![]() |
Citat:
referitor la treaba cu peceta pe frunte...am remarcat un lucru: oamenii cu pace in suflet, care inceracs ail slujeasca pe Domnul au fata senina, chipul senin, spre deosebire de cei care traiesc in pacate. proabil ca din cauza inmultirii faradelegii aceste diferente se vor accentua"cel ce se sfinteste ,sa se sfinteasca". Tind sa ii dau partiala dreptate pr Ilarion: mai putin faza cu pecetea imprimata direct in os. Isteria cipurilor are un punct de plecare bun, din pacate cu multe deviatii pe parcurs.(personal cred ca anume gandite ca oamenii sa se invete si sa ia in deradere problema, daca se va dovedi adevarata, putini vor fi cei care vor refuza cipul tocmai datorita acestor campanii hilare) |
http://www.razbointrucuvant.ro/2011/...gatorilor-lui/
asa este! ca nu cel ce zice Doamne, Doamne va intra in Imparatie... si eu cred ca cipurile (implantate sau nu) ca si sistem de "usurare" a vietii cotidiene vazute de omul modern bombardat de Hi-Tech, reprezinta doar o anestezie inaintea operatiei sufletului: Lepadarea!! lucrarea e extrem de subtila!! |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Datoria oamenilor simpli va fi sa munceasca(pentru profitul companiilor), sa-si plateasca impozitele(la bugetul national care da de lucru companiilor) si sa cheltuie banii castigati (spre profitul companiilor). P.S. Un amanunt deloc de neglijat: companiile sunt private. |
Citat:
Cei care slujesc in mijlocul multimii se pot astepta la urmari neplacute daca spun lucrurilor dure pe nume. De aceea, daca primesc ordin sa pastreze tacerea, se conformează! Atunci cand nu ti-e frica de moarte, spui lucrurilor pe nume in orice imprejurare. Dar firea oamenilor este slaba si cu greu accepta mucenicia de la sfarsitul veacurilor, despre care s-a prorocit. Mucenicia e buna doar pentru altii, dar daca noi suntem amenintati direct, parca am vrea sa gasim o cale sa ne ferim de ea! |
[quote=eliza-georgiana;479450]
Citat:
|
E din Sf. Siluan Athonitul, nu din Arsenie Boca.
Multumesc de corectura! Eu citeam din cartea Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul de Parintele Boca si acolo am gasit cuvantul acela care m-a impresionat foarte! zice ca mereu sa ne socotim vrednici de iad, oricat de drept si corect ni se pare c-am trai si-am respecta poruncile lui Dumnezeu! Parintele Boca m-a coplesit cu sfaturile din cartile sale, (si Rostul Incercarilor merita citita) cuvintele sale sunt o minune, mai ales la capitolul Umilinta si lepadarea de sine!! |
Citat:
Cred ca societatea fiarei o sa colapseze in mai putin de o saptamana. |
Citat:
|
Citat:
Minciuna e de la diavol si tu din pacate ii cam faci jocul. Si vreau sa vad si eu unde a zis despre "facut cruce peste pecetea antihristica". Citat:
Adica, sa speram ca afost asa. Citat:
|
cei ce sustin ca cipurile sunt 666 va dau un sfat: angajati-va la Walt Disney. Marti au cumparat LucasFilm de la George Lucas deci si drepturile asupra seriei Star Wars pe care vor sa o continue cu inca 3 episoade. Cred ca ati fi foarte folositori pentru viitorul scenariu al filmului
|
Citat:
|
Citat:
In Ortodoxie nu exista infailibilitate. Oricine poate gresi oricand. Omul poate vorbi inspirat de Duhul Sfant, poate exprima o parere personala cugetand lumeste sau poate fi inspirat de diavol. Duhul Sfant vine si pleaca, nu devine proprietate personala. Asa ca oricine poate exprima idei gresite mai ales cand nu are ragazul de a se ruga inainte de a vorbi, cand este asaltat de multime si fiecare vrea sa auda ce-i place sa asculte. |
Citat:
In rest nu mai insist, ca nu are rost. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Si oameni cu o viata sfanta, nu ca tine. |
Citat:
|
Citat:
Acestea sunt afirmatii pe care un crestin nu le face. Da, am pacatele mele, dupa cum si tu le ai pe ale tale. Daca ai fi sfant, te-ai considera mai pacatos ca mine si mi-ai atrage atentia mai discret asupra pacatelor mele. Daca arunci cu piatra, creezi impresia ca in ochii tai te vezi sfant. O astfel de atitudine in Ortodoxie se numeste simplu: inselare diavoleasca. Citeste cartea ,,Despre inselare'' de Ignatie Brianceaninov. |
E cu cip sau fără?
