Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, vinde harul preotiei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6168)

eduardd 07.05.2009 11:41:19

Citat:

În prealabil postat de CosminPopescu (Post 134358)
“Este clar că nu se încearcă să se lovească în oameni, ci în Biserică... În calitate de avocați, apărăm o persoană, dar ca cetățeni, poziția BOR. Se pare că unora nu le place ideea că mai sînt oameni care cred în Dumnezeu, în Paște sau în religie. Este o campanie bine orientată și este clar că este comandată, dar îmi este indiferent dacă în spatele acesteia se află un om politic, un economist sau un mafiot”
...Nu poți să te sesizezi la doar șase ore de la apariția unui articol sau să nu anunți Arhiepiscopia despre începerea urmăririi penale. Cît privește prezentarea video care însoțește articolul, este doar o mixtură, o înscenare. Se vede foarte clar că subtitrarea nu se potrivește în multe locuri cu ceea ce se spune cu adevărat”

Multumim Cosmin pentru trimitere. Sunt nerabdatoare (poate si nitel curioasa, Doamne iarta-ma) sa vad daca vreunul dintre marii duhovnici vor lua atitudine. Si daca da, cum?

scrabble 07.05.2009 16:00:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 134343)
In cazul asta sa fie sanctionata universitatea.
Dar se pare ca in cazul universitatii, se pare ca dovezile nu exista.
Ei au declarat ca nu a fost inregistrat acolo, el nu are nici o dovada ca a fost inregistrat acolo, chestiunea inchisa in ceea ce priveste universitatea.

Eu n-am spus cine trebuie sanctionat sau nu, am oferit doar o explicatie pentru tine cand te-ai intrebat ce cauta Parchetul in investigatie.

dorinastoica14 07.05.2009 19:22:40

Am mai spus și în altă postare și cu riscul de a mă repeta voi mai spune.preotul trebuie să fie un exemplu pentru toți credincioșii cu atât mai mult un înalt ierarh.
Toată lumea știe ce se întâmplă iar a tăcea este considerat un act de smerenie.Părerea mea personală este că legea trebuie să fie aplicată oricui dacă a încâlcat-o indiferent de poziția în care se află.

andreicozia 07.05.2009 19:28:09

...exact, mai ales cind totul este inregistrat pe banda VIDEO_AUDIO

..iar noi oitele ce putem face decit sa behaim neputincioase in dorinta de a ne trimite un pastor mai vrednic...sau sa ne lase pe noi sa-l alegem!!!! asa nestiutori cum suntem...

Serios!, eu as avea imediata incredere in cineva care este nominalizat pentru post de ierarh de Jenica sau Marius!

petry_19 07.05.2009 20:45:49

Trebuie luata atitudine

Citat:

În prealabil postat de geo.nektarios (Post 133737)
[SIZE=4]Fratii mei, oare CAND veti INVATA sa ascundeti GRESELILE APROAPELUI??????? NU VA E TEAMA DE DUMNEZEU CA DACA VETI MURI IN CLIPA IN CARE VETI JUDECA PE APROAPELE VETI FI OSANDITI FARA MILA????[/SIZE]
[SIZE=4]Oare nu stiti ca spune Domnul Hristos ca daca vei ascunde greseala aproapelui tau si El, Hristos, va acoperi greseala Ta???[/SIZE]
[SIZE=4]De ce dar trebuie sa "INVENINATI" lumea cu RAUTATILE VOASTRE???? CE castig aveti din asta???? aratand cu degettul, veti fi aratati!!![/SIZE]
[SIZE=4]Oare nu stiti ca in ce te va afla moartea in aceea te va judeca Hristos????[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Cum dar INDRAZNITI fara RUSINARE a publica greseala unui IERARH????[/SIZE]
[SIZE=4]In loc sa CERETI "SA NE RUGAM PT IPS.TEODOSIE" ii facem cunoscuta greseala ca sa avem subiect de discutie, de barfa, judecata, clevetire, si mai ales MANDRIE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Suntem SUB talpa IADULUI inca de acum, daca NU STIM SA IUBIM PE APROAPELE NOSTRU!!!![/SIZE]
[SIZE=4]Daca TATAL UNUIA DINTRE FRATIILE VOASTRE ar fi acum subiectul de discutie pe forum, v-ar conveni sa vedeti cum e judecat si barfit???? asa e si cu un CONDUCATOR de BISERICA!!! [/SIZE]
[SIZE=4]NU ESTE DREPTATE LA OAMENI, NUMAI LA DUMNEZEU, desi IN OKII NOSTRI VEDEM CUM GRESESTE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]FIE-VA MILA DE SUFLETELE VOASTRE!!!![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Iertati-ma, dar TINETI LA CEEA CE ESTE AL ORTODIXIEI SI AL NOSTRU!!!! [/SIZE]
[SIZE=4]VA rog sa ma iertati de Duritate!!! ASA SUNTEM: JALNICI!!!![/SIZE]

Este clar! Pacatul este foarte grav! Conform conoanelor BOR, IPS Teodosie ar trebui caterisit! Bineinteles ca exista si varianta iertarii, deoarece cu totii pacatuim, si poate mai mult decat IPS Teodosie, dar pentru iertare este nevoie de pocainta. Sf. Ap. Petru a plans cu amar pentru ca s-a lepadat de Hristos...

Ar fi regretabil daca Sf. Sinod va adopta iarasi o pozitie "de ochii presei" asemanatoare cu cea din binecunoscutul "caz Corneanu" cand mitropolitul Banatului a fost iertat pe motiv de "pocainta", in vreme ce declaratiile ulterioare ale "Inaltului Prelat" dovedeau contrariul...

