Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   cu ce fel de om v-ati casatori? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=4497)

andreicozia 29.09.2009 18:34:23

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 169752)
Incerc sa iti raspund eu...pentru ca e posibil ca unii sa nu prea poata evalua persoanele cu care li se intersecteaza viata si sa aiba impresia ca daca a aparut in viata lor...e de la Dumnezeu automat.

Foarte pertinent raspunsul!

Atunci ce facem daca nu suntem destul de copti la minte? ne lasam casatoriti de neamuri precum in Asia? care intradevar vad cu mult mai clar ce persoana ne este potrivita( evident imbinata cu activitatea duhovniceasca)

glykys 29.09.2009 19:44:43

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 169741)
Da, asa este dar te-ai intrebat vreodata de ce rata devortului a ajuns la 60% iar in alte tari le este si teama sa mai dea statisticile? iar divort banuiesc ca intelegi ce inseamna macar din auzite, sper..o devastare in toate planurile, dupa o asemenea trauma este foarte greu sa iti revii ca om normal, este ca si cum moare cineva in familie.

Bunicii mei au aniversat 51 de ani de casatorie (va doresc si voua acelasi lucru) si bunica spune ca si acum, dupa 51 de ani, a descoperit ca nu il cunoaste indeajuns pe bunicul :). Dar asta nu a impiedicat-o sa isi tina familia unita, prin rugaciune si multa credinta, iar bunicul nu a fost nici mai bun, nici mai rau decat alti barbati si nu a fost nici dragoste la prima vedere, dimpotriva. Casatoria e cruce, asa spun ei. Nu ma intereseaza statisticile, un om isi poate controla si e responsabil doar pentru propria casnicie. Evident, poate da un exemplu pozitiv sau negativ celor apropiati, dar fiecare isi poarta crucea... Stiu ce inseamna un divort mai bine decat oricine, parintiii mei sunt divortati, iar pe maica-mea nu am mai vazut-o de 13 ani...Am, asadar, in familie, un exemplu negativ si unul pozitiv. Pe care crezi ca o sa il aleg?

AndruscaCIM 29.09.2009 20:02:32

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 169786)
Bunicii mei au aniversat 51 de ani de casatorie (va doresc si voua acelasi lucru) si bunica spune ca si acum, dupa 51 de ani, a descoperit ca nu il cunoaste indeajuns pe bunicul :). Dar asta nu a impiedicat-o sa isi tina familia unita, prin rugaciune si multa credinta, iar bunicul nu a fost nici mai bun, nici mai rau decat alti barbati si nu a fost nici dragoste la prima vedere, dimpotriva. Casatoria e cruce, asa spun ei. Nu ma intereseaza statisticile, un om isi poate controla si e responsabil doar pentru propria casnicie. Evident, poate da un exemplu pozitiv sau negativ celor apropiati, dar fiecare isi poarta crucea... Stiu ce inseamna un divort mai bine decat oricine, parintiii mei sunt divortati, iar pe maica-mea nu am mai vazut-o de 13 ani...Am, asadar, in familie, un exemplu negativ si unul pozitiv. Pe care crezi ca o sa il aleg?

Glykys..nimeni nu poate sa ajunga sa isi cunoasca partenerul 100%, dar macar 80 % tot trebuie sa il cunosti, sa simti ca e facut pentru tine, sa iti dai seama ca sunteti pe aceeasi lungime de unda sau nu, ca aveti conceptii de viata asemanatoare...nu te poti casatori cu oricine decat daca esti disperat si ai 40 de ani si iti apare singurul om care e la fel de disperat si se bucura ca sta cineva cu el de vorba mai mult de 5 minute.

Eu am vorbit cu multi baieti la viata mea si crede-ma ca e foarte sanatos sa iti dai seama ca nu e nimic placut in a incerca sa tot gasesti ceva frumos intr-o persoana, cand nu prea ai ce de fapt.

