Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Spiritualitatea ortodoxa (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5072)
-   -   Patima desfrânării și biruirea ei în viziunea spiritualității ortodoxe (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17243)

Lucian008 23.05.2014 20:32:14

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 559871)
sau doar te-ai oprit la judecata?

Lasa-l ca el stie ca Hristos a dat preotilor puterea de a judeca.

Lucian008 23.05.2014 20:34:34

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 559876)
Sunteti suparati rau pe Mandea asta ... cine stie ce-o fi in sufletul vostru, mai mergeti si voi la Biserica si va spovediti.

Suparati pe el (ne facem ca vorbim de altcineva ca sa nu tulburam personalitatea asta)? Nu.
Dar nici nu putem simula prostia asa cum el simuleaza alte lucruri.

Lucian008 23.05.2014 20:38:04

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 559904)
1. Motivatia respctiva poate fi si o constrangere. Orice motivatie poate deveni si constrangere.

Niciodata. Poate exista o contrangere care sa te motiveze, dar niciodata o motivatie nu poate reprezenta o contrangere. Motivatia este interna, contrangerea este externa.

Lucian008 23.05.2014 20:42:01

Citat:

În prealabil postat de Dennis (Post 559937)
Pai hindusul daca a fost om bun va sta in iad pana la judecata de apoi iar atunci mila lui Dumnezeu il poate salva... dar si iadul are mai multe nivele si daca a fost omul bun nu va fi pus la chinuri prea mari.

Usor, usor. Nu dam noi sentinte. Nu stim noi unde merge hindusul (caruia nu i sa propovatuit crestinismul) pana la Judecata Universala. Noi stim ca cei carora nu li s-a propovaduit Evanghelia vor fi judecati dupa legea firii. Nu stim noi ca pentru ca s-a nascut hindus si nu a avut ocazia sa cunoasca crestinismul, dar a facut cele ale firii merge in Iad.

AlbertX 23.05.2014 22:29:02

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 559949)
Stai prost cu logica?

Lucian, prost sau nu este o notiune relativa. Sa inteleg ca ai pus o intrebare sau vrei sa fii iar subtil, insinuezi ceva anume ?
Despre patima desfranarii ai ceva de spus sau tot nu te intereseaza subiectul ?

Citat:

... daca stai prost cu logica nu incerca sa ii inveti pe altii logica.

Tu intrebi si tot tu raspunzi ? Aha, m-am prins, ce subtil ai fost, nu stiai cum sa spui ca eu stau cam prost cu logica.
Sa inteleg ca esti nerabdator sa pui etichete, te simti mai bine, te-ai mai calmat, te-ai racorit draga Lucian0008 ?

Vad inca o data ca esti foarte preocupat de acest nume, Mandea, nu mai sunt si altii (Vasilica33, Titel88, Gheorghe55, Lucian08, etc) care nu-ti plac ? Mai draga Lucian, tu ai o problema foarte delicata, obsedanta as zice, dar e doar problemat ta, te asigur ca nu intereseaza pe nimeni aceste nume ...

Citat:

Esti sigur ca tu ai inteles?

Sunt sigur ca tu nu ai dat vre-un raspuns ... este chiar evident, o fi asa greu pentru tine, pareai un om deosebit.
Lasa ca o sa raspunzi tu alta data, oricum se pare ca nu asta este subiectul tau preferat, tu ai alta treaba.

Daca nu te intereseaza despre pacatul desfranarii de ce nu deschizi un topic cu subiecte care te intereseaza, nu ar fi mai bine ? Acolo ai putea sa-ti expui si tu parerile si ai putea sa fii si convingator si on-topic.

AlbertX 23.05.2014 22:48:03

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 559953)
Usor, usor. Nu stim noi ca pentru ca s-a nascut hindus si nu a avut ocazia sa cunoasca crestinismul, dar a facut cele ale firii merge in Iad.

Lucian008, tu ai inteles ce ai vrut sa zici ? Ia mai citeste odata ce ai scris mai sus, cu atentie !

Incerc si eu sa inteleg cu logica aia proasta, ca alta n-am:

"Nu stim noi ca pentru ca s-a nascut hindus" - ce facem pana la urma, stim sau nu stim ca s-a nascut hindus ? Nu stim noi ca pentru ca s-a nascut ? E foarte clar ... nu stim !

"si nu a avut ocazia sa cunoasca crestinismul," - aha, am inteles ca nu a cunoscut crestinismul, ca nu a avut ocazia. Deci unii hindusi au avut ocazia sa cunoasca crestinismul, altii nu ... iar in acest caz presupunem ca el nu a avut ocazia ... asa si ?

"dar a facut cele ale firii merge in Iad" - dar a facut cele ale firii (si) merge in iad ? (cu i mare la iad ? ce respect au unii pentru iad, hopaaa, ce interesant ... ) afirmi sau te intrebi, ca nu e foarte clar ?

Lucian800, esti prea profund si logic pentru acest topic, usor, usor, iti poti depasi limitele ... cu un pic de exercitiu.

Lucian, te rog sa ne lasi sa discutam despre pacatul desfranarii ... a cata oara ?