L.E. Și obsesiile, dacă nu-s de domeniul patologiei, tot înșelare diavolească sunt |
Ce parere aveti de tipul asta de cip; e foarte vechi si pomenit de multe fapturi:
Cip-cirip!
:24::24::24::24: |
Citat:
# urpmi wisdom common-sense connection-to-reality Insa ce sa faci, daca pachetul wisdom.rpm e bulit, si toate dependentele deteriorate!? Ca sa il repari, trebuie sa ai legatura cu Biserica. Cea reala, intemeiata de Domnul, nu cea apologeticum-like, intemeiata de propria fantezie... |
Citat:
|
Citat:
Intuiesc raspunsul si te intreb in prealabil, crezi ca Internetul sau telefonul mobil nu il incalca in acelasi mod? |
Citat:
Citat:
Nici nu am atras atentia asupra pacatelor tale ci asupra impertinentei cu care acuzi de fatzarnicie pe oameni cu viata sfanta in baza unor idei care exista si au logica doar in capul tau. Te-am invitat sa vii cu dovada ca ar fi facut parintele Porfirie afirmatiile in cauza, si ai dat-o cotita. Citat:
Eu cred ca tu ai impresia ca eu am impresia. Degeaba stii titlul daca n-ai citit cartea, sau daca ai citit-o, n-ai priceput mare lucru din ea. Iar cu piatra, tu ai aruncat prima, in parintele Porfirie doar ca sa slujesti manipularilor diavolesti a celor de la apologeticum. Eu doar ti-am atras atentia ca atitudinea ta este nepotrivita iar ideile pe care le expui au mai multe gauri decat o sita. |
Citat:
|
Citat:
La care as putea sa raspund: "Eu am impresia ca tu ai impresia ca eu am impresia ca ea are impresia ca eu am impresia". Te rog frumos! |
Ai dreptate. Mă scuzi!:63:
|
Citat:
In rest, eu am spus ce-am avut de spus pe acest topic. Daca vom trai, vom vedea cum vor evolua lucrurile si incotro inclina balanta. Daca vei avea tu dreptate, eu n-am nimic de pierdut din cauza ca am intrat in panica fara motiv. Dar, daca am eu dreptate, atunci tu pierzi cam mult. Putina trezvie in aceasta chestiune nu strica, totusi. |
Citat:
In primul rand, constat lipsa totala a initiatorului topicului, domnul Marcel Ionut! ce se intampla? a renuntat la lamuriri in privinta postarii sau a procedat pe principiul "arunca bomba si fugi"? In al doilea rand, constat o acerba dorinta de-a contrazice (a se citi gica-contra) ce ma sperie din cale-afara! nici pe faceboc n-am vazut o asemenea pofta de ironie la adresa aproapelui (asa cum procedati cu Antonia si Anca) la zapacitii de adepti new-age, care se inmultesc ca virusii!! si n-am vazut-o nici la cei care confunda dramatic rolul preotului in viata duhovniceasca a fiecaruia (prin postari de genul "crede si nu cerceta, nu fi prost da-mi leafa ta"!!!) cu realitatea credintei ortodoxe, crezand ca a fi crestin inseamna a fi habotnic si plin de dogme si nu un stil de viata! sau ca e de-ajuns a sti cand pica sarbatorile, 2-3 rugaciuni si alea din varful buzelor si gata!! In al treilea rand, vad cu mare mirare ca puneti intrebari mai rau ca sectantii: "unde scrie in Biblie?", "in ce carte scrie de cipuri", etc.... Pai, oameni buni, cand cineva le-a raspuns sectantilor pe fb ca numai cei botezati in credinta adevarata (ortodoxa) se mantuie... i-au sarit in cap!! cum adica? oameni cumsecade, care n-au zis nici "da-te mai incolo" sa nu se mantuie??? un intelept ca "marele" Dalai Lama, sa nu se mantuie?? sa le refuze Dumnezeu mantuirea necrestinilor dar care traiesc o viata mai curata decat multi dintre noi crestinii care ne imbuibam cu carnati de sarbatori si mancam carne de porc??? dupa iuresul cu "unde scrie", au ramas convinsi ca Dumnezeu clar e nedrept, dar cine l-a citit pe Parintele Arsenie Boca stie ca despre unii ca acestia a spus ca vor merge in iad cu Biblia in mana!! Tot parintele Boca mai spune si ca Temnita cea mai periculoasa