Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Dan Puric presedintele Romaniei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=5295)

laraG 10.01.2009 21:11:50

Lecturand toate postarile de mai sus, consider ca se potriveste a va reda un citat dintr-un volum de maxime si cugetari al autorului( mai putin cunoscut in alte parti ale tarii noastre) Ion Velican:" Intr-o lume murdara meseria de maturator nu este o cinste"
Lumineaza-ne , Doamne, cu lumina cunostintei Tale !

silverstar 10.01.2009 21:14:21

Citat:

În prealabil postat de sia (Post 108763)
DA . era pseudonimul lui Eric Blair (sper ca-mi amintesc bine ) Eu am citit doar Ferma animalelor ...cu multi ,multi ani in urma ..in adolescenta..mi-a placut mai mult numele lui real.:6:

[COLOR=green]Aha, da! Multumesc mult! Nu am știut. [/COLOR]

laurschepsis 10.01.2009 22:32:20

Citat:

În prealabil postat de laraG (Post 108772)
Lecturand toate postarile de mai sus, consider ca se potriveste a va reda un citat dintr-un volum de maxime si cugetari al autorului( mai putin cunoscut in alte parti ale tarii noastre) Ion Velican:" Intr-o lume murdara meseria de maturator nu este o cinste"
Lumineaza-ne , Doamne, cu lumina cunostintei Tale !

Doamne-ajuta!

Iata ce spune tot Parintele Iustin Parvu despre cele la care ai facut referire mai sus:

"Biserica ar trebui sa invete de la acest artist, pentru ca reprezentantii ei se ocupa indeosebi cu pescuirea sufletelor din aceasta mare involburata a vietii, cu dobandirea sufletelor; si aceasta nu se realizeaza usor, dupa norme tipiconale, ci este o adevarata arta. Adeseori, domnul Dan Puric marturiseste ca [COLOR=blue]menirea dansului este sa mature poteca spre biserica[/COLOR]. Ei bine, a reusit sa faca acest lucru nu numai pentru el, ci pentru ceilalti care il urmeaza. El matura calea pentru viitor. Aceasta arta a Sf. Apostol Pavel, [COLOR=blue]de a te face tuturor toate[/COLOR], ajuta cel mai mult generatia de azi sa se intoarca la Hristos."

Inteleg ce a vrut sa spuna Ion Velican, dar contextual nu se potriveste aici. Sensul corect al expresiei lui Dan Puric este relevat minunat de Parintele Iustin Parvu.

Doamne-ajuta!

Noesisaa 10.01.2009 23:20:34

Da, am pierdut sirul postarilor in acest topic.

Pe domnul Paleologu l-as sustine intr-adevar. L-am intalnit acum vreo 3 ani la facultate, venise la conferinta care se organiza la universitatea noastra (nu in Romania, dar nici in America) si a stat cateva zile in oras. Ba chiar a venit la cursul de filosofie politica pe care il luam atunci si a tinut o prelegere despre despre Carl Schmitt.

Este un om cu adevarat cult si inteligent, care vorbeste numai ceea ce stie (si stie chiar multe!), simplu (chiar a luat cina intr-o seara cu un grup de studenti printre care am fost si eu, cand putea sa se distreze cu eu stiu ce profesori), si care are intr-adevar o verticalitate fara pretiozitate inutila.

Prin comparatie, Dan Puric, care este totusi un agemiu in orice nu este actorie, nu ii ajunge nici la calcai lui Paleologu.

laurschepsis 10.01.2009 23:51:55

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 108793)

Pe domnul Paleologu l-as sustine intr-adevar. L-am intalnit acum vreo 3 ani la facultate, venise la conferinta care se organiza la universitatea noastra (nu in Romania, dar nici in America) si a stat cateva zile in oras. Ba chiar a venit la cursul de filosofie politica pe care il luam atunci si a tinut o prelegere despre despre Carl Schmitt.

Este un om cu adevarat cult si inteligent, care vorbeste numai ceea ce stie (si stie chiar multe!), simplu (chiar a luat cina intr-o seara cu un grup de studenti printre care am fost si eu, cand putea sa se distreze cu eu stiu ce profesori), si care are intr-adevar o verticalitate fara pretiozitate inutila.

Prin comparatie, Dan Puric, care este totusi un agemiu in orice nu este actorie, nu ii ajunge nici la calcai lui Paleologu.

Doamne-ajuta!

Oare Parintele Iustin Parvu sa se fi inselat asa de tare in privinta acestui "agemiu in orice nu este actorie"? Am postat, pentru cine are ochi sa vada, ceva mai inainte 2 postari cu 2 fragmente din prefata la "Cine suntem" semnata de acest mare parinte de la manastirea Petru Voda.

In alta orine de idei, ma surprinde cat de usor etichetam persoane. Poate ca trebuie sa fim ceva mai atenti la masura.

Doamne-ajuta!

laurschepsis 11.01.2009 01:02:50

Doamne-ajuta!

