Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Despre viclenia sectantilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11810)

medusa 12.01.2011 16:35:57

Macsim, lasa vrajelile, ca stim noi mai bine, pastorii bisericilor voastre va incaseaza circa 10% din venituri, si voi dati acesti bani acelor corupti, sunteti ori naivi ori hipnotizati.

bob2909 12.01.2011 16:41:22

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 322527)
uraciunea pustiirii inca nu este !

iar eu iti spun tie ca "uraciunea pustiirii" a facut sa rasara multa neghina printre grau, iar la seceris va fi taiata si aruncata in foc...

nutucutu 12.01.2011 16:42:37

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 322532)
iar eu iti spun tie ca "uraciunea pustiirii" a facut sa rasara multa neghina printre grau, iar la seceris va fi taiata si aruncata in foc...

Asa este, uriciunea pustiirii a facut sa rasara multa neghina, insa nu sta in locul sfint. Cind se va intimpla asta, va fi sfirsitul lumii, conform evangheliei dupa Matei.

bob2909 12.01.2011 17:12:00

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 322534)
Asa este, uriciunea pustiirii a facut sa rasara multa neghina, insa nu sta in locul sfint. Cind se va intimpla asta, va fi sfirsitul lumii, conform evangheliei dupa Matei.

prietene acolo unde ne este inima acolo este si sufletul, iar daca a rasarit atata neghina...

"Dar pe când oamenii dormeau, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină printre grâu și s-a dus.
Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânță bună în țarina ta? De unde dar are neghină?
Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaș a făcut aceasta. "

Iosif77 12.01.2011 17:52:30

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 322528)
Macsim, lasa vrajelile, ca stim noi mai bine, pastorii bisericilor voastre va incaseaza circa 10% din venituri, si voi dati acesti bani acelor corupti, sunteti ori naivi ori hipnotizati.

Sunteti informata gresit Miss Medusa. Adica inclin sa cred ca sunteti naiva, nu hipnotizata.

Cele 10 procente nu sunt date pastorilor ci Bisericii. Aka, lui Dumnezeu, ca sa fie mai clar.
Din acesti bani se platesc utilitatile cladirii bisericii, se fac renovari, investitii, se tiparesc carti pentru a-i evangheliza pe crestinii necrestini, se face misiune in tarile necrestine, se ajuta saracii si muuulte, multe altele. Comitetul Bisericii (consiliul parohial, cum ar veni) da pastorului, sub forma de salariu, o mica parte din suma care se strange.

Danut7 12.01.2011 17:59:28

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322551)
Sunteti informata gresit Miss Medusa. Adica inclin sa cred ca sunteti naiva, nu hipnotizata.

Cele 10 procente nu sunt date pastorilor ci Bisericii. Aka, lui Dumnezeu, ca sa fie mai clar.
Din acesti bani se platesc utilitatile cladirii bisericii, se fac renovari, investitii, se tiparesc carti pentru a-i evangheliza pe crestinii necrestini, se face misiune in tarile necrestine, se ajuta saracii si muuulte, multe altele. Comitetul Bisericii (consiliul parohial, cum ar veni) da pastorului, sub forma de salariu, o mica parte din suma care se strange.

si ajung cei doar 10% ? :) mata esti pastor? ia fa aici o declaratie de avere..

Danut7 12.01.2011 18:06:35

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 322528)

prosti chiar.. numai un prost isi da 10% din venituri lunar unui pastor...astia is manipulati la greu.. face nea pastoru din ei ce vrea.. daca le zice sa se arunce in groapa cu cacat dand un argument religios astia se arunca.. asta e profilul psihologic al sectarismului..

Iosif77 12.01.2011 18:14:30

Danut, de ce te superi tu asa tare cand este spus adevarul?
Nu stii ca atunci cand te enervezi vorbesti prostii?
Te sfatuiesc sa nu mai scrii cand esti tulburat.
Numara pana la 100 si apoi posteaza.

Sigur nu vei mai folosi cuvinte vulgare.
Pace!

macsim 12.01.2011 18:59:46

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322389)
Prefer sa luam mai intai intrebarile mele, sau sa comentam putin despre ei si apoi sa ajungem si la iudele din Biserica noastra. OK?

