![]() |
mi-a placut discutia. chiar nu-mi trecea prin minte asa ceva :)
vreau sa va pun o intrebare... aparent fara nicio legatura cu topicul: stiti kre e diferenta dintre un om si celelalte vietuitoare? |
Citat:
|
eu stiu diferenta dintre om si camila
|
Citat:
|
camila poate sa munceasca o saptamana fara sa bea, dar un om poate sa bea o saptamana fara sa munceasca.
|
Citat:
as spune k intr-un fel esti pe aproape, dar vreau sa ma asigur :) |
Citat:
deci eu te-am intrebat |
Citat:
|
"In the modern understanding, a set of axioms is any collection of formally stated assertions from which other formally stated assertions follow by the application of certain well-defined rules. In this view, logic becomes just another formal system. A set of axioms should be consistent; it should be impossible to derive a contradiction from the axiom. A set of axioms should also be non-redundant; an assertion that can be deduced from other axioms need not be regarded as an axiom." :D
|
Ma provocat "ispita_ta" sa ii raspund mai concret. Bine, atunci o sa incerc:
Uneori cand ma uit in oglinda si imi vad chipul, incep sa am o senzatie foarte ciudata despre mine insumi, pur si simplu cad intr-o ipostaza in care stau si ma gandesc cum de sunt ca toti ceilalti din jurul meu, dar in acelasi timp de parca numai eu as privi lumea prin ochii mei, ceva ma face sa ma simt diferit de toti prin faptul ca parca numai eu as exista, dar nu stiu de ce! Ganditi-va, aceasta lume este vazuta in mod doferit de 6 miliarde de oameni, adica este privita subiectiv prin modul fiecaruia de a percepe realitatea. Dar initial exista de fapt o lume obiectiva, care este interpretata de fiecare individ in parte prin consimtamantul de sine insusi ca fiind el insusi in persoana sa, acestea insa raportate fata de ceilalti indivizi, pentru ca de altfel nu ne mai putem gandi la asa ceva daca am fi singuri. D.p.d.v functional, creierul analizeaza toate informatiile captate de organele simturilor noastre. Asa, pana aici e OK. Dar stau si ma intreb de ce creierul nu-mi poate da raspuns la ce ma gandeam eu in momentul acela? Simt cum ceva se tot blocheaza in mintea mea de fiecare si nu reusesc sa definesc ceea ce simt in acele momente. Nu ma supar daca imi veti reprosa ca am aberat, pentru ca este ceva personal, dar in caz de vi s-a intimplat sa aveti si voi aceste senzatii ciudate (feeling-uri) imi puteit spune, poate ii dam de capat. Poate ispita_mea imi va putea fi un ajutor in acest macel mintal sau psihic. :) |
prin asta am trecut si eu... si cred k toti :) numai k nu am timp acum sa detaliez, am sa vorbesc strict despre subiect.
aceasta intrebare "kre e diferenta dintre un om si celelalte vietuitoare?" ne-a pus-o o dna profesoara kre preda logica, psihologie si filosofie... toti am incercat s-o dam pe spate cu raspunsurile: ratiunea, limbajul, capacitatea de a construi etc... dar si celelalte au aceste capacitati, si celelalte gandesc, si celelalte comunica.... intr-un mod diferit sau intr-o mai mica masura... insa ceea ce ne deosebeste pe noi de celelalte vietuitoare se numeste CREDINTA... de aici eu inteleg k ateii se coboara la nivelul dobitoacelor... imi cer scuze pt pauza... am avut mici probleme cu calculatorul si am sa mai lipsesc 2 saptamani. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
IN CONCLUZIE:NU EZITATI A SPUNE LUCRURILOR PE NUME.Daca devdenim "umanisti" e vai si amar de noi. |
Citat:
2.Vai de rationamentul tau;daca tot esti asa destept si te crezi asa de tare ca nu ai nevoie sa crezi ca Dumnezeu a facut totul,atunci explica-ne tu,domnule egocentrist,cum au fost facute,in vederea ta?Lumineaza-ne. 3.Da.faptul ca au ars pe rug a fost greseala lor,nu ii judecam.Asa cum poate faci mata. 4.Intradevar,nimic nu te poate salva daca nu te pocaiesti pentru hulismele si pacatele tale. 5.Credinciosii ipocriti nu cred ca exista.Ori esti asa ori asa.Mukti au murit pentru Dumnezeu,aceia au fost credinciosi cu tarie. 6.Tu esti inferior din d.p.d.v. spiritual de exemplu,unui calugar de pe muntele Athos.Da,esti inferior.Asa cum dracii sunt inferiori ingerilor,asa esti si tu,nu te speria ca vei mai avea multe surprize pe parcursul vietii si dupa,"desteptule". 7.Aceste "apelative" izvorasc din stiinta ca tu esti prost fata de altiic are au o cunoastere mai buna ca a ta.Tu te crezi pe acelasi prag cu Sfintii sau ce? |
prefer sa raman ateu in prostia mea, decat sa fiu un mare crestin care jigneste pe cei care nu au o ideologie similara.