Pentru ca am adus aminte de masura, si pentru ca inclusiv eu am excedat niste limite pe care acest forum le impune din start, as vrea sa ne reamintim un celebru schimb de replici dintre doua mari personalitati ale istoriei ultimului veac consumat:

Se spune ca Nicolae Iorga, acest titan al culturii, intr-o discutie in contradictoriu cu Ionel Bratianu, prim-ministru pe atunci, i-ar fi spus cu vadita superioritate: "În fond, ce pot eu să învăț de la un inginer?“, iar Bratianu i-a raspuns: "Masura, domnule profesor!"

Doamne-ajuta!

C.tin 11.01.2009 01:17:18

O vorba cu duh pt Noesisaa...Din cugetările Marelui Român, Petre Țuțea

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 108793)

Pe domnul Paleologu l-as sustine intr-adevar. L-am intalnit acum vreo 3 ani la facultate, venise la conferinta care se organiza la universitatea noastra (nu in Romania, dar nici in America) [COLOR="Magenta"]ci la PARI[/COLOR]S si a stat cateva zile in oras. Ba chiar a venit la cursul de filosofie politica pe care il luam atunci si a tinut o prelegere despre despre Carl Schmitt.

"O babă murdară pe picioare, care stă în fața icoanei Maicii Domnului în biserică, față de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare așa, dihor."

Anca-Miha 11.01.2009 01:24:48

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108750)
[COLOR=green]Da, e adevarat. Sunt foarte multi oameni de valoare in Romania. Numai ca sunt tinuti la dos si nu li se permite sa se afirme pentru ca ar periclita scaunele celor care, cu voia ori fara voia noastra, se vor la conducere. (Crede-ma - daca acest D Puric ar fi vreun pericol, nu i s-ar permite sa iasa pe TV-uri...) Si, la momentul potrivit, va iesi la vedere presedintele care va fi al Romaniei.[/COLOR]
[COLOR=green]Dar, tot viata m-a invatat sa nu mai acord nici un dram de credibilitate celui care promite. De 20 de ani ni se tot promite fara ca nici o promisiune sa fie onorata. Oricum, pana in 2014, avem presedinte. In toamna, Basescu iese din primul tur.[/COLOR] :36:

Ca politician iti trebuie curaj. Exista oameni de valoare, dar daca nu au curaj de a iesi in fata,tot degeaba.
Iata ca cineva are curajul de a se afirma:Dan Puric. Sa-i acordam o sansa; poate asa prind si altii ca el curaj. Dar daca ii dam in cap si il punem la colt, nu vor aparea decat "lichele" ca si pana acum.
Asa e cu promisiunile electorale: multe se promit, putine se infaptuiesc. Dar nu ne putem pierde speranta ca va veni totusi cineva, care va si face ce promite.

Cei care vor sa aiba un cuvant de spus in viata politica, trebuie sa duca o viata curata, neatacabila, ca sa nu ajunga in situatia penibila de a fi santajati de adversarii politici.

Noesisaa 11.01.2009 01:25:16

Citat:

În prealabil postat de C.tin (Post 108804)
"O babă murdară pe picioare, care stă în fața icoanei Maicii Domnului în biserică, față de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, ăsta moare așa, dihor."

Pai cine a vorbit despre atei? Eu cel putin nu.

laurschepsis 11.01.2009 01:58:28

Doamne-ajuta!

Uite Noesissa, te rog, incearca (cand vei avea cateva minute libere) sa asculti asta.

http://www.crestinortodox.ro/Asculta...encu-1848.html

Asculta cu atentie vocea lui Dan Puric. Dincolo de cuvinte. Ai sa descoperi o durere sincera. S-ar putea sa-l intelegi altfel decat pana acum. Cartea "Sfantul inchisorilor" o recomand tuturor.

Doamne-ajuta!

Anca-Miha 11.01.2009 03:24:57

Interesant ce spune si aici:
http://vodpod.com/watch/425031-dan-p...decembrie-2007

mirelat 11.01.2009 06:18:46

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 108803)
Se spune ca Nicolae Iorga, acest titan al culturii, intr-o discutie in contradictoriu cu Ionel Bratianu, prim-ministru pe atunci, i-ar fi spus cu vadita superioritate: "În fond, ce pot eu să învăț de la un inginer?“, iar Bratianu i-a raspuns: "Masura, domnule profesor!"

Doamne-ajuta!

mi-a placut!

asta e buna de postat si pe topicul deschis de Costel la Generalitati/ "Cuvinte memorabile".

curaj!

tot-Laurentiu 11.01.2009 12:53:52

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 108822)

Foarte adevarat ce spune! :)

tot-Laurentiu 11.01.2009 13:25:17

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 108822)

[COLOR=navy]Comunitatea europeana, nu e o comunitate, este un agregat de interese politice si economice. Comunitatea inseamna dimpreuna. Mare atentie! De-asta am spus ca ne unim vietile pe un statut economic si ne despartim sufletele! Gingasia sufleteasca a unei natiuni nu poate fi unita cu penticalon si cu scoci pentru interese, ca ea se rupe.[/COLOR]
Ce bine graieste acest omulet. Astfel de oameni sunt adevaratele valori ale acestui popor, dar multi dintre romanii care se considera culti nu au ochi pentru ele.

laurschepsis 11.01.2009 15:05:56

Citat:

În prealabil postat de tot-Laurentiu (Post 108846)
[COLOR=navy]Comunitatea europeana, nu e o comunitate, este un agregat de interese politice si economice. Comunitatea inseamna dimpreuna. Mare atentie! De-asta am spus ca ne unim vietile pe un statut economic si ne despartim sufletele! Gingasia sufleteasca a unei natiuni nu poate fi unita cu penticalon si cu scoci pentru interese, ca ea se rupe.[/COLOR]
Ce bine graieste acest omulet. Astfel de oameni sunt adevaratele valori ale acestui popor, dar multi dintre romanii care se considera culti nu au ochi pentru ele.