Am uitat sa te intreb, esti simpatizantul fratelui pastor Dr. Iosif Ton (cand vb despre acest om imi place sa-i puna intreaga titulatura, de ce?
frate- reprezinta legatura dintre doua sau mai multe persoane de acelasi sange, in cazul NP, de credinta => ori Ton nu mai este frate decat cu dracu, ca bag seama ca-i face voia
pastor- pastorul (ca si preotul) , propovaduiesc poporul spre credinta in Dumnezeu, ii aduna la unitate, => ori Ton nu face decat sa risipeasca, sa demoleze ce a zidit...rusinica!
Dr.- a fi cineva doctor in teologie, presupune a avea vaste cunostinte in domeniu=> ori la ton, nu e cazul, dupa 40 de ani in care ai convins atatia oameni despre credinta ta, ai zidit atatea suflete, acum vii si le ruinezi?
Intreb, oare nu lucra diavolul prin Ton, care cauta sa dezbine?

Stii, se poate sa ai dreptate ... dar, nu ma intereseaza ... Nici ce fac preotii ortodocsi (am luat linkurile la deruta, nici nu am mers mai departe de titlul lor), nici ce fac tele-evanghelistii, nici Ton de fapt ... nici unul ... Stii de ce? Pentru ca eu nu urmez oameni. Eu Il urmez pe Isus. Este singurul care este demn de urmat. Nici un om - oricat de rasurator nume ar avea - nu este modelul meu. Doar Isus.

Desigur, este dificil sa intelegi ceea ce spun ...

macsim 12.01.2011 19:06:02

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 322370)
Da, recunoastem valabilitatea intregii Biblii si o si respectam, iata cum: duhul care strabate toata Biblia este duhul iubirii, si toate legile si perceptele trebuie sa le vedem prin acest duh. Deci, daca Isus a venit si ne-a aratat simplu, cum trebuie sa traim, asa facem. Vechiul Testament e plin de legi si reguli, printre care amintesc taierea imprejur, comportamentul in templu, jertfele pentru pacat, femeia necurata, ce fac bolnavii si asa mai departe. Dar voi ati ales sa respectati doar 2 sau trei, in functie de secta/confesiune: zeciuiala, carnea de porc si sabatul (acesta nu e respectat de toti, unele secte tin duminica).
Noi respectam intreaga Biblie: in cazul carnii de porc s-au dat nenumarate versete care arata ca e permis consumul ei (deci respectam Biblia), in cazul zeciuelii, sfintul apostol Pavel ne invata sa dam cit putem, dar sa dam din toata inima (sfintii nostri ne indeamna sa pastram ceea ce avem nevoie pentru familie si in rest sa dam toata diferenta, insa nu neaparat bisericii, putem da celor care au nevoie, iar in cazul sabatulu sint argumente biblice destule pentru tinerea Duminicii ca zi de odihna.

Deci voi respectati doar 3 puncte din Vechiul Testament iar din Noul Testament nu am vazut sa respectati nimic, noi respectam toata Biblia. Si stii de ce se intimpla acest lucru? Pentru ca nu avem pretentia, ca Lucifer, ca am putea detine noi singuri Adevarul, sau ca Dumnezeu ni s-ar revela noua, in totalitate. Pur si simplu ascultam de Sfinta Biserica, ea e singura care nu greseste; acest lucru ni l-a spus chiar Dumnezeu: puterile iadului nu o vor birui.

De ce valul din templu s-a sfasiat singur, de sus pana jos, in momentul in care Domnul Isus si-a dat duhul?

gmihaelag 12.01.2011 19:14:27

Citat:

Interesant! Carui Dumnezeu ii dati voi banii? Nu stiam ca Dumnezeu are nevoie de banii tai, in cota fixa, impozit de 10%.
Si daca nu dai ce se intampla? Te da afara Dumnezeu ca nu i-ai platit cotizatia?

Danut7 12.01.2011 19:18:56

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322556)
Danut, de ce te superi tu asa tare cand este spus adevarul?
Nu stii ca atunci cand te enervezi vorbesti prostii?
Te sfatuiesc sa nu mai scrii cand esti tulburat.
Numara pana la 100 si apoi posteaza.

