Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Propovadirea Evangheliei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18249)

AlinB 28.01.2016 19:51:14

Nu crezi ca ai inceput cam repede? Trebuia sa mai astepti sa treaca vreo 30-40 postari macar..

pc-cutza 28.01.2016 20:09:03

Putem sa ne spunem parerea oricand, nu dupa 30-40 de mesaje. Tu ai inceput dupa 16000 sau cum? :38:

Pelerin spre Rasarit 28.01.2016 20:12:10

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 611978)
(desi m-am crispat un pic la faza cu BOR, recunosc, umil)

De ce te-ai crispat?

DragosP 28.01.2016 21:48:45

Asa e el, mai crispy.

ovidiu b. 28.01.2016 22:24:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 612105)
Ce nu ti-a placut la pasajul ala?

Mai nimic, trăncăneală. :)

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 612105)
Nu-l ai la inima ca nu-l place pe A.B.? :)

Nu, nu are nici o legătură și nu este singurul care nu-l place pe AB. Este de plâns în general. Prima dată l-am auzit bălăcărind pe alt părinte, același sentiment am avut. Se pare că asta este noua lui vocație. Nu știu cum unii pot asculta asemenea cuvântări "ziditoare".

AlinB 28.01.2016 23:05:31

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 612141)
Mai nimic, trăncăneală. :)

Deci nimic obiectiv de criticat.

Citat:

Nu, nu are nici o legătură și nu este singurul care nu-l place pe AB. Este de plâns în general. Prima dată l-am auzit bălăcărind pe alt părinte, același sentiment am avut. Se pare că asta este noua lui vocație. Nu știu cum unii pot asculta asemenea cuvântări "ziditoare".
Care alt parinte? Motiv? Atat? Asta e "general"?

ovidiu b. 28.01.2016 23:17:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 612146)
Deci nimic obiectiv de criticat.

Ba da, nici eu nu sunt pentru OD.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 612146)
Care alt parinte? Motiv? Atat? Asta e "general"?

Nu cred că este cazul să deschidem cutia pandorei. Alege și tu exemple mai sănătoase sau este cam singurul care se ocupă cu așa ceva? Oare n-o fi ceva la mijloc? :)

Ionel28 31.01.2016 21:25:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 612100)
Ala care o da cu "credinta primilor crestini" desi evident nu are cunostinte nici de istorie crestina nici de teologie si o lalaie pe youtube (mai nou) - chipurile pentru informare/documentare, clar nu e ortodox, pute a pucioasa de la o posta.

Sau ma rog, mai erau niste mincinosi de baptisti parca, care ziceau ca ei au credinta adevarata, deci pot sa-si spuna "ortodocsi" ca ortodox asta inseamna, "credinta adevarata".

Da ai dreptate , nu am nici o cunostiinta despre istorie , simbolistica, teologie poate imi spui mai multe tu,,,Iar pe Youtube si nu numai nu cred ca e interzis de catre Biserica sa caute cine vrea informatii? Chipurile , da poate sa intre oricine si sa caute informatii. Iar in toate cartile despre credinta primilor crestini , probabil dupa mintea ta autorii respectivi sant necrestini desigur , atei , ori eretici, sau nestiutori.

iuliu46 31.01.2016 23:02:53

Normal ca e interzis youtube-ul. Noi ne uitam doar pe trilulilu.

DragosP 01.02.2016 06:35:17

Eu mai scap și cate un vimeo.

AlinB 01.02.2016 09:22:27

Acum depinde si ce scapi de pe vimeo.. :)

Ionel28 01.02.2016 16:53:04

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 612424)
Normal ca e interzis youtube-ul. Noi ne uitam doar pe trilulilu.

Deci in consecinta nu trebuie sa fii neaparat Istoric cu Facultate , sau Teolog renumit sa stii , sau sa cauti niste lucruri pe care le poate afla toata lumea. Fiecare se uita unde vrea pe Youtube , pe Vimeo , pe Trilulilu .

