Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Grija de cei morti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11756)

camy_d 23.01.2011 13:39:22

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 326792)
Pe Iisus Îl ai tot timpul în Scriptură să-ți spună cum e. E și cazul din Luca 20, trebuie doar să-L crezi pe cuvânt.

Apostolii ne-au învățat să aplicăm credința, ne-au învățat să tâlcuim Scriptura, dar voi o tâlcuiți după capul vostru, practicați credința tot după capul vostru și e bine știut că mintea umană e limitată. V-ați făcut mai deștepți ca Apostolii și chiar ca Iisus. Nu știu cum puteți voi să credeți că un om normal ar putea înțelege o carte așa de grea și importantă, fără să i-o tâlcuiască un om plin de Duh Sfânt, care are o relație mai apropiată de Dumnezeu decât toți păcătoșii de rând. Este și un verset care demonstrează cele spuse de mine.

tricesimusquintus 23.01.2011 13:55:16

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327098)
Apostolii ne-au învățat să aplicăm credința, ne-au învățat să tâlcuim Scriptura, dar voi o tâlcuiți după capul vostru

Dacă apostolii v-au învățat cum s-o tâlcuiți, de ce nu le urmați sfatul, tâlcuind-o "după capul" altora și nu al lor?

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327098)
Este și un verset care demonstrează cele spuse de mine.

Ți-e teamă să-l postezi?

bairstow 23.01.2011 14:05:22

Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci pentru el sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste. (1Cor.2:14)
Cine judeca omeneste? Noi avem o credinta de 2000 de ani voi aveti sute poate mii de credinte! Voi nu pricepeti ortodoxia si crestinismul pentruca sunteti ca farizeii din vechime! Va laudati cu ce nu aveti si puneti temeli la biserici temeli pe vorbele unor pastori .

camy_d 23.01.2011 14:29:00

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327109)
Dacă apostolii v-au învățat cum s-o tâlcuiți, de ce nu le urmați sfatul, tâlcuind-o "după capul" altora și nu al lor?

:21:

Ce amuzant, noi o tâlcuim după cum ne-au învățat Apostolii, voi cum vă învață capul vostru și de ar fi numai capul vostru tot ar fi ceva, dar unde nu tâlcuiește Dumnezeu, tâlcuiește Satana.

La voi e o cacealma totală. Unul citește Biblia, o interpretează și își face o biserică. Apoi unul din adepți ajunge la concluzia că pastorul s-a înșelat în anumite privințe și se face el pastor, își înființează propria biserică. Și tot așa.

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327109)
Ți-e teamă să-l postezi?

Nu, dar degeaba îl postez, că tu o să inventezi o poveste, uneori chiar paralelă cu subiectul.

camy_d 23.01.2011 14:36:21

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327122)
Nu, dar degeaba îl postez, că tu o să inventezi o poveste, uneori chiar paralelă cu subiectul.

M-am răzgândit, poate totuși intră cineva care chiar are nevoie să vadă versetele, cine știe cui îi voi putea fi de ajutor.

Faptele apostolilor 8:29 Duhul a zis lui Filip: "Du-te, și ajunge carul acesta!"
Faptele apostolilor 8:30 Filip a alergat, și a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: "Înțelegi tu ce citești?"
Faptele apostolilor 8:31 Famenul a răspuns: "Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?" Și a rugat pe Filip să se suie în car, și să șadă împreună cu el.

tricesimusquintus 23.01.2011 14:53:18

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 327115)
Noi avem o credinta de 2000 de ani voi aveti sute poate mii de credinte! Voi nu pricepeti ortodoxia si crestinismul pentruca sunteti ca farizeii din vechime!

Și "farizeii" aveau o credință veche de 2.000 de ani și nu puteau înțelege reforma pe care Iisus o făcea în popor. Îl numeau ba eretic, ba că are drac, ba păgân, etc.

tricesimusquintus 23.01.2011 14:56:07

Citat:

La voi e o cacealma totală. Unul citește Biblia, o interpretează și își face o biserică.

