Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Ateismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=379)

moro.d 08.06.2007 18:35:31

mi-a placut discutia. chiar nu-mi trecea prin minte asa ceva :)

vreau sa va pun o intrebare... aparent fara nicio legatura cu topicul: stiti kre e diferenta dintre un om si celelalte vietuitoare?

veilur 08.06.2007 20:53:03

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta

vreau sa va pun o intrebare... aparent fara nicio legatura cu topicul: stiti kre e diferenta dintre un om si celelalte vietuitoare?

diferenta se evidentiaza in primu rand prin constiinta de sine (adica a eului interior), in al doilea rand prin iubire si in ultimu rand prin ratiune. Cred ca sunt principalele diferente...

calator 08.06.2007 21:28:54

eu stiu diferenta dintre om si camila

veilur 08.06.2007 22:49:40

Citat:

În prealabil postat de calator
eu stiu diferenta dintre om si camila

Vrea sa stiu si eu! Spune-ne si noua! :)

calator 09.06.2007 10:24:55

camila poate sa munceasca o saptamana fara sa bea, dar un om poate sa bea o saptamana fara sa munceasca.

moro.d 09.06.2007 12:41:56

Citat:

În prealabil postat de veilur
Citat:

diferenta se evidentiaza in primu rand prin constiinta de sine (adica a eului interior), in al doilea rand prin iubire si in ultimu rand prin ratiune. Cred ca sunt principalele diferente...

Chupacabra, vrei sa-ti demonstram o axioma? :)

inainte de a va da raspunsul, vreau sa-l intreb pe veilur ce intelege prin "constiinta de sine (adica a eului interior)" mai exact?
as spune k intr-un fel esti pe aproape, dar vreau sa ma asigur :)

moro.d 09.06.2007 12:43:40

Citat:

de fapt era intrebarea mea, dar n-am scris-o unde trebuia... sorry.
deci eu te-am intrebat

Chupacabra 09.06.2007 13:52:54

Citat:

Citat:

de fapt era intrebarea mea, dar n-am scris-o unde trebuia... sorry.
deci eu te-am intrebat

si care ar fi axioma?

Chupacabra 09.06.2007 14:01:42

"In the modern understanding, a set of axioms is any collection of formally stated assertions from which other formally stated assertions follow by the application of certain well-defined rules. In this view, logic becomes just another formal system. A set of axioms should be consistent; it should be impossible to derive a contradiction from the axiom. A set of axioms should also be non-redundant; an assertion that can be deduced from other axioms need not be regarded as an axiom." :D

veilur 09.06.2007 17:10:51

Ma provocat "ispita_ta" sa ii raspund mai concret. Bine, atunci o sa incerc:
Uneori cand ma uit in oglinda si imi vad chipul, incep sa am o senzatie foarte ciudata despre mine insumi, pur si simplu cad intr-o ipostaza in care stau si ma gandesc cum de sunt ca toti ceilalti din jurul meu, dar in acelasi timp de parca numai eu as privi lumea prin ochii mei, ceva ma face sa ma simt diferit de toti prin faptul ca parca numai eu as exista, dar nu stiu de ce! Ganditi-va, aceasta lume este vazuta in mod doferit de 6 miliarde de oameni, adica este privita subiectiv prin modul fiecaruia de a percepe realitatea. Dar initial exista de fapt o lume obiectiva, care este interpretata de fiecare individ in parte prin consimtamantul de sine insusi ca fiind el insusi in persoana sa, acestea insa raportate fata de ceilalti indivizi, pentru ca de altfel nu ne mai putem gandi la asa ceva daca am fi singuri.
D.p.d.v functional, creierul analizeaza toate informatiile captate de organele simturilor noastre. Asa, pana aici e OK. Dar stau si ma intreb de ce creierul nu-mi poate da raspuns la ce ma gandeam eu in momentul acela? Simt cum ceva se tot blocheaza in mintea mea de fiecare si nu reusesc sa definesc ceea ce simt in acele momente.
Nu ma supar daca imi veti reprosa ca am aberat, pentru ca este ceva personal, dar in caz de vi s-a intimplat sa aveti si voi aceste senzatii ciudate (feeling-uri) imi puteit spune, poate ii dam de capat.
Poate ispita_mea imi va putea fi un ajutor in acest macel mintal sau psihic. :)

moro.d 13.06.2007 22:24:59

prin asta am trecut si eu... si cred k toti :) numai k nu am timp acum sa detaliez, am sa vorbesc strict despre subiect.

aceasta intrebare "kre e diferenta dintre un om si celelalte vietuitoare?" ne-a pus-o o dna profesoara kre preda logica, psihologie si filosofie... toti am incercat s-o dam pe spate cu raspunsurile: ratiunea, limbajul, capacitatea de a construi etc... dar si celelalte au aceste capacitati, si celelalte gandesc, si celelalte comunica.... intr-un mod diferit sau intr-o mai mica masura... insa ceea ce ne deosebeste pe noi de celelalte vietuitoare se numeste CREDINTA... de aici eu inteleg k ateii se coboara la nivelul dobitoacelor...

imi cer scuze pt pauza... am avut mici probleme cu calculatorul si am sa mai lipsesc 2 saptamani.