Sigur nu vei mai folosi cuvinte vulgare.
Pace!

nene te-am intrebat niste lucruri.. daca vrei sa te bag in seama, incepe prin a raspunde la ce te-am intrebat..

Geony 12.01.2011 19:19:23

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322574)
Stii, se poate sa ai dreptate ... dar, nu ma intereseaza ... Nici ce fac preotii ortodocsi (am luat linkurile la deruta, nici nu am mers mai departe de titlul lor), nici ce fac tele-evanghelistii, nici Ton de fapt ... nici unul ... Stii de ce? Pentru ca eu nu urmez oameni. Eu Il urmez pe Isus. Este singurul care este demn de urmat. Nici un om - oricat de rasurator nume ar avea - nu este modelul meu. Doar Isus.

Desigur, este dificil sa intelegi ceea ce spun ...

Eu inteleg perfect ce spui...am mai intalnit ca tine multi, care mi-au spus ca ei nu apartin niciunui cult si cxa ei se ghideaza dupa Biblie.
Se poate sa aveti dreptate, dar ceea ce faceti inseamna EGOISM. Crestinii primului secol se adunau impreuna, nu separat. Se rugau si aduceau slava lui D-zeu, impreuna si nu separat.
Pavel spune Evreilor 13, 17.: Ascultați pe mai-marii voștri și vă supuneți lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seamă, ca să facă aceasta cu bucurie și nu suspinând, căci aceasta nu v-ar fi de folos. ...
Ori tu si cei ca tine de cine sa asculte? poate imi vei spune de D-zeu...
Spui ca il urmezi pe Iisus, dar Dumnezeu cel care l-a inspirat pe Pavel mai are o parere: Evrei 13, 7. Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința.
.... asa ca tu, ai chiar grave probleme! nu asculti de nimeni si nu urmezi pe nimeni...oare atunnci tu nu te faci calcator de randuieli stabilite de D-zeu prin Pavel???

camy_d 12.01.2011 19:21:32

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 322123)
Am dat un citat referitor la viziunea parintelui Cleopa despre sectari.
Eu nu am ura in suflet.Nu am persoane pe care se le urasc.Dar de sectari,intradevar ma feresc! E prea mare tentatia de a le spune ca gresesc si decat sa degenereze o conversatie in disputa,mai bine ma feresc( a fost si sfatul duhovnicului meu)...:53:

Eu n-am cum să mă feresc, că am o colegă martoră. Oricum nu e cum ziceți voi, că te îmbrobodește cu cărți, sau cd-uri, o singură dată ne-a dat un fluturași cu nu știu ce întâlnire a lor. Adevărul e că nici nu mi-am propus vreodată să mă feresc de cei de alte credințe, ba chiar îi întreb cum e la ei, că-s foarte curioasă ce-i în curtea vecinului.

Iosif77 12.01.2011 19:35:38

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 322587)
nene te-am intrebat niste lucruri.. daca vrei sa te bag in seama, incepe prin a raspunde la ce te-am intrebat..

M-ai intrebat doar daca sunt pastor. Raspunsul este: nu.
Nu vreau sa ma bagi in seama dar daca ai si intrebari serioase s-ar putea sa-ti raspund.

Geony 12.01.2011 19:36:00

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322590)
Eu n-am cum să mă feresc, că am o colegă martoră. Oricum nu e cum ziceți voi, că te îmbrobodește cu cărți, sau cd-uri, o singură dată ne-a dat un fluturași cu nu știu ce întâlnire a lor. Adevărul e că nici nu mi-am propus vreodată să mă feresc de cei de alte credințe, ba chiar îi întreb cum e la ei, că-s foarte curioasă ce-i în curtea vecinului.

si de cele mai multe ori vei gasi contradictii intre ce spune si ce vei gasi in curtea lor...

camy_d 12.01.2011 19:40:44

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322603)
si de cele mai multe ori vei gasi contradictii intre ce spune si ce vei gasi in curtea lor...

Ce am observat nu sunt contradicțiile, sau poate n-am fost eu atentă, ci faptul că spun numai de lucrurile lor frumoase. Niciodată n-a spus ce bășcălie e la ei cu vine Iehova în nu știu ce an, a venit acel an și atunci că că vine în alt an, asta am citit pe net (pe acest site).

nutucutu 12.01.2011 19:40:55

Citat:

În prealabil postat de bob2909 (Post 322541)
prietene acolo unde ne este inima acolo este si sufletul, iar daca a rasarit atata neghina...