evolutia ta spirtuala iti permite sa faci afirmatii de genul "esti prost" sau "lesbiana scarboasa"? |
Citat:
Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea. 32. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori. 33. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi. 34. Căci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: "Zis-a Domnul Domnului meu: Șezi de-a dreapta Mea, 35. Până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale". 36. Cu siguranță să știe deci toată casa lui Israel că Dumnezeu, pe Acest Iisus pe Care voi L-ați răstignit, L-a făcut Domn și Hristos. 37. Ei auzind acestea, au fost pătrunși la inimă și au zis către Petru și ceilalți apostoli: Bărbați frați, ce să facem? 38. Iar Petru a zis către ei: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și veți primi darul Duhului Sfânt. 39. Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru. Faptele Apostolilor(2:31-39) |
Citat:
Da,am dreptul,"Sfintita e palma care il loveste pe eretic".Si nu neaparat fizic,ci cu vorbe,ca : poponar scarbos pleaca de aici ca ne faci greata,samd...esti familiarizat nu?Macar de ai plange pentru pacatele tale... |
Citat:
|
da de ce nu te duci tu undeva intr-o pestera sau o padure, si urla acolo cat vrei la luna si stele, si lasa-ne pe noi, oamenii civilizati, sa convietuim in pace. nu crezi ca ar fi benefic pentru toti ?
|
Citat:
Fiu al Lui Dumnezeu - cel ce face voia Tatalui din dragoste pentru el. Argat - cel ce face voia Lui pentru ca stie de o rasplata ce i se va da. Rob - cel ce face voia Tatalui din frica de El.Sau ca va ajunge in Iad,asa cum ai zis. Deci nu e nici o lasitate,e normal sa ai frica de Cel care e infinit si neinteles si necuprins.E Creatorul timpului si al universului. Daca si parca...Pai asta inseamna ca , cu atat mai mult trebuie sa Ii multumesti pentru ca te-a adus in religia crestina - ortodoxa si nu in cea musulmana.Era vai de tine. Ce a zis Cristi poate fi si adevarat.Diavolul lucreaza bine cu cei care nu cred in el.Ii pacaleste mai eficient,facandu-i sa creada ca dorinta de a se desfrana e "naturala" si alte asemenea pe care le stim foarte bine. De indepartat si simtit nu stiu,mai bine vorbeste in numele tau...Nestiute sunt caile Lui. |
Citat:
Du-te tu mai poponarule.Afara din tara asta cu toti sodomistii dezaxati.Sunteti tampiti de-a binelea. |
Iertati-ma pentru jignirile aduse.Poate am fost prea dur cu altii si prea putin cu mine insami.Eu sunt mult mai rau decat voi in multe privinte si mult mai pacatos.Nu stiu ce cadere morala as avea eu sa ii critic pe altii sau sa ii injur sau defaimez.In concluzie imi cer iertare de la toti oamenii pe care i-as fi putut ofensa.Pacatele mele sunt oricum mai mari.
"Daca" voi mai interveni pe acest forum,o voi face "bland" si "concis".Voi aduce numai citate biblice sau apostolice si evanghelice,asadar deloc din burta si de la mine insami.Imi dau seama ca am exagerat cu tine,romandragut si te-am dezamagit asa si cu macs si ceilalti pe care am avut indrazneala neobrazata sa ii critic. Dumnezeu sa va aibe in paza,nu am vrut decat o lume lipsita de suferinta dar imi dau seama ca suferinta ajuta la purificarea noastra,a tuturor,deci am gresit. |
Sufar de cea mai daunatoare "boala" cu putinta,cenodoxia(slava desarta).Cel mai mare pacat asta este.Este premergator mandriei,de fapt este o parte a ei,daca veti citi mai multe despre "conditia" asta veti intelege.Asadar sunt mai rau ca orice alt om,pana si crima este un pacat mai mic decat slava desarta.Si prostituatele de pe centura au pacate mai mici si se vor mantui,dar eu nu.Pentru ca ele desi pacatuiesc,sunt smerite si au constiinta pacatelor lor si nu se uita la altii sa ii judece si sa se mandreasca pe sine,asa cum fac eu si cei ca mine(Fereasca Dumnezeu sa mai fie si altii).