Doamne-ajuta!

Mi-am adus aminte azi dimineata 2 lucruri.

Intr-o vreme, putin inainte sau dupa 1989, nu mai stau sa-mi aduc precis aminte, lucram in Teatrul National din Bucuresti. Intr-o zi, trecand prin foyer-ul Salii Mari vad un tanar si o tanara, imbracati cu costume negre, mulate, subtiri, dintr-o bucata, cu palarie care repetau pasi de step. De ce am tinut minte aceasta imagine? Pentru ca tanarul in timp ce batea pasi de step tinea o carte in mana si citea. Sus citea, jos dansa. Era Dan Puric.

Acum 2 ani, cand l-am descoperit Dan Puric ca orator, l-am intrebat pe tata, o enciclopedie intr-un om, ce stie despre el (si tata lucrase multi ani in Teatrul National). "Dan Puric?! Un baiat care a citit foarte mult."

Si, iata, acum ca incep sa caut pe rafturile memoriei mai imi aduc aminte ca in perioada in care am lucrat in acolo am vazut cum isi pregateau unii actori rolurile. Dintre toti, doi actori m-au impresionat in mod deosebit prin rigoarea cu care munceau: Claudiu Bleont si Dan Puric.

Doamne-ajuta!

laraG 11.01.2009 16:38:05

In prealabil postat de Laurschepsis :Inteleg ce a vrut sa spuna Ion Velican, dar contextual nu se potriveste aici.Sensul corect al expresiei lui Dan Puric este relevat minunat de Parintele Iustin Parvu.
[COLOR=blue]Ai dreptate, Laur.Eu,citandu-l pe Ion Velican, ma refeream la ce s-ar intampla cu domnul Dan Puric, daca s-ar implica in politica si ar accepta sa candideze la presedintie.Ma gandeam ca nu ar fi o cinste pentru domnia sa, data fiind definitia politicii(nu o mai numesc aici, au spus-o altii inaintea mea , chiar pe acest forum)Il iubesc, il admir pe acest OM si as suferi pentru tot ce, eventual, is-ar intampla.Doamne ajuta ![/COLOR]

laraG 11.01.2009 17:08:31

Continuare la cele de mai sus:Nu ar reusi "sa mature"la Cotroceni cu "verbul ORTODOXIEI"E mult, prea mult pentru sufletul lui curat !

silverstar 11.01.2009 17:13:38

Citat:

În prealabil postat de laraG (Post 108873)
Continuare la cele de mai sus:Nu ar reusi "sa mature"la Cotroceni cu "verbul ORTODOXIEI"E mult, prea mult pentru sufletul lui curat !

[COLOR=green]La Cotroceni este si va fi si-n următorii 5 ani, pana in 2014, un presedinte de care Romania are nevoie. Propuneti-i lui Dan Puric, daca va este asa de drag si pe plac, sa se faca preot si sa mearga la biserica si veti avea ocazia sa-l vedeti si sa-l auziti dumunica si-n zilele de sarbatoare. Numai asta n-a avut Romania...[/COLOR]

laurschepsis 11.01.2009 18:22:35

[quote=silverstar;108874][COLOR=green]La Cotroceni este si va fi si-n următorii 5 ani, pana in 2014, un presedinte de care Romania are nevoie. Propuneti-i lui Dan Puric, daca va este asa de drag si pe plac, sa se faca preot si sa mearga la biserica si veti avea ocazia sa-l vedeti si sa-l auziti dumunica si-n zilele de sarbatoare. [/COLOR][COLOR=blue]Numai asta n-a avut Romania...[/[/COLOR]quote]

Doamne-ajuta!

Cand am citit am crezut ca a intrat BOC pe forum. In ultimii 60 de ani nu am avut parte de un conducator care sa priveasca destinul Romaniei dintr-o perspectiva crestin-ortodoxa. Basescu ar fi putut fi o varianta daca ar fi avut si realizari. Cand si-a vazut "pohta ce a pohtit" implinita (PD alaturi de PSD) la guvernare si-a pierdut o buna parte din sustinatori si, ceea ce a fost o vreme doar o banuiala, a devenit atunci o certitudine. Marinarul nostru pescuieste in ape tulburi.

Silverstar, tu nu ai inteles ca avem la "carma" tarii o masa compacta de indivizi fara nici un Dumnezeu? Inclusiv domnul presedinte. Nu ai inteles ca nu exista partide?

Pai, hai sa fim putini logici. Daca Basescu e presedintele PD-L, o fractie din aceasta minciuna, deci, DACA E CHIAR PRESEDINTELE unei parti a MARII MINCIUNI NATIONALE nu crezi ca ar fi cazul sa sari din barca lor si sa-i lasi se duca?

