Citat:
În prealabil postat de dmb
Dillema eu stiu bine ca nu ai dorit lucu acesta dar am devenit un pic sensibil la ce se spune despre boala noastra. Si nu-i de mirare cind te marginalizeaza fiecare sau pina si medicul (fara multa stiinta...si sint f. multi) vede in tine un alcoolic sau un desfrinat!
Dar sa revenim. La probleme de felul acesta exista doua rezolvari cred eu :
1. Din credinta/evlavie/iubire de Dumnezeu nu intrii in biserica
sau
2. Din aceleasi motive o faci!
Personal nu sint de acord cu aceasta interdictie...dar daca a-si fi femeie nu asi intra pentru ca sint si alte motive pentru care nu ajung la Liturghie intotdeauna fara sa fac o problema din asta. Nu asi avea insa nici o retinere cind boala ar fi de durata si asta ar insemna sa renunt la biserica sau impartasanie.
Dar eu nu sint femeie:)
|
Nu sunt impotriva nimanui, si nu desconsider "crucea" nimanui. A fost doar un exemplu banal, si nu lua in nume de rau. Caci fiecare isi are crucea lui cu sau fara boli. Hristos a venit pentru pacatosi de aceea in crestinism nu avem dreptul sa judecam sau sa ne obijduim unii pe altii pentru "crucea" vieti noastre. Hristos nu a venit sa impuna reguli, ci sa distruga regulile in care fariseii au ingradit poporul lui D-zeu. Atata timp cat D-zeu mi-a dat un creier doresc sa il folosescsi Biblia NU zice "crede si nu cerceta". La cina cea de taina HRISTOS nu a impus conditii nimanui cand si cum sa ne impartasit cu TRUPUL si SANGELE LUI. Cina cea de taina a avut loc in casa lui mamei lui Matei, Maria, iar in evanghelii nu apare nicaieri ca Hristos ar fi intrebat-o pe mama lui daca e in perioada dificila sa se poate impartasi...sau daca au diferite boli transmisibile. Daca ar fi fost adevarat, Hristos nu ar fi omis cu siguranta un amanunt atat de important. Hristos a venit pentru toti, copii, femei, barbati, bolnavi, pacatosi etc. Daca Hristos a venit sa curete murdaria sufleteasca, de ce s-ar crampona de asa zisa murdarie trupeasca- menstruatia , care stiinta a dovenit contrariul si necesar in a da viata. Cine imi poate da versetele din Noul Testament care spun ca femeia nu are voi sa intre in Biserica, ca nu prea imi amintesc.
Daca tot D-zeu imi da posibilitatea sa gandesc, inainte de "a nu intra in biserica", as dori sa inteleg aceasta regula care imi priveaza dreptul de a fi in comuniune cu D-zeu doar pentru faptul ca sunt femeie cu toate ca Hristos nu a mentionat acest lucru. De exemplu cele 10 porunci ale lui Moise si legea lui Hristos imi pare foarte logice: sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu fii desfranat...aceste pacate au consecinte foarte grave, si nici una din cele 10 porunci nu contine ideea " sa nu intri in casa Domnului in perioada delicata. Si nu inteleg ce consecinte ar avea faptul ca femeia sa intre in biserica atunci cand se intampla acest act fiziologic al menstruatiei. Atunci copilul care se naste e la fel de murdar? Iar Botezul e adus de Hristos pentru a ne curati de pacatul stramosesc si nu de sangele menstrual. Fiecare din noi si-a avut locas in organele genitale ale femeii, fie ca e barbat ori femeie...ceea ce ne face egali in fata lui D-zeu. Acest lucru e legat doar de traditia iudee. Multe lucruri sunt scrise in Vechiul Testament, dar si nu ar trebui atata timp cat Hristos a adus "Legea iubirii", indreptand traditia gresita a evreilor si fariseilor.
Doamne ajuta si imi cer iertare pentru judecata scurta...dar asta e parerea mea.
SI draga DMB imi cer iertare daca te-m jignit, dar nu am avut in intentie si daca ai fi citit mai bine contextul am facut o comparatie. Si cat de bolnava ar fi o persoana, Hristos nu ar interzice sa se impartaseasca cu Sf. Daruri. Si atata timp cat menstruatia nu e o boala, ci un act fiziologic si normal, parte din natura femeii, nu cred ca HRISTOS ar permite discriminarea doar din cauza acestui fapt. Hristos e iubire, viata, dreptate, parte a Sfintei Treimi.
Iar referitor la boala, fiecare isi are "crucea" lui. D-zeu da crucea in functie de puterea fiecaruia. Orice boala sufleteasca sau fizica necesita un caracter foarte puternic, si te apreciez ca lupti si nu cedezi,si D-zeu vede ravna fiecaruia. Si eu am crucea mea...si o simt grea mai rau ca o boala, poate sunt prea slaba, dar voi continua sa lupt cu ajutorul lui D-zeu si cu rugaciunile voastre.