Silviu 13.06.2007 22:43:52

Citat:

În prealabil postat de cat2kity
Da,ateii sunt niste oameni prosti!!!Oricum o data si o data tot rostesti numele Domnului!!!Au mai fost atei care in situatie grea a inceput sa se roage!!

Ai dreptate.Sunt fraieri as putea spune,dar tot a prost suna.:D:D:D Sunt orbii lumii care nu vor decat viata asta sa o traiasca,cealalta nu ii preocupa,de aceea probabil ca Sarsaila a dus multi ca ei acolo jos.

Silviu 13.06.2007 22:48:31

Citat:

În prealabil postat de jeniffer
Sigur este ca tot ceea ce se considera supranatural este natural, dar omul nu cunoaste totul. A spune ca nu este nevoie de probe, este pentru ca nu se pot avea, fiind un mit sumerien si rescris in alte forme de ceilalti. A avea nevoie de mai mult decit de naturalul cunoscut, a mentine ideea minunii, este a face dintr-o parte de realitate, iluzia nemuririi.

Poate te va lumina Dumnezeu sa crezi,atunci cand vei fi simtit si tu "partea intunecata" care este ascunsa sub un val de placeri lumesti,o aburire totala.Dar tot va fi nevoie si de un efort din partea ta,sa iesi din trandavie si sa te rogi,sa crezi,sa traiesti ca o crestina.Pana atunci vei ramane prinsa in lumea Disney cu multe animalute pufoase de pe Marte si multa "placere".

Silviu 13.06.2007 22:53:32

Citat:

În prealabil postat de dmb
Trebuie sa va contrazic un piculet. Ateul nu-i prost (ma rog nu toti) si are o sansa mare sa ajunga credincios tocmai prin faptul ca rosteste numele lui Dumnezeu mai des decit unii credinciosi iar stiinta il poate ajuta si ea (ca si pe mine de altfel) sa-si dea seama ca exista un Dumnezeu iar teoria cu ciorba proteica si marele bum este o idiotenie, ca si alte teorii de altfel.
Mare atentie insa cind judecati asa "nemilos" pe cineva. Tilharul ateeu fiind a ajuns in rai in timp ce Iuda nu cu toate ca erea apostol.

Ma simt vizat ca "judecator".Nu judec ci evidentiez un adevar,intelegi tu sigur.De aceea omul a si deschis topicul,ca sa se lamureasca el si altii insetati de cunoastere aici.Poata ca nu debordez de cunostinte,dar de obicei aduc argumente si am un punce de vedere valabil,sau mai corect spus,nu e punctul meu de vedere,e cel biblic.Ateii sunt periculosi si pentru alti oameni pe care i-ar putea indoctrina cu astfel de idei pierzatoare.

IN CONCLUZIE:NU EZITATI A SPUNE LUCRURILOR PE NUME.Daca devdenim "umanisti" e vai si amar de noi.

Silviu 13.06.2007 23:05:31

Citat:

În prealabil postat de niceboyrom
Eu sunt ateu. Ateu inseamna fara credinta. Nu cred ca exista divinitate. Consider ca lucrurile ca exista lucruri care pot fi explicate insa pentru moment nu avem informatiile necesare pentru a fi explicate. Daca ai fi spus in Evul Mediu ca Pamantul este rotund ai fi fost ars pe rug. Stiinta a dovedit ca de fapt pamantul nu este plat, ca ciuma nu este pedeapsa de la dzeu samd.

Eu nu va cred prosti (asa cum ma numiti voi) eu va numesc simplu credinciosi.Voi puteti crede, eu nu. Pentru a crede am nevoie de o explicatie rationala. Mi se spunea "daca vei crede vei intelege". Pai este normal, daca tu crezi ca eu sunt prost, pot sa vin cu 10 diplome, tu crezi ca eu sunt prost si nimic nu ma poate salva.

La fel cum sunt si credinciosi ipocriti, care renunta la Dzeu imediat ce situatia o cere, exista si atei ipocriti...

Insa nimic din ceea ce spuneti voi nu ma va face sa ma simt inferior voua..
Si nici faptul ca voi credeti nu va face sa fiti superiori mie. La fel cum nu consider ca voi imi sunteti inferiori.

Apelativele de genul "prosti", "limitati" nu stiu daca izvorasc din rautate sau din nestiinta.