Doamne-ajuta!

laurschepsis 11.01.2009 18:33:59

Citat:

În prealabil postat de laraG (Post 108868)
In prealabil postat de Laurschepsis :Inteleg ce a vrut sa spuna Ion Velican, dar contextual nu se potriveste aici.Sensul corect al expresiei lui Dan Puric este relevat minunat de Parintele Iustin Parvu.
[COLOR=blue]Ai dreptate, Laur.Eu,citandu-l pe Ion Velican, ma refeream la ce s-ar intampla cu domnul Dan Puric, daca s-ar implica in politica si ar accepta sa candideze la presedintie.Ma gandeam ca nu ar fi o cinste pentru domnia sa, data fiind definitia politicii(nu o mai numesc aici, au spus-o altii inaintea mea , chiar pe acest forum)Il iubesc, il admir pe acest OM si as suferi pentru tot ce, eventual, is-ar intampla.Doamne ajuta ![/COLOR]

Doamne-ajuta!

Totusi, cineva trebuie sa inceapa. Dan Puric a si inceput. Trebuie doar sa-si asume drumul. Toti marii martiri ai neamului nu au dat inapoi cand au trebuit sa treaca prin iad. Si nici armatele lor. Aceasta e calea. Singura.
E, vom vedea.

Doamne-ajuta!

silverstar 11.01.2009 18:42:12

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 108884)
Silverstar, tu nu ai inteles ca avem la "carma" tarii o masa compacta de indivizi fara nici un Dumnezeu? Inclusiv domnul presedinte. Nu ai inteles ca nu exista partide?

[COLOR=green]Știu foarte bine pe cine avem la conducere. Stiu cine ne conduce... Dar, ACUM - Băsescu este o necesitate! [/COLOR]
[COLOR=green]Imi pare rau ca nu pot spune mai mult![/COLOR]

silverstar 11.01.2009 18:56:52

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 108886)
Doamne-ajuta!

Totusi, cineva trebuie sa inceapa. Dan Puric a si inceput. Trebuie doar sa-si asume drumul. Toti marii martiri ai neamului nu au dat inapoi cand au trebuit sa treaca prin iad. Si nici armatele lor. Aceasta e calea. Singura.
E, vom vedea.

Doamne-ajuta!

[COLOR=green]Ce-a inceput Dan Puric? Doamne fereste-ne! [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Poti sa-mi spui ce au facut, ca senatori, Dolanescu si Irina Loghin, prin ce s-au remarcat, cate iesiri la tribuna parlamentului au avut, in cate proiecte au fost implicati? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Dan Puric este un om superficial, debusolat, nehotarat, fara un scop precis... De ce spun asta? Un adevarat profesionist se indreapta spre o singura meserie si asta ca s-o faca bine. Ori, acesta, Dan Puric este regizor, actor, patron de trupa de teatru... Ok, prin ce s-a remarcat? Ce-a facut pana acum BINE, DE APRECIAT? Cate premii are, macar nationale? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]De ce nu ne gandim la Cristi Mungiu, care fara nici un fel de trancaneli si tonomate, a adus cinematografiei romane multe premii cu filmul 4, 3, 2?... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Zilele trecute Dan Puric a avut o apariție la RTV. A fost penibil. La un moment dat, mi s-a facut mie rusine de rusinea lui si am schimbat canalul. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Dar, gusturile nu se discuta... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Inca nu am auzit pe cineva sa-si fi depus candidatura pentru prezidentiale. Insusi Basescu a spus ca nu stie daca o va face... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Vom vedea dupa europarlamentarele din iunie cine ne sunt candidatii... Si Florin Calinescu s-a visat senator si acum, dupa ce s-a facut de ras, nimeni nu se mai intereseaza de el...[/COLOR]

mihai07 11.01.2009 19:08:41

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108890)

[COLOR=green]Poti sa-mi spui ce au facut, ca senatori, Dolanescu si Irina Loghin, prin ce s-au remarcat, cate iesiri la tribuna parlamentului au avut, in cate proiecte au fost implicati? [/COLOR]

[COLOR=green]Dan Puric este un om superficial, debusolat, nehotarat, fara un scop precis... De ce spun asta? Un adevarat profesionist se indreapta spre o singura meserie si asta ca s-o faca bine. Ori, acesta, Dan Puric este regizor, actor, patron de trupa de teatru... Ok, prin ce s-a remarcat? Ce-a facut pana acum BINE, DE APRECIAT? Cate premii are, macar nationale? [/COLOR]

[COLOR=green]De ce nu ne gandim la Cristi Mungiu, care fara nici un fel de trancaneli si tonomate, a adus cinematografiei romane multe premii cu filmul 4, 3, 2?... [/COLOR]

[COLOR=green]Zilele trecute Dan Puric a avut o apariție la RTV. A fost penibil. La un moment dat, mi s-a facut mie rusine de rusinea lui si am schimbat canalul. [/COLOR]

[COLOR=green]Inca nu am auzit pe cineva sa-si fi depus candidatura pentru prezidentiale. Insusi Basescu a spus ca nu stie daca o va face... [/COLOR]