Cu adevarat acestea sunt vremurile din urma, vremurile lepadarii de Hristos.

Greu...grea situatie...nu cu mult timp in urma IPS Teodosie primea ajutoare din partea unei organizatii masonice numite Rotary Club http://www.youtube.com/watch?v=8pwWaokmYqc ...acum apare aceasta problema de simonie...

Pr. Arsenie Boca spunea ca "numai putregaiul va cadea din Biserica Ortodoxa fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu! "

Dumnezeu sa judece! Dar inainte, cred, va judeca Sf. Sinod.

DACA IPS TEODOSIE ISI VA CERE IERTARE IN MOD PUBLIC, IMI VOI CERE SI EU IERTARE PT CE AM SCRIS AICI DESPRE EL!!!

Insa, ma indoiesc ca o va face, asa ca IMI CER IERTARE inca de acum!!! Nadajduiesc ca ceea ce am scris sa fie spre slavirea Adevarului si a Dreptei Credinte!!!

Lavrentiu 08.05.2009 07:49:19

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 134565)
Am mai spus și în altă postare și cu riscul de a mă repeta voi mai spune.preotul trebuie să fie un exemplu pentru toți credincioșii cu atât mai mult un înalt ierarh.
Toată lumea știe ce se întâmplă iar a tăcea este considerat un act de smerenie.Părerea mea personală este că legea trebuie să fie aplicată oricui dacă a încâlcat-o indiferent de poziția în care se află.

Iarta-ma daca te contrazic un pic.
Chestiunile religioase nu ar trebui sa ajunga la parchet, ci in Consistoriu, cum zicea si Pavel, problemele Bisericii trebuie judecate in Biserica.

Si Parchetul nu judeca simonia, ci mita.
Pentru mine simonia mi se pare infinit mai grava decat mita, este vorba de vinderea / cumpararea celor sfinte.

Ma ingrozesc de asemenea si de cei ce se preotesc dand bani. Imi place ca ne luam de episcopi, dar de preotii aceia ce sa mai zicem? Ca Teodosie e unul, dar aceia sunt si mai multi si mai raspanditi si de obicei cu ei avem raporturi directe, cu cei care au cumparat punerea mainilor cum cumpara o haina.

Dumnezeu sa ne ajute, in marea Sa mila!

Lavrentiu 08.05.2009 08:02:40

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 134566)
..iar noi oitele ce putem face decit sa behaim neputincioase in dorinta de a ne trimite un pastor mai vrednic...sau sa ne lase pe noi sa-l alegem!!!! asa nestiutori cum suntem...

Ai dreptate, Andrei!

De altfel pe vremuri asa se preoteau oamenii: comunitatile alegeau un om pe care-l trimiteau la oras - la episcopie - sa-l invete carte si cele bisericesti si sa-l hirotoneasca.

In felul asta lor in parohie nu le venea un strain, ci unul de-al lor care a fost ales de ei sa le slujeasca. Bineinteles, episcopul facea o cercetare duhovniceasca sa nu vina toti nepotrivitii la preotie.

Si la fel cred ca era in perioada apostolica cu episcopii (ca la inceput ei erau singurii slujitori), care erau alesi de obicei din partea locului, de catre apostoli, si apoi de ceilalti episcopi.

La noi mai e si alta problema: sunt foarte foarte foarte putini episcopi raportat la populatie. Prin comparatie, in Biserica Greciei sunt mult mai multi, cum e si normal.
La noi s-au transformat din slujitorii prin excelenta (care slujeau direct oamenilor), in conducatori de mari eparhii (pastori peste zeci, sute de biserici si manastiri). Nu mi se pare o situatie normala, tinand cont ca preotii au fost hirotoniti ca delegati ai episcopilor, tinand locul lor la slujire.

Acum, eu inteleg ca a fost o problema istorica, pana ne-am dobandit autocefalia (ca episcopii romani erau hirotoniti de la Constantinopol), dar cred ca situatia ar trebui reglata, astfel incat episcopii sa fie cat mai apropiati de popor, ca acum sunt departe mult.

Si inca o problema: de obicei episcopii sunt hirotoniti dintre stareti, astfel incat acum staretia e vazuta ca un fel de treapta spre episcopie. Nu e de mirare ca si staretia e atacata acum de acelasi tip de probleme.

Multe probleme bisericesti; nu vad cine ar putea sa le rezolve decat Dumnezeu prin smerenia membrilor Bisericii Sale.

dorinastoica14 08.05.2009 08:37:02

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 134763)
Iarta-ma daca te contrazic un pic.
Chestiunile religioase nu ar trebui sa ajunga la parchet, ci in Consistoriu, cum zicea si Pavel, problemele Bisericii trebuie judecate in Biserica.

Si Parchetul nu judeca simonia, ci mita.
Pentru mine simonia mi se pare infinit mai grava decat mita, este vorba de vinderea / cumpararea celor sfinte.

Ma ingrozesc de asemenea si de cei ce se preotesc dand bani. Imi place ca ne luam de episcopi, dar de preotii aceia ce sa mai zicem? Ca Teodosie e unul, dar aceia sunt si mai multi si mai raspanditi si de obicei cu ei avem raporturi directe, cu cei care au cumparat punerea mainilor cum cumpara o haina.

Dumnezeu sa ne ajute, in marea Sa mila!

