Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Buletinele actuale au cip? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15663)

lore86 31.10.2012 22:44:54

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 479461)
[b]
No,ce parere aveti de ce spune acest Sfnat Parinte?

pareri multe, viziuni multe, adevarul e unul singur: atunci cand antihrist va veni, Domnul ii va pazi pe cei care doresc sa il urmeze, cum isi pazeste closca puii si am nadejdea ca le va descoperi care e de fapt pecetea.

referitor la treaba cu peceta pe frunte...am remarcat un lucru: oamenii cu pace in suflet, care inceracs ail slujeasca pe Domnul au fata senina, chipul senin, spre deosebire de cei care traiesc in pacate. proabil ca din cauza inmultirii faradelegii aceste diferente se vor accentua"cel ce se sfinteste ,sa se sfinteasca". Tind sa ii dau partiala dreptate pr Ilarion: mai putin faza cu pecetea imprimata direct in os.
Isteria cipurilor are un punct de plecare bun, din pacate cu multe deviatii pe parcurs.(personal cred ca anume gandite ca oamenii sa se invete si sa ia in deradere problema, daca se va dovedi adevarata, putini vor fi cei care vor refuza cipul tocmai datorita acestor campanii hilare)

eliza-georgiana 01.11.2012 00:01:49

http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...gatorilor-lui/
asa este! ca nu cel ce zice Doamne, Doamne va intra in Imparatie... si eu cred ca cipurile (implantate sau nu) ca si sistem de "usurare" a vietii cotidiene vazute de omul modern bombardat de Hi-Tech, reprezinta doar o anestezie inaintea operatiei sufletului: Lepadarea!! lucrarea e extrem de subtila!!

Raoul 01.11.2012 01:58:04

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 479310)
Ba e lepadare si semnezi ca altfel nu ti-l elibereaza.

Si tu ai semnat pentru abonament la telefon, la cablu tv, internet, pentru eliberare card bancar, buletin etc. Care e diferenta?

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 479310)
P.S. Inca un lucru foarte serios: de ce ai luat pasapost? Daca ai fost la o inmormantare sau o nunta, este acceptabil(desi si cel provizoriu, ocazional este mai rezonabil), daca ai fost pentru afaceri, sau concediu, nu.

Pentru afaceri...

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 479454)
Dar cipul acela nu se poate scoate? Ba parca se poate.

Dar daca accepti cip ptr. cardio de ex.? Nu stiu cum se numeste exact. Cand faci pre-infrat parca ti se pune cip in piept ptr.a ajuta inima sa functioneze ceva de genul. Este acest cip lepadare?

Intreb ptr. a intelege, nu ptr. a iscodi. Peste tot auzi idei diferite.

Mai Laura, tu te pierzi in detalii. Sunt lucruri de mii de ori mai importante decat lucrurile astea care te framanta. Pacatele ne baga in iad, de ele sa ne lepadam!!! Noi putem muri si maine, suntem oare pregatiti pt. judecata??

Miha-anca 01.11.2012 02:18:17

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 479454)
Dar cipul acela nu se poate scoate? Ba parca se poate.

Dar daca accepti cip ptr. cardio de ex.? Nu stiu cum se numeste exact. Cand faci pre-infrat parca ti se pune cip in piept ptr.a ajuta inima sa functioneze ceva de genul. Este acest cip lepadare?

Intreb ptr. a intelege, nu ptr. a iscodi. Peste tot auzi idei diferite.

Nu orice implant e un cip. Aici vorbim despre cipuri cu antena, care pot emite si pot receptiona informatii.

Demetrius 01.11.2012 05:19:57

Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 479449)
iertati-mi, dar citatele date nu sunt relevante.
Cata vreme nu ti se pun alternativele: cipul si lepadarea sau lipsa lui si traiul in saracie nu vad nici o problema si nici o legatura cu versetele respective.

Din pacate, discutia cu dvs nu face decat sa observ si mai bine ca sustineti anumite indei fara ca sa le intelegeti. De aceea si sg argument a fost txt din apocalipsa.
Sa nu ma intelegeti gresit, am provocat discutia ptr a ma lamuri asupra problemei. Dar nu am reusit sa intelg legatura cip-lepadare. Daca ea chiar exista, il rog pe Domnul sa ma lumineze sa o aflu.

Deci nu lepad ideea ca cipul ar fi pecetea, doar ca momentan nu vad legatura. Dar am nadejdea ca daca e cum sustineti, Domnul ma va lumina la timpul potrivit.

Iisus propovaduieste smerenia, infranarea, suferinta pentru mantuire, nu viata comoda, huzur si defatare fara limite; incet-incet societatea(factorul politic) introduce niste facilitati pentru a usura si simplifica viata multor oameni(ignoranti), de fapt pentru a-i supraveghea si manipula spre sporirea profiturilor de orice fel cu cel mai mic efort, prin ademenirea oamenilor spre o viata fara "probleme", dar cu supraveghere totala.
Datoria oamenilor simpli va fi sa munceasca(pentru profitul companiilor), sa-si plateasca impozitele(la bugetul national care da de lucru companiilor) si sa cheltuie banii castigati (spre profitul companiilor).

P.S. Un amanunt deloc de neglijat: companiile sunt private.

antoniap 01.11.2012 10:01:49

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 479461)
Parintele Ilarion Argatu de la Manastirea Cernica despre antihrist

"[...]
- Părinte, este adevărat că numărul „ 666” se va pune pe buletine și în cip-uri care apoi se vor introduce fiecărui individ sub piele? Așa am citi undeva. Am mai citit că numărul acesta va fi introdus în codul fiecărui produs care se va vinde. Atunci cum o să ne păzim ca să nu fim pecetluiți cu pecetea lui Antihrist?

