![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Eu previziunile pentru 21 le-am facut http://www.crestinortodox.ro/forum/s...0&postcount=99 Peste 5 zile vedem daca ma puteti numi mama omida sau nu :)
|
Citat:
|
Eu nu pot sa deconspir ce voi face pe 21 decembrie. Sunt ocupata sa pun la loc sigur calendarul mayas de anul trecut pt ca imi e frica sa nu il fure extraterestrul mic, verde si cu burta mare, care ne ameninta ca o sa vina pe capul nostru.
|
Citat:
Vezi referinta la ziua de sambata - atunci toate portile cetatilor erau inchise la iudei. Citat:
Sau in ianurie 2013? Oricum nu o sa stim despre cativa ani, viitorul apropiat..relativ. Citat:
Citat:
Deci credibilitate - cvasinula. Citat:
|
Citat:
|
China
China nu se joacă.
"China: arestați pentru că au răspândit zvonuri despre Apocalipă" este un articol din adevărul.ro |
Citat:
Oricum... isi vor scoate usor camasa. Vor spune ca sfarsitul lumii nu are loc in mod fizic ci este un proces de tranformare religioasa... Sigur vor aparea fel de fel de religii (exact cum sa intamplat cu adventistii cu ocazia evenimentului de la 1844: dupa "nerevenirea" lui Isus la data stabilita au aparut adventistii de ziua a 7-a si, ulterior, studentii Bibliei din care au aparut martorii lui yehova)! |
Si pe la ce ora se anunta vineri apocalipsa? La 7 ies de la serviciu, mai apuc sa ma spovedesc sau ajung in iad cu bune intentii?
De fapt ce se aude, va fi apocalipsa "spirituala", de care vorbeste Biblia, in urma careia vom ajunge direct la Dumnezeu cu totii, la Judecata de Apoi, sau va fi un cataclism care ne va duce inapoi in epoca de piatra? Poate am merita-o si pe asta... sunt o gramada printre noi care reneaga, pentru care nu semnifica nimic nici Nasterea, nici Invierea Domnului.... oare cum or sa se mai simta cand se vor trezi cu adevarat parasiti de Dumnezeu? Dar oare noi "credinciosii", o sa rezistam? sau o sa ne smintim si noi, vazandu-ne ramasi pe intuneric, in frig si foamente, acoperiti de zapezi si nevoiti sa ne mancam unul pe altul? Atunci intr-adevar numai cei puternici, si fizic si spiritual, vor mai avea o sansa... Brrr! Chiar mi s-a facut frica. God help us all! |
– Preasfințite, demult voiam să vă întreb…, începu lordul pe un ton ministerial, în timp ce-și punea gheață în paharul cu whisky. Ce părere aveți despre sfîrșitul lumii?
– E obligatoriu să am o părere? – Păi, ca față bisericească, mă gîndesc că ai studiat problema mai îndeaproape. – Biserica nu are un răspuns clar în această privință. E o taină pe care numai Dumnezeu o știe… – Hai, lasă! Știu și eu asta cu „nimeni nu știe nici ziua, nici ceasul…”, dar vreau să-ți cunosc părerea. Nu cred că nu te-ai gîndit niciodată la asta și că nu ai și tu, ca om, o părere a ta… Sper că nu e nimic „anticanonic” în a avea o părere despre sfîrșitul lumii? – Depinde… – Depinde de ce? – Auzi, Richard, știi că nu-mi place filozofia. M-ai chemat să bem un whisky sau să ne certăm iar? – O, nu! Voiam doar să avem o discuție. Dacă vrei, aș putea să-ți spun părerea mea despre sfîrșitul lumii. http://savatie.wordpress.com/2010/05...-mason-batrin/ Una e credinta, alta superstitia! Psihoza creata e opera new-age si n-ar trebui sa ne sperie nebunia lor!! Si-apoi, pe 21 decembrie nu se implinesc de fapt 23 de ani de la macelul unor oameni nevinovati la Timisoara si la Universitate?? a fost si atunci un sfarsit... tragic!! iar ce-a urmat e cu adevarat de speriat! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Eu am citit cu mare interes, pentru ca am auzit de carte, s-a facut ceva tam-tam, dar nu mi-a fost niciodata la indemana.. Intr-adevar, si mie mi s-a parut ca "scartzaie", nu stiu daca de la calitatile literare remarcate de ionut (probabil o parte si asta) cat la continutul de idei, un cocktail de idei conspirationiste si o marota mai veche a dumnealui, ceea ce chipurile ar fi pasivitatea institutiei bisericiesti fata de fenomenul politic, pasivitate care, in opinia dumnealui, are la baza fara doar si poate coruptia la nivel inalt in susnumita institutie (episcopul care se refugiase in pretexte misionare pentru a-si salva viata de legea eutanasierii pe care a aprobat-o tacit). Ma mir ca nu a creat (sau a creat?) un episcop mason, caruia sa ii puna in carca alte povesti.. Un exemplu de ce perspectiva e gresita - ei bine, el pune in carca episcopilor responsabilitatea ultima de a se opune legiferarii eutanasierii - ei bine, in timp ce este intr-adevar, raspunderea lor, ea le revine indirect, nu printr-o opozitie politica intr-o societate moarta duhovniceste si gata a accepta orice absurditate morala, ci tocmai in mentinerea vie a flacarii duhovnicesti astfel incat societatea sa nu ajunga in situatia de a legifera anormalul. Mai sunt si alte aspecte care se pot discuta in baza capitolului respectiv, oricum, nu e greu de observat ca in baza ideilor emise acolo, de ceva vreme am auzit mai mult de Savatie politicianul decat Savatie omul duhovnicesc (a se urmari si postarile de pe blogul dumnealui). |
Citat:
În al doilea rând: bună întrebare. După care fus orar începe dom'le? După cel al insulelor Kiribati sau (așa cum e normal, nu? :7:) după GMT? |
Citat:
dealtfel, in Ortodoxie stim ca nu avem voie sa inaintam diferite date pentru momentul sfarsitului acestei lumi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Pare tot o glumă, dar e cât se poate de serioasă... |
ciumegas umanus apocalipticus
pe 21 decembrie ma dau cu sania.
|
Citat:
|
Citat:
"Cel ce mărturisește acestea zice: Da, vin curând. Amin! Vino, Doamne Iisuse!" (Apocalipsa 22,20 - versiunea ortodoxă) Acea zi va fi pentru ei una de bucurie, căci se vor întâlni în sfârșit cu Cel pe care L-au așteptat. Pentru ceilalți - cei care nu s-au pregătit- va fi o zi de groază în care vor căuta -cum spuneți- să se ascundă: "Strigând munților și stâncilor: Cădeți peste noi și ne ascundeți pe noi de fața Celui ce șade pe tron și de mânia Mielului; Că a venit ziua cea mare a mâniei lor, și cine are putere ca să stea pe loc?" (Apoc. 6.16-17 - versiunea ortodoxă) |
Citat:
Ekaterina are dreptate - trebuie citita cartea, pentru ca prin abolirea constiintei, omul poate fi extrem de usor de influentat spre rau! |
video related:
http://www.youtube.com/watch?v=vV0iyytcbLk (atentie: limbaj mai dur pe alocuri, dar sfarsitul e interesant) |
Citat:
Toata darea cea buna de la Dumnezeu! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asa cum a oranduit Dumnezeu, nu exista nici "prost absolut" si nici "destept absolut". Fiecare, doar prin simpla lui prezenta in lume, poate constitui pentru cineva "o pilda" si nici un firicel de iarba nu se dezvolta inutil in natura. De ce privim exclusivist, ca si cum ne-am delimita prin merite personale? Nu noua ni se cuvine a face separarea oilor de capre. Tare ciudat este omul in constiinta lui!... Vorbeste despre "schimbare", dar se ridica deasupra ei. Intotdeauna apare acel "EU si restul!" De unde aceasta certitudine cum ca "EU" as face parte din cei "alesi"? Oare daca cotrobaim prin strafundurile sufletului nostru, chiar nu gasim motive sa ne indoim de acest lucru? Cica era un dulău bațos, care inspaimanta toata cățelimea cartierului. Si cum se plimba el asa, vede pe o poarta o inscriptie: "Caine rau!" Fara sa mai stea prea ganduri, ranit in amorul propriu, se avanta in curte, unde il intampina un catelus ciufulit: "Ba! Tu esti caine rau?" " Da! Eu sunt rau ca nu pap tot!"... Inscriptia de "batut in cap" poate oferi surprize nebanuite, frati "crestini"!... |
Citat:
|
Citat:
Am citit textul asta de foarte multe ori si tot nu gasesc "originalitatea": Pentru unii, sfârșitul lumii va veni înainte de 21 decembrie 2012, iar dacă nu s-au pocăit, destinul lor veșnic va fi fost pecetluit! Este cineva pe acest forum (excluzand ateii, evident) care sa sustina altceva? Nu ca aceasta replica nu ar fi "folositoare", cat despre invidia pentru "originalitate" Dumnezeu stie ca nu asta ma "atinge"... Incerc doar sa inteleg cum un ortodox practicant, poate avea o astfel de "revelatie"!... |
nu stiu ce am inteles eu sau de ce nu m-am facut inteleasa.