AlbertX 23.05.2014 22:57:19

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 559953)
Nu stim noi unde merge hindusul (caruia nu i sa propovatuit crestinismul) pana la Judecata Universala

Exista o judecata universala a hindusilor sau una galactica ? Care e mai mare ?
Lucian, de ce nu faci tu un topic separat cu intrebari despre locul in care merg hindusii, ca vad ca te preocupa subiectul.

Eu stiu unde merge hindusul este foarte simplu, merge la culcare hindusul, ca e cam o-bo-sit. Noapteee bunaaa, hindusule!

Lucian008 23.05.2014 23:10:13

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 559963)
Lucian, prost sau nu este o notiune relativa.

Nu e relativ.

Citat:

Sa inteleg ca ai pus o intrebare sau vrei sa fii iar subtil, insinuezi ceva anume ?

Era o intrebare retorica.
Citat:

Despre patima desfranarii ai ceva de spus sau tot nu te intereseaza subiectul ?

Ti-am spus, dar tu vezi ce vrei si cum vrei. Desfranarea este sinonima cu pacatul curviei. Restul sunt interpretari tendentioase ale tale.

Citat:

Tu intrebi si tot tu raspunzi ? Aha, m-am prins, ce subtil ai fost, nu stiai cum sa spui ca eu stau cam prost cu logica.

Uita-te mai sus.

Citat:

Vad inca o data ca esti foarte preocupat de acest nume, Mandea, nu mai sunt si altii (Vasilica33, Titel88, Gheorghe55, Lucian08, etc) care nu-ti plac ? Mai draga Lucian, tu ai o problema foarte delicata, obsedanta as zice, dar e doar problemat ta, te asigur ca nu intereseaza pe nimeni aceste nume ...

Ai dreptate. Nu intereseaza pe nimeni. In schimb i-ar putea interesa sa stie cu cine vorbesc. I-ar putea interesa pe oameni sa stie cand vorbesc cu un ipocrit. I-ar putea interesa sa stie ca vorbesc cu unul cu credinte deviante (de la invataturile Bisericii). Asta ar putea interesa. Si nu eu sunt cel care face caz cu privire la faptul ca esti Mandea ci tu. Eu doar am sesizat asta. Atat.

Lucian008 23.05.2014 23:22:12

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 559968)
Lucian008, tu ai inteles ce ai vrut sa zici ? Ia mai citeste odata ce ai scris mai sus, cu atentie !

Lasa ca nu am scris pentru tine si nu ma astept sa intelegi.

Citat:

Incerc si eu sa inteleg cu logica aia proasta, ca alta n-am:

Nu incerca pentru ca nu o sa iti iasa.

Citat:

"Nu stim noi ca pentru ca s-a nascut hindus" - ce facem pana la urma, stim sau nu stim ca s-a nascut hindus ? Nu stim noi ca pentru ca s-a nascut ? E foarte clar ... nu stim !

Esti prost, nesimtit sau orb. Alege si tu varianta si spune-ne si noua ca sa stim. Eu nu te-am facut in nici un fel. Dar te las sa alegi pentru ca nu ai alte variante.
Am sa expic totusi ca sa inteleaga si unii oameni cu un nivel foarte redus de inteligenta (te exclud pe tine pentru ca tu tot nu ai sa poti sa intelegi).
Nu stim unde va merge, in iad sau rai, cel care s-a nascut hindus si nu i s-a propovaduit evanghelia.
Si daca simti tu nevoia sa recunosc ca am gresit (dar se intelegea pentru cine vroia sa inteleaga) trebuia sa pun o virgula dupa "Nu stim noi ca".

Citat:

"si nu a avut ocazia sa cunoasca crestinismul," - aha, am inteles ca nu a cunoscut crestinismul, ca nu a avut ocazia. Deci unii hindusi au avut ocazia sa cunoasca crestinismul, altii nu ... iar in acest caz presupunem ca el nu a avut ocazia ... asa si ?

Ai vrut sa spui ceva aici? Daca ai vrut sa spui ca nu exista hindusi carora li s-a propovaduit crestinimul si hidusi carora nu li s-a propovaduit este clar care este nivelul tau. Bine, oricum este clar si fara.

Citat:

"dar a facut cele ale firii merge in Iad" - dar a facut cele ale firii (si) merge in iad ? (cu i mare la iad ? ce respect au unii pentru iad, hopaaa, ce interesant ... ) afirmi sau te intrebi, ca nu e foarte clar ?

Esti un nesimtit. Contesta cu argumente ca nu esti un nesimtit. Oricum ti s-a terminat si a 3-a viata. Si ai sa intelegi tu ce inseamna asta.
Asa pot sa analizez orice fraza si pot sa scot ce vreau eu din ea.

Citat:

Lucian800, esti prea profund si logic pentru acest topic, usor, usor, iti poti depasi limitele ... cu un pic de exercitiu.

Nu. Repet, esti tu prea nesimtit.

Citat:

Lucian, te rog sa ne lasi sa discutam despre pacatul desfranarii ... a cata oara ?