Nu inteleg aceasta conceptie de casatorie laoha, ca doar oricum nu cunoastem pe nimeni 100%...decat ca pe o casatorie din disperare si fara alte oportunitati in viata, altfel nu ai cum sa te casatoresti decat alegand din cei 5-10 oameni care iti apar in viata.

Eu nu m-am maritat cu nici primul care a adus vorba despre casatorie, nici cu al 2-lea...nici cu cei cu care am iesit in oras...dar m-am maritat pe cel pe care l-am ales, pentru ca trebuie sa stii sa alegi in viata avand ajutorul lui Dumnezeu.

AndruscaCIM 29.09.2009 20:11:47

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 156571)
Pentru Dumnezeu toti oamenii sunt alesi. Toti pot fi partasi vietii dumnezeiesti. El nu are preferinte. Preferinte are doar omul. Iar pe masura petrecerii omului in Dumnezeu, dispar si preferintele: omul nu se mai roaga doar pentru cineva, nu mai e interesat doar de o persoana, ... asa se manifesta iubirea divina - il face pe om sa-si iubeasca si vrajmasii.

Ce sa facem, ne uitam prea mult in afara noastra. Spunem ca nu ne sta bine langa o persoana care are o anumita inaltime, o anumita culoare a ochilor, ... dar pierdem din vedere ca nu suntem doar trup.

Adica ne alegem imbracamintea, alegem masina, alegem facultatea pe care vrem sa o urmam, alegem forma tacamurilor, culoarea varului din casa, locuinta in care vrem sa traim, Biserica la care mergem, icoanele care ne plac, duhovnicul care ni se potriveste ...si vrei sa imi spui ca trebuie sa ne casatorim fara sa gandim si cu mana la ochi eventual, ascultand doar glasul suav al partenerului daca e posibil!!! ;)

andreicozia 29.09.2009 20:18:12

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 169786)

hmmm, hihi, se vede ca esti inca foarte tinar(a) glykys

ca raspuns intrebarii finale:
Iti spun eu ca inca nu stii nici tu modelul cui vei urma. Avem doar impresia ca stim.

...muuulta rugaciune!
:)

glykys 29.09.2009 20:31:57

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 169792)
Glykys..nimeni nu poate sa ajunga sa isi cunoasca partenerul 100%, dar macar 80 % tot trebuie sa il cunosti, sa simti ca e facut pentru tine, sa iti dai seama ca sunteti pe aceeasi lungime de unda sau nu, ca aveti conceptii de viata asemanatoare...nu te poti casatori cu oricine decat daca esti disperat si ai 40 de ani si iti apare singurul om care e la fel de disperat si se bucura ca sta cineva cu el de vorba mai mult de 5 minute.

Eu am vorbit cu multi baieti la viata mea si crede-ma ca e foarte sanatos sa iti dai seama ca nu e nimic placut in a incerca sa tot gasesti ceva frumos intr-o persoana, cand nu prea ai ce de fapt.

Nu inteleg aceasta conceptie de casatorie laoha, ca doar oricum nu cunoastem pe nimeni 100%...decat ca pe o casatorie din disperare si fara alte oportunitati in viata, altfel nu ai cum sa te casatoresti decat alegand din cei 5-10 oameni care iti apar in viata.

Eu nu m-am maritat cu nici primul care a adus vorba despre casatorie, nici cu al 2-lea...nici cu cei cu care am iesit in oras...dar m-am maritat pe cel pe care l-am ales, pentru ca trebuie sa stii sa alegi in viata avand ajutorul lui Dumnezeu.