"Dar pe când oamenii dormeau, a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină printre grâu și s-a dus.
Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânță bună în țarina ta? De unde dar are neghină?
Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaș a făcut aceasta. "

Foarte adevarat ce ati spus. Insa ce legatura au toate acestea cu faptul cu ceea ce ati afirmat in postul anterior: "iar noi stam cu "uraciunea pustiirii" in locul cel sfant, iar lucrul asta din pacate il suportam, caci ori nu sesizam, ori ne place.."

Geony 12.01.2011 19:45:32

Citat:

Cred ca pastorului i se da salariul minim pe economie...restul, il face din prasitul porumbului si din munca de zi cu zi prin gospodarii, iar altii din munca cu ziua pe la localnici...

Daca pastorul tau are o vaca si traieste din laptele ei, sa stii ca nu astfel sta cazul cu pastorii cu vile in Romania sau in alta tara.
Nu am nimic cu nimeni, dar nici minciuna nu o agreez....

nutucutu 12.01.2011 19:47:24

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322579)
De ce valul din templu s-a sfasiat singur, de sus pana jos, in momentul in care Domnul Isus si-a dat duhul?

Nu inteleg intrebarea. M-ati intrebat daca noi respectam toata Sfinta Scriptura si v-am raspuns ca da, iar dumneavoastra, cei din secte/culte neo-protestante nu, cu argumente luate tot din Sfinta Scriptura. V-as ruga sa-mi spuneti dumneavoastra ce de ce s-a rupt catapeteasma templului.

Geony 12.01.2011 19:49:14

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322605)
Ce am observat nu sunt contradicțiile, sau poate n-am fost eu atentă, ci faptul că spun numai de lucrurile lor frumoase. Niciodată n-a spus ce bășcălie e la ei cu vine Iehova în nu știu ce an, a venit acel an și atunci că că vine în alt an, asta am citit pe net (pe acest site).

Nu am fost la ei si nici nu am avut de aface cu aceasta secta , pot sa-i spun satanica. Dar am auzit ca au ceva practici anti-crestine. In orice caz, unde este satana, mare grija...

Iosif77 12.01.2011 19:56:19

Citat:

În prealabil postat de gmihaelag (Post 322584)
Interesant! Carui Dumnezeu ii dati voi banii?

Dumnezeului Adevarat. Creeatorul si Sustinatorul tuturor lucrurilor, singurul Suveran, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, singurul Care are nemurirea, Care locuiește într-o lumină de care nimeni nu se poate apropia și pe Care nici un om nu L-a văzut și nici nu-L poate vedea.

Citat:

Nu stiam ca Dumnezeu are nevoie de banii tai, in cota fixa, impozit de 10%.

E bine ca sunteti smerita si recunoasteti. Nu-i nimic, ati aflat in seara asta.
Citat:

Si daca nu dai ce se intampla? Te da afara Dumnezeu ca nu i-ai platit cotizatia?

Si ce se intampla daca furi? Te da afara Dumnezeu fiindca ai furat? Mmmm, daca nu te pocaiesti, cam da.

Dar mai e ceva: dumneata pazesti poruncile lui Dumnezeu ca sa nu te dea El afara?
Nu conteaza daca te da Dumnezeu afara sau nu. Nu mai actionati bazata pe frica. Din dragoste fata de Dumnezeu, fiti darnica cu Biserica.
Daca nu vreti sa dati 10%, nu e nici o problema, dati 12% sau 15%. Mergeti in fiecare duminica si duceti cate 50 de Ron intr-un plic si dati-l preotului. Spuneti asa: „Cu smerenie as vrea sa ofer bisericii putin din putinul meu!”. Preotul il va da casierului bisericii.

Geony 12.01.2011 20:04:52

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322614)
Daca nu vreti sa dati 10%, nu e nici o problema, dati 12% sau 15%. Mergeti in fiecare duminica si duceti cate 50 de Ron intr-un plic si dati-l preotului. Spuneti asa: „Cu smerenie as vrea sa ofer bisericii putin din putinul meu!”. Preotul il va da casierului bisericii.