-Când va veni acel timp, timpul lui Antihrist, cei trei ani și jumătate pe care-i va petrece pe pământ, timp în care toți cei credincioși lui Antihrist vor fi pecetluiți, nu va fi după cum credem noi acum și după cum scriu unii și alții prin cărți sau ziare. În primul rând, pecetea lui Antihrist nu va fi pusă de om ca o ștampilă sau după cum spun unii cu laser. Nu va fi pusă prin constrângere și șantaj. Va fi pusă numai celor care acceptă s-o poarte și celor ce nu acceptă li se va îngădui să n-o poarte în schimbul unei taxe. Nu va fi pusă sub formă de cip, sau altfel. Nimic din toate acestea nu vor fi. Acestea sunt premergătoare lui antihrist. Bineînțeles că se pregătește calea venirii lui Antihrist de supușii și slujitorii lui, așa cum a fost pregătită și calea venirii Mântuitorului de către profeți și de către Înaintemergătorul și Botezătorul Ioan. Acești pregătitori sau „înaintemergătorii” venirii lui Antihrist vor pregăti omenirea folosindu-se de: viclenii, năluciri, înșelătorii, de care se scrie astăzi prin cărți, apoi cu frica, cu înfricoșetoare și diabolice metode de care nu ne putem închipui. Mai întâi se vor împânzi și vor lua amploare organizații și curente satanice, de se va îngrozi lumea. Crima și desfrâul va fi la drumul mare. Nici în munți, nici în păduri nu vei găsi locul curat din cauza desfrâului și a barbariilor care se vor face. Femeile vor umbla ziua în amiaza mare pe stradă goale. Și în biserici vor intra despoiate și nerușinate. Ce vezi că fac pe străzi haitele de câini umblând în călduri așa vor face oamenii. Respectul și mila față de om va dispărea. De Dumnezeu foarte puțini și pentru puțin timp își vor aduce aminte. Cei ce vor vorbi de Dumnezeu, vor suferi de la cei necredincioși: ocări, bătăi, prigoană, nedreptate, vor fi scoși din serviciu, din case, alungați din comunitate ca pe un rău. Aceștia vor suferi atât de mult încât se vor duce la morminte și vor striga: „ieșiți voi din mormânt ca să intrăm noi, că nu mai putem suferi!” se vor duce la munți și vor implora ca muntele să-i acopere că nu mai pot răbda. Semnele apocaliptice trebuie să se împlinească. Cei mulți vor fi fiii lui Antihrist și cei foarte puțini vor rămâne fiii lui Dumnezeu.
Atât fiii lui Antihrist cât și fiii lui Dumnezeu vor fi însemnați cu o pecete pentru a se deosebi de la distanță.

Fiii lui Antihrist vor fi însemnați cu semnul lui satana „666”- număr omenesc(Apoc.13,18), iar fiii lui Dumnezeu vor fi însemnați cu Semnul lui Dumnezeu „†”: „Nu vătămați pământul, nici marea, nici copacii, până ce vom pecetlui, pe frunțile lor, pe robii Dumnezeului nostru” (Apoc.7,3).

Când vor fi pecetluiți, se va întâmpla în felul următor: cei ce au lucrat cu mintea, cu intelectul, cu propaganda, cu gura, împotriva lui Dumnezeu le va apărea pe frunte pecetea lui antihrist „666”; cei ce au lucrat cu brațele și au alergat cu picioarele împotriva lui Dumnezeu le va apărea și pe mâini pecetea lui antihrist „666”. Deci, nimeni nu le pune nici o ștampilă sau, să le facă cu laser, ci va apărea pur si simplu pe mâini și pe frunte. Unii se vor îngrozi, când semnul de pe mâini și frunte le va confirma că sunt însemnați ca fii a lui Antihrist și vor încerca să scape de acest semn făcând operație, extrăgând bucata de piele cu pecetea, dar vor vedea că pecetea este imprimată și pe os, iar prin pielea nouă cu care vor acoperi pecetea de pe os va pătrunde din nou pecetea și nu vor putea să scape de ea. Aceștia se vor îngrozi și mai tare încât vor căuta să-și pună capăt zilelor și nu vor putea. Dumnezeu va lua moartea de pe pământ în aceste clipe grozave. Se vor arunca în lama cuțitul și vor vedea că lama cuțitului se îndoaie, funia se va rupe, glonțul va fi ca de mămăligă, piatra și fundul prăpastiilor ca de ceară moale, mușcătura fiarelor și a târâtoarelor din adâncuri va fi usturătoare ca de moarte și nu vor putea scăpa de chinul ce va fi. Acesta va fi un „vai”. "
sursa:http://veghetorul.blogspot.ca/2012/0...tu-despre.html

No,ce parere aveti de ce spune acest Sfnat Parinte?

Parintele Porfirie, care a slujit ca si parintele Argatu in mijlocul multimii, de asemenea considera ca daca faci semnul crucii peste pecetea antihristica (cip), se anuleaza efectul. Pe aceasta tema s-a contrazis cu parintele Paisie Aghioritul. In replica, parintele Paisie, isihast incercat, i-a spus ca urina nu se va transforma in Aghiasma oricate cruci ai face deasupra ei si oricate rugaciuni.

Cei care slujesc in mijlocul multimii se pot astepta la urmari neplacute daca spun lucrurilor dure pe nume. De aceea, daca primesc ordin sa pastreze tacerea, se conformează!

Atunci cand nu ti-e frica de moarte, spui lucrurilor pe nume in orice imprejurare. Dar firea oamenilor este slaba si cu greu accepta mucenicia de la sfarsitul veacurilor, despre care s-a prorocit. Mucenicia e buna doar pentru altii, dar daca noi suntem amenintati direct, parca am vrea sa gasim o cale sa ne ferim de ea!

Theodor_de_Mopsuestia 01.11.2012 11:06:57

[quote=eliza-georgiana;479450]
Citat:

În prealabil postat de lore86 (Post 479424)
E o gluma?
Cum poti anula printr-un cip efectul botezului?
http://www.youtube.com/watch?feature...v=Os6tr0FXbKc#!
cred ca deja se vad unii credinciosi traind ca teleghidati, nici nu mai trebe pecete caci exista deja pe "fruntea" multora.... renuntarea la constiinta!! la indemnul parintelui Arsenie Boca: "tine mintea in iad si nu deznadajdui"! acceptarea libera a pecetii pe mana nu va fi decat cireasa de pe "tort", un tort vechi si imputit!! credem ca noi nu putem fi Iuda??? mama da ce stima de sine imensa avem!!! pana si Apostolul Petru a tradat si ce MARE I-A fost JALEA!!! cine suntem noi de fapt????