In primul rand:Ateismul este o prostie,deci esti prost,sau,destul de neevoluat spiritual.
2.Vai de rationamentul tau;daca tot esti asa destept si te crezi asa de tare ca nu ai nevoie sa crezi ca Dumnezeu a facut totul,atunci explica-ne tu,domnule egocentrist,cum au fost facute,in vederea ta?Lumineaza-ne.
3.Da.faptul ca au ars pe rug a fost greseala lor,nu ii judecam.Asa cum poate faci mata.
4.Intradevar,nimic nu te poate salva daca nu te pocaiesti pentru hulismele si pacatele tale.
5.Credinciosii ipocriti nu cred ca exista.Ori esti asa ori asa.Mukti au murit pentru Dumnezeu,aceia au fost credinciosi cu tarie.
6.Tu esti inferior din d.p.d.v. spiritual de exemplu,unui calugar de pe muntele Athos.Da,esti inferior.Asa cum dracii sunt inferiori ingerilor,asa esti si tu,nu te speria ca vei mai avea multe surprize pe parcursul vietii si dupa,"desteptule".
7.Aceste "apelative" izvorasc din stiinta ca tu esti prost fata de altiic are au o cunoastere mai buna ca a ta.Tu te crezi pe acelasi prag cu Sfintii sau ce?

romandragut 13.06.2007 23:22:17

prefer sa raman ateu in prostia mea, decat sa fiu un mare crestin care jigneste pe cei care nu au o ideologie similara.

evolutia ta spirtuala iti permite sa faci afirmatii de genul "esti prost" sau "lesbiana scarboasa"?

Silviu 13.06.2007 23:23:59

Citat:

În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Mda...nu ateismul este totuna cu fanatismul religios:ignora pe deplin ideea de POATE. Pana una-alta, nu exista nici o dovada irefutabila ca D-zeu exista sau nu.Tine strict de credinta fiecaruia.
Cristi...daca vorbesti serios...te felicit...putin oameni ajung sa aduca fanaticul crestin la doar un pas de terorist fundamentalist.Daca nu...din nou...te felicit.

Tu ai calea pierzaniei frate.Nu trebuie a vedea pt a crede,ci invers.Daca Il Cauti,Il vei gasi.Mare bucurie este in Cer cand un om se pocaieste.Nu credeti ca venit timpul si pentru voi?Ce mai asteptati?!Va pierdeti timpul din viata aceasta folositor pentru mantuire pe hule impotriva Mantuitorului.Mi-e teama sa ma gandesc ce se va intampla cu tine si cu cei care Il hulesc,spunand ca nu exista.O sa il vedeti pe dracul pana la urma cred io daca o mai tineti asa.

Mai înainte văzând, a vorbit despre învierea lui Hristos: că n-a fost lăsat în iad sufletul Lui și nici trupul Lui n-a văzut putreziciunea.
32. Dumnezeu a înviat pe Acest Iisus, Căruia noi toți suntem martori.
33. Deci, înălțându-Se prin dreapta lui Dumnezeu și primind de la Tatăl făgăduința Duhului Sfânt, L-a revărsat pe Acesta, cum vedeți și auziți voi.
34. Căci David nu s-a suit la ceruri, dar el a zis: "Zis-a Domnul Domnului meu: Șezi de-a dreapta Mea,
35. Până ce voi pune pe vrăjmașii Tăi așternut picioarelor Tale".
36. Cu siguranță să știe deci toată casa lui Israel că Dumnezeu, pe Acest Iisus pe Care voi L-ați răstignit, L-a făcut Domn și Hristos.
37. Ei auzind acestea, au fost pătrunși la inimă și au zis către Petru și ceilalți apostoli: Bărbați frați, ce să facem?
38. Iar Petru a zis către ei: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și veți primi darul Duhului Sfânt.
39. Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru. Faptele Apostolilor(2:31-39)

Silviu 13.06.2007 23:27:44

Citat:

În prealabil postat de romandragut
prefer sa raman ateu in prostia mea, decat sa fiu un mare crestin care jigneste pe cei care nu au o ideologie similara.

evolutia ta spirtuala iti permite sa faci afirmatii de genul "esti prost" sau "lesbiana scarboasa"?

Daca preferi,eu nu te voi opri cu forta.Mergi pe "drumul" tau batatorit cu blasfemii si hule si sodomii,iar noi,crestinii adevarati,pe al lor.
Da,am dreptul,"Sfintita e palma care il loveste pe eretic".Si nu neaparat fizic,ci cu vorbe,ca : poponar scarbos pleaca de aici ca ne faci greata,samd...esti familiarizat nu?Macar de ai plange pentru pacatele tale...