e aceea in care te simti bine (confortabil) si fara griji! “Cei ce nu urmaresc in viata aceasta nimic mai mult decat sa fie fericiti in lume si tihniti in trup, acestia n-au razboi cu diavolul: pe acestia ii are fara razboi. Caci cata vreme umbla dupa tihneala si fericire desarta, n-au sa se trezeasca din vraja vrajmasa, care-i tine bine inclestati in lumea aceasta sensibila". Se stie ca pe vremea comunismului era greu sa lasi ceva scris, cand te cautau si-n gaura de sarpe "racnind precum un leu cautand pe cine sa inghita"!! Si totusi, in Carte (Biblie) ni se da mura-n gura: cei ce n-au numele sau numarul numelui fiarei nu poate vinde sau cumpara!! Adica Pecetea!! Sa fie posbile in zilele noastre cuvintele Sfantului Lavrentie de Cernigov: “Vor fi multi surzi si multi orbi…”??? care de asemenea mai zice ca: Restaurarea Bisericilor se va face pana la venirea antihristului si in toate va fi o bunastare materiala nemaipomenita. Iar voi, cu reparatiile in biserica noastra sa mai ingaduiti, fiti modesti si cu masura in aspectul ei exterior, ci mai bine sa va rugati mai mult si sa umblati la biserica atat timp cat inca se mai poate…(…) Multi duhovnici si slujitori ai Bisericii isi vor pierde sufletul in vremea antihristului! (…) Vine timpul, si nu e departe, cand foarte multe biserici si manstiri se vor deschide in slujba Domnului si se vor repara, le vor reface nu numai pe dinauntru, ci si pe dinafara. vor auri si acoperisurile atat ale bisericilor, cat si ale clopotnitelor, dar preotimea nu va mai lucra la sufletul credinciosilor, ci numai la caramizile lui Faraon. Preotul nu va mai face si misiune. Cand vor termina lucrarile nu se vor putea bucura de slujbe duhovnicesti in ele, ca va veni vremea imparatiei lui antihrist si el va fi pus imparat. Rugati-va ca Bunul Dumnezeu sa mai lungeasca acest timp, ca sa ne putem intari in credinta, caci vremuri groaznice ne asteapta. Luati aminte la ce va spun, caci totul se pregateste cu foarte mare viclenie. Toate bisericile si manstirile vor fi intr-o bunastare imensa, pline de bogatii, ca niciodata, dar (atunci cand se va inscauna Antihrist) sa nu mergeti in ele. Sau sfaturile Sfantului Efrem Sirul: Ca acest fel de chip va face tiranul, ca toti sa poarte pecetea fiarei, cand va veni in vremea sa, la plinirea vremurilor, sa amageasca cu semne pe toti si apoi asa, sa cumpere bucate, si tot felul de trebuinta si povatuitori de popor sa puna ca sa savarseasca porunca lui. Luati aminte, fratii mei, covarsirea fiarei si mestesugirile vicleniei, cum de la pantece isi incepe lucrarea, ca, dupa ce se va stramtora cineva, plictisandu-se de bucate, sa fie silit a primi pecetea aceluia, paganescul chip, dar nu peste toate madularile trupului, ci pe mana dreapta, asijderea si pe frunte, ca sa nu aiba stapanire omul a se pecetlui cu mana dreapta, cu semnul Sfintei Cruci, nici iarasi pe frunte, nicidecum a se insemna cu Sfantul Nume al Domnului, nici cu Preaslavita si Cinstita Cruce a lui Hristos si a Mantuitorului nostru. Ca stie ticalosul, ca Crucea Domnului, daca se va pecetlui, risipeste toata puterea lui si pentru aceasta pecetluieste dreapta omului, ca aceasta este aceea care pecetluieste toate madularele noastre. Asemenea si fruntea, ca un sfesnic, poarta faclia luminii, adica pe semnul Mantuitorului nostru, pe fata. http://www.ortodoxism.ro/endworld.shtml Cine nu vede asemanarea izbitoare dintre pecetea mentionata in Biblie si nenorocitul de cip cu care au de gand sa inrobeasca americanii lumea intreaga (ca de la ei ni se trage tot raul, ei au provocat "criza"), poate ca si-a ales deja Calea!! P.S. Am intrat si eu pe siturile celor de la