GMihai 01.02.2016 19:48:59

Mi se pare corect. Uite, de exemplu, ne putem uita pe youtube la asta:

https://www.youtube.com/watch?v=u5JnngqQYvc

Ionel28 01.02.2016 20:22:48

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612514)
Mi se pare corect. Uite, de exemplu, ne putem uita pe youtube la asta:

https://www.youtube.com/watch?v=u5JnngqQYvc

Da , ai dreptate, Internetul este ca un hidrant, cu atatea informatii nu poti umple de la el de exemplu un degetar , ca e prea mare debitul. Dar cine, vorbeste cu altcineva spunan-d ca anume carte de cultura generala , sau canal de pe Internet este o tampenie , sau ca autorul cartii respective este eretic, nestiutor inseamna ca,,,,,,stii ce vreau sa zic. Si stii tu bine ca sant destule si minciuni dar si lucruri adevarate nu numai postate pe Internet ci si carti istorice , de arheologie , etnografie , simbolistica care fie ca le-a citit majoritatea sau le au in biblioteca lor personala , ele descriu multe practici , si invataturi si simboluri pagane precrestine adoptate de Biserica stramoseasca la un moment dat in istorie , cand nu a mai putut face fata celor care nu vroiau sa se crestineze , decat cu tot bagajul lor de superstitii. Sant sigur ca ai vazut pe Internet clipuri cu Biserica Catolica care e sora celei Ortodoxe desigur , unde incepand de la Mitra papala , pana la imbracamintea cardinalilor , cruci de diferite forme , cea cu brate egale in special , au origini din Babilonul antic. Daca aceste lucruri sant minciuni in ochii unora, inseamna ca toata populatia globului traieste in minciuna,,,spune si tu,,,

GMihai 01.02.2016 20:29:26

Ionele tata, ti-a mai explicat domnul Dragomir ca nu exista "mitra" papala, ci "tiara" papala, dar se pare ca ai memoria scurta.

In rest, in ce priveste ideea ta fixa despre crucea care ar fi nu stiu ce simbol pagan, cred ca doar rugaciunea iti poate ajuta:

Doamne Atotputernic care ai suferit pentru toate pacatele mele, vino intru ajutor.
Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, revarsa asupra mea tot binele.
Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, departeaza de la mine tot raul.
Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, fa si ajung pe calea mantuirii.
Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, departeaza de la mine atingerea mortii.
Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, pazeste-ma de orice accidente corporale si temporale.
Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, fii intreaga mea nadejde.
Doamne Atotputernic, fa sa ador Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, Nazariteanul crucificat si si ai grija de mine.
Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, fa ca duhul rau sa fuga de la mine in vecii vecilor.
In cinstea sangelui nepretuit al lui Iisus Cristos, in cinstea incarnarii spre viata vesnica, precum este adevarat ca Iisus Cristos este nascut in ziua Craciunului si ca a murit in ziua de Vinerea Mare. Amin.

Intrarea Vagonului 01.02.2016 20:45:16

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612524)
Ionele tata, ti-a mai explicat domnul Dragomir ca nu exista "mitra" papala, ci "tiara" papala, dar se pare ca ai memoria scurta.

In rest, in ce priveste ideea ta fixa despre crucea care ar fi nu stiu ce simbol pagan, cred ca doar rugaciunea iti poate ajuta:

Doamne Atotputernic care ai suferit pentru toate pacatele mele, vino intru ajutor.
Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, pazeste-ma de orice accidente corporale si temporale.
Doamne Atotputernic, fa sa ador Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, Nazariteanul crucificat si si ai grija de mine.
Sfanta Cruce a lui Iisus Cristos, fa ca duhul rau sa fuga de la mine in vecii vecilor.
In cinstea sangelui nepretuit al lui Iisus Cristos, in cinstea incarnarii spre viata vesnica, precum este adevarat ca Iisus Cristos este nascut in ziua Craciunului si ca a murit in ziua de Vinerea Mare. Amin.

Frumoasă rugăciune catolică. Dar, mă tem că dl. Ionel o va rejecta, că doar Papa e un fel de Pontifex Maximus (altă țăcăneală stereotipă anti-catolică).

