Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Porcule, te-am omorat ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11791)

medusa 11.01.2011 12:16:20

daca nu v-a lamurit acel fragment biblic, poate acesta:

Faptele Apostolilor 10:11 *A văzut cerul deschis și un vas ca o față de masă mare, legată cu cele patru colțuri, coborându-se și slobozindu-se în jos pe pământ.
12 *În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare și târâtoare de pe pământ și păsările cerului.
13 *Și un glas i-a zis: „Petre, scoală-te, taie și mănâncă.”
14 *„Nicidecum, Doamne” a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.”
15 *Și glasul i-a zis iarăși a doua oară: „Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat.”

deci, ce preferati? costita afumata sau jambon? poate un caltabos? sau toba?

orice ati alege, sunt delicioase, va asigur !

hai, pofta buna !

tricesimusquintus 11.01.2011 12:18:05

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321848)
daca nu v-a lamurit acel fragment biblic, poate acesta:

Faptele Apostolilor 10:11 *A văzut cerul deschis și un vas ca o față de masă mare, legată cu cele patru colțuri, coborându-se și slobozindu-se în jos pe pământ.
12 *În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare și târâtoare de pe pământ și păsările cerului.
13 *Și un glas i-a zis: „Petre, scoală-te, taie și mănâncă.”
14 *„Nicidecum, Doamne” a răspuns Petru. „Căci niciodată n-am mâncat ceva spurcat sau necurat.”
15 *Și glasul i-a zis iarăși a doua oară: „Ce a curățit Dumnezeu, să nu numești spurcat.”

deci, ce preferati? costita afumata sau jambon? poate un caltabos? sau toba?

orice ati alege, sunt delicioase, va asigur !

hai, pofta buna !

Fragmentul respectiv s-a mai discutat. Mai căutați...

medusa 11.01.2011 12:23:49

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321849)
Fragmentul respectiv s-a mai discutat. Mai căutați...

poate un Marcu 7:19 ?

a, scuze, poate si asta s-a mai discutat....in fine, vad ca nu aveti argumente, no problem, stiam ca asa va fi.

tricesimusquintus 11.01.2011 12:26:40

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321851)
poate un Marcu 7:19 ?

a, scuze, poate si asta s-a mai discutat....in fine, vad ca nu aveti argumente, no problem, stiam ca asa va fi.

Acesta nu s-a mai discutat. Doriți să-l discutăm, chiar dacă veți constata că nu se referă la porc, ori alte alimente interzise de Dumnezeu (precum cele de mai înainte)?

medusa 11.01.2011 12:31:13

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321854)
Acesta nu s-a mai discutat. Doriți să-l discutăm, chiar dacă veți constata că nu se referă la porc, ori alte alimente interzise de Dumnezeu (precum cele de mai înainte)?

pai daca textul biblic (chiar daca nu in toate manuscrisele) reda: "a facut toate alimentele curate" - prin ce este scris, este evident ca se face referire si la carnea de porc.

tricesimusquintus 11.01.2011 12:36:22

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321859)
pai daca textul biblic (chiar daca nu in toate manuscrisele) reda: "a facut toate alimentele curate" - prin ce este scris, este evident ca se face referire si la carnea de porc.

V-am avertizat să aveți grijă cu foarfeca aia! Puneți-o frumușel deoparte, și luați-vă timp să citiți tot capitolul 7 (măcar primele 8 versete), nu e nevoie să-mi replicați urgent... între timp mai fac și eu alte lucruri. Aveți în vedere măcar două aspecte foarte importante în elucidarea problemei:
1. Între cine are loc discuția aceasta
2. care era problema în dispută

Nu e nevoie să-mi comunicați concluzia, vă înțeleg jena. Mulțumesc.

medusa 11.01.2011 12:50:12

bine, daca nu sunt bune aceste versete, desi mai sunt, cum ar fi Romani 14:2,3 ; spuneti-mi de ce fac eu un pacat in conditiile in care mananc carne de porc si preparate din carne de porc, unde scrie in Noul testament sa nu mananc porc?
Nu puteti sa aduceti versetele? Va inteleg jena. Multumesc.

tricesimusquintus 11.01.2011 13:00:06

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321865)
bine, daca nu sunt bune aceste versete

Versetele sunt foarte bune, doar că se referă la cu totul alt subiect (precum desigur ați constatat).