Andrusca, eu te inteleg, parerile noastre nu sunt contradictorii, dimpotriva... eu am 21 de ani, am iubit si iubesc inca foarte mult un om (pe care l-as alege, daca ar fi numai dupa mine) pentru care eu cred ca as fi in stare de orice sacrificiu si cu care cred ca as sta nu 51 de ani, ci 100, insa... sunt multe obstacole... Nu mai am 16 ani, sa ma arunc orbeste. plus ca eu trebuie sa imi termin si studiile, in momentul acesta am alte prioritati. Daca va fi sa fie sa putem fi impreuna, m-as bucura enorm, as fi cea mai fericita. Daca nu, sunt sigura ca, prin rugaciune, o sa fie un altul, mai bun decat acesta... Totul are un rost in viata asta si totul se intampla cu voia Celui de sus :).

glykys 29.09.2009 20:33:41

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 169802)
hmmm, hihi, se vede ca esti inca foarte tinar(a) glykys

ca raspuns intrebarii finale:
Iti spun eu ca inca nu stii nici tu modelul cui vei urma. Avem doar impresia ca stim.

...muuulta rugaciune!
:)

Asa este. Multumesc :).

linistea 29.09.2009 22:01:51

m-as lega de persoana care ma face sa ma simt bine in pielea mea oriunde si oricand ,care nu vrea sa ma skimbe ci sa ma inteleaga,sa ma iubeasca,sa tina mai mult la mine decat tin eu,care are ca scop mantuirea si nu altceva

florinna01 29.09.2009 22:55:14

intelepciune,bunatate,smerenie,curaj,blandete,etc

AndreiM 01.10.2009 14:11:05

Nu cred ca poti sa te casatoresti cu cineva pentru ca e asa sau altfel,dar pentru ca te simti iubit,in siguranta si parca acea persoana iti ia inima in mana si ti-o mangaie(cel putin asa ma simt eu).Calitatile sunt ceva redundant si pot fi pierdute sau dobandite in timp...

AndruscaCIM 01.10.2009 15:17:34

Citat:

În prealabil postat de AndreiM (Post 170245)
Nu cred ca poti sa te casatoresti cu cineva pentru ca e asa sau altfel,dar pentru ca te simti iubit,in siguranta si parca acea persoana iti ia inima in mana si ti-o mangaie(cel putin asa ma simt eu).Calitatile sunt ceva redundant si pot fi pierdute sau dobandite in timp...

Eu m-am simtit iubita de multi, dar nu m-as fi casatorit nicicum pe considerentul asta. Este clar ca persoana alaturi de care alegi sa iti petreci restul vietii trebuie sa fie intr-un anumit fel.

Fani71 01.10.2009 18:43:08

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 170276)
Eu m-am simtit iubita de multi, dar nu m-as fi casatorit nicicum pe considerentul asta. Este clar ca persoana alaturi de care alegi sa iti petreci restul vietii trebuie sa fie intr-un anumit fel.

Este adevarat, dar in ce fel?
Daca avem un sablon prea stramt nu prea cred ca avem sanse sa gasim.
Anumite lucruri de baza da, cred ca trebuie sa le hotaram dinainte, dar nu pe toate.
Altfel riscam si sa le vedem la cineva care nu le are, prin proiectie.
Mai degraba cred ca este importanta o afinitate, o potrivire, o completare, care este greu de definit.

AndruscaCIM 01.10.2009 18:47:58

Citat:

În prealabil postat de Fani71 (Post 170369)
Este adevarat, dar in ce fel?
Daca avem un sablon prea stramt nu prea cred ca avem sanse sa gasim.
Anumite lucruri de baza da, cred ca trebuie sa le hotaram dinainte, dar nu pe toate.
Altfel riscam si sa le vedem la cineva care nu le are, prin proiectie.
Mai degraba cred ca este importanta o afinitate, o potrivire, o completare, care este greu de definit.

Da, cu siguranta la ultima fraza faceam referire ;) Greu de definit, dar totusi usor de simtit atunci cand este cazul sau nu...din experienta mea personala :D

costel 01.10.2009 18:54:42

In iubire nu iesi ca la cumparaturi, unde iti spui: nu pot sa cumpara asta pentru ca nu am decat suma X. Eu nu mi-am luat sotia din motive de bani, statut... ci pentru ca din momentul in care ne-am intalnit, inima mea a inceput sa bata pentru ea si invers. Asa ca din experienta mea, trebuie sa spun ca acesta trebuie sa fie omul cu care trebuie sa te casatoresti: cel care iti daruieste inima.

