Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Credeti ca exista mantuire fara Hristos? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8301)

lacrimi 01.02.2010 00:36:46

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 206914)
Si oricate mi s-ar zice despre sectari,si mai rele de atat,nu voi inceta sa ii socotesc oameni asemenea noua,macar daca si unul singur dintre ei s-ar mantui.

Bravo tie, sa nu iti schimbi parerea. Asa gandeam si eu, dar din pacate cand a cazut "glodul" in curtea mea, nu am mai fost in stare de atata bunatate...N-as fi putut sa-i zic: "A, vrei sa treci la penti? Ok, iubire, eu sunt alaturi de tine"... Niciodata, cunoscand ortodoxia si ce semnifica ea
Doamne ajuta

iustin10 01.02.2010 00:43:15

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 206917)
Bravo tie, sa nu iti schimbi parerea. Asa gandeam si eu, dar din pacate cand a cazut "glodul" in curtea mea, nu am mai fost in stare de atata bunatate...N-as fi putut sa-i zic: "A, vrei sa treci la penti? Ok, iubire, eu sunt alaturi de tine"... Niciodata, cunoscand ortodoxia si ce semnifica ea
Doamne ajuta

In parabola fiului risipitor de astazi,asa ii spune tatal fiului care vrea sa plece in lume sa isi cheltuiasca averea. Nu il cearta,ci ii da jumate din averea sa,ca sa plece in lume si sa fie incercat.Asa si tu,ai lasat jumate din averea ta,in mana lui.
Apoi ce face tatal ?Sta cu ochi pe drum,asteapta si se roaga.Deci nu prin cearta obtii ceva.Ci prin daruire si rabdare.

Traditie1 01.02.2010 08:46:12

La Dumnezeu nu este partinire, El nu se uita la apartenenta ta religioasa ca sa te mântuiasca. Dar cu toate acestea foarte putini oameni se mântuiesc, dupa cum spune si Scriptura. Anume cei care renunta la viata lor pentru a se apropia de Dumnezeu.

Egoismul de a-ti trai viata Îl scârbeste pe Dumnezeu si într-un final îi va lepada pe acesti oameni. Trebuie sa avem curajul de a ne rastigni lumii, de a trai numai pentru împaratia cerurilor, de a sacrifica viata de acum.

Stefann 01.02.2010 08:57:47

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 206816)
am fost intrebata astazi de cineva daca cred ca si altii, care nu sunt crestini, ar putea fi mantuiti?
Bineinteles ca am raspuns nu. Pentru ca mantuitorul spune clar: "nimeni nu va ajunge la tatal decat prin mine".
Apoi, ma gandeam la miile de oameni, care au alte religii (hindusi, budhisti, s.a), care au trait o viata curata, fara ura, intrigi si clevetiri, au fost smeriti, plini de dragoste fata de oameni, au facut numai fapte bune... Oare acei oameni, care nu au ales ei sa fie de alta religie, ci asa s-au nascut, nu vor fi salvati de dumnezeu? Pentru ca eu stiu ca dumnezeu este bun si iertator...
Voi ce parere aveti?

numai dumnezeu stie cine va primii mantuirea,dar cu siguranta cei care venereaza zeii adica dracii in unele religii nu va primii

HorvathLiviu 06.02.2010 19:46:15

"Apoi, ma gandeam la miile de oameni, care au alte religii (hindusi, budhisti, s.a), care au trait o viata curata, fara ura, intrigi si clevetiri, au fost smeriti, plini de dragoste fata de oameni, au facut numai fapte bune... Oare acei oameni, care nu au ales ei sa fie de alta religie, ci asa s-au nascut, nu vor fi salvati de Dumnezeu? Pentru ca eu stiu ca Dumnezeu este bun si iertator..."

Dumneavoastra vorbiti de mii de oameni. Eu as vrea sa vad unul,nu mii,nu sute ,nu zeci, care a reusit sa traiasca asa cum cere Dumnezeu[prin puteriile lui]. Dintre popoarele lumii, cred ca Israel are cele mai mare sanse sa aspere, sa atinga idealul in a trai o viata cum doreste Dumnezeu. Insa daca rasfoiti Vechiul Testament vedeti ca au esuat nu o data, in ciuda darurilor si favorurilor primite de la Dumnezeu. Primele 3 capitole din Epistola Sf. Ap.Pavel catre Romani , vorbeste despre asta: ca nici un om nu e drept, ca toti am esuat inaintea lui Dumnezeu, de accea avem nevoie de mantuirea lui Iisus Hristos.

Sf. Ap. Iacov ne spune in Epistola sa ca daca am implinit intreaga Lege si am calcat o porunca, am incalcat toata Legea.

Sf.Ap. Ioan ne spune in epistola sa ca putem pacatui in fata lui Dumnezeu nu numai incalcand unele porunci , ci si nefacand binele care stim ca trebuie sa l facem.

Danut7 06.02.2010 19:59:19

edit .............

iustin10 06.02.2010 20:01:06

Liviu
Si concluzia e ca nu se mantuieste nici unul?
Un exemplu de om care se va mantui,vine din samaria,nu din Israel.Este bunul samaritean.Cati ca el nu vor fi oare pe aiurea...?

cristiboss56 06.02.2010 20:22:25

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 209251)
Liviu
Si concluzia e ca nu se mantuieste nici unul?
Un exemplu de om care se va mantui,vine din samaria,nu din Israel.Este bunul samaritean.Cati ca el nu vor fi oare pe aiurea...?

Câtă dreptate ai ! Câti or m-ai fi , pribegind fără ca noi să nu știm și poate sunt mult mai vrednici ca noi . Dumnezeu știe . . . ! Să nu uităm totuși vorbele Mântuitorului :"Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea drgoste unii față de alții". Simplu , fără prea multă filozofie și vorbe întortochiate !

Danut7 06.02.2010 21:00:25

Nu exista mantuire fara Hristos.Orice mantuire vine prin Hristos, chiar si a necrestinului.

cristiboss56 06.02.2010 21:24:22

Citat:

În prealabil postat de Danut7 (Post 209298)
Nu exista mantuire fara Hristos.Orice mantuire vine prin Hristos, chiar si a necrestinului.

Indiscutabil! Am auzit spunându-se că Iacov și Pavel se contrazic în învățăturile lor referitoare la mântuire, dar ei nu se contrazic , abordând același subiect din perspective diferite. Pavel se concentrează pe mântuire numai prin credință, în timp ce Iacov accentuează că o credință autentică în Hristos are ca firesc, ca să spun așa,facerea de fapte bune.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:35:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.