Silviu 13.06.2007 23:47:25

Citat:

În prealabil postat de veilur
Salutare. Eu nu inteleg cum este crestin-ortodox cristibos56, cand el nu face decat sa jigneasca si sa-l ponegreasca atat de mult pe niceboyrom si pe ceilalti care se pretind a fi atei si homo, cand Biblia spune clar: "Nu judeca ca sa nu fii judecat". Eu sunt de parere ca trebuie sa acceptam pe aproapele nostru, indiferent de cum este el(ateu, homo, hot, desfranat, drogat,etc.), noi sa le spunem adevarul din Biblie, dar fara insulte si aroganta, pt ca acestea sunt roadele MANDRIEI si in rest sa-L lasam pe DUMNEZEU sa le deschida mintea si vointa de a-si reveni la viata placuta Lui. Pace!

Nu-s roadele mandriei.Sunt ale setei de dreptate.E mania cea dreapta.Ca atunci cand vezi la stiri violuri,crime si prostituate.Esti indignat nu?Esti nervos.Esti scandalizat.La fel si aici cand vad pa unu deasta ateu sau homo ca se dezlantuie cu propaganda "urat mirositoare" de un tragism comic ma enervez la culme,pe buna dreptate.AFARA CU HOMOERECTUSII ASTIA.La fel ca si pestii si proxenetii,nu sunteti mai cu mot ca ei sau mai normali.Sunteti ultimele fiinte.Cei mai mici dintre oameni.Si dovada este ca simtiti nevoia sa apareti pe forumuri crestin ortodoxe si,in loc sa cautati dragoste si adevar,cautati sa insultati si sa batjocoriti.LASATI-NE.

macs 13.06.2007 23:56:10

da de ce nu te duci tu undeva intr-o pestera sau o padure, si urla acolo cat vrei la luna si stele, si lasa-ne pe noi, oamenii civilizati, sa convietuim in pace. nu crezi ca ar fi benefic pentru toti ?

Silviu 14.06.2007 00:07:50

Citat:

În prealabil postat de VoicaDaniela
Buna!Mie mi-a spus o psihanalista ca ateii nu neaga existenta divinitatii.Ei ,insa nu cred intr-Unul Dumneze colectiv, al tuturor ci cred intr-un dumnezeu individual.Ei spn ca fiecare are dumnezeul lui.Din punctul meu de vedere este cumplit de urat.Fireste ca nu sunt singura care spune asta.Eu, insa cred ca daca exista oameni pe lumea asta care chiar nu cred ca exista Dumnezeu,Dumnezeuli se va descoperi lo9r pe cai numai de El stiute.Inlauntrul lor, mai devreme sau mai tarziu ei tot Il vor simi pe Dumnezeu, poate
Il vor simti chiar mai mult ca noi care ne-am indepartat de El, iar acum chiar de credem in El ne este greu sa ne apropim.Pacatele ne trag in jos.Cine citit despre Sfantul Ciprian is poat inchipui oare prin ce tainica minune un slujitor declarat al diavolului care facea vraji a ajuns nu doar un crestin,c chiar un Sfant.Eu una, sunt prea rece, dragi mei, prea rece ca sa pot percepe macar intr-o mica masura cat de minunat s-a aratat Bnul Dunezeu in acest episod.
In liceu am avut o colega care mi-a spus ca este ateu. eu una nu m-amgrabit sa o judec, dar nici sa ii schimb convingrea.Insa din tot ceea ce mi-a spus e, am gasit ceva ce am apreciat foarte mult:a spus ca multi dintre noi cei credinciosi(in opinia ei era defapt valabil pentru toi credinciosii dar eu am acceptat in forma asta)nu suntem adevarati credinciosi, deoarece credinta nostra si are la baza numai frica de a ajunge in iad.cu alte cuvinte suntem lasi.Nu stim de iubire si respet, stim de pedeapsa.
Parerea mea este ca multi dintre noi ar trebui sa ne punem intrebarea:oare daca m-as fii nsacut intr-o familie de musulmani si botezata in religia musulmana as mai fii fost eu astazi crestina?Dar daca m-as fi nascut intr-o familide de mormoni?Dar daca m-as fi nascut intr-o familie de atei si as fi fost educata nu in lumina crestinismului, ci in intunericul ateismului, as fii fost astazi crestina?Eu cred, ca negasind raspunsul adevarat la aceste inrebari, ar trebui sa constientizam ca bu avem merite pentru ca suntem crestini, ci suntem crestini din mila infinita a Domnului.Prin urmare asa cum a scris acel membru al forumuli care este ateu"nici unii nici altii nu suntem mai cu mot"Si mi se pare o gresala conceptia cum c ateii sun oamenii diavolului(asa cum s-a scris mai devreme "Jennifer l lui lucifer du-te unde ti-e locul").Si pe ei tot Dumnezeu i-a creat, deci El este singurul indreptatit sa faca astfel de afirmatii.Pacatosi suntem cu totii.Sa nu uitam ca Bunul Dumnezeu iarta uneori inconstienta.