Care "voi"? Eu fac parte dintr-o singură biserică, nu din 1.000!

Citat:

Nici măcar nu încerci? Preferi să vii tu cu "povești"? Crede-mă, ai șanse mai mari la mine cu cuvântul Scripturii decât cu povești.

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327123)
M-am răzgândit, poate totuși intră cineva care chiar are nevoie să vadă versetele, cine știe cui îi voi putea fi de ajutor.

Faptele apostolilor 8:29 Duhul a zis lui Filip: "Du-te, și ajunge carul acesta!"
Faptele apostolilor 8:30 Filip a alergat, și a auzit pe Etiopian citind pe proorocul Isaia. El i-a zis: "Înțelegi tu ce citești?"
Faptele apostolilor 8:31 Famenul a răspuns: "Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?" Și a rugat pe Filip să se suie în car, și să șadă împreună cu el.

Ai văzut că a avut efect? Îți dau dreptate!:25: Sf. apostol Filip e cel care i-a învățat pe etiopieni să păzească sâmbăta (vezi topicul despre duminică):1:

camy_d 23.01.2011 15:00:12

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327133)
Și "farizeii" aveau o credință veche de 2.000 de ani și nu puteau înțelege reforma pe care Iisus o făcea în popor. Îl numeau ba eretic, ba că are drac, ba păgân, etc.

Și acum reformați învățătura lui Iisus.

tricesimusquintus 23.01.2011 15:01:24

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327141)
Și acum reformați învățătura lui Iisus.

Nu stimată soră, e aceeași.

camy_d 23.01.2011 15:10:27

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327136)
Care "voi"? Eu fac parte dintr-o singură biserică, nu din 1.000!

Toate persoanele din acel lanț fac parte dintr-o singură biserică. Tot la fel a luat naștere și biserica ta.

camy_d 23.01.2011 15:12:21

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327136)
Ai văzut că a avut efect? Îți dau dreptate!:25: Sf. apostol Filip e cel care i-a învățat pe etiopieni să păzească sâmbăta (vezi topicul despre duminică):1:

Chiar îmi dai dreptate? Deci recunoști că nu poți interpreta singur Biblia?

tricesimusquintus 23.01.2011 15:12:29

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327153)
Toate persoanele din acel lanț fac parte dintr-o singură biserică. Tot la fel a luat naștere și biserica ta.

Tu te vezi ce scrii?

tricesimusquintus 23.01.2011 15:15:26

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327155)
Chiar îmi dai dreptate? Deci recunoști că nu poți interpreta singur Biblia?

Bineînțeles. Aceasta este o altă prejudecată ortodoxă, că neoprotestanții interpretează Biblia "după capul lor". Singur Duhul Sfânt- Cel ce a inspirat Scriptura, o poate interpreta și lumina mintea credinciosului. Scriptura nu poate fi înțeleasă fără rugăciune, meditație, studiu și (lucru în general omis) aplicare în viață. Nu poți aștepta lumină mai multă dacă nu transpui în viață cea deja primită.

camy_d 23.01.2011 20:12:41

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327160)
Bineînțeles. Aceasta este o altă prejudecată ortodoxă, că neoprotestanții interpretează Biblia "după capul lor". Singur Duhul Sfânt- Cel ce a inspirat Scriptura, o poate interpreta și lumina mintea credinciosului. Scriptura nu poate fi înțeleasă fără rugăciune, meditație, studiu și (lucru în general omis) aplicare în viață. Nu poți aștepta lumină mai multă dacă nu transpui în viață cea deja primită.

Face un om de rând o mică rugăciune și se crede un mare teolog, care poate interpreta Biblia :21:

camy_d 23.01.2011 20:19:24

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327156)
Tu te vezi ce scrii?