E din Sf. Siluan Athonitul, nu din Arsenie Boca.

eliza-georgiana 01.11.2012 18:45:11

E din Sf. Siluan Athonitul, nu din Arsenie Boca.
Multumesc de corectura! Eu citeam din cartea Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul de Parintele Boca si acolo am gasit cuvantul acela care m-a impresionat foarte! zice ca mereu sa ne socotim vrednici de iad, oricat de drept si corect ni se pare c-am trai si-am respecta poruncile lui Dumnezeu! Parintele Boca m-a coplesit cu sfaturile din cartile sale, (si Rostul Incercarilor merita citita) cuvintele sale sunt o minune, mai ales la capitolul Umilinta si lepadarea de sine!!

AlinB 01.11.2012 19:51:52

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 479439)
Am gasit scris undeva ca, daca i s-a implantat cuiva cip fara acordul sau, nu i se socoteste pacat. Pacat este atunci cand accepta el insusi numarul in locul numelui de Botez.

Care va sa zica o sa-i cheme pe toti "666"?
Cred ca societatea fiarei o sa colapseze in mai putin de o saptamana.

AlinB 01.11.2012 19:54:20

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 479499)
Nu orice implant e un cip. Aici vorbim despre cipuri cu antena, care pot emite si pot receptiona informatii.

Deci emisia si receptia de informatie e satanica..

AlinB 01.11.2012 19:58:27

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 479522)
Parintele Porfirie, care a slujit ca si parintele Argatu in mijlocul multimii, de asemenea considera ca daca faci semnul crucii peste pecetea antihristica (cip), se anuleaza efectul. Pe aceasta tema s-a contrazis cu parintele Paisie Aghioritul. In replica, parintele Paisie, isihast incercat,

Nici unul din ei n-a zis nimic de vreun cip, astea sunt inventiile tale.
Minciuna e de la diavol si tu din pacate ii cam faci jocul.

Si vreau sa vad si eu unde a zis despre "facut cruce peste pecetea antihristica".

Citat:

i-a spus ca urina nu se va transforma in Aghiasma oricate cruci ai face deasupra ei si oricate rugaciuni.
Probabil asta a ramas un argument nedemonstrat pana la urma.
Adica, sa speram ca afost asa.

Citat:

Cei care slujesc in mijlocul multimii se pot astepta la urmari neplacute daca spun lucrurilor dure pe nume. De aceea, daca primesc ordin sa pastreze tacerea, se conformează!
Calci in picioare oameni mari pentru niste idei cretine a unor pacalici (apologeticum & stuff).

stefan florin 01.11.2012 20:38:00

cei ce sustin ca cipurile sunt 666 va dau un sfat: angajati-va la Walt Disney. Marti au cumparat LucasFilm de la George Lucas deci si drepturile asupra seriei Star Wars pe care vor sa o continue cu inca 3 episoade. Cred ca ati fi foarte folositori pentru viitorul scenariu al filmului

Raoul 01.11.2012 21:34:32

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 479594)
Parintele Boca m-a coplesit cu sfaturile din cartile sale, (si Rostul Incercarilor merita citita) cuvintele sale sunt o minune, mai ales la capitolul Umilinta si lepadarea de sine!!

Parintele Arsenie Boca a scris o singura carte, cel mult doua. Restul sunt... scrise de cu totul alte persoane. Totusi, in ce carte scrie de cipuri?

Laura19 01.11.2012 22:23:49

Sfantul Parintele Argatu a fost un duhovnic f.bun si cu mult har, spre deosebire de monahii cibernetici. A, si i s-au descoperit sfintele moaste!!!! Am dat opinia unui Sfant contemporan, nu al oricarui pierde-vara. Nu mai credeti toate zvonurile despre dansul.

Sitit povestea cu Pacala si cu lupul?

Sa vedem ce zic si alti duhovnici:

CUVANTUL PARINTELUI PUSTNIC PROCLU (2010) despre ispitele grele ale lumii si ale Bisericii de astazi… CUM VA FI SFARSITUL LUMII SI CE AVEM NOI DE FACUT? “Fara sfatul duhovnicului sa nu faca niciun pas, ca ne putem duce in prapastie!”

Cuviosul Dionisie de la Colciu risipeste tulburarea cu privire la actele electronice, pecetluire si vinovatie: “TOTUL ESTE VOINTA OMULUI… NUMAI CAND TI SE CERE O LEPADARE DE HRISTOS, ATUNCEA E PRIMEJDIE!

Merita macar putina atentie si opinia unui MUCENIC real al zilelor noastre? PARINTELE DANIIL SASOEV despre actele biometrice, pecetluire si Antihrist. SE POATE REEDITA IN ROMANIA FENOMENUL SECTAR DE LA PENZA, LA O SCARA MULT MAI MARE?

PARINTELE ARSENIE PAPACIOC DESPRE PROBLEMA ACTELOR CU CIP (31 august 2010): “Se face zgomot prea devreme si asta este in favoarea dusmanului”

Parintele Metodie de la Optina despre actele cu cip si lucrarea “tainei faradelegii”: “ORICINE TRAIESTE IN PACAT ARE DEJA SEMNUL LUI ANTIHRIST PE FRUNTE SI PE MANA DREAPTA, CHIAR DACA REFUZA DOCUMENTELE DE IDENTITATE”

RASPUNSURI DE MARE FOLOS SI DE STRINGENTA ACTUALITATE DE LA DOI PARINTI DIN MAN. PUTNA: “Sa avem o atitudine echilibrata, duhovniceasca, sa luptam fara extremisme, exagerari si teribilisme! E NEVOIE DE SOBORNICITATE”

PARINTELE EFREM FILOTHEITUL (Arizona): “Pecetea va fi impusa dupa cel de-al treilea razboi mondial!”