Din pilda fiului risipitor,reiese urmatoarea invatatura:
Fiu al Lui Dumnezeu - cel ce face voia Tatalui din dragoste pentru el.
Argat - cel ce face voia Lui pentru ca stie de o rasplata ce i se va da.
Rob - cel ce face voia Tatalui din frica de El.Sau ca va ajunge in Iad,asa cum ai zis.
Deci nu e nici o lasitate,e normal sa ai frica de Cel care e infinit si neinteles si necuprins.E Creatorul timpului si al universului.
Daca si parca...Pai asta inseamna ca , cu atat mai mult trebuie sa Ii multumesti pentru ca te-a adus in religia crestina - ortodoxa si nu in cea musulmana.Era vai de tine.
Ce a zis Cristi poate fi si adevarat.Diavolul lucreaza bine cu cei care nu cred in el.Ii pacaleste mai eficient,facandu-i sa creada ca dorinta de a se desfrana e "naturala" si alte asemenea pe care le stim foarte bine.
De indepartat si simtit nu stiu,mai bine vorbeste in numele tau...Nestiute sunt caile Lui.

Silviu 14.06.2007 00:09:06

Citat:

În prealabil postat de macs
da de ce nu te duci tu undeva intr-o pestera sau o padure, si urla acolo cat vrei la luna si stele, si lasa-ne pe noi, oamenii civilizati, sa convietuim in pace. nu crezi ca ar fi benefic pentru toti ?

Ce te face sa crezi ca tu esti asa?
Du-te tu mai poponarule.Afara din tara asta cu toti sodomistii dezaxati.Sunteti tampiti de-a binelea.

Silviu 14.06.2007 09:04:08

Iertati-ma pentru jignirile aduse.Poate am fost prea dur cu altii si prea putin cu mine insami.Eu sunt mult mai rau decat voi in multe privinte si mult mai pacatos.Nu stiu ce cadere morala as avea eu sa ii critic pe altii sau sa ii injur sau defaimez.In concluzie imi cer iertare de la toti oamenii pe care i-as fi putut ofensa.Pacatele mele sunt oricum mai mari.
"Daca" voi mai interveni pe acest forum,o voi face "bland" si "concis".Voi aduce numai citate biblice sau apostolice si evanghelice,asadar deloc din burta si de la mine insami.Imi dau seama ca am exagerat cu tine,romandragut si te-am dezamagit asa si cu macs si ceilalti pe care am avut indrazneala neobrazata sa ii critic.

Dumnezeu sa va aibe in paza,nu am vrut decat o lume lipsita de suferinta dar imi dau seama ca suferinta ajuta la purificarea noastra,a tuturor,deci am gresit.

Silviu 14.06.2007 10:37:20

Sufar de cea mai daunatoare "boala" cu putinta,cenodoxia(slava desarta).Cel mai mare pacat asta este.Este premergator mandriei,de fapt este o parte a ei,daca veti citi mai multe despre "conditia" asta veti intelege.Asadar sunt mai rau ca orice alt om,pana si crima este un pacat mai mic decat slava desarta.Si prostituatele de pe centura au pacate mai mici si se vor mantui,dar eu nu.Pentru ca ele desi pacatuiesc,sunt smerite si au constiinta pacatelor lor si nu se uita la altii sa ii judece si sa se mandreasca pe sine,asa cum fac eu si cei ca mine(Fereasca Dumnezeu sa mai fie si altii).
Si in ambitia mea prosteasca,ma sileam sa cred ca fac un bine daca jignesc lumea,dar vad acum ce tampit am fost.Inca o data,mi-am tras clapa.

Dumnezeu sa ne aibe in paza,si sper sa fim luminati in asa fel sa ne intelegem ca oamenii crestini.

Romandragut,erzbet si macs,imi cer iertare,sper ca veti gasi forta interioara de a ma ierta.

vsovi 14.06.2007 11:06:55

Citat:

În prealabil postat de Silviu
Sufar de cea mai daunatoare "boala" cu putinta,cenodoxia(slava desarta).Cel mai mare pacat asta este.Este premergator mandriei,de fapt este o parte a ei,daca veti citi mai multe despre "conditia" asta veti intelege.Asadar sunt mai rau ca orice alt om,pana si crima este un pacat mai mic decat slava desarta.Si prostituatele de pe centura au pacate mai mici si se vor mantui,dar eu nu.Pentru ca ele desi pacatuiesc,sunt smerite si au constiinta pacatelor lor si nu se uita la altii sa ii judece si sa se mandreasca pe sine,asa cum fac eu si cei ca mine(Fereasca Dumnezeu sa mai fie si altii).
Si in ambitia mea prosteasca,ma sileam sa cred ca fac un bine daca jignesc lumea,dar vad acum ce tampit am fost.Inca o data,mi-am tras clapa.

Dumnezeu sa ne aibe in paza,si sper sa fim luminati in asa fel sa ne intelegem ca oamenii crestini.