Hartford 01.10.2009 19:08:19

inima

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 170372)
In iubire nu iesi ca la cumparaturi, unde iti spui: nu pot sa cumpara asta pentru ca nu am decat suma X. Eu nu mi-am luat sotia din motive de bani, statut... ci pentru ca din momentul in care ne-am intalnit, inima mea a inceput sa bata pentru ea si invers. Asa ca din experienta mea, trebuie sa spun ca acesta trebuie sa fie omul cu care trebuie sa te casatoresti: cel care iti daruieste inima.

Deacord cu tine dar ce te faci cind la inceput iti daruieste inima si apoi se schimba in comportari si alte........?si deja ai incheiat cununia.

Fani71 01.10.2009 21:09:07

Citat:

Da. Dar asta se poate intampla si nu numai la prima vedere. Se poate sa cunosti opersoana si sa nu o vezi din diverse motive, si la un moment dat sa incepi sa o vezi, si reciproc.

AndruscaCIM 02.10.2009 00:47:52

Citat:

Ai fost sa zicem "mai norocos" probabil in cazul asta...dar nu toti oamenii isi intalnesc din prima " Alesul/a". Cred ca primul baiat care " mi-a daruit inima" a fost un fost coleg liceu, insa nu eu nu l-am putut privi niciodata decat ca pe un bun amic cu care ma intelegeam si atat. Dupa acest " dar" au mai urmat multe altele, insa in cazul meu a durat ceva pana ce am simtit ca am cui sa imi ofer inima...si ma felicit pentru acest lucru.

Cu fiecare relatie si baiat intalnit in viata mea am avut ceva nou de invatat, m-am definit ca persoana si iubirea mea a aparut atunci cand eram pregatita sa o simt.

AndruscaCIM 02.10.2009 01:00:33

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 170377)
Deacord cu tine dar ce te faci cind la inceput iti daruieste inima si apoi se schimba in comportari si alte........?si deja ai incheiat cununia.

In opinia mea pe undeva poate fi si vina celor care " isi daruiesc inima" si desi primesc indicii ca viitorul partener nu e tocmai cel de la inceput, merg inainte si spera ca il vor schimba. Eu nu cred in schimbarea caracterului unui om decat daca acest lucru se intampla de la sine si fara ca el sa fie constient de aceasta schimbare...altfel nu se merita, cred ca e timp si sentiment irosit.

sergiu 18.03.2010 14:08:53

Citat:

În prealabil postat de aradeanu (Post 91402)
credeti ca merita continuata o relatie in care exista vesnic reprosuri, jigniri, raceala, orgoliu, in care s-au uitat clipele minunate, dar in care ai investit candva mult sentiment? E asta o iubire adevarata? Mai poti spune cuiva: ,,Te iubesc", iar a doua zi sa-l pui al zid?

Imi imaginez ca reprosurile sunt bazate si pe diferente de statut social, agravate de racirea relatiei in pat. Inseamna ca exista o diferenta notabila intre valorile pe care le impartasiti. Incearca sa aduci persoana spre intelegerea setului tau de valori si eventual analizati sa vedeti de ce exista aceste diferente. Poate reusiti sa va miscati fiecare spre celalalt si sa ajungeti la a va aprecia pt ce sunteti. Eventual analizati cum ar fi viata fiecaruia din voi daca celalalt ar fi dupa dorinta voastra, si e foarte important sa se gaseasca si sublinieze si posibilele lipsuri.
Exemplu
Ea: de ce nu aduci si tu mai multi bani in casa?
El: ai vrea sa fiu un om de afaceri?
Ea: oo da! ar fi foarte misto sa avem bani multi..
El: dar atunci voi veni seara foarte tarziu acasa, ne vom vedea mai putin
Ea: nici o problema!
El: si voi veni de multe ori dupa diverse "intalniri de afaceri" duhnind a alcool
Ea: paai poate nu vei bea chiar tot timpul
El: si de multe ori voi mirosi a parfum de femeie...
Ea: pai de ce? e obligatoriu sa ai amanta?
El: pai daca voi fi un barbat bine si de succes imi vor pica in brate bucati de bucati... fotomodele in devenire au nevoie si ele sa le plateasca cineva chiria la apartament, cumpere toale etc..
Ea(nervoasa): pai atunci vom divorta si gata!
El: deci practic tu doresti sa fiu intr-un anume fel pt a avea noi doi o casnicie fericita in viziunea ta, chiar daca acea viziune a ta ar duce la un (potential) divort? Nu prea se potrivesc lucrurile...
Ea: nu mai stiu nici eu ce vreau...
El: intelege ca nu le poti avea pe toate. Orice set de plusuri vine si cu setul de minusuri atasat.