Citat:

desi mai sunt, cum ar fi Romani 14:2,3

Nici acestea nu se referă la porc (ori alte alimente prohibite), studiați de asemenea contextul.

Citat:

spuneti-mi de ce fac eu un pacat in conditiile in care mananc carne de porc si preparate din carne de porc

Nu am spus că faceți păcat. Atâta vreme cât nu cunoașteți aceste prevederi ale Scripturii, nu e nicio problemă... fiecare descoperim câte ceva nou, și încercăm să facem reforme în viața noastră spirituală, morală, ori chiar fizică. Și credeți-mă e doar spre binele nostru. Dumnezeu este interesat de sănătatea noastră, nu ne vrea răul.

Citat:

, unde scrie in Noul testament sa nu mananc porc?
Nu puteti sa aduceti versetele? Va inteleg jena. Multumesc.

Dacă v-aș da versetul, precis ați spune că e altul contextul.:1: Se pare că reluăm aceeași veche poveste: o interdicție clară și repetată de zeci de ori în VT, trebuie neapărat să fie și în NT altfel nu ascultăm de ea! Spuneți-mi sincer: dacă ar scrie in VT să nu mâncați viermi, iar în NT nu s-ar repeta interdicția, ați mânca? Ce face diferența?

medusa 11.01.2011 13:05:55

porcul este comestibil, viermii nu sunt comestibili.

sau...oricum, sunt specii de viermi, care sunt comestibile, si pe alea le-as manca, cu siguranta, daca mi-ar placea gustul.

Din pacate, nu mi-ati adus absolut niciun argument in defavoarea consumului de carne de porc, asa ca nu puteti spune ca am luat la cunostinta...ce? daca Pavel spune ca cel tare poate manca orice? Eu sunt tare si mananc orice, ma tine stomacul. Cat mai gras, ca sa fie cat mai gustos, slanina, ceapa, mmmmm, ce gustos ! si multa carne, ca sa prind putere !

Florin-Ionut 11.01.2011 13:17:14

Mai fratilor, da' ce rating are porcul asta! :49:

tricesimusquintus 11.01.2011 13:41:28

Citat:

În prealabil postat de medusa (Post 321873)
porcul este comestibil, viermii nu sunt comestibili.

sau...oricum, sunt specii de viermi, care sunt comestibile, si pe alea le-as manca, cu siguranta, daca mi-ar placea gustul.

Comestibile ar fi toate lighioanele pământului din moment ce le mănâncă oamenii. Cred că ar trebui totuși să facem o distincție între comestibil și îngăduit a se mânca.

Citat:

Din pacate, nu mi-ati adus absolut niciun argument in defavoarea consumului de carne de porc

Argumente sunt destule așa cum s-a mai amintit (de ordin etic, medical, ecologic, etc.), pentru mine e suficientă interdicția rostită de Dumnezeu (știe El mai bine de ce), nu stau să mă întreb luciferic "oare a zis cu adevărat Dumnezeu să nu...?"

Citat:

daca Pavel spune ca cel tare poate manca orice? Eu sunt tare si mananc orice, ma tine stomacul. Cat mai gras, ca sa fie cat mai gustos, slanina, ceapa, mmmmm, ce gustos !

E discutabil la ce se referă Pavel când zice "cel tare"... intrăm deja într-un alt domeniu...

Citat:

si multa carne, ca sa prind putere !

Mitul acesta a fost destrămat de mai bine de 30 de ani!

tricesimusquintus 11.01.2011 13:42:21

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 321882)

Te desparți greu de ce iubești...:17:

windorin 11.01.2011 14:33:36

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 321882)

Asta imi spuneam si eu, putin mai devreme.
Sa se adevereasca vorba romanului, care zice ca "cea mai gustoasa leguma tot porcul ramane" ?!