Romandragut,erzbet si macs,imi cer iertare,sper ca veti gasi forta interioara de a ma ierta.

slava desharta? cenodoxia? este grava ca practic creshti in ochii tai pentru lucruri aberante chiar absurde, dar mai rau este sa te lauzi cu ce ai facut si dres... ca ashtia sunt defapt chiar fariseii, ca ei chiar faceau anumite lucruri... eu asha am intzeles ca vameshul smerit nu prea facuse mare lucru dar fariseul respectiv chiar facuse multe lucruri bune, pentru apropiatzi... deci n-are rost sa realizezi conditzia in care eshti ca se shtie ca e greu shi cu totzii mai greshim shi cadem shi apoi ne mai shi laudam... :dozingoff:

Silviu 14.06.2007 11:23:51

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Citat:

slava desharta? cenodoxia? este grava ca practic creshti in ochii tai pentru lucruri aberante chiar absurde, dar mai rau este sa te lauzi cu ce ai facut si dres... ca ashtia sunt defapt chiar fariseii, ca ei chiar faceau anumite lucruri... eu asha am intzeles ca vameshul smerit nu prea facuse mare lucru dar fariseul respectiv chiar facuse multe lucruri bune, pentru apropiatzi... deci n-are rost sa realizezi conditzia in care eshti ca se shtie ca e greu shi cu totzii mai greshim shi cadem shi apoi ne mai shi laudam... :dozingoff:

Vsovi,explica-mi te rog,cum adica nu are rost sa realizez?Altfel cum m-as putea indrepta?

Silviu 14.06.2007 11:25:53

Da frate,este grava.Cel mai grav pacat.Ma aseman lui lucifer pentru ca si el s-a mandrit,e de fapt primul care s-a mandrit si s-a slavit pe sine si uite cum a ajuns.Se zice ca divolul se bucura si rade cel mai bine atunci cand vede ca un om se mandreste,la fel ca el.

Chupacabra 14.06.2007 13:35:45

Silviu, nu pot sa nu remarc asemanarea ta cu GIGI BECALI ("Razboinicul luminii").
Pe de alta parte, imi dau seama ca nu are rost sa incerc sa-ti dau replica la toate cele scrise de tine,avand in vedere fanatismul religios ridicat care iti umbreste in cea mai mare parte,logica.
In alta ordine de idei, o sa le expun celor cu mintea mai "deschisa" cateva motive pentru care eu nu cred intr-un Dumnezeu crestin.Unele motive pot fi subiective si tin seama de felul meu de a fi:
- contradictii biblice penibile;
- contradictii intre termenii atribuiti divinitatii: omniscient, omniprezent, liber arbitru;
- nu simt nevoia de divinitate;
- explicatii rationale si coerente cu privire la crearea universului ("big bang") si la aparitia vietii pe pamant;
- teoria evolutionista, explica cel mai bine modul aparitei umanitatii si sprijinita de anumite dovezi, pare a fi corecta.
Daca doriti sa detailez in legatura cu oricare din subiectele expuse mai sus, lasati un mesaj.Nu am vrut sa detailez din lipsa de spatiu si timp, nu din incapacitatea mea de a expune pe larg ce am notat mai sus.

Silviu 14.06.2007 13:55:15

Si eu la fel eram inainte cu teoria evolutiei,dar mi s-a arata altfel.

romandragut 14.06.2007 15:32:57

Citat:

Citat:

Du-te tu mai poponarule.Afara din tara asta cu toti sodomistii dezaxati.Sunteti tampiti de-a binelea.

ai auzit de bigotism? pune mana repede pe un dictionar. atitudinea asta mi s epare dezaxata. presupun ca esti un copil frustrat cu mari lacune in vocabular si discernamant si de aceea m-am hotarat sa nu ma supar pe tine.

insa mi-e teribil de mila. as putea sa te ajut cu ceva? sa iti gasesti linistea si sa nu ma mai cauti pe mine in lenjeria intima? vad ca esti foarte procupat de sodomie.

calator 14.06.2007 21:09:35

as vrea sa detaliezi teoriile evolutioniste avand in vedere ca stiintific sunt depasite

Chupacabra 14.06.2007 22:35:17

Teoria evolutiei defineste evolutia in mod exact ca schimbarea caracteristicilor genetice ale unei populatii in timp. Pentru schimbari radicale care duc la aparitia de noi specii (macroevolutie) este nevoie de milioane de ani; schimbari mai putin radicale au fost observate insa (microevolutie). Un fluture ce traieste in Anglia avea doua varietati: deschisa la culoare si inchisa la culoare. Cei din urma reprezetau 2% din totalul populatiei in 1848. In 1898 insa, ei reprzentau 95% din populatia din zonele industriale. Aceasta este un exemplu de evolutie (schimbare in caracteristici genetice) datorata selectiei naturale: poluarea industriala duce la innegrirea pomilor si suprafetelor pe care se aseaza fluturii. Cei inchisi la culoare sunt observati mai greu de pasari, deci supravietuiesc mai bine pana la varsta reproductiva.