Da, adevărul.

Protestanții nici nu existau până la Luther. Deci cum poate o religie creștină, care a fost inființată multe secole după Iisus, să se formeze altfel decât din imaginația unor oameni?

Ce am zis mai sus cum se formează cultele NP, a zis Klaus Kenneth, care trăiește în lumea np.

tricesimusquintus 23.01.2011 22:03:08

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327259)
Face un om de rând o mică rugăciune și se crede un mare teolog, care poate interpreta Biblia :21:

Face un om de rând (cioban ca David, ori pescar ca Petru) o mică dar sinceră rugăciune după care citește [on topic]:

"Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic..." (Ecl.9,5)

iar Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îl ajută să înțeleagă că cei morți chiar nu mai știu nimic. Până la înviere ei dorm somnul morții. Însă omul care se crede înțelept (eventual având studii teologice), se bizuie pe autosuficiența lui și pe a înaintașilor lui, iar duhul (nu spun care) îl ajută să înțeleagă că de fapt omul după ce moare plutește în altă lume, le vede și le știe pe toate... http://yoursmiles.org/tsmile/death/t10112.gif

camy_d 24.01.2011 14:37:01

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327283)
Face un om de rând (cioban ca David, ori pescar ca Petru) o mică dar sinceră rugăciune după care citește [on topic]:

iar Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îl ajută să înțeleagă că cei morți chiar nu mai știu nimic. Până la înviere ei dorm somnul morții. Însă omul care se crede înțelept (eventual având studii teologice), se bizuie pe autosuficiența lui și pe a înaintașilor lui, iar duhul (nu spun care) îl ajută să înțeleagă că de fapt omul după ce moare plutește în altă lume, le vede și le știe pe toate... http://yoursmiles.org/tsmile/death/t10112.gif

David și Petru au fost oameni sfinți, aleși de Dumnezeu. Petru a început să propovăduiască, abia de la Cincizecime, când s-a pogorât Duhul Sfânt, până atunci doar L-a ascultat pe Iisus, iar de la Înălțare s-au rugat la Templu.

Sunt curioasă, dacă voi, NP, credeți în purgatoriu.

ludovic 24.01.2011 16:17:21

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 326726)
În sfârșit un NP care aduce și argumente pentru ceea ce susține, bravo ție. :4:

Acele versete sunt adresate evreilor, însă noi nu vorbim despre rugăciunea pentru cei de alte religii, fiindcă n-avem voie să ne rugăm pentru mântuirea morților de alte religii.

De ce sa nu ne putem ruga pt cei de alta religie?Daca te uiti in pilda samariteanului milostiv ai sa vezi ca personajele din pilda erau de religii diferite :).
Oricum daca e sa ne referim strict la ortodocsi, crezi ca dc te-ai ruga pt stalin l-ar scoate Dumnezeu din iad?

Citat:

Era odată un sfânt care îl simpatiza pe Traian și s-a rugat pt. sufletul lui. La un moment dat a apărut un înger, sau Dumnezeu, nu mai știu exact, și i-a zis că Dumnezeu i-a ascultat rugăciunea, dar să nu se mai roage niciodată pt. cei de alte credințe.

asta cu era o data pot sa o iau doar ca o poveste si nimic mai mult. eu nu mi-as fundamenta convingerile pe baza unor povestioare.

Citat:

Dacă ne rugăm pentru morți, nu înseamnă că pocăința nu mai are rost, pentru că nu ne bazăm doar pe rugăciunea celorlalți. Ei se vor ruga, dar nu poți ști dacă Dumnezeu te va scoate din iad, poate doar îți va mai ameliora suferința, dar păcatele tale vor fi prea mari ca să mai ieși. Trebuie să faci tot posibilul încă din viață să fii bun, ca să fie mai mari șansele să te mântuiești, sau ca să te scoată rugăciunile celor vii mai repede. Dar orice om mai și păcătuiește, chiar dacă ar vrea să nu mai facă asta, atunci e nevoie de rugăciunile celor vii.