Am vazut ca s'a ajung iarasi la folosirea cuvintelor "curat" si "necurat".
Cine l'ar citi pe Sfantul Pavel, ar intelege cat de simpla este aceasta problema a hranei.

Totul este curat, caci Dumnezeu nu a facut nimic necurat.
Necurate ajung lucrurile si animalele prin reaua raportare la ele a omului.

Florin-Ionut 11.01.2011 14:51:31

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321893)
Te desparți greu de ce iubești...:17:

Hi, my name is John... si acusi fac doi ani de cand n-am mancat porc! :50:

camy_d 11.01.2011 16:29:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321618)
Foști păgâni. Actualmente primitori ai Cuvântului, cum reiese din text.

Da, când au făcut mâncarea erau încă păgâni. Dacă m-aș lua după tine, Dumnezeu n-avea ce face și i-a spus lui Petru, doar așa în glumă să junghie și să mănânce "dobitoacele cele cu patru picioare ale pământului și fiarele și târâtoarele și păsările cerului", chiar și cele spurcate, după cum reiese din versetele "8.Și am zis: Nicidecum, Doamne, căci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodată în gura mea. 9. Și glasul mi-a grăit a doua oară din cer: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.". Dar după tine e doar o povestioară.

camy_d 11.01.2011 16:31:56

Citat:

În prealabil postat de mihaila_alin (Post 321650)
ce zici de puii cei vineti de se mai vad uneori prin magazine.asa ceva nu as minca nici batut.

N-am cumpărat niciodată carne, părinții se ocupă de asta, așa că nu pot să deosebesc carnea bună, de cea prostă. :4:

tricesimusquintus 11.01.2011 16:50:09

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321958)
Da, când au făcut mâncarea erau încă păgâni.

Da, da. Au pus mâncarea la frigider pe când erau păgâni, special să-l servească pe Petru când va veni (apropos, nu toți păgânii mâncau porc:49:).

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321958)
Dacă m-aș lua după tine, Dumnezeu n-avea ce face și i-a spus lui Petru, doar așa în glumă să junghie și să mănânce "dobitoacele cele cu patru picioare ale pământului și fiarele și târâtoarele și păsările cerului", chiar și cele spurcate, după cum reiese din versetele "8.Și am zis: Nicidecum, Doamne, căci nimic spurcat sau necurat n-a intrat vreodată în gura mea. 9. Și glasul mi-a grăit a doua oară din cer: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.". Dar după tine e doar o povestioară.

Nu povestioară, ci vedenie/vis. Cert e că Petru nu a mâncat nici măcar în vis:3:

camy_d 11.01.2011 17:00:29

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321974)
Da, da. Au pus mâncarea la frigider pe când erau păgâni, special să-l servească pe Petru când va veni (apropos, nu toți păgânii mâncau porc:49:).

Nu povestioară, ci vedenie/vis. Cert e că Petru nu a mâncat nici măcar în vis:3:

Cum interpretați voi că i-a arătat Dumnezeu lui Petru TOATE animalele din lume și i-a spus "înjunghie și mănâncă", inclusiv cele spurcate până la acea vreme?

tricesimusquintus 11.01.2011 17:13:47

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 321987)
Cum interpretați voi că i-a arătat Dumnezeu lui Petru TOATE animalele din lume și i-a spus "înjunghie și mănâncă", inclusiv cele spurcate până la acea vreme?

Stimată Camelia, nu noi interpretăm, ci însăși Scriptura. Citiți cu atenție întâmplarea în ambele relatări. Credeți că e o coincidență că cei trei străini vin la Petru exact când se termină întreitul îndemn "scoală-te"? Coincidență este și faptul că de la acest moment ne-iudeii nu mai sunt socotiți "spurcați", ci vrednici și ei a primi Evanghelia lui Hristos?
Dar probabil aceste lucruri sunt prea grele.... e mai facilă interpretarea că de la acest moment creștinii pot mânca porc (mă mir că nu și celălalte lighioane)...

AlinB 11.01.2011 17:40:37

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322006)
Stimată Camelia, nu noi interpretăm, ci însăși Scriptura.