Ionel28 02.02.2016 16:59:30

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612524)

Pai acuma si tu , ori Mitra , ori tiara tot acolo este. Forma de gura de peste a respectivului acoperamant al capului se aseamana cu cea a zeului peste Dagon al filistenilor. Si nu cred ca e nevoie de vreo rugaciune ca sa citesti cartile despre Cultura Cucuteni , Hamangia , Gumelnita , sau cartile ,,Simboluri Patrimoniale,, ,,Semnele Pamantului,, sau ,,Semnele Cerului,, unde sant si desene , gravuri cu simbolul solar din preistorie , numit ,,cruce,, . Acolo apare si cele inscrise intr-un cerc tot simbol solar evident , si tot felul de zvastici. In toate cartile respective la capitolele despre renumitul simbol solar , scrie crucea pelasgica , sau Vartelnita . Deci a fost foarte usor sa treaca acest simbol atat de adorat , din cultura pagana , cultele solare , in crestinism. Mai citeste si tu asemenea carti .

GMihai 02.02.2016 17:05:25

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 612609)
Mai citeste si tu asemenea carti .

Și la ce mi-ar folosi ?

Ionele, crucea de veșmintele preoților este Crucea lui Hristos, nu crucile culturii Cucuteni. Ce nu ți-e clar ?

AlinB 02.02.2016 17:24:48

Ei, stim cu totii unde vrea sa ajunga si cum o sa se termine povestea, doar ca incearca saracutul niste manevre evazive, poate poate evita intalnirea cu destinul.

Ionel28 03.02.2016 17:56:19

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612612)
Și la ce mi-ar folosi ?

Ionele, crucea de veșmintele preoților este Crucea lui Hristos, nu crucile culturii Cucuteni. Ce nu ți-e clar ?

Pai tu nu pricepi , ca SANT ACELEASI CRUCI, si in Cultura Cucuteni , si pe majoritatea troitelor , lazi de zestre (bine aici e vorba de rozeta solara) , .Faptul ca majoritatea formelor crucii de azi sant EXACT , ca cele din Babilon , Asiria , etc. Ca daca Hristos a fost rastignit pe o anume cruce , cu bara transversala nu la mijloc ci mai sus , la nivelul bratelor evident, atunci nu ar fii trebuit sa existe azi decat o singura forma a crucii , indiferent din ce material ar fii. Pentru ca nu e asa , si majoritatea sant formele existente si la popoarele pagane in preistorie , atunci e clar ca adoptarea lor a avut un motiv bine intemeiat. Ca si in cartea lui Gheorghe Musu , ,,Din Mitologia Tracilor,, este un capitol intitulat asa ,,Vestigii ale Cultului solar":Craciunul. Nu se spune vestigii ale cultului crestin,,Craciunul,,,, ci vestigii ale Cultului Solar. Asa e si in cazul diverselor forme ale crucii. Totul a tinut de fantezia oamenilor de la vremea respectiva. Unii la vremea lor au mai adeugat inca o bara transversala, altii au inscris-o intr-un cerc , si asa mai departe. Crestinarea unor oamenii pagani , nu insemna acceptarea lor cu tot bagajul de simboluri si superstitii , dandu-le o tenta crestina ci renuntarea la ele. Este exemplul ala din Noul Testament cand unii si-au ars cartile de magie , la propovaduirea lui Pavel. Asa cum stim azi sant vrajitoare ,la noi in tara , care nu spun ca nu sant crestine , doar au in casa Icoane , cruciulite , DAR ELE SANT VRAJITOARE. Se potrivesc cele doua probleme . Eu cred ca nu.

Ionel28 03.02.2016 17:58:24

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612612)
Și la ce mi-ar folosi ?

Pai da ai dreptate , la ce ti-ar folosi , doar cartile respective au fost scrise sa nu fie citite de nimeni.

GMihai 03.02.2016 19:43:52

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 612680)
Pai da ai dreptate , la ce ti-ar folosi , doar cartile respective au fost scrise sa nu fie citite de nimeni.

Hai să reformulez. La ce mi-ar folosi din punct de vedere duhovnicesc. Din punct de vedere spiritual, religios. Din punct de vedere al relației cu Dumnezeu ?