Cat traiesti pe pamant nu vei fi perfect, deci conform cu spusele tale toti care mor au nevoie de rugaciunile celor vii. In cazul asta se ridica o problema, daca tu la randul tau ai nevoie de rugaciunile altora ca sa fii mantuita, ce te face sa crezi ca rugaciunile tale au putere pentru a scoate pe cineva din iad? Daca tu nu te poti mantui crezi ca poti mantui pe altcineva?
In Romani cap 3 se spune asa:
"Pentru că din faptele Legii nici un om nu se va îndrepta înaintea Lui, căci prin Lege vine cunoștința păcatului.
Dar acum, în afară de Lege, s-a arătat dreptatea lui Dumnezeu, fiind mărturisită de Lege și de prooroci.
Dar dreptatea lui Dumnezeu vine prin credința în Iisus Hristos, pentru toți și peste toți cei ce cred, căci nu este deosebire.
Fiindcă toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu;

Îndreptându-se în dar cu harul Lui, prin răscumpărarea cea în Hristos Iisus.
Pe Care Dumnezeu L-a rânduit (jertfă de) ispășire, prin credința în sângele Lui, ca să-Și arate dreptatea Sa, pentru iertarea păcatelor celor mai înainte făcute,
Întru îngăduința lui Dumnezeu - ca să-Și arate dreptatea Sa, în vremea de acum, spre a fi El Însuși drept, și îndreptând pe cel ce trăiește din credința în Iisus. "

Daca citesti ultimul verset vezi ca omul se poate indrepta traind in credinta in Hristos. Daca nu te-ai indreptat in timpul vietii, dupa ce-ai murit nu te mai poti indrepta.

tricesimusquintus 24.01.2011 16:47:39

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327469)
David și Petru au fost oameni sfinți, aleși de Dumnezeu. Petru a început să propovăduiască, abia de la Cincizecime, când s-a pogorât Duhul Sfânt, până atunci doar L-a ascultat pe Iisus, iar de la Înălțare s-au rugat la Templu.

Orice om are posibilitatea să devină sfânt, nu e nevoie de doctorate pentru aceasta.

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327469)
Sunt curioasă, dacă voi, NP, credeți în purgatoriu.

Doar catolicii cred în Purgatoriu.

costel 24.01.2011 17:17:32

Biserica nu vede moartea oamenilor ca trecere in nefiinta. Se tot invoca ca nu exista verset clar pentru pomenirea celor trecuti in lumea de dincolo. Exista, numai ca unii ii vad pe cei trecuti dincolo de aceasta lume ca fiind morti, altii ca fiind vii. Noi ortodocsii ii vedem ca fiind vii. Porunca de a ne ruga unul pentru altul (Iacob V, 16) ii are in vedere si pe acestia. Asa ca nu vad sensul pentru care ni se dau tot timpul versete din partea protestantilor cum ca ceea ce facem nu e bine. Ar avea un sens interventia lor, daca noi am crede ca sunt lipsiti de viata si am face altceva. Dar atat timp cat pentru noi sunt vii, nu vad rostul interventiei protestantilor.

camy_d 24.01.2011 17:33:15

Citat:

În prealabil postat de ludovic (Post 327518)
De ce sa nu ne putem ruga pt cei de alta religie?Daca te uiti in pilda samariteanului milostiv ai sa vezi ca personajele din pilda erau de religii diferite :).
Oricum daca e sa ne referim strict la ortodocsi, crezi ca dc te-ai ruga pt stalin l-ar scoate Dumnezeu din iad?

Am zis că nu ne putem ruga pt. morții de altă religie, nu m-am referit la vii. Stalin a fost ateu, păcat împotriva Duhului Sfânt, nu va ieși din iad.

camy_d 24.01.2011 17:34:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 327541)
Orice om are posibilitatea să devină sfânt, nu e nevoie de doctorate pentru aceasta.