Si in ambitia mea prosteasca,ma sileam sa cred ca fac un bine daca jignesc lumea,dar vad acum ce tampit am fost.Inca o data,mi-am tras clapa. Dumnezeu sa ne aibe in paza,si sper sa fim luminati in asa fel sa ne intelegem ca oamenii crestini. Romandragut,erzbet si macs,imi cer iertare,sper ca veti gasi forta interioara de a ma ierta. |
Citat:
|
Citat:
|
Da frate,este grava.Cel mai grav pacat.Ma aseman lui lucifer pentru ca si el s-a mandrit,e de fapt primul care s-a mandrit si s-a slavit pe sine si uite cum a ajuns.Se zice ca divolul se bucura si rade cel mai bine atunci cand vede ca un om se mandreste,la fel ca el.
|
Silviu, nu pot sa nu remarc asemanarea ta cu GIGI BECALI ("Razboinicul luminii").
Pe de alta parte, imi dau seama ca nu are rost sa incerc sa-ti dau replica la toate cele scrise de tine,avand in vedere fanatismul religios ridicat care iti umbreste in cea mai mare parte,logica. In alta ordine de idei, o sa le expun celor cu mintea mai "deschisa" cateva motive pentru care eu nu cred intr-un Dumnezeu crestin.Unele motive pot fi subiective si tin seama de felul meu de a fi: - contradictii biblice penibile; - contradictii intre termenii atribuiti divinitatii: omniscient, omniprezent, liber arbitru; - nu simt nevoia de divinitate; - explicatii rationale si coerente cu privire la crearea universului ("big bang") si la aparitia vietii pe pamant; - teoria evolutionista, explica cel mai bine modul aparitei umanitatii si sprijinita de anumite dovezi, pare a fi corecta. Daca doriti sa detailez in legatura cu oricare din subiectele expuse mai sus, lasati un mesaj.Nu am vrut sa detailez din lipsa de spatiu si timp, nu din incapacitatea mea de a expune pe larg ce am notat mai sus. |
Si eu la fel eram inainte cu teoria evolutiei,dar mi s-a arata altfel.
|
Citat:
insa mi-e teribil de mila. as putea sa te ajut cu ceva? sa iti gasesti linistea si sa nu ma mai cauti pe mine in lenjeria intima? vad ca esti foarte procupat de sodomie. |
as vrea sa detaliezi teoriile evolutioniste avand in vedere ca stiintific sunt depasite
|
Teoria evolutiei defineste evolutia in mod exact ca schimbarea caracteristicilor genetice ale unei populatii in timp. Pentru schimbari radicale care duc la aparitia de noi specii (macroevolutie) este nevoie de milioane de ani; schimbari mai putin radicale au fost observate insa (microevolutie). Un fluture ce traieste in Anglia avea doua varietati: deschisa la culoare si inchisa la culoare. Cei din urma reprezetau 2% din totalul populatiei in 1848. In 1898 insa, ei reprzentau 95% din populatia din zonele industriale. Aceasta este un exemplu de evolutie (schimbare in caracteristici genetice) datorata selectiei naturale: poluarea industriala duce la innegrirea pomilor si suprafetelor pe care se aseaza fluturii. Cei inchisi la culoare sunt observati mai greu de pasari, deci supravietuiesc mai bine pana la varsta reproductiva.