Am mare respect pentru preoți.Dar infinită dragoste am pentru cele sfinte ori, ce este întinat nu mai este sfânt.Politica este murdară iar atunci când se amestecă cu cele sfinte nu ieste nimic ziditor de suflet.Nu trebuia să se ajungă aici.Acei care afirmă ca se lovește prin aceste dezvăluiri în sfânta biserică au numai parțial dreptate.Este o instituție a statului în care muuuulți avem cea mai mare încredere fapt pentru care ea trebuie apărată de duhul acestor vremuri printr-o conduită ireproșabilă a celor care au primit harul preoției și sunt răspunzători de sufletele noastre căci "cum este păstorul așa este și turma".

anastasia2008 08.05.2009 09:22:57

Pe mine ma deranjeaza ca, dupa toate astea, s-a ascuns la o manastire. De ce nu iese in fata? Sa dea o declaratie in care sa spuna: " da, am gresit, imi pare rau" sau " sunt nevinovat", nu? Sa limpezeasca lucrurile.

Florin-Ionut 08.05.2009 11:00:27

Citat:

În prealabil postat de anastasia2008 (Post 134778)
Pe mine ma deranjeaza ca, dupa toate astea, s-a ascuns la o manastire. De ce nu iese in fata? Sa dea o declaratie in care sa spuna: " da, am gresit, imi pare rau" sau " sunt nevinovat", nu? Sa limpezeasca lucrurile.

Exact.

Un update despre preafericitul, aici.

Gura lumii adevar graieste.

eea 08.05.2009 11:13:15

M-as fi bucurat daca as fi gasit pe aici vreun mesaj care sa sune: Haideti sa ne rugam pentru IPS TEODOSIE, sa-l lumineze Dumnezeu si sa se faca voia Sa...

bmd 08.05.2009 11:22:33

Citeste Rugaciunile Diminetii (incepi acum sau incepi sa chiar intelegi ce citestesti) noi ne rugam pentru TOTI ierarhii , alatura-te noua si bucura-te!:25:

Florin-Ionut 08.05.2009 11:58:36

Citat:

În prealabil postat de eea (Post 134818)
M-as fi bucurat daca as fi gasit pe aici vreun mesaj care sa sune: Haideti sa ne rugam pentru IPS TEODOSIE, sa-l lumineze Dumnezeu si sa se faca voia Sa...

De cand a devenit episcop se tot roaga Biserica by default pentru el, tot timpul si toata ziua. Si ce, a schimbat asta cu ceva credinta si obiceiurile sale? Pot sa se roage toti Sfintii pentru un pacatos, ca acesta nu se va intoarce la calea dreapta decat numai si numai daca va vrea cu adevarat. Asteptam sa raspunda public pentru acuzatii si sa se pocaiasca tot public, daca va crede de cuviinta, pentru sminteala deja comisa.

Si sa aiba parte de judecata dreapta spre pilda altora care se simt cu musca pe caciula. Dupa aceea, sa ne vedem in Rai cu totii, ca nu condamnam noi pe nimeni aici, acum si niciodata. Amin.

dorinastoica14 08.05.2009 13:00:44

Căutam un loc de muncă.Am mers la biserica unde mă spovedeam,la preotul care era pe vremea aceia inspector de religie rugându-l să mă ajute să predau religia ca suplinitor(pe atunci se putea să predai religia fără a avea studii de specialitate).Mi-a spus că trebuie să merg la episcop............Am replicat că nu pot să dau [COLOR=red]șpagă [/COLOR]căci nu am de unde.Eventual voi da după câteva luni când, având salariu voi putea să plătesc.
Am fost serios atenționată să nu mai rostesc cuvântul [COLOR=red]șpagă[/COLOR] în biserică.Oare de ce?
Dacă fac păcate cu postările mele vă rog să mă iertați și să mă ierte Dumnezeu dar eu scriu doar atunci când am ceva de scris și încerc să nu judec.Corupția este generalizată și a infestat totul.
Să ne rugăm bunului și milostivului Dumnezeu să nu mai dăm și să nu mai primim foloase necuvenite.

Lavrentiu 08.05.2009 13:28:35

Citat:

În prealabil postat de anastasia2008 (Post 134778)

Si pe mine ma deranjeaza. Hristos a zis sa zicem "Da, da si nu, nu", iar nu sa ne ascundem dupa cires.

Se comporta ca un civil care isi ticluieste strategia de aparare/atac.

Dumnezeu sa-l ajute si sa-l lumineze. Si sa ne ajute si sa ne ierte si pe noi care ne smintim si scriem zeci de mesaje pentru un subiect care ar fi trebuit sa nu existe.

Iertati.

AlinB 08.05.2009 13:35:04

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 134855)
Căutam un loc de muncă.Am mers la biserica unde mă spovedeam,la preotul care era pe vremea aceia inspector de religie rugându-l să mă ajute să predau religia ca suplinitor(pe atunci se putea să predai religia fără a avea studii de specialitate).Mi-a spus că trebuie să merg la episcop............Am replicat că nu pot să dau [COLOR=red]șpagă [/COLOR]căci nu am de unde.Eventual voi da după câteva luni când, având salariu voi putea să plătesc.
Am fost serios atenționată să nu mai rostesc cuvântul [COLOR=red]șpagă[/COLOR] în biserică.Oare de ce?
Dacă fac păcate cu postările mele vă rog să mă iertați și să mă ierte Dumnezeu dar eu scriu doar atunci când am ceva de scris și încerc să nu judec.Corupția este generalizată și a infestat totul.
Să ne rugăm bunului și milostivului Dumnezeu să nu mai dăm și să nu mai primim foloase necuvenite.