Cat crezi tu ca reprezinta 10% din castigurile miliardarilor NP? 50 de Ron?

Iosif77 12.01.2011 20:05:47

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322609)
Cred ca pastorului i se da salariul minim pe economie...restul, il face din prasitul porumbului si din munca de zi cu zi prin gospodarii, iar altii din munca cu ziua pe la localnici...

Daca pastorul tau are o vaca si traieste din laptele ei, sa stii ca nu astfel sta cazul cu pastorii cu vile in Romania sau in alta tara.
Nu am nimic cu nimeni, dar nici minciuna nu o agreez....

Nici eu.
Sunt pastori si preoti care traiesc cu putin si Domnul le poarta de grija.
Sunt pastori si preoti care au vile. Unii le-au construit cinstit, din binecuvantarea lui Dumnezeu, altii le-au ridicat din furtisaguri.
Iti spun minciuni sau lucruri noi?

Iosif77 12.01.2011 20:07:04

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322619)
Cat crezi tu ca reprezinta 10% din castigurile miliardarilor NP? 50 de Ron?

Ti se pare ca gmihaelag e miliardara NP?
Iar eu am spus in fiecare duminica.
50 ori 4 duminici egal 200 Ron pe luna. Ceea ce este o zeciuiala decenta.

Danut7 12.01.2011 20:09:22

Daca nu esti pastor atunci de ce suporti cauza asta cu datul a 10% din venit?

Iosif77 12.01.2011 20:10:52

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 322629)
Daca nu esti pastor atunci de ce suporti cauza asta cu datul a 10% din venit?

Pentru ca Biserica Ortodoxa sa-si indeplineasca misiunea ei in lume.
Si celelalte biserici la fel.

Tu trebuie Danut sa incepi sa daruiesti primul in biserica ta si apoi sa-i inveti si pe prietenii tai.
Preotul nu se va supara.

macsim 12.01.2011 20:24:46

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322588)
Eu inteleg perfect ce spui...am mai intalnit ca tine multi, care mi-au spus ca ei nu apartin niciunui cult si cxa ei se ghideaza dupa Biblie.
Se poate sa aveti dreptate, dar ceea ce faceti inseamna EGOISM. Crestinii primului secol se adunau impreuna, nu separat. Se rugau si aduceau slava lui D-zeu, impreuna si nu separat.
Pavel spune Evreilor 13, 17.: Ascultați pe mai-marii voștri și vă supuneți lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seamă, ca să facă aceasta cu bucurie și nu suspinând, căci aceasta nu v-ar fi de folos. ...
Ori tu si cei ca tine de cine sa asculte? poate imi vei spune de D-zeu...
Spui ca il urmezi pe Iisus, dar Dumnezeu cel care l-a inspirat pe Pavel mai are o parere: Evrei 13, 7. Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința.
.... asa ca tu, ai chiar grave probleme! nu asculti de nimeni si nu urmezi pe nimeni...oare atunnci tu nu te faci calcator de randuieli stabilite de D-zeu prin Pavel???

De ce egoism? Eu merg la seri de rugaciune, merg la biserica, ma intalnesc cu prietenii mei pentru a ne ruga ... Nu traiesc izolata. Diferenta este ca eu ma pot ruga si cu penticostalul, si cu baptistul si chiar si cu ortodoxul ... Cand merg la socrii mei la masa inchinam pe rand masa ... Dar, asta iar nu poti intelege ...

Iar acea libertate, pe care nu o intelegi, se refera la faptul ca nu ma supun unor legi facute de oameni. Orice decizie pe care o iau, orice lucru pe care il fac ... ma gandesc ca este Domnul de fata si stie si vede ... Uite, este de fata si acum, cand scriu pe forum ... De aceea nu pot vorbi oricum si nu ma pot adresa pe masura unor anumite replici pe care le primesc ... Si stii, de cate ori sar calul imi pare rau ... ma mustra si simt lucrul acesta in inima mea ... Despre o astfel de libertate vorbesc ...

Toate aceste nu exclud respectul pe care il port celor care au facut si isi fac lucrarea ...