Nu cred ca ai sa poti sa mai discuti in curand nimic nici pe userul asta. Si poate te inveti minte si stai in banca ta fara sa iti mai faci cont pe aici.

Lucian008 23.05.2014 23:23:49

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 559970)
Exista o judecata universala a hindusilor sau una galactica ? Care e mai mare ?

Ori ce persoana cu jumatate de neuron functional intelege ce am spus eu si intelege ce faci tu.

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 559970)
Eu stiu unde merge hindusul este foarte simplu, merge la culcare hindusul, ca e cam o-bo-sit. Noapteee bunaaa, hindusule!

Este o replica foarte buna. Sa ti-o repeti dupa banare.

AlbertX 23.05.2014 23:48:48

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 559972)
Ti-am spus, dar tu vezi ce vrei si cum vrei. Desfranarea este sinonima cu pacatul curviei. Restul sunt interpretari tendentioase ale tale.

Lucian0, nu te infierbanta, "restul" nu sunt interpretarile mele tendentioase, chiar nu esti atent ?

Ia mai citeste inca o data si inca o data si inca o data ce zice:

După Sfântul Ioan Casian, formele desfrânării, sunt:

- actul sexual împreunarea cu un partener;

- masturbația și scurgerea nocturnă, descrise eufemistic ca (desfrânare) fără a atinge o femeie și denumite și necurăție;

- desfrânarea în minte și în inimă.

Atunci când unirea sexuală se produce în afara contextului ei spiritual și se practică numai pentru desfătarea simțurilor, inevitabil ea îl mutilează pe om, pervertind profund ordinea firească a raportului său cu Dumnezeu, cu sine însuși și cu aproapele.

Deci Sfântul Ioan Casian considera defranare si contactul dintre soti atunci cand este facut pentru desfatarea simturilor.

Lucian0, strict pentru tine desfranarea este sinonima cu pacatul curviei, Sfântul Ioan Casian considera ca e ceva mai mult.

AlbertX 23.05.2014 23:50:57

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 559977)
... Sa ti-o repeti dupa banare.

Cine sapa groapa altuia cade singur in ea, chiar daca (nu) se considera ortodox.

Lucian00, imi cer scuze daca te-am suparat,... sfatul meu ar fi sa folosesti un limbaj civilizat si sa fii mai atent pe viitor.

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 559972)
In schimb i-ar putea interesa sa stie cu cine vorbesc. I-ar putea interesa pe oameni sa stie cand vorbesc cu un ipocrit. I-ar putea interesa sa stie ca vorbesc cu unul cu credinte deviante (de la invataturile Bisericii). Asta ar putea interesa.

Deci dupa tine, daca citez din Sfantul Ioan Casian sunt un ipocrit si am o credinta devianta de la invatatura Bisericii ??????

"Desfranarea este sinonima cu pacatul curviei ???. Restul sunt interpretari tendentioase ale tale." asa ai afirmat ??????

Chiar incepe sa-mi fie jena de afirmatiile tale. Lucian00, NU-ti cer sa-ti fie rusine, stiu ca nu te raportezi la acest sistem valoric.

Sa revenim la topic, te rog inca si inca si inca o data ... sa ne lasi Lucian00.

Desfranarea este ceva despre care merita discutat, este foarte de actualitate si interesant subiectul. Poate si altii credeau ca si tine ca desfranarea este ceva sinonim cu pacatul curviei, dar dupa cum ai citit mai sus se refera la mult mai mult.

Mai multe despre pacatul desfranarii se pot citi aici - http://www.revistateologica.ro/pdf/15%20petcu.pdf

Sfatul meu este ca mai intai sa cititi cartea de mai sus si abia pe urma sa faceti comentarii. Eu am citit-o deja.
O recomand tuturor celor care doresc sa se fereasca sau sa scape de patima desfranarii folosind invatatura ortodoxa.

AlbertX 24.05.2014 01:13:39

Corinusha, sper ca ai realizat ca cei care s-au grabit sa-ti spuna (foarte corect) ca este desfranare faptul ca ai avut o relatie cu sotul tau inainte de casatorie, nu au tinut cont ca desfranarea se refera la mult mai mult de atat si poate ca si ei se aflau intr-o forma sau alta a acestui pacat. Din acest motiv ar fi fost mai bine sa se abtina si sa se gandeasca mai intai la pacatele lor ... stii vorba "Vezi paiul din ochiul altuia și nu vezi bârna din ochiul tău".

Multi dintre crestini sunt intr-o forma sau alta de desfranare (mai conteaza care?) de cele mai multe ori datorita faptului ca ei considera ca desfranarea este strict ceva sinonim cu curvia.

Exact asta este motivul pentru care merita dezbatut acest subiect, pentru a vedea si ce trebuie sa facem pentru a ne feri de aceste pacate foarte grele.

Revin cu rugamintea de a se citi cu mare atentie aceasta carte:

Patima desfrânării și biruirea ei în viziunea spiritualității ortodoxe - http://www.revistateologica.ro/pdf/15%20petcu.pdf

Nu ati remarcat ca numele topicului este chiar titlul cartii de mai sus ?