E o discutie imaginara evident, dar reflecta de multe ori situatii reale. Stiu un fost coleg de facult care are destul de multi bani si e "de succes" dar nevasta-sa este foarte nemultumita si zice el ca ei sunt deja in stadiu de divort nepronuntat. Pe mine nu ma mira din moment ce el vine mai tot timpul baut acasa si de multe ori de prin saloane de masaj erotic sau cluburi de noapte.
E adevarat, am un alt prieten care e probabil visul oricarei femei - arata bine, citit si cultivat, foarte bine crescut, de succes, foarte atent cu nevasta sa si foarte bun si devotat familist. Dar astia sunt ca eclipsa - vin o data la nu stiu cate decenii :4:

Scuze pt post prea lung ..

Dimmu1 18.03.2010 15:43:00

Citat:

În prealabil postat de aradeanu (Post 91219)
esentiala e credinta in Dumnezeu

ce legatura are religia cu asta?

luminita- 18.03.2010 20:18:24

Citat:

M-am intrebat de multe ori care ar fi calitatile cele mai importante ale persoanei cu care
te-ai casatori. Eu consider ca esentiala e credinta in Dumnezeu (intre cele duhovnicesti) de aici se nasc apoi toate. Voi ce parere aveti?

persoana cu care m-asi casatori eu pe langa credinta in Dumnezeu trebuie sa mai indeplineasca si alte calitati cum ar fi:decenta,curatenia,simplitatea,sinceritatea sa stie sa fie om cu mine,sa existe respect reciproc, sa ma iubeasca

ciprian22 19.03.2010 02:18:31

Da..persoana care atzi va deveni sot/sotie are ceva aparte cred eu..desi nu am intalnit-o pana acum..Aparte pentru tine..pareri comune..activitati asemanatoare..si multa multa comunicare.Fara de care cred ca nu poate exista mai nimic durabil.Intamplarile care duc spre casatorie..sunt de multe ori mult mai ciudata si mai neprevazute de obicei..dupa cum am observat din relatiile cunoscutilor mei.

gabriela8 19.03.2010 19:24:51

Un suflet cald...

Langu 20.03.2010 00:05:27

Citat:

M-am intrebat de multe ori care ar fi calitatile cele mai importante ale persoanei cu care
te-ai casatori. Eu consider ca esentiala e credinta in Dumnezeu (intre cele duhovnicesti) de aici se nasc apoi toate. Voi ce parere aveti?