[COLOR=green]Vom vedea dupa europarlamentarele din iunie cine ne sunt candidatii... Si Florin Calinescu s-a visat senator si acum, dupa ce s-a facut de ras, nimeni nu se mai intereseaza de el...[/COLOR]

Uite aici cate premii are
Nominalizări și premii
  • Marele Premiu la cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Monodrama din Bitola, Macedonia, 2006
  • Premiul de excelență pentru Maestru al teatrului românesc, ambasador al spiritului poporului român, folosind tăcerea ca limbaj universal, acordat de Firma olandeză Den Braven
  • Premiul "Aristizza Romanescu" al Academiei Române pentru realizările din cinema și teatru
  • Premiul [COLOR=#002bb8]UNITER[/COLOR] pentru Teatru Non-verbal, 2003
  • Marele Premiu la Festivalul One Man Show de la Chișinău
  • Marele Premiu [COLOR=#002bb8]UNESCO[/COLOR] pentru Dezvoltare Culturală - "pentru promovarea artei scenice românești în străinătate (modalități de exprimare scenică)
  • Marele Premiu al Fundației „Anastasia", 2002
  • Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler - "pentru servicii excepționale în cultură", 2000
  • Premiul [COLOR=#002bb8]UNITER[/COLOR] acordat de Secția Română a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru pentru spectacolul "Toujours l`amour", 1999
  • Premiul pentru Teatru de Pantomimă acordat de Secția Română a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru - Fundația Teatrul XXI, 1997
  • Premiul "Constantin Tănase" la Festivalul Umorului pentru rolul principal din "Omul care a văzut moartea"
  • Premiul Chicago Artists International Program, 1996
  • Premiul special la cel de-al doilea Festival al Pantomimei de la St. Croix - Elveția
  • Premiul Golden Arena la Festivalul Internațional de film de la Pula - Iugoslavia pentru rolul principal din "Broken Youth"
  • Premiul I la Festivalul de Film de la Costinești pentru spectacolul de pantomimă "Jocul", 1987
Membru al Asociatiei pentru Promovarea Artistilor de Teatru din Elvetia
Asta asa ca sa nu mai vorbesti despre ceea ce nu stii

truthtostone 11.01.2009 19:21:58

De ce nu ne gandim la Cristi Mungiu, care fara nici un fel de trancaneli si tonomate, a adus cinematografiei romane multe premii cu filmul 4, 3, 2?...

Ma scuzati,ce legatura are posesia unor premii cu estimarea valorii unui om?Adica,hai cu ala ca ala are mai multe diplome?Cine se ocupa de ce trebuie(si spun Ortodoxie) atunci ala ocupa un loc mai in fata.Parerea mea

Sau Nietzsche valoreaza mai mult ca parintele Cleopa?(sincer nu as pune un scriitor/ganditor/filosof faimos nici peste cel mai mic ortodox.)

silverstar 11.01.2009 19:33:04

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 108894)
Uite aici cate premii are
Nominalizări și premii
  • Marele Premiu la cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Monodrama din Bitola, Macedonia, 2006
  • Premiul de excelență pentru Maestru al teatrului românesc, ambasador al spiritului poporului român, folosind tăcerea ca limbaj universal, acordat de Firma olandeză Den Braven
  • Premiul "Aristizza Romanescu" al Academiei Române pentru realizările din cinema și teatru
  • Premiul [COLOR=#002bb8]UNITER[/COLOR] pentru Teatru Non-verbal, 2003
  • Marele Premiu la Festivalul One Man Show de la Chișinău
  • Marele Premiu [COLOR=#002bb8]UNESCO[/COLOR] pentru Dezvoltare Culturală - "pentru promovarea artei scenice românești în străinătate (modalități de exprimare scenică)
  • Marele Premiu al Fundației „Anastasia", 2002
  • Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler - "pentru servicii excepționale în cultură", 2000
  • Premiul [COLOR=#002bb8]UNITER[/COLOR] acordat de Secția Română a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru pentru spectacolul "Toujours l`amour", 1999
  • Premiul pentru Teatru de Pantomimă acordat de Secția Română a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru - Fundația Teatrul XXI, 1997
  • Premiul "Constantin Tănase" la Festivalul Umorului pentru rolul principal din "Omul care a văzut moartea"
  • Premiul Chicago Artists International Program, 1996
  • Premiul special la cel de-al doilea Festival al Pantomimei de la St. Croix - Elveția
  • Premiul Golden Arena la Festivalul Internațional de film de la Pula - Iugoslavia pentru rolul principal din "Broken Youth"
  • Premiul I la Festivalul de Film de la Costinești pentru spectacolul de pantomimă "Jocul", 1987
Membru al Asociatiei pentru Promovarea Artistilor de Teatru din Elvetia
Asta asa ca sa nu mai vorbesti despre ceea ce nu stii

[COLOR=green]Si astea-l recomanda ca fiind un potential presedinte bun, capabil? Fiti logici, oameni buni! Nu va pierdeti in fata unui mascarici care va joaca pe degete pentru ca stapaneste arta cuvantului, ca orice actor...[/COLOR]

silverstar 11.01.2009 19:38:40

Citat:

În prealabil postat de truthtostone (Post 108897)
De ce nu ne gandim la Cristi Mungiu, care fara nici un fel de trancaneli si tonomate, a adus cinematografiei romane multe premii cu filmul 4, 3, 2?...

