![]() |
Citat:
Atunci ce facem daca nu suntem destul de copti la minte? ne lasam casatoriti de neamuri precum in Asia? care intradevar vad cu mult mai clar ce persoana ne este potrivita( evident imbinata cu activitatea duhovniceasca) |
Citat:
Bunicii mei au aniversat 51 de ani de casatorie (va doresc si voua acelasi lucru) si bunica spune ca si acum, dupa 51 de ani, a descoperit ca nu il cunoaste indeajuns pe bunicul :). Dar asta nu a impiedicat-o sa isi tina familia unita, prin rugaciune si multa credinta, iar bunicul nu a fost nici mai bun, nici mai rau decat alti barbati si nu a fost nici dragoste la prima vedere, dimpotriva. Casatoria e cruce, asa spun ei. Nu ma intereseaza statisticile, un om isi poate controla si e responsabil doar pentru propria casnicie. Evident, poate da un exemplu pozitiv sau negativ celor apropiati, dar fiecare isi poarta crucea... Stiu ce inseamna un divort mai bine decat oricine, parintiii mei sunt divortati, iar pe maica-mea nu am mai vazut-o de 13 ani...Am, asadar, in familie, un exemplu negativ si unul pozitiv. Pe care crezi ca o sa il aleg? |
Citat:
Eu am vorbit cu multi baieti la viata mea si crede-ma ca e foarte sanatos sa iti dai seama ca nu e nimic placut in a incerca sa tot gasesti ceva frumos intr-o persoana, cand nu prea ai ce de fapt. Nu inteleg aceasta conceptie de casatorie laoha, ca doar oricum nu cunoastem pe nimeni 100%...decat ca pe o casatorie din disperare si fara alte oportunitati in viata, altfel nu ai cum sa te casatoresti decat alegand din cei 5-10 oameni care iti apar in viata. Eu nu m-am maritat cu nici primul care a adus vorba despre casatorie, nici cu al 2-lea...nici cu cei cu care am iesit in oras...dar m-am maritat pe cel pe care l-am ales, pentru ca trebuie sa stii sa alegi in viata avand ajutorul lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
ca raspuns intrebarii finale: Iti spun eu ca inca nu stii nici tu modelul cui vei urma. Avem doar impresia ca stim. ...muuulta rugaciune! :) |
Citat:
|
Citat:
|
m-as lega de persoana care ma face sa ma simt bine in pielea mea oriunde si oricand ,care nu vrea sa ma skimbe ci sa ma inteleaga,sa ma iubeasca,sa tina mai mult la mine decat tin eu,care are ca scop mantuirea si nu altceva
|
intelepciune,bunatate,smerenie,curaj,blandete,etc
|
Nu cred ca poti sa te casatoresti cu cineva pentru ca e asa sau altfel,dar pentru ca te simti iubit,in siguranta si parca acea persoana iti ia inima in mana si ti-o mangaie(cel putin asa ma simt eu).Calitatile sunt ceva redundant si pot fi pierdute sau dobandite in timp...
|
Citat:
|
Citat:
Daca avem un sablon prea stramt nu prea cred ca avem sanse sa gasim. Anumite lucruri de baza da, cred ca trebuie sa le hotaram dinainte, dar nu pe toate. Altfel riscam si sa le vedem la cineva care nu le are, prin proiectie. Mai degraba cred ca este importanta o afinitate, o potrivire, o completare, care este greu de definit. |
Citat:
|
In iubire nu iesi ca la cumparaturi, unde iti spui: nu pot sa cumpara asta pentru ca nu am decat suma X. Eu nu mi-am luat sotia din motive de bani, statut... ci pentru ca din momentul in care ne-am intalnit, inima mea a inceput sa bata pentru ea si invers. Asa ca din experienta mea, trebuie sa spun ca acesta trebuie sa fie omul cu care trebuie sa te casatoresti: cel care iti daruieste inima.
|
inima
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cu fiecare relatie si baiat intalnit in viata mea am avut ceva nou de invatat, m-am definit ca persoana si iubirea mea a aparut atunci cand eram pregatita sa o simt. |
Citat:
|
Citat:
Exemplu Ea: de ce nu aduci si tu mai multi bani in casa? El: ai vrea sa fiu un om de afaceri? Ea: oo da! ar fi foarte misto sa avem bani multi.. El: dar atunci voi veni seara foarte tarziu acasa, ne vom vedea mai putin Ea: nici o problema! El: si voi veni de multe ori dupa diverse "intalniri de afaceri" duhnind a alcool Ea: paai poate nu vei bea chiar tot timpul El: si de multe ori voi mirosi a parfum de femeie... Ea: pai de ce? e obligatoriu sa ai amanta? El: pai daca voi fi un barbat bine si de succes imi vor pica in brate bucati de bucati... fotomodele in devenire au nevoie si ele sa le plateasca cineva chiria la apartament, cumpere toale etc.. Ea(nervoasa): pai atunci vom divorta si gata! El: deci practic tu doresti sa fiu intr-un anume fel pt a avea noi doi o casnicie fericita in viziunea ta, chiar daca acea viziune a ta ar duce la un (potential) divort? Nu prea se potrivesc lucrurile... Ea: nu mai stiu nici eu ce vreau... El: intelege ca nu le poti avea pe toate. Orice set de plusuri vine si cu setul de minusuri atasat. E o discutie imaginara evident, dar reflecta de multe ori situatii reale. Stiu un fost coleg de facult care are destul de multi bani si e "de succes" dar nevasta-sa este foarte nemultumita si zice el ca ei sunt deja in stadiu de divort nepronuntat. Pe mine nu ma mira din moment ce el vine mai tot timpul baut acasa si de multe ori de prin saloane de masaj erotic sau cluburi de noapte. E adevarat, am un alt prieten care e probabil visul oricarei femei - arata bine, citit si cultivat, foarte bine crescut, de succes, foarte atent cu nevasta sa si foarte bun si devotat familist. Dar astia sunt ca eclipsa - vin o data la nu stiu cate decenii :4: Scuze pt post prea lung .. |
Citat:
ce legatura are religia cu asta? |
Citat:
|
Da..persoana care atzi va deveni sot/sotie are ceva aparte cred eu..desi nu am intalnit-o pana acum..Aparte pentru tine..pareri comune..activitati asemanatoare..si multa multa comunicare.Fara de care cred ca nu poate exista mai nimic durabil.Intamplarile care duc spre casatorie..sunt de multe ori mult mai ciudata si mai neprevazute de obicei..dupa cum am observat din relatiile cunoscutilor mei.