Intrarea Vagonului 03.02.2016 19:48:10

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 612679)
Pai tu nu pricepi , ca SANT ACELEASI CRUCI, si in Cultura Cucuteni , si pe majoritatea troitelor , lazi de zestre (bine aici e vorba de rozeta solara) , .Faptul ca majoritatea formelor crucii de azi sant EXACT , ca cele din Babilon , Asiria , etc. Ca daca Hristos a fost rastignit pe o anume cruce , cu bara transversala nu la mijloc ci mai sus , la nivelul bratelor evident, atunci nu ar fii trebuit sa existe azi decat o singura forma a crucii , indiferent din ce material ar fii. Pentru ca nu e asa , si majoritatea sant formele existente si la popoarele pagane in preistorie , atunci e clar ca adoptarea lor a avut un motiv bine intemeiat. Ca si in cartea lui Gheorghe Musu , ,,Din Mitologia Tracilor,, este un capitol intitulat asa ,,Vestigii ale Cultului solar":Craciunul. Nu se spune vestigii ale cultului crestin,,Craciunul,,,, ci vestigii ale Cultului Solar. Asa e si in cazul diverselor forme ale crucii. Totul a tinut de fantezia oamenilor de la vremea respectiva. Unii la vremea lor au mai adeugat inca o bara transversala, altii au inscris-o intr-un cerc , si asa mai departe. Crestinarea unor oamenii pagani , nu insemna acceptarea lor cu tot bagajul de simboluri si superstitii , dandu-le o tenta crestina ci renuntarea la ele. Este exemplul ala din Noul Testament cand unii si-au ars cartile de magie , la propovaduirea lui Pavel. Asa cum stim azi sant vrajitoare ,la noi in tara , care nu spun ca nu sant crestine , doar au in casa Icoane , cruciulite , DAR ELE SANT VRAJITOARE. Se potrivesc cele doua probleme . Eu cred ca nu.

Confusing shit.
Bine că e rozeta solară, și nu alta...ceva mai întunecoasă...

GMihai 03.02.2016 20:43:42

Adrian, este specific mentalității (dar se poate vorbi despre "mentalitate" în cazul unui cult specializat in spalarea pe creier ? Hmmm......) Martorilor lui Iehova să ignore în mod voit disincția fundamentală între semnificat și semnificant.

Cu alte cuvinte: românul ortodox își împodobește lada de zestre (dacă e fată de măritat) sau veșmântul liturgic (dacă e popă) cu un simbol cruciform.

Dacă îl întrebi, o să-ți spună că e un simbol, o reprezentare, a Sfintei Cruci a Mântuitorului.

După care apare martoru lu' ebola, care zbiară din rărunchi că, dacă semnificantul (simbolul cruciform) nu corespunde exact cu forma Crucii lui Hristos (pe care, de altfel, el o contestă de plano, dar asta e altă discuție) ci seamănă cu un alt simbol cruciform, înseamnă că e ăla, e simbolul păgân, iar semnificatul trebuie să fie tot păgân.

Bine, dacă i-am spune că și cravata pe care o poartă la gât președintele societății Watchtower arată la fel cu cine știe ce atârnău pe care îl poartă pe burtă un trib de canibali din jungla amazoniană, crezi că ar sesiza esența chestiunii ? Eu cred că nu...

Sau, dacă le-ai explica că și păgânii din China antică aveau TURNURI, la fel ca turnul din emblema lor ?

Sau că și învățăturile păgâne erau scrise în cărți care arătau la fel ca biblia lor ?

Ionel28 04.02.2016 12:54:22

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612695)
Hai să reformulez. La ce mi-ar folosi din punct de vedere duhovnicesc. Din punct de vedere spiritual, religios. Din punct de vedere al relației cu Dumnezeu ?

Pai din moment ce santem romani , ca popor, iar spiritualitatea noastra de la stramosi a fost mai simpla si asa cum se spune ca daco-getii au fost mai usor de crestinat eu consider ca este bine sa stim ceea ce au crezut stramosii nostrii si ce s-a transmis de la ei . Asta desigur doar pentru cultura generala a fiecaruia.

Ionel28 04.02.2016 12:56:28

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 612696)
Confusing shit.
Bine că e rozeta solară, și nu alta...ceva mai întunecoasă...

Pai daca asa scrie clar ,,Rozeta solara,, asta e denumirea deoarece este inscrisa intr-un cerc. Au istoricii sau arheologii vreo vina ? .Nu.

Ionel28 04.02.2016 13:03:24

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 612702)
Adrian, este specific mentalității (dar se poate vorbi despre "mentalitate" în cazul unui cult specializat in spalarea pe creier ? Hmmm......) Martorilor lui Iehova să ignore în mod voit disincția fundamentală între semnificat și semnificant.