Pentru evolutie este nevoie de variatie genetica. Variatia genetica este exprimata prin alele; alelele reprezinta versiuni diferite ale aceleiasi gene. Spre exemplu, la oameni exista patru alele determinand patru grupe de sange: A, B, AB si O. In exemplul de mai sus, daca nu ar fi existat cateva molii inchise la culoare la inceputul industrializarii, populatia nu ar fi evoluat de la culoare deschisa la culoare inchisa. Variatia genetica are la baza un proces numit mutatie genetica (o schimbare a genelor). O mutatie este practic o greseala facuta in momentul copierii ADN-ului. Majoritatea mutatiilor nu produc o schimbare pozitiva sau negativa (mutatii neutre). Un numar infim sunt pozitive; restul au rezultat negativ. Mutatiile neutre sunt in general pierdute. Cele negative sunt, pe deasupra, eliminate de selectia naturala. Cele pozitive sunt avantajate de selectia naturala si in general cresc in frecventa. Un exemplu de mutatii pozitive sunt alelele care confera insectelor rezistenata la numite chimicale folosite impotriva lor. Daca aceste chimicale sunt folosite pe scara larga, frecventa aleleor ce confera rezistenta creste foarte mult. Un individ mosteneste doua alele, una de la fiecare parinte. Aceasta produce o "recombinare" a genelor, care creste variatia genetica. De asemenea, variatia genetica creste datorita venirii in populatia a indivizilor apartinand altor populatii. Dupa cum am spus, evolutia reprezinta selectia anumitor alele, avand la baza variatia genetica. Mutatiile duc la o crestere in variatia genetica, pe cand evolutia duce la o descrestere a variatiei genetice. Principalul mecanism prin care evolutia are loc este selectia naturala. |
pentru ca teoria evolutionista nu poate fi pusa pe un simplu forum (deoarece necesita enorm de mult spatiu) iti propun sa te documentezi si singur,convins fiind ca vei gasi raspuns la o mare parte din nelamuririle tale: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_evolutionary_thought
http://www.talkorigins.org/faqs/faq-intro-to-biology.html pe site-ul talkorigins, gasesti raspuns la majoritatea intrebarilor tale si la majoritatea conceptiilor gresite ale creationistilor. Daca ai vreo nelamurire cu privire la un subiect din teoria evolutionista , te rog sa-l postezi aici pt lamuriri suplimentare |
De asemeni te sfatuiesc sa citesti si lucrarile originale ale lui Charles Darwin pentru a intelege ce se intampla mai exact:
http://www.infidels.org/library/historical/charles_darwin/origin_of_species/ http://www.infidels.org/library/historical/charles_darwin/descent_of_man/ http://www.infidels.org/library/historical/charles_darwin/voyage_of_beagle/ si cele 5 conceptii gresite despre evolutionism : http://www.talkorigins.org/faqs/faq-misconceptions.html#observe |
Citat:
mai stii pe un alt thread cand zicea erzbet ca esti departe de ceea ce se cheama crestin? e, io as zice ca esti la un "s" departare... |
Citat:
|
Darwin a observat o adaptare a unei specii la mediu (microevolutie) si a presupus ca ar putea explica aparitia lumii prin teoria macroevolutiei. Pana in prezent nu s-a putut constat nici un exemplu de macroevolutie (fluterele de care zici a ramas tot fluture)
Un alt exemplu despre faptul ca teoria evolutionista este depasita. Spre ex eolutionismul sustine ca dezvoltarea unui organ /etc este rezultatul utilizarii acestuia O anumita nevoie determina o functie care determina dezvoltarea Mai precis maimuta a vrut sa isi culeaga din copac banana si tot s-a intis dupa ea si atunci s-a dezvoltat capacitatea de intindere , apucare. Adica prin utilizarea unei parti a corpului aceasta se dezvolta, se adapteaza etc. Conform acestei teorii nicmic nu poate fi dezvoltat fara a fi folosit. Astfel evolutionismul nu poate explica faptul capacitatea creierului uman care este mai dezvoltat decat este solicitat prin functia sa (noi folosim doar o parte a capacitatii sale, prin urmare cum s-a dezvoltat?) |
Citat:
Adevarata pace fie cu tine , oricare ar fi numele tau...ca va puneti tot felul de nicknameuri de parca v-ar fi rusine cu numele voastre romanesti...ati tradat religia si neamul vostru,implicit...tie ar trebui sa iti fie rusine pentru asta,pentru ce faci tu,nu te mai "preocupa" de mine fariseule,ca ai si tu pacate pe care nu le-ai rezolvat,necredinciosule.Du-te mai des pe la Biserica si lasa tu criticile goale. Imi cer scuze din nou.pentru ca v-am jignit cu niste cuvinte adevarate.V-am jignit cu adevarul.Ce sa faci,asta doare(adevarul). |
Citat:
Omul nu a evoluat din maimutele de azi. Ai macar idee de ce omul nu-si foloseste toata capacitatea creierului? |
15. Afară câinii și vrăjitorii și desfrânații și ucigașii și închinătorii de idoli și toți cei ce lucrează și iubesc minciuna!
16. Eu, Iisus, am trimis pe îngerul Meu ca să mărturisească vouă acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt rădăcina și odrasla lui David, steaua care strălucește dimineața. 17. Și Duhul și mireasa zic: Vino. Și cel ce aude să zică: Vino. Și cel însetat să vină, cel ce dorește să ia în dar apa vieții. Iisus Hristos (Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul,(22:15,16,17). |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:50:35. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.