Doamne ajuta !

Corinusha 26.05.2014 08:49:56

1. Da, ma refeream la biserica in senul e institutie administrativa, dar se pare ca se prinde doar cine vrea.

2. Daca nu mi se iarta pacatul asta pe care nu il regret, cum se face ca daca il spovedesc si mai ii si zic preotului ca nu il regret, totusi ma impartaseste si imi zice ca mi se iarta pacatele?

3. Albert, n-au decat sa se ia e mine daca cred ca au dreptate; nu ma afecteaza prea tare; oricum asta nu ma schimba.

4. Alin, cred in Dumnezeu pentru ca mi s-au intamplat minuni. Si nu, n-o sa-ti povestesc despre ce e vorba. E personal. Multumit acum?

5. Stiti, omul e obisnuit sa dea sentinte, ca ala se mntuieste si celalalt nu, dar pana la urma tot doar Dumnezeu stie cine se mantuieste si cine nu.

6. Ma opresc aici din discutat pe subiectul asta, pentru ca efectiv nu mai am ce sa zic.

AlinB 26.05.2014 10:15:50

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 559907)
^poti sti cu certitudine ca ceva faci gresit, atunc cand au si alti de suferit, iar in cazul asta, n-a suferit nimeni.
In schimb criminalul a lasat familii cu grave suferinte.

Teologia ortodoxa recunoaste ca sunte pacate mai mici sau pacate mai mari.
Dar tot pacate sunt.
Si ti-am spus, si o repet, pentru ca relatia ta cu Dumnezeu lasa de dorit si pentru ca pacatele tale "mici" n-au produs INCA efecte, nu-ti pare rau.

Dar ar trebui, macar sa intelegi TEORETIC aspectul asta.
Ca sa il pui in practica e foarte dificil la mintea de acum, e partea a doua.
Dar sa pricepi IDEEA, cred ca ai avea intelectul necesar.

Citat:

Cazuri sociale, doar traim in societate; altfel, fiecare am sta pe-un varf de munte, singuri. Normal ca ma iau de ce se intampla in societate, pentr ca acolo traiesc; nu-s pustica.
Cu alte cuvinte incerci sa-ti justifici statutul de oaie-prea-putin-cugetatoare?
Adica daca societatea zice/face ceva, hop si tu, la fel.
N-ai sistemul tau de valori independent de ce face societatea sau cutare?
Pai cine are reperul asta, e clar ca n-are treaba cu Dumnezeu.

Uite ce zice Sf. Ap. Pavel:

"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Galateni 6:14

Citat:

Tu cazurile sociale le vezi fizic, nu pe Dumnezeu. Te raportezi diferit la societate, si te raportezi diferit la Dumnezeu.
Pentru cine crede cu adevarat, Dumnezeu e mai mult decat prezenta fizica a unui om oarecare.
Daca nu crezi, mai citeste Vietile Ssfintilor, poate pricepi ceva pana la urma.
Sau mai bine nu, ca mai degraba ajungi sa-i vorbesti de rau (cum ai facut-o deja de altfel) decat sa inveti ceva din exemplul lor.

Citat:

Tu vezi in ce normalitate traim? Tu ai impresia ca nu esti afectat de "normalitatea" in care traim? Copiii tai n-o sa fie afectati? Degeaba are copilul parinti care il invata ce trebuie (si eu am fost invatata ce trebuie), pentru ca, copiii cresc si observa diferite lucruri in jur si pot fi corupti de lume, doar traiesc in lume, nu intr-un glob se cristal.
Nu, te inseli, ai tai au fost tot atat de "crestini" ca si tine, sau mai bine zis, te-au invatat "crestinismul" lor, adica frica de societate, de gura lumii, reperul social care il propovaduiesti si tu aici, pe post de "Dumnezeu".

Si daca ei au crescut intr-o societate ceva mai decenta, tu evident intr-una si mai decadenta de la care ai imprumutat si mai multe si evidente naravuri si defecte de gandire.

Si da, probabil copii tai vor creste intr-una si mai degradata iar tu n-ai sa le poti da ca educatie, nici macar ce au avut ai tai sau chiar tu.

Si in general, asta e cea mai mare pedeapsa care si-o iau parintii necredinciosi, prin copii lor.
Exemple in societate sunt destule, dar trebuie sa ai ochi sa le vezi, nu doar ochi pentru caderile unor preoti ca sa ti le justifici le ale tale.

Citat:

Copilul o savada cine ne conducetara, o savada cine ne conduce scolile, o sa vada cine ne conduce Biserica, si o sa traga niste concluzii. Asta in cazul in care o sa i se permita sa ganeasca de unul singur si n-o sa-l constranga parintii sa faca aia si ai'lalta si sa creada aia si ai'lalta doar pentru ca asa cred ei ca e bine sa doar pentru ca ei nu au avut sansa aia. Fiecare individ e diferit si asa ar trebui sa si ramana asta. De aia cati suntm, atatea idei, pareri, credinte etc. exista.
Cand asta (lumea - materiala, pamanteasca) e tot ce are copilul, cu asta o sa judece si normal ca o sa incerce sa se integreze in singura realitate care o cunoaste.

