Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Biserica Ortodoxa in general (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=506)
-   -   ORTODOXIA SI ECUMENISMUL (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=524)

C-tin 03.01.2008 16:00:48

Citat:

În prealabil postat de calator
exact

calator+mirean+roamandragaut+etc=tot un drac

Mirean 03.01.2008 18:26:08

Citat:

În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Dar poate esti masochist si iti place...gusturile nu se discuta...

Prietene, dar nu ai spus: de cine sa facem ascultare? Concret. Asta evident daca ai un raspuns... asta asa ca sa nu mai zic eu aiurea ca singurul tau scop pe forum este sa lovesti in BOR...
:D

ancah 03.01.2008 19:08:52

Marius-Daniel: "Ai dat raspunsuri o laie.

Marius, nu crezi ca suntem e mult mai convingatori daca ne limitam la limbajul literar?

ancah 03.01.2008 19:11:33

Citat:

În prealabil postat de C-tin
Citat:

exact

calator+mirean+roamandragaut+etc=tot un drac

Nu stiu de romandragur, care a disparut ca...in ceata, dar de mirean putem spune ca e ...calator. :D

calator 03.01.2008 19:29:41

nu ma asteptam la atata simpatie

ancah 03.01.2008 19:36:49

calator, vad ca ai simtul umorului, asa ca totul e in ordine!

ancah 03.01.2008 19:51:39

Am auzit acum un lucru uimitor la radio: preotii din Scandinavia vor putea sa-si ia liber tot a 5 DUMINICA! AICI BISERICILE AU CATE UN PREOT! Cat de acceptabil vi se pare?

calator 03.01.2008 21:51:38

nu ancah, nu este deloc "in ordine". Asa cum nu este in ordine cand se fac tot felul de acuzatii in schimb nu se ofera un raspuns direct la o intrebare ce este justificata tocmai de atitudinea celui care a initiat acuzatiile

ancah 03.01.2008 22:40:54

Stii, calator , nu toate intrebarile au raspuns imediat. De aceea noi am invatat sa-i iertam pe cei, care nu ne raspund la intrebarile noastre; si au fost destule... La ce bun o atitudine agresiva? La ce bun?

Negroponte 03.01.2008 23:43:44

:)Anca,nu mi se pare deloc acceptabil ca preotii sa aiba liber duminica.In mod normal trebuie sa fii tot timpul in "lupta" caci "potrivnicul" nu-si ia liber:)

Mirean 03.01.2008 23:56:28

Citat:

În prealabil postat de ancah
Stii, calator , nu toate intrebarile au raspuns imediat. De aceea noi am invatat sa-i iertam pe cei, care nu ne raspund la intrebarile noastre; si au fost destule... La ce bun o atitudine agresiva? La ce bun?

Cine sunteti "voi"? Noia suntem BOR, voi? Dar ascultare de cine faceti?

Mirean 03.01.2008 23:58:09

Citat:

În prealabil postat de Negroponte
:)Anca,nu mi se pare deloc acceptabil ca preotii sa aiba liber duminica.In mod normal trebuie sa fii tot timpul in "lupta" caci "potrivnicul" nu-si ia liber:)

Poate ne spune Anca de unde are informatia, asta inainte de a incepe polemica pe baza unui zvon...

ancah 04.01.2008 00:18:50

Citat:

Multumesc, Negroponte. Intrebarea era evident retorica. Ce preot adevarat poate lipsi duminica de la Liturghia, pe care el insusi trebuie sa o oficieze?!?

ancah 04.01.2008 00:28:31

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Cine sunteti "voi"? Noia suntem BOR, voi? Dar ascultare de cine faceti?

Mirean : "noi" suntem noi, crestin-ortodocsii, adica si tu, si calator si altii de aceeasi credinta. Ma intreb de ce nu te incluzi si tu in acest "noi", caci nu este vorba despre un club exclusivist, ci include pe oricine, care crede in Iisus Hristos. Doar constiinta noastra ne poate include sau exclude din acest "noi", in rest nimeni nu are dreptul.

