![]() |
[quote=andreicozia;215872]
Citat:
|
[quote=Mihnea Dragomir;215887]
Citat:
Adam si Eva cind au venit pe pamint aveau buric? Tu ce crezi?, ...ca in tablouri apar cu buric Ai vazut tu ingeri, ai vazut tu demoni? oare sunt persoane? Poate fiinte da, dar persoane?hmmm, ma indoiesc |
Desigur că Adam și Eva aveau buric. Unul dintre argumente este...chiar acesta: că așa apar în picturi.
Îngerii, atât îngerii Domnului cât și cei căzuți rareori sunt vizibili. Dacă eu însumi am văzut ? Poate că da, dar nu mi-am dat seama. Sunt văzuți atunci când vor ei să fie văzuți și atunci pot lua orice chip. De bărbat sau de femeie, ori chiar de animal, cu aripi sau fără aripi. Pot fi sub chipul unui...ghid, așa cum i-a apărut Rafael lui Tobia. Sunt chipuri "de împrumut", fiindcă ei, de fapt, sunt spirite pure și nu au un chip propriu în felul în care avem noi. Sigur că sunt ființe. Dar ființe sunt și animalele. Îngerii sunt ființe personale, pe când animalele nu. Animalele sunt ființe, fără a fi și persoane. Dar, să revenim: oare toți cei din Rai pot să-L vadă nemijlocit pe Dumnezeu ? |
Citat:
Ei in burta cui au stat legati de care cordon ombilical? A doua intrebare mi se pare foarte subiectiva avind in vedere ca tot ce stim este din auzite si de pe la LUME adunate...mie mi se face rau cind incepem sa intrebam asa ceva. Inca ceva. Un inger va fi identificat de tine ca fiind inger cind acesta din urma SE VA PREZENTA ca fiind inger. Nimic ce tine de Dumnezeu nu este la voia intimplarii sau la modul urechist, poate este, poate nu este sau daca sunt vrednic sa vad sau nu..am vazut un picior, sau o aripa, samd De aceea te-am intrebat daca ai CUNOSCUT vre-un demon sau inger! Raspunsul nu este POATE Aceste fiinte cind apar INTOTDEAUNA SE PREZINTA( asa cum si noi trebuie sa facem cind intram intr-un grup sau vorbim in public). Acest detaliu este unul din certitudinile din Biblie. |
andreicozia, daca iti revizuiesti cumva gandurile si faci apel la arhiva din memoriile tale, sunt convins ca iti vei aminti multe. Tu esti un om credincios, presupun, nu-i asa? Crezi in Mantuitorul Iisus, nu-i asa? Si in tot ce spune sfanta scriptura, nu-i asa? Ce s-a intamplat la Buna-vestire? Maria Fecioara a primit vestea cea minunata, da? Si cine i-a dat-o? Sau a primit-o prin e-mail? Cand au venit mironositele la mormant, ce s-a intamplat? Au gasit un fax cu explicatia de rigoare? Sunt dovezi clare (in sensul ca sunt spuse de oameni foarte seriosi care plang de cate ori isi amintesc) cum ca au fost salvati de un inger, sau de un arhanghel (in urma carora poate ca au botezat copilul salvat miraculos, cu numele arhanghelului). Aparitiile Sfintei Fecioare au fost in multe locuri. Desigur, multi se indoiesc, dar nu si cei care au fost martorii acelor intamplari. Parintele Arsenie Boca, dupa multe, multe rugaciuni la Sf. Fecioara, i s-a aratat chiar ea in ... persoana si l-a insotit prin locuri neumblate de piciorul omului, pana la "persoana de contact", care era tot un sfant, trecut la cele vesnice cu ceva sute de ani in urma... Sfintii Mina si Spiridon, inca mai fac si in zilele noastre cate o... nefacuta, daca cineva indrazneste sa-i sfideze cu rautate, desi nu se arata neaparat si fizic... Si exemplele pot curge... garla. Exemple pe care sunt chiar convins ca le stiai si tu.
Cat despre Dumnezeu, eu raman la parerea mea, si nu fiindca ma incapatanez, ci fiindca asa am inteles din toate predicile si scrierile vremii! Daca are sau nu are chip... Dumnezeu stie!... Dar de vazut, nu va mai amagiti... Zic si eu ca andreicozia: aratati-mi unde scrie ca poate fi vazut!!! |
Citat:
|
Citat:
Povestea cu Cain pica de la sine. Niciunde nu scrie ca Adam, sau Eva sau Cain, L-ar fi vazut, ci ca IL auzeau. Ei vedeau cauze si efecte, nu pe Dumnezeu-persoana. Lui Noe, la fel. Cat despre celelalte exemple... Dumnezeu POATE ORICE. Inclusiv de a lua ce forma doreste, fie foc, nor, voce, gand, etc. Asta nu inseamna NIMIC. Dumnezeu este CUVANTUL. Iar cuvantul este IUBIRE, si vine de la... Dumnezeu! La... El "acasa", adica "in ceruri", sau in "Imparatia Lui Dumnezeu", nu mai are nevoie de chip, ci revine la ceea ce ESTE: dragoste infinita, nedefinita si nemateriala! Altceva nu stiu cum sa mai explic! Iar la ora asta... nici nu mai vreau. Noapte buna, romani, oriunde v-ati afla! |
Citat:
Eu plec de la premiza ca Fiul a fost pe pamant, vazut de oameni si a lasat scripturi, pilde, etc., legea noua de la Tatal. El spune ca il vezi pe Tatal in el (deci este imaginea Tatalui). Tatal se afla in cer, nu-l stim. Nu eu am imaginat aceasta separare, ci credinta. Se vorbeste totusi de fapturi separate, iar Duhul nu este persoana. El l-a creat si pe fiu, la trimis ca om pe pamant, etc. Daca in rai poate fi vazut? In rai Fiul s-a intors in Tatal, deci exista o singura faptura (Treimea). Nu stiu daca s-ar vedea. Imi imaginez (ca sa-mi fie mai usor), ca duhurile celor dragi pastreaza chipul lor, deci asa ar putea fi si cu Dumnezeu (arata cam cum era Fiul pe pamant). In unele lucrari de arta, Dumnezeu Tatal este reprezentat ca un batran cu plete si barba alba, in altele ca soare. Nu se stie. |
Citat:
Sfanta Treime, de o fiinta si nedespartita, in trei ipostasuri. Daca ne apucam sa ne dam noi cu parerea, ajungem la Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:16:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.