Cand parintii sunt credinciosi si au contact cu Dumnezeu (mai mult decat filosofic) si ajuta si copiii sa ajunga la aceasta Realitate, perspectiva e cu totul alta si atunci devine evident ceea ce spune Sf. Ap. Iacov:

" Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu."

Iacov 4:4

Deci sa nu crezi ca necredinta ta va fi doar pacatul tau si te va afecta doar pe tine.
Cu siguranta isi va lasa amprenta pe toata familia ta, cei din jur, etc.

AlinB 26.05.2014 10:22:12

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 560200)
1. Da, ma refeream la biserica in senul e institutie administrativa, dar se pare ca se prinde doar cine vrea.

pacat ca altul nu cunosti.

Citat:

2. Daca nu mi se iarta pacatul asta pe care nu il regret, cum se face ca daca il spovedesc si mai ii si zic preotului ca nu il regret, totusi ma impartaseste si imi zice ca mi se iarta pacatele?
Pentru ca, daca ti-ar oferi hrana tare, probabil ti-ai fi rupt imediat dintii.
Si asa e probabil sa ti-i rupi, dar o zis sa incerce si asa.

Citat:

3. Albert, n-au decat sa se ia e mine daca cred ca au dreptate; nu ma afecteaza prea tare; oricum asta nu ma schimba.
Schimbarea vine oricum, intrebarea este, in ce directie si cu ce pret.

Citat:

4. Alin, cred in Dumnezeu pentru ca mi s-au intamplat minuni. Si nu, n-o sa-ti povestesc despre ce e vorba. E personal. Multumit acum?
Sau poate n-au fost minuni ci niste coincidente fericite, nu?

Citat:

5. Stiti, omul e obisnuit sa dea sentinte, ca ala se mntuieste si celalalt nu, dar pana la urma tot doar Dumnezeu stie cine se mantuieste si cine nu.
N-a dat nimeni sentinte daca se mantuieste cutare sau nu.
Ci au fost discutii daca e pe o directie buna sau nu.

Corinusha 26.05.2014 10:58:34

nu cred in coincidente majore; nu prea cred in coincidente in general. Toate se intampla cu un scop anume, important e sa iti dai seama e ce, ceea ce nu seintampla neaparat.

Pana si discutia asta ce o port acum cu voi are un scop; poate trebuie sa deschid ochii, poate altceva... pana la urma la toate se gaseste o rezolvare; poate buna, poate nu asa de buna.

De fapt, mie bunicami-a facut educatia religioasa in copilarie, si totul a tinut pana nu am mai mers pe la bunica in fiecare vacanta, pana am intrat in scoala gimnaziala etc; practic procesul asta de crestinizare ca a zic asa a incetat prin gimnaziu, si toata credinta care o mai am tot de la buni o am. In schimb, in timp, am dezvoltat alte idei despre credinta si am ajuns la mini ghiveciul din capul meu.

AlinB 26.05.2014 11:06:41

Chiar sunt curios cam ce ti-a predat bunica despre credinta/Dumnezeu..

stefan florin 26.05.2014 11:35:46

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 560218)
. In schimb, in timp, am dezvoltat alte idei despre credinta si am ajuns la mini ghiveciul din capul meu

pacat...sper sa-ti revii!

AlbertX 27.05.2014 10:05:04

Citat:

Daca nu mi se iarta pacatul asta pe care nu il regret, cum se face ca daca il spovedesc si mai ii si zic preotului ca nu il regret, totusi ma impartaseste si imi zice ca mi se iarta pacatele?

Corinusha, nu-ti face griji, absolut toti cei de pe acest forum au cate o forma de pacat al desfranarii, cate o forma de pacat al mandriei si cate si mai cate ... Preotul are intotdeauna o gandire verticala, el ajuta oamenii sa ajunga la Dumnezeu.

Corinusha 27.05.2014 10:53:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 560220)
Chiar sunt curios cam ce ti-a predat bunica despre credinta/Dumnezeu..

Cu asta o sa si ramai, cu curiozitatea, deja am spus destule despre mine. Cred ca e randul tau sa ne spui cate ceva, e exemplu, cum ai ajuns din ateu, credincios.

AlinB 27.05.2014 11:26:33

Important era sa intelegi tu niste lucruri, si ma bucur ca prin penultima ta remarca ai dat de inteles ca anumite lucruri ai inceput sa le pricepi.
Mai e mult de lucru, dar cine stie..decat sa ajungi la un moment in viata in care sa te uiti cu amaraciune in urma si sa spui ca nu pricepi de ce, ca n-a fost vina ta, ca "asa a vrut Dumnezeu", gama clasica de scuze pentru "credinciosi"..

AlbertX 27.05.2014 11:59:01

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 560294)
... cum ai ajuns din ateu, credincios.

Dupa ce ti-ai dat seama ca e credincios, a spus undeva ca este ortodox ? Nu cred. Avatarul e inselator ...
Cine nu declara la "Religie" ca este ortodox (catolic, protestant, etc.) e clar ca are o problema ... sau e ateu convins.