Vad ca ai o obsesie cu aceasta ascultare, de aceea iti voi raspunde: eu fac ascultare de duhovnicul meu, care mi-a dat de data asta un canon foarte greu, dar care canon este si dorinta mea cea mai adanca. Ma voi stradui din rasputeri sa duc la bun sfarsit cele ce duhovnicul asteapta de la mine. Duhovnicul meu este duhovnicul unei manastiri din Oltenia, si este evident membru BOR, ca si mine dealtfel. Tine minte acest raspuns, caci a treia oara nu-ti mai raspund, avand in vedere ca eu nu ma joc cu apartenenta mea la BOR.

ancah 04.01.2008 00:35:04

Citat:

În prealabil postat de Mirean
Citat:

Poate ne spune Anca de unde are informatia, asta inainte de a incepe polemica pe baza unui zvon...

Stirea o am de la tv. aici toate stirile sunt exacte si reflecta realitatea. Postul TV se numeste DR. Daca vrei, poti citi stirea pe text TV. Nu este zvon si nu e cazul de polemica. Lumea protestanta e altfel decat cea ortodoxa, dar asta o stii mai bine decat mine; mai receptiva la nou.

Mirean 04.01.2008 10:14:28

Citat:

Mirean : "noi" suntem noi, crestin-ortodocsii, adica si tu, si calator si altii de aceeasi credinta. Ma intreb de ce nu te incluzi si tu in acest "noi", caci nu este vorba despre un club exclusivist, ci include pe oricine, care crede in Iisus Hristos. Doar constiinta noastra ne poate include sau exclude din acest "noi", in rest nimeni nu are dreptul.

Vad ca ai o obsesie cu aceasta ascultare, de aceea iti voi raspunde: eu fac ascultare de duhovnicul meu, care mi-a dat de data asta un canon foarte greu, dar care canon este si dorinta mea cea mai adanca. Ma voi stradui din rasputeri sa duc la bun sfarsit cele ce duhovnicul asteapta de la mine. Duhovnicul meu este duhovnicul unei manastiri din Oltenia, si este evident membru BOR, ca si mine dealtfel. Tine minte acest raspuns, caci a treia oara nu-ti mai raspund, avand in vedere ca eu nu ma joc cu apartenenta mea la BOR.

Nu te supara, dar nu eu sunt cel care am folosite "noi" - "voi".
De altfel, inteleg ca tu esti din diaspora...sigur nu ai informatii eronate despre situatia din Romania?

calator 04.01.2008 15:09:05

1.duhovnicul meu este sub ascultarea patriarhului Daniel al tau?
2. ancah intelegi lucrurile prea sentimental Spui ca "noi am invatat sa ietam pe cei care nu ne raspund" adica eu nu am invatat sau cum? Oricum nu are legatura cu iertarea. Orice intrebare are raspuns Noi nu avem raspuns la orice intrebare- e o diferenta

Treaba e ca sunt destui cei ce au interese in a descredita BOR Unii folosesc si forumurile in acest scop.

MARIUS_DANIEL 04.01.2008 15:31:06

Patriarhul Daniel nu-i al meu,am si spus ca nu-i recunosc aceasta functie de care nu este demn deloc.Duhovnicul trebuie sa fie in primul rand sub ascultarea de Hristos,asta trebuia s-o stii.

adri 04.01.2008 15:43:03

Citat:

Patriarhul Daniel nu-i al meu,am si spus ca nu-i recunosc aceasta functie de care nu este demn deloc.

"Cine ești tu, ca să judeci pe sluga altuia? Pentru stăpânul său stă sau cade. Dar va sta, căci Domnul are putere ca să-l facă să stea." Romani (14,4)

Mirean 04.01.2008 17:07:11

Citat:

Patriarhul Daniel nu-i al meu,am si spus ca nu-i recunosc aceasta functie de care nu este demn deloc.Duhovnicul trebuie sa fie in primul rand sub ascultarea de Hristos,asta trebuia s-o stii.