Si stii ... eu le urmez credinta. Ei au crezut in jertfa lui Isus, in invierea Lui, in mantuirea pe care Isus ne-a dat-o ... S-au inchinat lui Dumnezeu, la fel si eu ...

macsim 12.01.2011 20:26:56

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 322610)
Nu inteleg intrebarea. M-ati intrebat daca noi respectam toata Sfinta Scriptura si v-am raspuns ca da, iar dumneavoastra, cei din secte/culte neo-protestante nu, cu argumente luate tot din Sfinta Scriptura. V-as ruga sa-mi spuneti dumneavoastra ce de ce s-a rupt catapeteasma templului.

Intrebati-va preotul ... Nu vreau eu sa va dau invataturi eretice ...

Si, rugati-l sa va spuna adevarul ...

Geony 12.01.2011 20:32:10

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322624)
Ti se pare ca gmihaelag e miliardara NP?
Iar eu am spus in fiecare duminica.
50 ori 4 duminici egal 200 Ron pe luna. Ceea ce este o zeciuiala decenta.

n-am spus ca e cineva NP...am vazut ca nu poti sa continui o idee daca nu te legi de Bis. Orto....
daca nu stii despre cultul/secta ta nimic, taci si lasa pe altii sa comenteze...
voi NP cand raspundeti la o intrebare pusa de un ortodox, imediat va legati de Bis. Orto....de ce, nu sunteti capabili sa va aparati sau va este rusine ca unii oameni va spun POCAITI iar faptele voastre sunt jalnice?

Geony 12.01.2011 20:35:12

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322647)
Intrebati-va preotul ... Nu vreau eu sa va dau invataturi eretice ...

Si, rugati-l sa va spuna adevarul ...

De ce sa nu-i raspunzi, poate il atragi la ratacirea ta? hai, nu pierde ocazia...

Danut7 12.01.2011 20:37:43

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322630)
Pentru ca Biserica Ortodoxa sa-si indeplineasca misiunea ei in lume.
Si celelalte biserici la fel.

Tu trebuie Danut sa incepi sa daruiesti primul in biserica ta si apoi sa-i inveti si pe prietenii tai.
Preotul nu se va supara.

Ce legatura are datu banului in Biserica(in care cine vrea da,cine nu, nu, si fiecare da cat vrea) cu impunerea unei dari de minimum 10% la voi?De ce sustii cauza acestei "taxe" impuse.. Asta era intrebarea..

macsim 12.01.2011 20:39:56

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 322656)
Ce legatura are datu banului in Biserica(in care cine vrea da,cine nu, nu, si fiecare da cat vrea) cu impunerea unei dari de minimum 10% la voi?De ce sustii cauza acestei "taxe" impuse.. Asta era intrebarea..

"Aduceți toate zeciuielile la vistierie și să fie merinde în casa Mea și puneți-Mă și pe Mine la încercare", zice Domnul Savaot, "și veți vedea că vai deschide, la dorința voastră, stăvilarele cerului și voi vărsa din belșug binecuvântarea, spre binele vostru. " - Maleahi 3:10 Biblia ortodoxa

Uite cine si ce impune ... De ce nu Il luati si pe Dumnezeu la rost ca indrazneste sa va contrazica??? Iata de ce isi dau zeciuiala ereticii de sectanti .. pentru ca Domnul are indrazneala sa le-o ceara!!!

Geony 12.01.2011 20:42:55

Citat:

În prealabil postat de Iosif77 (Post 322622)
Nici eu.
Sunt pastori si preoti care traiesc cu putin si Domnul le poarta de grija.
Sunt pastori si preoti care au vile. Unii le-au construit cinstit, din binecuvantarea lui Dumnezeu, altii le-au ridicat din furtisaguri.
Iti spun minciuni sau lucruri noi?

Am discutat de pastori, nu de preoti!
Daca vrei sa vb despre preoti, vorbim...
Cand sunteti intrebat atunci imediat va legati si de BO....asa fac lasii...

Danut7 12.01.2011 20:44:26

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322657)
"Aduceți toate zeciuielile la vistierie și să fie merinde în casa Mea și puneți-Mă și pe Mine la încercare", zice Domnul Savaot, "și veți vedea că vai deschide, la dorința voastră, stăvilarele cerului și voi vărsa din belșug binecuvântarea, spre binele vostru. " - Maleahi 3:10 Biblia ortodoxa

Uite cine si ce impune ... De ce nu Il luati si pe Dumnezeu la rost ca indrazneste sa va contrazica??? Iata de ce isi dau zeciuiala ereticii de sectanti .. pentru ca Domnul are indrazneala sa le-o ceara!!!