Cu alte cuvinte: românul ortodox își împodobește lada de zestre (dacă e fată de măritat) sau veșmântul liturgic (dacă e popă) cu un simbol cruciform.

Dacă îl întrebi, o să-ți spună că e un simbol, o reprezentare, a Sfintei Cruci a Mântuitorului.

După care apare martoru lu' ebola, care zbiară din rărunchi că, dacă semnificantul (simbolul cruciform) nu corespunde exact cu forma Crucii lui Hristos (pe care, de altfel, el o contestă de plano, dar asta e altă discuție) ci seamănă cu un alt simbol cruciform, înseamnă că e ăla, e simbolul păgân, iar semnificatul trebuie să fie tot păgân.

Bine, dacă i-am spune că și cravata pe care o poartă la gât președintele societății Watchtower arată la fel cu cine știe ce atârnău pe care îl poartă pe burtă un trib de canibali din jungla amazoniană, crezi că ar sesiza esența chestiunii ? Eu cred că nu...

Sau, dacă le-ai explica că și păgânii din China antică aveau TURNURI, la fel ca turnul din emblema lor ?

Sau că și învățăturile păgâne erau scrise în cărți care arătau la fel ca biblia lor ?

Nu avem ce face , in cazul asta , este simbolul nostru patrimonial din preistorie. Si nu contest crucea lui Hristos Iisus , daca a fost rastignit pe o cruce , ci varietatea de forme existente azi , majoritatea daca nu toate din ele fiind exact la forma ca cele precrestine pagane purtate de sacerdotii pagani ai Babilonului , Asiriei , etc. Ori asta a tinut de fantezia oamenilor care le-au adoptat la vremea respectiva , si nu pentru ca asa trebuia sa fie. Crezi ca Cardinalii catolici cu acoperamantul ala pe cap in forma unei guri de peste , nu stiu provenienta lui? Putea sa fie orce alta forma.

Ionel28 16.05.2016 20:05:12

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 610265)
Nici eu nu am citit-o dar daca asta il face pe Ionica fericit atunci eu sunt de acord cu el. :71:

Pai nici nu trebuie sa cititi o astfel de carte , cu argumente istorice la ce folos pentru unii? Dar cartea si ceea ce scrie acolo e perfect adevarat, despre ,,paganizarea crestinismului,, si cum s-a facut atunci la timpul ei. Faptul ca multi de pe acest forum nu cred ca s-a intamplat lucrul asta , nu schimba cu nimic problema.

GMihai 16.05.2016 21:51:31

Ionele tată, spălătorii voștrii de creiere, corporația din Brooklyn care se autointitulează "gura lui Dumnezeu pe pământ", v-a spus câte ceva adevăruri, dar, din păcate, întoarse cu capul în jos și transformate astfel în minciună.

Fenomenul despre care tot vorbești tu există, dar el se numește corect și adevărat d.p.d.v. istoric "creștinarea păgânismului", iar nu "păgânizarea creștinismului", așa cum greșit ai învățat la Sala Regatului.

Romowe 16.05.2016 21:57:58

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 621573)
Ionele tată, spălătorii voștrii de creiere, corporația din Brooklyn care se autointitulează "gura lui Dumnezeu pe pământ", v-a spus câte ceva adevăruri, dar, din păcate, întoarse cu capul în jos și transformate astfel în minciună.

Fenomenul despre care tot vorbești tu există, dar el se numește corect și adevărat d.p.d.v. istoric "creștinarea păgânismului", iar nu "păgânizarea creștinismului", așa cum greșit ai învățat la Sala Regatului.

Mihai, tu mai ai sperante? Mai degraba imi fac laptopul senator decit sa sper intr-un ebolist cu capacitatea de a recunoaste greseala, a o corecta side a invata. Definitia nu zic a apologetului sau a intelectualului, ci a omului cu procesorul organic nelasat ca badadaul pe sinele de tren.