AlinB 27.05.2014 13:24:57

Mandelush666 tata, promotor al curviei pe topicul inchis de admin si de doua ori banat, baga-ti mintile in cap.

AlbertX 27.05.2014 13:39:27

AlinB, sa nu cazi in fund de atata perspicacitate ... ai grija cum te exprimi, chiar nu poti sa termini cu aluziile astea imbecile ?
Esti marcat rau de individul ala, Mandea, rau de tot. Ti-a stricat jucariile cumva ? Trist, foarte trist ... sa nu ai tata.

La capitolul moralitate nu prea poti sa dai lectii atata timp cat ti-e jena sa recunosti ca esti ateu si preferi sa te ascunzi sub un avatar. Tu esti principalul promotor al "curviei" pe acest forum, deoarece te comporti exact ca ele ... fara rusine.
Alinus esti doar un ateus jucaus, mai ai mult pana o sa-ti consolidezi o anumita perspectiva ... din pacate.

AlinB, nu tu esti subiectul acestui topic, stiu ca nu pricepi, dar insist sa te trezesti din amorteala ... perspicaciule.

AlbertX 27.05.2014 13:58:15

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 560294)
Cu asta o sa si ramai, cu curiozitatea, deja am spus destule despre mine. Cred ca e randul tau sa ne spui cate ceva, e exemplu, cum ai ajuns din ateu, credincios.

AlinB nu raspunde decat in fata marii adunari nationale, nu ai observat ca el nu raspunde nici daca-l intrebi despre starea vremii ?
Eu cred ca este doar un robotel ateu care construieste fraze dupa cuvinte cheie ... dar nu poate interactiona.
De la acest tip de indivizi care nu au nimic comun cu regulile unui dialog civilizat ce pretentii ai ?

Daca-l mai intrebi multe se supara ... Sper ca nu te asteptai la un raspuns (off-topic) ?

E mare lucru si cand posteaza din cand in cand, fara legatura cu subiectul topicului ... nu ai observat ?

AlinB a ramas ateu, nu a ajuns credincios, e foarte simplu raspunsul la intrebarea ta, Corinusha.
Daca ajungea credincios am fi vazut si noi. Ai vazut ca la el la "Religia:" ... e ZERO , desi a postat 12530 mesaje ???

AlbertX 27.05.2014 14:21:59

Propun sa revenim la subiectul topicului, Patima desfrânării și biruirea ei în viziunea spiritualității ortodoxe

Ati citit cartea ? http://www.revistateologica.ro/pdf/15%20petcu.pdf

Aceasta carte nu este recomandata ateior si nici acest topic, desigur.

Corinusha 27.05.2014 15:50:51

Daca nu ai la profil scrisa religia nu inseamna ca esti ateu. Nu ce scrie la profil te defineste.
Amu sincer, oricate bube ar avea Alin, ca noi toti de altfel, dar numai neortodox nu prea poti sa ii zici...

Anumite lucruri le inteleg, dar sunt la stadiul de in teorie; cu practica e mai greu :)

AlbertX 27.05.2014 16:09:18

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 560322)
Daca nu ai la profil scrisa religia nu inseamna ca esti ateu.

Dar ce esti, Corinusha ? Ce motive ai avea sa nu spui ca esti ortodox ? E asta o rusine ? Asa l-au invatat bunicii lui ?

Pe un forum crestin-ortodox dedicat, doar ateii si unii sectanti lasa ZERO la "Religia:" din motive evidente.

Sectantii desi ei se considera "crestini", evident nu sunt "ortodocsi", ar fi bine sa nu mai faci aceasta confuzie Corinusha.

Un sectant nu poate da sfaturi de credinta unui ortodox, credinta lor este considerata eretica de Biserica Ortodoxa.

Sectantii mai bine ar merge pe forumul lor unde sunt invatati ca nu e bine sa donezi sange si sa mergi la doctor ...

Corinusha stiai ca martirii, nu au renuntat sa afirme ca sunt ortodocsi si au preferat sa moara pentru asta ?

Corinusha, ai citit cartea ? http://www.revistateologica.ro/pdf/15%20petcu.pdf - De ce nu o citesti ?

CristianR 27.05.2014 16:54:52

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 560322)
Daca nu ai la profil scrisa religia nu inseamna ca esti ateu. Nu ce scrie la profil te defineste.
Amu sincer, oricate bube ar avea Alin, ca noi toti de altfel, dar numai neortodox nu prea poti sa ii zici...

Anumite lucruri le inteleg, dar sunt la stadiul de in teorie; cu practica e mai greu :)

Deloc nu vrei să înțelegi ce ființă odioasă este AlinB și cum ar trebui, eventual, scos de pe forum! Atâta efort din partea lui, cu atâta blândețe îți explică Mandea (pardon, AlbertX), dar tu nu și nu...