Pentru ca nu e frumos, mai ales sa vorbesti in felul asta.
Dar daca tie iti place sa crezi altceva..

AlinB 08.05.2009 13:37:07

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 134868)
Si pe mine ma deranjeaza. Hristos a zis sa zicem "Da, da si nu, nu", iar nu sa ne ascundem dupa cires.

Se comporta ca un civil care isi ticluieste strategia de aparare/atac.

Dumnezeu sa-l ajute si sa-l lumineze. Si sa ne ajute si sa ne ierte si pe noi care ne smintim si scriem zeci de mesaje pentru un subiect care ar fi trebuit sa nu existe.

Iertati.

Pentru ca sunt destui care zic "cine se scuza se acuza".
Asa ca daca spui ca nu ai facut ce zic ei ca ai facut, nu e bine.
Doar daca recunosti neconditionat.

Asta vreti si voi pana la urma?

Ascultati si asta. Atentie, ASCULTATI, nu urmariti ce scrie pe ecran si sa-mi spuneti la ce concluzie ajungeti.

http://www.lacasuriortodoxe.com/article-31139849.html

eea 08.05.2009 13:39:35

Stiu ca sunt pomeniti in rugaciunile de dimineata, dar eu spuneam altceva: sa spunem separat ,,Doamne ai mila si indurare ptr IPS Teodosie, care a gresit, om fiind si nu inger....sau cum simte omul..dar cred ca vreau prea mult...

AlinB 08.05.2009 13:41:51

Citat:

În prealabil postat de petry_19 (Post 134594)
Este clar! Pacatul este foarte grav! Conform conoanelor BOR, IPS Teodosie ar trebui caterisit! Bineinteles ca exista si varianta iertarii, deoarece cu totii pacatuim, si poate mai mult decat IPS Teodosie, dar pentru iertare este nevoie de pocainta. Sf. Ap. Petru a plans cu amar pentru ca s-a lepadat de Hristos...

Ar fi regretabil daca Sf. Sinod va adopta iarasi o pozitie "de ochii presei" asemanatoare cu cea din binecunoscutul "caz Corneanu" cand mitropolitul Banatului a fost iertat pe motiv de "pocainta", in vreme ce declaratiile ulterioare ale "Inaltului Prelat" dovedeau contrariul...

Cu adevarat acestea sunt vremurile din urma, vremurile lepadarii de Hristos.

Greu...grea situatie...nu cu mult timp in urma IPS Teodosie primea ajutoare din partea unei organizatii masonice numite Rotary Club http://www.youtube.com/watch?v=8pwWaokmYqc ...acum apare aceasta problema de simonie...

Pr. Arsenie Boca spunea ca "numai putregaiul va cadea din Biserica Ortodoxa fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu! "

Dumnezeu sa judece! Dar inainte, cred, va judeca Sf. Sinod.

DACA IPS TEODOSIE ISI VA CERE IERTARE IN MOD PUBLIC, IMI VOI CERE SI EU IERTARE PT CE AM SCRIS AICI DESPRE EL!!!

Insa, ma indoiesc ca o va face, asa ca IMI CER IERTARE inca de acum!!! Nadajduiesc ca ceea ce am scris sa fie spre slavirea Adevarului si a Dreptei Credinte!!!

Nu mai bateti campii si ii inveninati si pe altii, IPS Teodosie n-a primit nimic de la clubul Rotary.
Vezi ca spune clar alb pe negru cine a fost beneficiarul donatiilor de la Rotary Club, dar nici macar nu te-ai obosit sa asculti.

Ar fi bine sa incepi sa-ti ceri scuze, macar cu partea asta.
Daca esti in stare si ai un dram de verticalitate.

AlinB 08.05.2009 13:48:48

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 134815)
Exact.

Un update despre preafericitul, aici.

Gura lumii adevar graieste.

Vorbesti ca cineva care apreciaza barfa.
Biserica si omul de buna credinta nu pleca urechea la ele.

[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2] "Nu lua aminte la toate vorbele pe care cineva le spune, ca nu cumva să auzi că sluga ta te grăiește de rău; [/SIZE] [SIZE=2][/SIZE] [SIZE=2]Căci inima ta singură știe de câte ori și tu ai defăimat pe alții."

Ecclesiastul cap. 7, 21-22

[/SIZE]

AlinB 08.05.2009 13:49:59

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 134368)
Multumim Cosmin pentru trimitere. Sunt nerabdatoare (poate si nitel curioasa, Doamne iarta-ma) sa vad daca vreunul dintre marii duhovnici vor lua atitudine. Si daca da, cum?

Marii duhovnici daca sunt cu adevarat mari, au sa taca din gura.

AlinB 08.05.2009 14:00:23

Citat:

În prealabil postat de eduardd (Post 134365)
Interesant Alin este acest pasaj din articol:
"Cred că arhiepiscopul Teodosie a fost atras în cursă de către oameni din anturajul său care îi cunoșteau bine slăbiciunile. Ar fi naiv să credem că doi jurnaliști oarecare au jertfit peste o mie de euro în numele investigației jurnalistice, fără să aibă asigurarea că materialul le va reuși. Dacă acești bani au fost plătiți de România Liberă, înseamnă că acest organ de presă este mai mult decît un simplu organ de presă. Iar dacă banii au fost plătiți de o persoană privată, înseamnă că România Liberă oferă servicii de spionaj și detectiv particular contra cost. În orice caz, folosirea camerei ascunse mi se pare că depășește limitele deontologiei omului de presă, fiind o treabă a procuraturii și a angajaților săi. Sau mitul despre jurnaliștii securiști este adevărat?"