Dar ce ierarh/mitropolit/patriarh recunosti?

ancah 04.01.2008 20:12:37

Mirean:tu esti din diaspora

Chiar daca nu locuiesc in Romanaía, tot nu am rupt legatura nici o clipa. Poate nu sunt atat de informata despre toate, dar nu vorbesc despre ce nu stiu.

Ref. la ascultare, cred ca ai inceput sa exagerezi: trebuie sa-ti spunem despre ascultarea duhovnicului nostru?!? Cam intinzi coarda, nu crezi?
Anonimatul, de care tu faci uz pe deplin cu nick-name-ul tau, ne da posibilitatea sa sarim peste asemenea intrebari personale. Dupa intrebarile pe care iti permiti sa ni le pui, as zice cateodata šca esti cel putin loctiitor de patriarh.:rolleyes:

ancah 04.01.2008 20:20:54

Marius_Daniel: ascult de parintele Gheorghe

Felicitari pentru duhovnicul pe care ti l-ai ales. Predicile Pr. Gheorghe au fost o mare alinare pentru mine, atunci cand ma simteam singura cu problemele mele. Ascultandu-le am inteles ca nu erau doar probleme personale, ci probleme ale tuturor credinciosilor. Dintr-odata nu mai eram singura. Am de aceea intotdeauna un sentiment de reunostinta, atunci cand aud numele Pr. Gheorghe.

mirelat 04.01.2008 20:31:51

care parintele Gheorghe? este vreo celebritate si n-am aflat si eu?... scuze de off-topic:)

Mirean 04.01.2008 20:32:34

Citat:

Mirean:tu esti din diaspora

Chiar daca nu locuiesc in Romanaía, tot nu am rupt legatura nici o clipa. Poate nu sunt atat de informata despre toate, dar nu vorbesc despre ce nu stiu.

Ref. la ascultare, cred ca ai inceput sa exagerezi: trebuie sa-ti spunem despre ascultarea duhovnicului nostru?!? Cam intinzi coarda, nu crezi?
Anonimatul, de care tu faci uz pe deplin cu nick-name-ul tau, ne da posibilitatea sa sarim peste asemenea intrebari personale. Dupa intrebarile pe care iti permiti sa ni le pui, as zice cateodata šca esti cel putin loctiitor de patriarh.:rolleyes:

Nu ma interesa duhovnicul ci Biserica/ierarhul/patriarhul.
Cum am spus eu: BOR/PF Daniel/. TU?
:)

Mirean 04.01.2008 20:44:55

Toti "antiecumenistii" care au fost intrebati de cine fac ascultare (Biserica/ierarh/patriarh) au refuzat sa raspunda sau au dat raspunsuri "viclene"...
Ma intreb de ce o persoanele care se declara vajnice aparatoare ale Ortodoxiei, "antiecumenisti", care nu se sfiesc sa atace BOR, ierarhii, patriarhul, evita sa raspunda la o intrebare atat de simpla...dar care ar aduce lumina in multe privinte....
Inca mai astept un raspuns...

ancah 04.01.2008 20:59:15

Mirean: Cum am spus eu: BOR/PF Daniel/. TU?

Acesta e cel mai facil raspuns, cel pe care il fai tu, Mirean.
Raspunsul meu: si eu tot BOR/PF Daniel.

Esti plin de acuze. E cazul sa ne mai arati si dragoste, nu numai dintii, care apara BOR si pe ierarhi. Ortodoxia se apara cu dragoste!
Esti provocator, ceea ce iar nu e dovada de dragoaste. Deci, asteptam si un semn de dragoste crestineasca din partea ta.

ancah 04.01.2008 21:14:39

Citat:

În prealabil postat de mirelat
care parintele Gheorghe? este vreo celebritate si n-am aflat si eu?... scuze de off-topic:)

Mirela, nimeni nu se poate lauda ca le stie pe toate, sau ca stie tot ce e demn de stiut. Deci nu-ti fa probleme ca nu-l cunosti pe Pr. Gheorghe. Ai auzit acum de el. Este un parinte din Moldova, un adevarat traitor al ortodoxiei.