ARHIMANDRITUL GHEORGHIOS KAPSANIS DESPRE NOUA CARTE DE ASIGURARE N.M.A.S. – exemplu de atitudine duhovniceasca lucida si echilibrata

PARINTELE AMFILOHIE la Sophia (audio, video): “Tara are nevoie de oameni care sa se pocaiasca cu adevarat. POCAINTA ESTE DE TEMUT DEMONILOR!”(ucenic al Pr.Iustin)

Sunt curioasa acesti parinti ce bube or mai avea sau ce zvonuri s-au raspandit si despre dansii.

Sunt de parerea Pr.Arsenie, socot ca se striga lupul prea devreme. Nici un parinte nu va spune ca aceste cipuri sunt bune, ptr. ca nu sunt. Incalca drepturile omului. Dar nici nu sfatuiesc la isterii si fugit in munti. Cine isi poate face acte fara cip f.bine, dar asta nu inseamna ca cei cu pasaport cu cip de ex. nu mai au voie sa se Impartaseasca,Spovedeasca ptr.ca au deja sunt in trenul cu destinatia:iad.

Nu stiu despre ce tot vorbiti. O.O Parintele Arsenie Boca are doua carti: Cararea Imparatiei si Cuvinte Vii. Mai sunt Tinerii, Familia si Copii nascuti in lanturi, 800 de Capete, care posibil sa mai aibe adugiri de la ucenici.

antoniap 01.11.2012 22:26:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 479605)

Si vreau sa vad si eu unde a zis despre "facut cruce peste pecetea antihristica".

Calci in picioare oameni mari pentru niste idei cretine a unor pacalici (apologeticum & stuff).

Ai un stil de a comunica ... ,,dumnezeiesc!" Cauta si vei gasi sursele mele ,,mincinoase, de la diavol. "
In Ortodoxie nu exista infailibilitate. Oricine poate gresi oricand. Omul poate vorbi inspirat de Duhul Sfant, poate exprima o parere personala cugetand lumeste sau poate fi inspirat de diavol. Duhul Sfant vine si pleaca, nu devine proprietate personala. Asa ca oricine poate exprima idei gresite mai ales cand nu are ragazul de a se ruga inainte de a vorbi, cand este asaltat de multime si fiecare vrea sa auda ce-i place sa asculte.

Miha-anca 01.11.2012 22:51:59

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 479605)

Daca tot vrei sa te exprimi, exprima-te corect macar din punct de vedere gramatical: "idei cretine ale unor pacalici".
In rest nu mai insist, ca nu are rost.

Miha-anca 01.11.2012 22:58:12

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 479617)
cei ce sustin ca cipurile sunt 666 va dau un sfat: angajati-va la Walt Disney. Marti au cumparat LucasFilm de la George Lucas deci si drepturile asupra seriei Star Wars pe care vor sa o continue cu inca 3 episoade. Cred ca ati fi foarte folositori pentru viitorul scenariu al filmului

Te iertam pentru tineretea ta si tot ce presupune ea.

stefan florin 01.11.2012 23:08:45

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 479649)
Te iertam pentru tineretea ta si tot ce presupune ea.

sarut mana!

AlinB 02.11.2012 00:27:45

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 479639)
Ai un stil de a comunica ... ,,dumnezeiesc!" Cauta si vei gasi sursele mele ,,mincinoase, de la diavol. "

Nu am cum sa gasesc ceva ce exista doar in imaginatia ta.

Citat:

In Ortodoxie nu exista infailibilitate. Oricine poate gresi oricand.
Una e sa gresesti in parerile personale, alta e sa pui in gura unor oameni cuvinte care nu le-au spus, ca mai apoi sa zici ca sunt fatzarnici.

Si oameni cu o viata sfanta, nu ca tine.

AlinB 02.11.2012 00:28:45

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 479647)
In rest nu mai insist, ca nu are rost.

Chiar ca nu are. In momentul in care vezi cuvinte si idei care nu sunt scrise, problema deja nu mai tine de sfera rationalului.

antoniap 02.11.2012 06:59:19

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 479666)
Si oameni cu o viata sfanta, nu ca tine.

Acestea sunt afirmatii pe care un crestin nu le face. Da, am pacatele mele, dupa cum si tu le ai pe ale tale. Daca ai fi sfant, te-ai considera mai pacatos ca mine si mi-ai atrage atentia mai discret asupra pacatelor mele. Daca arunci cu piatra, creezi impresia ca in ochii tai te vezi sfant. O astfel de atitudine in Ortodoxie se numeste simplu: inselare diavoleasca. Citeste cartea ,,Despre inselare'' de Ignatie Brianceaninov.

DragosP 02.11.2012 08:53:18

E cu cip sau fără?

L.E. Și obsesiile, dacă nu-s de domeniul patologiei, tot înșelare diavolească sunt

Theodor_de_Mopsuestia 02.11.2012 09:06:21

Ce parere aveti de tipul asta de cip; e foarte vechi si pomenit de multe fapturi:

Cip-cirip!
:24::24::24::24:

Theodor_de_Mopsuestia 02.11.2012 09:11:21

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 479683)
E cu cip sau fără?

L.E. Și obsesiile, dacă nu-s de domeniul patologiei, tot înșelare diavolească sunt

Bine punctat, frate Dragos! Unii de pe aici ar trebui sa scrie in propriul lor terminal:
# urpmi wisdom common-sense connection-to-reality
Insa ce sa faci, daca pachetul wisdom.rpm e bulit, si toate dependentele deteriorate!? Ca sa il repari, trebuie sa ai legatura cu Biserica. Cea reala, intemeiata de Domnul, nu cea apologeticum-like, intemeiata de propria fantezie...

Theodor_de_Mopsuestia 02.11.2012 09:18:59

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 479617)

Darth Bane (in holograma) catre Darth Krayt: "Voi cipui toti adeptii Sith de rang inferior si toti sclavii nostri, facuti in lupta. Problema e cu maestrele Jedi Antonia si Miha-Anca. Atrag atentia, si ne pot dejuca planurile".

AlinB 02.11.2012 10:31:41

Citat:

În prealabil postat de Laura19 (Post 479637)
Nici un parinte nu va spune ca aceste cipuri sunt bune, ptr. ca nu sunt. Incalca drepturile omului.