AlinB 16.05.2016 23:28:52

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 621566)
Pai nici nu trebuie sa cititi o astfel de carte , cu argumente istorice la ce folos pentru unii? Dar cartea si ceea ce scrie acolo e perfect adevarat, despre ,,paganizarea crestinismului,, si cum s-a facut atunci la timpul ei. Faptul ca multi de pe acest forum nu cred ca s-a intamplat lucrul asta , nu schimba cu nimic problema.

Faptul ca unul de pe forumul asa, aka Ionel28 crede asta, nu inseamna ca s-a si intamplat. :21:.

Ionel28 18.05.2016 00:14:16

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 621595)
Faptul ca unul de pe forumul asa, aka Ionel28 crede asta, nu inseamna ca s-a si intamplat. :21:.

Adica lucrul asta se stie bine la modul general , si tu spui , ca doar eu cred din milioanele de oameni,,, interesanta logica. Asta e exact , sa dau un exemplu cu sarbatorirea Craciunului , despre care se stie bine ca nu au sarbatorit asa ceva primii crestini , dar totusi crestinatatea tine astfel aceasta sarbatoare . Deci si aici ai spune tu acelasi lucru , ca de fapt nu s-a intamplat asa ceva , sau ca nu e adevarata ideea. Sau in preajma Pastilor in fiecare an auzim cu totii acelasi lucru , si anume ca multe sau aproape toate ritualurile din acele zile au origini precrestine , oua , iepurasi , etc dar probabil cum vei zice , nu e adevarat , ca doar eu cred asa ceva,,,,

AlinB 18.05.2016 15:23:52

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 621680)
Adica lucrul asta se stie bine la modul general , si tu spui , ca doar eu cred din milioanele de oameni,,, interesanta logica. Asta e exact , sa dau un exemplu cu sarbatorirea Craciunului , despre care se stie bine ca nu au sarbatorit asa ceva primii crestini , dar totusi crestinatatea tine astfel aceasta sarbatoare . Deci si aici ai spune tu acelasi lucru , ca de fapt nu s-a intamplat asa ceva , sau ca nu e adevarata ideea.

Poate s-a sarbatorit dar nu stii tu.
Este irelevant daca s-a sarbatorit sau nu la inceput,
Important este ca se sarbatoreste acum si e un lucru bun.

Citat:

Sau in preajma Pastilor in fiecare an auzim cu totii acelasi lucru , si anume ca multe sau aproape toate ritualurile din acele zile au origini precrestine , oua , iepurasi , etc dar probabil cum vei zice , nu e adevarat , ca doar eu cred asa ceva,,,,
Crestinii ortodocsi nu sarbatoresc oua si iepurasi dar pentru nivelul tau, ce informatie serioasa puteau sa ti se ofere? :)

Ionel28 20.05.2016 22:55:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 621712)
Poate s-a sarbatorit dar nu stii tu.
Este irelevant daca s-a sarbatorit sau nu la inceput,
Important este ca se sarbatoreste acum si e un lucru bun.

Crestinii ortodocsi nu sarbatoresc oua si iepurasi dar pentru nivelul tau, ce informatie serioasa puteau sa ti se ofere? :)

Adica nu este relevant daca nu s-a sarbatorit. Si nu se stie. Adica la nivel general oriunde ai cauta nu numai pe Internet , ci si in toate cartile care vorbesc despre credinta primilor crestini , sau crestinismul primar se spune clar ca primii crestini adica ( Petru, Pavel ,Ioan , Luca , Matei ,etc) pe care spunem ca calcam EXACT ,pe urmele lor , nu au sarbatorit deloc nasterea Mantuitorului , si tu spui ca nu e adevarat. Pai desigur ca nu sarbatoresc crestinii oua si iepurasi , adica nu se inchina oualor sau iepurasilor , dar vospesc oua siii peste tot in zilele alea la TV , si peste tot este iepurasul care aduce primavara si fertilitatea , ca doar e productiv. Daca Apostolii oare ar fii de fata astazi la astfle de lucruri , s-ar bucura oare si ar aplauda sa spuna crestinilor , da faceti exact asta ca e bine perfect? Daca sant imprumuturi din religiile precrestine , cum sa se potriveasca cu credinta crestina.