Mirean 05.01.2008 00:12:35

Citat:

Esti plin de acuze. E cazul sa ne mai arati si dragoste, nu numai dintii, care apara BOR si pe ierarhi. Ortodoxia se apara cu dragoste!
Esti provocator, ceea ce iar nu e dovada de dragoaste. Deci, asteptam si un semn de dragoste crestineasca din partea ta.

Pe cine am acuzat eu? Eu nu-mi aduc aminte, poate imi arati tu unde, concret, unde am acuzat pe cineva!
Altii sunt cei care au acuzat ierarhii de "ecumenism", iar eu am indemnat la ascultare pentru a evita dezbinarea...

ancah 05.01.2008 00:19:23

Nici usturoi n-am mancat, nici gura nu-mi miroase.

Fie cum zici tu, Mirene!

Mirean 05.01.2008 00:22:13

Citat:

Nici usturoi n-am mancat, nici gura nu-mi miroase.

Fie cum zici tu, Mirene!

Pai daca ma acuzi ca am acuzat, argumenteaza, nu ti se pare normal? :hmmm:

ancah 05.01.2008 00:40:34

Iata doar un exemplu, caci in curand trebuie sa ma indeletnicesc cu rugaciunea:

Mirean: "asta asa ca sa nu mai zic eu aiurea ca singurul tau scop pe forum este sa lovesti in BOR... "

Exemple sunt multe, ce-i drept nu neaparat impotriva mea, dar va trebui sa le gasesti singur.

Mirean 05.01.2008 12:15:20

Citat:

Iata doar un exemplu, caci in curand trebuie sa ma indeletnicesc cu rugaciunea:

Mirean: "asta asa ca sa nu mai zic eu aiurea ca singurul tau scop pe forum este sa lovesti in BOR... "

Exemple sunt multe, ce-i drept nu neaparat impotriva mea, dar va trebui sa le gasesti singur.

Spunea un forumist, citand un scriitor rus, ca cele mai cumplite minciuni sunt cele care contin un sambure de adevar. Intru titul ti se potriveste.

Ai scos din context, asa cum fac sectele cand explica Scriptura prozelitilor.

Acolo ii ceream lui marius_daniel sa ne spune de cine face ascultare. dea ltfel, afirmatia mea nu este o "acuza", cum spui tu, ci o realitate, evidenta din toate postarilelui....

Exemplele nu trebuie sa le gasesc eu. Tu, ca un procuror, ai acuzat...asa ca tu trebuie sa aducu dovezi pentru afirmatiile mele. In ce ma priveste nu am acuzat pe niumeni de nimic....

MARIUS_DANIEL 05.01.2008 13:56:26

Mirean,astept...ai gasit vreun citat din Sf.Parinti sau ai vreo dovada ca ei s-au rugat cu ereticii?

calator 05.01.2008 13:57:39

ancah cand spui Moldova te referi la Republica Molodova ? (este vorba de pr Gheorghe)

MARIUS_DANIEL 05.01.2008 13:58:36

Si inca ceva.Eu,ca si parintele Gheorghe,fac ascultare de ierarhii ce asculta de Hristos si invataturile Sf.Parinti.Doar atat si nimic mai mult.

calator 05.01.2008 14:19:04

si ierahii astia nu-s niste fantome nu? Niste nume chiar ne-ar fi de folos caci si eu vreau sa ascult tot de astfel de ierarhi

MARIUS_DANIEL 05.01.2008 14:41:37

Citat:

si ierahii astia nu-s niste fantome nu? Niste nume chiar ne-ar fi de folos caci si eu vreau sa ascult tot de astfel de ierarhi

Din pacate masoneria s-a infiltrat in varful ierarhiei bisericesti si ierarhi antiecumenisti sunt din ce in ce mai greu de gasit.

ancah 05.01.2008 14:56:16

De acum voi face abstractie de afirmatiile si intrebarile venite din partea celor doi useri "Mirean" si "calator". Nu vad sensul in a continua acest dialog cu ei.