apologeticum si saccsiv... si in afara de faptul ca pe fratele tau daca a gresit il dojenesti cu duhul blandetii (pentru ca si ei sunt ortodocsi) si nu-l judeci si ridiculizezi! am vazut ca aduc zilnic materiale noi privind evolutia tehnicii (un pas periculos imi pare a fi cel prin care se va putea plati cu telefonul, evident asta de ultima strigare). Timpul se grabeste din pacate!! si nu in favoarea noastra :( si-apoi comentatorii forumului se sprijina si incurajeaza.... si separatia asta, gradul de degradare in care s-a ajuns, unul sa-l considere pe altul ca e "patologic" si cate si mai cate spuneti unul despre altul... nu stiu, e de plans!! Oare s-a racit atat de mult dragostea dintre noi? am devenit infierati in cuget?... asa cum se zice despre cei fatarnici? chiar nu ne mai putem suferi? |
Citat:
Iarta-ma dar nu m-am bagat fiindca nu stiam ce sa zic, nu am pus postarea ca sa tulbur apele, sunt sigur ca toata lumea e panicata in legatura cu cipurile astea, si in legatura cu ce am postat sa stiti ca duhovnicul meu dupa ca a citit din foaia respectiva a rupt-o si a zis sa nu ma mai intereseze, si imi pare rau pentru forumul asta fiindca vad foarte multa rautate pe aici ironii fine gen iti doresc numai bine s.a.md , cu cine sa mai vorbesti cand lumea se cearta? fratilor suntem ortodocsi sau nu? ce e cu atata rautate? |
Citat:
Cine ia atitudine impotriva cipurilor risca sa fie etichetat in fel si chip de catre aceleasi persoane. Hristos va invinge prin cei care vor marturisi adevarul. Acest lucru este cel mai important. Cine se pune in slujba minciunii va raspunde pentru smintelile pe care le raspandeste. ,,Cand credinta este primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacerea.'' (Teodor Studitul) Doamne ajuta. |
Asadar prioritater are lupta cu cipurile si nu cea cu pacatele noastre. Daca maine murim, v-ati intrebat? Ce vom raspunde cand vom sta in fata Lui?
Asadar sa ne concentram asupra pacatelor fratilor, caci astea ne duc in iad, nu cipurile. Pacatele simt ca ma indeparteaza de Dumnezeu, nu pasaportul din sertar! |
Citat:
Foarte frumos mesajul tau! Multumesc lui Dumnezeu! |
Citat:
Foarte frumos mesajul tau! Multumesc lui Dumnezeu! |
Intr-adevar, noua generatie de telefoane au NFC (Near Field Comunications). Pe langa functia de portofel digital au avantajul ca si transfera fisiere intre ele cu o viteza uimitoare. Eu am fost de mic copil un impatimit al telefoanelor si al smartphone-urilor in general, privesc asdar cu drag si cu maxim interes evolutia tehnologiei de pe terminalele mobile.
|
Citat:
daca unii dintre noi suntem mai inzestrati cu abilitati si capacitati deosebite decat altii si lumea, prietenii ii lauda pentru performantele lor, daca nu-s atenti, imediat au cazut in pacatul mandriei, iar roada muncii lor nu le va fi spre slava lor:( si aici ni se pare ca vedem nedreptatea: pentru ca sluga care a primit 5 talanti a lucrat credincios stapanului, aducandu-i dobanda si drept rasplata l-a primit si pe cel al slugii lenese care avea doar un talant, dupa cuvantul "celui ce are i se va da, iar celui ce n-are i se va lua si ce are"!! Prioritatea e viata in Hristos! cu orice pret! trebuie multa rugaciune ca sa ne dea Dumnezeu putere sa ne razboim cu vrajmasul ce ne vrea departe de Imparatia promisa de la intemeierea lumii!! sunt placut surprinsa sa vad ca la cei 22 de ani ai tai ai asa o ravna pentru Adevar!! poate ca mai sunt si altii ca tine si avem astfel speranta ca Ortodoxia nu va fi inghitita de duhul acestei lumi nebune! Doamne-ajuta!! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:36:14. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.