|
Un suflet cald...
|
Citat:
|
pai tu esti minora Luminita
|
Pai, sa vedem, are picioarele pna'n pamant, paru'i cret ca electrodu', si'i negru ca un spic de grau copt, are ochii negri ca si ceru'n zi de vara, si'n rest e fata de treaba, mai ales ca suporta un badaran ca mine...na c-am zis-o si p'asta...:4:
p.s. m-am deja... |
Citat:
|
Citat:
|
''ieu'' l-as loa de sot pe danut7.si daca as fi barbat,pe mirabela!atat!
|
Femeia cu care ma voi casatori trebuie sa fie atee sau agnostica .
|
parere
femeia trebuie sa fie supusa barbatului,si sa nu iasa din cuvantul sau !
Asemenea unui vapor care navigheaza pe mare, barbatul trebuie sa fie capitanul iar femeia secundul care executa ordinele,dar si colaboreaza spre rezolvarea unor probleme de comun acord cu capitanul ! Capitanul va avea insa grija ca echipajul sa fie multumit si sa-i fie satisfacute nevoile si dorintele,el nu va fi un capitan dictatorial ,ci unul care se ingrijeste mereu de bunastarea echipajului, si il pune mai presus de el ! Insa va manifesta toata severitatea impusa de regulamentul de bord fata de marinarii lenesi sau care saboteaza din interior vasul,acestia vor fi lasati pe o insula pustie,drept pedeapsa ! |
Citat:
|
Femeia nu trebuie sa fie sluga barbatului si sa faca tot ce zice el pt ca barbatul nu este niciun zeu,iar femeia nu este niciun robot.Fiecare femeie are dreptul sa actioneze asa cum vrea ea si sa aiba grija de barbatul sau dar fara sa ii fie impus acest lucru,ci sa-i vina din proprie initiativa.
|
in opinia mea
Citat:
|
Casatoria are cele mai mari sanse de reusita cand intre cei doi nu exista diferente prea multe,de ordin fizic,educatie,stare materiala,.pregatire.Nu degeaba se spune ca ce se aseamana se aduna,ci pentru ca asa trebuie sa fie.
|
Ce femeie as alege pt casatorie?
Daca sunt un caracter mai puternic ea sa fie mai blanda
in primul rand sa fie cu dumnezeu sa fie cu biserica si sa fie crestin-ortodoxa daca are si duhovnic restul e de la sine |
Un exemplu . . .
Citat:
|
Citat:
Se spune intr-adevar "Cine se aseamana se aduna", dar scopul vietii este in primul rand mantuirea. Ori pentru mantuire e nevoie de un partener, care sa te ajute la mantuire. |
Citat:
|
M-as casatori cu omul pe care il iubesc foarte foarte tare, despre care simt ca este sufletul meu pereche ceea ce asa si este si restul nu mai conteaza ca fiecare avem scaderile noastre dar in vreme putem sa le corijam, de ex. daca el are patima minciunii si tot minte eu pot sa-i arat ca nu e bine sa minti sau daca eu am patima maniei si ma ia nebuneala cand ma enervez ca vad atata nereptate el poate sa ma domoleasca cu un sarut si imi trece patima maniei imediat si ma apuca alta patima care patima e foarte frumoasa din moment ce se transforma in dragoste de aici si "sa faci dragoste patimas". deci daca evaluam amandoi dragostea si a face dragoste restul vine de la sine ca doar totul se face si se desface in pat, cel putin asa se zice. dar sa fie respect si armonie, daca nu m-as casatori cu sufletul pereche as innebuni si toata viata mea ar fi distrusa, m-as duce in munti pustii si as vrea sa mor si sa nu mai exist, m-as omori daca nu m-as casatori cu sufletul pereche dat fiind ca-l iubesc asa de tare dar sa se faca Voia Domnului, eu ce zice Dumnezeu aia fac, numai de El ascult si de nimeni altcineva si pe Maica Domnului o iubesc foarte tare ca atare ma rog la ea foarte tare si chiar m-am pus pe rugaciuni si acatiste si paraclise si nu ma las, nu ma las ca stiu ca si MD si Iisus ma iubesc foarte tare amandoi dat fiind faptul ca m-am nascut in Sfanta zi de Pasti si ca de la bun inceput toti sfintii ma iubesc tocmai de aceea Dumnezeu m-a si mustrat cateodata si bine a facut caci am meritat dar dupa aceea dragostea Lui pentru mine a fost imensa. Se poate sa ajungi sa iubesti asa cum nu banuiesti si daca stai departe de dragostea pereche sa simti o durere si sa simti ca te dor toate si ca suferi si ca nu mai vrei sa traiesti ca vrei sa mori, sa iei campiile, asa ca sa-L iubesc pe Dumnezeu si El imi da ceea ce cer de la El ca ma iubeste.
|
| Ora este GMT +3. Ora este acum 08:23:25. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.