Asa zic toti neoprotestantii si aceesi Scriptura ii invata pe fiecare altceva.

Atunci ce sa credem, ca Scriptura este mincionoasa sau neoprotestantii sunt mincinosi?

Prefer sa merg pe a doua varianta. Dvs.?

AlinB 11.01.2011 17:42:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321974)

Sa inteleg ca la dumnezeul dvs. va da lectii morale in sensul ca in vis va spune sa curviti si in practica dvs. trebuie sa intelegeti ca nu trebuie sa o faceti.

Cred ca unul din criteriile necesare pentru a deveni neo-iudeu, pardon, adventist este sa urasti logica elementara..

tricesimusquintus 11.01.2011 17:44:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 322020)
Asa zic toti neoprotestantii si aceesi Scriptura ii invata pe fiecare altceva.

Atunci ce sa credem, ca Scriptura este mincionoasa sau neoprotestantii sunt mincinosi?

Prefer sa merg pe a doua varianta. Dvs.?

Pe a treia. O veți descoperi după citirea mai atentă a întâmplării. Vedeți ce a intenționat Dumnezeu dându-i lui Petru acel vis.

camy_d 11.01.2011 17:54:35

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322006)
Stimată Camelia, nu noi interpretăm, ci însăși Scriptura. Citiți cu atenție întâmplarea în ambele relatări. Credeți că e o coincidență că cei trei străini vin la Petru exact când se termină întreitul îndemn "scoală-te"? Coincidență este și faptul că de la acest moment ne-iudeii nu mai sunt socotiți "spurcați", ci vrednici și ei a primi Evanghelia lui Hristos?
Dar probabil aceste lucruri sunt prea grele.... e mai facilă interpretarea că de la acest moment creștinii pot mânca porc (mă mir că nu și celălalte lighioane)...

La alte pasaje biblice mai înțeleg să înțeleagă fiecare altceva, dar aici să-ți spună Dumnezeu să mănânci și să spui că nu trebuie să mănânci, și să mai și scrie asta în Biblie, chiar că nu pot să înțeleg :21:

De fapt înțeleg ceva, Satana poate uneori să-ți pună pe ochi un văl atât de gros și să te prindă atât de bine, încât să crezi că 2+2=5. Știam și până acum că te poate face să nu vezi anumite lucruri și să le interpretezi cum vrea el, dar chiar în halul acesta nu mi-am imaginat că se poate.

AlinB 11.01.2011 17:55:51

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322023)
Pe a treia. O veți descoperi după citirea mai atentă a întâmplării. Vedeți ce a intenționat Dumnezeu dându-i lui Petru acel vis.

A treia posibilitate fiind replica de gradinita?

"Eu (adventistul) am cercetat cu atentia pasajul respectiv, iar tu - ortodoxul, pentru ca n-ai aceeasi parere cu mine, esti superficial".

Maturizati-va, domnule.

Se vede foarte bine ce a intentionat Dumnezeu prin acel vis, risipirea prejudecatilor lui Petru, atat ca misionarism fata de neamuri cat si in chestiunea animalelor curate/necurate.

Trebuie sa fii adventist ca sa ai impresia ca Dumnezeu ar pune pe cineva sa faca o prostie (cum ar fi mancarea din animale necurate, dupa adventisti) ca de fapt respectivul sa inteleaga ceva bun (ca trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de neamuri).

Chiar nu inteleg cum de puteti sustine ca partea rituala a Legii a fost desfiintata dar regula cu mancarurile curate/necurate care tine de acest ritual au ramas in picioare.

tricesimusquintus 11.01.2011 18:21:57

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322030)
La alte pasaje biblice mai înțeleg să înțeleagă fiecare altceva, dar aici să-ți spună Dumnezeu să mănânci și să spui că nu trebuie să mănânci, și să mai și scrie asta în Biblie, chiar că nu pot să înțeleg :21:

Nici nu mă așteptam să înțelegeți. Dvs. aveți o curioasă interpretare literalistă a viselor/vedeniilor revelate în Scriptură. Cum puteți aprecia faptul că un creștin (și încă un sfânt apostol) refuză să asculte porunca clară a lui Dumnezeu? Și mai ales fără nici o urmare...

tricesimusquintus 11.01.2011 18:23:29

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 322031)
Maturizati-va, domnule.
Se vede foarte bine ce a intentionat Dumnezeu prin acel vis, risipirea prejudecatilor lui Petru, atat ca misionarism fata de neamuri cat si in chestiunea animalelor curate/necurate.