Compatibilitatea.

jefferson 07.05.2010 02:16:04

pai tu esti minora Luminita

eodor nastasa 07.05.2010 02:23:15

Pai, sa vedem, are picioarele pna'n pamant, paru'i cret ca electrodu', si'i negru ca un spic de grau copt, are ochii negri ca si ceru'n zi de vara, si'n rest e fata de treaba, mai ales ca suporta un badaran ca mine...na c-am zis-o si p'asta...:4:

p.s. m-am deja...

luminita- 07.05.2010 13:24:53

Citat:

În prealabil postat de jefferson (Post 244134)
pai tu esti minora Luminita

Da, sunt minora dar nu sunt copil mic si am deja o ,,schema" a barbatului pe care l-asi alege si cu care m-asi casatori,chiar daca un astfel de om nu (prea)exista.Cred ca toata lumea la varsta mea era visatoare si isi organiza un drum pe care sa mearga mai tarziu.

jefferson 15.05.2010 23:27:21

Citat:

În prealabil postat de luminita- (Post 244265)
Da, sunt minora dar nu sunt copil mic si am deja o ,,schema" a barbatului pe care l-asi alege si cu care m-asi casatori,chiar daca un astfel de om nu (prea)exista.Cred ca toata lumea la varsta mea era visatoare si isi organiza un drum pe care sa mearga mai tarziu.

intai trebuie sa inveti sa scrii

kiralina 15.05.2010 23:31:37

''ieu'' l-as loa de sot pe danut7.si daca as fi barbat,pe mirabela!atat!

cocacoc 16.05.2010 09:18:14

Femeia cu care ma voi casatori trebuie sa fie atee sau agnostica .

Radu32 16.05.2010 09:47:32

parere

femeia trebuie sa fie supusa barbatului,si sa nu iasa din cuvantul sau !
Asemenea unui vapor care navigheaza pe mare, barbatul trebuie sa fie capitanul iar femeia secundul care executa ordinele,dar si colaboreaza spre rezolvarea unor probleme de comun acord cu capitanul !
Capitanul va avea insa grija ca echipajul sa fie multumit si sa-i fie satisfacute nevoile si dorintele,el nu va fi un capitan dictatorial ,ci unul care se ingrijeste mereu de bunastarea echipajului, si il pune mai presus de el !
Insa va manifesta toata severitatea impusa de regulamentul de bord fata de marinarii lenesi sau care saboteaza din interior vasul,acestia vor fi lasati pe o insula pustie,drept pedeapsa !

luminita- 16.05.2010 21:10:44

Citat:

În prealabil postat de jefferson (Post 248658)
intai trebuie sa inveti sa scrii

Dar ce am gresit in exprimare?

luminita- 16.05.2010 21:13:56

Femeia nu trebuie sa fie sluga barbatului si sa faca tot ce zice el pt ca barbatul nu este niciun zeu,iar femeia nu este niciun robot.Fiecare femeie are dreptul sa actioneze asa cum vrea ea si sa aiba grija de barbatul sau dar fara sa ii fie impus acest lucru,ci sa-i vina din proprie initiativa.

Elesya 10.10.2010 22:02:49

in opinia mea

Citat:

In primul rand ca sa accept sa imi leg destinul de cineva ar trebui sa fie OM...Afirm asta deoarece privind in jur, cu regret constat tot mai des ca desi e multa lume , sunt mult prea putin OAMENI !!!!

ap2010 10.10.2010 22:25:58

Casatoria are cele mai mari sanse de reusita cand intre cei doi nu exista diferente prea multe,de ordin fizic,educatie,stare materiala,.pregatire.Nu degeaba se spune ca ce se aseamana se aduna,ci pentru ca asa trebuie sa fie.

ionut12 10.10.2010 23:34:56

Ce femeie as alege pt casatorie?

Daca sunt un caracter mai puternic ea sa fie mai blanda
in primul rand sa fie cu dumnezeu sa fie cu biserica si sa fie crestin-ortodoxa
daca are si duhovnic restul e de la sine

cristiboss56 10.10.2010 23:57:31

Un exemplu . . .

Citat:

În prealabil postat de Elesya (Post 295863)
In primul rand ca sa accept sa imi leg destinul de cineva ar trebui sa fie OM...Afirm asta deoarece privind in jur, cu regret constat tot mai des ca desi e multa lume , sunt mult prea putin OAMENI !!!!