Ma scuzati,ce legatura are posesia unor premii cu estimarea valorii unui om?Adica,hai cu ala ca ala are mai multe diplome?Cine se ocupa de ce trebuie(si spun Ortodoxie) atunci ala ocupa un loc mai in fata.Parerea mea

Sau Nietzsche valoreaza mai mult ca parintele Cleopa?(sincer nu as pune un scriitor/ganditor/filosof faimos nici peste cel mai mic ortodox.)

[COLOR=green]Dumnezeule, da' aici nu-i vorba de ortodoxie? Cine vorbeste despre ortodoxie? Aici se vorbeste despre soarta unei tari, despre milioane de oameni, dincolo de legi si de dogme!... [/COLOR]
[COLOR=green]Oameni buni, nu confundati Romania - o țară, cu o biserică? Se poate așa ceva? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Gata! Nu mai postez! Aici e iadul! Se vade ca nu aveti un pic de iubire, dăruire, înțelegere fata de tara si semenii noștri...[/COLOR]

mihai07 11.01.2009 19:40:15

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108899)
[COLOR=green]Si astea-l recomanda ca fiind un potential presedinte bun, capabil? Fiti logici, oameni buni! Nu va pierdeti in fata unui mascarici care va joaca pe degete pentru ca stapaneste arta cuvantului, ca orice actor...[/COLOR]

Sta linistita, nu te mai stresa atat ca nu o sa candideze la presedentie.
Dar premiile de mai sus arata ca este o adevarata valoare. Indeferent de ceea ce zic unele persoane neavizate.

truthtostone 11.01.2009 19:49:33

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108901)
[COLOR=green]Dumnezeule, da' aici nu-i vorba de ortodoxie? Cine vorbeste despre ortodoxie? Aici se vorbeste despre soarta unei tari, despre milioane de oameni, dincolo de legi si de dogme!... [/COLOR]
[COLOR=green]Oameni buni, nu confundati Romania - o țară, cu o biserică? Se poate așa ceva? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Gata! Nu mai postez! Aici e iadul! Se vade ca nu aveti un pic de iubire, dăruire, înțelegere fata de tara si semenii noștri...[/COLOR]

Doamna,dumneavoastra credeti ca tara aceasta fara ORTODOXIE valoreaza ceva?Nu se vorbeste de Ortodoxie ?:).Dumneavoastra probabil va referiti la lucruri MULT mai importante decat ortodoxia,dincolo de biserica.A...stati,nu exista !
Ce-mi pasa mie daca imi da conducatorul un trai decent(salarii mamut),dar imi scoate religia din scoala?
Cand mor, ma ia Dumnezeu cu pamant cu tot?
De Hristos isi mai aduce aminte cineva?

laurschepsis 11.01.2009 20:00:07

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 108890)

Doamne-ajuta!

Hai sa recapitulam, ca asa nu ajungem nicaieri. Deja discutia a derapat.

Daca vrei sa discutam de ce Dan Puric ar avea datele necesare pentru a incerca sa ajunga Presedintele Romaniei atunci te rog nu face comparatii inegale (Irina Loghin, Irina Dolanescu, Florin Calinescu).

Ce cauta Cristi Mungiu intr-o astfel de discutie? Nu l-am auzit luand o pozitie publica fata de ce se intampla in aceasta tara. Ai idee in cate locuri din tara Dan Puric a vorbit despre noi, despre cine suntem (cu bune si rele)?

[SIZE=3]Noi vorbim de necesitatea unui presedinte crestin ortodox care sa inteleaga ce se petrece cu acest neam si care sa aibe o viziune NIHIL SINE DEO (nimic fara Dumnezeu).[/SIZE]

Theodor Paleologu ar putea fi si el o optiune dar, nu l-am perceput ca pe o persoana angajata pe un culoar crestin-ortodox. O sa-l vedem la treaba. Va beneficia de suficienta expunere pentru a face masura calitatilor.

Despre cine e Dan Puric s-a scris destul ca sa intelegi. Interbi de premii si au fost deja postate de 2 ori. Vorbesti de recomandari. Si astea au fost postate. Am senzatia ca noi citim ce scrii pe acest topic, dar tu nu vrei sa citesti ce scriu ceilalti?

Am inteles. Nu il consideri apt pentru Cotroceni. Eu iti respect parerea. Tu il vezi acolo pe Basescu. Eu iti tot repet, pe un forum crestin ortodox, ca Marinarul s-a urcat in cabina de comanda a vaporului pe care suntem si noi SI A PLECAT LA DRUM UITAND-UL PE DUMNEZEU PE MAL si tu nu citesti. De aceea, te intreb direct:

Pentru tine conteaza daca Presedintele Romaniei este un adevarat crestin ortodox sau iti este suficient ca stie sa-si faca cruce?

Doamne-ajuta!

dorinastoica14 11.01.2009 20:12:04

Citat:

În prealabil postat de tot-Laurentiu (Post 108314)
Dan Puric Presedinte!