Frumoasă interpretare, m-ați lăsat perplex! Cu alte cuvinte o vedenie/vis poate fi interpretat în ambele sensuri. Există o "fiară" care-și va impune semnul în curând (că o fi cipul biometric sau nu , nu discutăm), dar există bineînțeles și o lighioană cu șapte capete și 10 coarne ce hălăduiește prin pădurile Europei...http://yoursmiles.org/hsmile/mystic/h0527.gif Mda... eu să mă maturizez...

Citat:

Trebuie sa fii adventist ca sa ai impresia ca Dumnezeu ar pune pe cineva sa faca o prostie (cum ar fi mancarea din animale necurate, dupa adventisti) ca de fapt respectivul sa inteleaga ceva bun (ca trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de neamuri).

Deci apostolul Petru era adventist!:69: Căci el asta a înțeles. N-a mâncat din lighioanele acelea, însă de la acel moment nu i-a mai considerat spurcați pe cei dintre neamuri.

Citat:

Chiar nu inteleg cum de puteti sustine ca partea rituala a Legii a fost desfiintata dar regula cu mancarurile curate/necurate care tine de acest ritual au ramas in picioare.

Îmi puteți explica cum ținea de "acest ritual", deși diferențierea se făcea cu sute de ani înainte de darea legii ceremoniale și de apariția primului evreu pe pământ?

camy_d 11.01.2011 18:24:42

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322049)
interpretare literalistă

Vorbea un protestant :21:

tricesimusquintus 11.01.2011 18:28:47

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322052)
Vorbea un protestant :21:

Nu, vorbea un neoprotestant care e în permanență acuzat de înțelegerea literalistă a Scripturii. Cu toate acestea, nu există topic în dispută pe care să nu se adeverească contrariul.:106:

camy_d 11.01.2011 18:29:22

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322049)
Nici nu mă așteptam să înțelegeți. Dvs. aveți o curioasă interpretare literalistă a viselor/vedeniilor revelate în Scriptură. Cum puteți aprecia faptul că un creștin (și încă un sfânt apostol) refuză să asculte porunca clară a lui Dumnezeu? Și mai ales fără nici o urmare...

Deci Dumnezeu a dat o poruncă, iar un sfânt n-o respectă, înseamnă că nici noi nu trebuie s-o respectăm. Măcar dacă voi ați crede în sfinți, dar de vreme ce nu-i recunoașteți, n-aveți dreptul să vă raportați la ei.

Oricum, e evident că Sf. Petru a mâncat cu păgânii și că Dumnezeu i-a zis că să mănânce orice.

tricesimusquintus 11.01.2011 18:34:12

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322056)
Deci Dumnezeu a dat o poruncă, iar un sfânt n-o respectă, înseamnă că nici noi nu trebuie s-o respectăm.

Poftim, alt exemplu de interpretare literalistă!

Citat:

Măcar dacă voi ați crede în sfinți, dar de vreme ce nu-i recunoașteți, n-aveți dreptul să vă raportați la ei.

Dați-vă jos ochelarii prejudecăților!:26: Îi recunoaștem, îi credem și încercăm să ne raportăm la ei, căci și ei s-au raportat la Hristos

Citat:

Oricum, e evident că Sf. Petru a mâncat cu păgânii

Q.E.D.

camy_d 11.01.2011 18:41:17

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322059)
Q.E.D.

Ce înseamnă, că a fost demonstrat?

tricesimusquintus 11.01.2011 18:44:44

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322063)
Ce înseamnă, că a fost demonstrat?