Bine zis, are POSIBILITATEA, nu înseamnă că este sigur. Voi n-așteptați să deveniți sfinți, pt. a tâlcui Scriputra.

Dumitru73 24.01.2011 19:31:33

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327564)
Am zis că nu ne putem ruga pt. morții de altă religie, nu m-am referit la vii. Stalin a fost ateu, păcat împotriva Duhului Sfânt, nu va ieși din iad.

sf. Grigorie Dialogul s-a rugat pentru mantuirea imparatului Traian.
si Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea.
Dumnezeu i-a zis ca l-a iertat pe Traian, dar sa nu se mai roage pentru pagani.
dar l-a ascultat.

camy_d 24.01.2011 20:14:41

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 327631)
sf. Grigorie Dialogul s-a rugat pentru mantuirea imparatului Traian.
si Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea.
Dumnezeu i-a zis ca l-a iertat pe Traian, dar sa nu se mai roage pentru pagani.
dar l-a ascultat.

Exact asta povesteam, dar nu mai știam care sfânt era.

Dumitru73 24.01.2011 20:22:07

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 327660)
Exact asta povesteam, dar nu mai știam care sfânt era.

vezi, e bun si ateu la casa omului ;)

camy_d 24.01.2011 20:33:17

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 327664)
vezi, e bun si ateu la casa omului ;)

Orice om e folositor ;) Inclusiv ateii. Mai ales un ateu care să ne amintească detalii legate de teologie :21:

stefan florin 10.02.2011 10:52:45

iar Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îl ajută să înțeleagă că cei morți chiar nu mai știu nimic. Până la înviere ei dorm somnul morții. Însă omul care se crede înțelept (eventual având studii teologice), se bizuie pe autosuficiența lui și pe a înaintașilor lui, iar duhul (nu spun care) îl ajută să înțeleagă că de fapt omul după ce moare plutește în altă lume, le vede și le știe pe toate...
prietene, te ratacesti nestiind scripturile!Cum poti sa afirmi ca omul dupa ce decedeaza "doarme somnul mortii pana la inviere"? Citeste Luca 16: 19-31.Ce spune acolo:bogatul se chinuia in iad (constient fiind) sau dormea somnul mortii?Citeste si Apocalipsa 6: 8-9

camy_d 10.02.2011 15:34:54

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 335630)

iar Duhul Sfânt al lui Dumnezeu îl ajută să înțeleagă că cei morți chiar nu mai știu nimic. Până la înviere ei dorm somnul morții. Însă omul care se crede înțelept (eventual având studii teologice), se bizuie pe autosuficiența lui și pe a înaintașilor lui, iar duhul (nu spun care) îl ajută să înțeleagă că de fapt omul după ce moare plutește în altă lume, le vede și le știe pe toate...
prietene, te ratacesti nestiind scripturile!Cum poti sa afirmi ca omul dupa ce decedeaza "doarme somnul mortii pana la inviere"? Citeste Luca 16: 19-31.Ce spune acolo:bogatul se chinuia in iad (constient fiind) sau dormea somnul mortii?Citeste si Apocalipsa 6: 8-9

Total scos din context. Acel capitol vorbește despre deșertăciunea acestei lumi, toate vor muri, toate se vor duce... Vrea să zică în acel verset, care apropo, nu-i complet, că toți vom muri odată, așa că nu trebuie să punem preț pe deșertăciunile acestei lumi, pentru că oricum moartea ne va despărți de lumea materială.

Ce tristă e religia la voi, până la Judecata Universală, oamenii vor fi într-o stare de latență. Chiar nu mi-ar plăcea să fie adevărat ce spuneți.

tricesimusquintus 10.02.2011 15:52:49

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 335716)
Ce tristă e religia la voi, până la Judecata Universală, oamenii vor fi într-o stare de latență. Chiar nu mi-ar plăcea să fie adevărat ce spuneți.