Incalca cum?
Intuiesc raspunsul si te intreb in prealabil, crezi ca Internetul sau telefonul mobil nu il incalca in acelasi mod?

AlinB 02.11.2012 10:36:43

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 479681)
Acestea sunt afirmatii pe care un crestin nu le face. Da, am pacatele mele, dupa cum si tu le ai pe ale tale.

Daca ai fi pe deplin constienta de lucrul asta, te-ai mai cenzura din cand in cand.

Citat:

Daca ai fi sfant, te-ai considera mai pacatos ca mine si mi-ai atrage atentia mai discret asupra pacatelor mele.
Pai de unde stii tu cum ar trebui sa procedeze un sfant, daca nu esti unul?
Nici nu am atras atentia asupra pacatelor tale ci asupra impertinentei cu care acuzi de fatzarnicie pe oameni cu viata sfanta in baza unor idei care exista si au logica doar in capul tau.

Te-am invitat sa vii cu dovada ca ar fi facut parintele Porfirie afirmatiile in cauza, si ai dat-o cotita.

Citat:

Daca arunci cu piatra, creezi impresia ca in ochii tai te vezi sfant. O astfel de atitudine in Ortodoxie se numeste simplu: inselare diavoleasca. Citeste cartea ,,Despre inselare'' de Ignatie Brianceaninov.
Citesti cumva gandurile sa stii ce impresii am eu?
Eu cred ca tu ai impresia ca eu am impresia.
Degeaba stii titlul daca n-ai citit cartea, sau daca ai citit-o, n-ai priceput mare lucru din ea.

Iar cu piatra, tu ai aruncat prima, in parintele Porfirie doar ca sa slujesti manipularilor diavolesti a celor de la apologeticum.

Eu doar ti-am atras atentia ca atitudinea ta este nepotrivita iar ideile pe care le expui au mai multe gauri decat o sita.

DragosP 02.11.2012 10:47:26

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 479701)
Eu cred ca tu ai impresia ca eu am impresia.

Eu am inpresia că tu ai impresia că ea are impresia. Te rog frumos!

AlinB 02.11.2012 10:49:48

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 479702)
Eu am inpresia că tu ai impresia că ea are impresia. Te rog frumos!

Corect era: "Eu am impresia ca tu ai impresia ca ea are impresia ca tu ai impresia".

La care as putea sa raspund: "Eu am impresia ca tu ai impresia ca eu am impresia ca ea are impresia ca eu am impresia".

Te rog frumos!

DragosP 02.11.2012 11:09:34

Ai dreptate. Mă scuzi!:63:

antoniap 02.11.2012 19:02:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 479704)
Corect era: "Eu am impresia ca tu ai impresia ca ea are impresia ca tu ai impresia".

La care as putea sa raspund: "Eu am impresia ca tu ai impresia ca eu am impresia ca ea are impresia ca eu am impresia".

Te rog frumos!

Apreciez valoarea stilistica a acestui joc de cuvinte.
In rest, eu am spus ce-am avut de spus pe acest topic. Daca vom trai, vom vedea cum vor evolua lucrurile si incotro inclina balanta.

Daca vei avea tu dreptate, eu n-am nimic de pierdut din cauza ca am intrat in panica fara motiv. Dar, daca am eu dreptate, atunci tu pierzi cam mult. Putina trezvie in aceasta chestiune nu strica, totusi.

eliza-georgiana 02.11.2012 20:10:45

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 479628)
Parintele Arsenie Boca a scris o singura carte, cel mult doua. Restul sunt... scrise de cu totul alte persoane. Totusi, in ce carte scrie de cipuri?

http://www.fundatiaarsenieboca.ro/P%...-diavolul.html

In primul rand, constat lipsa totala a initiatorului topicului, domnul Marcel Ionut! ce se intampla? a renuntat la lamuriri in privinta postarii sau a procedat pe principiul "arunca bomba si fugi"?

In al doilea rand, constat o acerba dorinta de-a contrazice (a se citi gica-contra) ce ma sperie din cale-afara! nici pe faceboc n-am vazut o asemenea pofta de ironie la adresa aproapelui (asa cum procedati cu Antonia si Anca) la zapacitii de adepti new-age, care se inmultesc ca virusii!! si n-am vazut-o nici la cei care confunda dramatic rolul preotului in viata duhovniceasca a fiecaruia (prin postari de genul "crede si nu cerceta, nu fi prost da-mi leafa ta"!!!) cu realitatea credintei ortodoxe, crezand ca a fi crestin inseamna a fi habotnic si plin de dogme si nu un stil de viata! sau ca e de-ajuns a sti cand pica sarbatorile, 2-3 rugaciuni si alea din varful buzelor si gata!!

In al treilea rand, vad cu mare mirare ca puneti intrebari mai rau ca sectantii: "unde scrie in Biblie?", "in ce carte scrie de cipuri", etc....
Pai, oameni buni, cand cineva le-a raspuns sectantilor pe fb ca numai cei botezati in credinta adevarata (ortodoxa) se mantuie... i-au sarit in cap!! cum adica? oameni cumsecade, care n-au zis nici "da-te mai incolo" sa nu se mantuie??? un intelept ca "marele" Dalai Lama, sa nu se mantuie?? sa le refuze Dumnezeu mantuirea necrestinilor dar care traiesc o viata mai curata decat multi dintre noi crestinii care ne imbuibam cu carnati de sarbatori si mancam carne de porc??? dupa iuresul cu "unde scrie", au ramas convinsi ca Dumnezeu clar e nedrept, dar cine l-a citit pe Parintele Arsenie Boca stie ca despre unii ca acestia a spus ca vor merge in iad cu Biblia in mana!! Tot parintele Boca mai spune si ca Temnita cea mai periculoasa e aceea in care te simti bine (confortabil) si fara griji! “Cei ce nu urmaresc in viata aceasta nimic mai mult decat sa fie fericiti in lume si tihniti in trup, acestia n-au razboi cu diavolul: pe acestia ii are fara razboi. Caci cata vreme umbla dupa tihneala si fericire desarta, n-au sa se trezeasca din vraja vrajmasa, care-i tine bine inclestati in lumea aceasta sensibila". Se stie ca pe vremea comunismului era greu sa lasi ceva scris, cand te cautau si-n gaura de sarpe "racnind precum un leu cautand pe cine sa inghita"!!