Pentru evolutie este nevoie de variatie genetica. Variatia genetica este exprimata prin alele; alelele reprezinta versiuni diferite ale aceleiasi gene. Spre exemplu, la oameni exista patru alele determinand patru grupe de sange: A, B, AB si O. In exemplul de mai sus, daca nu ar fi existat cateva molii inchise la culoare la inceputul industrializarii, populatia nu ar fi evoluat de la culoare deschisa la culoare inchisa. Variatia genetica are la baza un proces numit mutatie genetica (o schimbare a genelor). O mutatie este practic o greseala facuta in momentul copierii ADN-ului. Majoritatea mutatiilor nu produc o schimbare pozitiva sau negativa (mutatii neutre). Un numar infim sunt pozitive; restul au rezultat negativ. Mutatiile neutre sunt in general pierdute. Cele negative sunt, pe deasupra, eliminate de selectia naturala. Cele pozitive sunt avantajate de selectia naturala si in general cresc in frecventa. Un exemplu de mutatii pozitive sunt alelele care confera insectelor rezistenata la numite chimicale folosite impotriva lor. Daca aceste chimicale sunt folosite pe scara larga, frecventa aleleor ce confera rezistenta creste foarte mult.

Un individ mosteneste doua alele, una de la fiecare parinte. Aceasta produce o "recombinare" a genelor, care creste variatia genetica. De asemenea, variatia genetica creste datorita venirii in populatia a indivizilor apartinand altor populatii. Dupa cum am spus, evolutia reprezinta selectia anumitor alele, avand la baza variatia genetica. Mutatiile duc la o crestere in variatia genetica, pe cand evolutia duce la o descrestere a variatiei genetice. Principalul mecanism prin care evolutia are loc este selectia naturala.

Chupacabra 14.06.2007 22:41:36

pentru ca teoria evolutionista nu poate fi pusa pe un simplu forum (deoarece necesita enorm de mult spatiu) iti propun sa te documentezi si singur,convins fiind ca vei gasi raspuns la o mare parte din nelamuririle tale: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_evolutionary_thought
http://www.talkorigins.org/faqs/faq-intro-to-biology.html
pe site-ul talkorigins, gasesti raspuns la majoritatea intrebarilor tale si la majoritatea conceptiilor gresite ale creationistilor.
Daca ai vreo nelamurire cu privire la un subiect din teoria evolutionista , te rog sa-l postezi aici pt lamuriri suplimentare

Chupacabra 14.06.2007 22:47:53

De asemeni te sfatuiesc sa citesti si lucrarile originale ale lui Charles Darwin pentru a intelege ce se intampla mai exact:
http://www.infidels.org/library/historical/charles_darwin/origin_of_species/
http://www.infidels.org/library/historical/charles_darwin/descent_of_man/
http://www.infidels.org/library/historical/charles_darwin/voyage_of_beagle/ si cele 5 conceptii gresite despre evolutionism : http://www.talkorigins.org/faqs/faq-misconceptions.html#observe

macs 15.06.2007 10:13:38

Citat:

Citat:

mda... deci mi-e mie rusine de rusinea ta pentru un astfel de comportament...

mai stii pe un alt thread cand zicea erzbet ca esti departe de ceea ce se cheama crestin? e, io as zice ca esti la un "s" departare...

Chupacabra 17.06.2007 21:09:07

Citat:

În prealabil postat de calator
as vrea sa detaliezi teoriile evolutioniste avand in vedere ca stiintific sunt depasite

Daca pornesti cu ideea asta este clar:). Cine a spus ca sunt stiintific "depasite"? De ce sunt "depasite"?

calator 17.06.2007 21:49:41

Darwin a observat o adaptare a unei specii la mediu (microevolutie) si a presupus ca ar putea explica aparitia lumii prin teoria macroevolutiei. Pana in prezent nu s-a putut constat nici un exemplu de macroevolutie (fluterele de care zici a ramas tot fluture)

Un alt exemplu despre faptul ca teoria evolutionista este depasita. Spre ex eolutionismul sustine ca dezvoltarea unui organ /etc este rezultatul utilizarii acestuia O anumita nevoie determina o functie care determina dezvoltarea Mai precis maimuta a vrut sa isi culeaga din copac banana si tot s-a intis dupa ea si atunci s-a dezvoltat capacitatea de intindere , apucare. Adica prin utilizarea unei parti a corpului aceasta se dezvolta, se adapteaza etc. Conform acestei teorii nicmic nu poate fi dezvoltat fara a fi folosit. Astfel evolutionismul nu poate explica faptul capacitatea creierului uman care este mai dezvoltat decat este solicitat prin functia sa (noi folosim doar o parte a capacitatii sale, prin urmare cum s-a dezvoltat?)