Exista posibilitatea sa nu aibe nicio legatura cu acest caz dar nu pot sa nu amintesc cuvantul parintelui Mina:
"Ne-au facut sfintii (din inchisori)legionari, pentru a intarzia canonizarea lor, ne-au facut duhovnicii habotnici si instigatori la erezie, ce va mai urma?" Nu sunt convinsa ca cele ce acum ne ofera presa este adevar curat! dar nici nu pot pune mana in foc, nici pentru mine insumi nu as putea. Omul e OM, inainte de a fi preot sau ierarh. Domnul si Maica Domnului sa ne ajute adevarul sa iasa la iveala! Oricare ar fi el.
ps- oare isi va cere cineva scuze public din toata povestea asta? Ma indoiesc...

Discursul parintelui Savatie l-as numi cel putin "alunecos".
Din pacate nu este cuvantul la care m-as fi astepta din partea cuiva ca el.
Dar in ultima vreme se pare ca e interesat mai mult de politica, decat de cele sfinte.
In special de forma ei cea mai nociva, mai ales pentru un calugar - politica religioasa.

Iar in chestiunea cu sfintii din inchisori, perceptia este gresita.

Sunt unii care vor intr-adevar canonizarea la gramada, inclusiv a legionarilor care n-au fost altceva decat legionari si unii din ei n-au ramas in istorie decat ca asasini, incalcand constient una din cele mai importante porunci crestine: "Sa nu ucizi!"

Faptul ca cineva ca Valeriu Gafencu care a fost prea putin legionar si cu adevarat crestin nu este canonizat se datoreaza tot celor enuntati mai sus.

Spui ca te indoiesti de ceea ce scrie in presa, si totusi astepti scuze din partea IPS Teodosie, deci il consideri deja vinovat.
Nu crezi ca este o incoerenta aici.

E asa greu sa asteptati sa ascultati tot ce e de spus in povestea asta, de ambele parti si pe urma sa ajungei la o concluzie, in masura in care ea se poate trage corect si rational, ferindu-va sa cadeti in pacat?

Nu observati ca aveti deja sadita in voi ideea ca mai marii Bisericii sunt implicit si fara indoiala rai, corupti, etc. si ea iese la iveala de cate ori va da ocazia un ziarist fara scrupule?

Stiti unde am mai vazut felul asta de a fi? La protestanti.
Daca e sa spuna ceva de rau impotriva Bisericii Ortodoxe, si mereu au cate ceva de spus impotriva ei, sursa lor de "informare" nr. 1 este presa si televiziunea.

Eu radeam de ei ca inghit pe nemestecate toate gunoaiele care sunt servite de mass-media zilelor noastre, dar voi?

Eu nu zic nici ca e vinovat, nici ca nu e, pur si simplu astept sa vad ce au de zis toti care sunt in directa cunostinta de cauza.

Pe urma se trag concluziile, daca va fi posibil.
E atat de greu sau va credeti toti atotstiutori, intelepti, mai presus de orice inselare, etc.
Tare usor va vine sa credeti ca diavolul poate inseala un episcop, dar un amarat de ziarist nu va poate pacali pe voi cei duhovnicesti..

bmd 08.05.2009 14:02:40

Citat:

În prealabil postat de eea (Post 134877)
sa spunem separat ,,Doamne ai mila si indurare ptr IPS Teodosie, care a gresit, om fiind si nu inger....sau cum simte omul..dar cred ca vreau prea mult...

eea te indreptatesti! Cine chiar este sfint nu face grupuri de rugaciune pe forumuri. Se aseaza zi de zi in genunchi pentru IPS, posteste samd fara sa spuna nimanui! In momentul in care tu spui "asi fi dorit sa vad..." dai sa se subintelaga ca tu asa faci, ca esti altfel ca noi prostimea. Eu sint convins ca nu esti, ca daca ai fi fost faceai ce am spus mai sus.
La noi in biserica s-au pus niste pernite pentru ingenunchiat. Un "sfint" s-a revoltat ca ar trebuii sa facem si noi penitenta putin, sa stam pe ciment ,macar. Adevarat dar cind a spus-o n-a spus-o decit sa se afirme! (intre timp ca sa nu ne sminteasca sta si el pe pernita):21:

bmd 08.05.2009 14:09:42

AlinB, mai ia o pauza tata!
Ai vreo legatura directa cu cazul, esti dintre apostolii IPS-ului Teodosie, simti ca se stringe sercul in jurul tau, sau care-i problema ta?
"Tu nu spui ca-i nevinovat, nici ca este dar astepti..." Ce stepti, ca pina acum il aperi ca pe Sfintele Moaste?

dorinastoica14 08.05.2009 14:17:30

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 134875)
Pentru ca nu e frumos, mai ales sa vorbesti in felul asta.
Dar daca tie iti place sa crezi altceva..

Iertare! Cred că ai dreptate.Este un cuvânt urât.Oare trebuia să spun "dreptul" sau "donație"? Cred că cel mai bine era să spun "o donație".
Căci la urma urmei tot ce dăm la biserică sau celor care slujesc pe Dumnezeu nu devine averea lor ci este averea bisericii care până la urmă este a noastră a tuturor și noi suntem cei care ne bucurăm de frumusețea și bogăția acestor minunate lăcașuri care din fericire într-o țară în care nu prea se mai construiește, biserici s-au făcut multe și minunate.

dorinastoica14 08.05.2009 14:22:22

Oare de ce nu mă abțin de la acest subiect? Dar când aud de asemenea fapte tare mă întristez căci iubesc biserica.