A fi OM , înseamnă să ai curajul să spui Cine ești , Ce religie ești , Ce urmărești prin mesajele tale ! ! ! Rugăminte:te rog să-ți treci corect apartenența religioasă, așa cum fac majoritatea colegilor tăi de la Secte ! ! !

Miha-anca 11.10.2010 01:27:58

Citat:

În prealabil postat de ap2010 (Post 295868)
Casatoria are cele mai mari sanse de reusita cand intre cei doi nu exista diferente prea multe,de ordin fizic,educatie,stare materiala,.pregatire.Nu degeaba se spune ca ce se aseamana se aduna,ci pentru ca asa trebuie sa fie.

La ce diferente de ordin fizic te gandesti? La inaltime, greutate, frumusete, culoarea pielii, etc? Sper ca nu te-ai gandit la sexul persoanelor... caci in acest sens trebuie sa fie diferente.

Se spune intr-adevar "Cine se aseamana se aduna", dar scopul vietii este in primul rand mantuirea. Ori pentru mantuire e nevoie de un partener, care sa te ajute la mantuire.

ap2010 11.10.2010 11:20:40

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 295924)
La ce diferente de ordin fizic te gandesti? La inaltime, greutate, frumusete, culoarea pielii, etc? Sper ca nu te-ai gandit la sexul persoanelor... caci in acest sens trebuie sa fie diferente.

Se spune intr-adevar "Cine se aseamana se aduna", dar scopul vietii este in primul rand mantuirea. Ori pentru mantuire e nevoie de un partener, care sa te ajute la mantuire.

Bineinteles ca nu ma refeream la sexul persoanelor,prefer sa iau intrebarea ca o gluma.Pentru asemanari ma refeream la cele de nivel cultural,de exemplu.Sunt multe de discutat pe aceasta tema,eu mi-am exprimat opinia si atat.

t_iubesc 11.10.2010 11:38:55

M-as casatori cu omul pe care il iubesc foarte foarte tare, despre care simt ca este sufletul meu pereche ceea ce asa si este si restul nu mai conteaza ca fiecare avem scaderile noastre dar in vreme putem sa le corijam, de ex. daca el are patima minciunii si tot minte eu pot sa-i arat ca nu e bine sa minti sau daca eu am patima maniei si ma ia nebuneala cand ma enervez ca vad atata nereptate el poate sa ma domoleasca cu un sarut si imi trece patima maniei imediat si ma apuca alta patima care patima e foarte frumoasa din moment ce se transforma in dragoste de aici si "sa faci dragoste patimas". deci daca evaluam amandoi dragostea si a face dragoste restul vine de la sine ca doar totul se face si se desface in pat, cel putin asa se zice. dar sa fie respect si armonie, daca nu m-as casatori cu sufletul pereche as innebuni si toata viata mea ar fi distrusa, m-as duce in munti pustii si as vrea sa mor si sa nu mai exist, m-as omori daca nu m-as casatori cu sufletul pereche dat fiind ca-l iubesc asa de tare dar sa se faca Voia Domnului, eu ce zice Dumnezeu aia fac, numai de El ascult si de nimeni altcineva si pe Maica Domnului o iubesc foarte tare ca atare ma rog la ea foarte tare si chiar m-am pus pe rugaciuni si acatiste si paraclise si nu ma las, nu ma las ca stiu ca si MD si Iisus ma iubesc foarte tare amandoi dat fiind faptul ca m-am nascut in Sfanta zi de Pasti si ca de la bun inceput toti sfintii ma iubesc tocmai de aceea Dumnezeu m-a si mustrat cateodata si bine a facut caci am meritat dar dupa aceea dragostea Lui pentru mine a fost imensa. Se poate sa ajungi sa iubesti asa cum nu banuiesti si daca stai departe de dragostea pereche sa simti o durere si sa simti ca te dor toate si ca suferi si ca nu mai vrei sa traiesti ca vrei sa mori, sa iei campiile, asa ca sa-L iubesc pe Dumnezeu si El imi da ceea ce cer de la El ca ma iubeste.

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:23:25.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.