Că Sf. Petru a mancat cu păgânii (Goi) în vechea concepție evreiască. Și asta în urma înelegerii că Neamurile nu sunt "spurcați" (ca porcii)...

camy_d 11.01.2011 18:47:55

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322068)
Că Sf. Petru a mancat cu păgânii (Goi) în vechea concepție evreiască. Și asta în urma înelegerii că Neamurile nu sunt "spurcați" (ca porcii)...

Deci zici că era vorba nu de mâcare, ci de păgâni. Deci cuvintele "junghie și mănâncă" se traduc junghie și mănâncă păgâni.

tricesimusquintus 11.01.2011 18:54:28

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322070)
Deci zici că era vorba nu de mâcare, ci de păgâni. Deci cuvintele "junghie și mănâncă" se traduc junghie și mănâncă păgâni.

Nu te-ai plictisit de atâta literalism?

camy_d 11.01.2011 18:56:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322076)
Nu te-ai plictisit de atâta literalism?

Prin aceste concluzii vreau să arăt cât de false sunt ipotezele tale :21:

tricesimusquintus 11.01.2011 18:59:18

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322080)
Prin aceste concluzii vreau să arăt cât de false sunt ipotezele tale :21:

Pardon, nu sunt ipoteze, ci realități!
De fapt nu te certa cu mine, ceartă-te cu Sf. Petru când o să te rogi lui.

camy_d 11.01.2011 19:02:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 322084)
Pardon, nu sunt ipoteze, ci realități!
De fapt nu te certa cu mine, ceartă-te cu Sf. Petru când o să te rogi lui.

Tu să te cerți cu Sf. Petru, până și un copil ar înțelege acest pasaj, nu mi-am închipuit niciodată că pe baza lui pot apărea interpretări diferite, e atât de evident.

tricesimusquintus 11.01.2011 19:09:09

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 322089)
Tu să te cerți cu Sf. Petru

Eu nu am motive, stimată soră. Adventiștii au înțeles mai de mult (ca și Sf. Petru) că trebuie să ducă Evanghelia păgânilor. Adică pe acolo pe unde nu prea se înghesuie ortodocșii s-o facă.

nutucutu 11.01.2011 19:40:59

Sfintul Petru a inteles ca daca Dumnezeu i-a spus in vis ca TOATE animalele sint sfinte, pentru ca Sfint e cel care le-a creat, dar omul, indifernt daca e iudeu sau nu. Iar acest lucru a fost inteles si de sfintul apostol Pavel ,care la fel, spune tot clar (Timotei 4.3-4):
4. Pentru că orice făptură a lui Dumnezeu este bună și nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulțumire;
5. Căci se sfințește prin cuvântul lui Dumnezeu și prin rugăciune.

In Vechiul Testament scrie sa nu se manince carne (Geneza 9.3), iar voi mincati:
3. Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde.
4. Numai carne cu sângele ei, în care e viața ei, să nu mâncați.

Daca era sa fiti corecti ar fi trebuit sa nu mincati nici un fel de carne, daca tot tineti perceptele din Vechiul Testament. Insa o astfel de interdictie nu v-ar fi adus prea multi adepti, asa ca sefii dumneavoastra au decis: lasa, ca merge si in caruta si in teleguta, iar in felul acesta o gramada de creduli cotizeaza cu 10% din veniturile lor.

mihaila_alin 11.01.2011 20:01:28

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 321787)
Este straniu să numești un animal (chiar și un animal îngăduit de Dumnezeu ca hrană) "curat din punct de vedere spiritual". Probabil vreți să vă referiți din punct de vedere "ceremonial". Și din acest punct de vedere, vreau să vă asigur că nici evreii nu ardeau pe altar porci și nici adventiștii nu consumă porc din rațiuni ceremoniale. Cred că e sugestivă formularea
"Să nu mîncați porcul, care are unghia despicată și copita despărțită, dar nu rumegă; să-l priviți ca necurat." (Lev.11,7)

ba trice de eram la polui nord taiam o morsa ce zici merge,acolo nui vegetale.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:33:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.