Romowe 21.05.2016 00:01:11

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 621862)
Adica nu este relevant daca nu s-a sarbatorit. Si nu se stie. Adica la nivel general oriunde ai cauta nu numai pe Internet , ci si in toate cartile care vorbesc despre credinta primilor crestini , sau crestinismul primar se spune clar ca primii crestini adica ( Petru, Pavel ,Ioan , Luca , Matei ,etc) pe care spunem ca calcam EXACT ,pe urmele lor , nu au sarbatorit deloc nasterea Mantuitorului , si tu spui ca nu e adevarat. Pai desigur ca nu sarbatoresc crestinii oua si iepurasi , adica nu se inchina oualor sau iepurasilor , dar vospesc oua siii peste tot in zilele alea la TV , si peste tot este iepurasul care aduce primavara si fertilitatea , ca doar e productiv. Daca Apostolii oare ar fii de fata astazi la astfle de lucruri , s-ar bucura oare si ar aplauda sa spuna crestinilor , da faceti exact asta ca e bine perfect? Daca sant imprumuturi din religiile precrestine , cum sa se potriveasca cu credinta crestina.

Multumesc, martore, de mult nu am mai ris precum cind am citit cele subliniate. Ai o doza imensa innascuta de umor involuntar.

Ionel28 21.05.2016 12:12:05

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 621865)
Multumesc, martore, de mult nu am mai ris precum cind am citit cele subliniate. Ai o doza imensa innascuta de umor involuntar.

Ma bucur atunci ca ai priceput , asa cum numai tu stii. Nici nu ma mir , ca spune Biblia clar ,,macar ca VEDETI,, tot tu vedeti,,,,, Si nu mai are rost sa scrii texte in engleza si latina , scrie ceva in romaneste ca santem romani, nu englezi. Si nu sant martor , sant crestin ortodox , dar care inainte sa creada ceva cerceteaza orce lucru si nu se i-a dupa multime. Ce ti se pare ca un crestin ortodox nu poate stii lucrurile pe care le stiu eu si le-am cercetat, sau cum. Sau asta arata gandirea ta ca de fapt , chiar ca nu TREBUIE , sa stie prea multe un crestin ortodox , ca s-ar putea sa afle lucruri care contravin celor stiute de el de mii de ani. Aici ai dreptate.

AlinB 21.05.2016 21:50:45

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 621862)
Adica nu este relevant daca nu s-a sarbatorit. Si nu se stie. Adica la nivel general oriunde ai cauta nu numai pe Internet , ci si in toate cartile care vorbesc despre credinta primilor crestini , sau crestinismul primar se spune clar ca primii crestini adica ( Petru, Pavel ,Ioan , Luca , Matei ,etc) pe care spunem ca calcam EXACT ,pe urmele lor , nu au sarbatorit deloc nasterea Mantuitorului , si tu spui ca nu e adevarat.

Pai unde scrie ca NU au sarbatorit? In Biblie? Nu scrie in Biblie asta? Pai atunci, de ce o luati de buna?

Citat:

Pai desigur ca nu sarbatoresc crestinii oua si iepurasi , adica nu se inchina oualor sau iepurasilor , dar vospesc oua siii peste tot in zilele alea la TV , si peste tot este iepurasul care aduce primavara si fertilitatea , ca doar e productiv.
Si ce treaba avem noi cu asta?
Cand ai sa vezi iepurasi la "Trinitas TV" sa ne anunti si pe noi.

Citat:

Daca Apostolii oare ar fii de fata astazi la astfle de lucruri , s-ar bucura oare si ar aplauda sa spuna crestinilor , da faceti exact asta ca e bine perfect?
Daca e vorba de Paste si Craciun, fara doar si poate.

Adica poti sa-ti sarbatoresti ziua de nastere, a parintilor, prietenlor, sotiei, copiilor, dar a Mantuitorului nu.

Mai sa fie, ce logica isteata.

Citat:

Daca sant imprumuturi din religiile precrestine , cum sa se potriveasca cu credinta crestina.
Sunt doar in capul tau. Crestinismul autentic, ortodox, n-a avut nevoie sa imprumute nimic, doar a castigat suflete pentru Dumnezeu.

Ionel28 24.05.2016 23:23:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 621878)
Pai unde scrie ca NU au sarbatorit? In Biblie? Nu scrie in Biblie asta? Pai atunci, de ce o luati de buna?