Dar ce scenariu de groază este să aștepți moartea știind că vin dracii și te poartă în dreapta și-n stânga în lumea spiritelor, după care ajungând la "loc de verdeață" să-ți vezi familia cum plânge după tine și nu poți să iei legătura cu ei decât prin intermediul unei vrăjitoare, ori a unui satanist! Să fii convins că acesta nu e un film de groază, ci realitatea unei religii, nu-ți mai rămâne decât să-ți pierzi mințile în așteptarea grozavei zile de "trecere în lumea spiritelor"!

nutucutu 10.02.2011 19:32:44

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335728)
Dar ce scenariu de groază este să aștepți moartea știind că vin dracii și te poartă în dreapta și-n stânga în lumea spiritelor, după care ajungând la "loc de verdeață" să-ți vezi familia cum plânge după tine și nu poți să iei legătura cu ei decât prin intermediul unei vrăjitoare, ori a unui satanist! Să fii convins că acesta nu e un film de groază, ci realitatea unei religii, nu-ți mai rămâne decât să-ți pierzi mințile în așteptarea grozavei zile de "trecere în lumea spiritelor"!

Realitatea descrisa de dumneaoastra e adevarata si amara. Insa aceasta groaza este depasita de speranta ca Isus Cristos insusi, care si-a dat viata pentru noi, ne va astepta in ziua aceia. Iar daca da bunul Dumnezeu si ajungem in acel "loc cu verdeata" avem posibilitatea de a ne ajuta familia prin rugaciunile noastre. Iar familia noastra, bucuroasa pentru noi, isi va indrepta rugaciunile catre ceilalti oameni (pentru noi nu mai e nevoie, ca deja vom fi ajuns in Rai), deci inclusiv pentru dumneavoastra. Sa ne ajute Dumnezeu ca asa sa se intimple!

tricesimusquintus 11.02.2011 09:30:25

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 335844)
Realitatea descrisa de dumneaoastra e adevarata si amara. Insa aceasta groaza este depasita de speranta ca Isus Cristos insusi, care si-a dat viata pentru noi, ne va astepta in ziua aceia. Iar daca da bunul Dumnezeu si ajungem in acel "loc cu verdeata" avem posibilitatea de a ne ajuta familia prin rugaciunile noastre. Iar familia noastra, bucuroasa pentru noi, isi va indrepta rugaciunile catre ceilalti oameni (pentru noi nu mai e nevoie, ca deja vom fi ajuns in Rai), deci inclusiv pentru dumneavoastra. Sa ne ajute Dumnezeu ca asa sa se intimple!

Ba, să vă ferească Dumnezeu a vă pune încrederea în rugăciunile morților! Singura nădejde trebuie să fie Hristos - Cel ce S-a Jertfit pentru a noastră mântuire și Cel ce mijlocește în Cer. Și Cel ce vine să-i învie pe morții care au adormit în El. Restul... sunt povești. Dar nu de adormit copiii, ci de smintit oamenii mari.

nutucutu 11.02.2011 09:47:23

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335975)
Ba, să vă ferească Dumnezeu a vă pune încrederea în rugăciunile morților! Singura nădejde trebuie să fie Hristos - Cel ce S-a Jertfit pentru a noastră mântuire și Cel ce mijlocește în Cer. Și Cel ce vine să-i învie pe morții care au adormit în El. Restul... sunt povești. Dar nu de adormit copiii, ci de smintit oamenii mari.