Lucian008 27.05.2014 20:24:07

Citat:

Este o intrebare ipotetica, din punctul meu de vedere. Este clar care sunt canoanele. Ca un preot le poate incalca nu este de analizat ca invatatura de credinta.
Ce stim un schimb este ca cel ce se impartaseste cu nevrednicie (si sa nu iti para rau ca I-ai gresit lui Dumnezeu inseamna nevrednicie) isi agoniseste osanda. Asta ne invata Sf Scriptura.
Dar mi se pare ca am ajuns la lucruri mult prea avansate tinand cont ca tu nu crezi in invataturile Bisericii. Niciodata, niciodata, in nici o situatie un preot nu ar trebui sa impartaseasca o persoana care s-a lepadat de Biserica. Si o persoana care nu crede in invataturile Bisericii este clar ca s-a lepadat de Biserica.

Mai am o curiozitate. Daca pentru tine religia este doar o forma de manipulare si nu crezi in asa ceva pentru ce te-ai impartasi?

Lucian008 27.05.2014 20:34:03

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 560326)
Atâta efort din partea lui, cu atâta blândețe îți explică Mandea

Doamne cati oameni rai si calomnitori pe forumul asta. Si din ce in ce mai multi. Dar ce aveti cu saracul Mandea? De ce tot spuneti ca Mandea s-ar fi "reincarnat"?
O fi pentru ca inainte de banare (prima, a doua....) sustinea ca desfaranrea nu e un pacat? Dupa s-a razgandit. Era un pacat, dar mic-mic-mic. Era pentru ca isi permitea sa faca albie de porci pe oricine avea alta parere?
Sau pentru ca "reincarnatul" stie ca Hristos le-a dat preotilor puterea de a judeca oamenii? Sau pentru ca din punctul de vedere al indreptatirii sa invete el stie calugarii de la Athos sunt superiori preotilor? Sau pentru ca daca cineva greseste el stie ca nu trebuie corectat daca nu esti preot sau calugar?

AlbertX 27.05.2014 20:53:46

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 560326)
Deloc nu vrei să înțelegi ce ființă odioasă este AlinB ...

AlinB nu ne-am dat inca seama daca este un robot sau o fiinta, ca nu raspunde la intrebari, nu ati observat ?

Sa inteleg ca pentru CristianR si pentru Lucian0 nu este important faptul ca sunt cate unii sectanti care se dau "crestini" p-aici pe forum, care nu-si definesc "Religia:" , ... probabil ca si voi sunteti din aceeasi secta cu el ... din moment ce incercati sa-i fiti avocati pro bono.

Au sarit fratiorii "crestini" in apararea neajutoratului ? Nu poate sa raspunda la intrebari ?
L-ati vazut cum face ? Acum incepe sa ia rand cu rand, ca un analizor de text si acum incepe sa critice din rarunchi tot ce misca ... probabil considerandu-se chiar jignit ca este luat la intrebari de astia mai noi pe forum.

Lucian0 (cu zero mare), tu mai bine mai exerseaza frazele lungi si semnele de punctuatie,... ca cine stie ce se mai intelege din ce afirmi ...

AlinB, CristianR, Lucian0, oricat ati bate campii cu Mandea asta (cosmarul vietii voastre mult timp de acum incolo se pare ... ), constat cu placere cat de putina imaginatie aveti si cat de putin va intereseaza subiectul despre "desfranare" (si mai ales combaterea ei), probabil ca sunteti niste "trupuri" atat de trudite si de incercate de viata incat nu mai aveti energia necesara unei minime concentrari pe acest subiect ...

AlbertX 27.05.2014 20:57:57

Sa revenim la subiectul topicului

Patima desfrânării și biruirea ei în viziunea spiritualității ortodoxe

Cartea care raspunde la aceste probleme este aici: http://www.revistateologica.ro/pdf/15%20petcu.pdf

Nu va mirati ca dracii sunt neobositi si incearca permanent sa schimbe acest subiect si sa va mute atentia ba catre ei ba catre tot felul de subiecte imaginare despre Mandea sau dracu mai stie ... ca ei cu asta se ocupa, este deja evident.

Ati observat ca-l urasc din rarunchi pe Mandea asta si-l pomenesc permanent ? Si astia se mai dau "crestini" p-aici pe forum ? N-au rusine dar au tupeu, n-au coerenta dar vorbesc permanent, cand se epuizeaza se converseaza intre ei si fac schimb de impresii ... ha, ha, ha ... cata infantilitate.

Lucian008 27.05.2014 21:07:37

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 560343)
Sa inteleg ca pentru CristianR si pentru Lucian0 nu este important faptul ca sunt cate unii sectanti care se dau "crestini" p-aici pe forum,

Mai bine dintr-astia, decat dintr-aia care se autointituleaza ortodocsi, dar sunt sectanti.

Citat:

, ... probabil ca si voi sunteti din aceeasi secta cu el

Nu vrei sa vii ti tu cu noi in secta?

Citat:

... din moment ce incercati sa-i fiti avocati pro bono.

De unde stii ca nu ne plateste?

Citat:

Lucian0 (cu zero mare),

Minus unu, te rog.
Citat:

tu mai bine mai exerseaza frazele lungi si semnele de punctuatie,... ca cine stie ce se mai intelege din ce afirmi ...

Vai ce bun crestin. Imi multumesc de atentionare.