Si totusi, in Carte (Biblie) ni se da mura-n gura: cei ce n-au numele sau numarul numelui fiarei nu poate vinde sau cumpara!! Adica Pecetea!! Sa fie posbile in zilele noastre cuvintele Sfantului Lavrentie de Cernigov: “Vor fi multi surzi si multi orbi…”??? care de asemenea mai zice ca:

Restaurarea Bisericilor se va face pana la venirea antihristului si in toate va fi o bunastare materiala nemaipomenita. Iar voi, cu reparatiile in biserica noastra sa mai ingaduiti, fiti modesti si cu masura in aspectul ei exterior, ci mai bine sa va rugati mai mult si sa umblati la biserica atat timp cat inca se mai poate…(…) Multi duhovnici si slujitori ai Bisericii isi vor pierde sufletul in vremea antihristului! (…) Vine timpul, si nu e departe, cand foarte multe biserici si manstiri se vor deschide in slujba Domnului si se vor repara, le vor reface nu numai pe dinauntru, ci si pe dinafara. vor auri si acoperisurile atat ale bisericilor, cat si ale clopotnitelor, dar preotimea nu va mai lucra la sufletul credinciosilor, ci numai la caramizile lui Faraon. Preotul nu va mai face si misiune. Cand vor termina lucrarile nu se vor putea bucura de slujbe duhovnicesti in ele, ca va veni vremea imparatiei lui antihrist si el va fi pus imparat. Rugati-va ca Bunul Dumnezeu sa mai lungeasca acest timp, ca sa ne putem intari in credinta, caci vremuri groaznice ne asteapta. Luati aminte la ce va spun, caci totul se pregateste cu foarte mare viclenie. Toate bisericile si manstirile vor fi intr-o bunastare imensa, pline de bogatii, ca niciodata, dar (atunci cand se va inscauna Antihrist) sa nu mergeti in ele.

Sau sfaturile Sfantului Efrem Sirul:
Ca acest fel de chip va face tiranul, ca toti sa poarte pecetea fiarei, cand va veni in vremea sa, la plinirea vremurilor, sa amageasca cu semne pe toti si apoi asa, sa cumpere bucate, si tot felul de trebuinta si povatuitori de popor sa puna ca sa savarseasca porunca lui.
Luati aminte, fratii mei, covarsirea fiarei si mestesugirile vicleniei, cum de la pantece isi incepe lucrarea, ca, dupa ce se va stramtora cineva, plictisandu-se de bucate, sa fie silit a primi pecetea aceluia, paganescul chip, dar nu peste toate madularile trupului, ci pe mana dreapta, asijderea si pe frunte, ca sa nu aiba stapanire omul a se pecetlui cu mana dreapta, cu semnul Sfintei Cruci, nici iarasi pe frunte, nicidecum a se insemna cu Sfantul Nume al Domnului, nici cu Preaslavita si Cinstita Cruce a lui Hristos si a Mantuitorului nostru. Ca stie ticalosul, ca Crucea Domnului, daca se va pecetlui, risipeste toata puterea lui si pentru aceasta pecetluieste dreapta omului, ca aceasta este aceea care pecetluieste toate madularele noastre. Asemenea si fruntea, ca un sfesnic, poarta faclia luminii, adica pe semnul Mantuitorului nostru, pe fata. http://www.ortodoxism.ro/endworld.shtml

Cine nu vede asemanarea izbitoare dintre pecetea mentionata in Biblie si nenorocitul de cip cu care au de gand sa inrobeasca americanii lumea intreaga (ca de la ei ni se trage tot raul, ei au provocat "criza"), poate ca si-a ales deja Calea!!

P.S. Am intrat si eu pe siturile celor de la apologeticum si saccsiv... si in afara de faptul ca pe fratele tau daca a gresit il dojenesti cu duhul blandetii (pentru ca si ei sunt ortodocsi) si nu-l judeci si ridiculizezi! am vazut ca aduc zilnic materiale noi privind evolutia tehnicii (un pas periculos imi pare a fi cel prin care se va putea plati cu telefonul, evident asta de ultima strigare). Timpul se grabeste din pacate!! si nu in favoarea noastra :( si-apoi comentatorii forumului se sprijina si incurajeaza.... si separatia asta, gradul de degradare in care s-a ajuns, unul sa-l considere pe altul ca e "patologic" si cate si mai cate spuneti unul despre altul... nu stiu, e de plans!!
Oare s-a racit atat de mult dragostea dintre noi? am devenit infierati in cuget?... asa cum se zice despre cei fatarnici? chiar nu ne mai putem suferi?

Marcel_Ionut 02.11.2012 21:30:15

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 479814)

In primul rand, constat lipsa totala a initiatorului topicului, domnul Marcel Ionut! ce se intampla? a renuntat la lamuriri in privinta postarii sau a procedat pe principiul "arunca bomba si fugi"?

In al doilea rand, constat o acerba dorinta de-a contrazice (a se citi gica-contra) ce ma sperie din cale-afara! nici pe faceboc n-am vazut o asemenea pofta de ironie la adresa aproapelui (asa cum procedati cu Antonia si Anca) la zapacitii de adepti new-age, care se inmultesc ca virusii!! si n-am vazut-o nici la cei care confunda dramatic rolul preotului in viata duhovniceasca a fiecaruia (prin postari de genul "crede si nu cerceta, nu fi prost da-mi leafa ta"!!!) cu realitatea credintei ortodoxe, crezand ca a fi crestin inseamna a fi habotnic si plin de dogme si nu un stil de viata! sau ca e de-ajuns a sti cand pica sarbatorile, 2-3 rugaciuni si alea din varful buzelor si gata!!