Cei carora nu le este indiferenta soarta poporului roman si a neamului omenesc stiu ca vremurile sunt foarte tulburi, ca perioada actuala de crize si framantari, sunt menite sa indrepte lumea spre totalitarismul cel mai intunecat, spre o Noua Ordine Mondiala, in care natiunile vor disparea, in care statele vor fi spulberate, in care libertatile vor fi abolite, in care controlul si supravegherea vor fi totale, in care credinta in Dumnezeu va fi inlocuita cu credinta in mesia innegurat. In aceste conditii, pentru a nu disparea ca neam si tara, pentru a putea pastra vie in amintirea si constiinta noastra memoria si prezenta Dumnezeului celui Adevarat, pentru a nu deveni sclavii robotizati ai celor care urmaresc disolutia oricaror valori umane, trebuie sa incepem sa lucram lucrul cel drept, trebuie sa ne implicam pentru a nu-i lasa pe altii sa decida in locul nostru, trebuie sa ne adunam si sa ramanem uniti, trebuie sa actionam cu totii in aceeasi directie, trebuie sa alegem mai degraba moartea decat tradarea Crezului nostru Ortodox. Cum politicienii nostri, in majoritatea cazurilor, urmaresc interese straine interesului national, si cum deciziile privind soarta tarii se iau la nivel politic, e necesara aparitia unei noi clase politice, nu neaparat formata din tineri, devotata patriei, poporului si Bisericii Ortodoxe, care sa se opuna planurilor oculte de instaurare a Noii (Dez)Ordini Mondiale, care sa vizeze intronarea in Romania a preceptelor si poruncilor divine, care sa faca din Romania cu adevarat Gradina Maicii Domnului. Cum anul acesta au loc alegeri prezidentiale si parlamentare, noi, cei care ne-am saturat de indolenta si ratacirea generatiei de politicieni post-decembriste, ar trebui sa propunem, sa alegem si sa sprijinim un singur candidat pentru conducerea statului, o personalitate care s-a remarcat ca bun roman si aparator al valorilor neamului si crestinismului. Cineva a sugerat, si eu mi-am oferit sprijinul, ca cel mai indicat ar fi Dan Puric.

Frate Dan Puric, te rugam sa accepti sa fi candidatul Partidului National Crestin pentru functia suprema in stat! Partidul National Crestin nu exista deocamdata decat ca initiativa si proiect al unor internauti crestini, dar cu ajutorul lui Dumnezeu vom depasi barierele spatiului virtual pentru a face din el o alternativa viabila la masa partidelor politice actuale, spre Slava lui Dumnezeu, si spre cinstea poporului roman drept-maritor.

by http://bataiosu.wordpress.com/2009/0...ic-presedinte/

Ar fi bine inainte de a mai posta sa cititi ce scrie in blogul lui Bataiosu Mircea la care face trimitere fratele Laurentiu.Dupa aceea poate, veti gandi cum gandesc eu acum ca totul este o mare aiureala.

truthtostone 11.01.2009 20:14:41

Citat:

În prealabil postat de laurschepsis (Post 108905)
Doamne-ajuta!

Hai sa recapitulam, ca asa nu ajungem nicaieri. Deja discutia a derapat.

Daca vrei sa discutam de ce Dan Puric ar avea datele necesare pentru a incerca sa ajunga Presedintele Romaniei atunci te rog nu face comparatii inegale (Irina Loghin, Irina Dolanescu, Florin Calinescu).

Ce cauta Cristi Mungiu intr-o astfel de discutie? Nu l-am auzit luand o pozitie publica fata de ce se intampla in aceasta tara. Ai idee in cate locuri din tara Dan Puric a vorbit despre noi, despre cine suntem (cu bune si rele)?

[SIZE=3]Noi vorbim de necesitatea unui presedinte crestin ortodox care sa inteleaga ce se petrece cu acest neam si care sa aibe o viziune NIHIL SINE DEO (nimic fara Dumnezeu).[/SIZE]

Theodor Paleologu ar putea fi si el o optiune dar, nu l-am perceput ca pe o persoana angajata pe un culoar crestin-ortodox. O sa-l vedem la treaba. Va beneficia de suficienta expunere pentru a face masura calitatilor.

Despre cine e Dan Puric s-a scris destul ca sa intelegi. Interbi de premii si au fost deja postate de 2 ori. Vorbesti de recomandari. Si astea au fost postate. Am senzatia ca noi citim ce scrii pe acest topic, dar tu nu vrei sa citesti ce scriu ceilalti?

Am inteles. Nu il consideri apt pentru Cotroceni. Eu iti respect parerea. Tu il vezi acolo pe Basescu. Eu iti tot repet, pe un forum crestin ortodox, ca Marinarul s-a urcat in cabina de comanda a vaporului pe care suntem si noi SI A PLECAT LA DRUM UITAND-UL PE DUMNEZEU PE MAL si tu nu citesti. De aceea, te intreb direct:

Pentru tine conteaza daca Presedintele Romaniei este un adevarat crestin ortodox sau iti este suficient ca stie sa-si faca cruce?

Doamne-ajuta!

Asta am spus si eu.Si asa nu avem noi nimic bun inafara de ortodoxie.Si se cam duce...si asta daca nu tinem de ea.Sincer spun ca vor dori multe popoare sa fi avut ce avem noi.