Si ce treaba avem noi cu asta?
Cand ai sa vezi iepurasi la "Trinitas TV" sa ne anunti si pe noi.

Daca e vorba de Paste si Craciun, fara doar si poate.

Adica poti sa-ti sarbatoresti ziua de nastere, a parintilor, prietenlor, sotiei, copiilor, dar a Mantuitorului nu.

Mai sa fie, ce logica isteata.

Sunt doar in capul tau. Crestinismul autentic, ortodox, n-a avut nevoie sa imprumute nimic, doar a castigat suflete pentru Dumnezeu.

Ceea ce spui tu , ca sa dau un exemplu este ca si cum tu ai gasi o scrisoare din partea strabunicului tau , veche cu hartia ingalbenita , in care ti-a scris ce sa faci cum sa faci sa-ti mearga bine,,, Si tu evident faci lucrul asta asa cum vezi de la altii si stii ca asa e bine , dar cand gasesti scrisoarea constati ca ceea ce ai facut tu , si stiai ca e bine , este tocmai contrariul la ceea ce ti-a scris strabunicul tau sa faci. Exact asa e si cu sarbatorirea unor lucruri sau zile pe care le credem ca le-au tinut si altii in cazul asta Apostolii , si spunen ca , calcam exact pe urmele lor , cand de fapt ei nu au facut asta niciodata. Asta arata ca exista clar o orbire spirituala care nu lasa oamenii sa vada multe lucruri . Nu trebuie sa scrie negru pe alb, SE STIE CLAR , in toata cultura generala indiferent despre ce populatie e vorba , ca primii crestini nu au sarbatorit deloc , nasterea Mantuitorului , cu toate ca stiau fiecare cand s-a nascut , si nici nu au vopsit sau ciocnit oua nici inainte , de rastignirea , nici dupa rastignire. Si nu la Trinitas TV , arata iepurasi , sau oua incondeiate frumos , ca la toate celelante posturi in zilele respective. E ca si cum Hristos Iisus , le vorbea una Apostolilor , dar ei faceau ceea ce credeau ei ca era mai bine,,,Da crestinismul a fost la inceput si autentic si ,,ORTODOX,, ,cu adevarat . Dar nu a tinut mult. Vrei sa-ti dau titlul de carti si autorul si citate, unde se pomeneste de ce practici si invataturi si simboluri a adoptat Biserica care dupa o oarecare lupta a abandonat in favoarea paganismului?. Oare de ce crezi , cu toate ca e doar un citat sau o vorba sau replica , ce spune Stefan Sileanu (Vlad Tepes) , in filmul cu acelasi nume si anume ca ,, Nu dragostea de Dumnezeu ii aduce pe oameni la Biserica , ci teama de chinurile iadului,,.Eu zic ca avea perfecta dreptate, si se potriveste si mai bine ca o manusa pentru zilele de azi.

Ionel28 24.05.2016 23:27:00

[quote=Romowe;621865]Multumesc, martore, de mult nu am mai ris precum cind am citit cele subliniate. Ai o doza imensa innascuta de umor involuntar. Mai bine este sa razi , decat sa plangi desigur...Si nu am mai auzit pana acum pe cineva sa rada asa bine la astfel de argumente adevarate. Daca le iei in ras inseamna ca nu crezi ca exista astfel de argumente . Sau consideri autorii respectivi , ori masoni , ori eretici , ori sectanti , care sant neaveniti cum mai zicea cineva , si nu au scoala.

AlinB 25.05.2016 02:09:47

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 622133)
Daca le iei in ras inseamna ca nu crezi ca exista astfel de argumente . Sau consideri autorii respectivi , ori masoni , ori eretici , ori sectanti , care sant neaveniti cum mai zicea cineva , si nu au scoala.

Argumente care exista doar in capul tau, se pare.

"am vazut pe youtube" e argument pentru cei mai saracuti cu duhul (si nu in sensul bun).

Despre restul, nu mai zic ca ne-am amuzat destul de "logica" asta a "argumentarii":

Citat:

În prealabil postat de Ionel28 (Post 622130)
Daca am spus autorul si titlul cartii , ce rost mai are sa dau si citatul din moment ce nici asa nu sant crezute ideile respective.

Deci cersesti credibilitate gratuita :24:

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:37:43.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.