)

slujba s-a terminat deja, prietene

colaps 16.05.2010 13:43:10

Dimineata in smerenie si rugaciune, si seara in destrabalari si idolatrie.

Vai, vai ...

penticostalulmantuibil 16.05.2010 13:51:12

Citat:

În prealabil postat de jefferson (Post 248807)
azi e AC/DC . marfa...

...alterata, cu viermi. Poooftiti, va rugam :)))

glykys 16.05.2010 13:53:40

Citat:

În prealabil postat de jefferson (Post 248811)
slujba s-a terminat deja, prietene

Nu stiu daca ai fost, prietene, la slujba. Eu cred ca daca ai fi mers, nu ai mai avut nevoie de nici un concert AC DC. La slujba nu te intreaba nimeni de bilet, nu urla nimeni ca apucatul in jurul tau si, ce-i mai important, te intalnesti cu Hristos.

Scotianul 16.05.2010 20:47:40

Ecuatia artei la superlativ:Fantezie pe gheata

http://www.youtube.com/watch?v=UWZtD7IUNr4

Edvin Marton foloseste o vioara Stradivarius.

colaps 16.05.2010 21:17:31

Mi se pare de o nerusinare foarte mare sa cante AC/DC blasfemiile lor chiar in Sfanta Duminica!

arwein 16.05.2010 21:27:13

Stau in Balta Alba si aud concertul AC/DC! Live din balcon!!!

ioanachild 17.05.2010 11:12:49

In primul rand, invatati fratilor sa faceti diferenta dintre rock si metal.
Rock-ul este un gen de muzica, iar metal-ul alt gen, cu toate ca metal-ul isi are radacinile in Hard Rock
Metal-ul se imparte in mai multe subgenuri:
Black Metal - Acesta se mai numeste in mare parte si Rock satanist.
Black Metal-ul a evoluat din Trash metal.
Versurile sunt despre ritualuri sataniste
Influența acestora se remarcă cel mai bine la nivelul imaginii satanice sau păgâne și al versurilor anticreștine sau cu tentă ocultă.

Death metal`ul este genul de metal in care se vorbeste amanuntit despre mutilare, disectia corpului.

Vocea este foarte joasă, asemănătoare Urii sau vocii muribunde (așa numitul death grunt). Acest tip de voce se obține prin distorsionarea sunetelor la nivelul gâtului, spre deosebire de cântatul tradițional, care nu încurajează folosirea acestei tehnici. Jurnalistul Chad Bowar sesizează că, din cauza asemănării sale cu „urlete neinteligibile”, acest stil mai este denumit și „voce Cookie monster”.

Ritmul este abrupt, în general chitară și tobe foarte rapide și complexe, iar versurile abordează teme nihiliste, de regulă folosind metafore sinistre sau morbide pentru a ilustra concepte vaste. Focalizarea pe efemeritatea existenței și caracterul extrem al muzicii au inspirat numele genului. În majoritatea cazurilor, vorbesc despre diferite tipuri de violențǎ, dar se pot extinde si la anumite teme sataniste (tipul creștin), criticǎ adusa religiei, ocultismul, misticismul, și/ori comentarii sociale, politice. Deși tema violenței poate fi întalnitǎ si in alte genuri, în death metal se elaboreazǎ aceste scene la potențial maxim, printre care: mutilarea, disecția, tortura, violul și necrofilia.

Deci din cele prezentate mai sus reiese faptul ca este o MARE diferenta intre Rock si Metal.
Mai precis intre Rock si Black & Death metal.

colaps 17.05.2010 11:27:58

Citat:

În prealabil postat de ioanachild (Post 249142)
Deci din cele prezentate mai sus reiese faptul ca este o MARE diferenta intre Rock si Metal.
Mai precis intre Rock si Black & Death metal.

Si Beatles au fost o trupa rock si indoctrinau foarte subtil pe ascultatori si paganisme.
Ia sa-i ascultam in melodia "My Sweet Lord":

"I really want to know you (hallelujah)
Really want to go with you (hallelujah)
Really want to show you lord (aaah)
That it wont take long, my lord (hallelujah)

Hmm (hallelujah)
My sweet lord (hallelujah)
My, my, lord (hallelujah)

Hm, my lord (hare krishna)
My, my, my lord (hare krishna)
Oh hm, my sweet lord (krishna, krishna)
Oh-uuh-uh (hare hare)

Now, I really want to see you (hare rama)
Really want to be with you (hare rama)
Really want to see you lord (aaah)
But it takes so long, my lord (hallelujah)"

Parca in mod intentionat si-au batut joc de numele Domnului si de cantarea sa Aliluia prin introducerea chemarii pagane "hare krishna".

Sunt draci si in randul lor, si inca cati ...

cradleof 17.05.2010 14:57:48

neata

Intr-o familie:

Strabunucul: Blues
Bunicul; rock and roll
Tatal: Rock
Copilul teribilist: metalul extrem

toti au acelasi sange

Mamele nu apar in acest tablou,ele avand grija de treburile casei

Dintotdeauna lumea a fost violenta si insetata de sange.

In aceasta familie,nimeni nu a avut curajul sa prezinte partea intunecata a rasei umane cu exceptia fiului teribilist;...exact....metalul extrem

Trebuie sa nu ignorati un lucru: familia aceasta nu a facut razboaiele si chiar a ajutat la oprirea unuia:e vorba de tatal rock-Vietnam.

Familia aceasta nu e vinovata de niciun abuz al rasei umane: genocid,inchizitie,poluare,aparhaid,bomba atomica si daca sunteti curiosi ce mai poate face rasa asta,copilul metal extrem va explica tot

Asa ca fiti recunoscatori acestei familii

Ea nu a nascut mostrii

Monstrii sunt in alta parte...uitati-va la stiri si o sa vedeti ca familia asta nu apare la ora 5

Nu e pacat sa nu asculti rock dar e o mare pierdere

ioanachild 17.05.2010 16:49:17

Deci in concluzie tot voi aveti dreptate, bine ma.
Ave Satana!

colaps 17.05.2010 16:56:07

Citat:

În prealabil postat de ioanachild (Post 249329)
Ave Satana!

Pun pariu ca ti se pare haios sau copilaros sa vorbesti asa, nu?

ioanachild 17.05.2010 17:02:11

Nu.
Mi se pare foarte logic, nu trebuie sa discriminam oamenii in functie de religia pe care o au.
Pun pariu ca nu ati auzit nici`o data despre droguri, sex si rock`n roll
Si copii vostrii vor avea de suferit dupa urma acestora.Trebuie sa le explicati cu atentie pentru a putea intelege riscurile la care se expun nestiind acestea si ce urmari pot avea, ma refer la sex si la droguri, explicati-le voi, ca sa nu afle de pe strada, pentru ca sunt predispusi la folosirea substantelor halucinogene, stiind riscurile, vor fi mai prudenti.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:14:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.