Noesisaa 11.01.2009 20:38:54

Bun, inteleg. Dar ce faci cu romanii care sunt protestanti, catolici sau musulmani. Sau Doamne-feri, atei? Ii convertesti?

truthtostone 11.01.2009 20:55:54

Nu,sta fiecare cum vrea.Daca vrea musulman asa sa stea.Nu cred ca ar fi o lege ortodoxa care sa faca viata amara catolicilor/musulmanilor etc.

tigerAvalo9 11.01.2009 21:15:32

Este foarte buna pusa problema cu ateii ,musulmanii si celelalte minoritati plus ca sunt multi necredinciosi si indiferenti,nu cred ca Dan Puric este solutia,sincer sa fiu mai bine l-as pune pe patriarhul Daniel decat pe Dan Puric ;).Dan Puric trebuie sa se afirme mult pe partea politica,mai bine ar intra intr-un partid,si s-ar face mai cunoscut ..nu asa se face si cu presedintia...trebuie campanie si la el campanie intensiva.

truthtostone 11.01.2009 21:22:40

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 108929)
Este foarte buna pusa problema cu ateii ,musulmanii si celelalte minoritati plus ca sunt multi necredinciosi si indiferenti,nu cred ca Dan Puric este solutia,sincer sa fiu mai bine l-as pune pe patriarhul Daniel decat pe Dan Puric ;).Dan Puric trebuie sa se afirme mult pe partea politica,mai bine ar intra intr-un partid,si s-ar face mai cunoscut ..nu asa se face si cu presedintia...trebuie campanie si la el campanie intensiva.

Ai dreptate tigerAvalo9 si cred ca initiatorul topicului cand a spus Dan Puric l-a folosit drept sinonim pentru "conducator crestin-ortodox".Ar fi frumos cu IPS Daniel in FRUNCE: ))

C.tin 11.01.2009 21:28:35

Citat:

În prealabil postat de mirelat (Post 108829)
mi-a placut!

asta e buna de postat si pe topicul deschis de Costel la Generalitati/ "Cuvinte memorabile".

curaj!

MASURA se invata de la un OM CU DISCERNAMANT

C.tin 11.01.2009 21:50:37

Citat:

În prealabil postat de Anca-Miha (Post 108716)
Paleologu Junior este un om foarte fin, bine pregatit;

In ce este dragilor ...pregatit? E o biblioteca plina de carti... si plase de paianjeni! ...ca in traire autentica de OM, nu-i ajunge lui Puric nici pana la degetul mic de la picior!
Ascendenta familiei lui Theodor Paleologu, relatiile arhieresti si diplomele sunatoare obtinute, nu sunt o garantie ca este si omul potrivit pt a conduce o tara.... ca asa vine mos Gheorghe de la stana cu 4 clase, dar care daca e bun gospodar si OM echilibrat in ADEVAR, OM DUHOVNICESC, le da lectii, diplomatilor intelectuali.

laurschepsis 11.01.2009 22:08:14

Citat:

În prealabil postat de Noesisaa (Post 108915)
Bun, inteleg. Dar ce faci cu romanii care sunt protestanti, catolici sau musulmani. Sau Doamne-feri, atei? Ii convertesti?

Raspunsul la intrebare este in istorie. Ce am facut si pana acum. Am convietuit in buna pace cu ei fara sa-i suparam. Pentru ca suntem toti ROMANI. Cum sa avem dubii in privinta convietuirii cu celelalte culte sau cu ateii cand unul din stalpii edificiului crestin este sa-ti ajuti aproapele?

Cand spuneam ca resimtim lipsa unui crestin-ortodox in frunte ma refeream la cineva care sa promoveze de pe acea pozitie valorile crestin ortodoxe. La dorinta noastra de a nu mai fi mintiti, de a nu mai fi furati, de a nu mai fi inselati, de a nu mai vedea liberi cugetatori facandu-si cruce pentru fotografi, de a nu mai avea conducatori care isi ucid rivalii in zi de Craciun, de a nu mai avea conducatori care sa obstructioneze ridicarea Catedralei Mantuirii Neamului pentru ca pe acel pamant sunt terenuri de tenis pentru parlamentari, de a avea conducatori care sa nu mai permita vanzarea (concesionarea) resurselor naturale ale tarii unor particulari (romani sau straini), de a nu mai avea conducatori care sa ne condamne parintii la trai indecent, care sa nu mai strambe legea dupa cum le place lor,
care sa nu-si mai bata joc de noi si mai ales de copiii nostri !!!!!!!!!

Uite, daca ma uit bine la ce am scris imi dau seama ca de fapt am scris ca as vrea conducatori care sa nu mai incalce poruncile. Mai frate, ACESTI BAIETI DESTEPTI LE INCALCA PE TOATE !!!!

Doamne-ajuta!

raveca 11.01.2009 22:11:08

eu l-as vota oricand pe domnul Dan Puric presedinte !!!

mirelat 11.01.2009 22:44:59

Citat:

În prealabil postat de C.tin (Post 108935)
MASURA se invata de la un OM CU DISCERNAMANT

pai Bratianu se vede ca a avut mai mult discernamant decat Iorga. :48:

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:53:24.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.