Mirean si calator: va binecuvantez in numele lui Iisus Hristos, Domnul nostru.

calator 05.01.2008 15:29:58

Sfantul Ignatie : "Dacă sfinții îi mustrau pe păcătoși și pe necredincioși, o făceau din porunca lui Dumnezeu, fiind datori să facă aceasta potrivit insuflării Sfântului Duh, nu insuflării propriilor patimi și a demonilor»"

Cei care sustin ca Sindoul este ecumenic, eretic si mason si care fac (inca) parte din BOR de la cine au aceste idei, preotii care le sunt duhovnici cu ce structuri paralele BOR cocheteaza ? De ce se evita un raspuns simplu la intrebarea care este acel ierarh de care asculta spre ex pr Gheorghe. De ce este nevoie de alte structuri , de alti ierarhi ( oare nu din dorinta unor "lideri" cu visuri de marire?) Ierarhii nostri sunt masoni si ecumnesti dar astialalti cum sunt? - fosti agenti KGB? A fi ortodox presupune o relatie duhovniceasca ( cu duhovnicul etc) dar si una administrativa (faci parte dintr-o Biserica, cu anumite reguli, ierarhi etc).Parintele care te indruma face parte dintr-o structura bisericeasca, este sub ascultarea unui ierarh.

In spatele acestei atitudini contestatare si schismatice cred se afla o miscare de manipulare sprijinita financiar de grupari din SUA Ce este duhovnicesc in atitudinea anti-sinod, in acuzatiile fundamentate de ochii lumii pe cuvintele unr Sfinti Parinti. Oare sectele nu tot astfel manipuleaza si atrag, folosindu-se de cuvintele Mantuitorului? Pentru cei nestiutori si de buna credinta vii la usa lor le zici ca Patriarhul este ecumenic arati ca Sfintii Parinti sunt impotriva rugaciunilor in comun, bagi niste poze doveditoare si ai mai racolat un omulet nu?

Sunt folosite afirmatiile antiecumensite ale mai multor duhovnici mari ca Parintele Arsenie, Parintele Teofil sau preoti cu greutate ca Pr Staniloae. Bun, nici eu nu sunt fan ecumenism. Dar sa gandim un pic care din acesti duhovnici preoti sunt impotriva Sinodului, impotriva Patrarhului, care dintre ei au plecat din BOR, care a militat pentru schisma? Care din acesti parinti a zis "eu nu il recunosc pe Preaf Daniel ca Patriarh,el nu este al meu" Oare chiar suntem atat de usor de manipulat??

De ce nu raspunde marius daniel clar la intrebari si raspunde cu " eu ascult de ierahii care asculta de Hristos" Care sunt concret acestia?

Se folosesc de spusele duhovnicilor nostri pentru a-si fundamenta propriile interese. Cine sunt liderii acesor miscari, cei care le sustin si fac parte din ele. Sunt oameni de valoare, oameni induhovniciti sau niste obscuri ? Caci dupa calitatea liderilor ne dam seama de calitatea miscarii. Ce fel de oameni sunt ierahii acestia care asculta de Hristos?

Pr Staniloaie a participat la dialoguri cu reprezentanti ai altor confesiuni.In scrierile sale sunt multe referiri la teologi occidentali. A dialoga cu celelalte confesiuni, a transmite invatatura ortodoxa, a o face cuoscuta in contextul in care facem parte din UE este in fond o necesitate. Sa stie si altii cine suntem, care ne este identitatea

Ce ne impartasesc profund cei care impart ortodocsii in noi si voi in afara revendicarilor si acuzatiilor?Ce spun Sfintii Parinti despre schisma?

calator 05.01.2008 15:46:14

ancah
1.in primul rand nu ti-am pus foarte multe intrebari Cea legata de Republica Moldova era asa ca de curiozitate avand in vedere ca din acele parti bate asa un suflu schismatic.

2.in al doilea rand in ce calitate ma binecuvintezi?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:01:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.