se discuta pe pagini intregi despre fenomenul 21 dec 2012. Cica crestinii nu ar trebui sa fie interesati in mod special de acea zi, dar se pare ca ii preocupa strasnic. In defintiv, singurul aspect ingrijorator ar fi ca sfarsitul meu sa nu survina inaintea altor evenimente. Lucrul deloc de neglijat. Ceea ce am vrut sa subliniez este ca ne pierdem in lucruri cu adevarat marunte, neglijand cele cu adevarat importante. AM intrat de cateva ori pe forum in ultimele doua saptamani si gasesc mereu topicul la loc de cinste. Un pic ciudat, nu? Mai ales ptr noi, crestinii care ar trebui sa fim preocupati indeaproape de marea sarbatoare ce se apropie. |
Citat:
|
Citat:
E un pic cam mult zis cea mai folositoare, dar oricum printre cele mai folositoare. Ptr mine nu are asa mare importanta daca si un neortodox rosteste o vorba inteleapta, atata vreme cat spune ceva util. In fine, inainte sa devenim offtopic(cred ca deja suntem) cred ca e util sa luam aminte la vorba fratelui nostru cel(ne)mandru si sa ne pregatim sufleteste ptr marele praznic. O saptamana cu pace tuturor! |
Citat:
|
Printre ultimele cumpărături: o butelie mare pentru aragaz, 100 de lumînări de ceară curată, 50 kg de făină. Pe la 23:00 am terminat de umplut un butoi cu 220 de litri de apă pe care am făcut-o aghiazmă mare. Urmează să-mi iau o sobă pe lemne, dar mă mai gîndesc... :)
Hai să vă spun eu ce-o să faceți pe 21. De fapt începînd cu ziua de vineri. Veți da iama în supermarketurile asaltate de majoritatea oamenilor speriați de cele ce vor vedea și auzi aievea sau în media. În scurt timp magazinele vor fi golite și oamenii vor aștepta tirurile care vor aduce mîncare, dacă șoferii le vor mai conduce la destinație. Bucatele pregătite pentru sărbători nu vor ajunge multă vreme, așa că lumea va migra spre sate căutînd să cumpere alimente. Problema e că nimeni nu va vrea să vîndă, cel mult vor accepta să schimbe produse la troc. Creștinii vor năvăli în biserici, căutînd explicații. Dacă vor mai găsi preoții acolo, ei nu vor ști ce răspunsuri să le ofere pentru ceea ce va fi început deja în lumea largă. Credința va pieri brusc la unii și treptat la alții. Vor rămîne totuși mici grupuri de creștini care nu se vor lăsa amăgiți de falsele minuni mediatizate sau experimentate în mod direct. Mă gîndeam într-un timp că nu vom mai avea acces la internet, dar de fapt este cea mai puternică metodă de propagare a informației world wide, deci cred că va funcționa în continuare. Ceea ce presupune furnizarea curentului electric în continuare... sper. Dacă nu va fi așa, promit * că de sărbători voi mînca și eu fripturi, răcituri, cîrnați și orice junk romanian food. * Glumesc, așa ceva nu mai mănînc decît dacă mor de foame la propriu. :49: |
Florin Ionut, eu cred ca tu vrei sa inviti tot forumul la tine acasa, de ai pregatit bucatele acelea pantagruelice! :))) Pe mine m-ai amuzat teribil.
Si cum ne vei demonstra ca vei manca fripturi de Craciun? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:44:28. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.