Lavrentiu 08.05.2009 14:44:58

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 134891)
eea te indreptatesti! Cine chiar este sfint nu face grupuri de rugaciune pe forumuri. Se aseaza zi de zi in genunchi pentru IPS, posteste samd fara sa spuna nimanui! In momentul in care tu spui "asi fi dorit sa vad..." dai sa se subintelaga ca tu asa faci, ca esti altfel ca noi prostimea. Eu sint convins ca nu esti, ca daca ai fi fost faceai ce am spus mai sus.
La noi in biserica s-au pus niste pernite pentru ingenunchiat. Un "sfint" s-a revoltat ca ar trebuii sa facem si noi penitenta putin, sa stam pe ciment ,macar. Adevarat dar cind a spus-o n-a spus-o decit sa se afirme! (intre timp ca sa nu ne sminteasca sta si el pe pernita):21:

BMD, prin mesajul de mai sus vrei sa te indreptatesti pe tine. Sa fii cel care zice despre celalalt ca e fatarnic. In momentul in care tu spui "te indreptatesti!" dai sa se inteleaga ca tu nu te indreptatesti.

Mie mi se pare ca esti o persoana foarte nervoasa si pe alocuri violenta. Dea Domnul sa fim toti ca tine, dar in condamnarea pacatului si a nedreptatii.

Se vantura multe cuvinte prin forumurile astea, dar putina iubire (aici vorbesc mai mult despre mine, nu e cazul sa sariti sa va plangeti ca v-am facut neiubitori). Eu sunt primul dintre talhari.

Iertati.

PS. Am scris acest mesaj ca sa ma indreptez din vorbe.

eea 08.05.2009 14:46:25

Fie asa cum spui tu bmd....cred ca forumul se numeste crestinortodox.ro si nu clevetitorii.ro.....oricum tu ai dreptate...

Lavrentiu 08.05.2009 14:48:25

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 134893)
AlinB, mai ia o pauza tata!
Ai vreo legatura directa cu cazul, esti dintre apostolii IPS-ului Teodosie, simti ca se stringe sercul in jurul tau, sau care-i problema ta?
"Tu nu spui ca-i nevinovat, nici ca este dar astepti..." Ce stepti, ca pina acum il aperi ca pe Sfintele Moaste?

Am si eu o ispitire: ce zici, atunci cand Hristos n-a condamnat-o pe femeia curva, oare i-a luat apararea in fata invinuitorilor?

Adica ce vrei tu sa zici e ca "a nu condamna" e totuna cu "a lua apararea". De fapt, e o diferenta. Pentru cel ce vrea sa o vada.

bmd 08.05.2009 16:11:42

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 134907)
BMD, prin mesajul de mai sus vrei sa te indreptatesti pe tine. Sa fii cel care zice despre celalalt ca e fatarnic. In momentul in care tu spui "te indreptatesti!" dai sa se inteleaga ca tu nu te indreptatesti.

Wauuuuuuuu cita logica! M-ai pus pe spate! Sigur ca ma indreptatesc cu fiecare mesaj pe care-l scriu pe forumul asta (aproape) asa cum o face fiecare de altfel! Daca nu ne-am da fiecare mustarul ci doar am citii ce scrie ar fi OK, dar noi ne spunem parea (unii cea propie, altii sint "teleghidati" dar fiecare in felul lui e convins ca parerea lui ese mai buna, altfel n-ar scri-o! Acum la sfirsit Dumnezeu alege daca parerea unuia sau altuia a fost cea buna si daca ce a spus el a fost de folos sau nu! De aceea ar trebuii daca tot nu tacem sa fin 100% convinsi de ce spunem si de consecinte. Tu de ex. prin faptul ca mi-ai scris doua mesaje unul dupa altul nu faci decit o "vinatoare" dupa o biata vrabie! Se pare ca mindria ta a fost foarte lezata de cuvintele mele. Asta am si dorit...poate te uiti (nu doar spui) altfel la tine!

Citat:

Mie mi se pare ca esti o persoana foarte nervoasa si pe alocuri violenta.

Da, rup lantul!!!
Citat:

Iertati.

Sti dupa ce cunosti un "sfint"? Dupa acest iertati care nu vine din suflet ci este doar o masca!

Citat:

PS. Am scris acest mesaj ca sa ma indreptez din vorbe.

Nici macar comic nu esti; ai scris acest mesaj pentru ca ti-am lezat muntele de mindrie!

Citat:

Adica ce vrei tu sa zici e ca "a nu condamna" e totuna cu "a lua apararea".

Nu a condamna este una, a lua apararea este alta, a te face ca ploua este una, a lua atitudine este altceva samd.
Tu care "stravezi" asa de bine poate mai citesti mesajele lui AlinB si poate reusesti sa intelegi, sincer ma indoiesc (omul intelege doar ce doreste)

bmd 08.05.2009 16:31:45

Citat:

În prealabil postat de eea (Post 134908)
Fie asa cum spui tu bmd....cred ca forumul se numeste crestinortodox.ro si nu clevetitorii.ro.....oricum tu ai dreptate...