In al treilea rand, vad cu mare mirare ca puneti intrebari mai rau ca sectantii: "unde scrie in Biblie?", "in ce carte scrie de cipuri", etc....
Pai, oameni buni, cand cineva le-a raspuns sectantilor pe fb ca numai cei botezati in credinta adevarata (ortodoxa) se mantuie... i-au sarit in cap!! cum adica? oameni cumsecade, care n-au zis nici "da-te mai incolo" sa nu se mantuie??? un intelept ca "marele" Dalai Lama, sa nu se mantuie?? sa le refuze Dumnezeu mantuirea necrestinilor dar care traiesc o viata mai curata decat multi dintre noi crestinii care ne imbuibam cu carnati de sarbatori si mancam carne de porc??? dupa iuresul cu "unde scrie", au ramas convinsi ca Dumnezeu clar e nedrept, dar cine l-a citit pe Parintele Arsenie Boca stie ca despre unii ca acestia a spus ca vor merge in iad cu Biblia in mana!! Tot parintele Boca mai spune si ca Temnita cea mai periculoasa e aceea in care te simti bine (confortabil) si fara griji! “Cei ce nu urmaresc in viata aceasta nimic mai mult decat sa fie fericiti in lume si tihniti in trup, acestia n-au razboi cu diavolul: pe acestia ii are fara razboi. Caci cata vreme umbla dupa tihneala si fericire desarta, n-au sa se trezeasca din vraja vrajmasa, care-i tine bine inclestati in lumea aceasta sensibila". Se stie ca pe vremea comunismului era greu sa lasi ceva scris, cand te cautau si-n gaura de sarpe "racnind precum un leu cautand pe cine sa inghita"!!

Si totusi, in Carte (Biblie) ni se da mura-n gura: cei ce n-au numele sau numarul numelui fiarei nu poate vinde sau cumpara!! Adica Pecetea!! Sa fie posbile in zilele noastre cuvintele Sfantului Lavrentie de Cernigov: “Vor fi multi surzi si multi orbi…”??? care de asemenea mai zice ca:

Restaurarea Bisericilor se va face pana la venirea antihristului si in toate va fi o bunastare materiala nemaipomenita. Iar voi, cu reparatiile in biserica noastra sa mai ingaduiti, fiti modesti si cu masura in aspectul ei exterior, ci mai bine sa va rugati mai mult si sa umblati la biserica atat timp cat inca se mai poate…(…) Multi duhovnici si slujitori ai Bisericii isi vor pierde sufletul in vremea antihristului! (…) Vine timpul, si nu e departe, cand foarte multe biserici si manstiri se vor deschide in slujba Domnului si se vor repara, le vor reface nu numai pe dinauntru, ci si pe dinafara. vor auri si acoperisurile atat ale bisericilor, cat si ale clopotnitelor, dar preotimea nu va mai lucra la sufletul credinciosilor, ci numai la caramizile lui Faraon. Preotul nu va mai face si misiune. Cand vor termina lucrarile nu se vor putea bucura de slujbe duhovnicesti in ele, ca va veni vremea imparatiei lui antihrist si el va fi pus imparat. Rugati-va ca Bunul Dumnezeu sa mai lungeasca acest timp, ca sa ne putem intari in credinta, caci vremuri groaznice ne asteapta. Luati aminte la ce va spun, caci totul se pregateste cu foarte mare viclenie. Toate bisericile si manstirile vor fi intr-o bunastare imensa, pline de bogatii, ca niciodata, dar (atunci cand se va inscauna Antihrist) sa nu mergeti in ele.

Ca acest fel de chip va face tiranul, ca toti sa poarte pecetea fiarei, cand va veni in vremea sa, la plinirea vremurilor, sa amageasca cu semne pe toti si apoi asa, sa cumpere bucate, si tot felul de trebuinta si povatuitori de popor sa puna ca sa savarseasca porunca lui.
Luati aminte, fratii mei, covarsirea fiarei si mestesugirile vicleniei, cum de la pantece isi incepe lucrarea, ca, dupa ce se va stramtora cineva, plictisandu-se de bucate, sa fie silit a primi pecetea aceluia, paganescul chip, dar nu peste toate madularile trupului, ci pe mana dreapta, asijderea si pe frunte, ca sa nu aiba stapanire omul a se pecetlui cu mana dreapta, cu semnul Sfintei Cruci, nici iarasi pe frunte, nicidecum a se insemna cu Sfantul Nume al Domnului, nici cu Preaslavita si Cinstita Cruce a lui Hristos si a Mantuitorului nostru. Ca stie ticalosul, ca Crucea Domnului, daca se va pecetlui, risipeste toata puterea lui si pentru aceasta pecetluieste dreapta omului, ca aceasta este aceea care pecetluieste toate madularele noastre. Asemenea si fruntea, ca un sfesnic, poarta faclia luminii, adica pe semnul Mantuitorului nostru, pe fata. http://www.ortodoxism.ro/endworld.shtml

Cine nu vede asemanarea izbitoare dintre pecetea mentionata in Biblie si nenorocitul de cip cu care au de gand sa inrobeasca americanii lumea intreaga (ca de la ei ni se trage tot raul, ei au provocat "criza"), poate ca si-a ales deja Calea!!

P.S. Am intrat si eu pe siturile celor de la apologeticum si saccsiv... si in afara de faptul ca pe fratele tau daca a gresit il dojenesti cu duhul blandetii (pentru ca si ei sunt ortodocsi) si nu-l judeci si ridiculizezi! am vazut ca aduc zilnic materiale noi privind evolutia tehnicii (un pas periculos imi pare a fi cel prin care se va putea plati cu telefonul, evident asta de ultima strigare). Timpul se grabeste din pacate!! si nu in favoarea noastra :( si-apoi comentatorii forumului se sprijina si incurajeaza.... si separatia asta, gradul de degradare in care s-a ajuns, unul sa-l considere pe altul ca e "patologic" si cate si mai cate spuneti unul despre altul... nu stiu, e de plans!!
Oare s-a racit atat de mult dragostea dintre noi? am devenit infierati in cuget?... asa cum se zice despre cei fatarnici? chiar nu ne mai putem suferi?