Silviu 17.06.2007 23:21:35

Citat:

Citat:

Citat:

mda... deci mi-e mie rusine de rusinea ta pentru un astfel de comportament...

mai stii pe un alt thread cand zicea erzbet ca esti departe de ceea ce se cheama crestin? e, io as zice ca esti la un "s" departare...

De unde stii tu ce inseamna crestinism?Sau cat de crestina e Erzbet...ca tu insuti prin "pace" nu intelegi decat "pacat".Lasa-ma cu umanismele tale ca nici un crestin nu e obligat sa suporta imoralitatea si sa taca,ci macar sa o combata pe unde apuca.Imi zici de crestinism si ca ti-e rusine de comportarea mea,asta e o chestie pentru care mi-a parut rau,am jignit.Dar,nu are de-a face totusi cu inima subiectului si anume ca,ateismul nu e normal,la fel nici pederastia nu e normala si e inacceptabila.Nu mai zi tu ca nu ma numesc crestin...gresesti.Eu prefer sa nu "ma numesc" in nici un fel...evit "numirile".Sa te numesti tu cum vrei dar nu ai forta pe care un crestin adevarat o are.Pentru ca accepti pacatul in inima ta cu iluzia ca traiesti in "pace".Sa iti dau o veste puisor...nu exista pace in lumea noastra.PAcea e cand Il marturisesti pe Dumnezeu in fata altora...aia e adevarata pace."Eu sunt Calea,Adevarul si Viata" - Iisus Hristos,Mantuitorul lumii(El nu e de acord cu homosexualii si nu ii accepta in Imparatia Lui.Nici cu ateii nu e de acord).

Adevarata pace fie cu tine , oricare ar fi numele tau...ca va puneti tot felul de nicknameuri de parca v-ar fi rusine cu numele voastre romanesti...ati tradat religia si neamul vostru,implicit...tie ar trebui sa iti fie rusine pentru asta,pentru ce faci tu,nu te mai "preocupa" de mine fariseule,ca ai si tu pacate pe care nu le-ai rezolvat,necredinciosule.Du-te mai des pe la Biserica si lasa tu criticile goale.

Imi cer scuze din nou.pentru ca v-am jignit cu niste cuvinte adevarate.V-am jignit cu adevarul.Ce sa faci,asta doare(adevarul).

Chupacabra 17.06.2007 23:22:33

Citat:

Darwin a observat o adaptare a unei specii la mediu (microevolutie) si a presupus ca ar putea explica aparitia lumii prin teoria macroevolutiei. Pana in prezent nu s-a putut constat nici un exemplu de macroevolutie (fluterele de care zici a ramas tot fluture)

Un alt exemplu despre faptul ca teoria evolutionista este depasita. Spre ex eolutionismul sustine ca dezvoltarea unui organ /etc este rezultatul utilizarii acestuia O anumita nevoie determina o functie care determina dezvoltarea Mai precis maimuta a vrut sa isi culeaga din copac banana si tot s-a intis dupa ea si atunci s-a dezvoltat capacitatea de intindere , apucare. Adica prin utilizarea unei parti a corpului aceasta se dezvolta, se adapteaza etc. Conform acestei teorii nicmic nu poate fi dezvoltat fara a fi folosit. Astfel evolutionismul nu poate explica faptul capacitatea creierului uman care este mai dezvoltat decat este solicitat prin functia sa (noi folosim doar o parte a capacitatii sale, prin urmare cum s-a dezvoltat?)
se vede cat de bine te-ai documentat calatorule, caci altfel nu mai puneai intrebari atat de "jalnice". Este clar ca nu ai inteles care e bai-ul. Selectia naturala adaptarea la CONDITIILE DE MEDIU si MUTATIILE GENETICE sunt la baza evolutionismului.Cum sa nu intelegi principiile astea simple? Daca nu te vei pune la punct cu aceste subiecte, te voi considera ignorant,deci prin urmare nu voi mai continua sa vorbesc cu dvs.
Omul nu a evoluat din maimutele de azi. Ai macar idee de ce omul nu-si foloseste toata capacitatea creierului?

Silviu 17.06.2007 23:27:59

15. Afară câinii și vrăjitorii și desfrânații și ucigașii și închinătorii de idoli și toți cei ce lucrează și iubesc minciuna!
16. Eu, Iisus, am trimis pe îngerul Meu ca să mărturisească vouă acestea, cu privire la Biserici. Eu sunt rădăcina și odrasla lui David, steaua care strălucește dimineața.
17. Și Duhul și mireasa zic: Vino. Și cel ce aude să zică: Vino. Și cel însetat să vină, cel ce dorește să ia în dar apa vieții. Iisus Hristos (Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul,(22:15,16,17).

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:50:35.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.