Clevetire inseamna sa denigrezi un om, sa-l ponegresti...
Toate astea le-a facut el insusi.
Pe noi (unii) ne doare consecitele a ce a facut. Daca ar fi doar un necunoscut ca mine, n-ar interesa pe nimeni. In momentul cind esti cine esti arunci murdaria pe tot "subalternii" si pe "institutia" din care faci parte. Acum cam cum crezi ca o sa ma simt eu intre colegii mei de servici carora le-am impuiat capul cu superioritatea ortodoxa cind o sa ajunga la urechile lor? Cind locuiesti in Romania nu prea priveste pe nimeni, nu afecteaza imediat fapte ca acestea dar in diaspora tot ce se intimpla in Romania se rasfringe asupra ta, tot ce faci tu se rasfringe asupra tarii. Asta-i realitatea.
Mie personal imi este egal cum se va termina tot bilciu. Oricum se va termina tot prost o sa fie! Dar ca omul sper si eu ca poate apuc ziua in care fiu mindru ca-s ortodox, sa ma mindresc cu ierarhii mei, cu biserica mea, cu fratii mei.
Pentru voi toti IPS este un ierarh siii datoram respect si ascultare. Pentru mine relatia cu el (chit ca nu-l cunosc) este alta: imi este frate!
Sa va iubiti unul pe altul! Pai iubire nu inseamna in nici un caz sa inchizi ochii cind celalalt greseste!
In privinta faptului ca-mi dai tu dreptate sau nu, IMI ESTE PERPENDICULAR!

sofiaiuga 08.05.2009 16:33:58

problema ridicata in leg .cu IPS TEODOSIE nu e singulara din pacate ,se intimpla de multi ani vinderea parohiilor si in alte parti;acest fel de atitudini ale unor ierarhi ,ma face sa ma intreb daca nu cumva acuma ,o consecinta a faptului ca ,asa cum spune arhim .IUSTIN PIRVU ,preotii sint platiti sa taca in legatura cu problema biocipurilor ,si sa tina lumea in nestiinta ,este si acest mod de promovare a preotilor ,,incit multi nu sint adevarati preoti care sa puna inainte de orice dragostea de HRISTOS si pastoratia turmei crestine,ci pun in primul rind baza pe venituri ,multi privind preotia ca o afacere prospera.Asa ca toate se leaga ,responsabilitatea ierarhilor pentru calitatea preotimii din Romania ,atitudinea preotilor ,astfel promovati ,fata de popor ,ca si acceptarea ascultarii si incuviintarii ecumenismului de catre multi preoti ,mai ales in ARDEAL!
ADICA ANUMITE RESPONSABILITATI IERARHICE ,DACA NU SINT INDEPLINITE CORECT ,DAU NASTERE LA ..SITUATIA ACTUALA cind in vremurile din urma ,lepadarea de credinta va deveni un fapt frecvent in rindul pastorilor ,dar si a pastoritilor ,care au parte de asfel de pastori!

sia 08.05.2009 16:36:49

N-am nimic de zis despre cazul ce se discuta ..aici .
Dar ce-a spus Domnul Iisus pot sa postez.

3.Deci toate câte vă vor zice vouă, faceți-le și păziți-le; [COLOR=purple]dar după faptele lor nu faceți, că ei zic, dar nu fac. [/COLOR]
4.Că leagă sarcini grele și cu anevoie de purtat și le pun pe umerii oamenilor, iar ei nici cu degetul nu voiesc să le miște.
5.Toate faptele lor le fac ca să fie priviți de oameni; căci își lățesc filacteriile și își măresc ciucurii de pe poale.
6.Și le place să stea în capul mesei la ospețe și în băncile dintâi, în sinagogi,
7.Și să li se plece lumea în piețe și să fie numiți de oameni: Rabi.
8.Voi însă să nu vă numiți rabi, că [COLOR=purple]unul este Învățătorul vostru: Hristos,[/COLOR] iar voi toți sunteți frați[COLOR=black] .[/COLOR]

14.Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că mâncați casele văduvelor și cu fățărnicie vă rugați îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veți lua.
[COLOR=purple]15 Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că înconjurați marea și uscatul ca să faceți un ucenic, și dacă l-ați făcut, îl faceți fiu al gheenei și îndoit decât voi. [/COLOR]

[COLOR=purple]Călăuze oarbe care strecurați țânțarul și înghițiți cămila![/COLOR]
25.Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici! Că voi curățiți partea din afară a paharului și a blidului, iar înăuntru sunt pline de răpire și de lăcomie.
(MATEI 23 )

Și-i învăța și le spunea: Nu este, oare, scris: " [COLOR=purple]Casa Mea casă de[/COLOR] [COLOR=purple]rugăciune se[/COLOR][COLOR=purple] va chema, pentru toate neamurile"?[/COLOR] Voi însă ați făcut din ea peșteră de tâlhari.
18.Și au auzit arhiereii și cărturarii. Și căutau cum să-L piardă. Căci se temeau de El, pentru că toată mulțimea era uimită de învățătura Lui.(Marcu )

mihailt 08.05.2009 16:41:15

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 134855)

Pai eu nu inteleg ai mers la preot si preotul te-a trimis la episcop ca acela sa iti dea un post daca avea disponibil.
Si acum de unde ai tras concluzia ca trebuie sa dai spaga?
Ai mers la episcop?