Esti cumva in Vechiul Testament?

Geony 12.01.2011 20:49:12

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322657)

Multe zice cartile VT si NP nu le i-au in considerare...
Dar apropo, cati NP dau zeciuiala?

macsim 12.01.2011 20:55:59

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 322661)
Esti cumva in Vechiul Testament?

Nu ... dar nu inteleg... se afirma pe aici ca toata biblia este valabila ... Numai mancatul sau nemancatul porcului ramane valabil din vechiul testament? Sau cand are voie sau nu are voie sa intre femeia in biserica?

Exista legi in Imparatia cerului care sunt valabile dintodeauna ... Cele 10 porunci au devenit desuete?

Psalmii nu sunt si acum valabili? Ah, stiu ... proverbele ... nu avem nevoie de ele ca sunt din vechiul testament ...

Este bine sa NU-l citim pe Isaia, pentru ca acolo am putea intelege mai mult in ce fel isi iubeste Dumnezeu creatia ... Iar Daniel si cu Ilie ... e o chestie cu ei, luam din ei ceva ... vedem noi ce ... si restul nu - ca doar e din vechiul testament ...

Si apoi, daca petrecem prea mult timp prin el, s-arputea sa ne dam seama ca nu s-a schimbat mare lucru in mentalitatea noastra, desi intre timp s-a scurs Sange nevinovat ...

Iosif77 12.01.2011 20:56:36

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322650)
...am vazut ca nu poti sa continui o idee daca nu te legi de Bis. Orto...

Geony, vrei te rog sa te uiti putin in oglinda?
E o barna acolo: din 650 de postari ale tale 620 denigreaza neoprotestantismul.
Citat:

nu sunteti capabili sa va aparati?

Np sunt in stare sa se apere. Nu au nici o teama. Dreptatea e de partea lor. In discutii civilizate isi pot argumenta cu succes punctul de vedere. Singurul ortodox care poate cu adevarat sa le faca probleme e adminul. Dar nu in discutii libere sau argumentari teologice
Citat:

sau va este rusine ca unii oameni va spun POCAITI iar faptele voastre sunt jalnice?

Nici vorba. Pocaitii sunt o minoritate. Macar ca sunt si uscaturi printre ei, procentul crestinilor practicanti este mult mai mare decat in bisericile traditionale.

macsim 12.01.2011 20:59:13

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 322663)
Multe zice cartile VT si NP nu le i-au in considerare...

Exemple!!! Altminteri tot ce faci se numeste improscare ieftina cu venin!!

bob2909 12.01.2011 21:05:35

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 322669)
Nu ... dar nu inteleg... se afirma pe aici ca toata biblia este valabila ... Numai mancatul sau nemancatul porcului ramane valabil din vechiul testament? Sau cand are voie sau nu are voie sa intre femeia in biserica?

Exista legi in Imparatia cerului care sunt valabile dintodeauna ... Cele 10 porunci au devenit desuete?

Psalmii nu sunt si acum valabili? Ah, stiu ... proverbele ... nu avem nevoie de ele ca sunt din vechiul testament ...

Este bine sa NU-l citim pe Isaia, pentru ca acolo am putea intelege mai mult in ce fel isi iubeste Dumnezeu creatia ... Iar Daniel si cu Ilie ... e o chestie cu ei, luam din ei ceva ... vedem noi ce ... si restul nu - ca doar e din vechiul testament ...

Si apoi, daca petrecem prea mult timp prin el, s-arputea sa ne dam seama ca nu s-a schimbat mare lucru in mentalitatea noastra, desi intre timp s-a scurs Sange nevinovat ...

bravo prietene, eu sunt ortodox, dar sa sti ca ai zis bine ce ai zis...
ai spus adevarul....
bravoooo!!!!

insa ramane mereu problema interpretarii...repet(cetatea NINIVE) sau (BABILONUL CEL TAINIC) unde fiecare isi da cu pareare si in general este intuneric bezna...

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:13:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.