Nu-mi pun nici o nadejde in rugaciunea mortilor, imi pun nedejde in rugaciunea viilor. Cum imparatia Lui Dumnezeu e a celor vii, imi pun nadejdea in rugaciunile tuturor celor care fac parte din aceasta imparatie, fie ca traiesc pe pamint, fie ca sint in ceruri. Deci nu numai ca imi pun nadejdea in aceste rugaciuni, dar stiu ca si altii isi pun nadejdea in rugaciunile mele, asa ca sint datoare sa fac aceste rugaciuni. Pentru ca daca nu-L iubesc pe aproapele meu, pe care il vad, cum pot pretinde ca Il iubesc pe Isus pe care nu-L vad?

Deci eu sint responsabila pentru binele aproapelui meu, oriunde s-ar afla el. Restul sint povesti....dar nu de adormit copiii, ci de smint oameni mari.

camy_d 11.02.2011 13:00:23

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 335728)

A, uitasem că la voi, dacă crezi în Iisus poți să și omori, că oricum te mântuiești :21: Nu numai că religia voastră e tristă, dar e și nedreaptă. Normal că dacă ai păcătuit te duci în iad și e înfricoșător, dar dacă n-ai păcătuit, atunci te duci în rai nu se aplică scenariul tău, acolo e fericirea supremă.

tricesimusseptimus 11.02.2011 18:43:00

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 336059)
A, uitasem

Nu uitaseși, căci n-ai știut niciodată (vezi mai jos).

Citat:

că la voi, dacă crezi în Iisus poți să și omori, că oricum te mântuiești

Nu e așa stimată soră, la noi dacă crezi în Iisus nu poți să calci poruncile Lui, pentru că-L iubești.

Citat:

Nu numai că religia voastră e tristă, dar e și nedreaptă. Normal că dacă ai păcătuit te duci în iad și e înfricoșător, dar dacă n-ai păcătuit, atunci te duci în rai nu se aplică scenariul tău, acolo e fericirea supremă.

Nu ai cum să mergi în Iad sau în Rai înainte de judecată. Judecata aceea care o va face Iisus când va veni:

31. Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale.
32. Și se vor aduna înaintea Lui toate neamurile și-i va despărți pe unii de alții, precum desparte păstorul oile de capre.
33. Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. 34.Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. (Matei 25)

crocomau 11.02.2011 19:32:18

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 335716)

Evenimentul imediat urmator mortii, este invierea mortilor, la revenirea Mantuitorului. Asa cum spune Sfanta Scriptura, "cei morti nu stiu nimic". Asa ca moartea este perceputa ca o "clipeala din ochi". Acum ai inchis ochii, pentru ca apoi sa-i deschizi in fata Mantuitorului. Vi se pare neplacut? Si este dupa Scriptura.

crocomau 11.02.2011 19:34:40

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 335844)
Insa aceasta groaza este depasita de speranta ca Isus Cristos insusi, care si-a dat viata pentru noi, ne va astepta in ziua aceia.

Domnul Iisus Hristos nu spune nicaieri, ca ne va astepta. Ne fagaduieste ca se va intoarce sa ne ia cu EL. Asa ne spune Scriptura (ex: Ioan cap. 14) si Crezul.

nutucutu 11.02.2011 19:56:57

Citat:

În prealabil postat de crocomau (Post 336291)
Domnul Iisus Hristos nu spune nicaieri, ca ne va astepta. Ne fagaduieste ca se va intoarce sa ne ia cu EL. Asa ne spune Scriptura (ex: Ioan cap. 14) si Crezul.

Ne spune ca va veni ca sa fim si noi unde este EL. Si cum Domnul nostru Isus Cristos se afla in Rai,am speranta ca ne va astepta sa ne duca si pe noi acolo unde este EL.

crocomau 11.02.2011 20:10:40

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 336301)
Ne spune ca va veni ca sa fim si noi unde este EL. Si cum Domnul nostru Isus Cristos se afla in Rai,am speranta ca ne va astepta sa ne duca si pe noi acolo unde este EL.

Se va intoarce sa ne ia cu El.