Citat:

AlinB, CristianR, Lucian0, oricat ati bate campii cu Mandea asta

Sunt dezamagit. Doar pe noi ne-ai observat?

Lucian008 27.05.2014 21:10:53

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 560344)
Sa revenim la subiectul topicului

Cartea care raspunde la aceste probleme este aici: http://www.revistateologica.ro/pdf/15%20petcu.pdf

Nu va mirati ca dracii sunt neobositi si incearca permanent sa schimbe acest subiect si sa va mute atentia ba catre ei ba catre tot felul de subiecte imaginare despre Mandea sau dracu mai stie ... ca ei cu asta se ocupa, este deja evident.

Ati observat ca-l urasc din rarunchi pe Mandea asta si-l pomenesc permanent ? Si astia se mai dau "crestini" p-aici pe forum ? N-au rusine dar au tupeu, n-au coerenta dar vorbesc permanent, cand se epuizeaza se converseaza intre ei si fac schimb de impresii ... ha, ha, ha ... cata infantilitate.

Poate nu ai observat ceva: nu prea ai sustinatori. Vorbesti tu cu tine. Bine, asta e de inteles, avand in vedere multiplele personalitati. Unele dintre ele, din diverse motive, nu se mai regasesc printre noi.

AlbertX 27.05.2014 21:30:26

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560346)
Poate nu ai obeservat ceva: nu prea ai sustinatori. Vorbesti tu cu tine...

Lucian0, la acest subiect (patima desfranarii ...) nu este nevoie sa ai "sustinatori".
Un pacat asa de greu crestinii adevarati nu-si permit sa-l desconsidere, sa-l cleveteasca sau sa-l ia in ras, dar la voi la "secta" probabil ca nu va invatat inca nimeni.

Sunt multi care dupa ce vor citi cartea:

http://www.revistateologica.ro/pdf/15%20petcu.pdf

... din comentariile lor ne vom da sigur seama cum se raporteza la credinta ortodoxa.

Din comentariile de pana acum am descoperit deja trei sectanti ... dar cine stie cati vor mai iesi la iveala.

Lucian008 27.05.2014 21:45:19

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 560355)
Lucian0, la acest subiect (patima desfranarii ...) nu este nevoie sa ai "sustinatori".

Nu la sustinatori impotriva defranarii (pe care o promovai acum civa timp) ma refeream. Dar tu stii mai bine.
Si te-am rugat, Lucian minus unu, nu zero.

Citat:

Un pacat asa de greu crestinii adevarati nu-si permit sa-l desconsidere, sa-l cleveteasca sau sa-l ia in ras, dar la voi la "secta" probabil ca nu va invatat inca nimeni.

Ia da tu, te rog, un singur exemplu unde cei "infierati" de tine luau in ras desfranarea. Daca vrei exemple unde tu luai in ras desfarnarea (cand postai cu Mandea77) avem.

Citat:

Din comentariile de pana acum am descoperit deja trei sectanti ... dar cine stie cati vor mai iesi la iveala.

Ti-am mai atras atentia pe tema asta. Dar cum bunul simt nu iti este caracteristic, vei continua cu acelasi tehnici penibile. Ia da-ne tu, te rugam, niste exemple (macar unul) cu care sa sustii acuza de sectarism.

AlbertX 27.05.2014 21:54:36

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 560359)
Ia da-ne tu, te rugam, niste exemple (macar unul) cu care sa sustii acuza de sectarism.

Lucian0 pai chiar tu ai afirmat ca esti sectant si ca nu lucrezi pe gratis, ai uitat asa repede ?

Ia citeste mai sus si pe urma mai jos ... :

Citat:

Sa inteleg ca pentru CristianR si pentru Lucian0 nu este important faptul ca sunt cate unii sectanti care se dau "crestini" p-aici pe forum,
Lucian0: Mai bine dintr-astia, decat dintr-aia care se autointituleaza ortodocsi, dar sunt sectanti.

Citat:

, ... probabil ca si voi sunteti din aceeasi secta cu el
Lucian0: Nu vrei sa vii si tu cu noi in secta?

Citat:

... din moment ce incercati sa-i fiti avocati pro bono.
Lucian0: De unde stii ca nu ne plateste?

Cat esti de penibil, norocul tau ca nu-ti dai seama ... dar tocmai ai confirmat niste supozitii.

Lucian008 27.05.2014 21:59:25

Citat:

În prealabil postat de AlbertX (Post 560360)
Lucian0 pai chiar tu ai afirmat ca esti sectant si ca nu lucrezi pe gratis, ai uitat asa repede ?

Ia citeste mai sus si pe urma mai jos ... :

Lucian0: Mai bine dintr-astia, decat dintr-aia care se autointituleaza ortodocsi, dar sunt sectanti.

Lucian0: Nu vrei sa vii si tu cu noi in secta?

Lucian0: De unde stii ca nu ne plateste?

Cat esti de penibil, norocul tau ca nu-ti dai seama ... dar tocmai ai confirmat niste supozitii.

Geniale argumentele tale.

Ora este GMT +3. Ora este acum 04:49:52.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.