![]() |
daca nu v-a lamurit acel fragment biblic, poate acesta:
Faptele Apostolilor 10:11 *A văzut cerul deschis și un vas ca o față de masă mare, legată cu cele patru colțuri, coborându-se și slobozindu-se în jos pe pământ. 12 *În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare și târâtoare de pe pământ și păsările cerului. 13 *Și un glas i-a zis: „Petre, scoală-te, taie și mănâncă.” 14 *„Nicidecum, Doamne” a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.” 15 *Și glasul i-a zis iarăși a doua oară: „Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat.” deci, ce preferati? costita afumata sau jambon? poate un caltabos? sau toba? orice ati alege, sunt delicioase, va asigur ! hai, pofta buna ! |
Citat:
|
Citat:
poate un Marcu 7:19 ? a, scuze, poate si asta s-a mai discutat....in fine, vad ca nu aveti argumente, no problem, stiam ca asa va fi. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
1. Între cine are loc discuția aceasta 2. care era problema în dispută Nu e nevoie să-mi comunicați concluzia, vă înțeleg jena. Mulțumesc. |
bine, daca nu sunt bune aceste versete, desi mai sunt, cum ar fi Romani 14:2,3 ; spuneti-mi de ce fac eu un pacat in conditiile in care mananc carne de porc si preparate din carne de porc, unde scrie in Noul testament sa nu mananc porc?
Nu puteti sa aduceti versetele? Va inteleg jena. Multumesc. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
porcul este comestibil, viermii nu sunt comestibili.
sau...oricum, sunt specii de viermi, care sunt comestibile, si pe alea le-as manca, cu siguranta, daca mi-ar placea gustul. Din pacate, nu mi-ati adus absolut niciun argument in defavoarea consumului de carne de porc, asa ca nu puteti spune ca am luat la cunostinta...ce? daca Pavel spune ca cel tare poate manca orice? Eu sunt tare si mananc orice, ma tine stomacul. Cat mai gras, ca sa fie cat mai gustos, slanina, ceapa, mmmmm, ce gustos ! si multa carne, ca sa prind putere ! |
Mai fratilor, da' ce rating are porcul asta! :49:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Sa se adevereasca vorba romanului, care zice ca "cea mai gustoasa leguma tot porcul ramane" ?! Am vazut ca s'a ajung iarasi la folosirea cuvintelor "curat" si "necurat". Cine l'ar citi pe Sfantul Pavel, ar intelege cat de simpla este aceasta problema a hranei. Totul este curat, caci Dumnezeu nu a facut nimic necurat. Necurate ajung lucrurile si animalele prin reaua raportare la ele a omului. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dar probabil aceste lucruri sunt prea grele.... e mai facilă interpretarea că de la acest moment creștinii pot mânca porc (mă mir că nu și celălalte lighioane)... |
Citat:
Atunci ce sa credem, ca Scriptura este mincionoasa sau neoprotestantii sunt mincinosi? Prefer sa merg pe a doua varianta. Dvs.? |
Citat:
Cred ca unul din criteriile necesare pentru a deveni neo-iudeu, pardon, adventist este sa urasti logica elementara.. |
Citat:
|
Citat:
De fapt înțeleg ceva, Satana poate uneori să-ți pună pe ochi un văl atât de gros și să te prindă atât de bine, încât să crezi că 2+2=5. Știam și până acum că te poate face să nu vezi anumite lucruri și să le interpretezi cum vrea el, dar chiar în halul acesta nu mi-am imaginat că se poate. |
Citat:
"Eu (adventistul) am cercetat cu atentia pasajul respectiv, iar tu - ortodoxul, pentru ca n-ai aceeasi parere cu mine, esti superficial". Maturizati-va, domnule. Se vede foarte bine ce a intentionat Dumnezeu prin acel vis, risipirea prejudecatilor lui Petru, atat ca misionarism fata de neamuri cat si in chestiunea animalelor curate/necurate. Trebuie sa fii adventist ca sa ai impresia ca Dumnezeu ar pune pe cineva sa faca o prostie (cum ar fi mancarea din animale necurate, dupa adventisti) ca de fapt respectivul sa inteleaga ceva bun (ca trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de neamuri). Chiar nu inteleg cum de puteti sustine ca partea rituala a Legii a fost desfiintata dar regula cu mancarurile curate/necurate care tine de acest ritual au ramas in picioare. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Oricum, e evident că Sf. Petru a mâncat cu păgânii și că Dumnezeu i-a zis că să mănânce orice. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
De fapt nu te certa cu mine, ceartă-te cu Sf. Petru când o să te rogi lui. |
Citat:
|
Citat:
|
Sfintul Petru a inteles ca daca Dumnezeu i-a spus in vis ca TOATE animalele sint sfinte, pentru ca Sfint e cel care le-a creat, dar omul, indifernt daca e iudeu sau nu. Iar acest lucru a fost inteles si de sfintul apostol Pavel ,care la fel, spune tot clar (Timotei 4.3-4):
4. Pentru că orice făptură a lui Dumnezeu este bună și nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulțumire; 5. Căci se sfințește prin cuvântul lui Dumnezeu și prin rugăciune. In Vechiul Testament scrie sa nu se manince carne (Geneza 9.3), iar voi mincati: 3. Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde. 4. Numai carne cu sângele ei, în care e viața ei, să nu mâncați. Daca era sa fiti corecti ar fi trebuit sa nu mincati nici un fel de carne, daca tot tineti perceptele din Vechiul Testament. Insa o astfel de interdictie nu v-ar fi adus prea multi adepti, asa ca sefii dumneavoastra au decis: lasa, ca merge si in caruta si in teleguta, iar in felul acesta o gramada de creduli cotizeaza cu 10% din veniturile lor. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:33:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.