AlinB 08.05.2009 16:43:18

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 134897)
Iertare! Cred că ai dreptate.Este un cuvânt urât.Oare trebuia să spun "dreptul" sau "donație"? Cred că cel mai bine era să spun "o donație".
Căci la urma urmei tot ce dăm la biserică sau celor care slujesc pe Dumnezeu nu devine averea lor ci este averea bisericii care până la urmă este a noastră a tuturor și noi suntem cei care ne bucurăm de frumusețea și bogăția acestor minunate lăcașuri care din fericire într-o țară în care nu prea se mai construiește, biserici s-au făcut multe și minunate.

Scuze, dar ai pornit de la ideea ca e musai sa dai "spaga".
Ti-a cerut-o cel numit de tine sau ai auzit de la cineva ca asa se procedeaza?
Sau ti-a cerut cineva in numele altcuiva promitandu-ti ca-ti rezolva problema, avand relatii, cunostinte, legaturi directe cu cutare, etc.?

AlinB 08.05.2009 16:43:53

Citat:

În prealabil postat de mihailt (Post 134956)
Pai eu nu inteleg ai mers la preot si preotul te-a trimis la episcop ca acela sa iti dea un post daca avea disponibil.
Si acum de unde ai tras concluzia ca trebuie sa dai spaga?
Ai mers la episcop?

gand in gand.. :)

ionpat 08.05.2009 16:48:35

Actiunile IPS Teodosie sunt de inteles, peste tot trebuie sa dai atentii, banii fac lucrurile sa se invarta; cu totii avem nevoie de ei, ca doar traim in consumerism (sa nu mai zic ca fosta mea prietena de la inceputul anului, desi e doar la facultate, nu putea trai cu sub 1500 de euro pe luna). Ar trebui sa fiti mai intelegatori cu omul.

AlinB 08.05.2009 16:49:17

Citat:

În prealabil postat de sia (Post 134955)
N-am nimic de zis despre cazul ce se discuta ..aici .
Dar ce-a spus Domnul Iisus pot sa postez.

Nu de putine ori oamenii uita despre ce e vorba cu credinta crestina.
Este credinta in Iisus Hristos nu in preotul cutare sau episcopul cutare, etc.

Asta nu inseamna ca trebuie sa facem ca protestantii sa renuntam la ei sau nu putem fi neplacut surprinsi daca anumite acuzatii la adresa maimarilor nostri se dovedesc a fi adevarate, dar nu cred ca trebuie judecati apriori pe baza unor lucruri care le cunoastem prea putin sau le cunoastem indirect.

Mai bine sa ne ferim de tot sa judecam, decat sa suportam consecintele unei judecati gresite, mai ales daca ne si grabim sa "informam" pe altii despre parerile noastre.

Aratam cu degetul spre fumat, betie, curvie, etc. pentru ca sunt pacate evidente (asa cum fac si protestantii) dar la cele cu mintea si cu gura nu luam aminte desi sunt cel putin la fel de grave daca nu chiar mai mult.

AlinB 08.05.2009 16:52:09

Citat:

În prealabil postat de ionpat (Post 134959)
Actiunile IPS Teodosie sunt de inteles, peste tot trebuie sa dai atentii, banii fac lucrurile sa se invarta; cu totii avem nevoie de ei, ca doar traim in consumerism (sa nu mai zic ca fosta mea prietena de la inceputul anului, desi e doar la facultate, nu putea trai cu sub 1500 de euro pe luna). Ar trebui sa fiti mai intelegatori cu omul.

Te-a lasat ea sau ai lasat-o tu?
Nu o mai puteai intretine?
Dar daca ti-ai fi permis sa o intretii, 1500E/luna fiind putin pentru tine, o pastrai?
Acum este cu unul care castiga mai mult decat tine? Sau ii ofera alte avantaje mai..consistente?

Intreb si eu asa..ca bagarea de seama e la mare cinste, din cate vad.

andreicozia 08.05.2009 16:52:22

Citat:

În prealabil postat de Lavrentiu (Post 134909)
Am si eu o ispitire: ce zici, atunci cand Hristos n-a condamnat-o pe femeia curva, oare i-a luat apararea in fata invinuitorilor?

Adica ce vrei tu sa zici e ca "a nu condamna" e totuna cu "a lua apararea". De fapt, e o diferenta. Pentru cel ce vrea sa o vada.

Este foarte interesant cum fiecare intelege ce vrea din aceasta scena cutremuratoare din Evanghelii

Hristos nu a condamnat-o?.... Dinpotriva a condamnat-o intre patru ochi,cu blindete, insa intr-un fel in care a luat-o cu frisoane si sudori, cind s-a uitat in ochii ei, adinc, si recomandindu-i sa nu se mai culce cu nimeni de acum inainte, ea SI-A VAZUT MOARTEA CU OCHII, IN CAZ CA O VA MAI FACE...ea s-a ingrozit de moarte, a vazut cu ochii ei Iadul ce o astepta, si l-a simtit, si si-a dat seama ca singura scapare este sa-L URMEZE!
Asta a avut loc intre El si ea

Partea I referitoare la lectia pe care i-a invatat pe cei ce voiau sa o omoare a FOST o LECTIE care-i viza in special PE EI, pe cei care voiau sa o execute

Asa cum am mai vorbit noi despre schimbarea in ALT OM, asa si cei MARI care gresesc trebuie sa se schimbe RADICAL
...si asta nu ca le spunem noi pacatosii de rind ce sa faca, CA NU ASTA URMARIM, dar ei mai presus de orice :

SUNT MODELELE NOASTRE!!!!! SI ALE COPIILOR NOSTRI!

Ca urmare sa se hotarasca RAPID ce vor sa faca, si cu cine voteaza!!!!!!...

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:55:26.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.