"Ma voi duce si va voi gati loc, iarasi voi veni si va voi lua la Mine, ca sã fiti si voi unde sunt Eu." (Ioan 14:3)

Ideea ca ne ducem noi la EL nu este dupa Scriptura. Facem inutila fagaduinta Domnului Iisus Hristos, ca se va intoarce.

Cat priveste raiul sau iadul ... si acestea le vom "mosteni" tot dupa revenirea Domnului :

"Iatã, vin curând si plata Mea este cu Mine, ca sã dau fiecãruia, dupã cum este fapta lui. (Apocalipsa 22:12)

nutucutu 12.02.2011 07:42:47

Citat:

În prealabil postat de crocomau (Post 336309)
Se va intoarce sa ne ia cu El.

"Ma voi duce si va voi gati loc, iarasi voi veni si va voi lua la Mine, ca sã fiti si voi unde sunt Eu." (Ioan 14:3)
Ideea ca ne ducem noi la EL nu este dupa Scriptura. Facem inutila fagaduinta Domnului Iisus Hristos, ca se va intoarce.
Cat priveste raiul sau iadul ... si acestea le vom "mosteni" tot dupa revenirea Domnului :
"Iatã, vin curând si plata Mea este cu Mine, ca sã dau fiecãruia, dupã cum este fapta lui. (Apocalipsa 22:12)

Este interpretarea dumneavoastra. Domnul Isus nu spune nicaieri ca se va intoarce sa ne ia in ziua de apoi. Ne spune ca va veni sa ne ia la El ca sa fim acolo unde e EL, iar Mintuitorul nostru se afla in Rai. Interpretarea noastra se bazeaza si pe alte citate:
-fagaduinta Mintuitorului nostru Isus Cristos, pe care a facut-o tilharului ca in aceiasi zi va fi cu EL in Rai
-deschidera cerului in momentul mortii Lui Isus, cind s-a rupt catapeteasma templului si cind, celor din Ierusalim, li s-au aratat multi decedati
-Moise si Ilie i s-au arata Mintuitorului la schimbarea la fata, deci ei, cu toate ca murisera, erau vii
-Imparatia Lui Dumnezeu e a celor vii si nu a celor morti
-sfintul apostol Pavel ne spune ca pentru el a trai e un chin, iar a muri inseamna Cristos. Deci el isi dorea sa moara, pentru a se intilni cu Mintuitorul nostru.
-Isus ne spune in Matei 11.12:
12. Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea.
Deci de la aparitia lui Ioan Botezatorul s-a intimplat ceva, ca oamenii au putut cistiga Imparatia Cerurilor. Acelasi lucru incercam sa-l facem si noi.

Citatele exacte le stiti dumneavoastra. Toate acestea ne arata ca dupa moartea fizica a corpului exista viata, iar noi, rugindu-ne atit pentru cei din aceasta lume cit si pentru cei din lumea cealata, incercam sa ne rugam pentru toate madularele lui Isus.

camy_d 12.02.2011 10:58:33

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 336255)
Nu uitaseși, căci n-ai știut niciodată (vezi mai jos).

Nu e așa stimată soră, la noi dacă crezi în Iisus nu poți să calci poruncile Lui, pentru că-L iubești.

Nu ai cum să mergi în Iad sau în Rai înainte de judecată. Judecata aceea care o va face Iisus când va veni:

31. Când va veni Fiul Omului întru slava Sa, și toți sfinții îngeri cu El, atunci va ședea pe tronul slavei Sale.
32. Și se vor aduna înaintea Lui toate neamurile și-i va despărți pe unii de alții, precum desparte păstorul oile de capre.
33. Și va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stânga. 34.Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Lui: Veniți, binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii. (Matei 25)

Versetele tale nu mă contrazic, pentru că la noi sunt 2 judecăți: Judecata particulară și Judecata universală (definitivă). Descriu Judecata universală, în care credem și noi.

Și cum rămâne cu faptul că trebuie doar să crezi ca să fii mântuit?

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:14:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.