Iarta-ma dar nu m-am bagat fiindca nu stiam ce sa zic, nu am pus postarea ca sa tulbur apele, sunt sigur ca toata lumea e panicata in legatura cu cipurile astea, si in legatura cu ce am postat sa stiti ca duhovnicul meu dupa ca a citit din foaia respectiva a rupt-o si a zis sa nu ma mai intereseze, si imi pare rau pentru forumul asta fiindca vad foarte multa rautate pe aici ironii fine gen iti doresc numai bine s.a.md , cu cine sa mai vorbesti cand lumea se cearta? fratilor suntem ortodocsi sau nu? ce e cu atata rautate?

antoniap 02.11.2012 22:13:26

Citat:

Sa fie aceste cuvinte spre slava lui Dumnezeu si spre mantuirea aproapelui!

Cine ia atitudine impotriva cipurilor risca sa fie etichetat in fel si chip de catre aceleasi persoane.

Hristos va invinge prin cei care vor marturisi adevarul. Acest lucru este cel mai important. Cine se pune in slujba minciunii va raspunde pentru smintelile pe care le raspandeste.

,,Cand credinta este primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacerea.'' (Teodor Studitul)

Doamne ajuta.

Raoul 03.11.2012 01:28:42

Asadar prioritater are lupta cu cipurile si nu cea cu pacatele noastre. Daca maine murim, v-ati intrebat? Ce vom raspunde cand vom sta in fata Lui?
Asadar sa ne concentram asupra pacatelor fratilor, caci astea ne duc in iad, nu cipurile. Pacatele simt ca ma indeparteaza de Dumnezeu, nu pasaportul din sertar!

Demetrius 03.11.2012 03:37:59

Citat:

...

Cum sa nu? Fiecare se sufera pe sine.

Foarte frumos mesajul tau! Multumesc lui Dumnezeu!

Demetrius 03.11.2012 03:39:58

Citat:

...

Cum sa nu? Fiecare se sufera pe sine; apoi doar pe cei de-o parere cu a lor.

Foarte frumos mesajul tau! Multumesc lui Dumnezeu!

Raoul 03.11.2012 04:53:20

Intr-adevar, noua generatie de telefoane au NFC (Near Field Comunications). Pe langa functia de portofel digital au avantajul ca si transfera fisiere intre ele cu o viteza uimitoare. Eu am fost de mic copil un impatimit al telefoanelor si al smartphone-urilor in general, privesc asdar cu drag si cu maxim interes evolutia tehnologiei de pe terminalele mobile.

eliza-georgiana 04.11.2012 00:58:41

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 479852)
Asadar prioritater are lupta cu cipurile si nu cea cu pacatele noastre. Daca maine murim, v-ati intrebat? Ce vom raspunde cand vom sta in fata Lui?
Asadar sa ne concentram asupra pacatelor fratilor, caci astea ne duc in iad, nu cipurile. Pacatele simt ca ma indeparteaza de Dumnezeu, nu pasaportul din sertar!

Sigur ca prioritatea fiecaruia e lupta cu propriile pacate/ patimi! Doar pacatul meu inaintea mea este pururea, cum zice psalmitul! trebuie sa am grija si la imprejurarile care ma atrag in pacat! si problema apare cand vezi diferentele dintre frati! cand dupa judecata (ratiunea mea) consider ca cineva nu merita sa fie sau sa aiba nu stiu ce... incepe sa se strecoare in inima sarpele invidiei! dupa pilda talantilor, nu primim toti aceleasi daruri in viata si daca eu rad de tine daca pricepi mai greu, de mine rade sarsaila! si cu ce m-am ales? ii facem jocul? si daca tie ti s-a dat mai multa inteligenta si prinzi din zbor mecanismele cu tehnica smartfonului, in slujba cui o folosesti? a ajuns si telefonu sa fie mai "smart" decat omu!!! nu mai zic ca am vrut sa intru pe un blog si imi cere ca pot intra sa dovedesc ca nu sunt "robot"!!!? adica s-au spart conturile Nasa si un prapadit de blog vrea sa vada daca-s robot!!
daca unii dintre noi suntem mai inzestrati cu abilitati si capacitati deosebite decat altii si lumea, prietenii ii lauda pentru performantele lor, daca nu-s atenti, imediat au cazut in pacatul mandriei, iar roada muncii lor nu le va fi spre slava lor:( si aici ni se pare ca vedem nedreptatea: pentru ca sluga care a primit 5 talanti a lucrat credincios stapanului, aducandu-i dobanda si drept rasplata l-a primit si pe cel al slugii lenese care avea doar un talant, dupa cuvantul "celui ce are i se va da, iar celui ce n-are i se va lua si ce are"!!
Prioritatea e viata in Hristos! cu orice pret! trebuie multa rugaciune ca sa ne dea Dumnezeu putere sa ne razboim cu vrajmasul ce ne vrea departe de Imparatia promisa de la intemeierea lumii!!
sunt placut surprinsa sa vad ca la cei 22 de ani ai tai ai asa o ravna pentru Adevar!! poate ca mai sunt si altii ca tine si avem astfel speranta ca Ortodoxia nu va fi inghitita de duhul acestei lumi nebune! Doamne-ajuta!!

Miha-anca 05.11.2012 00:40:47

Citat:

În prealabil postat de Marcel_Ionut (Post 479828)
Iarta-ma dar nu m-am bagat fiindca nu stiam ce sa zic, nu am pus postarea ca sa tulbur apele, sunt sigur ca toata lumea e panicata in legatura cu cipurile astea, si in legatura cu ce am postat sa stiti ca duhovnicul meu dupa ca a citit din foaia respectiva a rupt-o si a zis sa nu ma mai intereseze, si imi pare rau pentru forumul asta fiindca vad foarte multa rautate pe aici ironii fine gen iti doresc numai bine s.a.md , cu cine sa mai vorbesti cand lumea se cearta? fratilor suntem ortodocsi sau nu? ce e cu atata rautate?

Poti, de exemplu, sa ceri sa fie inchis topicul, ca si asa discutia s-a indepartat de mult de tema propusa de tine. Si poti reveni cu topicuri cel putin la fal de interesante.

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:36:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.